Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.865 din 16 august 2011  privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant, unitatile conexe, precum si a personalului de indrumare si control din inspectoratele scolare si a personalului didactic din casele corpului didactic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.865 din 16 august 2011 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea obligatiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele scolare, unitatile de invatamant, unitatile conexe, precum si a personalului de indrumare si control din inspectoratele scolare si a personalului didactic din casele corpului didactic

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 601 din 25 august 2011

    În baza prevederilor art. 263 alin. (10) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011,
    în temeiul Hotãrârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului,

    ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã Normele metodologice pentru stabilirea obligaţiei didactice de predare a personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unitãţile de învãţãmânt, unitãţile conexe, precum şi a personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi a personalului didactic din casele corpului didactic, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generalã management, resurse umane şi reţea şcolarã din Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, inspectoratele şcolare, unitãţile de învãţãmânt şi unitãţile conexe duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

              Ministrul educaţiei, cercetãrii,
                 tineretului şi sportului,
                    Daniel Petru Funeriu

    Bucureşti, 16 august 2011.
    Nr. 4.865.


    ANEXĂ

                         NORME METODOLOGICE
           pentru stabilirea obligaţiei didactice de predare
        a personalului de conducere din inspectoratele şcolare,
         unitãţile de învãţãmânt, unitãţile conexe, precum şi
              a personalului de îndrumare şi control din
          inspectoratele şcolare şi a personalului didactic
                     din casele corpului didactic

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezentele norme metodologice se aplicã personalului de conducere din inspectoratele şcolare, unitãţile de învãţãmânt, unitãţile conexe, precum şi personalului de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi personalului didactic din casele corpului didactic.
    ART. 2
    Personalul menţionat la art. 1 este degrevat parţial de norma didacticã de predare, începând cu anul şcolar 2011-2012.
    ART. 3
    Prin degrevare se înţelege posibilitatea exceptãrii personalului menţionat la art. 1 de la obligaţia efectuãrii normei didactice de predare, în condiţiile prevãzute de prezentele norme metodologice.

    CAP. II
    Învãţãmânt preşcolar

    ART. 4
    Directorii grãdiniţelor cu program normal, care au personalitate juridicã şi care funcţioneazã cu peste 8 grupe de copii, profesori pentru învãţãmântul preşcolar, nu sunt degrevaţi de norma didacticã şi efectueazã integral activitatea didacticã de instruire-educare cu grupa de copii.
    ART. 5
    Directorii grãdiniţelor cu program prelungit/sãptãmânal, cu personalitate juridicã, care funcţioneazã cu peste 7 grupe de copii, profesori pentru învãţãmântul preşcolar, nu sunt degrevaţi de norma didacticã şi efectueazã integral activitatea didacticã de instruire-educare cu grupa de copii.

    CAP. III
    Învãţãmânt primar, gimnazial, liceal şi învãţãmânt posticeal

    ART. 6
    (1) Directorii unitãţilor de învãţãmânt de nivel primar, gimnazial, liceal şi postliceal, cu personalitate juridicã, care funcţioneazã cu mai puţin de 25 de clase, efectueazã 6-8 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    (2) Directorii unitãţilor de învãţãmânt de nivel primar, gimnazial, liceal şi postliceal care funcţioneazã cu peste 25 de clase efectueazã 4-6 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 7
    (1) Directorii adjuncţi din unitãţile de învãţãmânt de nivel primar sau gimnazial efectueazã 6-8 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare, în cazul în care unitãţile de învãţãmânt se aflã în una dintre urmãtoarele situaţii:
    a) au peste 30 de clase de elevi;
    b) au între 20 şi 30 de clase de elevi şi îndeplinesc una dintre urmãtoarele condiţii:
    - funcţioneazã cel puţin 10 clase de elevi şi/sau grupe de copii la învãţãmântul primar şi/sau preşcolar;
    - au secţii cu predare în limbile minoritãţilor naţionale, în şcoala în care învãţãmântul se desfãşoarã în limba românã;
    - au secţii cu predare în limba românã, în şcoala în care învãţãmântul se desfãşoarã în limbile minoritãţilor naţionale;
    c) au cel puţin 20 de clase şi unitatea de învãţãmânt are internat şi cantinã.
    (2) Directorii adjuncţi din unitãţile de învãţãmânt de nivel liceal/postliceal efectueazã 6-8 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare, în cazul în care unitãţile de învãţãmânt se aflã în una dintre urmãtoarele situaţii:
    a) au peste 25 de clase de elevi;
    b) au între 18 şi 25 de clase de elevi şi îndeplinesc una dintre urmãtoarele condiţii:
    - funcţioneazã cel puţin 10 clase de elevi şi/sau grupe de copii la învãţãmântul gimnazial şi/sau primar şi/sau preşcolar;
    - au secţii cu predare în limbi ale minoritãţilor naţionale, în şcoala sau în liceul în care învãţãmântul se desfãşoarã în limba românã;
    - au secţii cu predare în limba românã, în şcoala sau în liceul în care învãţãmântul se desfãşoarã în limbile minoritãţilor naţionale;
    c) au cel puţin 18 clase şi unitatea de învãţãmânt are internat şi cantinã.
    (3) În situaţia în care directorii adjuncţi sunt profesori pentru învãţãmântul primar şi preşcolar, aceştia efectueazã integral activitatea didacticã de instruire-educare cu grupa sau clasa de elevi.

    CAP. IV
    Centre judeţene de resurse şi asistenţã educaţionalã/Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţã Educaţionalã

    ART. 8
    Directorii centrelor judeţene de resurse şi asistenţã educaţionalã/Directorul Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţã Educaţionalã efectueazã 4-6 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 9
    Coordonatorii centrelor judeţene de asistenţã psihopedagogicã/psihologicã efectueazã 4-6 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.

    CAP. V
    Învãţãmânt cu program sportiv integrat şi suplimentar

    ART. 10
    (1) Directorii unitãţilor de învãţãmânt cu program sportiv integrat, cu personalitate juridicã, au obligaţia didacticã de predare prevãzutã la art. 6.
    (2) Directorii, respectiv directorii adjuncţi ai unitãţilor de învãţãmânt, altele decât cele cu program sportiv integrat, care au personalitate juridicã şi care au clase cu profil sportiv, au obligaţia didacticã de predare prevãzutã la art. 7.
    ART. 11
    (1) Directorii unitãţilor de învãţãmânt cu program sportiv suplimentar, denumite şi cluburi sportive şcolare, care funcţioneazã cu personalitate juridicã şi care au 20 de grupe de elevi, efectueazã 9-12 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare, dacã clubul are 20-35 de grupe de elevi.
    (2) Directorii unitãţilor de învãţãmânt cu program sportiv suplimentar, denumite şi cluburi sportive şcolare, care funcţioneazã cu personalitate juridicã şi care au cel puţin 20 de grupe de elevi, efectueazã 6-9 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare, dacã clubul are peste 35 de grupe de elevi.
    (3) Directorii adjuncţi din cadrul unitãţilor de învãţãmânt cu program sportiv suplimentar (cluburi sportive şcolare), care funcţioneazã cu personalitate juridicã şi care au peste 45 de grupe de elevi, efectueazã 10-12 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 12
    (1) Pentru directorii unitãţilor de învãţãmânt cu personalitate juridicã, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au secţii sau grupe de club sportiv şcolar, obligaţia didacticã de predare a acestuia este cea prevãzutã la art. 6.
    (2) Coordonatorii unitãţilor de învãţãmânt care funcţioneazã cu personalitate juridicã, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au 1-20 de grupe de club sportiv şcolar, efectueazã integral norma de predare.
    (3) Directorii adjuncţi din cadrul unitãţilor de învãţãmânt care funcţioneazã cu personalitate juridicã, altele decât cele cu program sportiv suplimentar, care au peste 20 de grupe de club sportiv şcolar, efectueazã o norma didacticã de predare de 12 ore/sãptãmânã.

    CAP. VI
    Palate şi cluburi ale copiilor

    ART. 13
    Directorii palatelor copiilor şi directorul Palatului Naţional al Copiilor efectueazã 6-8 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 14
    (1) Directorii cluburilor copiilor care funcţioneazã sub 10 norme efectueazã 10-12 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    (2) Directorii cluburilor copiilor care funcţioneazã cu cel puţin 10 norme efectueazã 8-10 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 15
    Directorul adjunct/Directorii adjuncţi de la Palatul Naţional al Copiilor efectueazã 10-12 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.

    CAP. VII
    Casa corpului didactic

    ART. 16
    Directorii caselor corpului didactic efectueazã 2-4 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 17
    Profesorul-metodist din cadrul casei corpului didactic efectueazã 2-4 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare, în specializarea din diploma de licenţã.

    CAP. VIII
    Inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti

    ART. 18
    Inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti efectueazã 2-4 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    ART. 19
    (1) Inspectorii şcolari de specialitate, respectiv inspectorii şcolari din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti efectueazã 2-4 ore/sãptãmânã din norma didacticã de predare.
    (2) Inspectorii şcolari pentru învãţãmântul preşcolar şi primar din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti efectueazã norma didacticã de predare de 2-4 ore/sãptãmânã, în specializarea din diploma de licenţã.

                        -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016