Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.692 din 29 iulie 2011  privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare si a atestatului de abilitare, pentru domeniile stiintifice aferente panelului pe domenii fundamentale P5 - Arte si stiinte umaniste din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.692 din 29 iulie 2011 privind aprobarea standardelor minimale necesare si obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din invatamantul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare si a atestatului de abilitare, pentru domeniile stiintifice aferente panelului pe domenii fundamentale P5 - Arte si stiinte umaniste din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 540 din 29 iulie 2011
    În baza prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului,
    în temeiul prevederilor art. 219 alin. (1) lit. a) şi ale art. 295 alin. (1) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011,

    ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã standardele minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învãţãmântul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare şi a atestatului de abilitare, pentru domeniile ştiinţifice aferente panelului pe domenii fundamentale P5 - Arte şi ştiinţe umaniste din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, denumit în continuare CNATDCU, prevãzute în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Standardele minimale prevãzute la art. 1 sunt prezentate pe domenii ştiinţifice, aferente panelului pe domenii fundamentale P5 - Arte şi ştiinţe umaniste din cadrul CNATDCU, care sunt cele prevãzute în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 3.759/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi a structurii acestuia.
    ART. 3
    Pot participa la concursurile pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare din învãţãmântul superior numai persoanele care îndeplinesc standardele minimale aprobate prin prezentul ordin, corespunzãtoare postului şi domeniului.
    ART. 4
    Pot solicita demararea procedurii de abilitare numai persoanele care îndeplinesc standardele minimale necesare pentru obţinerea atestatului de abilitare aprobate prin prezentul ordin, corespunzãtoare domeniului.
    ART. 5
    În aplicarea prevederilor prezentului ordin se utilizeazã definiţiile prevãzute în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin, precum şi definiţiile prevãzute în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 4.478/2011 privind aprobarea standardelor minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învãţãmântul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare şi a atestatului de abilitare pentru domeniile ştiinţifice aferente panelurilor pe domenii fundamentale P1 - Matematicã şi ştiinţe ale naturii, P2 - Ştiinţe inginereşti şi P3 - Ştiinţe biomedicale din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, cu excepţia prevederilor art. 8 din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 4.478/2011.
    ART. 6
    (1) Pânã la prima clasificare a revistelor, editurilor ştiinţifice şi colecţiilor editoriale din România din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, realizatã potrivit art. 2 din anexa nr. 2, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2012, se aplicã urmãtoarele echivalãri:
    a) editurile care au publicat lucrãri din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, recunoscute de cãtre Consiliul Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice din Învãţãmântul Superior, denumit în continuare CNCSIS pentru anul 2011, se considerã a fi echivalente cu editurile clasificate în categoria A de cãtre Consiliul Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice, denumit în continuare CNCS;
    b) revistele ştiinţifice care au publicat lucrãri din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, recunoscute şi clasificate de CNCSIS pentru anul 2011 în categoria A, se considerã a fi echivalente cu revistele ştiinţifice clasificate în categoria A de cãtre CNCS;
    c) revistele ştiinţifice care au publicat lucrãri din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, recunoscute şi clasificate de CNCSIS pentru anul 2011 în categoria B+, se considerã a fi echivalente cu revistele ştiinţifice clasificate în categoria B de cãtre CNCS;
    d) revistele ştiinţifice care au publicat lucrãri din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, recunoscute şi clasificate de CNCSIS pentru anul 2011 în categoria B, se considerã a fi echivalente cu revistele ştiinţifice clasificate în categoria C de cãtre CNCS.
    (2) Începând cu data de 1 ianuarie 2012 se anuleazã rezultatele evaluãrii şi clasificãrii revistelor şi editurilor ştiinţifice din România, realizate de CNCSIS înaintea reorganizãrii sale prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 3.794/2011 privind înfiinţarea Consiliului Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice, precum şi pentru aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a acestuia.
    ART. 7
    (1) Îndeplinirea standardelor minimale se dovedeşte prin completarea fişelor de verificare a îndeplinirii standardelor minimale, al cãror model orientativ, pentru domeniile la care se referã prezentul ordin, este stabilit de comisiile din cadrul CNATDCU şi publicat pe site-ul web al CNATDCU, cu respectarea standardelor minimale aprobate prin prezentul ordin.
    (2) Pentru efectuarea automatã a calculelor, fişele se pot redacta folosind programe de calcul tabelar sau alte programe de calculator.
    (3) Fişele de verificare a îndeplinirii standardelor minimale pot include şi numai o parte dintre rezultatele ştiinţifice ale candidatului, dacã aceastã parte este suficientã pentru îndeplinirea standardelor minimale.
    ART. 8
    Direcţia generalã învãţãmânt superior, echivalarea şi recunoaşterea studiilor şi diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului comunicã prezentul ordin instituţiilor de învãţãmânt superior şi CNATDCU, care îl vor pune în aplicare.
    ART. 9
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe site-ul web al Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.

                Ministrul educaţiei, cercetãrii,
                   tineretului şi sportului,
                      Daniel Petru Funeriu

    Bucureşti, 29 iulie 2011.
    Nr. 4.692.

    ANEXA 1

                        STANDARDE MINIMALE
       necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice
    din învãţãmântul superior, a gradelor profesionale de cercetare-dezvoltare
    şi a atestatului de abilitare, pentru domeniile ştiinţifice aferente panelului
     pe domenii fundamentale P5 - Arte şi ştiinţe umaniste din cadrul Consiliului
     Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare

    1. Filologie
    1.1. Definiţii şi condiţii
    ● n reprezintã numãrul de autori ai unei publicaţii la care candidatul este autor sau coautor.
    ● Cãrţile/Ediţiile/Corpusurile/Lucrãrile/Volumele colective/Volumele conferinţelor luate în considerare sunt exclusiv cele publicate la edituri cu prestigiu internaţional sau la edituri clasificate de Consiliul Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice, denumit în continuare CNCS, în categoriile A sau B, cu excepţia cãrţii de unic autor bazate pe teza de doctorat.
    ● O publicaţie se încadreazã la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilã candidatului.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Carte de specialitate de unic autor │ 25 │Pe carte │
│ │(nu se iau în considerare colecţiile │ │ │
│ │de articole) │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Carte de unic autor cu caracter │ 20 │Pe carte │
│ │didactic │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Ediţie criticã filologicã sau corpus │ 20/n │Pe publicaţie │
│ │de texte editate critic │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Coautor la lucrãri filologice funda- │0,1 x p/n│Pe lucrare │
│ │mentale (de exemplu, Gramatica │ │ │
│ │limbii..., tratate de istorie litera- │ │ │
│ │rã, atlase lingvistice, atlase etno- │ │ │
│ │grafice, dicţionare etc.); candidatul │ │ │
│ │a participat la redactarea a p pagini │ │ │
│ │din lucrare, ca unic autor (n = 1) sau│ │ │
│ │într-un grup de n autori. │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Carte de unic autor bazatã pe teza de │ 25 │Pe carte │
│ │doctorat │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Studiu de specialitate publicat în │ 20/n │Pe studiu │
│ │reviste indexate ISI, în reviste │ │ │
│ │indexate ERIH şi clasificate în cate- │ │ │
│ │goriile INT1 sau INT2 sau în reviste │ │ │
│ │clasificate de CNCS în categoria A │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Studiu de specialitate publicat în │ 15/n │Pe studiu │
│ │reviste indexate ERIH şi clasificate │ │ │
│ │în categoria NAT │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Studiu de specialitate publicat în │ 10/n │Pe studiu │
│ │reviste clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria B │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Studiu de specialitate publicat în │ 5/n │Pe studiu │
│ │reviste clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria C │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I10 │Studiu publicat în volume colective │ 10/n │Pe studiu │
│ │apãrute la edituri cu prestigiu inter-│ │ │
│ │naţional din strãinãtate sau în volu- │ │ │
│ │mele unor conferinţe internaţionale │ │ │
│ │din strãinãtate │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I11 │Studiu publicat în volume colective │ 5/n │Pe studiu │
│ │sau în volumele unor conferinţe care │ │ │
│ │nu se încadreazã în cele de la │ │ │
│ │indicatorul I10 │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I12 │Citarea în cãrţi publicate la edituri │ 2 │Pe citare │
│ │cu prestigiu internaţional din │ │ │
│ │strãinãtate; în reviste indexate ISI; │ │ │
│ │în reviste indexate ERIH şi clasifica-│ │ │
│ │te în categoriile INT1 sau INT2; sau │ │ │
│ │în reviste clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria A │ │ │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    1.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Carte de unic autor bazatã pe teza │Publicarea cãrţii│Nu se │
│ │de doctorat I5 │ │aplicã. │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorii │≥ 70 │≥ 50 │
│ │I1-I4 │ │ │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorii │≥ 65 │≥ 50 │
│ │I6-I11 │ │ │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Punctajul pentru indicatorul I12 │≥ 15 │Nu se │
│ │ │ │aplicã. │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    2. Filosofie
    2.1. Definiţii şi condiţii
    ● n reprezintã numãrul de autori ai unei publicaţii la care candidatul este autor sau coautor, respectiv numãrul de traducãtori/editori ai unei publicaţii la care candidatul este traducãtor/editor.
    ● O publicaţie se încadreazã la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilã candidatului.
    ● Pentru Filosofie, bazele de date internaţionale recunoscute sunt urmãtoarele:


┌────┬───────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea bazei de date│ Adresa web │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │ISI Web of Knowledge │www.webofknowledge.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │ERIH │http://www.esf.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3. │Scopus │www.scopus.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4. │EBSCO │www.ebscohost.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5. │JSTOR │www.jstor.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6. │ProQuest │www.proquest.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7. │ProjectMuse │http://muse.jhu.edu/ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Monografie de autor pe o temã impor- │ 30/n │Pe publicaţie │
│ │tantã a filosofiei sau lucrare de │ │ │
│ │sintezã în care se prezintã situaţia │ │ │
│ │actualã a unei discipline filosofice │ │ │
│ │ori comentariu critic/analitic la │ │ │
│ │opere filosofice fundamentale - publi-│ │ │
│ │cate la edituri cu prestigiu inter- │ │ │
│ │naţional sau la edituri clasificate de│ │ │
│ │CNCS în categoria A ori B │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Manual sau tratat pe teme din domeniul│ 30/n │Pe publicaţie │
│ │de specialitate al │ │ │
│ │candidatei/candidatului │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Traducerea şi editarea criticã a unei │ 20/n │Pe publicaţie │
│ │opere fundamentale a filosofiei │ │ │
│ │universale sau o antologie │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Studiu publicat în reviste de specia- │ 15/n │Pe publicaţie │
│ │litate indexate în bazele de date │ │ │
│ │internaţionale recunoscute, din dome- │ │ │
│ │niul filosofiei sau din domeniile │ │ │
│ │apropiate (de exemplu, Istoria şi │ │ │
│ │filosofia ştiinţei, Antropologie, │ │ │
│ │Studii culturale etc.), ori studiu │ │ │
│ │publicat în volume apãrute la edituri │ │ │
│ │cu prestigiu internaţional sau articol│ │ │
│ │publicat într-o enciclopedie ori │ │ │
│ │într-un dicţionar editat în strãinã- │ │ │
│ │tate la edituri cu prestigiu │ │ │
│ │internaţional │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Studiu publicat în reviste de specia- │ 10/n │Pe publicaţie │
│ │litate clasificate de CNCS în catego- │ │ │
│ │ria A sau B ori studiu publicat în │ │ │
│ │volume colective apãrute la edituri │ │ │
│ │clasificate de CNCS în categoria A sau│ │ │
│ │B ori articol publicat într-o enciclo-│ │ │
│ │pedie sau într-un dicţionar apãrute la│ │ │
│ │edituri clasificate de CNCS în cate- │ │ │
│ │goria A ori B │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Comunicare la conferinţã internaţio- │ 10/n │Pe comunicare │
│ │nalã (simpozion, workshop etc.) cu │ │ │
│ │comitet de selecţie sau sistem peer │ │ │
│ │review │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Comunicare la conferinţã organizatã de│ 5/n │Pe comunicare │
│ │un centru de cercetare sau de o socie-│ │ │
│ │tate academicã din România │ │ │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    2.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãrul cãrţilor prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I1 │≥ 2 │≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I1-I3 │≥ 90 │≥ 50 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorul I4│≥ 60 │≥ 30 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorii I4│ │ │
│ │şi I5 │≥ 110 │≥ 70 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Suma punctajului pentru indicatorii I6│ │ │
│ │şi I7 │≥ 30 │≥ 30 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    3. Istorie şi studii culturale
    3.1 Definiţii şi condiţii
    ● Cãrţile/Traducerile/Ediţiile/Antologiile/Crestomaţiile/Volumele colective luate în considerare sunt exclusiv cele publicate la edituri cu prestigiu internaţional ori la edituri clasificate de CNCS în categoriile A sau B, cu excepţia cãrţii de unic autor bazate pe teza de doctorat.
    ● n reprezintã numãrul de autori ai unei publicaţii la care candidatul este autor sau coautor.
    ● O publicaţie se încadreazã la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilã candidatului.
    ● Pentru Istorie şi studii culturale, bazele de date internaţionale recunoscute sunt urmãtoarele:


┌────┬───────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea bazei de date│ Adresa web │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │ISI Web of Knowledge │www.webofknowledge.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │ERIH │http://www.esf.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3. │Scopus │www.scopus.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4. │EBSCO │www.ebscohost.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5. │JSTOR │www.jstor.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6. │ProQuest │www.proquest.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7. │ProjectMuse │http://muse.jhu.edu/ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    Se acordã urmãtoarele punctaje, pe publicaţie:


┌───────────┬────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I1 │Carte de unic autor bazatã pe teza de doctorat │ 10 │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I2 │Carte de unic autor cu caracter de manual universitar │ │
│ │sau tratat │ 35 │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I3 │Carte cu caracter de monografie, publicatã la o editurã │ │
│ │cu prestigiu internaţional din strãinãtate │ 90/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I4 │Carte cu caracter de monografie, publicatã la o editurã │ │
│ │clasificatã de CNCS în categoria A sau la o editurã cu │ │
│ │prestigiu internaţional din ţarã │ 60/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I5 │Carte cu caracter de monografie, publicatã la o editurã │ │
│ │clasificatã de CNCS în categoria B │ 30/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I6 │Traducere şi îngrijire ediţie dintr-un text sursã, cu n │ │
│ │persoane care participã la traducere şi îngrijire │ 20/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I7 │Ediţie criticã la o operã fundamentalã, cu n editori │ 25/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I8 │Ediţie de documente, cu n editori │ 25/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I9 │Antologie/Crestomaţie de texte │ 15/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I10 │Studii în reviste ştiinţifice indexate de ISI │ │
│ │Arts & Humanities Citation Index sau indexate ERIH şi │ │
│ │clasificate în categoriile INT1 ori INT2 sau în alte │ │
│ │baze de date internaţionale recunoscute ori publicate │ │
│ │în volume colective publicate de edituri cu prestigiu │ │
│ │internaţional din strãinãtate │ 30/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I11 │Studii în reviste ştiinţifice clasificate de cãtre CNCS │ │
│ │în categoria A sau publicate în volume colective publi- │ │
│ │cate de edituri clasificate de cãtre CNCS în categoria A│ │
│ │ori de edituri cu prestigiu internaţional din ţarã │ 20/n │
├───────────┼────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ I12 │Studii în reviste ştiinţifice clasificate de cãtre CNCS │ │
│ │în categoria B sau publicate în volume colective publi- │ │
│ │cate de edituri clasificate de cãtre CNCS în categoria B│ 10/n │
└───────────┴────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



    3.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Carte de unic autor bazatã pe teza de │Publicarea cãrţii│Publicarea│
│ │doctorat │ │cãrţii │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I3, I4 şi I10 │ ≥ 120 │ ≥ 60 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Punctajul total (suma punctajului │ │ │
│ │pentru indicatorii I1-I12) │ ≥ 400 │ ≥ 250 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    4. Teologie
    4.1. Definiţii şi condiţii
    ● n indicã numãrul de autori ai unei publicaţii la care candidatul este autor sau coautor.
    ● O publicaţie se încadreazã la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilã candidatului.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Carte de specialitate, cu caracter │ │ │
│ │ştiinţific, publicatã la o editurã cu │ │ │
│ │prestigiu internaţional ori la o edi- │ │ │
│ │turã clasificatã de CNCS în categoria │ │ │
│ │A sau B │ 15/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Traducere şi editare criticã a unei │ │ │
│ │opere fundamentale de teologie, din │ │ │
│ │limbile clasice │ 15/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Studiu de specialitate publicat într-o│ │ │
│ │revistã indexatã ISI sau ERIH │ 3/n │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Studiu de specialitate publicat într-o│ │ │
│ │revistã clasificatã de CNCS în catego-│ │ │
│ │ria A sau B │ 1/n │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Comunicare ştiinţificã de specialita- │ │ │
│ │te, susţinutã în cadrul unei conferin-│ │ │
│ │ţe internaţionale şi publicatã într-un│ │ │
│ │volum colectiv, editat într-o limbã de│ │ │
│ │circulaţie internaţionalã │ 3 │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Comunicare ştiinţificã de specialita- │ │ │
│ │te, susţinutã în cadrul unei conferin-│ │ │
│ │ţe naţionale şi publicatã într-un vo- │ │ │
│ │lum colectiv, la o editurã clasificatã│ │ │
│ │de CNCS în categoria A sau B │ 1 │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Calitatea de visiting professor, mem- │ 2 │Pe fiecare │
│ │bru în comisii bisericeşti de dialog │ │poziţie/calitate│
│ │teologic, membru în comisii de dialog │ │ │
│ │interconfesional şi interreligios, │ │ │
│ │membru în colectivele redacţionale ale│ │ │
│ │unor reviste de specialitate din │ │ │
│ │strãinãtate indexate ISI sau ERIH, │ │ │
│ │referent ştiinţific al unor edituri cu│ │ │
│ │prestigiu internaţional, premii şi │ │ │
│ │distincţii academice naţionale şi │ │ │
│ │internaţionale │ │ │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    4.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I1 şi I2 │ ≥ 60 │ ≥ 45 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorul I3│ ≥ 12 │ ≥ 6 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorii I3│ │ │
│ │şi I4 │ ≥ 22 │ ≥ 16 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorul I5│ ≥ 15 │ ≥ 6 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Suma punctajului pentru indicatorii I5│ │ │
│ │şi I6 │ ≥ 20 │ ≥ 10 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C6 │Suma punctajului pentru indicatorul I7│ ≥ 8 │Nu se │
│ │ │ │aplicã. │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    5. Arhitecturã şi urbanism
    5.1. Definiţii şi condiţii
    ● n reprezintã:
    ● numãrul de autori ai unei publicaţii ori expoziţii la care candidatul este autor sau coautor;
    ● numãrul de editori/coordonatori ai unei publicaţii la care candidatul este editor/coordonator;
    ● numãrul de autori ai unui proiect.
    ● Lista concursurilor naţionale sau regionale de arhitecturã şi urbanism recunoscute de comisia de specialitate a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, denumit în continuare CNATDCU, cuprinzând maximum 4 concursuri în plus faţã de Bienala de Arhitecturã de la Bucureşti, se stabileşte prin decizie a biroului acestei comisii de specialitate şi se publicã pe site-ul web al CNATDCU.
    ● Lista conferinţelor de nivel mondial sau european de arhitecturã şi urbanism recunoscute de comisia de specialitate a CNATDCU se stabileşte prin decizie a biroului acestei comisii de specialitate şi se publicã pe site-ul web al CNATDCU.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Cãrţi de autor publicate la edituri cu│ │ │
│ │prestigiu internaţional │ 20/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Cãrţi de autor publicate la edituri/în│ │ │
│ │colecţii clasificate în categoria A de│ │ │
│ │cãtre CNCS │ 10/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Cãrţi de autor publicate la edituri/în│ │ │
│ │colecţii clasificate în categoria B de│ │ │
│ │cãtre CNCS │ 5/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Articole in extenso în reviste ştiin- │ │ │
│ │ţifice cotate ISI având un scor rela- │ │ │
│ │tiv de influenţã s │20 x s/n │Pe articol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Articole in extenso în reviste ştiin- │ │ │
│ │ţifice indexate în ISI Arts & │ │ │
│ │Humanities Citation Index sau în re- │ │ │
│ │viste ştiinţifice indexate ERIH şi │ │ │
│ │clasificate în categoria INT1 sau INT2│ │ │
│ │în acest index │ 10/n │Pe articol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Articole in extenso în reviste ştiin- │ │ │
│ │ţifice indexate ERIH şi clasificate în│ │ │
│ │categoria NAT în acest index sau în │ │ │
│ │reviste clasificate în categoria A de │ │ │
│ │cãtre CNCS │ 5/n │Pe articol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Articole in extenso în reviste ştiin- │ │ │
│ │ţifice clasificate în categoria B de │ │ │
│ │cãtre CNCS │ 2/n │Pe articol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Studii in extenso publicate în volume │ │ │
│ │colective apãrute la edituri cu pres- │ │ │
│ │tigiu internaţional │ 10/n │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Studii in extenso publicate în volume │ │ │
│ │colective apãrute la edituri/în colec-│ │ │
│ │ţii clasificate în categoria A de │ │ │
│ │cãtre CNCS │ 5/n │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I10 │Studii in extenso publicate în volume │ │ │
│ │colective apãrute la edituri/în colec-│ │ │
│ │ţii clasificate în categoria B de │ │ │
│ │cãtre CNCS │ 2,5/n │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I11 │Publicaţii in extenso în lucrãri ale │ │ │
│ │conferinţelor ştiinţifice de arhitec- │ │ │
│ │turã şi urbanism recunoscute de comi- │ │ │
│ │sia de specialitate a CNATDCU la care │ │ │
│ │autorul a participat (participarea cu │ │ │
│ │comunicare proprie se coteazã cu ju- │ │ │
│ │mãtate din punctaj) │ 10/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I12 │Proiect de arhitecturã sau de restau- │ │ │
│ │rare, autorizat şi edificat, cu compo-│ │ │
│ │nentã de cercetare │ 10/n │Pe proiect │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I13 │Proiecte urbanistice zonale autorizate│ │ │
│ │şi implementate │ 10/n │Pe proiect │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I14 │Premii obţinute pentru concursuri in- │ │ │
│ │ternaţionale de proiecte, organizate │ │ │
│ │potrivit regulamentului UNESCO-UIA, │ │ │
│ │girate de UIA (Union Internationale │ │ │
│ │des Architectes) şi publicate pe │ │ │
│ │site-ul web al UIA │ 50/n │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I15 │Premii obţinute la concursuri inter- │ │ │
│ │naţionale organizate de AEEA │ │ │
│ │(Association Europ\f2ιenne pour │ │ │
│ │l'Enseignement de l'Architecture), │ │ │
│ │RIBA (Royal Institute of British │ │ │
│ │Architects) sau de Architects' Council│ │ │
│ │of Europe, precum şi de altã insti- │ │ │
│ │tuţie de profil, de nivel mondial sau │ │ │
│ │continental, a breslei arhitecţilor │ 40/n │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I16 │Premii obţinute pentru concursuri na- │ │ │
│ │ţionale de proiecte, organizate potri-│ │ │
│ │vit regulamentului UNESCO-UIA, girate │ │ │
│ │de OAR (Ordinul Arhitecţilor din │ │ │
│ │România) şi publicate pe site-ul web │ │ │
│ │al OAR, sau premii obţinute la Bienala│ │ │
│ │de Arhitecturã de la Bucureşti │ 30/n │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I17 │Nominalizãri obţinute la Bienala de │ 10/n │Pe │
│ │Arhitecturã de la Bucureşti sau premii│ │nominalizare/ │
│ │obţinute la alte concursuri naţionale │ │premiu │
│ │ori regionale de arhitecturã şi urba- │ │ │
│ │nism recunoscute de comisia de spe- │ │ │
│ │cialitate a CNATDCU │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I18 │Profesor asociat/visiting/cadru │ │ │
│ │didactic universitar la o universitate│ │ │
│ │din strãinãtate, pentru o perioadã de │ │ │
│ │cel puţin o lunã; efectuarea unui sta-│ │ │
│ │giu postdoctoral cu o duratã de cel │ │ │
│ │puţin un an la o universitate din │ │ │
│ │strãinãtate; sau obţinerea unei diplo-│ │ │
│ │me de doctor la o universitate din │ │ │
│ │strãinãtate │ 5 │Pe universitate │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I19 │Expoziţii organizate în ţarã sau în │ │ │
│ │strãinãtate în calitate de │ │ │
│ │autor/curator │ 10/n │Pe expoziţie │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    5.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I1-I5 şi I14-I16 │ ≥ 60 │ ≥ 30 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I14-I16 │ ≥ 20 │ ≥ 10 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Punctajul pentru indicatorul I11 │ ≥ 20 │ ≥ 10 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I1-I19 (punctajul total) │ ≥ 100 │ ≥ 50 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    6. Arte plastice
    6.1. Definiţii şi condiţii
    ● Cãrţile, cataloagele, dicţionarele, antologiile sau volumele luate în considerare (pentru indicatorii I2-I14) sunt exclusiv cele publicate la edituri cu prestigiu internaţional sau la edituri clasificate de cãtre CNCS în categoriile A sau B, cu excepţia cãrţii bazate pe teza de doctorat.
    ● Pentru Arte plastice, bazele de date internaţionale recunoscute sunt urmãtoarele:


┌────┬───────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea bazei de date│ Adresa web │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │ISI Web of Knowledge │www.webofknowledge.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │ERIH │http://www.esf.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3. │Scopus │www.scopus.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4. │EBSCO │www.ebscohost.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5. │JSTOR │www.jstor.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6. │ProQuest │www.proquest.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7. │ProjectMuse │http://muse.jhu.edu/ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    ● Articolele şi studiile luate în considerare (pentru indicatorii I1, I5, I9) sunt exclusiv cele publicate în reviste indexate în bazele de date internaţionale recunoscute sau în reviste clasificate de cãtre CNCS în categoriile A sau B.
    ● O publicaţie se încadreazã la un singur indicator, luându-se în considerare încadrarea cea mai favorabilã candidatului.
    ● Se considerã a fi evenimente expoziţionale de nivel internaţional expoziţiile personale sau participãrile la expoziţii de anvergurã organizate de mari muzee sau galerii de prim rang pe plan internaţional; participãrile la bienale ori evenimente comparabile cu tradiţie şi/sau prestigiu recunoscut.
    ● Se considerã a fi evenimente expoziţionale de nivel naţional/local expoziţiile personale sau de grup organizate de muzee, galerii (inclusiv galerii private), instituţii care se bucurã de recunoaştere naţionalã/localã.
    ● Se considerã echivalente ale evenimentului expoziţional o lucrare de restaurare, scenografia sau costumele pentru un spectacol, realizarea unui prototip în design, o prezentare de modã, manifestãri cu caracter interdisciplinar, calitatea de curator al unei expoziţii ori alte asemenea proiecte.
    ● Dacã anul în care se depune dosarul este a, ultimii 5 ani se considerã a fi anii calendaristici a-1, ..., a-5, la care se adaugã perioada scursã din anul a.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Articole ştiinţifice publicate în │ │ │
│ │reviste de specialitate │ 4 │Pe articol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Capitole de cãrţi │ 4 │Pe capitol │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Studii publicate în volume colective │ │ │
│ │(acte ale unor conferinţe internaţio- │ │ │
│ │nale sau naţionale, volume cu mai │ │ │
│ │mulţi autori, cataloage ştiinţifice de│ │ │
│ │expoziţii etc.) │ 4 │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Studiu introductiv la volume colective│ │ │
│ │internaţionale sau naţionale │ 4 │Pe studiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Recenzii în publicaţii specializate │ │ │
│ │sau publicaţii de culturã │ 2 │Pe recenzie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Fişe de dicţionar │ 3 │Pe fişã │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Cãrţi de autor (monografii, ediţii │ │ │
│ │critice de texte cu studiu introduc- │ │ │
│ │tiv, sinteze, studii teoretice) │ 15 │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Cãrţi realizate în colectiv, cu n │ │ │
│ │autori │ 15/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Catalog raisonn\f2ι, catalogul ştiinţific│ │ │
│ │al unei expoziţii │ 15 │Pe catalog │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I10 │Dicţionar de specialitate la care can-│ │ │
│ │didatul este autor │ 15 │Pe dicţionar │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I11 │Dicţionar de specialitate la care can-│ │ │
│ │didatul este coordonator │ 8 │Pe dicţionar │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I12 │Cãrţi cu caracter didactic/cursuri │ 10 │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I13 │Cãrţi coordonate; antologii de texte │ │ │
│ │însoţite de adnotãri şi studii │ │ │
│ │introductive │ 8 │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I14 │Traduceri de texte fundamentale în │ │ │
│ │disciplina candidatului │ 4 │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I15 │Keynote speaker la conferinţe, organi-│ │ │
│ │zator de panel │ 2 │Pe conferinţã │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I16 │Organizator/coorganizator de eveniment│ │ │
│ │în ţarã sau în strãinãtate │ 3 │Pe eveniment │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I17 │Moderator de panel/eveniment naţional │ 1 │Pe panel/ │
│ │sau internaţional │ │eveniment │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I18 │Lucrãri prezentate la conferinţe na- │ 3 │Pe lucrare │
│ │ţionale sau internaţionale │ │prezentatã │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I19 │Eveniment expoziţional cu caracter │ 10 │Pe eveniment │
│ │retrospectiv de nivel internaţional │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I20 │Eveniment expoziţional personal de │ 8 │Pe eveniment │
│ │nivel internaţional │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I21 │Eveniment expoziţional de grup de │ 4 │Pe eveniment │
│ │nivel internaţional │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I22 │Eveniment expoziţional cu caracter │ 8 │Pe eveniment │
│ │retrospectiv de nivel naţional/local │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I23 │Eveniment expoziţional personal de │ 4 │Pe eveniment │
│ │nivel naţional/local │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I24 │Eveniment expoziţional de grup de │ 2 │Pe eveniment │
│ │nivel naţional/local │ │expoziţional │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I25 │Participarea la proiecte de cercetare │ 10 │Pe proiect │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I26 │Tutoriale, seminare, îndrumãri pentru │ │ │
│ │lucrãri de seminar/cercetare, creaţie,│ │ │
│ │restaurare; îndrumãri ale unor lucrãri│ │ │
│ │de diplomã sau master (chiar dacã nu │ │ │
│ │în calitate de îndrumãtor direct); │ │ │
│ │îndrumarea studenţilor în organizarea │ │ │
│ │de expoziţii etc. │ 10 │Pe activitate │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    6.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãrul de articole/studii prevãzute │ │ │
│ │la indicatorii I1-I4 │ ≥ 7 │ ≥ 4 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Numãrul de cãrţi prevãzute la │≥ 3, din care o │≥ 2, din │
│ │indicatorii I7-I14 │carte reprezen- │care o │
│ │ │tând teza de │carte re- │
│ │ │doctorat revãzutã│prezentând│
│ │ │în vederea │teza de │
│ │ │publicãrii │doctorat │
│ │ │ │revãzutã │
│ │ │ │în vederea│
│ │ │ │publicãrii│
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Numãrul de conferinţe la care a con- │≥ 6 din care: │≥ 3 din │
│ │tribuit cu activitãţile prevãzute la │≥ 2 internaţio- │care: │
│ │indicatorii I15-I18, în ultimii 5 ani │nale │≥ 1 inter-│
│ │ │≥ 4 naţionale │naţionale │
│ │ │ │≥ 2 naţio-│
│ │ │ │nale │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Numãrul de evenimente expoziţionale │ │ │
│ │personale cu caracter retrospectiv │ │ │
│ │într-un spaţiu cu relevanţã naţionalã/│ │ │
│ │internaţionalã în ultimii 5 ani │ ≥ 1 │ ≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Numãrul de evenimente expoziţionale de│ │ │
│ │nivel internaţional în ultimii 5 ani │ ≥ 2 │ ≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C6 │Numãrul de evenimente expoziţionale │ │ │
│ │personale de nivel naţional/local în │ │ │
│ │ultimii 5 ani │ ≥ 2 │ ≥ 2 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C7 │Numãrul de evenimente expoziţionale │ │ │
│ │colective de nivel naţional/local în │ │ │
│ │ultimii 5 ani │ ≥ 12 │ ≥ 12 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C8 │Numãrul de activitãţi prevãzute la │ │ │
│ │indicatorii I25-I26 │ ≥ 1 │ ≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C9 │Punctaj total (suma punctajului pentru│ │ │
│ │indicatorii I1-I26) │ ≥ 100 │ ≥ 70 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    7. Artele spectacolului
    7.1. Teatru, coregrafie, cinematografie şi media
    7.1.1. Practicieni
    7.1.1.1. Definiţii şi condiţii
    ● În cazul creaţiilor artistice (teatru, film) calitatea de autor este individualã (regizor, actor, scenograf şi altele asemenea), indiferent de caracterul colectiv al creaţiei.
    ● În cazul publicaţiilor (cãrţi, articole) cu n autori, punctajul se împarte la n.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Film şi documentar de lung metraj │ 30 │Pe film │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Cãrţi de autor pe teme esenţiale din │ 30/n │Pe carte │
│ │domeniul de specialitate, publicate la│ │ │
│ │edituri cu prestigiu internaţional sau│ │ │
│ │la edituri clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoriile A ori B: │ │ │
│ │- curs/manual/tratat; │ │ │
│ │- monografie de autor (pe o temã │ │ │
│ │importantã a domeniului); │ │ │
│ │- lucrare de sintezã (prezintã situa- │ │ │
│ │ţia actualã a disciplinei conexe │ │ │
│ │postului pentru care concureazã); │ │ │
│ │- comentariu analitic (la opere │ │ │
│ │fundamentale ale domeniului) │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Traducerea şi editarea criticã a unei │ │ │
│ │opere fundamentale sau a unei antolo- │ │ │
│ │gii pe teme esenţiale din domeniul de │ │ │
│ │specialitate │ 20/n │Pe traducere │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Creaţii artistice realizate în calita-│ 20 │Pe creaţie/ │
│ │te de scenarist, dramaturg, regizor, │ │proiect │
│ │director de imagine, actor, coregraf, │ │ │
│ │scenograf, montor, sound designer, │ │ │
│ │light designer şi orice alte proiecte │ │ │
│ │încadrate domeniului care intrã sub │ │ │
│ │incidenţa drepturilor de autor sau │ │ │
│ │a drepturilor conexe │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate indexate ISI sau│ │ │
│ │ERIH; studii introductive publicate în│ │ │
│ │volume colective de specialitate (in- │ │ │
│ │clusiv volumele conferinţelor) publi- │ │ │
│ │cate la edituri cu prestigiu │ │ │
│ │internaţional │ 15/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Premii internaţionale │ 15 │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Studii şi articole publicate în revis-│ │ │
│ │te ştiinţifice clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria A sau în volume colective │ │ │
│ │publicate la edituri clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria A; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate (inclusiv volumele con- │ │ │
│ │ferinţelor) publicate la edituri cla- │ │ │
│ │sificate de CNCS în categoria A │ 10/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Comunicãri la conferinţe internaţio- │ │ │
│ │nale (simpozion, workshop etc.) cu │ │ │
│ │comitet de selecţie sau sistem peer │ │ │
│ │review │ 10/n │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Scenarii originale şi piese de teatru │ 10/n │Pe scenariu/ │
│ │publicate │ │piesã de teatru │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I10 │Editare şi coordonare de carte (inclu-│ │ │
│ │siv antologii de texte) în România sau│ │ │
│ │în strãinãtate │ 10/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I11 │Serii de emisiuni radio/TV, în calita-│ │ │
│ │te de autor, cu teme specifice dome- │ │ │
│ │niului, la posturi cu acoperire naţio-│ │ │
│ │nalã/internaţionalã │ 10/n │Pe serie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I12 │Susţinerea unui workshop la nivel │ │ │
│ │internaţional │ 10 │Pe workshop │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I13 │Selecţia la festivaluri şi evenimente │ 10 │Pe festival/ │
│ │din strãinãtate (de nivel local sau │ │eveniment │
│ │internaţional) │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I14 │Studii şi articole publicate în revis-│ │ │
│ │te ştiinţifice clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria B sau în volume colective │ │ │
│ │publicate la edituri clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria B; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate (inclusiv volumele confe-│ │ │
│ │rinţelor), articole publicate în enci-│ │ │
│ │clopedii sau dicţionare publicate la │ │ │
│ │edituri clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria B │ 5/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I15 │Comunicãri la conferinţe, simpozioane,│ │ │
│ │workshopuri etc. organizate în România│ 5/n │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I16 │Susţinerea unui workshop la nivel │ │ │
│ │naţional │ 5 │Pe workshop │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I17 │Înregistrãri pe orice suport (CD, DVD)│ │ │
│ │intrate în circuit public │ 5 │Pe ediţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I18 │Premii naţionale │ 5 │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I19 │Selecţia la festivaluri şi evenimente │ 5 │Pe festival/ │
│ │din România (de nivel local, naţional │ │eveniment │
│ │sau internaţional); se puncteazã o │ │ │
│ │singurã datã evenimentul cel mai │ │ │
│ │important. │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I20 │Cronici, recenzii şi citãri ale crea- │ 5 │Pe cronicã/ │
│ │ţiilor artistice, ale cãrţilor şi lu- │ │recenzie/citare │
│ │crãrilor de specialitate în biblio- │ │ │
│ │grafii, reviste de specialitate, pe- │ │ │
│ │riodice de culturã, emisiuni de radio │ │ │
│ │şi TV, pagini web (altele decât cele │ │ │
│ │personale) - nivel internaţional │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I21 │Difuzãri prin canale media (TV, radio,│ 3 │Pe difuzare │
│ │preluãri internet) │ │radio/TV/pe │
│ │ │ │paginã web │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I22 │Cronici, recenzii şi citãri ale crea- │ 3 │Pe cronicã/ │
│ │ţiilor artistice, ale cãrţilor şi lu- │ │recenzie/citare │
│ │crãrilor de specialitate în biblio- │ │ │
│ │grafii, reviste de specialitate, pe- │ │ │
│ │riodice de culturã, emisiuni de radio │ │ │
│ │şi TV, pagini web (altele decât cele │ │ │
│ │personale) - nivel naţional │ │ │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    7.1.1.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãr de creaţii artistice prevãzute │ │ │
│ │la indicatorii I1 şi I4 │ ≥ 4 │ ≥ 3 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Numãr de cãrţi de autor prevãzute la │≥ 2, din care cel│Cel puţin │
│ │indicatorul I2 │puţin un curs/ │un curs/ │
│ │ │manual/tratat │manual/ │
│ │ │ │tratat │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Punctaj total (suma punctajului pentru│ │ │
│ │indicatorii I1-I22) │ ≥ 230 │ ≥ 150 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    7.1.2. Teoreticieni
    7.1.2.1. Definiţii
    ● În cazul publicaţiilor (cãrţi, articole) cu n autori, punctajul se împarte la n.
    ● În cazul cronicilor, recenziilor, citãrilor, al difuzãrilor şi al premiilor, punctajul nu se împarte la numãrul de autori.
    ● Pentru Teatru, coregrafie, cinematografie şi media, bazele de date internaţionale recunoscute sunt urmãtoarele:


┌────┬───────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
│Nr. │Denumirea bazei de date│ Adresa web │
│crt.│ │ │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 1. │ISI Web of Knowledge │www.webofknowledge.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 2. │ERIH │http://www.esf.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 3. │Scopus │www.scopus.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 4. │EBSCO │www.ebscohost.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 5. │JSTOR │www.jstor.org │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 6. │ProQuest │www.proquest.com │
├────┼───────────────────────┼──────────────────────────────────────┤
│ 7. │ProjectMuse │http://muse.jhu.edu/ │
└────┴───────────────────────┴──────────────────────────────────────┘



    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Cãrţi de autor pe teme esenţiale din │ │ │
│ │domeniul de specialitate, publicate la│ │ │
│ │edituri cu prestigiu internaţional sau│ │ │
│ │la edituri clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoriile A ori B: │ │ │
│ │- curs/manual/tratat; │ │ │
│ │- monografie de autor (pe o temã │ │ │
│ │importantã a domeniului); │ │ │
│ │- lucrare de sintezã (prezintã situa- │ │ │
│ │ţia actualã a disciplinei conexe │ │ │
│ │postului pentru care concureazã); │ │ │
│ │- comentariu analitic (la opere fun- │ │ │
│ │damentale ale domeniului) │ 30/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Traducerea şi editarea criticã a unei │ │ │
│ │opere fundamentale sau a unei antolo- │ │ │
│ │gii pe teme esenţiale din domeniul de │ │ │
│ │specialitate │ 20/n │Pe traducere │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate indexate în baze│ │ │
│ │de date internaţionale recunoscute; │ │ │
│ │studii introductive publicate în volu-│ │ │
│ │me colective de specialitate (inclusiv│ │ │
│ │volumele conferinţelor) publicate la │ │ │
│ │edituri cu prestigiu internaţional │ 15/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Studii şi articole publicate în revis-│ │ │
│ │te ştiinţifice clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria A sau în volume colective │ │ │
│ │publicate la edituri clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria A; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate (inclusiv volumele confe-│ │ │
│ │rinţelor) publicate la edituri clasi- │ │ │
│ │ficate de CNCS în categoria A │ 10/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Studii şi articole publicate în revis-│ │ │
│ │te ştiinţifice clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria B sau în volume colective │ │ │
│ │publicate la edituri clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria B; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate (inclusiv volumele con- │ │ │
│ │ferinţelor), articole publicate în │ │ │
│ │enciclopedii sau dicţionare publicate │ │ │
│ │la edituri clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoria B │ 5/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Comunicãri la conferinţe internaţio- │ │ │
│ │nale (simpozion, workshop etc.) cu │ │ │
│ │comitet de selecţie sau sistem │ │ │
│ │peer review │ 10/n │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Scenarii originale şi piese de teatru │ 10/n │Pe scenariu/ │
│ │publicate │ │piesã de teatru │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Editare şi coordonare de carte (inclu-│ │ │
│ │siv antologii de texte) în România sau│ │ │
│ │în strãinãtate │ 10/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Serii de emisiuni radio/TV, în calita-│ │ │
│ │te de autor, cu teme specifice dome- │ │ │
│ │niului, la posturi cu acoperire na- │ │ │
│ │ţionalã/internaţionalã │ 10/n │Pe serie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I10 │Premii internaţionale │ 15 │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I11 │Comunicãri la conferinţe, simpozioane,│ │ │
│ │workshopuri etc. organizate în România│ 5/n │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I12 │Cronici, recenzii şi citãri ale cãrţi-│ 5 │Pe cronicã/ │
│ │lor şi lucrãrilor de specialitate în │ │recenzie/citare │
│ │bibliografii, reviste de specialitate,│ │ │
│ │periodice de culturã, emisiuni de │ │ │
│ │radio şi TV, pagini web (altele decât │ │ │
│ │cele personale) - nivel internaţional │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I13 │Premii naţionale │ 5 │Pe premiu │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I14 │Difuzãri prin canale media (TV, radio,│ 3 │Pe difuzare │
│ │preluãri internet) │ │radio/TV/ │
│ │ │ │pe paginã web │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I15 │Cronici, recenzii şi citãri ale cãrţi-│ 3 │Pe cronicã/ │
│ │lor şi lucrãrilor de specialitate în │ │recenzie/citare │
│ │bibliografii, reviste de specialitate,│ │ │
│ │periodice de culturã, emisiuni de │ │ │
│ │radio şi TV, pagini web (altele decât │ │ │
│ │cele personale) - nivel naţional │ │ │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    7.1.2.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãr de cãrţi de autor prevãzute la │≥ 3, din care un │≥ 2, din │
│ │indicatorul I1 │curs/manual/ │care un │
│ │ │tratat │curs/manu-│
│ │ │ │al/tratat │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I3-I5 │ ≥ 35 │ ≥ 25 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Punctajul total (suma punctajului │ │ │
│ │pentru indicatorii I1-I15) │ ≥ 230 │ ≥ 150 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    7.2. Muzicã
    7.2.1. Interpreţi şi compozitori
    7.2.1.1. Definiţii
    ● n indicã numãrul de autori ai unei publicaţii sau partituri la care candidatul este autor, coautor sau compozitor.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Concert/Recital/Spectacol în calitate │ 6 │Pe concert/ │
│ │de compozitor, dirijor, solist, membru│ │recital/ │
│ │în formaţie cameralã pânã la 10 │ │spectacol │
│ │persoane, susţinut: │ │ │
│ │● în strãinãtate, în festivaluri in- │ │ │
│ │ternaţionale cu tradiţie, concerte în │ │ │
│ │cadrul stagiunilor permanente ale in- │ │ │
│ │stituţiilor profesioniste (opere, │ │ │
│ │filarmonici, orchestre de │ │ │
│ │radiodifuziune); │ │ │
│ │● în România, în festivaluri de mare │ │ │
│ │prestigiu, cu tradiţie şi participare │ │ │
│ │consistentã internaţionalã; în sta- │ │ │
│ │giunile instituţiilor de prestigiu şi │ │ │
│ │cu vizibilitate internaţionalã │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Concert/Recital/Spectacol în calitate │ 1 │Pe concert/ │
│ │de compozitor, dirijor, solist, membru│ │recital/ │
│ │în formaţie cameralã pânã la 10 per- │ │spectacol │
│ │soane, susţinut: │ │ │
│ │● în strãinãtate, în stagiuni organi- │ │ │
│ │zate de societãţi filarmonice, primã- │ │ │
│ │rii, asociaţii, muzee; │ │ │
│ │● în România, în stagiunile filarmo- │ │ │
│ │nicilor din ţarã, în festivaluri na- │ │ │
│ │ţionale, în stagiuni organizate de │ │ │
│ │primãrii şi muzee │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │DVD cu înregistrare live a producţiei │ │ │
│ │artistice proprii (cca. 45 de minute),│ │ │
│ │pentru candidaţii din domeniul inter- │ │ │
│ │pretãrii muzicale │ 20 │Pe ediţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Manual, tratat sau suport de curs, │ │ │
│ │pentru candidaţii din domeniul compo- │ │ │
│ │ziţiei muzicale │ 20/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Carte de teorii ale interpretãrii, │ │ │
│ │respectiv ale compoziţiei, publicatã │ │ │
│ │la edituri cu prestigiu internaţional │ │ │
│ │sau la edituri clasificate de CNCS în │ │ │
│ │categoriile A ori B │ 40/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate indexate ISI ori│ │ │
│ │ERIH sau clasificate de CNCS în cate- │ │ │
│ │goriile A ori B; studii introductive │ │ │
│ │publicate în volume colective de spe- │ │ │
│ │cialitate sau volume ale conferinţe- │ │ │
│ │lor, editate de edituri cu prestigiu │ │ │
│ │internaţional ori la edituri clasifi- │ │ │
│ │cate de CNCS în categoriile A sau B │ 10/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Partiturã publicatã de edituri inter- │ │ │
│ │naţionale, partiturã comandatã de in- │ │ │
│ │stituţii/asociaţii muzicale de pres- │ │ │
│ │tigiu (internaţionale şi naţionale), │ │ │
│ │partiturã achiziţionatã de Uniunea │ │ │
│ │Compozitorilor şi Muzicologilor din │ │ │
│ │România │ 10/n │Pe partiturã │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Înregistrãri pe suport (cu ISBN sau │ │ │
│ │alt cod de autentificare) ale lucrã- │ │ │
│ │rilor muzicale/prestaţiilor interpre- │ │ │
│ │tative (CD, DVD ş.a.) │ 10 │Pe ediţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I9 │Premii la competiţii de creaţie sau │ │ │
│ │interpretare, premii acordate de │ │ │
│ │foruri profesionale/ştiinţifice de │ │ │
│ │prestigiu (uniuni de creaţie, funda- │ │ │
│ │ţii, reviste de specialitate, │ │ │
│ │SRR, SRTV) │ 5 │Pe premiu │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    7.2.1.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:
    Pentru interpretare:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãrul concertelor prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I1 │ ≥ 15 │ ≥ 4 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Numãrul concertelor prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I2 │ ≥ 10 │ ≥ 8 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorul I3│ ≥ 20 │ ≥ 20 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I5, I6, I7 │ ≥ 90 │ ≥ 60 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Suma punctajului pentru indicatorii I8│ │ │
│ │şi I9 │ ≥ 20 │ ≥ 10 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C6 │Punctajul total (suma punctajului │ │ │
│ │pentru indicatorii I1-I9) │ ≥ 230 │ ≥ 150 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    Pentru compoziţie:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãrul concertelor prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I1 │ ≥ 6 │ ≥ 4 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Numãrul concertelor prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I2 │ ≥ 6 │ ≥ 4 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorul I4│ ≥ 20 │ ≥ 20 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I5, I6, I7 │ ≥ 128 │ ≥ 82 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Suma punctajului pentru indicatorii I8│ │ │
│ │şi I9 │ ≥ 20 │ ≥ 10 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C6 │Punctajul total (suma punctajului │ │ │
│ │pentru indicatorii I1-I9) │ ≥ 230 │ ≥ 150 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    7.2.2. Teoreticieni
    7.2.2.1. Definiţii
    ● n indicã numãrul de autori ai unei publicaţii la care candidatul este autor sau coautor.
    Se acordã urmãtoarele punctaje:


┌───────────┬──────────────────────────────────────┬─────────┬────────────────┐
│Indicatorul│ Denumirea indicatorului │Punctajul│ Elementul │
│ │ │ │pentru care se │
│ │ │ │acordã punctajul│
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I1 │Carte de muzicologie, teoria generalã │ │ │
│ │a muzicii, istoriografie, lexicogra- │ │ │
│ │fie, bizantinologie, antropologie, │ │ │
│ │analizã, esteticã şi criticã muzicalã │ │ │
│ │etc., publicatã la edituri cu presti- │ │ │
│ │giu internaţional sau la edituri cla- │ │ │
│ │sificate de CNCS în categoriile A │ │ │
│ │ori B │ 40/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I2 │Manual, tratat, suport de curs │ 20/n │Pe carte │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I3 │Studiu de prezentare a unor CD-uri sau│ 10/n │Pe studiu/pe │
│ │DVD-uri, în limbi de circulaţie inter-│ │serie │
│ │naţionalã; serie de emisiuni radio şi │ │ │
│ │TV cu caracter muzicologic, în calita-│ │ │
│ │te de autor (emisiuni desfãşurate pe │ │ │
│ │mai multe episoade, sub un generic │ │ │
│ │precizat) │ │ │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I4 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate indexate ISI ori│ │ │
│ │ERIH; studii introductive publicate în│ │ │
│ │volume colective de specialitate, vo- │ │ │
│ │lume ale conferinţelor, enciclopedii │ │ │
│ │sau dicţionare, editate de edituri cu │ │ │
│ │prestigiu internaţional │ 15/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I5 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria A; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate sau volume ale conferin- │ │ │
│ │ţelor, enciclopedii ori dicţionare, │ │ │
│ │editate de edituri clasificate de CNCS│ │ │
│ │în categoria A │ 10/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I6 │Studii sau articole publicate în re- │ │ │
│ │viste de specialitate clasificate de │ │ │
│ │CNCS în categoria B; studii introduc- │ │ │
│ │tive publicate în volume colective de │ │ │
│ │specialitate sau volume ale conferin- │ │ │
│ │ţelor, enciclopedii ori dicţionare, │ │ │
│ │editate de edituri clasificate de CNCS│ │ │
│ │în categoria B │ 5/n │Pe publicaţie │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I7 │Comunicare la conferinţã internaţiona-│ │ │
│ │lã (simpozion, workshop etc.) cu comi-│ │ │
│ │tet de selecţie sau sistem peer review│ 10/n │Pe comunicare │
├───────────┼──────────────────────────────────────┼─────────┼────────────────┤
│ I8 │Comunicare la conferinţã organizatã de│ │ │
│ │un centru de cercetare sau de o socie-│ │ │
│ │tate academicã din România │ 5/n │Pe comunicare │
└───────────┴──────────────────────────────────────┴─────────┴────────────────┘



    7.2.2.2. Standarde minimale
    Urmãtoarele standarde trebuie îndeplinite cumulativ:


┌─────────┬──────────────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┐
│Criteriul│ Denumirea criteriului │Standardul pentru│Standardul│
│ │ │profesor univer- │pentru │
│ │ │sitar, cercetãtor│conferen- │
│ │ │ ştiinţific │ţiar uni- │
│ │ │ gradul I, │versitar, │
│ │ │ abilitare │cercetãtor│
│ │ │ │ştiinţific│
│ │ │ │gradul II │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C1 │Numãrul de cãrţi prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I1 │ ≥ 2 │ ≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C2 │Numãrul de cãrţi prevãzute la │ │ │
│ │indicatorul I2 │ ≥ 1 │ ≥ 1 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C3 │Suma punctajului pentru indicatorii │ │ │
│ │I1-I3 │ ≥ 100 │ ≥ 60 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C4 │Suma punctajului pentru indicatorul I4│ ≥ 50 │ ≥ 20 │
├─────────┼──────────────────────────────────────┼─────────────────┼──────────┤
│ C5 │Punctajul total (suma punctajului │ │ │
│ │pentru indicatorii I1-I8) │ ≥ 230 │ ≥ 150 │
└─────────┴──────────────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘



    ANEXA 2

                       DEFINIŢII

    ART. 1
    (1) O revistã indexatã ISI este o revistã indexatã în Science Citation Index Expanded, Social Sciences Citation Index sau Arts & Humanities Citation Index, baze de date administrate de Thomson Reuters.
    (2) O revistã indexatã ERIH este o revistã indexatã de cãtre European Reference Index for the Humanities, index realizat de cãtre European Science Foundation.
    (3) Pentru stabilirea clasei în care se încadreazã revistele ştiinţifice în European Reference Index for Humanities (ERIH), se utilizeazã informaţiile din ultima ediţie a clasificãrii, disponibilã cu o lunã înaintea depunerii dosarului de evaluare.
    ART. 2
    (1) Consiliul Naţional al Cercetãrii Ştiinţifice, denumit în continuare CNCS, evalueazã revistele, editurile ştiinţifice şi colecţiile editoriale din România din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste şi le clasificã în 3 categorii, respectiv A, B şi C, pe acelea din ele care îndeplinesc standardele minimale de relevanţã ştiinţificã stabilite de CNCS, categoria A corespunzând celui mai înalt nivel ştiinţific.
    (2) Pot fi clasificate potrivit alin. (1) numai acele reviste, edituri ştiinţifice şi colecţii editoriale care folosesc în mod sistematic experţi pentru evaluarea şi acceptarea spre publicare a lucrãrilor pe care le publicã.
    (3) Metodologia şi rezultatele evaluãrii prevãzute la alin. (1) se publicã pe site-ul web al CNCS.
    (4) Rezultatele primei evaluãri şi clasificãri realizate potrivit alin. (1) se publicã de cãtre CNCS nu mai târziu de 1 ianuarie 2012.
    ART. 3
    Urmãtorii termeni se definesc potrivit anexei nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 4.691/2011 privind aprobarea standardelor minimale necesare şi obligatorii pentru conferirea titlurilor didactice din învãţãmântul superior, a gradelor profesionale de cercetaredezvoltare şi a atestatului de abilitare, pentru domeniile ştiinţifice aferente panelului pe domenii fundamentale P4 - Ştiinţe sociale din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare:
    a) editurã cu prestigiu internaţional;
    b) editurã cu prestigiu recunoscut;
    c) revistã ştiinţificã cu prestigiu recunoscut.
    ART. 4
    (1) Pentru domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, CNCS elaboreazã lista editurilor considerate ca edituri cu prestigiu internaţional, cuprinzând maximum 350 de edituri, pe baza propunerii panelului pe domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, denumit în continuare CNATDCU.
    (2) Lista prevãzutã la alin. (1) se adoptã prin decizie a CNCS şi se publicã pe site-ul CNCS.
    (3) Domeniile incluse în domeniul fundamental prevãzut la alin. (1) sunt cele prevãzute în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 3.759/2011 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare şi a structurii acestuia.
    (4) Dupã prima clasificare de cãtre CNCS a editurilor din România din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, realizatã potrivit art. 2, editurile din România pot fi incluse în lista prevãzutã la alin. (1) numai dacã sunt clasificate de cãtre CNCS în categoria A.
    (5) Dupã prima clasificare de cãtre CNCS a editurilor din România din domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, realizatã potrivit art. 2, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2012, editurile din România care se regãsesc în lista prevãzutã la alin. (1) şi nu sunt clasificate de cãtre CNCS în categoria A sunt excluse de drept din aceastã listã.
    ART. 5
    Pentru domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, editurile cu prestigiu recunoscut sunt cele clasificate de cãtre CNCS în categoria A.
    ART. 6
    Pentru domeniul fundamental Arte şi ştiinţe umaniste, revistele ştiinţifice cu prestigiu recunoscut sunt cele clasificate de cãtre CNCS în categoria A.

                         -----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016