Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 4.581 din 13 iulie 2011  privind aprobarea infiintarii Centrului National Universitar de Excelenta Targu Mures pentru pregatirea elevelor/studentelor la disciplina sportiva volei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 4.581 din 13 iulie 2011 privind aprobarea infiintarii Centrului National Universitar de Excelenta Targu Mures pentru pregatirea elevelor/studentelor la disciplina sportiva volei

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 544 din 1 august 2011

    Având în vedere Referatul Direcţiei generale învãţãmânt superior, echivalarea şi recunoaşterea studiilor şi diplomelor nr. 14.580 din 16 mai 2011,
    în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011,
    în baza prevederilor Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul Hotãrârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului,

    ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã înfiinţarea Centrului Naţional Universitar de Excelenţã Târgu Mureş, unitate sportivã fãrã personalitate juridicã, pentru pregãtirea elevelor/studentelor la disciplina sportivã volei, în cadrul Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureş.
    ART. 2
    Se aprobã Regulamentul de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional Universitar de Excelenţã Târgu Mureş pentru pregãtirea elevelor/studentelor la disciplina sportivã volei, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 3
    Direcţia generalã învãţãmânt superior, echivalarea şi recunoaşterea studiilor şi diplomelor, Direcţia generalã economic, finanţe, resurse umane şi conducerea Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureş duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 4
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.


                Ministrul educaţiei,
     cercetãrii, tineretului şi sportului,
              Daniel Petru Funeriu


    Bucureşti, 13 iulie 2011.
    Nr. 4.581.


    ANEXĂ

                              REGULAMENT
        de organizare şi funcţionare a Centrului Naţional Universitar
          de Excelenţã Târgu Mureş pentru pregãtirea elevelor/studentelor
                       la disciplina sportivã volei

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    (1) Centrul Naţional Universitar de Excelenţã Târgu Mureş, denumit în continuare C.N.U.E. Târgu Mureş, este o unitate sportivã fãrã personalitate juridicã, specializatã în pregãtirea şi perfecţionarea sportivelor în voleiul feminin de performanţã.
    (2) C.N.U.E. Târgu Mureş îşi desfãşoarã activitatea în cadrul Clubului Sportiv Universitar Târgu Mureş, denumit în continuare C.S.U. Târgu Mureş.
    ART. 2
    (1) Scopul C.N.U.E. Târgu Mureş este acela de a asigura continuitatea pregãtirii sportive pentru elevele cu aptitudini deosebite pentru voleiul de înaltã performanţã, în timpul liceului şi dupã absolvirea acestuia, în cadrul unui centru de excelenţã universitar, cu posibilitatea continuãrii studiilor în învãţãmântul superior la universitãţile din Târgu Mureş.
    (2) Obiectul de activitate al C.N.U.E. Târgu Mureş este de a selecţiona, pregãti şi perfecţiona tinere jucãtoare cu calitãţi deosebite pentru voleiul de înaltã performanţã, în vederea participãrii la competiţiile oficiale şi a promovãrii lor în loturile naţionale şi olimpice de volei ale României. În paralel, în cadrul C.N.U.E. Târgu Mureş se urmãreşte pregãtirea şcolarã şi universitarã, prin asigurarea unui climat educativ corespunzãtor.
    ART. 3
    Activitatea financiar-contabilã se va derula prin C.S.U. Târgu Mureş, aflat în subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.

    CAP. II
    Organizarea, funcţionarea şi finanţarea C.N.U.E. Târgu Mureş

    ART. 4
    Statul de funcţii şi structura organizatoricã ale C.N.U.E. Târgu Mureş sunt cuprinse în statul de funcţii şi structura organizatoricã ale C.S.U. Târgu Mureş, care se aprobã anual de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    ART. 5
    Statul de funcţii al C.S.U. Târgu Mureş pentru C.N.U.E. Târgu Mureş va fi prevãzut cu 4 posturi de antrenori, dintre care un post va avea competenţe de antrenor coordonator.
    ART. 6
    Universitatea de Medicinã şi Farmacie Târgu Mureş, denumitã în continuare U.M.F. Târgu Mureş, prin protocolul încheiat cu C.S.U. Târgu Mureş, asigurã asistenţa medicalã de specialitate, medic şi kinetoterapeut, pe toatã durata de funcţionare a C.N.U.E. Târgu Mureş.
    ART. 7
    (1) Conducerea activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş este asiguratã Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş şi de directorul C.S.U. Târgu Mureş.
    (2) Consiliul de administraţie aprobã strategia şi regulamentul intern ale C.N.U.E. Târgu Mureş, ratificã programele şi planurile de pregãtire sportivã.
    (3) Consiliul de administraţie aprobã bugetul anual al C.N.U.E. Târgu Mureş, în limita bugetului alocat C.S.U. Târgu Mureş.
    ART. 8
    Pregãtirea sportivelor selecţionate în C.N.U.E. Târgu Mureş este asiguratã de un colectiv tehnic format dintr-un antrenor coordonator şi 3 antrenori.
    ART. 9
    Colectivul tehnic coordoneazã şi rãspunde de întregul proces de instruire sportivã şi de educaţie.
    ART. 10
    Colectivul tehnic al C.N.U.E. Târgu Mureş, în colaborare cu antrenorii federali şi antrenorii echipelor naţionale de volei, va constitui un cabinet metodic în cadrul cãruia se vor elabora norme, criterii de selecţie, strategii, planuri, metode şi mijloace de pregãtire şi perfecţionare, care vor fi aplicate în cadrul C.N.U.E. Târgu Mureş, aprobate de Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş.
    ART. 11
    Concepţia metodicã de pregãtire sportivã a C.N.U.E. Târgu Mureş se va încadra în concepţia metodicã şi strategia Federaţiei Române de Volei pentru voleiul feminin - junioare şi senioare.
    ART. 12
    Activitatea sportiva de performanţã în C.N.U.E. Târgu Mureş se va desfãşura pe douã grupe de vârstã:
    a) grupa de junioare (14 sportive de 16-18 ani), care va participa la competiţiile naţionale şi internaţionale oficiale sub denumirea de C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş;
    b) grupa de senioare (14 sportive de 19-24 ani), care va participa la competiţiile naţionale şi internaţionale oficiale sub denumirea de C.S.U. - C.N.U.E. "MEDICINA" Târgu Mureş.
    ART. 13
    C.S.U. Târgu Mureş va putea avea o echipã reprezentativã de volei feminin, distinctã de grupa de senioare a C.N.U.E. Târgu Mureş, care va participa la competiţii oficiale, în raport cu performanţele sportive realizate, respectiv Divizia Naţionalã A1 sau Divizia Naţionalã A2.
    ART. 14
    Sportivele C.N.U.E. Târgu Mureş vor fi selecţionate de cãtre colectivul tehnic în urma acţiunilor de selecţie organizate în acest scop şi a competiţiilor naţionale şi locale de volei.
    ART. 15
    Sportivele selecţionate pentru C.N.U.E. Târgu Mureş care provin de la alte cluburi din ţarã vor fi transferate pe perioade determinate, pe linie sportivã, la C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş de la cluburile unde sunt legitimate, conform legislaţiei în vigoare.
    ART. 16
    (1) Transferul sportiv se realizeazã pe baza unui contract şi a unui acord, încheiate între C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş şi Federaţia Românã de Volei şi, respectiv, pãrinţii sau reprezentanţii legali ai sportivelor, avizat de Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş.
    (2) Federaţia Românã de Volei, prin Comisia Centralã de Competiţii, va elibera carnete speciale de legitimare pentru sportivele C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş, în care vor fi menţionate cluburile de provenienţã a acestora.
    (3) Contractul şi acordul sportivelor legitimate la C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş vor fi semnate de preşedintele Consiliului de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş şi, respectiv, de pãrinţii sau tutorii legali ai acestora, iar sportivele le vor contrasemna, dupã împlinirea vârstei de 16 ani.
    (4) Contractele vor cuprinde drepturile şi obligaţiile pãrţilor semnatare. Aceste contracte vor fi transmise, în copie, Federaţiei Române de Volei.
    ART. 17
    (1) Şcolarizarea elevelor şi a studentelor se asigurã prin transfer şcolar (dupã caz, din învãţãmântul preuniversitar sau universitar) la unitãţi de învãţãmânt din municipiul Târgu Mureş, în acelaşi profil sau la unul apropiat celui de la unitatea de învãţãmânt de la care provin acestea, cu acordarea unor facilitãţi conform legii: reduceri de frecvenţã, sesiuni prelungite de examinare, care sã le permitã sportivelor C.N.U.E. Târgu Mureş realizarea unui volum optim de pregãtire sportivã şi participarea la competiţiile naţionale şi internaţionale oficiale.
    (2) Sportivele C.N.U.E. Târgu Mureş pot beneficia de facilitãţi legate de frecvenţa la cursuri, sesiuni deschise şi alte facilitãţi, conform legislaţiei în vigoare.
    (3) Sportivele C.N.U.E. Târgu Mureş pot beneficia de facilitãţi de admitere la instituţiile de învãţãmânt superior, în raport cu prevederile legale în vigoare.
    ART. 18
    Sportivele şi colectivul tehnic pot beneficia, pe tot parcursul activitãţii din C.N.U.E. Târgu Mureş, de toate drepturile stipulate în normativele financiare legale în vigoare.
    ART. 19
    (1) Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş poate rezilia unilateral contractele sportivelor selecţionate în C.N.U.E. Târgu Mureş, care nu mai corespund cerinţelor voleiului de performanţã sau comit abateri disciplinare prevãzute în Regulamentul de ordine interioarã al C.S.U. Târgu Mureş şi al C.N.U.E. Târgu Mureş, situaţie în care sportivele se vor întoarce necondiţionat la unitãţile şcolare de provenienţã.
    (2) Sportivele cu abateri disciplinare vor suporta şi sancţiunile prevãzute în Regulamentul disciplinar al Federaţiei Române de Volei şi în regulamentul de organizare şi funcţionare al unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar sau, dupã caz, de instituţiile de învãţãmânt superior.
    (3) Locurile rãmase disponibile prin plecarea unor sportive vor fi completate cu alte sportive selecţionate.
    ART. 20
    (1) La încheierea activitãţii în cadrul C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş, sportivele se vor putea transfera la un alt club sportiv, numai în condiţiile prevãzute în contractul încheiat între pãrţi şi în conformitate cu regulamentul de transferãri al Federaţiei Române de Volei, cu acordul Federaţiei Române de Volei. Sumele rezultate din transfer vor fi distribuite în cuantum de 50% clubului de provenienţã care le-a promovat la C.N.U.E. Târgu Mureş şi, respectiv, 50% C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş.
    (2) Pe perioada activitãţii în C.S.U. - C.N.U.E. Târgu Mureş, sportivele pot fi transferate la cluburi din strãinãtate, numai în prima ligã a ţãrii respective, cu garantarea, prin contractul încheiat cu clubul respectiv, a participãrii obligatorii şi necondiţionate a sportivelor respective la convocãrile Federaţiei Române de Volei pentru loturile naţionale şi olimpice ale României. Dupã încheierea activitãţii la C.N.U.E. Târgu Mureş, sportivele ies de sub incidenţa acestei prevederi.
    ART. 21
    C.N.U.E. Târgu Mureş beneficiazã de acces la spaţiul de cazare şi la cantina aflate în patrimoniul U.M.F. Târgu Mureş, în baza unui protocol încheiat în acest sens între U.M.F. Târgu Mureş şi C.S.U. Târgu Mureş.
    ART. 22
    C.N.U.E. Târgu Mureş beneficiazã de acces la bazele sportive din unitãţile de învãţãmânt din judeţul Mureş, în baza unui protocol încheiat în acest sens între C.S.U. Târgu Mureş şi unitãţile de învãţãmânt respective.
    ART. 23
    Transferul pe linie şcolarã al sportivelor eleve selecţionate în C.N.U.E. Târgu Mureş, precum şi detaşarea antrenorilor la C.N.U.E. Târgu Mureş din unitãţile de învãţãmânt din judeţul Mureş sau din ţarã se fac prin intermediul Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.
    ART. 24
    Federaţia Românã de Volei asigurã urmãtoarele:
    a) cheltuielile necesare participãrii la programe şi competiţii la nivel de loturi naţionale ale României;
    b) un set complet de echipament de reprezentare pentru sportive şi colectivul tehnic nominalizate la loturile naţionale;
    c) susţinãtoare de efort şi medicamentaţia pentru sportivele nominalizate la loturile naţionale, pe perioada convocãrii;
    d) o contribuţie lunarã la indemnizaţia de efort pentru sportivele nominalizate la loturile naţionale, pe perioada convocãrii, conform legii.
    ART. 25
    Gestiunea bunurilor patrimoniale şi a fondurilor C.N.U.E. Târgu Mureş se face de cãtre C.S.U. Târgu Mureş, conform reglementãrilor legale în vigoare.
    ART. 26
    Destinaţia fondurilor primite de C.N.U.E. Târgu Mureş se va realiza în urma aprobãrii Consiliului de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş, în condiţiile legii.
    ART. 27
    Efectuarea operaţiunilor financiar-contabile referitoare la fondurile şi bunurile alocate C.N.U.E. Târgu Mureş se face de cãtre compartimentul de specialitate al C.S.U. Târgu Mureş.
    ART. 28
    Organele administraţiei publice locale pot sprijini activitatea C.N.U.E. Târgu Mureş; acestea vor primi rapoarte semestriale legate de gestionarea fondurilor alocate C.N.U.E. Târgu Mureş.
    ART. 29
    C.N.U.E. Târgu Mureş poate atrage resurse financiare proprii de la sponsori, instituţii nonguvernamentale, pentru realizarea de proiecte în relaţie cu activitatea acestuia, independent sau în parteneriat cu alte instituţii cointeresate.
    ART. 30
    Auditarea activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş se va realiza conform legii.

    CAP. III
    Dispoziţii finale

    ART. 31
    (1) C.N.U.E. Târgu Mureş îşi începe activitatea la data intrãrii în vigoare a ordinului ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului cu privire la înfiinţarea acestuia şi va funcţiona pe termen nelimitat.
    (2) Regulamentul intern al C.N.U.E. Târgu Mureş va respecta prevederile prezentului regulament şi actele normative în vigoare cu incidenţã în activitatea sa.
    (3) Regulamentul intern al C.N.U.E. Târgu Mureş va fi elaborat şi supus spre aprobare Consiliului de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş în termen de 30 de zile de la data începerii activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş.
    ART. 32
    (1) Încetarea activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş poate surveni ca urmare a:
    a) deteriorãrii condiţiilor de asigurare financiarã şi materialã a acestuia;
    b) ineficienţei procesului de instruire şi educaţie;
    c) gestionãrii necorespunzãtoare sau frauduloase a mijloacelor materiale ori financiare alocate.
    (2) Încetarea activitãţii se face la propunerea Consiliului de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş sau la propunerea compartimentului de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, prin ordin al ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului.
    ART. 33
    (1) Proiectul de buget şi raportul anual al activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş se aprobã de Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş şi se prezintã spre avizare compartimentelor de specialitate din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului.
    (2) Ministerul Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului exercitã supravegherea şi controlul activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş; fiecare instituţie partenerã poate exercita supravegherea şi controlul în sfera ei de competenţã, conform legii; Consiliul de administraţie al C.S.U. Târgu Mureş asigurã coordonarea şi controlul curent al activitãţii C.N.U.E. Târgu Mureş.
    ART. 34
    Orice modificare a prezentului regulament se face prin ordin al ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului.

                      __________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016