Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 39 din 6 aprilie 2009  privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate si a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 39 din 6 aprilie 2009 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si unitatile sale subordonate si a taxei de autorizare pentru persoanele care realizeaza lucrari de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei si cartografiei

EMITENT: MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 253 din 16 aprilie 2009

Având în vedere prevederile art. 8 alin. (2) lit. b) şi alin. (7) din <>Legea cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 , republicatã, ale <>art. 6 alin. (7) lit. f) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã, şi ale Hotãrârii Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 1 din 24 martie 2009, prin care s-au aprobat propunerile de tarife pentru activitãţile desfãşurate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi instituţiile sale subordonate şi propunerile de taxã de autorizare pentru persoanele care realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei,
în temeiul <>art. 7 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 15/2008 , cu modificãrile ulterioare,

viceprim-ministrul, ministrul administraţiei şi internelor, emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã tarifele pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi de unitãţile sale subordonate, prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Persoanele fizice şi juridice care solicitã prestarea serviciilor prevãzute de prezentul ordin au obligaţia de platã a tarifelor, cu excepţia situaţiilor în care prin lege se prevede în mod expres exceptarea de la plata acestora.
(3) Serviciile care se referã la înscrieri în cartea funciarã, prevãzute la nr. crt. 2 din anexa nr. 1, includ şi eliberarea gratuitã a unui extras de carte funciarã pentru informare, care prezintã modul în care a fost efectuatã înscrierea.
(4) La cerere, Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile sale subordonate pot presta în regim de urgenţã serviciile prevãzute de prezentul ordin.
(5) Plata tarifelor de urgenţã presupune furnizarea serviciilor solicitate într-un termen stabilit prin ordin al directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã.
(6) Furnizarea serviciilor în regim de urgenţã presupune, pe lângã plata tarifelor pentru furnizarea serviciilor la termen, şi plata unui tarif suplimentar, al cãrui cuantum este de 4 ori valoarea tarifului normal, dar nu mai mult de 5.000 lei.
(7) Soluţionarea cererilor de înscriere în cartea funciarã în regim de urgenţã nu poate deroga de la principiul prioritãţii înscrierilor în cartea funciarã, în cazul existenţei unor cereri multiple cu privire la acelaşi imobil. În cazul în care respectarea principiului de mai sus nu permite soluţionarea cererii în regim de urgenţã, tariful de urgenţã va fi restituit solicitantului.
(8) În situaţia în care serviciul solicitat nu poate fi furnizat în regim de urgenţã din cauza lipsei unor documente necesare soluţionãrii cererii, termenul de soluţionare se prelungeşte cu termenul acordat prin nota de completare a dosarului.
ART. 2
(1) Tarifele prevãzute în anexa nr. 1 se achitã de cãtre solicitant sau de cãtre orice altã persoanã interesatã, dacã pãrţile convin astfel.
(2) Tarifele prevãzute în anexa nr. 1 se încaseazã anticipat înregistrãrii cererilor pentru furnizarea serviciilor solicitate.
(3) Neplata tarifului corespunzãtor serviciilor solicitate, în termenul legal, sau plata parţialã a acestuia atrage respingerea cererii.
(4) Tarifele plãtite pentru cererile respinse nu se restituie. Cererile respinse pot fi redepuse, în limita cererii iniţiale, fãrã plata unui tarif suplimentar, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data comunicãrii încheierii. Ulterior împlinirii acestui termen, redepunerea cererii se tarifeazã cu 60 lei. În situaţia în care la redepunerea cererii respinse se solicitã furnizarea serviciului în regim de urgenţã, se va proceda în felul urmãtor:
a) dacã, în vederea soluţionãrii cererii respinse, s-a achitat tariful de urgenţã, nu se va mai achita un nou tarif de urgenţã;
b) dacã, în vederea soluţionãrii cererii respinse, nu s-a achitat tariful de urgenţã, se va achita un tarif suplimentar al cãrui cuantum este de 4 ori valoarea tarifului normal perceput în vederea soluţionãrii cererii respinse.
(5) Când printr-o singurã cerere se solicitã furnizarea mai multor servicii diferite, tariful se datoreazã pentru fiecare serviciu solicitat, dupã natura lui.
(6) Împotriva modului de stabilire a tarifului se poate face cerere de reexaminare la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã. Directorul oficiului de cadastru şi publicitate imobiliarã, în urma analizei cererii de reexaminare, poate dispune restituirea totalã sau parţialã a tarifului contestat.
ART. 3
(1) Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile prevãzute la nr. crt. 2.1 din anexa nr. 1, în cazul primei înregistrãri în cadastru şi cartea funciarã a terenurilor agricole situate în extravilanul localitãţilor, dobândite prin titlurile de proprietate emise în baza <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi a <>Legii nr. 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole şi celor forestiere, solicitate potrivit prevederilor <>Legii fondului funciar nr. 18/1991 şi ale <>Legii nr. 169/1997 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Furnizarea în regim de urgenţã a acestor servicii presupune plata unui tarif de urgenţã în cuantum de 480 lei.
(2) Serviciile prevãzute la nr. crt. 2.3 codurile 2.3.1 şi 2.3.2 din anexa nr. 1, în cazul intabulãrii în cartea funciarã a dreptului de proprietate asupra imobilelor dobândite în baza <>Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se tarifeazã cu 60 lei.
(3) Sunt scutite de plata tarifelor prevãzute la nr. crt. 2.1 din anexa nr. 1 serviciile de primã înregistrare în cadastru şi cartea funciarã a imobilelor aflate în patrimoniul statului şi al unitãţilor administrativ-teritoriale. Serviciul prevãzut la nr. crt. 2.3 codul 2.3.1 din anexa nr. 1 se tarifeazã cu 60 lei. Serviciul prevãzut la nr. crt. 2.1 codul 2.1.2 din anexa nr. 1 se tarifeazã cu 10 lei în cazul recepţiei tehnice pentru exproprieri.
(4) Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de recepţie a lucrãrilor de cadastru şi cele de publicitate imobiliarã solicitate în regim normal sau de urgenţã de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, de unitãţile sale subordonate şi de persoanele care au calitatea de angajat al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã ori al unitãţilor subordonate, în cazul în care acestea sunt titulari ai unui drept real asupra imobilului ce face obiectul cererii.
(5) Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de recepţie a lucrãrilor de cadastru şi cele de publicitate imobiliarã cu privire la imobilele ce fac obiectul <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 34/2005 privind desemnarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe sã realizeze lucrãri de construire şi/sau de reabilitare a caselor de locuit din zonele calamitate, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 211/2005 , cu modificãrile ulterioare.
(6) Sunt scutite de la plata tarifelor prevãzute de prezentul ordin serviciile de cadastru şi publicitate imobiliarã solicitate de instanţele de judecatã, organele de cercetare şi de urmãrire penalã, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Agenţia Naţionalã de Administrare Fiscalã, cu excepţia serviciilor prevãzute la nr. crt. 2.1 codurile 2.1.1, 2.1.2 şi 2.1.3, la nr. crt. 2.3 codurile 2.3.1 şi 2.3.2 din anexa nr. 1.
(7) Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de recepţie a lucrãrilor de cadastru şi cele de publicitate imobiliarã realizate în cadrul lucrãrilor de cadastru general.
(8) Sunt scutite de la plata tarifelor datele furnizate contractorilor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi ai unitãţilor subordonate pentru lucrãrile realizate la solicitarea acestor instituţii.
(9) Este scutit de la plata tarifelor serviciul prevãzut la nr. crt. 1.2 codul 1.2.13 din anexa nr. 1, furnizat instituţiilor publice în îndeplinirea atribuţiilor specifice.
(10) Sunt scutite de plata tarifului prevãzut la nr. crt. 2.1 codul 2.1.2 din anexa nr. 1 serviciile de recepţie a expertizelor judiciare în specialitatea topografie, geodezie şi cadastru, cu privire la corectitudinea datelor topografice utilizate.
ART. 4
Se aprobã nivelul taxei de autorizare pentru persoanele care realizeazã lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei, prevãzutã în anexa nr. 2.
ART. 5
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data publicãrii.
ART. 7
(1) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã <>Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 371/2007 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi unitãţile sale subordonate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 7 din 4 ianuarie 2008, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, art. 68 alin. (2) din Regulamentul privind autorizarea persoanelor fizice şi juridice care pot sã realizeze şi sã verifice lucrãri de specialitate în domeniile cadastrului, geodeziei şi cartografiei pe teritoriul României, aprobat prin <>Ordinul ministrului administraţiei publice nr. 538/2001 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 686 din 30 octombrie 2001, se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Orice taxã de autorizare se achitã de solicitant odatã cu depunerea dosarului de autorizare sau reautorizare la Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã sau la oficiul de cadastru şi publicitate imobiliarã, dupã caz."

p. Viceprim-ministru, ministrul
administraţiei şi internelor,
Cristian Fãinişi,
secretar de stat

Bucureşti, 6 aprilie 2009.
Nr. 39.


ANEXA 1

LISTA
cuprinzând tarifele pentru serviciile furnizate de
Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã
şi de unitãţile sale subordonate



┌────┬────────────┬───────┬───────────────────────┬─────────────┬──────────────┐
│Nr. │ Grupe │ Codul │ Denumirea serviciului │ Unitatea │ Tariful │
│crt.│de servicii │ servi-│ │ de mãsurã │ (lei/unitate │
│ │ │ ciului│ │ │ de mãsurã) │
├────┼────────────┴───────┴───────────────────────┴─────────────┴──────────────┤
│1. │Avize, recepţii şi furnizare date │
├────┼────────────┬───────┬───────────────────────┬─────────────┬──────────────┤
│1.1.│Avize şi │1.1.1. │Aviz începere lucrãri │lucrare │ 100 │
│ │recepţii ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.1.2. │Recepţie tehnicã pentru│ha │200, dar nu │
│ │ │ │lucrãri de mãsurãtori │ │mai mult de │
│ │ │ │terestre │ │1.500 │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.1.3. │Recepţie lucrãri │ha │10, dar nu mai│
│ │ │ │fotogrammetrice │ │mult de 2.000 │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│1.2.│Furnizare │1.2.1. │Înregistrãri GNSS de la│orã │ 15 │
│ │date de │ │o staţie permanentã, │ │ │
│ │cadastru, │ │cu anunţ prealabil cu │ │ │
│ │geodezie şi │ │24 de ore │ │ │
│ │cartografie ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.2. │Servicii poziţionare │orã │ 0 │
│ │ │ │GNSS în timp real - │ │ │
│ │ │ │ROMPOS │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.3. │Hãrţi şi planuri cadas-│foaie de │ 40 │
│ │ │ │trale şi topografice │hartã │ │
│ │ │ │tipãrite │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.4. │Hãrţi şi planuri cadas-│foaie de │ 30 │
│ │ │ │trale şi topografice │hartã │ │
│ │ │ │digitale - raster │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.5. │Hãrţi şi planuri cadas-│strat pe │ 120 │
│ │ │ │trale şi topografice │foaie de │ │
│ │ │ │digitale - vectorial │hartã │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.6. │Coordonate planime- │punct │ 15 │
│ │ │ │trice,altimetrice şi 3D│ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.7. │Copii certificate ale │foaie de │ 30 │
│ │ │ │planurilor şi hãrţilor │plan/hartã │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.8. │Plan parcelar în format│ha │ 5 │
│ │ │ │digital │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.9. │Plan parcelar analogic │plan │ 20 │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.10.│Ortofotoplan rezoluţie │kmp │ 20 │
│ │ │ │0,5 - 2 m │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.11.│Ortofotoplan rezoluţie │kmp │ 100 │
│ │ │ │0,1 - 0,4 m │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.12.│Aerofotograme │fotogramã │ 150 │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.13.│Mozaic ortofotoplan │kmp │ 10 │
│ │ │ │rezoluţie 0,5 - 10 m │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.14.│Model numeric al │kmp │ 50 │
│ │ │ │terenului cu densitatea│ │ │
│ │ │ │punctelor cuprinsã │ │ │
│ │ │ │între 1 - 20 m │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │1.2.15.│Model numeric al │kmp │ 15 │
│ │ │ │terenului cu densitatea│ │ │
│ │ │ │punctelor mai micã de │ │ │
│ │ │ │20 m │ │ │
├────┼────────────┴───────┴───────────────────────┴─────────────┴──────────────┤
│2. │Servicii de cadastru şi publicitate imobiliarã │
├────┼────────────┬───────┬───────────────────────┬─────────────┬──────────────┤
│2.1.│Prima înre- │2.1.1. │Recepţie şi înfiinţare │imobil/u.i. │ 120 │
│ │gistrare a │ │carte funciarã │ │ │
│ │imobilelor/ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │unitãţilor │2.1.2. │Recepţie │imobil/u.i. │ 60 │
│ │individuale │ │(nr. cadastral) │ │ │
│ │(u.i.)*1) ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.1.3. │Înfiinţare carte │imobil/u.i. │ 60 │
│ │ │ │funciarã │ │ │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.2.│Dezmembrare/│2.2.1. │Recepţie dezmembrare/ │imobil │ 60 │
│ │Comasare*2) │ │comasare │rezultat/u.i.│ │
│ │ │ │ │rezultatã │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.2.2. │Înscriere dezmembrare/ │imobil │ 60 │
│ │ │ │comasare în cartea │rezultat/u.i.│ │
│ │ │ │funciarã │rezultatã │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.2.3. │Dezmembrare pentru │imobil │ 10 │
│ │ │ │exproprieri │rezultat/u.i.│ │
│ │ │ │ │rezultatã │ │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.3.│Intabulare │2.3.1. │Drept de proprietate │valoarea din │ 0,5%*3) │
│ │sau │ │sau dezmembrãminte în │act │ │
│ │înscriere │ │favoarea persoanelor │ │ │
│ │provizorie │ │juridice │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.3.2. │Drept de proprietate │valoarea din │ 0,15%*3) │
│ │ │ │sau dezmembrãminte în │act │ │
│ │ │ │favoarea persoanelor │ │ │
│ │ │ │fizice şi a cultelor │ │ │
│ │ │ │religioase recunoscute │ │ │
│ │ │ │în condiţiile legii │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.3.3. │Ipotecã/Privilegiu*4) │operaţiune │100/imobil + │
│ │ │ │ │ │0,1% din va- │
│ │ │ │ │ │loarea crean- │
│ │ │ │ │ │ţei garantate │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.3.4. │Imobile expropriate*5) │imobil │ 50 │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.4.│Notare │2.4.1. │Fuziune/Divizare │imobil │ 0,5%*3) │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.4.2. │Alte notãri (inclusiv │operaţiune*6)│ 60 │
│ │ │ │radierea) │ │ │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.5.│Rectificare │2.5.1. │Îndreptare eroare │imobil │ 0 │
│ │ │ │materialã şi │ │ │
│ │ │ │repoziţionare imobil │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.5.2. │Rectificare limite │imobil │ 120 │
│ │ │ │imobil şi modificare │ │ │
│ │ │ │suprafaţã │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.5.3. │Reconstituire carte │carte │ 0 │
│ │ │ │funciarã │funciarã │ │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.6.│Actualizare │2.6.1. │Înscriere construcţii │imobil │60 + 0,05% din│
│ │informaţii │ │ │ │valoarea de │
│ │tehnice │ │ │ │impozitare a │
│ │ │ │ │ │construcţiei │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.6.2. │Extindere sau │imobil │ 60 │
│ │ │ │desfiinţare construcţii│ │ │
│ │ │ │şi actualizare │ │ │
│ │ │ │categorie de folosinţã,│ │ │
│ │ │ │destinaţie sau alte │ │ │
│ │ │ │informaţii tehnice │ │ │
├────┼────────────┼───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│2.7.│Consultare/ │2.7.1. │Consultare documente │15 minute │ 10 │
│ │Informare │ │din arhivã*7) │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.2. │Extras de carte │imobil │ 20 │
│ │ │ │funciarã pentru │ │ │
│ │ │ │informare │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.3. │Extras de carte │imobil │ 40 │
│ │ │ │funciarã pentru │ │ │
│ │ │ │autentificare │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.4. │Certificat de sarcini │certificat │ 100 │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.5. │Copii certificate din │filã │ 5 │
│ │ │ │mapa de acte şi cãrţi │ │ │
│ │ │ │funciare │ │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.6. │Certificat privind │proprietar/ │ 100 │
│ │ │ │identificarea numãrului│birou de │ │
│ │ │ │topografic/cadastral şi│cadastru şi │ │
│ │ │ │de carte funciarã dupã │publicitate │ │
│ │ │ │numele/denumirea │imobiliarã │ │
│ │ │ │proprietarului*8) │sau sector al│ │
│ │ │ │ │municipiului │ │
│ │ │ │ │Bucureşti │ │
│ │ ├───────┼───────────────────────┼─────────────┼──────────────┤
│ │ │2.7.7. │Extras din planul │imobil │ 15 │
│ │ │ │cadastral, pe │ │ │
│ │ │ │ortofotoplan │ │ │
└────┴────────────┴───────┴───────────────────────┴─────────────┴──────────────┘


-----------
*1) Tarifele includ furnizarea la cerere a:
- coordonatelor punctelor de detaliu şi a coordonatelor punctelor din reţelele de ridicare din documentaţiile cadastrale existente în arhivã şi din reţelele de îndesire;
- coordonatelor punctelor din reţeaua geodezicã de stat în plan de proiecţie Stereografic 1970;
- planului cadastral actualizat (format A4);
- hãrţilor şi planurilor cadastrale şi topografice, indiferent de scarã şi ediţie (format A4);
- datelor de publicitate imobiliarã necesare realizãrii lucrãrii (consultare carte funciarã şi copii de pe planul topografic de carte funciarã).
*2) Inclusiv operaţiunile de apartamentare, respectiv înscriere condominiu.
*3) Din valoarea din act, dar nu mai puţin de 60 lei pentru fiecare imobil; dacã valoarea din act este mai micã decât valoarea de circulaţie a bunurilor imobile stabilitã prin expertizã de camerele notarilor publici sau nu este disponibilã, procentul se aplicã la aceasta din urmã. Dacã valoarea nu poate fi determinatã, tariful minim este de 60 lei pentru fiecare imobil. La serviciile de la nr. crt. 2.3 codurile 2.3.1 şi 2.3.2, dupã caz, se va încadra şi înfiinţarea cãrţii funciare a imobilelor/unitãţilor individuale, dobândite în baza actelor juridice încheiate dupã data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, iar pentru recepţia documentaţiilor cadastrale se va percepe tariful prevãzut la serviciul de la nr. crt. 2.1 codul 2.1.2.
La constituirea sau transmiterea dezmembrãmintelor dreptului de proprietate, tariful se determinã la valoarea declaratã de pãrţi, dar nu mai puţin de 20% din valoarea orientativã stabilitã prin expertiza întocmitã de camera notarilor publici. La transmiterea nudei proprietãţi, tariful se determinã la valoarea declaratã de pãrţi, dar nu mai puţin de 80% din valoarea orientativã stabilitã prin expertiza întocmitã de camera notarilor publici. În ambele situaţii tariful minim nu poate fi mai mic de 60 lei pentru fiecare imobil.
*4) Include şi notarea interdicţiilor. Intabularea ipotecii în baza actelor adiţionale la contractul de ipotecã, precum şi a privilegiului imobiliar în favoarea asociaţiilor de proprietari se încadreazã la acest serviciu. Nu se percepe tarif pentru înscrierea dreptului de ipotecã legalã sau privilegiul pentru rest de platã. Nu se percepe tarif pentru înscrierea privilegiului finanţatorului constituit prin contractul de ipotecã.
*5) Recepţia documentaţiei cadastrale pentru întregul imobil din care se dezmembreazã suprafaţa supusã exproprierii, recepţia propunerii de dezmembrare, intabularea dreptului de proprietate asupra întregului imobil, înfiinţare carte funciarã pentru imobilele rezultate din dezmembrare, intabularea dreptului de proprietate al statului dobândit prin expropriere şi a dreptului de administrare.
*6) Notarea sau radierea unei înscrieri efectuatã într-o carte funciarã, în baza unei singure încheieri, reprezintã o operaţiune. Radierea ipotecii include şi radierea interdicţiilor.
*7) Serviciul se aplicã şi datelor de cadastru, geodezie şi cartografie prevãzute la nr. crt. 1.2.
*8) Serviciul include eliberarea unui certificat cu privire la identificarea numãrului cadastral/topografic şi a numãrului de carte funciarã ale imobilelor dupã numele/denumirea proprietarului şi a altor date de identificare, la cererea persoanelor abilitate prin legi speciale sã solicite aceste informaţii. Cererile prin care se solicitã serviciul se depun la biroul de cadastru şi publicitate imobiliarã.


ANEXA 2

Taxa de autorizare pentru persoanele care realizeazã
lucrãri de specialitate din domeniile cadastrului,
geodeziei şi cartografiei



┌────┬───────────────────────────────────┬───────────┬────────────┐
│Nr. │ Denumirea │ Unitatea │ Taxã │
│crt.│ │ de mãsurã │(lei/unitate│
│ │ │ │ de mãsurã) │
├────┼───────────────────────────────────┴───────────┴────────────┤
│1. │ Autorizare │
├────┼───────────────────────────────────┬───────────┬────────────┤
│1.1.│ Autorizarea persoanelor fizice │ persoanã │ 400 │
├────┼───────────────────────────────────┼───────────┼────────────┤
│1.2.│ Autorizarea persoanelor juridice │ persoanã │ 2.000 │
└────┴───────────────────────────────────┴───────────┴────────────┘



-----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016