Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 39 din 20 decembrie 2004  pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 39 din 20 decembrie 2004 pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.247 din 23 decembrie 2004

    În temeiul art. 9 alin. (6) şi (7), al art. 11 alin. (2) lit. d) şi e), al art. 56 alin. (1) şi al art. 58 alin. (3) din Legea energiei electrice nr. 318/2003,
    având în vedere referatul de aprobare prezentat de Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie,
    în conformitate cu prevederile Procesului-verbal al şedinţei Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din data de 20 decembrie 2004 şi cu Metodologia de stabilire a tarifelor la consumatorii captivi de energie electrică şi la consumatorii eligibili care nu îşi exercită dreptul de a alege furnizorul, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 37/2004,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă tarifele pentru energia electrică livrată consumatorilor captivi, cuprinse în anexele nr. 1.1-1.4 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    (1) Se aprobă tariful A33AP, cuprins în anexa nr. 1.5 care face parte integrantă din prezentul ordin, pentru autoproducătorii care vând energie electrică la furnizorii consumatorilor captivi, cu excepţia Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare, sucursala ROMAG-TERMO.
    (2) Achiziţia energiei electrice de către/de la autoproducători se realizează pe perioada de facturare, utilizându-se zonele orare aferente tarifului A33 în vigoare, astfel:
    a) la tariful A33 ales de autoproducător, pentru orele în care autoproducătorul cumpără de la furnizor;
    b) la tariful A33AP, pentru orele în care autoproducătorul vinde la furnizor.
    (3) Durata de utilizare a tarifului A33AP aplicat unui autoproducător trebuie să fie identică cu durata de utilizare a tarifului A33 ales de respectivul autoproducător.
    ART. 3
    Încadrarea în tranşele de putere la tariful CTP de tip monom pentru consumatorii casnici, cuprins în anexa nr. 1.4, se face la puterea maximă contractată.
    ART. 4
    Toate tarifele aplicabile consumatorilor casnici sunt tarife de vânzare cu amănuntul şi includ taxa pe valoarea adăugată. Tarifele aplicabile agenţilor economici nu includ taxa pe valoarea adăugată.
    ART. 5
    (1) Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 2.1-2.3 care fac parte integrantă din prezentul ordin.
    (2) Filialele Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. vor reprograma contoarele de energie electrică ale consumatorilor casnici cărora li se aplică tarifele de tip monom diferenţiat pe două zone orare.
    (3) Facturarea consumului înregistrat de la ultima citire şi până la data reprogramării contorului conform alin. (2) se va realiza în conformitate cu o procedură elaborată de Societatea Comercială de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A. şi avizată de autoritatea competentă.
    ART. 6
    Tariful A33 stabilit pentru consumatorii captivi se aplică şi consumatorilor eligibili care nu îşi exercită dreptul de a alege furnizorul.
    ART. 7
    Schimbarea tipului de tarif este permisă în următoarele cazuri:
    1. Pentru toate tipurile de consumatori:
    a) după 12 luni calendaristice de la ultima schimbare, cu excepţia consumatorilor casnici care optează să treacă la tarif social sau să treacă de la tarif social la un alt tarif;
    b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacă de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
    c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului.
    2. Pentru consumatorii tip agent economic (suplimentar faţă de prevederile alineatului precedent), chiar dacă de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice:
    a) de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
    b) de la tatriful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
    c) de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33.
    3. Consumatorii casnici pot alege tariful CI de tip monom cu consum inclus, începând cu data de 1 martie 2005.
    ART. 8
    Pentru consumatorii captivi industriali şi similari, care aleg tariful A şi care deţin echipamente de măsurare cu un singur indicator de maxim şi două cadrane, tariful de putere se aplică numai la puterea consumată în cadrul zonelor de vârf de seară.
    ART. 9
    Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificările intervenite în procesele lor tehnologice.
    ART. 10
    Tariful C se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
    ART. 11
    Aplicarea tarifelor CTP de tip monom, CR2 şi CR3 de tip monom cu rezervare, precum şi a tarifelor cu preplată aplicabile consumatorilor casnici se va face treptat, în funcţie de realizarea infrastructurii necesare la nivelul filialelor Societăţii Comerciale de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - S.A.
    ART. 12
    (1) În cazul consumatorilor casnici care au optat pentru tarif social, consumul din perioada de facturare se alocă succesiv tranşei I, tranşei a II-a şi tranşei a III-a.
    (2) Cantitatea corespunzătoare tranşei I se calculează considerându-se 1,5 kWh/zi pentru fiecare zi a perioadei de facturare, cantitatea corespunzătoare tranşei a II-a se calculează considerându-se 1 kWh/zi pentru fiecare zi a perioadei de facturare, iar cantitatea corespunzătoare tranşei a III-a nu este limitată.
    ART. 13
    La tariful CI de tip monom cu consum inclus, aplicabil consumatorilor casnici, abonamentul se calculează corespunzător numărului de zile din perioada de facturare. Abonamentul cuprinde preţul rezervării şi o cantitate zilnică de energie de 1 kWh. Cantitatea de energie electrică cuprinsă în abonament şi neconsumată în perioada de facturare nu se reportează.
    ART. 14
    La tarifele de tip monom şi monom diferenţiat cu rezervare, aplicabile consumatorilor casnici, valoarea rezervării se calculează corespunzător numărului de zile din perioada de facturare.
    ART. 15
    Consumatorii casnici cărora li se aplică tarifele de tip CA, CA2 sau CA3 şi care nu solicită în scris furnizorului trecerea la un alt tarif vor fi facturaţi la tarifele CR, respectiv CR2 sau CR3. Această trecere nu va fi considerată schimbare de tarif.
    ART. 16
    Consumul de energie electrică al consumatorilor asimilaţi consumatorilor casnici se facturează la tariful CD de tip monom.
    ART. 17
    În cazul tarifelor de tip binom, dacă puterea măsurată depăşeşte cu mai mult de 15% puterea contractată, diferenţa dintre puterea măsurată şi puterea contractată se facturează la dublul valorii tarifului puterii, indiferent de momentul în care a intervenit depăşirea.
    ART. 18
    Preţurile pentru energia electrică reactivă se aplică tuturor consumatorilor agenţi economici cu factor de putere mediu lunar mai mic de 0,92, indiferent de tipul de tarif şi de nivelul de tensiune, cu respectarea prevederilor din contractele-cadru de furnizare a energiei electrice.
    ART. 19
    Prezentul ordin intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2005.
    ART. 20
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 12/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 573 din 29 iunie 2004.
    ART. 21
    Furnizorii consumatorilor captivi vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmări aplicarea acestuia.
    ART. 22
    Consumatorii captivi pot să opteze pentru oricare dintre tarifele reglementate corespunzătoare categoriei din care fac parte, în condiţiile prevăzute la art. 7 din prezentul ordin.

    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                              Jean Constantinescu

    Bucureşti, 20 decembrie 2004.
    Nr. 39.


    ANEXA 1.1

      TARIFUL BINOM DIFERENŢIAT PE ZONE ORARE ŞI DURATE DE UTILIZARE - A33
                         Valabile de la 1 ianuarie 2005


┌───┬──────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ │Niveluri │ Durate de utilizare mică │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│Nr.│de tensiu-├───────────────┬─────────────────┼─────────────────┬──────────────┼─────────────────┬──────────────┤
│crt│ne egale │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │Pentru energie│ Pentru putere │Pentru energie│
│ │cu cele │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
│ │din punc- ├────────┬──────┼─────┬─────┬─────┼────────┬────────┼────┬────┬────┼────────┬────────┼────┬────┬────┤
│ │tele de │ Zona │ Zona │Zona │ Zona│Zona │ Zona │ Zona │Zona│Zona│Zona│ Zona │ Zona │Zona│Zona│Zona│
│ │delimitare│ de │ ore │ de │ nor-│ de │ de │ ore │ de │nor-│ de │ de │ ore │ de │nor-│ de │
│ │a instala-│ vârf │ rest │vârf │mală │ gol │ vârf │ rest │vârf│mală│ gol│ vârf │ rest │vârf│mală│gol │
│ │ţiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│ 1 │ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 967164│420528│ 3723│ 1854│ 1460│ 2417880│ 1051248│2940│1464│1153│ 5101044│ 2217864│2376│1183│ 932│
│ │(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│ 2 │ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 1157244│503160│ 4123│ 2071│ 1606│ 2893140│ 1257900│3178│1571│1249│ 5657052│ 2459580│2588│1285│1017│
│ │(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│ 3 │MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 1185852│515628│ 4570│ 2285│ 1803│ 2964624│ 1288968│3392│1678│1321│ 5107656│ 2220744│2909│1445│1142│
│ │(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│ 4 │JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 1368144│594840│ 6027│ 3005│ 2361│ 3420300│ 1487100│4167│2074│1627│ 5176080│ 2250468│3755│1878│1467│
│ │(0.1-1 KV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴──────┴─────┴─────┴─────┴────────┴────────┴────┴────┴────┴────────┴────────┴────┴────┴────┘

    NOTĂ: Tarifele nu conţin taxe pe valoarea adăugată
          Tarifele se aplică şi consumatorilor eligibili care nu uzează de dreptul de dreptul de a îşi alege
furnizorul.



    ANEXA 1.2

                             TARIFELE A, B, C şi D
                         Valabile de la 1 ianuarie 2005


┌───┬──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│ │ │ PREŢURI PENTRU ENERGIE ELECTRICĂ ACTIVĂ │Preţuri pentru │
│ │ ├──────────────────────────────┬──────────────┬───────────────────┬───────────┤energia electri-│
│ │ │ A. TARIF binom diferenţiat │B. Tarif monom│C. Tarif binom │D.Tarif mo-│că reactivă li- │
│ │Niveluri │ │ diferenţiat │ simplu │nom simplu │vrată consumato-│
│Nr.│de tensiu-├─────────────────┬────────────┼──────────────┼───────────┬───────┼───────────┤rilor cu factor │
│crt│ne egale │ Pentru putere │Ptr. energie│Pentru energie│ Pentru │Pentru │ Pentru │de putere mediu │
│ │cu cele │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh)│ (lei/kWh) │ puterea │energie│ energie │lunar de putere │
│ │din punc- ├────────┬────────┼─────┬──────┼───────┬──────┤contractată│(lei/ │ (lei/kWh) │mediu lunar mai │
│ │tele de │ Zona │ Zona │ Zona│ Zona │ Zona │ Zona │(lei/kW/an)│ kWh) │ │mic de 0,92*) │
│ │delimitare│ vârf │ rest │ vârf│ rest │ vârf │ ore │ │ │ ├────────────────┤
│ │a instala-│ de │ ore │ de │ ore │ de │ rest │ │ │ │ │
│ │ţiilor │ seară │ │seară│ │ seară │ │ │ │ │ (lei/kvArh) │
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│ 1 │ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 3892872│ 1677960│ 3880│ 1411│ 5142│ 1951│ 2939880│ 1842│ 2375 │ 238 │
│ │(110 kV şi│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│ 2 │MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 5272872│ 2212740│ 4003│ 1446│ 5789│ 2204│ 3302088│ 1976│ 2623 │ 262 │
│ │(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│ 3 │JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │TENSIUNE │ 8797776│ 3784836│ 4612│ 1679│ 7652│ 2844│ 4153764│ 2473│ 3461 │ 346 │
│ │(0.1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴──────────┴────────┴────────┴─────┴──────┴───────┴──────┴───────────┴───────┴───────────┴────────────────┘

    NOTĂ: Tarifele nu conţin taxe pe valoarea adăugată
-------
    *) Preţurile pentru energia electrică reactivă se aplică consumatorilor agenţi economici cu factor mediu lunar
mai mic de 0,92, pentru toate tipurile de tarife şi nivelurile de tensiune



    ANEXA 1.3

                          TARIFELE ZI-NOAPTE E1 şi E2
                         Valabile de la 1 ianuarie 2005

┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
│ │ E 1 │ E 2 │
│ │Tarif pentru consumul de │ │
│ │energie electrică din zo-│Tarif pentru consumul de│
│ │ nele de zi şi zonele de │ energie electrică din │
│ │noapte,inclusiv din zile-│zonele de zi şi zonele │
│ │le de sâmbăta şi duminica│ de noapte │
│ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
├─────┬───────────────────┼────────────┬────────────┼────────────┬───────────┤
│ │ Niveluri de tensi-│ │ │ │ │
│Nr. │une egale cu cele │ ZONA DE ZI │ ZONA DE │ ZONA DE ZI │ ZONA DE │
│crt. │din punctele de de-│ │ NOAPTE*) │ │ NOAPTE │
│ │limiatre a instala-│ │ │ │ │
│ │ ţiilor │ 6,00-22,00│ 22,00-6,00 │ 6,00-22,00│ 22,00-6,00│
├─────┼───────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 1 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│ │(110 kV şi peste) │ 3003 │ 1528 │ 2547 │ 1495 │
├─────┼───────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 2 │MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│ │(1-110 kV exclusiv)│ 3003 │ 1528 │ 2547 │ 1495 │
├─────┼───────────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
│ 3 │JOASĂ TENSIUNE │ │ │ │ │
│ │(0,1-1 kV inclusiv)│ 3003 │ 1528 │ 2547 │ 1495 │
└─────┴───────────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────┘
----
    *) Se aplică şi consumului înregistrat în perioada vineri orele 22,00 până
luni orele 6,00

    NOTA: Tarifele nu conţin taxa pe valoarea adăugată



    ANEXA 1.4

  TARIFELE PENTRU CONSUMATORII CASNICI CARE CUPRIND TAXA PE VALOAREA ADĂUGATĂ
                        Valabile de la 01 ianuarie 2005


    Pentru contoare cu plata post consum
┌───┬───────────┬────────────────────┬───────┬─────────────┬────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │ │Tari- │Tariful CR - │ Tariful CR2 -de tip│ │
│ │ │ Tariful CS - │ful CD │de tip monom │monom cu rezervare, │ Tariful CR3 -de tip monom cu│
│ │ │ de tip social │- de │cu rezervare │diferenţiat pe două │ rezervare, diferenţiat pe │
│ │ │ │tip mo-│ │ zone orare │ trei zone orare │
│ │ │ │nom*1) │ │ │ │
├───┼───────────┼──────┬──────┬──────┼───────┼──────┬──────┼──────┬──────┬──────┼───────┬──────┬───────┬──────┤
│ │ │Tranşa│Tranşa│Tranşa│ Preţ │ Preţ │ Preţ │Preţ │Preţ │ Preţ │ Preţ │ Preţ │ Preţ │ Preţ │
│Nr.│ Nivel │ 1,5 │1,5 - │ peste│ener- │rezer-│ ener-│rezer-│ener- │ ener-│ rezer-│ener- │energie│ener- │
│crt│ tensiune │kWh/zi│ 2,5 │ 2,5 │ gie │ vare │ gie │vare │gie în│gie în│ vare │gie în│în zona│gie în│
│ │ │(lei/ │kWh/zi│kWh/zi│(lei/ │(lei/ │(lei/ │(lei/ │zona │zona │(lei/ │ zona │normală│zona │
│ │ │kWh şi│(lei/ │(lei/ │ kWh) │ zi) │ kWh) │ zi) │de │ de │ zi) │ de │ (lei/ │de gol│
│ │ │abonat│kWh şi│kWh şi│ │ │ │ │ zi │noap- │ │ vârf │ kWh) │(lei/ │
│ │ │ │abonat│abonat│ │ │ │ │ │te*2) │ │ (lei/│ │kWh) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │(lei/ │(lei/ │ │ kWh) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │kWh) │kWh) │ │ │ │ │
├───┼───────────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │Joasă ten- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │siune (0- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │1 kV inclu-│ 1750│ 4120│ 7996│ 4120 │ 1511│ 3053│ 1511│ 4849│ 1616│ 1511│ 6902│ 3817│ 1778│
│ │siv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────┼──────┴──────┴──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 2 │Medie ten- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │siune (1- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │110 kV ex- │ - │ 3148 │ 1511│ 2415│ 1511│ 3807│ 1269│ 1511│ 5457│ 3019│ 1396│
│ │clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────┴────────────────────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┘
┌───────────────────────────────────────────────────┐
│ TARIFUL CI- de tip monom cu consum inclus │
├───┬───────────────────────┬─────────┬─────────────┤
│ │ │ Abona- │ Pretul │
│ │ Nivel tensiune │ ment*4) │ energiei │
│Nr │ │(lei/zi) │ (lei/Wh) │
│crt│ │ │ │
│ │ │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│ 1 │Joasa tensiune │ │ │
│ │(0-1 kV inclusiv) │ 4412 │ 3053 │
├───┼───────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│ 2 │Medie tensiune │ │ │
│ │(1-110 kV exclusiv) │ 3806 │ 2415 │
└───┴───────────────────────┴─────────┴─────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ TARIFUL CTP- de tip monom │
├───┬───────────────────────┬─────────────┼─────────┬─────────────┤
│ │ │ Transa de │ Preţ │ Pretul │
│ │ Nivel tensiune │ putere │rezervare│ energiei │
│Nr │ │ maxima │(lei/zi) │ (lei/Wh) │
│crt│ │ contractata │ │ │
│ │ │ (kW) │ │ │
├───┼───────────────────────┼─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ 1 │Joasa tensiune │pana la 3 kW │ │ │
│ │(0-1 kV inclusiv) │inclusiv │ 1511 │ 2481 │
│ │ ├─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │ │ 3 - 6 kW │ 3158 │ 2481 │
│ │ ├─────────────┼─────────┼─────────────┤
│ │ │peste 6 kW*3)│ 4737 │ 2481 │
└───┴───────────────────────┴─────────────┴─────────┴─────────────┘

                     Pentru contoare cu preplata
+----+-----------------+-------------------+--------------------------------+---------------------------------------+
| | | Tariful CP - | Tariful CP2 - de tip monom |Tariful CP3 - de tip monom diferentiat |
| | | de tip monom | diferentiat pe doua zone orare | pe trei zone orare |
+----+-----------------+---------+---------+---------+---------+------------+---------+---------+---------+---------+
| | | | | | Pret | Pret | | Pret | Pret | Pret |
| | | Pret | Pret | Pret | energie | energie in | Pret | energie | energie | energie |
|Nr. | Nivel tensiune |rezervare| energie |rezervare| in zona | zona de |rezervare| in zona | in zona | in zona |
|crt.| |(lei/zi) |(lei/kWh)|(lei/zi) | de zi | noapte |(lei/zi) | de varf | normala | de gol |
| | | | | |(lei/kWh)|(lei/kWh)2) | |(lei/kWh)|(lei/kWh)|(lei/kWh)|
+----+-----------------+---------+---------+---------+---------+------------+---------+---------+---------+---------+
| | Joasa tensiune | | | | | | | | | |
| 1. |(0-1 kV inclusiv)| 1.425 | 2.736 | 1.425 | 4.364 | 1.454 | 1.425 | 6.211 | 3.435 | 1.600 |
+----+-----------------+---------+---------+---------+---------+------------+---------+---------+---------+---------+
| | Medie tensiune | | | | | | | | | |
| 2. | (1-110 kV | 1.425 | 2.161 | 1.425 | 3.426 | 1.142 | 1.425 | 4.911 | 2.717 | 1.256 |
| | exclusiv) | | | | | | | | | |
+----+-----------------+---------+---------+---------+---------+------------+---------+---------+---------+---------+

-------------
    *1) Identic cu tariful D pentru agentii economici, inclusiv taxa pe valoarea adaugata.
    *2) Pretul se aplica si pentru perioada de vineri de la ora 22:00 pana luni la ora 7:00.
    *3) Pentru tariful cu putere maxima contractata peste 6 kW nu sunt necesare echipamente suplimentare in sensul art. 11 din prezentul ordin.
    *4) Abonamentul cuprinde costurile de rezervare şi un consum zilnic de 1 kWh.


    ANEXA 1.5

       TARIFUL DIFERENTIAT PE ZONE ORARE SI DURATE DE UTILIZARE - A33AP
        (NUMAI PENTRU AUTOPRODUCATORI CARE LIVREAZA ENERGIE ELECTRICA
               FILIALELOR DE DISTRIBUTIE SI FURNIZARE)

                    Valabile de la 1 ianuarie 2005

┌───┬────────────┬────────────────────┬───────────────────┬───────────────────┐
│ │Niveluri de │ Durata de utilizare│Durata de utilizare│Durata de utilizare│
│ │ tensiune │ mica │ medie │ mare │
│Nr │ egale cu ├────────────────────┼───────────────────┼───────────────────┤
│crt│ cele din │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│ │ punctele de│ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
│ │ delimitare ├──────────┬─────────┼─────────┬─────────┼─────────┬─────────┤
│ │a instala- │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
│ │ ţiilor │ de vârf │ normală │ de vârf │ de gol │normală │ de gol │
├───┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 1 │INALTA │ 3240 │ 1669 │ 2646 │ 1038 │ 1064 │ 839 │
│ │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │
│ │(220 kV) │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 2 │INALTA │ 3711 │ 1864 │ 2860 │ 1124 │ 1157 │ 915 │
│ │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │
│ │(110 kV) │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 3 │MEDIE │ 4113 │ 2057 │ 3052 │ 1188 │ 1301 │ 1028 │
│ │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │
│ │(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │
│ │ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │
├───┼────────────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ 4 │JOASA │ 5424 │ 2705 │ 3751 │ 1465 │ 1690 │ 1320 │
│ │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │
│ │(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │
│ │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │
└───┴────────────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘

    NOTA:
    Tarifele nu contin taxa pe valoarea adaugata.


    ANEXA 2.1

                 ZONELE ORARE UTILIZATE LA TARIFUL A33

┌─────────────────┬─────────────────────────┬──────────────┬──────────────────┐
│ Luna │ Zona varf │ Zona de gol │ Zona normală │
├─────────────────┼──────────┬──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Februarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Martie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │6-9, 12-18, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-19 │ 19-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Mai │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Iunie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Iulie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│August │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-19 │ 19-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │6-9, 11-18, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
└─────────────────┴──────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────────┘



    ANEXA 2.2

               ZONELE ORARE UTILIZATE LA TARIFELE A si B

┌──────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Luna │ Zona vârf seară │ Zona rest ore │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Martie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Mai │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Iunie │ - │ 0-24 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Iulie │ - │ 0-24 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│August │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
└──────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────┘



    ANEXA 2.3

                ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE CR3 si CP3

┌──────────┬──────────────────┬────────────────────┬──────────────────┐
│ SEZON │ Zona de vârf │ Zona de gol │ Zona normală │
│──────────┼──────────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ VARA │ 08:00-9:00 │ 00:00-08:00 │ 09:00-21:00 │
│ │ │ 21:00-00:00 │ │
│ │ │vineri ora 21:00 │ │
│ │ │până luni ora 08:00 │ │
│──────────┼──────────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ IARNA │ 08:00-10:00 │ 00:00-08:00 │ 10:00-19:00 │
│ │ 19:00-22:00 │ 22:00-00:00 │ │
│ │ │vineri ora 22:00 │ │
│ │ │până luni ora 08:00 │ │
└──────────┴──────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

    Sezonul de vara: 1 Aprilie - 30 Septembrie
    Sezonul de iarna: 1 Octombrie - 31 Martie


             ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE
                         CR2 şi CP2

           ┌────────────────┬────────────────────────┐
           │ Zona de zi │ Zona de noapte │
           ├────────────────┼────────────────────────┤
           │ 7:00-22:00 │ 22:00-7:00 │
           │ │ si de │
           │ │ vineri de la ora 22:00 │
           │ │ până luni ora 07:00 │
           └────────────────┴────────────────────────┘

             ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE
                         E1 şi E2
┌───────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│ TARIFELE E1 │ TARIFUL E2 │
│───────────────┬───────────────────────┼──────────────┬─────────────────┤
│ Zona de zi │ Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
│───────────────┼───────────────────────┼──────────────┼─────────────────┤
│ 6:00-22:00 │ 22:00-6:00 si de │ 6:00-22:00 │ 22:00-6:00 │
│ │vineri de la ora 22:00 │ │ │
│ │ până luni ora 06:00 │ │ │
└───────────────┴───────────────────────┴──────────────┴─────────────────┘


                           -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016