Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 381 din 18 mai 2007  privind modificarea si completarea   Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 381 din 18 mai 2007 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 357 din 25 mai 2007
Având în vedere prevederile <>art. 1 şi 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plãţi directe şi plãţi naţionale directe complementare, care se acordã în agriculturã începând cu anul 2007, şi pentru modificarea <>art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã,
luând în considerare Referatul Direcţiei politici de piaţã în sectorul zootehnic nr. 290.284/2007,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 1 la anexa "Modul de implementare, condiţiile specifice şi criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu" la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice şi a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 283 din 27 aprilie 2007, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, partea introductivã a alineatului (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, sau la centrul local al sucursalei judeţene a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pe raza localitãţii unde au înscrise exploataţiile, pânã la data de 15 iunie a fiecãrui an, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de urmãtoarele documente:".
2. La articolul 3, litera c) a alineatului (1) va avea urmãtorul cuprins:
"c) efectivul de ovine/caprine pentru care se solicitã primã sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere, în perioada 16 iunie-15 septembrie, în vederea efectuãrii controlului pe teren de cãtre personalul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform procedurii de control elaborate de cãtre aceasta."
3. La articolul 3, partea introductivã a alineatului (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la sucursala judeţeanã a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, sau la centrul local al sucursalei judeţene a Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, pe raza localitãţii unde au înscrisã exploataţia, pânã la data de 15 iunie a anului în care se solicitã prima, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, însoţitã de urmãtoarele documente:".
4. Articolul 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - Acordarea primelor de la bugetul de stat, în cadrul plãţilor naţionale directe complementare, se face în ordinea depunerii cererilor, începând cu data de 16 august pentru exploataţiile de bovine şi cu data de 16 septembrie pentru efectivele de ovine/caprine."
5. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pentru efectuarea verificãrii cererilor depuse pentru bovine, Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã solicitã Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor lista exploataţiilor, pentru fiecare judeţ, cu efectivele înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data de 31 ianuarie 2007, precum şi accesul la baza de date a acesteia, în vederea verificãrii înregistrãrii exploataţiilor de bovine/ovine/caprine în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitãrii primei, respectiv 1 mai-15 septembrie 2007.
(2) Lista cu efectivele de bovine la data de 31 ianuarie 2007 pentru exploataţiile cu minimum 3 capete bovine şi vârsta de minimum 6 luni va cuprinde urmãtoarele date:
a) denumirea exploataţiei;
b) C.U.I./C.N.P.;
c) codul exploataţiei;
d) numãrul de identificare al bovinei;
e) rasa;
f) data naşterii bovinei.
(3) Dupã finalizarea verificãrii cererilor pentru bovine va fi întocmit un proces-verbal de control care va fi ataşat la dosar.
(4) Dupã finalizarea controlului va fi întocmitã o notã de control.
(5) Dupã finalizarea procesului de înregistrare şi verificare a cererilor se stabileşte nivelul primei de exploataţie, în funcţie de efectivul de bovine."
6. Dupã articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - (1) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã solicitã Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor accesul la baza de date a acesteia, în vederea verificãrii înregistrãrii exploataţiilor de ovine/caprine cu minimum 50/25 capete ovine/caprine în Registrul Naţional al Exploataţiilor la data solicitãrii primei, respectiv 1 mai-15 iunie 2007.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã verificã în baza de date:
a) denumirea exploataţiei;
b) C.U.I./C.N.P.;
c) codul exploataţiei;
d) numãrul de identificare al ovinei/caprinei;
e) sexul.
(3) Dupã finalizarea controlului va fi întocmit un proces-verbal de control care va fi ataşat la dosar.
(4) În cadrul controlului pe teren efectuat de cãtre personalul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã în perioada 16 iunie-15 septembrie pentru speciile ovine şi caprine, conform procedurii de control pe teren elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, se verificã urmãtoarele aspecte:
a) existenţa realã a efectivului pentru care se solicitã prima;
b) corespondenţa între efectivul înscris în cerere şi cel înregistrat în Registrul Naţional al Exploataţiilor, astfel încât sã rezulte efectivul eligibil la primã;
c) corespondenţa între efectivul înscris în cerere şi cel înregistrat în Registrul exploataţiei, întocmit conform Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 5/2005 privind aprobarea Regulamentului pentru identificarea şi înregistrarea animalelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, astfel încât sã rezulte efectivul eligibil la primã."
7. La articolul 6, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Persoanele menţionate la alin. (1) verificã corectitudinea înscrisurilor din cererea de solicitare a primei cu documentele anexate acesteia."
8. Dupã articolul (6) se introduce un nou articol, articolul 6^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 6^1. - (1) Dupã verificarea cererilor, sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, întocmesc şi transmit Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã centralizatorul cu efectivele de bovine, ovine şi caprine pentru acordarea primei.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale centralizatorul cu efectivele de bovine, ovine şi caprine pentru acordarea primei, pânã în data de 22 iunie."
9. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz, dupã aprobarea sumelor aferente cererilor, întocmesc şi transmit Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã o situaţie centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata primelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 3.
(2) Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã întocmeşte şi transmite Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale o situaţie centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata primelor, conform modelului prevãzut în anexa nr. 4."
10. Articolul 8 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - În baza situaţiilor centralizatoare ale sumelor solicitate pentru plata primelor, transmise de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale transmite Ministerului Economiei şi Finanţelor cererea de deschidere a creditelor bugetare, însoţitã de situaţia centralizatoare a sumelor solicitate pentru plata primelor, întocmitã potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 5."
11. "Lista animalelor pentru care se face solicitarea" din anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
15. Sintagma "codul/nr. din Registrul fermierilor .........," prevãzutã la lit. A şi B din anexele nr. 1 şi 2 se eliminã.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Decebal Traian Remeş

Bucureşti, 18 mai 2007.
Nr. 381.

ANEXĂ

LISTA
animalelor pentru care se face solicitarea


┌────────────────────────────────────────┬───────┬─────────────────────────────┐
│ Numãrul de identificare │Rasa │ Data naşterii │
│ (pânã la 14 caractere alfanumerice) │ │ (ziua/luna/anul) │
├─┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼───────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Data .......... Semnãtura şi ştampila ...............

_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016