Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 379 din 11 aprilie 2018  privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1-3 la Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 454/2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajei Mării Negre, a Contractului-cadru de închiriere a plajei Mării Negre şi a Listei sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 379 din 11 aprilie 2018 privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1-3 la Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 454/2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajei Mării Negre, a Contractului-cadru de închiriere a plajei Mării Negre şi a Listei sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere

EMITENT: Ministerul Apelor şi Pădurilor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 332 din 16 aprilie 2018
    Având în vedere Referatul de aprobare nr. 5.397/CC din 16.03.2018 al Administraţiei Naţionale „Apele Române“,
    în conformitate cu prevederile art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 274/2006, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 241/2006 privind aprobarea închirierii plajei Mării Negre, proprietate publică a statului, aflată în administrarea Administraţiei Naţionale „Apele Române“, şi al art. 13 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 20/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul apelor şi pădurilor emite prezentul ordin.
    ART. I
    Anexele nr. 1-3 la Ordinul ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 454/2013 pentru aprobarea Instrucţiunilor privind organizarea şi desfăşurarea licitaţiei publice pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajei Mării Negre, a Contractului-cadru de închiriere a plajei Mării Negre şi a Listei sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 159 din 25 martie 2013, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. În anexa nr. 1, la articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) Împărţirea sectoarelor/suprafeţelor de plajă în subsectoare de plajă care vor fi scoase la licitaţie şi stabilirea funcţiilor acestora se vor face de către locator. Funcţiile ce pot fi stabilite sunt de recreere şi sportivă şi sunt stabilite ţinând cont de caracteristicele geomorfologice ale plajei, adâncimea şi suprafaţa sectorului de plajă, gradul de atractivitate din punct de vedere turistic şi potenţialul turistic al zonei."

    2. În anexa nr. 1, la articolul 13, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) Pe baza evaluării ofertelor, comisia de evaluare întocmeşte, în maximum 5 (cinci) zile lucrătoare de la data deschiderii ofertelor, raportul de evaluare, care va cuprinde descrierea procedurii de închiriere şi operaţiunile de evaluare, elementele esenţiale ale ofertelor depuse şi motivele alegerii ofertantului câştigător sau, în cazul în care nu a fost desemnat câştigător niciun ofertant, cauzele respingerii.
(3) Comisia de evaluare procedează, în termen de maximum două zile lucrătoare de la data semnării raportului de evaluare, la informarea tuturor participanţilor despre rezultatul procedurii, prin afişare la sediul locatorului şi pe site-ul acestuia."

    3. În anexa nr. 2, la articolul 2, punctul 2.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2.1. Suprafaţa totală închiriată este de .......... m^2, conform schiţei cu coordonate stereo 70, anexate la prezentul contract şi care face parte integrantă din acesta."

    4. În anexa nr. 2, articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    5.1. Chiria se achită anual, în 3 tranşe, după cum urmează:
    a) în cazul contractelor de închiriere cu o durată de un sezon estival:
    - 30% din chiria anuală stabilită la art. 4, în termen de 10 zile de la data semnării contractului;
    – 30% din chiria anuală stabilită la art. 4, până la data de 15 iulie a anului în curs;
    – 40% din chiria anuală stabilită la art. 4, până la data de 15 august a anului în curs;
    b) în cazul contractelor de închiriere cu o durată de mai multe sezoane estivale:
    - 30% din chiria anuală stabilită la art. 4, până la data de 15 martie a anului în curs, cu excepţia primului an, când se va achita în termen de 10 zile de la data semnării contractului;
    – 30% din chiria anuală stabilită la art. 4, până la data de 15 iulie a anului în curs;
    – 40% din chiria anuală stabilită la art. 4, până la data de 15 august a anului în curs.
    5.2. În primul an de derulare a contractului, data predării sectorului de plajă nu va afecta valoarea chiriei anuale prevăzută la pct. 4.3.
    5.3. Locatarul va notifica locatorul în legătură cu orice modificare privind denumirea, statutul, proprietarul/ administratorul, sediul, adresa de e-mail, contul sau unitatea bancară în termen de 10 zile de la producerea sa.
    5.4. Valoarea chiriei anuale va fi ajustată corespunzător cu suprafaţa rezultată ca urmare a remăsurării sectorului de plajă conform pct. 8.6 şi va fi calculată de la data predării sectorului de plajă."
    5. În anexa nr. 2, articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 6
    În cazul neexecutării obligaţiei de plată prevăzute la art. 4 şi 5, se percep dobânzi şi penalităţi de întârziere pentru fiecare zi de întârziere, în conformitate cu prevederile Codului de procedură fiscală. Decontarea se face în funcţie de prevederile Codului de procedură fiscală."

    6. În anexa nr. 2, la articolul 8, după punctul 8.6 se introduce un nou punct, punctul 8.7, cu următorul cuprins:
    "8.7. să solicite ca prestarea serviciilor de ecologizare mecanizată şi de afânare a stratului de nisip să fie realizată de către locator, în baza unui contract de prestări servicii încheiat în acest sens."

    7. În anexa nr. 2, la articolul 9, punctele 9.10 şi 9.17 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "9.10. să execute săptămânal lucrări de nivelare şi afânare a patului de nisip cu utilaje specializate;
    ………………………………………………………………
9.17. să predea anual locatorului, pe bază de proces-verbal, sectorul de plajă ce face obiectul închirierii, în intervalul 1-15 octombrie, în condiţii de igienizare corespunzătoare. La data încetării/rezilierii contractului de închiriere, sectorul de plajă va fi predat locatorului pe bază de proces-verbal, în condiţii de igienizare şi liber de construcţii;"

    8. În anexa nr. 2, la articolul 11, punctul 11.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "11.1. să predea anual locatarului, pe bază de proces-verbal, sectorul de plajă ce face obiectul închirierii, în termen de cel puţin 15 zile înainte de începerea sezonului estival. În cazul contractelor încheiate după începerea sezonului estival, predarea sectorului de plajă în primul an contractual se va face în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a contractului de închiriere;"

    9. În anexa nr. 2, la articolul 12, punctele 12.2 şi 12.4 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "12.2. Pentru primul an de contract, garanţia de bună execuţie este de ....... lei, reprezentând 40% din valoarea cu TVA a contractului, şi se pune la dispoziţia locatorului în termen de 3 zile lucrătoare de la data încheierii contractului de închiriere, sub sancţiunea rezilierii de plin drept, fără intervenţia instanţelor judecătoreşti şi fără punere în întârziere.
    ………………………………………………………
12.4. Garanţia de bună execuţie se poate constitui atât prin depunerea sumei în contul de garanţii al locatorului, cât şi prin scrisoare de garanţie bancară. Valabilitatea garanţiei de bună execuţie trebuie să fie până la data de 31 decembrie a anului pentru care se constituie garanţia."

    10. În anexa nr. 2, la articolul 15, punctul 15.1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "15.1. Prezentul contract încetează:
    a) la expirarea termenului pentru care a fost încheiat;
    b) cu acordul părţilor;
    c) prin reziliere;
    d) prin intrarea în faliment a locatarului;
    e) prin neconstituirea garanţiei de bună execuţie în condiţiile prevăzute de lege şi în prezentul contract;
    f) la data intrării în vigoare a unui act normativ care modifică obligaţiile oricăreia dintre părţi în asemenea măsură încât prevederile prezentului contract ar deveni, în cea mai mare parte, vădit nefavorabile locatorului sau locatarului ori dacă una dintre părţi nu este de acord cu încheierea unui act adiţional prin care să se modifice în mod corespunzător prezentul contract;
    g) prin denunţarea unilaterală de către locator, din motive excepţionale legate de interesul public, cu condiţia notificării locatarului;
    h) în cazul în care Administraţia Naţională «Apele Române» - Administraţia bazinală de apă Dobrogea-Litoral va realiza lucrări de protecţie, reabilitare, consolidare pe plaja sau faleza litoralului românesc, care pot afecta parţial sau integral sectorul de plajă închiriat, locatorul va proceda la încetarea unilaterală a contractului, prin notificarea în prealabil a locatarului. În această situaţie, locatarul nu va avea dreptul la daune-interese;
    i) din orice alte cauze prevăzute de lege."

    11. În anexa nr. 2, la articolul 16, după litera c) se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:
    "d) prelungirea, în condiţiile prezentului contract, a duratei contractului."

    12. În anexa nr. 2, articolul 19 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 19
    19.1. Părţile convin ca executarea contractului să continue, în aceleaşi condiţii contractuale, chiar dacă a devenit excesiv de oneroasă datorită unei schimbări excepţionale a împrejurărilor care ar face vădit injustă obligarea debitorului la executarea obligaţiei.
    19.2. Prezentul contract se completează cu prevederile caietului de sarcini şi ale ofertei depuse de locatar."

    13. Anexa nr. 3 se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul apelor şi pădurilor,
                    Ioan Deneş

    Bucureşti, 11 aprilie 2018.
    Nr. 379.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 454/2013)
    Lista sectoarelor de plajă libere propuse spre închiriere

┌────┬────────────┬────────────────────┐
│Nr. │Sectoare de │Limite │
│crt.│plajă │ │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - UAT │
│ │ │Corbu, Cap Midia │
│1 │Corbu │Limita S - limita │
│ │ │UAT Năvodari cu UAT │
│ │ │Corbu │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│ │ │UAT Năvodari cu UAT │
│2 │Năvodari │Corbu │
│ │ │Limita S - limita │
│ │ │Năvodari-Constanţa │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│ │ │Constanţa-Năvodari │
│3 │Mamaia │Limita S - canal │
│ │ │descărcare lac │
│ │ │Tăbăcărie │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - strada │
│ │ │Gheorghe Economu │
│4 │Constanţa │(cartier Faleza │
│ │ │Nord) │
│ │ │Limita S - Portul │
│ │ │Tomis │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - digul de │
│ │ │sud al Portului │
│5 │Agigea │Constanţa Sud │
│ │ │Limita S - dig │
│ │ │Agigea │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - complex │
│ │ │Steaua de Mare │
│6 │Eforie Nord │Limita S - dig │
│ │ │Tabăra Luminiţa │
│ │ │(exclusiv) │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │Cordon │Limita N - dig │
│ │litoral │Tabăra Luminiţa │
│7 │Eforie Nord/│(inclusiv) │
│ │Eforie Sud │Limita S - Tabăra de│
│ │ │copii Eforie Sud │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - Braseria │
│8 │Eforie Sud │„Pescăruş“ │
│ │ │Limita S - limita │
│ │ │Eforie Sud-Tuzla │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│9 │Tuzla │Tuzla-Eforie Sud │
│ │ │Limita S - limita │
│ │ │Tuzla-Costineşti │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│10 │Costineşti │Costineşti-Tuzla │
│ │ │Limita S - limita │
│ │ │Costineşti-23 August│
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita 23│
│11 │23 August │August-Costineşti │
│ │ │Limita S - limita 23│
│ │ │August-Olimp │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│12 │Olimp │Olimp-23 August │
│ │ │Limita S - zona „0“ │
│ │ │protocol │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - zona „0“ │
│13 │Neptun │protocol │
│ │ │Limita S - Braseria │
│ │ │„Delfinul“ │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - Braseria │
│ │ │„Delfinul“ │
│14 │Jupiter │Limita S - Hotel │
│ │ │„California“ │
│ │ │(exclusiv) │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - Hotel │
│ │ │„California“ │
│15 │Cap Aurora │(inclusiv) │
│ │ │Limita S - │
│ │ │restaurant pescăresc│
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - │
│ │ │restaurant pescăresc│
│16 │Venus │Limita S - canal │
│ │ │descărcare Balta │
│ │ │Mangalia │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - canal │
│ │Cordon │descărcare Balta │
│17 │Venus-Saturn│Mangalia │
│ │ │Limita S - │
│ │ │Restaurant „Adras“ │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - │
│18 │Saturn │Restaurant „Adras“ │
│ │ │Limita S - Hotel │
│ │ │„Aida“ (inclusiv) │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - staţia │
│19 │Mangalia │pompare Mangalia │
│ │ │Limita S - dig │
│ │ │avanport Mangalia │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - digul de │
│20 │2 Mai │sud port Mangalia │
│ │ │Limita S - limita 2 │
│ │ │Mai-Vama Veche │
├────┼────────────┼────────────────────┤
│ │ │Limita N - limita │
│21 │Vama Veche │Vama Veche-2 Mai │
│ │ │Limita S - cazemata │
│ │ │Granita │
└────┴────────────┴────────────────────┘


    N O T Ă:
    Locatorul va scoate la licitaţie numai acele sectoare de plajă care vor fi libere la momentul organizării licitaţiei.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016