Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 35 din 19 iulie 2016  pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 35 din 19 iulie 2016 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale

EMITENT: AUTORITATEA NAŢIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 552 din 21 iulie 2016

    Având în vedere prevederile art. 140 alin. (2) lit. a), ale art. 143 alin. (1) lit. q) şi alin. (3) din Legea energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 5 alin. (1) lit. c) şi ale art. 10 alin. (1) lit. q) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 160/2012,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite următorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobă Metodologia privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 2
    Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a constitui în depozitele de înmagazinare subterană un stoc minim de gaze naturale, în fiecare an "n", până la data de 31 octombrie inclusiv.
    ART. 3
    Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale îşi îndeplinesc obligaţia privind constituirea stocului minim de gaze naturale prin:
    a) înmagazinarea gazelor naturale în nume propriu, prin încheierea de contracte de înmagazinare subterană a gazelor naturale cu unul dintre titularii licenţei de operare a sistemelor de înmagazinare subterană a gazelor naturale; şi/sau
    b) încheierea, până la data de 31 octombrie a fiecărui an, de contracte de vânzare-cumpărare ce au ca obiect cantităţi de gaze naturale provenite din depozitele de înmagazinare subterană a gazelor naturale, înmagazinate de un alt titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale; şi/sau
    c) încheierea de contracte de mandat cu un alt titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale, în vederea înmagazinării gazelor naturale.
    ART. 4
    Până la data de 20 noiembrie a anului în curs, titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale au obligaţia de a transmite direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei contractele menţionate la art. 3, încheiate în vederea îndeplinirii obligaţiei de stoc minim de către fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale.
    ART. 5
    (1) Pentru anul 2016, data publicării deciziei preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei privind stabilirea nivelului stocului minim de gaze naturale aferent fiecărui titular al licenţei de furnizare de gaze naturale pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia este data de 1 august 2016.
    (2) Decizia prevăzută la alin. (1) are la bază lista iniţială privind stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie 2016, publicată pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei în data de 16 martie 2016, şi modificările portofoliilor de clienţi până la data de 16 martie 2016, comunicate în baza Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale.
    ART. 6
    Titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale, precum şi direcţiile de specialitate din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 7
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2015 pentru aprobarea Metodologiei privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale şi pentru titularii licenţelor de operare a sistemelor de transport al gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 181 din 17 martie 2015.
    ART. 8
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                     Preşedintele Autorităţii Naţionale de
                       Reglementare în Domeniul Energiei,
                                Niculae Havrileţ

    Bucureşti, 19 iulie 2016.
    Nr. 35.


    ANEXĂ

                                  METODOLOGIE
         privind determinarea anuală a nivelului stocului minim de gaze
       naturale pentru titularii licenţelor de furnizare de gaze naturale

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezenta metodologie are ca scop stabilirea modalităţii în care se determină anual nivelul stocului minim de gaze naturale pentru titularii licenţei de furnizare a gazelor naturale care au în portofoliu clienţi finali, pe care aceştia au obligaţia să îl constituie în depozitele de înmagazinare subterană în fiecare an, astfel încât să fie asigurată alimentarea cu gaze naturale a clienţilor finali în condiţii de continuitate şi siguranţă.
    ART. 2
    Prezenta metodologie se aplică titularilor licenţelor de furnizare de gaze naturale care au în portofoliu clienţi finali.

    CAP. II
    Determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale

    ART. 3
    (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei determină anual nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional, stabileşte obligaţiile de constituire a stocului minim de gaze naturale ce revin fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, precum şi procentul aferent fiecărei categorii de clienţi finali, pentru care aceştia trebuie să constituie stoc minim, rezultat din aplicarea metodologiei, monitorizează şi verifică îndeplinirea obligaţiei de constituire a stocului minim de gaze naturale de către aceştia.
    (2) Stocul de gaze naturale se exprimă în MWh, se stabileşte pentru fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale în baza cantităţilor de gaze naturale efectiv furnizate fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul propriu în anul anterior celui pentru care se stabileşte stocul de gaze naturale şi este ajustat, după caz, cu toate modificările de portofoliu de clienţi finali survenite în perioada pentru care s-a recalculat stocul minim.
    ART. 4
    La determinarea nivelului stocului minim de gaze naturale la nivel naţional care urmează a fi constituit în anul "n" şi a defalcării acestuia pe fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale şi pe fiecare categorie de clienţi finali se iau în considerare următoarele elemente:
    a) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1", defalcat pe următoarele categorii de clienţi finali: clienţi casnici, producători de energie termică, numai pentru cantităţile de gaze naturale utilizate la producerea de energie termică în centralele de cogenerare şi în centralele termice destinate consumului populaţiei, şi clienţi noncasnici;
    b) consumul de gaze naturale înregistrat la nivel naţional în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1", defalcat pe categoriile de clienţi finali prevăzute la lit. a);
    c) cantităţile de gaze naturale efectiv livrate de către titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale către clienţii finali din portofoliul propriu în anul "n-1", defalcate pe categoriile de clienţi finali prevăzute la lit. a);
    d) procentul corespunzător ponderii consumului fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la lit. a) din portofoliul fiecărui titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale în consumul naţional total al categoriei respective de clienţi finali în anul "n1".
    ART. 5
    (1) Nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent unui an "n" se stabileşte astfel încât să fie echivalent cu cel puţin 25% din consumul total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrat în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1".
    (2) Stocul minim de gaze naturale la nivel naţional determinat conform prevederilor alin. (1) va fi defalcat pe categoriile de clienţi finali menţionate la art. 4 lit. a) în funcţie de ponderea creşterii consumului de gaze naturale al fiecărei categorii de clienţi finali în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1" faţă de consumul aceleiaşi categorii înregistrat în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1" în creşterea consumului total de gaze naturale al clienţilor finali înregistrată în aceeaşi perioadă.
    (3) Stocul minim de gaze naturale la nivel naţional aferent fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a) se determină după formula:


                          Q(extC/PET/NC) - Q(injC/PET/NC)
    S(C/PET/NC) = S(T) * ---------------------------------
                                 Q(Text) - Q(Tinj)


    unde:
    S(C/PET/NC) - stocul de gaze naturale corespunzător fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
    S(T) - stocul minim de gaze naturale la nivel naţional;
    Q(extC/PET/NC) - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1", corespunzătoare fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
    Q(injC/PET/NC) - cantitatea de gaze naturale consumată în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1", corespunzătoare fiecărei categorii de clienţi finali prevăzute la art. 4 lit. a);
    Q(Text) - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada 1 octombrie anul "n-2" - 31 martie anul "n-1";
    Q(Tinj) - cantitatea totală de gaze naturale consumată în perioada 1 aprilie anul "n-1" - 30 septembrie anul "n-1".
    (4) Stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui pentru fiecare dintre categoriile de clienţi finali din portofoliul propriu se determină prin aplicarea procentului corespunzător fiecărei categorii de clienţi finali din portofoliul respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale, determinat în conformitate cu prevederile art. 4 lit. d), la stocul minim de gaze naturale la nivel naţional aferent categoriei respective de clienţi finali, determinat în conformitate cu prevederile alin. (3).
    (5) Procentul menţionat la art. 3 alin. (1) aferent fiecărei categorii de clienţi finali se determină prin raportarea stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent categoriei respective de clienţi finali, determinat în conformitate cu prevederile alin. (3), la consumul naţional total al categoriei respective de clienţi finali în anul "n-1". Aceste procente rămân nemodificate pe tot parcursul ciclului de injecţie, nefiind influenţate de modificările de portofoliu de clienţi finali survenite ulterior.
    ART. 6
    (1) Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei publică pe pagina de internet proprie, până la data de 20 februarie a fiecărui an "n", nivelul stocului minim de gaze naturale la nivel naţional aferent anului respectiv, defalcarea acestuia pe fiecare categorie de clienţi finali, precum şi lista iniţială privind stocul minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului "n" pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
    (2) În termen de 10 zile de la data publicării listei iniţiale, fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale care, în perioada 1 ianuarie a anului "n-1" - 20 februarie a anului "n", a înregistrat încetarea unor contracte în derulare sau a încheiat contracte noi de furnizare cu clienţi finali are obligaţia să comunice aceste modificări Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, prin transmiterea, în format electronic - fişier tip Excel şi pe suport letric, a unei situaţii centralizatoare, semnată de către reprezentantul legal al titularului de licenţă de furnizare a gazelor naturale respectiv, întocmită în conformitate cu modelul prevăzut în anexa care face parte din prezenta metodologie, în vederea ajustării în consecinţă a nivelului stocului minim pe care acesta are obligaţia de a-l constitui.
    (3) În termen de 25 de zile de la termenul prevăzut la alin. (1), prin decizie a preşedintelui, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte nivelul stocului minim de gaze naturale pe care fiecare titular al licenţei de furnizare a gazelor naturale are obligaţia de a-l constitui în depozitele de înmagazinare subterană până la data de 31 octombrie a anului "n" pentru fiecare categorie de clienţi finali din portofoliul acestuia.
    (4) Decizia prevăzută la alin. (3) se afişează pe pagina de internet a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
    ART. 7
    (1) În vederea ajustării nivelurilor stocurilor minime de gaze naturale aferente titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale corespunzător modificării portofoliilor de clienţi finali ca urmare a exercitării de către clienţii finali a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale sau ca urmare a încetării contractelor de furnizare de gaze naturale, titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale au obligaţia de a transmite Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, până în data de 25 septembrie a fiecărui an, situaţii centralizatoare aferente modificărilor portofoliilor de clienţi finali intervenite în perioada cuprinsă între data publicării listei iniţiale privind stocul minim de gaze naturale aferent fiecărui titular de licenţă de furnizare de gaze naturale, prevăzută la art. 6 alin. (1), şi data de 20 septembrie, întocmite în conformitate cu modelul prevăzut în anexa la metodologie, în format electronic - fişier tip Excel şi pe suport letric, semnate şi însuşite de către reprezentantul legal al titularilor de licenţă de furnizare a gazelor naturale respectivi.
    (2) Pentru completarea corectă a situaţiilor centralizatoare prevăzute la alin. (1) şi a celor prevăzute la art. 6 alin. (2):
    a) titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale care înregistrează ieşiri de clienţi finali din portofoliu, ca urmare a exercitării de către clienţii finali a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale, au obligaţia de a comunica noului furnizor datele referitoare la consumurile respectivilor clienţi finali în anul "n-1", precum şi datele referitoare la perioadele de consum din anul "n-1" ale acestora;
    b) titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale care înregistrează intrări de clienţi finali în portofoliu, ca urmare a exercitării de către aceştia a dreptului de schimbare a furnizorului de gaze naturale, au obligaţia de a comunica vechiului furnizor lista cu respectivii clienţii finali ieşiţi din portofoliul acestuia.
    (3) În cazul în care, în urma analizei situaţiilor centralizatoare transmise Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim, sunt necesare clarificări sau justificări suplimentare, Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei are dreptul de a solicita orice informaţii şi documente, titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale având obligaţia de a răspunde în termen de 3 zile lucrătoare. În situaţia în care titularii licenţelor de furnizare a gazelor naturale nu răspund în termen solicitărilor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cantităţile pentru care s-au solicitat informaţii şi documente suplimentare nu vor fi luate în considerare în vederea recalculării obligaţiilor de constituire a stocului minim.
    (4) Obligaţiile de constituire a stocului minim aferente titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale care au comunicat, în conformitate cu prevederile alin. (1), modificări ale portofoliului de clienţi finali se recalculează pe baza informaţiilor din situaţiile centralizatoare înaintate Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei de către titularii de licenţă de furnizare a gazelor naturale, validate în urma analizei şi verificării acestora, după cum urmează:
    a) se recalculează consumurile aferente categoriilor de clienţi finali din portofoliul titularului licenţei de furnizare a gazelor naturale respectiv din anul "n-1", cu luarea în considerare a creşterilor/scăderilor consumurilor determinate de modificările intervenite în portofoliul de clienţi finali ai acestuia în perioada pentru care au fost transmise situaţiile centralizatoare, şi se determină noile procente aferente ponderilor consumurilor astfel recalculate în consumurile naţionale totale ale categoriilor de clienţi finali respective din anul "n-1". Consumurile recalculate vor sta la baza unei eventuale ajustări ulterioare a nivelului stocului minim de gaze naturale aferent respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale;
    b) se recalculează obligaţia de constituire a stocului minim aferentă respectivului titular de licenţă de furnizare a gazelor naturale prin aplicarea procentelor recalculate la stocurile minime de gaze naturale la nivel naţional aferente categoriilor respective de clienţi finali, determinate în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (3).
    (5) În termen de 15 zile lucrătoare de la data prevăzută la alin. (1), Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei stabileşte, prin decizie a preşedintelui, noile obligaţii de constituire a stocului minim ce revin titularilor licenţelor de furnizare a gazelor naturale care au comunicat modificări ale portofoliului de clienţi finali şi afişează decizia pe pagina de internet a instituţiei.


    ANEXĂ
    la metodologie

       Situaţia centralizatoare a modificărilor portofoliului de clienţi
                finali ai titularului de licenţă de furnizare a
          gazelor naturale nr. ........ Societatea Comercială .... pentru
            recalcularea obligaţiei de constituire a stocului minim de
                      gaze naturale pentru anul ......


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE │
│DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│ Denumire │Motivaţie │Data încetării│ Denumire │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│ client │ *) │contractului │furnizorului│ de clientul final │a clientului final│
│ final │ │ vechi de │ nou │ în anul "n-1" │în anul "n-1"**) │
│ │ │ furnizare │ │ (MWh) │ │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi art. 7 alin. (1) din metodologie.
    **) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CLIENŢI FINALI NONCASNICI IEŞIŢI DIN PORTOFOLIU │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│ Denumire │ Motivaţie│Data încetării│ Denumire │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│ client │ **) │contractului │ furnizor │ de clientul final │a clientului final│
│ final/ │ │ vechi de │ nou │ în anul "n-1" │în anul "n-1"***) │
│ Categorie │ │ furnizare │ │ (MWh) │ │
│ de clienţi│ │ │ │ │ │
│ finali*) │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului "n-1" vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul "n-1" comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor nou. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier tip Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au ieşit din portofoliul vechiului furnizor şi au intrat în portofoliul noului furnizor.
    **) Se va completa cu motivaţia ieşirii clientului final din portofoliul furnizorului, respectiv: schimbarea furnizorului de gaze naturale de către clientul final, falimentul clientului final sau orice altă motivaţie aferentă circumstanţelor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi art. 7 alin. (1) din metodologie.
    ***) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│CLIENŢI FINALI PRODUCĂTORI DE ENERGIE TERMICĂ, NUMAI PENTRU CANTITATEA DE GAZE NATURALE │
│DESTINATĂ PRODUCERII DE ENERGIE TERMICĂ PENTRU CONSUMUL POPULAŢIEI, INTRAŢI DIN PORTOFOLIU│
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│ Denumire │ Motivaţie│Data începerii│ Denumire │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│ client │ *) │ contractului │ furnizor │ de clienţii finali │ a clienţilor │
│ final │ │ nou de │ vechi │la vechiul furnizor │finali la vechiul │
│ │ │ furnizare │ │în anul "n-1" (MWh) │ furnizor │
│ │ │ │ │ │în anul "n-1"**) │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
    **) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ CLIENŢI FINALI NONCASNICI INTRAŢI DIN PORTOFOLIU │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┬────────────────────┬──────────────────┤
│ Denumire │Motivaţie │Data începerii│ Denumire │Cantitatea consumată│Perioada de consum│
│ client │ **) │contractului │ furnizor │ de clienţii finali │ a clienţilor │
│ final/ │ │ nou de │ vechi │la vechiul furnizor │finali la vechiul │
│ Categorie │ │ furnizare │ │în anul "n-1" (MWh) │ furnizor │
│ de clienţi│ │ │ │ │ în anul "n-1"***)│
│ finali*) │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 1...│ - │ - │ 1 │ a │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 2...│ - │ - │ 1 │ b │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 1 │ (a+b) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 3...│ - │ - │ 2 │ c │ - │
├───────────┼──────────┼──────────────┼────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Client 4...│ - │ - │ 2 │ d │ - │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizor 2 │ (c+d) │ │
├───────────┬──────────┬──────────────┬────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │ ..... │
├───────────┴──────────┴──────────────┴────────────┼────────────────────┼──────────────────┤
│Total furnizori │ a+b+c+d+.... │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴────────────────────┴──────────────────┘

──────────
    *) Pentru categoriile de clienţi finali B1, B2 şi B3 datele referitoare la consumurile aferente anului "n-1" vor fi transmise cumulat, pe fiecare categorie, pe fiecare perioadă de consum din anul "n-1" comună clienţilor finali din categoria respectivă şi pe fiecare furnizor vechi. Datele menţionate mai sus vor fi însoţite de lista completă, în format electronic - fişier tip Excel, a clienţilor finali din categoria respectivă (denumirea acestora) care au intrat în portofoliul noului furnizor şi au ieşit din portofoliul vechiului furnizor.
    **) Se va completa cu motivaţia intrării clientului final în portofoliul furnizorului.
    ***) Se va completa cu perioada exactă din întreg anul "n-1" în care clientul final a fost clientul vechiului furnizor.
──────────


    Data: ............... Reprezentant legal al titularului
                                                 de licenţă de furnizare
                                    Societatea Comercială .......................
                                                          (semnătura şi ştampila)


                                  -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016