Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 348 din 7 mai 2012  pentru aprobarea Normelor procedurale interne pentru organizarea si desfasurarea procedurii de selectie de oferte in vederea inchirierii unui spatiu intr-o cladire de birouri, dotata cu mobilier de birouri, utilitati si spatii de parcare, necesar functionarii Directiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 348 din 7 mai 2012 pentru aprobarea Normelor procedurale interne pentru organizarea si desfasurarea procedurii de selectie de oferte in vederea inchirierii unui spatiu intr-o cladire de birouri, dotata cu mobilier de birouri, utilitati si spatii de parcare, necesar functionarii Directiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene

EMITENT: MINISTERUL AFACERILOR EUROPENE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 310 din 9 mai 2012

    Având în vedere prevederile:
    - Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 78/2011 privind stabilirea unor mãsuri organizatorice în domeniul afacerilor europene şi ale Hotãrârii Guvernului nr. 967/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Europene, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    - art. 13 lit. a) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publicã, a contractelor de concesiune de lucrãri publice şi a contractelor de concesiune de servicii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 337/2006,
    în temeiul art. 9 alin. (1) din Hotãrârea Guvernului nr. 967/2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul afacerilor europene emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã Normele procedurale interne pentru organizarea şi desfãşurarea procedurii de selecţie de oferte în vederea închirierii unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, necesar funcţionãrii Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene, astfel cum sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale va duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina oficialã de internet a Ministerului Afacerilor Europene (www.maeur.ro).

                         Ministrul afacerilor europene,
                                 Leonard Orban

    Bucureşti, 7 mai 2012.
    Nr. 348.


    ANEXĂ

                           NORME PROCEDURALE INTERNE
                       pentru organizarea şi desfãşurarea
        procedurii de selecţie de oferte în vederea închirierii unui spaţiu
            într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri,
                    utilitãţi şi spaţii de parcare, necesar
         funcţionãrii Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea
     instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene

    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezentele norme procedurale interne asigurã cadrul şi metodologia unitarã pentru închirierea unui spaţiu întro clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi si spaţii de parcare, necesar funcţionãrii Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene.

    CAP. II
    Obiectul şi durata contractului

    ART. 2
    (1) Obiectul contractului care se va încheia între Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale şi ofertantul desemnat câştigãtor îl reprezintã închirierea unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, necesar pentru asigurarea funcţionãrii în condiţii corespunzãtoare a Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, conform cerinţelor minime stabilite de autoritatea contractantã şi prevãzute în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentele norme.
    (2) Durata contractului va fi de la data semnãrii contractului de cãtre ultima parte pânã la data de 31 decembrie 2015. Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale îşi rezervã dreptul de a prelungi durata contractului în funcţie de existenţa necesitãţii aferente şi în funcţie de disponibilitatea fondurilor.
    (3) De la semnarea contractului de cãtre ultima parte şi pânã la încheierea procesului-verbal de predare-primire, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data semnãrii contractului, nu se va plãti chirie.
    (4) Chiria pentru spaţiul închiriat se va plãti începând cu data încheierii procesului-verbal de predare-primire a spaţiului.

    CAP. III
    Reguli generale pentru desfãşurarea procedurii de selecţie în vederea încheierii contractului de închiriere

    ART. 3
    (1) Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale atribuie contractul de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, printr-o procedurã de selecţie de oferte, prin intermediul unei comisii de evaluare constituite şi mandatate în acest sens.
    (2) În situaţia în care procedura de selecţie pentru atribuirea contractului de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, nu se finalizeazã prin încheierea unui contract, într-o singurã rundã, Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale are dreptul de a relua procedura, cu modificarea, dupã caz, a unor prevederi din documentaţia iniţialã aprobatã prin ordin.
    ART. 4
    (1) Imobilul care se închiriazã este compus din clãdirea de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare.
    (2) Imobilul poate fi proprietatea unei persoane fizice şi/sau juridice şi trebuie deţinut în mod legal, cu act de proprietate valabil.
    (3) Imobilul care face obiectul contractului de închiriere nu poate fi înstrãinat de cãtre proprietar pe perioada derulãrii contractului de închiriere decât cu notificarea prealabilã, într-un termen de cel puţin 120 de zile, a Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale.
    (4) Viitorul proprietar al imobilului înstrãinat în condiţiile alin. (3) are obligaţia de a accepta şi de a executa contractul de închiriere valabil încheiat în condiţiile prezentelor norme.
    (5) Imobilul selectat în vederea încheierii contractului de închiriere trebuie sã respecte cerinţele minime obligatorii stabilite de Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale prin prezentele norme [art. 10 alin. (2)].
    ART. 5
    Orice persoanã fizicã şi/sau juridicã interesatã are dreptul de a solicita şi de a obţine, în condiţiile legii, prezentele norme, precum şi anexele aferente.
    ART. 6
    Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale publicã, pentru asigurarea transparenţei informaţiei, prezentele norme în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina oficialã de internet a Ministerului Afacerilor Europene (www.maeur.ro).
    ART. 7
    Orice document în formã scrisã întocmit între pãrţi pe perioada derulãrii procedurii de selecţie trebuie înregistrat atât în momentul transmiterii, cât şi în momentul primirii.
    ART. 8
    Comunicarea între pãrţi se face în formã scrisã şi/sau prin fax. Condiţia confirmãrii în scris a primirii comunicãrii trebuie sã fie îndeplinitã în toate rapoartele de comunicare dintre pãrţi.

    CAP. IV
    Evitarea situaţiilor de concurenţã neloialã şi de conflict de interese

    ART. 9
    Pe parcursul derulãrii procedurii de selecţie a ofertelor în vederea încheierii contractului de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale se asigurã de luarea tuturor mãsurilor necesare, în limitele prevãzute de lege, pentru a evita apariţia unor situaţii de naturã sã determine existenţa unui conflict de interese sau de concurenţã neloialã.

    CAP. V
    Derularea procedurii de selecţie de oferte

    ART. 10
    (1) În prima etapã a derulãrii procedurii de selecţie de oferte, Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale coopteazã un expert evaluator membru titular al Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România (ANEVAR), care întocmeşte un raport de specialitate în care sunt identificate cele mai bune soluţii imobiliare pentru închirierea unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, necesar funcţionãrii Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale din cadrul Ministerului Afacerilor Europene.
    (2) Raportul de specialitate menţionat la alin. (1) cuprinde cel puţin urmãtoarele elemente:
    a) o identificare a imobilelor de pe raza teritorialã a municipiului Bucureşti care corespund cerinţelor stabilite în anexa nr. 1, precum şi urmãtoarelor criterii:
    1. se aflã într-o locaţie ultracentralã sau centralã uşor accesibilã cu mijloacele de transport în comun, situatã pe una dintre urmãtoarele artere principale şi/sau pe strãzile adiacente la cel mult 200 m de acestea:
    ● Bd. Unirii (Piaţa Alba Iulia - Piaţa Constituţiei)
    ● Bd. Libertãţii (Piaţa George Coşbuc - Splaiul Independenţei)
    ● Bd. Carol I
    ● Bd. Regina Elisabeta
    ● Bd. Lascãr Catargiu (Piaţa Victoriei - Piaţa Romanã)
    ● Bd. Dacia (Calea Dorobanţilor - Calea Griviţei)
    ● Calea Victoriei (Piaţa Victoriei - Splaiul Independenţei)
    ● Bd. Gen. Gh. Magheru
    ● Bd. Nicolae Bãlcescu
    ● Bd. I.C. Brãtianu
    ● Şos. Nicolae Titulescu (Piaţa Victoriei - Str. Iacob Felix)
    ● Bd. Aviatorilor (Piaţa Charles de Gaulle - Piaţa Victoriei)
    ● Str. Buzeşti (Piaţa Victoriei - Calea Griviţei)
    ● Bd. Ion Mihalache (Piaţa Victoriei - Bd. Banu Manta)
    ● Bd. Iancu de Hunedoara (Piaţa Victoriei - Calea Dorobanţilor)
    2. suprafaţa totalã închiriabilã sã fie de 2.200-2.300 mp;
    3. sã fie amplasate la o distanţã maximã de 500 m faţã de o staţie de metrou;
    4. starea tehnicã a imobilelor sã fie foarte bunã, respectiv fãrã risc seismic/sã nu figureze pe lista imobilelor cu risc seismic, emisã de Primãria Municipiului Bucureşti, şi sã nu prezinte risc/pericol public;
    5. sã permitã, în limita spaţiului disponibil, instalarea în exterior şi interior a însemnelor unor instituţii publice, în condiţiile legii, sau a altor elemente de publicitate care au legãturã cu instrumentele structurale ale Uniunii Europene;
    6. sã asigure un standard locativ corespunzãtor clasei A de birouri;
    7. sã dispunã de ferestre cu posibilitatea de deschidere;
    8. sã deţinã instalaţii electrice de apã, canalizare, gaze naturale, instalaţii sanitare, încãlzire, climatizare în perfectã stare de funcţionare;
    9. sã asigure servicii de curãţenie şi mentenanţã prin contract valabil încheiat cu un operator economic specializat;
    10. sã deţinã instalaţie antiefracţie şi antiincendiu printr-un sistem electronic de avertizare în caz de incendiu în fiecare diviziune a spaţiului; sã fie dotate cu uşi pentru ieşiri de urgenţã, grup electrogen de rezervã, reţea voce-date, ascensoare (dacã este cazul), sisteme de securitate şi pazã, sisteme de monitorizare şi administrare automatizatã a clãdirii;
    b) un studiu care sã evidenţieze un interval de variaţie a chiriei de pe piaţa imobiliarã (inclusiv serviciile de mentenanţã şi locurile de parcare aferente) prin raportare directã la imobilele identificate pe piaţã corespunzãtor criteriilor prevãzute la lit. a);
    c) o propunere de demarare a procedurii de selecţie în vederea închirierii, care sã vizeze cel puţin douã imobile care sã corespundã cerinţelor din prezentele norme.
    (3) Raportul de specialitate menţionat la alin. (2), aprobat de preşedintele comisiei de evaluare, reprezintã documentul justificativ pentru demararea procedurii de selecţie.
    (4) Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale publicã cu cel puţin 10 zile înainte de data de depunere a ofertelor, pe pagina de internet www.maeur.ro, un anunţ privind intenţia de închiriere şi transmite concomitent invitaţii proprietarilor imobilelor propuse în raportul de specialitate prevãzut la alin. (2).
    (5) În perioada menţionatã la alin. (4), orice alt posibil ofertant poate participa cu ofertã la procedura de selecţie.
    ART. 11
    Etapa a doua a procedurii de selecţie a ofertelor în vederea închirierii se desfãşoarã dupã cum urmeazã:
    A. Solicitarea ofertelor:
    - transmiterea invitaţiilor de participare la procedura de selecţie.
    B. Primirea ofertelor:
    a) primirea şi înregistrarea ofertelor la adresa: bd. Mircea Vodã nr. 44, intrarea C, sectorul 3, Bucureşti, cod poştal: 030669; b)desfãşurarea şedinţei de deschidere a ofertelor;
    c) verificarea conformitãţii ofertelor cu cerinţele prezentelor norme, din punctul de vedere al termenului-limitã de depunere şi al existenţei tuturor documentelor solicitate;
    d) ofertele care sunt depuse:
    - la o altã adresã de corespondenţã decât cea stabilitã; sau
    - dupã termenul-limitã de depunere
    sunt considerate respinse şi vor fi returnate nedeschise expeditorului.
    Ofertele sunt respinse dacã cel puţin unul dintre documentele prevãzute la art. 14 alin. (2) lipseşte.
    C. Evaluarea ofertelor:
    a) se realizeazã de cãtre o comisie de evaluare numitã prin ordin al ministrului afacerilor europene;
    b) se viziteazã spaţiile oferite spre închiriere, dintre ofertele selecţionate în urma evaluãrii ofertelor tehnice, în urmãtoarele etape:
    1. anunţarea ofertanţilor asupra zilei şi orei în care se va efectua o vizionare a spaţiilor de birouri;
    2. vizionarea spaţiilor de birouri şi verificarea concordanţei parametrilor prezentaţi în oferta tehnicã cu situaţia fapticã din teren;
    3. întocmirea de cãtre comisia de evaluare a proceselor-verbale pentru fiecare vizionare;
    c) se evalueazã ofertele în vederea identificãrii îndeplinirii cerinţelor minime stabilite de autoritatea contractantã;
    d) se solicitã clarificãri, dacã este cazul, privind particularitãţile constructive şi dotãrile specifice fiecãrui imobil din lista de oferte;
    e) sprijinirea activitãţii de evaluare a comisiei de evaluare se realizeazã prin expertiza de specialitate furnizatã de cãtre expertul evaluator membru titular al ANEVAR cooptat;
    f) expertul evaluator membru titular al ANEVAR întocmeşte un raport tehnic referitor la imobilele vizionate de comisia de evaluare, în care evidenţiazã îndeplinirea sau neîndeplinirea de cãtre ofertele depuse a cerinţelor minime obligatorii stabilite de autoritatea contractantã prin prezentele norme;
    g) desemnarea ofertei câştigãtoare se realizeazã în baza raportului de selecţie întocmit de comisia de evaluare pe baza raportului tehnic emis de expertul evaluator membru titular al ANEVAR şi a evaluãrii ofertelor tehnice şi financiare.
    D. Finalizarea procedurii de selecţie de oferte:
    a) întocmirea raportului de selecţie şi înaintarea acestuia spre aprobare ordonatorului principal de credite;
    b) transmiterea comunicãrilor privind rezultatul procedurii de selecţie de oferte cãtre ofertanţii participanţi;
    c) încheierea contractului de închiriere, dacã este cazul.
    ART. 12
    Comunicarea cu ofertanţii se realizeazã în condiţiile stipulate la art. 7 şi 8.
    ART. 13
    (1) Criteriul de atribuire în baza cãruia se realizeazã selecţia ofertei câştigãtoare îl reprezintã oferta cea mai avantajoasã din punct de vedere economic.
    (2) Atribuirea contractului de închiriere se face pe baza urmãtorilor factori de evaluare:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────┐
│ Factori de evaluare │ Pondere │
│ │ (Suma │
│ │ ponderilor│
│ │ = 100) │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│1. Preţul ofertei (P) │ 40 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│2. Caracteristici generale │ 60 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│a) Distanţa dintre sediul Ministerului Afacerilor Europene şi │ │
│imobilul închiriat │ 10 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│b) Posibilitatea accesãrii tuturor tipurilor de mijloace de │ │
│transport în comun RATB pe o razã de maximum 500 m (autobuz, │ │
│troleibuz, tramvai) │ 8 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│c) Asigurarea unor vecinãtãţi/împrejurimi adecvate unei │ │
│instituţii guvernamentale cu profil european (proximitatea altor │ │
│instituţii ale administraţiei publice centrale, centre de afaceri)│ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│d) Reprezentativitatea clãdirii/imobilului (arhitecturã, design, │ │
│particularitãţi, uşurinţa identificãrii imobilului) │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│e) Acces stradal direct în clãdire prin poziţionarea acesteia pe │ │
│o arterã principalã │ 6 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│f) Posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia │ │
│generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale│ │
│sã fie unicul chiriaş al imobilului propus a fi închiriat │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│g) Spaţiul propus a fi închiriat este compact (dispus pe un singur│ │
│nivel/etaj sau pe mai multe niveluri/etaje consecutive) │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│h) Posibilitatea ca spaţiul propus a fi închiriat sã permitã un │ │
│singur chiriaş pe nivel/etaj │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│i) Posibilitatea reglãrii individuale a temperaturii la nivelul │ │
│fiecãrui birou/compartiment │ 6 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│j) Posibilitatea ca spaţiul propus a fi închiriat sã permitã │ │
│deschiderea ferestrelor în fiecare compartiment │ 6 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│k) Asigurarea exclusivitãţii accesului la cel puţin un lift de │ │
│persoane cu capacitate de minimum 4 persoane │ 4 │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────┤
│ TOTAL: │ 100 │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────┘



    Modul de acordare a punctajului:


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│● Criteriul de evaluare "Preţul ofertei (P)" - se acordã punctaj maxim ofertei│
│având cea mai micã valoare în lei per mý, exclusiv TVA, pentru spaţiul propus │
│spre închiriere. Pentru restul ofertelor se va aplica formula punctaj │
│financiar = preţ minim / preţ "n" x 40 puncte. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare a) "Distanţa dintre sediul Ministerului Afacerilor │
│Europene şi imobilul închiriat" - se acordã 10 puncte pentru distanţe cuprinse│
│între 0 şi 2 km, 5 puncte pentru distanţe cuprinse între 2 şi 5 km şi 0 puncte│
│pentru distanţe peste 5 km. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare b) "Posibilitatea accesãrii tuturor tipurilor de │
│mijloace de transport în comun RATB pe o razã de maximum 500 m (autobuz, │
│troleibuz, tramvai)" - se acordã punctaj maxim pentru ofertele care asigurã │
│accesul la 3 mijloace de transport RATB, 4 puncte pentru ofertele care asigurã│
│accesul la douã mijloace de transport RATB şi douã puncte pentru ofertele care│
│asigurã accesul la un mijloc de transport RATB. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare c) "Asigurarea unor vecinãtãţi/împrejurimi adecvate │
│unei instituţii guvernamentale cu profil european (proximitatea altor │
│instituţii ale administraţiei publice centrale, centre de afaceri)" - se │
│acordã punctaj maxim pentru ofertele care îndeplinesc acest criteriu. Nu se │
│acordã niciun punct pentru ofertele care nu îndeplinesc acest criteriu. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare d) "Reprezentativitatea clãdirii/imobilului (arhitec- │
│turã, design, particularitãţi, uşurinţa identificãrii imobilului)" - se acordã│
│punctaj maxim pentru ofertele care îndeplinesc acest criteriu. Nu se acordã │
│niciun punct pentru ofertele care nu îndeplinesc acest criteriu. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare e) "Acces stradal direct în clãdire prin poziţionarea │
│acesteia pe o arterã principalã" - se acordã punctaj maxim ofertelor care │
│propun imobile poziţionate pe un bulevard sau o arterã principalã. Nu se │
│acordã niciun punct pentru ofertele care nu îndeplinesc acest criteriu. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare f) "Posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Europene - │
│Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale sã│
│fie unicul chiriaş al imobilului propus a fi închiriat" - se acordã punctaj │
│maxim ofertelor ce îndeplinesc acest criteriu. Se acordã douã puncte ofertelor│
│ce nu îndeplinesc acest criteriu. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare g) "Spaţiul propus a fi închiriat este compact (dispus│
│pe un singur nivel/etaj sau pe mai multe niveluri/etaje consecutive)" - se │
│acordã punctaj maxim pentru oferta ce asigurã un spaţiu compact. Nu se acordã │
│niciun punct pentru ofertele care nu îndeplinesc acest criteriu. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare h) "Posibilitatea ca spaţiul propus a fi închiriat sã │
│permitã un singur chiriaş pe nivel/etaj" - se acordã punctaj maxim pentru │
│ofertele care permit un singur chiriaş pe nivel/etaj. Pentru ofertele care │
│permit 2 sau mai mulţi chiriaşi pe nivel/etaj nu se acordã niciun punct. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare i) "Posibilitatea reglãrii individuale a temperaturii │
│la nivelul fiecãrui birou/ compartiment" - se acordã punctaj maxim pentru │
│ofertele ce permit asigurarea reglãrii individuale a temperaturii la nivelul │
│fiecãrui birou/compartiment. Pentru ofertele ce asigurã reglarea comunã pe │
│zonã/perimetru/etaj a temperaturii se acordã 3 puncte. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare j) "Posibilitatea ca spaţiul propus a fi închiriat sã │
│permitã deschiderea ferestrelor în fiecare compartiment" - se acordã punctaj │
│maxim ofertelor ce permit deschiderea ferestrelor în fiecare compartiment. Se │
│acordã 3 puncte ofertelor ce permit deschiderea unor ferestre la fiecare │
│nivel/etaj şi nu se acordã niciun punct ofertelor ce nu permit deschiderea │
│unor ferestre la fiecare nivel/etaj. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│● Criteriul de evaluare k) "Asigurarea exclusivitãţii accesului la cel puţin │
│un lift de persoane cu capacitate de minimum 4 persoane" - se acordã punctaj │
│maxim ofertelor ce asigurã exclusivitatea accesului la cel puţin un lift cu │
│capacitatea de minimum 4 persoane. Nu se acordã niciun punct ofertelor ce nu │
│îndeplinesc acest criteriu şi se acordã punctaj maxim ofertelor în cazul │
│cãrora spaţiul propus a fi închiriat se aflã la parter. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



    P = chiria totalã lunarã, pe metru pãtrat, aşa cum a fost definitã la art. 14 alin. (3) pct. 6, valoare exprimatã în lei, exclusiv TVA.
    Punctajul final pentru fiecare ofertã se calculeazã ca sumã a punctajelor obţinute la fiecare dintre criteriile a)-k).

    CAP. VI
    Modul de prezentare şi depunere a ofertelor

    ART. 14
    (1) Proprietarii imobilelor depun ofertele redactate în limba românã. Ofertele redactate în altã limbã decât limba românã vor fi însoţite în mod obligatoriu de traducerea autorizatã.
    (2) Oferta prezentatã este însoţitã de urmãtoarele documente:
    a) scrisoarea de înaintare cãtre Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, conform modelului prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentele norme;
    b) documentul juridic prin care se face dovada dreptului de proprietate asupra imobilului de închiriat, prezentat în copie legalizatã;
    c) documentaţia topocadastralã care sã conţinã relevee aferente fiecãrui nivel al spaţiilor propuse spre închiriere;
    d) extrasul de carte funciarã pentru informare, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data-limitã de depunere a ofertelor;
    e) încheiere de intabulare în favoarea proprietarului ofertant;
    f) certificat de atestare fiscalã privind îndeplinirea obligaţiilor de platã exigibile a impozitelor şi taxelor cãtre bugetul de stat, eliberat de Direcţia generalã a finanţelor publice - Administraţia Finanţelor Publice, emis cu cel mult 15 zile înainte de data-limitã de depunere a ofertelor;
    g)certificat fiscal privind impozitele şi taxele locale eliberat de primãrie, emis cu cel mult 15 zile înainte de data-limitã de depunere a ofertelor, eliberat de organele administrative competente din unitatea administrativ-teritorialã pe a cãrei razã teritorialã se aflã imobilul respectiv;
    h) prezentarea unui acord sau contract valabil la data ofertei (încheiat cu o firmã de prestãri de servicii de curãţenie) ori a altor contracte care sã dovedeascã posibilitatea asigurãrii serviciilor de curãţenie în spaţiile comune şi a serviciilor de mentenanţã sau o declaraţie pe propria rãspundere cu privire la prezentarea documentelor mai sus menţionate la momentul semnãrii contractului de închiriere;
    i) poliţa de asigurare a clãdirii de birouri, încheiatã de proprietarul imobilului de birouri, valabilã pentru anul în curs (cu obligativitatea reînnoirii acesteia pe întreaga duratã de derulare a contractului de închiriere) sau o declaraţie pe propria rãspundere cu privire la prezentarea documentului mai sus menţionat la momentul semnãrii contractului de închiriere.
    (3) Oferta va fi depusã în plic sigilat şi trebuie sã conţinã documentele menţionate la alin. (2), precum şi urmãtoarele documente/informaţii anexate:
    1. fotografii ale imobilului de închiriat, din exterior şi interior, aferente spaţiilor propuse spre închiriere;
    2. documentaţie topocadastralã aferentã spaţiilor de închiriat;
    3. suprafaţa utilã pentru spaţiul de închiriat (mý), în conformitate cu mãsurãtorile din documentaţia topocadastralã;
    4. data la care va fi pus la dispoziţia chiriaşului/dat în folosinţã spaţiul de birouri de închiriat în imobilul respectiv în conformitate cu cerinţele prezentelor norme (dar nu mai târziu de 90 de zile de la data semnãrii contractului de închiriere);
    5. chiria pe metru pãtrat pentru spaţiul de închiriat (exclusiv costurile cu amenajarea, compartimentarea spaţiului şi dotarea cu mobilier, conform cerinţelor din anexa nr. 1), exprimatã în lei, exclusiv TVA;
    6. chiria totalã lunarã, pe metru pãtrat, în lei, exclusiv TVA, care sã cuprindã:
      (i) costurile legate de închirierea spaţiului de birouri (care includ costurile cu amenajarea, compartimentarea spaţiului şi dotarea cu mobilier, conform cerinţelor din anexa nr. 1);
      (ii) plata lunarã aferentã mentenanţei, constând în asigurarea urmãtoarelor servicii: pazã, recepţie, curãţenie a spaţiilor comune, utilitãţi aferente spaţiilor comune, reparaţii şi întreţinerea clãdirii (inclusiv a echipamentelor şi instalaţiilor din dotare), salubritate, întreţinerea cãilor de acces;
      (iii) costurile cu asigurarea spaţiilor de parcare;
    7. modalitatea de efectuare a plãţii chiriei (lunar sau trimestrial);
    8. asigurarea de locuri de parcare suprateran şi/sau subteran în incinta proprietãţii imobiliare (minimum 12 locuri de parcare);
    9. modalitatea de asigurare a utilitãţilor (energie electricã, apã, canalizare, încãlzire/climatizare), cu menţiunea privind modalitatea deţinerii contractului de utilitãţi, respectiv în mod direct sau prin intermediul unui terţ, precum şi modul de calcul al contribuţiei Ministerului Afacerilor Europene la plata utilitãţilor, conform cotei-pãrţi ce îi revine din suprafaţa totalã a imobilului;
    10. existenţa/inexistenţa compartimentãrilor solicitate prin anexa nr. 1, la data prezentãrii ofertei;
    11. existenţa/inexistenţa mobilierului de birouri, solicitat prin anexa nr. 1, la data prezentãrii ofertei;
    12. detalii referitoare la posibilitatea închirierii exclusive a spaţiului pe fiecare etaj ce va fi contractat;
    13. formularul de ofertã (anexa nr. 3, care face parte integrantã din prezentele norme).
    (4) Paginile prezentate în ofertã trebuie sã fie numerotate şi îndosariate; oferta va fi însoţitã de un opis al documentelor din dosar care va cuprinde numãrul paginii de referinţã şi titlul documentului.
    ART. 15
    (1) Ofertele trebuie depuse pânã la termenul-limitã specificat în adresa de solicitare a ofertei emisã de Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale.
    (2) Ofertele trebuie sã fie depuse folosind sistemul de plic dublu, adicã un pachet sau un plic exterior sigilat şi netransparent care sã conţinã douã plicuri interioare marcate "Original" (un exemplar), respectiv "Copie" (un exemplar), fiecare introdus într-un plic netransparent şi sigilat. Copia trebuie sã aibã menţiunea "conform cu originalul", semnãtura persoanei autorizate a ofertantului şi numele ofertantului persoanã juridicã sau persoanã fizicã, precum şi ştampila acestuia în cazul persoanelor juridice.
    (3) Ofertele trebuie transmise la sediul Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale pânã la termenul-limitã de depunere a ofertelor specificat în anunţul de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare.
    (4) Oferta trebuie sã fie transmisã în plic sigilat şi ştampilat (în cazul persoanelor juridice), marcat cu denumirea şi adresa ofertantului, pentru a permite returnarea fãrã a fi deschis, în cazul în care oferta respectivã este declaratã a fi primitã cu întârziere. Nu se acceptã oferte alternative.
    (5) Plicul cu exemplarul marcat "Original" va conţine şi împuternicirea, în original, pentru persoana autorizatã sã reprezinte ofertantul, dacã este cazul.
    (6) Pe plicul exterior al ofertei se vor scrie urmãtoarele informaţii:
    a) adresa unde trebuie depuse ofertele: Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale - bd. Mircea Vodã nr. 44, intrarea C, sectorul 3, Bucureşti, cod poştal: 030669;
    b) menţiunea "pentru contract de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare";
    c) menţiunea "A nu se deschide înaintea sesiunii de deschidere a ofertelor".
    (7) La depunerea ofertelor nu vor fi admise plicuri exterioare deteriorate sau desfãcute.
    (8) Niciun cost suportat de ofertant pentru pregãtirea şi depunerea ofertei nu va fi rambursat. Toate aceste costuri vor fi suportate de cãtre fiecare ofertant.
    (9) Perioada de valabilitate a ofertei reprezintã perioada de timp în care oferta este menţinutã valabilã fãrã a fi modificatã (conform formularului de ofertã - anexa nr. 3).
    (10) Oferta are caracter ferm, preţul rãmâne ferm pe toatã durata de îndeplinire a contractului (conform formularului de ofertã).

    CAP. VII
    Comisia de evaluare

    ART. 16
    (1) Pentru atribuirea contractului de închiriere a unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, se constituie o comisie de evaluare formatã din 3 membri, astfel:
    a) un membru din cadrul Direcţiei coordonare de sistem;
    b) 2 membri din cadrul Direcţiei asistenţã tehnicã, urmând ca unul dintre aceştia sã fie desemnat preşedintele comisiei de evaluare;
    c) un secretar din cadrul Direcţiei asistenţã tehnicã;
    d) un membru de rezervã din cadrul Direcţiei monitorizare.
    (2) Comisia de evaluare rãspunde de desfãşurarea urmãtoarelor activitãţi:
    a) analizarea ofertelor primite;
    b) vizitarea spaţiilor oferite spre închiriere;
    c) întocmirea proceselor-verbale ca urmare a vizionãrilor efectuate pe teren;
    d) solicitarea de clarificãri, dacã este cazul;
    e) verificarea conformitãţii ofertelor cu cerinţele minime stabilite de autoritatea contractantã;
    f) evaluarea ofertelor conform criteriului stabilit pentru atribuirea contractului de închiriere;
    g) stabilirea ierarhiei ofertelor;
    h) desemnarea ofertei câştigãtoare, în baza criteriului de atribuire stabilit conform art. 13;
    i) întocmirea raportului de selecţie având la bazã inclusiv raportul tehnic emis de expertul evaluator membru titular al ANEVAR şi înaintarea lui spre aprobare ordonatorului principal de credite.
    ART. 17
    Pe parcursul desfãşurãrii procesului de evaluare membrii comisiei au obligaţia de a pãstra confidenţialitatea şi de a asigura imparţialitatea deciziei.
    ART. 18
    (1) Membrii comisiei de evaluare au obligaţia de a semna o declaraţie pe propria rãspundere privind confidenţialitatea şi imparţialitatea, prin care se angajeazã sã respecte prevederile prezentelor norme şi prin care confirmã, totodatã, cã nu se aflã în niciuna din situaţiile urmãtoare:
    a) sunt soţ/soţie, rudã sau afin, pânã la gradul al patrulea inclusiv, cu unul dintre ofertanţi;
    b) deţin pãrţi sociale şi/sau acţiuni din capitalul social subscris al unuia dintre ofertanţi;
    c) au un interes de naturã sã le afecteze imparţialitatea pe parcursul procesului de verificare/evaluare a ofertelor;
    d) se aflã în situaţia existenţei unui conflict de interese astfel cum este acesta reglementat de Legea nr. 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnitãţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    (2) Declaraţia prevãzutã la alin. (1) trebuie semnatã înainte de deschiderea ofertelor şi confirmatã ulterior.
    (3) Ofertantul care are drept membri în cadrul consiliului de administraţie/organului de conducere ori de supervizare şi/sau acţionari ori asociaţi persoane care sunt soţ/soţie, rudã sau afin pânã la gradul al patrulea inclusiv ori care se aflã în relaţii comerciale cu persoane ce deţin funcţii de decizie în cadrul autoritãţii contractante este exclus din procedura de atribuire.
    (4) În cazul în care unul dintre membrii desemnaţi în comisia de evaluare constatã cã se aflã în una sau mai multe dintre situaţiile de incompatibilitate prevãzute la alin. (1), acesta are obligaţia de a solicita, de îndatã, înlocuirea sa din componenţa comisiei respective.

    CAP. VIII
    Încheierea contractului de închiriere a imobilului

    ART. 19
    (1) Ordonatorul principal de credite va încheia contractul de închiriere a imobilului cu proprietarul acestuia, persoana fizicã şi/sau juridicã a cãrei ofertã a fost desemnatã câştigãtoare.
    (2) Pânã la semnarea contractului de închiriere a imobilului, ofertantul prezintã un contract încheiat cu o firmã specializatã pentru asigurarea serviciilor de curãţenie şi mentenanţã, în cazul în care a prezentat un acord în oferta depusã.
    (3) Plata va fi efectuatã în lei, preţul rãmânând ferm pe toatã durata contractului.

    CAP. IX
    Dosarul procedurii de selecţie

    ART. 20
    (1) Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale are obligaţia de a constitui şi de a arhiva dosarul pentru procedura de selecţie a ofertelor în vederea închirierii unui spaţiu într-o clãdire dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare.
    (2) Dosarul menţionat la alin. (1) trebuie sã cuprindã cel puţin urmãtoarele documente:
    a) referatul de aprobare a ordinului ministrului afacerilor europene pentru aprobarea prezentelor norme;
    b) ordinul de aprobare şi prezentele norme procedurale interne;
    c) raportul de specialitate întocmit de expertul ANEVAR conform art. 10;
    d) invitaţiile de participare la procedura de selecţie de oferte;
    e) ordinul ministrului afacerilor europene de numire a comisiei de evaluare;
    f) declaraţiile de confidenţialitate şi imparţialitate semnate de membrii comisiei de evaluare, dupã caz, inclusiv din partea expertului evaluator membru titular al ANEVAR cooptat;
    g) procesele-verbale întocmite cu ocazia vizitãrii spaţiilor de birouri, dupã caz;
    h) raportul de selecţie aprobat de ordonatorul principal de credite;
    i) raport tehnic întocmit de cãtre expertul evaluator membru titular al ANEVAR conform art. 11;
    j) procesul-verbal al şedinţei de selecţie, dacã este cazul;
    k) contractul de închiriere semnat cu ofertantul câştigãtor al procedurii de selecţie (al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentele norme);


    ANEXA 1
    la norme


       Cerinţe pentru închirierea unui spaţiu într-o clãdire de birouri,
              dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de
      parcare, necesare funcţionãrii Direcţiei generale Autoritatea pentru
                     coordonarea instrumentelor structurale
                  din cadrul Ministerului Afacerilor Europene


    A. Prezentarea ofertei tehnice
    Ofertantul va detalia în oferta tehnicã modul în care imobilul corespunde cerinţelor, ţinând cont de urmãtoarele aspecte:
    a) spaţii de birouri;
    b) compartimentare;
    c) spaţiu corespunzãtor centrului de date/spaţiu server;
    d) cablare;
    e) centralã telefonicã;
    f) supraveghere video;
    g) amplasarea locurilor de parcare;
    h) curãţenie;
    i) mentenanţã.
    B. Elemente componente obligatorii pentru închirierea unui spaţiu într-o clãdire de birouri, dotatã cu mobilier de birouri, utilitãţi şi spaţii de parcare, necesare funcţionãrii Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale
    Suprafaţa utilã totalã închiriabilã va fi de 2.200 mý ● 2.300 mý.
    Ofertantul se obligã ca pânã la data dãrii în folosinţã a spaţiului închiriat în incinta imobilului, dar nu mai târziu de 90 de zile de la data semnãrii contractului, sã asigure urmãtoarele amenajãri:
    1. aspect clãdire/împrejurimi potrivit cu rolul Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale;
    2. sistem de climatizare centralizat tip Chiller sau echivalent, în stare bunã de funcţionare;
    3. spaţiu corespunzãtor centrelor de date:
    a) sistem profesional de climatizare, specific camerelor de date;
    b) instalaţie antiincendiu specializatã;
    c) podea înaltã prin care trec reţelele de calculator şi telefonie sau alt sistem de amplasare a reţelelor de calculator şi date;
    d) cablarea structuratã sã poatã fi conectatã cu centrul de date;
    e) posibilitatea adãugãrii de noi conexiuni de la terţi furnizori de legãturi broadband şi de instalare a unei reţele de cabluri de comunicaţii în situaţia în care, ulterior începerii contractului de închiriere, se constatã cã reţeaua pusã la dispoziţie de cãtre proprietar este insuficientã. Aceastã reţea va fi instalatã de cãtre o companie/companii specializate cu acordul şi în condiţiile stabilite de viitorul chiriaş, pe cheltuiala acestuia;
    f) pentru instalarea în bune condiţii a reţelei de cabluri de comunicaţii suplimentare, proprietarul clãdirii trebuie sã permitã accesul în clãdire al companiei/companiilor în vederea instalãrii cablurilor necesare, trebuie sã fie de acord cu pãstrarea cablurilor în clãdire pe toatã durata contractului de închiriere şi, de asemenea, trebuie sã permitã accesul în clãdire pe toatã durata contractului de închiriere al echipelor ce asigurã serviceul acestei reţele;
    g) acces controlat în incinta centrului de date;
    4. spaţiu de aproximativ*) 1.050 mý, pretabil organizãrii de birouri pentru angajaţii Direcţiei generale Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, astfel:
----------
    *) Prin termenul "aproximativ" se înţelege acel interval care poate varia cu +/- 20% faţã de reperul exact pe care îl însoţeşte.

    a) spaţii de birouri de lucru de aproximativ 650 mý (compartimentate cu pereţi, total spaţiu calculat pentru cca 105 angajaţi);
    b) spaţii de birouri de management de aproximativ 400 mý pentru 16 birouri;
    5. sãli de conferinţã/reuniuni (o salã de reuniune mare - capacitate de minimum 100 de persoane; douã sãli de reuniune mici - capacitate de minimum 50 de persoane);
    6. spaţiu pentru organizarea arhivei, securizat (cu închidere mecanicã cu uşã metalicã de tip seif şi/sau cu sistem electronic de acces pe bazã de cartelã) şi dotat cu sistem de avertizare în caz de incendiu;
    7. spaţiu pentru magazii de mobilier şi rechizite, securizat (cu închidere mecanicã cu uşã metalicã de tip seif sau cu sistem electronic de acces pe bazã de cartelã);
    8. spaţiu amenajat în conformitate cu cerinţele activitãţii de casierie;
    9. spaţiu destinat consultanţilor (capacitate de maximum 10 persoane);
    10. spaţiu destinat activitãţilor desfãşurate de organele de control (capacitate de maximum 5 persoane);
    11. spaţiu pentru centralã telefonicã, echipamente de multiplicat, echipamente de biroticã, asigurând buna funcţionare a acestora;
    12. spaţiu chicinetã;
    13. spaţii comune (holuri, grupuri sanitare, lifturi) - circa 1/3 din suprafaţa utilã închiriatã;
    14. cablare structuratã voce-date Cat5 cu minimum o prizã dublã pentru fiecare persoanã (minimum 10 prize duble/birou de lucru, minimum 3 prize duble/birou management, minimum 5 prize duble/salã de conferinţã) cu accesul la rackul/urile de concentrare ale cablurilor;
    15. dacã imobilul de birouri/spaţiul deserveşte şi alte entitãţi, posibilitatea asigurãrii unui spaţiu compact pentru personalul Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, cu intrare separatã, care sã permitã asigurarea pazei obiectivului în condiţiile Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
    16. dacã spaţiul închiriat se aflã la un etaj mai sus de 2, asigurarea accesului la lift de persoane şi de marfã;
    17. sistem de securitate pe bazã de cartele electronice, la intrarea în spaţiul destinat personalului Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale;
    18. instalarea unei centrale telefonice de mare capacitate (minimum 100 de linii telefonice de interior cu acces internaţional şi acces direct din exterior (fãrã centralistã);
    19. un sistem de supraveghere video pentru spaţiile comune;
    20. cãi de acces în clãdire adaptate persoanelor cu dizabilitãţi.
    C. Alte prevederi pentru spaţiul de birouri
    1. Costurile instalãrii centralei telefonice şi sistemului de supraveghere video vor fi suportate de proprietarul spaţiului de închiriat.
    2. Spaţiile vor fi date în funcţiune în maximum 3 luni (90 de zile) de la semnarea contractului, cu toate dotãrile necesare utilizãrii, pe bazã de proces-verbal de predare-primire, în care se va menţiona spaţiul cu dotãrile sale, starea şi gradul de utilizare a acestora.
    3. Compartimentarea spaţiului şi dotarea acestuia cu mobilier se realizeazã de comun acord între Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale şi deţinãtorul legal al imobilului sau persoana desemnatã din partea acestuia în perioada cuprinsã între comunicarea rezultatului procedurii de selecţie şi semnarea propriu-zisã a contractului. În acest sens, deţinãtorul legal al imobilului sau persoana desemnatã din partea acestuia va prezenta viitorului chiriaş douã variante de compartimentare a spaţiului şi de dotare a acestuia cu mobilier, întocmite de un arhitect cu drept de semnãturã.
    4. Imposibilitatea ajungerii la un acord cu privire la compartimentare şi la mobilier acordã dreptul Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale de a invita la încheierea contractului, în funcţie de rangul stabilit în raportul procedurii de selecţie, pe rând, operatorii economici stabiliţi pe locurile imediat urmãtoare.
    5. Costul chiriei solicitate include dotarea spaţiului cu mobilier nou. Numãrul minim al pieselor de mobilier nou şi tipul acestora aferent unei singure persoane este urmãtorul:
    5.1. pentru spaţiile utilizate de demnitarul coordonator şi de funcţionarii publici de conducere: un scaun cu tapiţerie de piele, un birou tip manager, douã roll-boxuri; o masã de şedinţã cu scaune de minimum 6 persoane (doar pentru demnitarul coordonator, director general şi director), un cuier, douã dulapuri din lemn;
    5.2. pentru spaţiile utilizate de funcţionarii publici de execuţie: un scaun cu tapiţerie textilã, un birou, un roll-box; un cuier, un dulap din lemn;
    5.3. spaţiile utilizate ca sãli de conferinţã/reuniuni şi alte spaţii destinate personalului extern Ministerului Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale se doteazã cu mese şi scaune;
    5.4. spaţiile destinate arhivei se doteazã cu rafturi;
    5.5. pentru spaţiul destinat chicinetei: douã mese cu 4 scaune fiecare; un cuptor cu microunde, un automat de cafea, douã frigidere.
    6. Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale îşi rezervã dreptul de a solicita compartimentãri suplimentare şi mobilier suplimentar în situaţii speciale şi temeinic justificate, de comun acord cu deţinãtorul legal al imobilului sau cu persoana desemnatã din partea acestuia; costurile aferente unor asemenea amenajãri intrã în sarcina chiriaşului.


    ANEXA 2
    la norme

    Ofertant,
    ....................
    (denumirea/numele)

    Înregistrat la sediul Ministerului Afacerilor Europene -
    Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea
    instrumentelor structurale
    nr. .../.... ... 2012

                          SCRISOARE DE ÎNAINTARE

       Cãtre Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea
                 pentru coordonarea instrumentelor structurale


    Ca urmare a anunţului dumneavoastrã privind aplicarea procedurii pentru atribuirea contractului de închiriere a unui imobil, ......(denumirea/numele ofertantului)..... vã transmitem alãturat urmãtoarele:
    - coletul sigilat şi marcat în mod vizibil, conţinând documentele şi informaţiile solicitate, în original şi într-un numãr de ........ copii.
    Avem speranţa cã oferta noastrã este corespunzãtoare şi va satisface cerinţele autoritãţii contractante.

    Data completãrii ............... 2012

                                                 Cu stimã,
                                                 Ofertant,
                                         ......................
                                         (semnãturã autorizatã)


    ANEXA 3
    la norme

       Operator economic,
    .........................
      (denumirea/numele)


                                 FORMULAR DE OFERTĂ

    Cãtre: Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale

    Adresa: Bd. Mircea Vodã nr. 44, intrarea C, sectorul 3, Bucureşti, România
    Telefon: 004 021 302 52 00
    Fax: 004 021 302 52 64

    Doamnelor/Domnilor,

    1. Examinând cerinţele minime stabilite de autoritatea contractantã prin dispoziţia ordonatorului principal de credite/documentaţia de atribuire privind ......, subsemnaţii, reprezentanţi ai ofertantului ........ (denumirea/numele ofertantului), ne oferim ca, în conformitate cu prevederile şi cerinţele cuprinse în documentaţia mai sus menţionatã, sã ..... (denumirea serviciilor) pentru suma de [X. XXX, XX] lei (se vor specifica şi valorile pe fiecare an şi modul în parte), la care se adaugã taxa pe valoarea adãugatã în valoare de [X. XXX, XX] lei.
    2. Ne angajãm ca, în cazul în care oferta noastrã este stabilitã câştigãtoare, sã prestãm serviciile conform cerinţelor minime stabilite în documentaţia de selecţie aprobatã prin Ordinul ministrului afacerilor europene nr. ...... .
    3. Ne angajãm sã menţinem aceastã ofertã valabilã pentru o duratã de 90 de zile, respectiv pânã la data de ........... (ziua/luna/anul) (durata în litere şi cifre), şi ea va rãmâne obligatorie pentru noi şi poate fi acceptatã oricând înainte de expirarea perioadei de valabilitate.
    4. Pânã la încheierea şi semnarea contractului aceasta ofertã, împreunã cu comunicarea transmisã de dumneavoastrã, prin care oferta noastrã este stabilitã câştigãtoare, vor constitui un contract angajant între noi.
    5. Am înţeles şi consimţim ca, în cazul în care oferta noastrã este stabilitã câştigãtoare, sã constituim garanţia de bunã execuţie în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire.
    6. Alãturi de oferta de bazã:
    [] depunem oferta alternativã, ale cãrei detalii sunt prezentate într-un formular de ofertã separat, marcat în mod clar "alternativã";
    [] nu depunem ofertã alternativã.
    (Se bifeazã opţiunea corespunzãtoare.)
    7. Înţelegem cã nu sunteţi obligaţi sã acceptaţi oferta cu cel mai scãzut preţ sau orice altã ofertã pe care o puteţi primi.

    Data ... / ... / ....

    .......(nume şi semnãturã) ......, în calitate de ......, legal autorizat sã semnez oferta pentru şi în numele ......(denumirea/numele ofertantului)........


    ANEXA 4
    la norme

                          CONTRACT DE ÎNCHIRIERE

                           Nr. ....../........

    Între:
    - Ministerul Afacerilor Europene - Direcţia generalã Autoritatea pentru coordonarea instrumentelor structurale, cu sediul în Bucureşti, Bd. Mircea Vodã nr. 44, intrarea C, sectorul 3, telefon: 021.302.52.00/fax: 021.302.52.64, cod fiscal 20897750, cont deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti RO46TREZ700500138X006637, reprezentat prin domnul ......., având funcţia de .............., în calitate de Locatar,
    şi
    - Persoana fizicã sau juridicã cu sediul în ...... nr. ...., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ....., judeţul ......, cont RO ....... TREZ ...... deschis la Trezoreria ......, reprezentatã prin ......, având funcţia de ............, în calitate de Locator,
    s-a încheiat prezentul contract de închiriere în baza ...... nr. ..... / ....

    ART. 1
    Obiectul contractului
    (1) Locatorul închiriazã, iar Locatarul ia în chirie un spaţiu situat la ... în cadrul ..., format din spaţiu în suprafaţã de .... mý şi spaţiu anexã în suprafaţã de .... mý, denumit în continuare spaţiul închiriat, identificat conform schiţei ataşate ce se constituie anexa nr. 1 la prezentul contract de închiriere.
    (2) Destinaţia spaţiului închiriat este pentru desfãşurarea unei activitãţi de .................
    (3) Spaţiul închiriat se preia pe bazã de proces-verbal de predare-primire în termen de ........... zile calendaristice de la data semnãrii de cãtre pãrţi şi se constituie ca anexa nr. 2 la prezentul contract de închiriere.
    ART. 2
    Durata contractului
    (1) Durata prezentului contract de închiriere este de ..... luni/ani, începând din ...... pânã în data de ......... .
    (2) Contractul de închiriere poate fi reînnoit prin act adiţional semnat de ambele pãrţi.
    (3) Intenţia de reînnoire a contractului de închiriere se va notifica în scris cu cel puţin 60 de zile înainte de expirarea duratei de închiriere.
    ART. 3
    Preţul contractului şi modalitãţi de platã
    (1) Prin prezentul contract de închiriere Locatarul se obligã sã plãteascã Locatorului, pentru spaţiul închiriat fiecãrei entitãţi, o chirie în sumã de ........... lei/mý/lunã fãrã TVA, plãtibilã lunar sau trimestrial. Se va emite o facturã fiscalã.
    (2) Locatarul va efectua plata chiriei cãtre Locator în intervalul 24-31 a ultimei luni aferente fiecãrei perioade facturate.
    (3) Pe întreaga perioadã a contractului de închiriere preţul chiriei totale lunare nu va putea fi majorat sau indexat.
    (4) În afara chiriei, Locatarul va plãti utilitãţile, în baza consumurilor reale înregistrate, şi salubritatea, aceste cheltuieli suplimentare fãcând obiectul unui/unor contract(e) separat(e).
    (5) Plãţile vor fi efectuate prin transfer bancar în contul indicat pe facturã.
    ART. 4
    Obligaţiile pãrţilor
    4.1. Obligaţiile Locatorului:
    1. sã asigure Locatarul de folosinţa netulburatã şi utilã a spaţiului închiriat pe toatã durata contractului;
    2. sã declare şi sã garanteze Locatarului cã nimeni nu are niciun drept, de niciun fel, asupra spaţiului închiriat şi cã pânã în prezent nu a mai închiriat acest imobil la nicio persoanã fizicã sau juridicã, pentru intervalul de timp prevãzut în prezentul contract de închiriere şi nu o va face nici în viitor, pânã la încetarea acestui contract;
    3. sã garanteze Locatarului pentru viciile ascunse ale spaţiului închiriat şi instalaţiilor aferente care nu au putut fi cunoscute de Locatar în momentul încheierii contractului de închiriere şi care fac imposibilã folosinţa parţialã sau totalã a bunului închiriat;
    4. sã garanteze Locatarului, pe toatã durata contractului, împotriva pierderii totale sau parţiale a bunului închiriat;
    5. sã declare şi sã garanteze Locatarului cã în momentul semnãrii contractului nu existã niciun fel de litigiu aflat pe rolul instanţelor de judecatã sau arbitrale cu privire la spaţiul ce face obiectul prezentului contract, care sã pericliteze derularea contractului de închiriere;
    6. sã predea Locatarului la termenul convenit spaţiul închiriat în stare normalã de folosinţã, liber (în conformitate cu cerinţele minime stabilite de chiriaş/locatar), potrivit destinaţiei prevãzute în contract;
    7. sã menţinã spaţiul închiriat şi mobilierul aferent în stare de a servi la întrebuinţarea pentru care a fost închiriat conform normelor legale în vigoare în România pentru clãdiri de birouri;
    8. sã garanteze pe Locatar împotriva tulburãrilor de fapt şi de drept provenite din fapta proprie şi împotriva tulburãrilor de drept provenite din fapta terţilor;
    9. sã asigure accesul, inclusiv cu automobilul, permanent, la imobilul de birouri în care se aflã spaţiul închiriat, pentru personalul Locatarului, pe baza legitimaţiei de serviciu, precum şi al colaboratorilor Locatarului, pe bazã de tabel nominal, elaborat de cãtre conducerea Locatarului;
    10. sã asigure urmãtoarele servicii:
    a) paza imobilului în care se aflã spaţiul închiriat;
    b) recepţia;
    c) asigurarea utilitãţilor pentru spaţiile de birouri închiriate şi spaţiile comune;
    d) încãlzirea/climatizarea spaţiilor de birouri închiriate şi a spaţiilor comune;
    e) dotarea cu echipament de protecţie contra incendiilor şi întreţinerea acestuia;
    f) funcţionarea reţelelor interioare/exterioare de apã, canalizare, electricitate şi gaze;
    g) funcţionarea reţelelor de telefonie, fax, internet;
    h) reparaţii şi întreţinerea clãdirii (inclusiv a echipamentelor şi instalaţiilor din dotare);
    i) curãţenia spaţiilor comune;
    j) salubritate;
    k) întreţinerea cãilor de acces;
    11. sã execute pe cheltuiala sa lucrãrile de întreţinere şi reparaţii privind spaţiul şi instalaţiile aferente, în ziua şi la ora stabilite de comun acord cu Locatarul, cu excepţia celor datorate folosirii necorespunzãtoare a acestora de cãtre Locatar sau de cãtre oaspeţii Locatarului;
    12. sã efectueze pe cheltuiala sa reparaţiile cauzate de apariţia vreunui caz de forţã majorã;
    13. sã îl exonereze pe Locatar de plata chiriei în cazul în care spaţiul închiriat devine imposibil de utilizat pânã la data la care spaţiul închiriat va fi readus la starea de dinaintea producerii evenimentului;
    14. sã permitã instalarea de cãtre Locatar a semnelor, logourilor, precum şi a oricãror altor mijloace de reclamã în exteriorul şi interiorul spaţiului închiriat, în limita spaţiului disponibil;
    4.2. Obligaţiile Locatarului:
    1. sã întrebuinţeze spaţiul închiriat, ca un bun gospodar, în conformitate cu destinaţia rezultatã din prezentul contract de închiriere şi cu prevederile legale în vigoare;
    2. sã efectueze, în termenele stabilite şi în condiţiile prevãzute în contract, plãţile pentru sumele la care s-a obligat ca urmare a închirierii spaţiului;
    3. sã nu execute modificãri sau transformãri ale structurii de rezistenţã a construcţiei sau ale instalaţiilor;
    4. sã respecte prevederile legale în vigoare din domeniile PSI, igienico-sanitar şi protecţia muncii;
    5. sã menţinã spaţiul închiriat în condiţii corespunzãtoare de folosinţã şi sã predea Locatorului spaţiul în stare bunã de folosinţã;
    6. sã foloseascã spaţiul închiriat conform destinaţiei care rezultã din contract, respectiv spaţiu de birouri;
    7. sã elibereze şi sã predea Locatorului spaţiul închiriat în termen de douã luni de la data încetãrii prezentului contract de închiriere.
    ART. 5
    Asigurãri
    (1) Locatorul este obligat sã asigure spaţiul închiriat împotriva incendiilor, pagubelor provocate de inundaţii, cutremurelor şi a altor riscuri diverse.
    (2) Locatarul este obligat sã se ocupe personal de asigurarea bunurilor proprii (mobilier, echipamente, instalaţii, marfã etc.) existente în spaţiul închiriat.
    (3) Locatarul va trebui sã îşi asume propria rãspundere civilã faţã de terţi, inclusiv potenţialii cumpãrãtori, pentru evenimente produse în incinta spaţiului închiriat.
    ART. 6
    Rãspunderea contractualã
    (1) În cazul neachitãrii de cãtre Locatar a facturilor şi a celorlalte cheltuieli în termenul prevãzut la art. 3 alin. (2), acesta are obligaţia de a plãti ca penalitãţi o sumã echivalentã cu 0,01% din plata neefectuatã pentru fiecare zi de întârziere.
    (2) În condiţiile nerespectãrii de cãtre Locator a obligaţiilor prevãzute la art. 4.1, Locatarul va putea sã plãteascã chiria diminuatã cu un procent de 1% din valoarea facturii pentru fiecare zi calendaristicã de neîndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de închiriere.
    (3) Contractul de închiriere angajeazã rãspunderea solidarã a Locatorului şi a succesorilor sãi pe de o parte, iar, pe de altã parte, a Locatarului şi a succesorilor acestuia.
    ART. 7
    Încetarea contractului
    (1) Contractul de închiriere înceteazã de drept:
    a) la expirarea duratei de închiriere;
    b) prin acordul scris al ambelor pãrţi;
    c) în caz de forţã majorã conform art. 9 alin. (3).
    (2) Contractul de închiriere înceteazã prin reziliere, cu plata de daune-interese, la iniţiativa Locatarului când:
    a) Locatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin prezentul contract de închiriere sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzãtor;
    b) Locatorul se aflã în procedura de executare silitã, faliment, reorganizare judiciarã, dizolvare, închidere operaţionalã, lichidare;
    c) Locatorul este afectat de transformãri de ordin organizaţional, prin care sunt modificate statutul juridic, obiectul de activitate sau controlul asupra sa, cu excepţia cazurilor în care astfel de modificãri sunt acceptate printr-un act adiţional la prezentul contract de închiriere;
    d) pieirea sau avarierea spaţiului închiriat de aşa manierã încât acesta nu mai poate fi întrebuinţat conform destinaţiei.
    (3) Locatorul nu are dreptul de a pretinde, în aceste situaţii, nicio altã sumã în afara celor datorate de Locatar pentru serviciile deja prestate şi acceptate de Locatar ca fiind în conformitate cu prevederile contractului de închiriere.
    (4) În situaţia de la art. 7 alin. (2) lit. a) Locatarul va fi îndreptãţit sã cearã de la Locator daune-interese, în cuantum de 0,01% din suma datoratã, pentru fiecare zi rãmasã de la data rezilierii contractului pânã la data expirãrii contractului.
    (5) Contractul de închiriere înceteazã prin reziliere, cu plata de daune-interese, la iniţiativa Locatorului când Locatarul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin prezentul contract de închiriere sau şi le îndeplineşte în mod necorespunzãtor.
    (6) Locatarul nu are dreptul de a pretinde, în aceste situaţii, nicio altã sumã în afara celor datorate de Locator pentru serviciile deja prestate şi acceptate de Locator ca fiind în conformitate cu prevederile contractului de închiriere.
    (7) În situaţia de mai sus, sumele datorate de cãtre Locatar cu titlul de daune-interese nu vor putea depãşi preţul contractului de închiriere.
     ART.8
    Cesiunea Cesionarea contractului sau a unor pãrţi din acesta este interzisã.
    ART. 9
    Forţa majorã
    (1) Forţa majorã exonereazã de rãspundere pãrţile în cazul neexecutãrii parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract de închiriere, pe toatã perioada în care aceasta acţioneazã.
    (2) Partea care invocã forţa majorã este obligatã sã notifice celeilalte pãrţi în termen de 5 zile lucrãtoare de la data intervenţiei evenimentului, prin fax/scrisoare recomandatã, existenţa şi data de începere a evenimentului sau împrejurãrile considerate ca forţã majorã, fiind obligatã sã ia toate mãsurile posibile pentru limitarea consecinţelor produse de un asemenea caz.
    (3) Dacã forţa majorã persistã pe o perioadã de peste 90 de zile, pãrţile pot solicita încetarea de drept a contractului de închiriere, fãrã nicio altã formalitate şi fãrã sã poatã pretinde daune-interese pentru neîndeplinirea obligaţiei contractuale datoratã forţei majore pe perioada afectatã.
    ART. 10
    Comunicãri
    (1) Toate comunicãrile, notificãrile şi informãrile aferente derulãrii prezentului contract de închiriere vor fi considerate valabil întocmite dacã au fost fãcute în scris şi expediate la adresele pãrţilor contractante.
    (2) Expedierea notificãrilor se va face personal sau sub semnãturã, prin fax, prin scrisoare recomandatã sau prin e-mail în format PDF, sub condiţia confirmãrii de primire.
    ART. 11
    Legea aplicabilã Prezentul contract de închiriere se supune legislaţiei româneşti.
    ART. 12
    Soluţionarea litigiilor
    (1) Pãrţile convin ca toate neînţelegerile privind valabilitatea contractului de închiriere sau cele privind interpretarea, executarea ori încetarea acestuia sã fie rezolvate pe cale amiabilã, în termen de 15 zile lucrãtoare de la intervenirea acestora.
    (2) Dacã dupã acest termen locatarul şi locatorul nu reuşesc sã rezolve în mod amiabil o divergenţã contractualã, fiecare parte poate solicita ca disputa sã se soluţioneze de cãtre instanţele judecãtoreşti competente material.
    ART. 13
    Dispoziţii finale
    (1) Pãrţile contractante au dreptul, pe perioada derulãrii contractului de închiriere, de a conveni modificarea clauzelor acestuia, prin act adiţional.
    (2) Pãrţile se angajeazã sã pãstreze confidenţialitatea asupra prevederilor prezentului contract de închiriere, în condiţiile legii.
    (3) Orice amenajãri, îmbunãtãţiri şi instalaţii efectuate de Locatar în spaţiul închiriat, care sunt ataşate clãdirii, vor rãmâne la încheierea contractului de închiriere, fãrã plata compensatorie, în proprietatea Locatorului.

    Prezentul contract s-a încheiat astãzi, ............., în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

    Locatar, Locator,
    .............. .......................,
    secretar general
    ..................,
    secretar de stat
    ..................,
    director general,

    Direcţia generalã Autoritatea
        pentru coordonarea
    instrumentelor structurale
    ................................,
            director,
    Direcţia asistenţã tehnicã
    ................................,
          şef serviciu,
    Serviciul de management financiar
    ................................,
    coordonator compartiment,
        Compartimentul juridic
    ................................,
          şef serviciu,
    Serviciul de implementare
    ................................,
          şef birou,
    Birou pregãtire proiecte şi achiziţii publice


    ANEXA 2
    la contractul de închiriere dintre ........................
    şi ................................

                                 PROCES-VERBAL
      de predare-primire a spaţiului situat în cadrul ......... la ........
          încheiat între ........., în calitate de Locator, şi .......,
             în calitate de Locatar, la predarea (primirea) spaţiului

    1. Starea exterioarã a clãdirii (pereţi, geamuri, acoperiş)
    .................................................................
    2. Starea interioarã a clãdirii (pereţi, tavane, uşi)
    .................................................................
    .................................................................
    3. Starea instalaţiilor electrice
    .................................................................
    .................................................................
    4. Starea instalaţiilor de climatizare
    .................................................................
    5. Alte constatãri
    .................................................................

    Încheiat astãzi, .........., în douã exemplare, câte unul pentru fiecare parte

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016