Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 337 din 31 martie 2011  pentru aprobarea Actului aditional la Protocolul de colaborare incheiat intre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania privind modul de efectuare a operatiunilor de publicitate imobiliara, in aplicarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 309/2010    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 337 din 31 martie 2011 pentru aprobarea Actului aditional la Protocolul de colaborare incheiat intre Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania privind modul de efectuare a operatiunilor de publicitate imobiliara, in aplicarea Legii cadastrului si a publicitatii imobiliare nr. 7/1996, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobat prin Ordinul directorului general al Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara nr. 309/2010

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 260 din 13 aprilie 2011

    Având în vedere prevederile <>art. 8 alin. (5) din Legea cadastrului şi publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 6 alin. (7) lit. b) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.210/2004 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã, republicatã, cu modificãrile ulterioare, şi ale Hotãrârii Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 3 din 30 martie 2011 prin care a fost aprobat actul adiţional la Protocolul de colaborare încheiat între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Uniunea Naţionalã a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliarã în aplicarea <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
    în temeiul <>art. 3 alin. (8) din Legea nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    directorul general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã Actul adiţional la Protocolul de colaborare încheiat între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Uniunea Naţionalã a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliarã, în aplicarea <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobat prin <>Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 309/2010, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

              Directorul general al Agenţiei Naţionale
               de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã,
                          Mihai Busuioc

    Bucureşti, 31 martie 2011.
    Nr. 337.


    ANEXÃ


    AGENŢIA NAŢIONALÃ DE CADASTRU UNIUNEA NAŢIONALÃ A NOTARILOR
    ŞI PUBLICITATE IMOBILIARÃ PUBLICI DIN ROMÂNIA
    Nr. 1.034.784 din 31 martie 2011 Nr. 833 din 4 martie 2011


                        ACT ADIŢIONAL
      la Protocolul de colaborare încheiat între Agenţia Naţionalã
     de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Uniunea Naţionalã a
       Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a
       operaţiunilor de publicitate imobiliarã în aplicarea Legii
    cadastrului şi a publicitãţii imobiliare <>nr. 7/1996, republicatã,
             cu modificãrile şi completãrile ulterioare

    Protocolul de colaborare încheiat la data de 26.04.2010 între Agenţia Naţionalã de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã şi Uniunea Naţionalã a Notarilor Publici din România privind modul de efectuare a operaţiunilor de publicitate imobiliarã, în aplicarea <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, aprobat prin <>Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliarã nr. 309/2010, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 475 din 9 iulie 2010, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    ART. I
    La capitolul II "Principii generale care vor sta la baza colaborãrii dintre cele douã instituţii", dupã punctul 5 se introduce un nou punct, punctul 5^1, cu urmãtorul conţinut:
    "5^1. În cazul în care pãrţile nu mai înţeleg sã încheie actul notarial la notarul public care a solicitat extrasul de carte funciarã pentru autentificare, acesta poate fi cedat altui notar public, în termenul de valabilitate, cu menţionarea pe verso a acordului notarului public cedent, însoţit de semnãtura şi sigiliul acestuia."
    ART. II
    La capitolul III "Atribuţiile ANCPI prin oficiile de cadastru şi publicitate imobiliarã", la punctul 2, litera g) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "g) este însoţit, cu excepţia scutirilor legale, de dovada achitãrii tarifului constând în:
    (i) chitanţã personalizatã cu antetul OCPI; sau
    (ii) copie a bonului fiscal eliberat de biroul notarial; sau
    (iii) copie a ordinului de platã a tarifului.
    Copia bonului fiscal sau a ordinului de platã vor fi vizate şi ştampilate pentru conformitate de biroul notarial."
    ART. III
    La capitolul III "Atribuţiile ANCPI prin oficiile de cadastru şi publicitate imobiliarã", punctul 5 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "5. În aplicarea dispoziţiilor <>art. 8 alin. (5) din Legea nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, tarifele aferente prestãrii serviciilor de publicitate imobiliarã pot fi încasate de notarii publici în numele ANCPI, în numerar (pe chitanţiere puse la dispoziţie de cãtre oficiul teritorial sau pe bonuri fiscale care vor conţine aceleaşi menţiuni cu chitanţele) sau prin virament bancar în contul biroului notarului public care întocmeşte actul ce urmeazã a fi supus publicitãţii imobiliare.
    Indiferent de modalitatea de achitare a tarifului, notarul public poate emite, la cerere, facturã personalizatã cu antetul oficiului teritorial în circumscripţia cãruia biroul notarial îşi desfãşoarã activitatea, pusã la dispoziţie de cãtre acesta şi pe care se va menţiona modalitatea de platã a tarifului:
    (i) chitanţa oficiului teritorial;
    (ii) bonul fiscal eliberat de biroul notarial;
    (iii) ordinul de platã în contul biroului notarial, cu menţionarea contului biroului notarial, a tarifului şi a codului aferent serviciului solicitat.
    Sumele încasate de notarii publici vor fi virate/vãrsate în perioada 20-25 a lunii urmãtoare celei în care acestea au fost încasate, într-o singurã tranşã, în contul unic deschis la Activitatea de Trezorerie şi Contabilitate Publicã a Municipiului Bucureşti, de cãtre ANCPI: IBAN RO80 TREZ 7005 032X XX00 4164, CIF: 9051601. Documentul de platã va cuprinde în mod obligatoriu codul de identificare fiscalã (CIF) atribuit de Ministerul Finanţelor Publice biroului notarial respectiv sau asociaţiei constituite din 2 sau mai mulţi notari publici. Pentru sumele a cãror provenienţã nu poate fi identificatã (în lipsa menţionãrii CIF-ului sau în cazul identificãrii eronate a acestuia), biroul notarial nu va fi descãrcat de obligaţia de platã pânã la identificarea cu CIF-ul corespunzãtor.
    În cazul în care o asociaţie formatã din 2 sau mai mulţi notari publici urmeazã a fi dizolvatã, sumele datorate de aceasta ca urmare a încasãrii tarifelor de publicitate imobiliarã se vireazã în contul unic al ANCPI înainte de intervenirea dizolvãrii, iar documentul de platã va cuprinde în mod obligatoriu CIF-ul atribuit de Ministerul Finanţelor Publice asociaţiei respective.
    Completarea facturii se va efectua astfel:
    ● în secţiunea dreapta sus dedicatã furnizorului de servicii:
    - se regãseşte personalizat antetul oficiului teritorial furnizor al facturierului (nu necesitã completare din partea notarului public).
    ● în secţiunea centru sus:
    - se regãsesc date despre facturã. Se completeazã astfel:
    Nr. facturã: - se completeazã cu numãrul facturii tipãrit în colţul din stânga sus al acesteia;
    Data (ziua, luna, anul): - se completeazã sub urmãtoarea formã: zz/ll/an;
    Nr. avizului de însoţire a mãrfii: - nu se completeazã.
    ● în secţiunea stânga sus dedicatã beneficiarului serviciului. Se completeazã astfel:
    Cumpãrãtor: - se completeazã cu denumirea completã a persoanei juridice/fizice;
    Nr.ord.reg.com./an: - se completeazã pentru persoanele juridice cu numãrul atribuit de cãtre registrul comerţului;
    C.I.F/C.N.P. - se completeazã pentru persoanele juridice cu codul de identificare fiscalã, iar pentru persoanele fizice, cu codul numeric personal;
    Sediul: - se completeazã cu adresa sediului persoanei juridice/fizice;
    Judeţul: - se completeazã cu denumirea judeţului de reşedinţã a persoanei juridice/fizice;
    Contul: - se completeazã cu IBAN-ul contului curent al persoanei juridice/fizice;
    Banca: - se completeazã cu denumirea bãncii unde persoana juridicã/fizicã are deschis contul curent.
    ● secţiunea centralã a facturii se completeazã astfel:
    Denumirea produselor sau a serviciilor: - se completeazã detaliat cu titulatura serviciului de publicitate imobiliarã conform reglementãrilor în vigoare în materie de tarife, precum şi codul aferent;
    U.M.:- nu se completeazã;
    Cantitatea: - se completeazã cu numãrul de servicii de care beneficiazã cumpãrãtorul la codul de tarif aferent;
    Preţul unitar: - se completeazã cu valoarea în lei a codului de tarif/serviciu;
    Valoare: - se calculeazã şi completeazã preţul final al serviciului;
    Total: - se calculeazã şi se completeazã preţul final al serviciilor de care beneficiazã cumpãrãtorul.
    ● în secţiunea centru jos dedicatã datelor privind expediţia se completeazã astfel:
    Numele delegatului: - se completeazã cu numele şi prenumele celui cãruia îi este eliberatã factura fiscalã;
    C.I.: - se completeazã cu seria şi numãrul cãrţii de identitate, precum şi data când aceasta a fost eliberatã;
    Semnãtura: - în aceastã rubricã se solicitã semnãtura persoanei cãreia îi este eliberatã factura.
    Completarea documentelor de platã trebuie sã aibã obligatoriu în vedere urmãtoarele elemente:
    Plãtitor: se completeazã cu denumirea biroului notarial/asociaţiei constituite din 2 sau mai mulţi notari publici;
    Cod de identificare fiscalã: se completeazã cu CIF-ul atribuit de Ministerul Finanţelor Publice biroului notarial sau asociaţiei constituite din 2 sau mai mulţi notari publici;
    Adresã: se completeazã cu adresa biroului notarial sau a asociaţiei constituite din 2 sau mai mulţi notari publici;
    Cod IBAN plãtitor: se completeazã cu IBAN-ul biroului notarial sau al asociaţiei constituite din 2 sau mai mulţi notari publici;
    Beneficiar: ANCPI;
    Cod de identificare fiscalã: 9051601;
    Adresã: Splaiul Independentei nr. 202A, sectorul 6, Bucureşti;
    Cod IBAN beneficiar: RO80TREZ7005032XXX004164;
    Deschis la: Trezoreria operativã a municipiului Bucureşti;
    Reprezentând: tarife aferente lunii ............;
    Birourile notarilor publici ale cãror plãţi nu corespund sumelor ce trebuiau încasate vor fi înştiinţate de cãtre oficiul teritorial. Înştiinţarea va fi transmisã spre informare camerei notarilor publici în circumscripţia cãreia se situeazã biroul notarial respectiv.
    Având în vedere prevederile <>art. 8 alin. (2) din Legea nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ANCPI nu are posibilitatea suportãrii comisioanelor bancare aferente sumelor încasate şi virate de cãtre notarii publici în numele acesteia."
    ART. IV
    La capitolul III "Atribuţiile ANCPI prin oficiile de cadastru şi publicitate imobiliarã", dupã punctul 5 se introduc trei noi puncte, punctele 5^1-5^3, cu urmãtorul cuprins:
    "5^1. Chitanţierele şi facturierele personalizate cu antetul oficiului teritorial se obţin de la oficiul teritorial din raza cãruia îşi are sediul biroul notarial/asociaţia constituitã din 2 sau mai mulţi notari publici, pe baza unui proces-verbal de predare-primire care consemneazã felul documentului, seria şi numãrul de început şi de sfârşit ale acestuia. Aceste documente se predau cãtre oficiul teritorial în baza unui proces-verbal de predare-primire al cãrui model este cuprins în anexa nr. 4, care face parte integrantã din prezentul protocol. Predarea chitanţierelor şi a facturierelor se efectueazã lunar, dupã folosirea tuturor filelor acestora, dar nu mai târziu de 30 de zile de la completarea lor integralã. La predarea fiecãrui chitanţier în procesul-verbal de predare-primire se va preciza cuantumul total al sumelor înscrise în filele acestora.
    5^2. Chitanţele puse la dispoziţie de cãtre oficiul teritorial cuprind un numãr de 4 file şi se utilizeazã astfel: exemplarul original revine beneficiarului serviciului, un exemplar se arhiveazã în cadrul biroului notarial, la actul notarial întocmit, un exemplar se ataşeazã la documentaţia transmisã oficiului teritorial, iar un exemplar rãmâne ataşat la cotorul chitanţierului.
    5^3. Facturile puse la dispoziţie de cãtre oficiul teritorial cuprind un numãr de 3 file şi se utilizeazã astfel: exemplarul original revine beneficiarului serviciului, iar douã exemplare rãmân ataşate la cotorul facturierului, dintre care unul se foloseşte pentru înregistrare în contabilitatea oficiului teritorial, iar celãlalt se arhiveazã de oficiul teritorial."
    ART. V
    La capitolul IV "Atribuţiile ce revin UNNPR şi notarilor publici", punctul 2 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "2. În ziua întocmirii sau cel mai târziu a doua zi lucrãtoare, consecutivã celei în care s-a autentificat actul sau s-a emis certificatul de moştenitor ori de legatar, pentru bunurile imobile succesorale înscrise în cartea funciarã sau care au documentaţie cadastralã, notarul public are obligaţia de a transmite biroului de cadastru şi publicitate imobiliarã cererea de înscriere în cartea funciarã însoţitã de actul notarial în original.
    În actul autentic sau, dupã caz, în certificatul de moştenitor ori de legatar se va menţiona expres obligaţia notarului public de a-l comunica în vederea înscrierii în cartea funciarã, în condiţiile prevãzute de <>art. 54 din Legea nr. 7/1996, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Notarul public va menţiona, dupã caz, în încheierea de autentificare, certificatul de moştenitor sau de legatar, tarifele încasate pentru serviciul de publicitate imobiliarã, situaţie care echivaleazã cu îndeplinirea condiţiei prevãzute la cap. III pct. 2 lit. g) pentru admiterea de cãtre registrator a cererii de înscriere în cartea funciarã."
    ART. VI
    Dupã anexa nr. 3 se introduce o nouã anexã, anexa nr. 4, având cuprinsul prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul act adiţional.
    Prezentul act adiţional s-a încheiat în douã exemplare originale, câte unul pentru fiecare dintre pãrţile semnatare, şi va intra în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                         Agenţia Naţionalã de Cadastru
                           şi Publicitate Imobiliarã
                               Director general,
                                 Mihai Busuioc

                         Uniunea Naţionalã a Notarilor
                              Publici din România
                                Vicepreşedinte,
                           notar public, Vasile Varga


    ANEXÃ
(Anexa nr. 4 la protocolul de colaborare)



    Biroul Notarului Public ..................
    Sediul ...................................
    Telefon/Fax ........., e-mail ............
    Nr. ............../.......................

                    PROCES-VERBAL DE PREDARE-PRIMIRE
         a chitanţierelor şi facturierelor oficiului de
                 cadastru şi publicitate imobiliarã

    Biroul Notarului Public ............. predã şi Oficiul de Cadastru şi
  Publicitate Imobiliarã ............. primeşte urmãtoarele documente fiscale:

┌────┬──────────────────┬────────────────┬──────────────┬─────────────────────┐
│Nr. │Felul documentului│Numerele extreme│Datele extreme│Tariful total cuprins│
│crt.│ (chitanţier/ │ (de început şi │(de început şi│ în document │
│ │ facturier) │ de sfârşit) │ de sfârşit) │ │
├────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────┼──────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴────────────────┴──────────────┴─────────────────────┘

    Data ...............

    Biroul Notarului Public ............. Oficiul de Cadastru şi
    Prin notar public ................... Publicitate Imobiliarã
                                           ..........................
                                           Prin .....................


                         ------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016