Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 333 din 24 mai 2008  pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului comercial al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, in apele maritime interioare si in apele continentale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 333 din 24 mai 2008 pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii in vederea practicarii pescuitului comercial al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, in apele maritime interioare si in apele continentale

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 497 din 2 iulie 2008
ORDIN nr. 333 din 24 mai 2008
pentru aprobarea Normelor privind accesul la resursele acvatice vii în vederea practicãrii pescuitului comercial al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, în apele maritime interioare şi în apele continentale
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 497 din 2 iulie 2008


În baza prevederilor art. 12 şi 13 din Regulamentul (CE) nr. 2.371/2002 privind conservarea şi exploatarea durabilã a resurselor piscicole în conformitate cu politica comunã în domeniul pescuitului,
în temeiul art. 9, al art. 10 alin. (1) şi al <>art. 13 şi 21 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura,
în temeiul <>art. 7 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,
având în vedere Referatul de aprobare al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Avaculturã nr. 2.977 din 19 mai 2008,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Normele privind accesul la resursele acvatice vii în vederea practicãrii pescuitului comercial al resurselor acvatice vii din domeniul public al statului, în apele maritime interioare şi în apele continentale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
(1) Pe teritoriul României pescuitul comercial se practicã în Dunãre, Delta Dunãrii, complexul lagunar RazimSinoie, Prut, lacuri de acumulare în care nu se practicã acvacultura şi în Marea Neagrã.
(2) Lista cu lacurile de acumulare în care nu se practicã acvacultura se stabileşte prin protocol încheiat de Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã şi administratorii acestora.
ART. 3
Accesul la resursele acvatice vii în vederea practicãrii pescuitului comercial se atribuie de cãtre Agenţia Naţionalã pentru Pescuit şi Acvaculturã, denumitã în continuare Agenţie, la cerere, pescarilor profesionişti, persoane fizice autorizate şi/sau juridice.
ART. 4
(1) Practicarea pescuitului comercial se face în baza licenţei de pescuit, permisului de pescuit comercial şi autorizaţiei de pescuit, dupã caz.
(2) Agenţia elibereazã autorizaţie de pescuit, cu caracter temporar, complementarã licenţei de pescuit, în cazul limitãrii efortului de pescuit pentru o anumitã zonã.
ART. 5
(1) Numãrul ambarcaţiunilor şi al navelor de pescuit rãmâne cel înscris în Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit la data de 14 iunie 2007.
(2) Numãrul pescarilor profesionişti cu permis de pescuit comercial rãmâne cel înregistrat la data de 14 iunie 2007.
ART. 6
Agenţia are obligaţia asigurãrii tipãririi, gestionãrii şi emiterii documentelor prevãzute în anexele nr. 1-13 la normele prevãzute la art. 1.
ART. 7
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, <>Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltãrii rurale nr. 325/2007 pentru aprobarea Normelor privind atribuirea dreptului de pescuit în scop comercial în bazinele piscicole naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 399 din 14 iunie 2007, se abrogã.
ART. 8
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 24 mai 2008.
Nr. 333.

ANEXÃ

NORME
privind accesul la resursele acvatice vii în vederea
practicãrii pescuitului comercial al resurselor acvatice vii
din domeniul public al statului, în apele maritime interioare
şi în apele continentale

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
(1) Licenţa de pescuit este un document netransmisibil, emis de Agenţie, care dã dreptul unei nave/ambarcaţiuni sã desfãşoare activitatea de pescuit comercial.
(2) Activitatea de pescuit comercial de desfãşoarã numai de cãtre persoane înscrise în licenţa de pescuit şi posesoare de permis de pescuit comercial.
(3) Pe ambarcaţiune este interzisã prezenţa altor persoane decât cele înscrise în licenţa de pescuit, în timpul exercitãrii activitãţilor de pescuit comercial.
(4) Modelul licenţei de pescuit comercial în apele continentale este prezentat în anexa nr. 1.
(5) Modelul licenţei de pescuit comercial în apele maritime este prezentat în anexa nr. 2.
ART. 2
(1) Licenţa de pescuit se elibereazã de Agenţie prin filialele sale teritoriale.
(2) Licenţa de pescuit are valabilitate 6 ani şi este vizatã anual.
(3) Pentru eliberarea licenţei de pescuit, nava/ambarcaţiunea de pescuit trebuie sã fie înscrisã în Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit.
(4) Pentru eliberarea licenţei de pescuit, solicitanţii trebuie sã depunã urmãtoarele documente:
a) cerere în care se vor menţiona zona de pescuit, numãrul şi tipul uneltelor de pescuit;
b) dovada cã nava/ambarcaţiunea de pescuit este înscrisã în Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit;
c) copie de pe actele de identitate ale operatorilor.
(5) Cererile pentru obţinerea licenţei de pescuit, însoţite de documentele prevãzute la alin. (4), se depun la filialele teritoriale ale Agenţiei.
(6) În cazul în care nu intervin modificãri în documentele prezentate iniţial, eliberarea licenţei de pescuit se face pe baza unei cereri, însoţitã de declaraţia pe propria rãspundere.
ART. 3
(1) Permisul de pescuit comercial este un document individual şi netransmisibil, prin care se atestã dreptul de pescuit comercial şi se emite de Agenţie, prin filialele sale teritoriale.
(2) Permisul de pescuit comercial are valabilitate 6 ani, fiind vizat anual.
(3) Modelul permisului de pescuit comercial este prezentat în anexa nr. 3.
ART. 4
(1) Pentru eliberarea permisului de pescuit comercial, solicitanţii trebuie sã depunã urmãtoarele documente:
a) cerere;
b) douã poze tip paşaport;
c) copie de pe licenţa de pescuit a navei/ambarcaţiunii de pescuit, în care este înscris ca proprietar sau operator;
d) declaraţie cu uneltele de pescuit folosite şi marcate conform prevederilor prezentului ordin;
e) copie de pe BI/CI;
f) copie de pe autorizaţia eliberatã în baza Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãşurarea activitãţilor economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, în care sã fie înscrisã activitatea de pescuit comercial şi comercializare peşte şi alte vieţuitoare acvatice;
g) lista personalului propus pentru exercitarea activitãţii de pescuit comercial şi adeverinţa de salariat, din care sã rezulte cã este angajat cu contract de muncã pentru o perioadã de minimum un an, precum şi copia certificatului de înmatriculare al societãţii şi certificatul constatator eliberat de oficiul registrului comerţului, din care sã reiasã cã poate desfãşura activitate de pescuit;
h) copie a contractului încheiat de solicitant cu administratorul lacului de acumulare în care nu se practicã acvacultura, prin care se permite practicarea pescuitului comercial.
(2) Documentele prevãzute la alin. (1) se depun şi se verificã la filialele teritoriale ale Agenţiei.
ART. 5
(1) Autorizaţia de pescuit, cu caracter temporar, complementarã licenţei de pescuit, conţine date referitoare la identificarea navei/ambarcaţiunii de pescuit, la perioada de valabilitate, la zona de pescuit şi la cota alocatã pe specii.
(2) Modelul autorizaţiei de pescuit este prevãzut în anexa nr. 4.
ART. 6
(1) La acordarea dreptului de pescuit comercial se va ţine seama de urmãtoarele criterii:
a) numãrul zilelor de activitate, din anul anterior, stabilite pe baza declaraţiilor de descãrcare - minimum 100 de zile/an calendaristic;
b) vechimea în activitatea de pescuit comercial;
c) apartenenţa la comunitãţi locale cu tradiţie în activitatea de pescuit;
d) abateri de la respectarea legislaţiei în domeniul pescuitului şi acvaculturii.
(2) Cuantificarea criteriilor enunţate la alin. (1) se face prin decizie a preşedintelui Agenţiei.
ART. 7
Pe baza studiilor de evaluare a resurselor acvatice vii, elaborate de instituţiile de cercetare acreditate conform legii, Agenţia stabileşte captura totalã admisibilã, cotele anuale admisibile la pescuit, zonele de pescuit comercial şi efortul de pescuit pentru fiecare zonã.
ART. 8
(1) Beneficiarii dreptului de pescuit comercial au obligaţia sã achiziţioneze şi sã monteze mãrci pe uneltele de pescuit înscrise în permisul de pescuit comercial, în prezenţa inspectorului piscicol.
(2) Agenţia asigurã confecţionarea mãrcilor.
(3) Gestionarea şi evidenţa mãrcilor se fac de cãtre filialele teritoriale ale Agenţiei.
(4) Codurile uneltelor de pescuit, precum şi modul de marcare a acestora sunt cuprinse în anexa nr. 5.
(5) Uneltele identificate de inspectorii piscicoli, care nu au montate mãrci, sunt retrase de la pescuit, aplicându-se mãsurile legale în vigoare.
(6) Mãrcile vor fi trecute în permisul de pescuit comercial la rubrica "Observaţii".
ART. 9
(1) Peştele capturat este descãrcat în punctele/porturile de debarcare, unde se întocmeşte declaraţia de descãrcare.
(2) Declaraţia de descãrcare se completeazã de proprietarul/operatorul navei/ambarcaţiunii de pescuit în 3 exemplare, care sunt distribuite astfel:
a) originalul - la portul/punctul de debarcare/centrul de primã vânzare;
b) exemplarul 2 - la filiala teritorialã a Agenţiei;
c) exemplarul 3 - rãmâne la cotor, la nava/ambarcaţiunea de pescuit.
(3) Modelul declaraţiei de descãrcare este prezentat în anexa nr. 6.
ART. 10
Inspectorii piscicoli monitorizeazã activitatea de descãrcare a peştelui din punctele de debarcare, prin controale periodice.
ART. 11
Transportul peştelui şi al produselor rezultate din pescuit, de la porturile/punctele de descãrcare la centrele de primã vânzare, se face în baza notei de transport, conform anexei nr. 7.
ART. 12
În porturile/punctele de debarcare pescarii pot comercializa peşte şi produse pescãreşti cãtre persoane fizice/juridice, cu obligativitatea emiterii facturii fiscale şi a raportãrii, în aceeaşi zi, la centrul de primã vânzare din zona de pescuit autorizatã a cantitãţilor, pe specii şi pe sortimente vândute.
ART. 13
(1) Punctele de debarcare/porturile de bazã trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii în vederea nominalizãrii şi funcţionãrii:
a) sã fie prevãzute cu un ponton pentru acostarea şi descãrcarea navelor/ambarcaţiunilor de pescuit;
b) sã deţinã un spaţiu amenajat pentru sortarea, condiţionarea şi procesarea peştelui, dotat cu apã curentã, maşini pentru fulgi de gheaţã, bazine din beton sau inox, ambalaje;
c) sã fie înregistrate sanitar-veterinar;
d) program de funcţionare.
(2) Fiecare navã/ambarcaţiune de pescuit poate sã descarce la unul sau mai multe puncte de debarcare/porturi pescãreşti din zona de pescuit autorizatã.
(3) Administratorii punctelor de debarcare mobile trebuie sã comunice filialei teritoriale a Agenţiei locul de amplasare a acestora.
ART. 14
Centrele de primã vânzare trebuie sã îndeplineascã urmãtoarele condiţii în vederea nominalizãrii şi recunoaşterii:
a) spaţiu de refrigerare (+2°C - +4°C) pentru primirea, depozitarea şi vânzarea peştelui şi a produselor din peşte, primite de la punctele de descãrcare;
b) spaţiu frigorific pentru depozitarea cantitãţilor de peşte şi a produselor din peşte nevândute în ziua primirii peştelui de la punctele de debarcare;
c) dotãri cu apã curentã, maşini pentru fulgi de gheaţã, ambalaje etc.;
d) program pentru primirea peştelui de la punctele de debarcare;
e) program de funcţionare;
f) sã fie înregistrate sanitar-veterinar.
ART. 15
Punctele de debarcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare care îndeplinesc condiţiile de funcţionare sunt nominalizate la propunerea Agenţiei, prin ordin al autoritãţii publice care rãspunde de pescuit şi acvaculturã.
ART. 16
(1) Personalul cu atribuţii de inspecţie şi control din cadrul Agenţiei verificã periodic dacã punctele de debarcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare respectã condiţiile de nominalizare şi recunoaştere.
(2) În situaţia în care punctele de debarcare/porturile de bazã şi centrele de primã vânzare nu mai îndeplinesc condiţiile pentru care au fost nominalizate şi nu mai sunt înregistrate sanitarveterinar, acestea vor fi excluse pe baza constatãrilor personalului cu atribuţii de inspecţie şi control al Agenţiei.

CAP. II
Pescuitul comercial în Marea Neagrã

ART. 17
Toate navele de pescuit cu lungimi mai mari de 15 m trebuie sã aibã instalat la bord un sistem de monitorizare prin satelit.
ART. 18
Sistemul de monitorizare prin satelit trebuie sã fie conectat în permanenţã în timpul cât nava se aflã în activitate pe mare.
ART. 19
Plecãrile la pescuit şi sosirile se fac din/în porturile de bazã.
ART. 20
Înainte de plecare, comandanţii navelor de pescuit sau conducãtorii ambarcaţiunilor de pescuit trebuie sã anunţe autoritãţilor portuare şi inspectorului piscicol intenţia de a ieşi în mare.
ART. 21
(1) Toate porturile de bazã trebuie sã deţinã un registru de evidenţã a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit, cu toate navele şi ambarcaţiunile de pescuit arondate acelui port, ţinut de inspectorul piscicol, în care se înscriu toate ieşirile şi intrãrile acestora.
(2) Modelul registrului este prezentat în anexa nr. 8.
ART. 22
(1) În timpul activitãţii de pescuit comandanţii navelor de pescuit cu lungimi mai mari de 15 m au obligaţia de a completa zilnic jurnalul de pescuit aflat la bord, în care este inclusã şi declaraţia de descãrcare.
(2) Modelul jurnalului de pescuit este prezentat în anexa nr. 9.
ART. 23
(1) Conducãtorii navelor de pescuit cu lungimi mai mici de 15 m au obligaţia sã completeze la întoarcerea în port jurnalul de pescuit costier.
(2) Modelul jurnalului de pescuit costier este prezentat în anexa nr. 10.
ART. 24
Dispoziţiile art. 23 se aplicã şi celor care pescuiesc cu unelte fixe de tip talian.
ART. 25
(1) Jurnalele de pescuit menţionate la art. 22 şi 23 se completeazã în 3 exemplare, care sunt distribuite astfel:
a) originalul - la portul/punctul de debarcare;
b) exemplarul 2 - la filiala teritorialã a Agenţiei;
c) exemplarul 3 - rãmâne la cotor, la nava/ambarcaţiunea de pescuit.
(2) Instrucţiunile de completare a jurnalului de pescuit sunt prezentate în anexa nr. 11.
ART. 26
Speciile de peşti pescuite sunt menţionate în jurnalele de pescuit utilizând codurile alocate fiecãrei specii, conform anexei nr. 12.
ART. 27
În cazul navelor trawler, pescuitul sub limita izobatei de 20 m în zona Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii" este interzis.
ART. 28
(1) Comandanţii navelor de pescuit au obligaţia de a semnala prezenţa delfinilor în zona de pescuit.
(2) Modelul fişei de semnalare a delfinilor este prezentat în anexa nr. 13.
(3) Fişele de semnalare a delfinilor sunt transmise la filialele teritoriale ale Agenţiei.
ART. 29
Anexele nr. 1- 13 fac parte integrantã din prezentele norme.

ANEXA 1
-------
la norme
--------

(Faţã)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ [STEMA] │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ LICENŢÃ │
│ de pescuit în ape continentale │
│ Nr. ........ din ........ │
│ │
│ Numãrul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor │
│de pescuit (CFR): ........... │
│ Date de identificare │
│ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numãrul A.N.R.: ........../........... │
│ 2. Tipul ambarcaţiunii: ............................................... │
│ 3. Punct de debarcare: ................................................ │
│ 4. Marcajul exterior: ................................................. │
│ 5. Numele proprietarului: ............................................. │
│ 6. Adresa proprietarului: ............................................. │
│ 7. Operatori: ......................................................... │
│ 8. Adresa operatorilor: ............................................... │
│ Caracteristici tehnice şi echipamente │
│ 1. Puterea motorului principal: .......... kW │
│ 2. Lungimea maximã: ........................ m │
│ 3. Tonajul brut: ................................... TRB │
│ 4. Unelte de pescuit: ................................................. │
│ Tipul: ...................... Marca: .................................. │
│ 5. Zona de pescuit: ................................................... │
│ │
│ Preşedinte, │
│ ................ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



(Verso)


Valabilitate
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2008 │ │ 2009 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2010 │ │ 2011 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2012 │ │ 2013 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
Menţiuni*)
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┘


----------
*Se vor înscrie modificãrile privind numele şi prenumele operatorilor, tipul şi numãrul uneltelor de pescuit ce au suferit modificãri faţã de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendãrii licenţei de pescuit.


ANEXA 2
-------
la norme
--------

(Faţã)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ [STEMA] │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ LICENŢÃ │
│ de pescuit în ape maritime │
│ Nr. ........ din ......... │
│ Numãrul de identificare din Fişierul navelor şi ambarcaţiunilor de │
│pescuit (CFR): ......... │
│ Date de identificare │
│ 1. Numele navei/ambarcaţiunii şi numãrul A.N.R.: ........../.............. │
│ 2. Tipul navei/ambarcaţiunii: ............................................ │
│ 3. Portul de bazã/punct de debarcare: .................................... │
│ 4. Marcajul exterior: .................................................... │
│ 5. Indicativul radio: .................................................... │
│ 6. Numele proprietarului: ................................................ │
│ 7. Adresa proprietarului: ................................................ │
│ 8. Operatori: ............................................................ │
│ 9. Adresa operatorilor: .................................................. │
│ Caracteristici tehnice şi echipamente │
│ 1. Puterea motorului principal: .......... kW │
│ 2. Lungimea maximã: ...................... m │
│ 3. Lungimea între perpendiculare: ...... m │
│ 4. Tonajul brut: ................................... TRB │
│ 5. Unelte de pescuit: .................................................... │
│ Tipul: .................... Marca: ....................................... │
│ 6. Zona de pescuit: ...................................................... │
│ │
│ Preşedinte, │
│ ................... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



(Verso)


Valabilitate
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2008 │ │ 2009 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2010 │ │ 2011 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
┌───────────────────────┬─────────┬───────────────────────┬─────────┐
│ 2012 │ │ 2013 │ │
├───────────────────────┤ ├───────────────────────┤ │
│De la ............... │ │De la ............... │ │
│Pânã la ............. │ Viza │Pânã la ............. │ Viza │
│Inspector ........... │ │Inspector ........... │ │
└───────────────────────┴─────────┴───────────────────────┴─────────┘
Menţiuni*)
┌───────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────┘


-----------
*Se vor înscrie modificãrile privind numele şi prenumele operatorilor, tipul şi numãrul uneltelor de pescuit ce au suferit modificãri faţã de cele declarate iniţial, precum şi data şi motivul suspendãrii licenţei de pescuit.


ANEXA 3
-------
la norme
--------





AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI
ACVACULTURÃ ACVACULTURÃ

PERMIS DE PESCUIT COMERCIAL
Seria 0001
nr. ................ din .................
┌────────────┐
IMAGINE*) │ │ Ambarcaţiunea de pescuit nr.
│ FOTO │ ............................
│ L.S. │
│ │
└────────────┘
Numele ....................................
Prenumele .................................
Data naşterii (an/luna/zi): ....../...../..
Acest permis vã conferã dreptul sã CNP [ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ][ ]
desfãşuraţi o activitate tradiţionalã: BI/CI seria ................ nr. ..........
pescuitul. Protejaţi resursa piscicolã Domiciliul stabil: ........................
pentru ca aceastã tradiţie sã dureze. ...........................................

Preşedinte,

1. Zona de pescuit alocatã
a) Lacustrã ...............................
...........................................
b) Marinã ................................. VIZA ANUALÃ
...........................................
c) Dunãrea şi braţele sale ................
...........................................
d) Prut ...................................
e) Lacuri de acumulare ....................

2. Unelte de pescuit autorizate ──────────────────────────────────────────
a) Pentru zonele lacustre:
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
b) Pentru zonele marine:
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
c) Pentru zona de Dunãre şi braţele sale:
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
d) Pentru zona Prut: VIZA ANUALÃ
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
e) Pentru lacuri de acumulare:
Tip ........................ Buc. .........
Tip ........................ Buc. .........
3. Punctele de debarcare a peşteluicapturat autorizate
...........................................
...........................................
4. Centre de primã vânzare autorizate
...........................................
...........................................
Observaţii inspector piscicol
...........................................



----------
NOTĂ?(CTCE)
*) Imaginea se gãseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 497 din 2 iulie 2008, la pagina 7 (a se vedea imaginea asociatã).


ANEXA 4
-------
la norme
--------

(Faţã)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROMÂNIA │
│ [STEMA] │
│ │
│ MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ AGENŢIA NAŢIONALÃ PENTRU PESCUIT ŞI ACVACULTURÃ │
│ │
│ AUTORIZAŢIE │
│ de pescuit comercial │
│ │
│ Nr. ....... din ...... │
│ Valabilã de la ......... pânã la .......... │
│ │
│ ...........(PF; AF; S.C.)........., adresa ................., înregistrarea│
│fiscalã ..............., poate practica pescuitul comercial în zonele │
│...................... cu un numãr de ambarcaţiuni de pescuit ............ şi │
│un numãr de pescari .............. Peştele capturat şi descãrcat în punctele │
│de descãrcare menţionate pe verso se vinde prin centrul de primã vânzare. │
│ ......................................................................... │
│ ......................................................................... │
│ Adresa centrului de primã vânzare ....................................... │
│ │
│ Preşedinte, │
│ ........... │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



(Verso)


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Puncte de descãrcare │
├────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┤
│ 1. │ 3. │
├────────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
│ 2. │ 4. │
├────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┤
│ Cote │
│ - Tone -│
├────────────┬──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬────────┤
│ Specia │Zona: │Zona: │Zona: │ TOTAL │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤ │
│ │ Cota alocatã│ Cota alocatã│ Cota alocatã│ │
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
├────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼────────┤
│ Total: │ │ │ │ │
├────────────┴──────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴────────┤
│ Emitent │
│ │
│ L.S. │
│ ( ) │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 5
-------
la norme
--------

DATE
ce trebuie înscrise pe mãrcile
pentru uneltele de pescuit

Mãrcile pentru uneltele de pescuit sunt confecţionate din aluminiu sau din material plastic şi cuprind urmãtoarele date:
- Marcajul extern al ambarcaţiunii de pescuit:
● codul uneltei de pescuit;
● numãrul de identificare.



┌─────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ Tipul uneltei │Codul │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund cu panouri │OTB │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund cu tangoane │TBB │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Drage │DRB │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul îngemãnat de fund │PTB │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund fãrã panouri (danez) │SDN │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul de fund fãrã panouri (scoţian) │SSC │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Nãvod de plajã │SB │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul pelagic cu panouri │OTM │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Traul îngemãnat pelagic │PTM │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Plasã pungã │PS │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci (nespecificate) │GN │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci fixe │GNS │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Setci în derivã │GND │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Ave │GTR │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate (nespecificate) │LL │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate de fund │LLS │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Paragate flotante │LLD │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Undiţe de mânã │LHP │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Cuşti │FPO │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Unelte de pescuit staţionar (tip talian) │FPN │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Alte tipuri de unelte de pescuit │NK │
├─────────────────────────────────────────┼──────────────┤
│Fãrã unelte de pescuit │NO │
└─────────────────────────────────────────┴──────────────┘



NOTĂ?: Numãrul de identificare reprezintã numãrul uneltei de pescuit din totalul uneltelor înscrise în licenţa de pescuit.
Exemplificare: Setci în derivã total 20 buc.
Se va înscrie astfel: GND 1; .... GND 20.


ANEXA 6
-------
la norme
--------

DECLARAŢIA DE DESCÃRCARE



Numele Nr. permis Nr. licenţã/data Ambarcaţiunea
şi prenumele eliberãrii Nr. Fişier

ANPA Nr. 000001
Declaraţia de descãrcare
Data ...........

S-au descãrcat la punctul de descãrcare ............. urmãtoarele cantitãţi
de peşte capturate:
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Zona Specia Modul Cantitatea
crt. de pescuit de prezentare (kg)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Am predat Am primit
................... ................
(numele (numele
şi prenumele) şi prenumele)
................. ..............
(semnãtura) (semnãtura)
L.S. L.S.




ANEXA 7
-------
la norme
--------





┌─────────────────────────────────────┐
Agenţia Naţionalã pentru │Notã de transport │Seria ...... Nr. .........
pescuit şi Acvaculturã │ │
┌──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┐
│Originea produsului │Ziua ...... Luna ....... An .........│Destinaţia │
├──────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┼───────────────────────────────────────┤
│Numele navei/ambarcaţiunii │Auto/Ambarcaţiune │Centrul de primã vânzare │
│..............................│Nr. .................................│.......................................│
├──────────────────────────────┤Proprietar ..........................│Administrator .........................│
│Nr. fişier ...................│Licenţa de transport nr. ............│Adresa ................................│
│ │eliberatã de ........................│ │
├────┬────────────────┬────────┴──────────┬──────────────┬───────────┴──────────────────────┬────────────────┤
│Nr. │ │ │Cantitatea per│ Calitate*) │Cantitate totalã│
│crt.│ Specia │Modul de prezentare│ ambalaj ├────────┬────────┬───────┬────────┤ în kg │
│ │ │ │ │ Extra │ A │ B │ Retras │ │
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
├────┼────────────────┼───────────────────┼──────────────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────────────┤
│ │ TOTAL │ X │ X │ X │ X │ X │ X │ │
└────┴────────────────┴───────────────────┴──────────────┴────────┴────────┴───────┴────────┴────────────────┘


*) Se va marca cu X.



┌────────────────────────────────────────────┐ ┌────────────────────────────────────────────┐
│ Cãpitanul │ │Conducãtor auto/ambarcaţiune, │
│ navei/ambarcaţiunii/reprezentant │ │Numele şi prenumele ........................│
│ │ Ştampila │............................................│
│ Numele şi prenumele │ │B.I./C.I. seria .......... Nr. .............│
│ .................................... │ │Eliberat de ............... la data ........│
├────────────────────────────────────────────┤ ├────────────────────────────────────────────┤
│Semnãtura ..................................│ │Semnãtura ..................................│
└────────────────────────────────────────────┘ └────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 8
-------
la norme
--------

REGISTRU DE EVIDENŢÃ
a navelor şi ambarcaţiunilor de pescuit

Portul de bazã/punctul de descãrcare ..........................


┌─────────────────┬───────────┬────────────┬───────────┬───────────────────────┐
│ Numele navei/ │ Marcajul │Data şi ora │Data şi ora│Semnãtura inspectorului│
│ ambarcaţiunii │ exterior │ plecãrii │ sosirii │ piscicol │
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
├─────────────────┼───────────┼────────────┼───────────┼───────────────────────┤
└─────────────────┴───────────┴────────────┴───────────┴───────────────────────┘




ANEXA 9
-------
la norme
--------





┌─────────────────────────────────┬────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nr. ROM ....................... │ JURNAL DE PESCUIT LA MAREA NEAGRÃ │ ziua luna ora anul │_│_│_│_││
├─────────────────────────────────┴─────────────────┬──────────────────────────┤ │
│ Numele navei şi indicativul Marcajul │ Numele comandantului (3) │Plecare (4) │__│__│ │__│__│ │__│__│ din │_______││
│radio (dacã acesta existã) (1) exterior (2) │ │ │
│ │___________________________│ │_____________│ ││________________________││Sosire (5) │__│__│ │__│__│ │__│__│ la │_______││
│ │ Adresa │ │
│ │___________________________│ │_____________│ ││________________________││Debarcare (6) │__│__│ │__│__│ la │_______││
├───────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │ Numele şi indicativul radio, dacã acesta existã │_________││
│ Unealtã Ochi plasã (9) Dimensiune (10)│ │
│ pescuit (8) │În cazul transbordãrii (7) Ziua │__│__│ Marcajul extern de identificare │_________││
││____│____│____│ │____│____│____│ │___________│ │ │
│ │ Luna │__│__│ Naţionalitatea navei primitoare │_________││
├────┬──────────────┬───────────┬───────────────────┴─────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ │ │ │ Poziţia (14) │Captura, pe specii, reţinutã la bord, în kg greutate │ │
│ │ Numãrul │ │ │ vie sau numãr de recipiente (15) │ │
│Data│ operaţiunii │ Timp de ├───┬──────┬─────────┬─────────┬──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┬──────────────────┤Semnãtura│
│(11)│ de pescuit │ pescuit │ │ │Adâncimea│ │ Zona de │ │ │ │ │ │ │ │ Kg sau numãr │ │
│ │ (12) │ (13) │phi│lambda│ (m) │ Divizi- │ Pescuit,│ │ │ │ │ │ │ │ recipiente │ │
│ │ │ │ │ │ │ unea │terţe ţãri├────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼───────────┼──────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ <────┘ │ │
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────┼─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . . ├─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . . ├─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . . ├─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . ├─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . . ├─────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───┼──────┼─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ . . ├─────────┤
├────┴──────────────┴───────────┴───┴──────┴─────────┼─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼──────────────────┴─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Estimarea aruncãrilor de │
│ │ │ Zona de │ │ │ │ │ │ │ │peşte la mare (16) │
│ │ Divizi- │ Pescuit,├────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┼────────────────────────────┤
│ │ unea │terţe ţãri│ Declaraţie de descãrcare, kg sau │ │
│ │ │ │ numãr de recipiente (18) │ │
│ ├─────────┼──────────┼────┬────┬────┬────┬────┬────┬────┤ │
│Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │SEMNÃTURA │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤Comandantului/ │
│Cantitãţi (19) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Locţiitorului*) │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ │
│Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ │
│Cantitãţi (19) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ │
│Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │Eventual, numele şi adresa │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤locţiitorului │
│Cantitãţi (19) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ │
│Forma de prezentare sau transformare a peştelui (17)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├─────────┼──────────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┼────┤ │
│Cantitãţi (19) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────┴────────────────────────────┘
Observaţii:


--------------
*) Se va tãia menţiunea inutilã.


ANEXA 10
--------
la norme
--------
JURNAL DE PESCUIT COSTIER





Nr. ROU ..............................
┌────┬────────┬───────────────┬──────┬───────┬─────────┬───────┬──────────────────────────────────────────────┬─────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │Captura, pe specii, în greutate vie sau numãr │ │
│ │ Marcaj │ Tip Unealtã/ │Numãr │ Numãr │Adâncimea│Zona de│ de recipiente (8) │ │
│Data│exterior│nr. zile la apã│unelte│pescari│apei (m) │ lucru ├───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬──────────┤Semnãtura│
│(1) │ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │ (6) │ (7) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ Kg sau │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │recipiente│ │
│ │ │ │ │ │ │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────────┤ │
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼──────────┼─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ ├─────────┤
├────┼────────┼───────────────┼──────┼───────┼─────────┼───────┼───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┼──────────┴─────────┤
│ │ │ │ │ │ │ Data │ Estimarea aruncãrilor la mare │SEMNÃTURA │
│ │ │ │ │ │ │ (9) │ (10) │şefului echipei │
├────┴────────┴───────────────┴──────┴───────┴─────────┼───────┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤de pescari/ │
│Se va completa numai în cazul în care, prin ridicarea │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤locţiitorului*) │
│la bord a capturilor, au rezultat cantitãţi pescuite │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ │
│de puiet sub dimensiunea minimã admisã sau specii │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤Eventual, numele şi │
│interzise pescuitului, ce au fost aruncate înapoi în │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤adresa locţiitorului│
│mare. │ ├───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┼───┤ │
└──────────────────────────────────────────────────────┴───────┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴────────────────────┘


----------
*) Se va tãia menţiunea inutilã.


ANEXA 11
--------
la norme
--------

INSTRUCŢIUNI

I. de completare a jurnalului de pescuit şi a declaraţiei
de descãrcare a capturilor la Marea Neagrã

1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
- jurnalul trebuie completat, de asemenea, la momentul unui control în zona de pescuit;
- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.
1.1. Informaţii referitoare la navã
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (1): numele navei;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (3): numele comandantului şi adresa;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (4): ziua, luna, ora şi portul de plecare la pescuit;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (5): ziua, luna, ora şi portul de întoarcere;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (6): data şi locul descãrcãrii, dacã diferã de cele de la poziţia (5);
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (7): data, numele şi indicativul radio, marcajul extern de identificare şi naţionalitatea navei primitoare, în caz de transbordare.
1.2. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (8): unealta de pescuit trebuie sã fie indicatã conform codului înscris în anexa nr. 5;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (9): mãrimea ochiului de plasã (la sac în cazul traulului), în milimetri;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (10): dimensiunea uneltei.
1.3. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (11): data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei zile petrecute pe mare;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (12): numãrul operaţiunii de pescuit;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (13): timpul de pescuit; trebuie sã fie egal cu diferenţa dintre ora începerii traulãrii şi ora începerii virãrii;
- Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (14): poziţia la momentul lansãrii uneltei.
- 1.4. Cantitãţi de peşte capturate şi pãstrate la bord
Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (15): se vor înregistra toate speciile menţionate în anexa nr. 12 prin codul lor de identificare.
Se vor menţiona unitatea de mãsurã utilizatã, kg sau recipient (coş, ladã, navetã, bidon etc.) şi greutatea netã medie, în stare proaspãtã, pentru acestea din urmã.
1.5. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate în mare
Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (16): Se vor indica cantitãţile, pe specii, aruncate în mare, în kg greutate vie sau în altã unitate de mãsurã, dacã este cazul, dupã cum s-a menţionat la poziţia (15). Aceste informaţii au un caracter ştiinţific şi nu sunt luate în calcul la atribuirea cotelor de pescuit.
1.6. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
- pentru fiecare operaţiune de pescuit trebuie completat un rând;
- se va utiliza o nouã paginã:
● în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior.
2. Instrucţiuni privind declaraţia de descãrcare/transbordare
2.1. Regulã generalã
Comandantul fiecãrei nave de pescuit sau locţiitorul acestuia trebuie sã depunã dupã fiecare voiaj o declaraţie de descãrcare [numãrul de referinţã (18) din jurnalul de pescuit] când ajunge în portul de bazã.
În cazul descãrcãrii pe uscat în afara teritoriului naţional, comandantul va transmite imediat, prin orice mijloc de comunicare, filialei Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvaculturã informaţiile pe care le înscrie în declaraţia de descãrcare.
2.2. Informaţii de furnizat
Declararea cantitãţilor descãrcate sau estimarea cantitãţilor transbordate se va face pentru fiecare specie în josul declaraţiei prezentate în anexa nr. 7, conform urmãtoarelor instrucţiuni:
- Prezentarea peştelui [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (17)]
Prezentare înseamnã felul în care este prelucrat peştele descãrcat sau transbordat. Trebuie indicatã natura prelucrãrii, dacã este cazul: E pentru eviscerare, D pentru peştele decapitat, F pentru fileuri, S pentru sãrat etc. În caz de neprelucrare se va menţiona Î - întreg.
- Unitatea de mãsurã pentru cantitãţile descãrcate/ transbordate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (18)] Trebuie indicate unitatea de mãsurã folositã (coşuri, navete, lãzi, bidoane etc.), precum şi greutatea netã a peştelui din aceste unitãţi, în kg.
- Greutatea totalã, pe specii, a capturilor descãrcate [numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit (19)]
Se vor indica greutatea sau cantitãţile efectiv descãrcate pentru toate speciile care sunt cuprinse în lista prezentatã în anexa nr. 12. Greutatea înscrisã în formular corespunde celei a peştelui, aşa cum a fost el descãrcat, neprelucrat sau dupã o eventualã prelucrare a produsului la bordul navei ori al ambarcaţiunii.
3. Procedura de transmitere
La intrarea în port exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit şi al declaraţiei de descãrcare trebuie înmânat sau transmis, inspectorului piscicol de zonã în maximum 48 de ore de la sfârşitul operaţiunilor de descãrcare.
Comandantul navei/locţiitorul acestuia certificã cu ştampila şi cu semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea înscrisurilor din jurnalul de pescuit şi în declaraţia de descãrcare.

II. de completare a jurnalului de pescuit costier,
conform anexei nr. 10

1. Modul de completare a jurnalului de pescuit:
- jurnalul trebuie completat zilnic, cel mai târziu la ora 24,00 a zilei de sosire la ţãrm;
- toate menţiunile din jurnal sunt obligatorii.
2. Informaţii referitoare la ambarcaţiune
● Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (2): marcajul exterior, inscripţionat în borduri.





┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
𗈖.1. Informaţii referitoare la uneltele de pescuit │
├──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (3): │unealta de pescuit trebuie sã fie indicatã conform │
│ │codului înscris în anexa nr. 5/ numãrul de zile │
│ │cumulate, de staţionare la apã, din momentul │
│ │instalãrii │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (4): │numãrul de unelte controlate pe parcursul unei zile │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖.2. Informaţii referitoare la activitatea de pescuit │
├──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (1): │data; ea trebuie sã corespundã fiecãrei zile în care │
│ │a fost controlatã unealta │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (5): │numãrul de pescari care participã la controlul │
│ │uneltei şi la ridicarea la bord a capturii │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (6): │adâncimea apei, exprimatã în metri, la care este │
│ │instalatã unealta de pescuit (facultativ) │
├──────────────────────────────────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (7): │zona de instalare a uneltei, respectiv: Sulina = SL; │
│ │Sfântu Gheorghe = SG; Zãtun = ZT; Portiţa = PT; Chituc│
│ │= CH; Vadu = VD; Corbu = CB; Cap Midia = CM; │
│ │Mamaia = MM; Constanţa = CT; Agigea = AG; Eforie = │
│ │EF; 23 August = AG; Costineşti = CS; Cap Aurora = │
│ │CA; Mangalia = MG; 2Mai = MI; Vama Veche = VV. │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖.3. Cantitãţi capturate şi pãstrate la bord │
├──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (8): │Se vor înregistra toate speciile menţionate în anexa │
│ │nr. 12, prin codul lor de identificare. │
│ │Se vor menţiona unitatea de mãsurã utilizatã, kg │
│ │sau recipient (coş, ladã, navetã, bidon etc.) şi │
│ │greutatea netã medie, în stare proaspãtã, pentru │
│ │acestea din urmã. │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖.4. Data la care sortarea peştelui capturat a condus la apariţia unor cantitãţi aruncate înapoi în mare │
├──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (9): │Se va menţiona ziua în care, prin sortare, au │
│ │rezultat capturi ce au fost aruncate înapoi în mare │
│ │(facultativ). │
├──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┤
𗈖.5. Estimarea facultativã a cantitãţilor de peşte aruncate înapoi în mare │
├──────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┤
│Numãrul de referinţã din jurnalul de pescuit costier (10):│Se vor indica cantitãţile, pe specii, aruncate înapoi │
│ │în mare, de preferinţã în kg, dupã cum s-a │
│ │menţionat la poziţia (8), dacã este cazul. Aceste │
│ │informaţii au un caracter ştiinţific şi servesc la │
│ │evaluarea mãrimii stocurilor exploatabile. │
└──────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┘



2.6. Periodicitatea înregistrãrilor în jurnalul de pescuit:
- pentru fiecare operaţiune şi zi de control al uneltelor trebuie completat un rând;
- în cazul folosirii unei noi unelte de pescuit sau a unei plase a cãrei mãrime a ochiului este diferitã de cea utilizatã anterior, înregistrãrile se vor face pe o nouã paginã.
3. Înscrisurile din jurnalul de pescuit costier trebuie sã fie citeţe şi imposibil de şters.
4. Niciun înscris din jurnalul de pescuit costier nu trebuie şters sau modificat. În caz de greşealã, înscrisul inexact trebuie barat cu o linie şi urmat de un nou înscris cu semnãtura şefului echipei de pescari sau a locţiitorului acestuia.
5. Fiecare rând al jurnalului de pescuit costier trebuie semnat de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit, completatã eventual cu estimarea cantitãţilor aruncate în mare, trebuie semnatã de şeful echipei de pescari sau de locţiitorul acestuia.
6. Fiecare paginã a jurnalului de pescuit costier corespunde unei luni calendaristice.
7. În termen de maximum 5 zile de la sfârşitul fiecãrei luni exemplarul al 2-lea (roz) al jurnalului de pescuit costier trebuie înmânat sau transmis inspectorului piscicol de zonã.
8. Şeful/Locţiitorul echipei de pescari certificã prin semnãtura proprie calitatea şi veridicitatea din jurnalul de pescuit costier.


ANEXA 12
--------
la norme
--------

LISTA
speciilor de peşti care trebuie menţionate
în mod obligatoriu în jurnalul de pescuit



┌─────────────────────────────────┬────────────────────────────────────┬───────┐
│ Denumirea ştiinţificã │ Denumirea popularã │ Codul │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Anguilla anguilla │Anghilã │ ELE │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Atherina mochon pontica │Aterinã │ SIL │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Merlangus merlangus euxinus │Bacaliar │ WHG │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Mullus barbatus ponticus │Barbun │ MUR │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Psetta maxima maeotica │Calcan │ TUB │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Scophthalmus rhombus │Calcan mic │ BLL │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Platichthys flesus luscus │Cambulã │ FLE │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Liza aurata │Chefal, singhil │ MUF │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Scomber japonicus │Colios │ MAS │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Clupeonella cultriventris │Gingiricã │ CLA │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Gobius niger │Guvid negru │ GPA │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Engraulis encrasicholus ponticus │Hamsie │ ANE │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Mugil cephalus │Chefal, laban │ MUG │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Solea nasuta │Limbã de mare │ SOL │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Pomatomus saltatrix │Lufar │ BLU │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Huso huso │Morun │ HUH │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Acipenser gueldenstaedti │Nisetru │ APG │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Sarda sarda │Pãlãmidã │ BON │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Acipenser stellatus │Pãstrugã │ APE │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Specii pelagice marine diferite │Peşte marin mãrunt │ PMM │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Squalus acanthias │Rechin │ DGS │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Alosa caspia │Rizeafcã │ ASP │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Scomber scombrus │Scrumbie albastrã, macrou │ MAC │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Alosa pontica │Scrumbie de Dunãre │ SHC │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Sprattus sprattus phalericus │Şprot │ SPR │
├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────────┼───────┤
│Trachurus mediterraneus ponticus │Stavrid │ HMM │
└─────────────────────────────────┴────────────────────────────────────┴───────┘




ANEXA 13
--------
la norme
--------

FIŞA
de semnalare a capturilor accidentale
de mamifere marine (delfini, foci) în Marea Neagrã

1. Data (zi/lunã/an) .......................................................
2. Orele ...................................................................
3. Poziţia (coordonate, izobata, distanţa de la ţãrm, repere costiere) .....
4. Numele navei ............................................................
5. Specia/speciile identificatã/identificate ...............................
6. Numãr de exemplare ......................................................
7. Descriere (semnalmente) .................................................
8. Observaţii (comportamentul, dacã au fost remarcate femele cu pui, caracterul cârdului - temporar, permanent, de hrãnire, de reproducere, în pasaj, exemplare izolate, starea de sãnãtate, eventuale capturi etc.)

Semnãtura Comandantului ............

NOTÃ: Fişa se depune la inspectoratul piscicol de zonã la întoarcerea de la pescuit.

---------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016