Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 301 din 10 iulie 2019  privind legitimaţiile eliberate executorilor fiscali care duc la îndeplinire măsurile asigurătorii şi efectuează procedura de executare silită, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 301 din 10 iulie 2019 privind legitimaţiile eliberate executorilor fiscali care duc la îndeplinire măsurile asigurătorii şi efectuează procedura de executare silită, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală

EMITENT: Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C.
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 593 din 18 iulie 2019
    Având în vedere:
    - dispoziţiile art. 223 şi art. 342 alin. (3) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare;
    – dispoziţiile art. 16 alin. (7) şi (9) din Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    – Referatul Direcţiei financiar, contabilitate, administrativ nr. 706.768/29.05.2019;
    – avizul favorabil al Ministerului Finanţelor Publice, comunicat prin Adresa nr. 805.277 din 8.07.2019,

    în temeiul art. 4 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C., aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice nr. 22/2017, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice emite prezentul ordin.
    ART. 1
    Pentru ducerea la îndeplinire a prevederilor cap. VI „Măsuri asigurătorii“ şi a prevederilor cap. VIII „Stingerea creanţelor fiscale prin executare silită“ din titlul VII „Colectarea creanţelor fiscale“ al Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se vor elibera legitimaţii executorilor fiscali din cadrul Direcţiei financiar, contabilitate, administrativ abilitaţi cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită.

    ART. 2
    Executorii fiscali sunt persoane angajate în cadrul Direcţiei financiar, contabilitate, administrativ abilitate cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită, desemnate de preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (A.N.R.S.C.) în acest sens.

    ART. 3
    (1) Legitimaţiile prevăzute la art. 1, denumite în continuare legitimaţii, atestă o împuternicire a executorului fiscal în faţa debitorului sau a terţilor, ce implică exerciţiul autorităţii de stat, acordată acestuia pentru ducerea la îndeplinire a atribuţiilor ce îi revin potrivit legii.
    (2) Legitimaţia este valabilă numai însoţită de delegaţia emisă de Direcţia financiar, contabilitate, administrativ şi aprobată de preşedintele A.N.R.S.C.

    ART. 4
    (1) În baza legitimaţiei şi a delegaţiei, executorul fiscal poate:
    a) să intre în orice incintă de afaceri a debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul identificării bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit, precum şi să analizeze evidenţa contabilă a debitorului în scopul identificării terţilor care datorează sau deţin în păstrare venituri ori bunuri ale debitorului;
    b) să intre în toate încăperile în care se găsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, precum şi să cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile;
    c) să solicite şi să cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probă în determinarea bunurilor proprietate a debitorului;
    d) să aplice sigilii asupra bunurilor, întocmind în acest sens proces-verbal.

    (2) Executorul fiscal poate intra în încăperile ce reprezintă domiciliul sau reşedinţa unei persoane fizice, cu consimţământul acesteia, iar, în caz de refuz, organul de executare silită cere autorizarea instanţei judecătoreşti competente potrivit dispoziţiilor Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare.
    (3) Accesul executorului fiscal în locuinţă, în incinta de afaceri sau în orice altă încăpere a debitorului, persoană fizică sau juridică, se poate efectua între orele 6,00-20,00, în orice zi lucrătoare, iar, în cazuri temeinic justificate de pericolul înstrăinării unor bunuri, accesul în încăperile debitorului poate avea loc şi la alte ore decât cele menţionate, precum şi în zilele nelucrătoare, în baza autorizaţiei prevăzute la alin. (2). Executarea începută poate continua în aceeaşi zi sau în zilele următoare.
    (4) În absenţa debitorului sau dacă acesta refuză accesul în oricare dintre încăperile prevăzute la alin. (1), executorul fiscal poate să pătrundă în acestea în prezenţa unui reprezentant al poliţiei ori al jandarmeriei sau a altui agent al forţei publice şi a doi martori majori, fiind aplicabile prevederile alin. (2) şi (3).

    ART. 5
    (1) Solicitarea privind achiziţia de legitimaţii, inclusiv numărul acestora, se transmite de către Direcţia financiar, contabilitate, administrativ către compartimentul cu atribuţii în achiziţii publice din cadrul A.N.R.S.C.
    (2) Legitimaţiile au regim special şi se distribuie de către Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT.
    (3) După efectuarea achiziţiei de legitimaţii de executor fiscal, Direcţia financiar, contabilitate, administrativ va înştiinţa Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT pentru a desemna un reprezentant în vederea ridicării acestora din magazia instituţiei.
    (4) Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT, prin reprezentantul desemnat de acestea, va elibera nominal legitimaţiile executorilor fiscali, pe baza unei evidenţe nominale. Numerotarea legitimaţiilor se face în ordinea emiterii acestora. Modelul evidenţei nominale este prevăzut în anexa nr. 2.
    (5) Legitimaţiile sunt valabile 5 ani de la data eliberării lor.
    (6) Pierderea sau furtul legitimaţiei se publică în presă şi se anunţă Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT, în termen de 5 zile lucrătoare, în vederea consemnării în evidenţa prevăzută la alin. (4) şi a eliberării unei noi legitimaţii.
    (7) La data încetării calităţii de executor fiscal a titularului legitimaţiei, acesta o va depune la Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT, în vederea anulării, care va fi consemnată în evidenţa prevăzută la alin. (4).

    ART. 6
    Forma, conţinutul şi descrierea legitimaţiei sunt cele prevăzute în modelul prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 7
    Anexele nr. 1-2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 8
    Direcţia financiar, contabilitate, administrativ şi Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 9
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice,
                    Ionel Tescaru

    Bucureşti, 10 iulie 2019.
    Nr. 301.
    ANEXA 1

    Model legitimaţie
    - pagina 1 -
    GUVERNUL ROMÂNIEI
    A.N.R.S.C.
    STEMA ROMÂNIEI
    LEGITIMAŢIE DE EXECUTOR FISCAL
    - pagina 2 -
    GUVERNUL ROMÂNIEI
    Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice
    Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice - A.N.R.S.C.
    Sigla A.N.R.S.C.
    LEGITIMAŢIE DE EXECUTOR FISCAL
    Nr. .................
    drapelul României
    NUME: ..........................................................................
    PRENUME: ..................................................................
    CNP: .............................................................................
    FUNCŢIA: .....................................................................
    DIRECŢIA: ....................................................................
    DATA ELIBERĂRII: .......................................................
    Semnătura executorului
    .............................
    Preşedinte A.N.R.S.C.
    ...........................................
    (foto)
    - pagina 3 -

┌────────┬────────┬────────┬────────┬────────┐
│VIZĂ │VIZĂ │VIZĂ │VIZĂ │VIZĂ │
│Anul │Anul │Anul │Anul │Anul │
│........│........│........│........│........│
└────────┴────────┴────────┴────────┴────────┘


    NOTE:
    Executorul fiscal este împuternicit să ducă la îndeplinire prevederile cap. VI „Măsuri asigurătorii“ şi ale cap. VIII „Stingerea creanţelor fiscale prin executare silită“ din titlul VII „Colectarea creanţelor fiscale“ din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, să intre în orice incintă de afaceri a debitorului, persoană juridică, sau în alte incinte unde acesta îşi păstrează bunurile, în scopul identificării bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit, precum şi să analizeze evidenţa contabilă a debitorului în scopul identificării terţilor care datorează sau deţin în păstrare venituri ori bunuri ale debitorului; să intre în toate încăperile în care se găsesc bunuri sau valori ale debitorului, persoană fizică, precum şi să cerceteze toate locurile în care acesta îşi păstrează bunurile; să solicite şi să cerceteze orice document sau element material care poate constitui o probă în determinarea bunurilor proprietate a debitorului; să aplice sigilii asupra bunurilor, întocmind în acest sens proces-verbal.
    Legitimaţia este valabilă numai însoţită de delegaţia emisă de Direcţia financiar, contabilitate şi aprobată de preşedintele A.N.R.S.C.
    Legitimaţia este valabilă 5 ani de la data eliberării.
    Legitimaţia nu este transmisibilă.

    Descrierea legitimaţiei de executor fiscal - TIP CARTE
    1. Descrierea legitimaţiei:
    a) dimensiuni: 105 mm/74 mm
    b) carton: grosime - 1 mm
    c) culori:
    - „pagina 1“ - galben, albastru;
    – „pagina 2“ - alb-negru, roşu, galben, albastru, bleu (cod CMYK 15/5/0/0);
    – „pagina 3“ - alb-negru;
    – „pagina 4“ - albastru.

    d) fotografia este color, are dimensiunile de 30 x 40 mm.

    2. Legitimaţia de executor fiscal se compune din 4 pagini.
    3. Avizarea legitimaţiei de executor fiscal se efectuează prin semnarea de către preşedintele A.N.R.S.C. şi aplicarea ştampilei instituţiei. Avizarea anuală se face de către Direcţia dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT.
    4. Elementele de particularizare a legitimaţiei de executor fiscal sunt:
    a) drapelul României, având dimensiunile de 2 x 105 mm, poziţionarea acestuia în partea superioară a legitimaţiei de executor fiscal şi având intensitatea culorilor prevăzută în anexa nr. 1 la Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice, cu completările ulterioare;
    b) stema ţării, având dimensiunile de 50 x 70 mm şi fiind poziţionată în centru, pe pagina 2 şi pagina 3 a legitimaţiei de executor fiscal, în spaţiul rezervat textului, potrivit modelului original prevăzut în anexa nr. 1 la Legea nr. 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, cu modificările ulterioare, şi executată în filigran cu un singur ton închis la culoare;
    c) sigla A.N.R.S.C., poziţionată pe pagina 2 în partea superioară dreaptă, având dimensiunile 20 x 17 mm;
    d) fondul paginii 2 - fonta de siguranţă - cuprinde înscrisuri „A.N.R.S.C.“, pe toată suprafaţa, realizate cu culoarea bleu (cod CMYK - 15/5/0/0).


    ANEXA 2

    MODELUL
    evidenţei nominale a legitimaţiilor de executori fiscali

┌────┬─────────┬────────────┬─────┬────────────┬──────────────┬──────────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │Predarea/ │ │
│Nr. │Numele şi│Funcţia │ │Numărul │Eliberare │Pierderea │ │
│crt.│prenumele│executorului│Marca│legitimaţiei│ │legitimaţiei │Observaţii│
│ │ │fiscal │ │ ├────┬─────────┼────┬─────────┤ │
│ │ │ │ │ │Data│Semnătura│Data│Semnătura│ │
├────┼─────────┼────────────┼─────┼────────────┼────┼─────────┼────┼─────────┼──────────┤
│0 │1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼─────────┼────────────┼─────┼────────────┼────┼─────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────────┼─────┼────────────┼────┼─────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────────┼─────┼────────────┼────┼─────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼────────────┼─────┼────────────┼────┼─────────┼────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴─────────┴────────────┴─────┴────────────┴────┴─────────┴────┴─────────┴──────────┘


    Se completează în ordinea emiterii legitimaţiilor.
    Modalitatea de completare
    1. Persoana responsabilă cu evidenţa nominală va completa un rând în situaţie, pentru fiecare legitimaţie de executor fiscal, respectiv coloanele de la numărul 0 la numărul 4.
    2. Executorul fiscal va completa coloanele numărul 5-8, după cum urmează:
    - în momentul primirii legitimaţiei se vor completa coloanele 5 şi 6;
    – la predarea sau pierderea legitimaţiei se vor completa coloanele 7 şi 8;
    – coloana 9 se va completa de persoana responsabilă cu evidenţa nominală sau executorul fiscal, dacă va fi cazul.


    Caracteristici de tipărire şi arhivare
    1. Se tipăreşte faţă/verso cu ajutorul tehnicii de calcul.
    2. Se întocmeşte într-un singur exemplar de către persoana desemnată din cadrul Direcţiei dezvoltare instituţională, resurse umane şi IT.
    3. Se îndosariază în volume de 10 file.
    4. Se arhivează conform legii.


    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016