Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 30 din 4 august 2003  pentru aprobarea   Regulamentului nr. 6/2003 de modificare a   Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a fondurilor deschise de investitii, a societatilor de investitii si a depozitarilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 30 din 4 august 2003 pentru aprobarea Regulamentului nr. 6/2003 de modificare a Regulamentului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea si functionarea societatilor de administrare a investitiilor, a fondurilor deschise de investitii, a societatilor de investitii si a depozitarilor

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 577 din 12 august 2003
ORDIN nr. 30 din 4 august 2003
pentru aprobarea <>Regulamentului nr. 6/2003 de modificare a <>Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea şi funcţionarea societãţilor de administrare a investiţiilor, a fondurilor deschise de investiţii, a societãţilor de investiţii şi a depozitarilor
EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 577 din 12 august 2003


În conformitate cu prevederile art. 1, 2, art. 7 alin. (3) şi (15) şi ale art. 8 din Statutul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, aprobat prin <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 25/2002 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 514/2002 ,
în baza hotãrârii Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare din şedinţa din data de 31 iulie 2003,

preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba <>Regulamentul nr. 6/2003 de modificare a <>Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea şi funcţionarea societãţilor de administrare a investiţiilor, a fondurilor deschise de investiţii, a societãţilor de investiţii şi a depozitarilor, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Regulamentul menţionat la art. 1 intra în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 3
Secretariatul general şi Direcţia generalã piata de capital - Direcţia organisme de plasament colectiv vor urmãri ducerea la îndeplinire a prezentului ordin.

Preşedintele Comisiei Naţionale a
Valorilor Mobiliare,
Gabriela Anghelache

Bucureşti, 4 august 2003.
Nr. 30.

ANEXA

<>REGULAMENTUL Nr. 6/2003
de modificare a <>Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea şi funcţionarea societãţilor de administrare a investiţiilor, a fondurilor deschise de investiţii, a societãţilor de investiţii şi a depozitarilor

ART. I
<>Regulamentul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea şi funcţionarea societãţilor de administrare a investiţiilor, a fondurilor deschise de investiţii, a societãţilor de investiţii şi a depozitarilor, aprobat prin <>Ordinul preşedintelui Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 23/2003 , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 437 şi nr. 437 bis din 19 iunie 2003, se modifica dupã cum urmeazã:
1. La articolul 26 alineatul (1), litera f) va avea urmãtorul cuprins:
"f) contractul încheiat cu un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistrat în Registrul C.N.V.M.;"
2. La articolul 27 litera a), punctul 3 va avea urmãtorul cuprins:
"3. ultimul bilanţ contabil, înregistrat la administraţia financiarã - pentru persoanele juridice romane - sau la autoritatea competenta din ţara de origine - pentru persoanele juridice strãine -, certificat de auditori financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistraţi în Registrul C.N.V.M.;"
3. La articolul 50, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Persoanele din cadrul compartimentului de control intern vor raporta direct C.N.V.M. şi membrilor consiliului de administraţie al societãţii de administrare a investiţiilor, precum şi auditorului financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistrat în Registrul C.N.V.M., cu care societatea de administrare a investiţiilor a încheiat contract conform prevederilor prezentului regulament."
4. La articolul 51, litera d) va avea urmãtorul cuprins:
"d) sa nu facã parte din consiliul de administraţie, conducerea executivã şi sa nu detina calitatea de cenzor/auditor financiar al unei societãţi de administrare a investiţiilor, depozitar, societãţi de servicii de investiţii financiare sau al unei pieţe reglementate;"
5. La articolul 54, litera j) va avea urmãtorul cuprins:
"j) sa verifice eficienta sistemului informaţional şi procedurile interne;"
6. La articolul 68, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Raportul va avea conţinutul şi anexele prevãzute pentru raportul anual al organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare avute în administrare, precum şi pentru conturile individuale administrate, auditat de un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înregistrat în Registrul C.N.V.M."
7. La articolul 78, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 78. - (1) Societãţile de administrare a investiţiilor vor transmite la C.N.V.M. un raport semestrial şi unul anual privind propria activitate, certificat de auditorul financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistrat în Registrul C.N.V.M., în termenul de raportare prevãzut în instrucţiunile specifice ale Ministerului Finanţelor Publice, în forma prezentatã în anexa nr. 6 la prezentul regulament."
8. Articolul 132 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 132. - Caracterul adecvat şi rezonabil al criteriilor de evaluare folosite şi al ratei de conversie a unitãţilor de fond ale fondurilor implicate în fuziune trebuie evaluat de cãtre auditori financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistraţi în Registrul C.N.V.M."
9. La articolul 133, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 133. - (1) În situaţiile prevãzute la art. 96, 97 şi 98 cu privire la lichidarea fondurilor deschise de investiţii, în termen de 15 zile lucrãtoare de la data comunicãrii deciziei de retragere a autorizaţiei de funcţionare a fondului deschis de investiţii, societatea de administrare a investiţiilor va încheia un contract cu un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistrat în Registrul C.N.V.M., care poate fi şi altul decât cel cu care are încheiat contract societatea de administrare a investiţiilor în conformitate cu dispoziţiile prezentului regulament, desemnând auditorul ca administrator al lichidãrii."
10. La articolul 141, alineatul (1) va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 141. - (1) Societatea de administrare a investiţiilor va întocmi, va publica şi va transmite C.N.V.M. rapoarte pentru primul şi al treilea trimestru, raportul pentru primul semestru şi raportul anual privind fondurile avute în administrare. Raportul anual va fi auditat de auditori financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistraţi în Registrul C.N.V.M."
11. Articolul 162 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 162. - Societatea de administrare a fondului deschis de investiţii ale cãrui unitãţi de fond vor fi distribuite pe teritoriul României va comunica C.N.V.M. şi va publica în toate mediile de publicitate specificate în documentul informativ orice modificare a documentelor în baza cãrora a fost autorizata oferirea de unitãţi de fond."
12. La articolul 167, alineatul (3) va avea urmãtorul cuprins:
"(3) Pana la data de 31 decembrie 2006 societãţile de investiţii care se autoadministreaza vor avea obligaţia de a-şi majorã capitalul social pana la nivelul minim al echivalentului în lei a 300.000 euro, calculat la cursul de referinta comunicat de B.N.R."
13. La articolul 186 alineatul (1), litera f) va avea urmãtorul cuprins:
"f) contractul încheiat cu un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România şi înregistrat în Registrul C.N.V.M.;"
14. La articolul 199, alineatul (2) va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Înaintea înregistrãrii la oficiul registrului comerţului a modificãrilor prevãzute la alin. (1), societatea de investiţii va solicita C.N.V.M. autorizarea prealabilã de modificare/completare a documentelor care au stat la baza emiterii autorizaţiei de funcţionare."
15. Articolul 200 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 200. - C.N.V.M. va decide cu privire la emiterea autorizaţiei prealabile a modificãrilor în modul de organizare şi funcţionare a societãţii de investiţii în termen de 30 de zile de la data depunerii cererii şi a documentelor justificative corespunzãtoare, cu excepţia situaţiei prevãzute la art. 180 alin. (2)."
16. La articolul 210, litera a) va avea urmãtorul cuprins:
"a) sa dispunã de un spaţiu destinat exclusiv sediului filialei, care sa asigure buna desfãşurare a activitãţii şi a cãrui suprafata sa nu fie mai mica de 50 mp. Spaţiul destinat sediului secundar nu poate fi amplasat la subsolurile clãdirilor;"
17. La articolul 211, litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) copie legalizatã a actului care atesta deţinerea cu titlu legal a spaţiului destinat sediului secundar. Acesta va fi reînnoit şi depus la C.N.V.M., în maximum 15 zile de la data expirãrii. Nu se accepta contracte de asociere în participaţie ca dovada a deţinerii spaţiului destinat sediului secundar. În cazul contractului de subinchiriere se va prezenta declaraţia în forma scrisã a proprietarului care consimte cu privire la destinaţia spaţiului subinchiriat, însoţitã de copia legalizatã a contractului de închiriere, înregistrat la autoritatea fiscalã;"
18. Articolul 223 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 223. - Caracterul adecvat şi rezonabil al criteriilor de evaluare folosite şi al ratei de conversie a acţiunilor societãţilor de investiţii implicate în fuziune trebuie evaluat de cãtre auditori financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistraţi în Registrul C.N.V.M."
19. Articolul 233 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 233. - În conformitate cu <>art. 61 alin. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 26/2002 , aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 513/2002 , hotãrârile adunãrilor generale ale actionarilor pot fi adoptate şi prin exercitarea dreptului la vot prin corespondenta, cu confirmare de primire."
20. Articolul 243 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 243. - Prezentele dispoziţii se referã la oferirea în România de acţiuni ale societãţilor de investiţii strãine şi se aplica societãţilor de investiţii armonizate cu Directiva europeanã 85/611/EEC , cu modificãrile şi completãrile ulterioare."
21. La articolul 263 alineatul (4), litera c) va avea urmãtorul cuprins:
"c) certificatul de înregistrare de menţiuni cu privire la modificarea obiectului de activitate în conformitate cu lit. b) din prezentul alineat, dacã este cazul;"
22. Articolul 267 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 267. - Orice modificare adusã documentelor menţionate la art. 263 alin. (4) lit. f), referitoare la structura şi funcţiile departamentului/serviciului care desfãşoarã operaţiuni legate de activitatea de depozitare, modalitatea de luare şi transmitere a deciziilor şi modalitãţile interne de control, procedurile de securitate, control şi cele aplicabile în cazul apariţiei unor evenimente de forta majorã, precum şi la art. 263 alin. (4) lit. g) va fi supusã autorizãrii C.N.V.M."
23. La articolul 271, alineatul (4) va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Depozitarul constituie conturi bancare separate în numele fiecãrui organism depozitat, în care va pãstra tot numerarul primit pentru fiecare astfel de organism. Aceste conturi vor fi debitate/creditate de depozitar numai în baza funcţiilor sale de depozitare, în stricta conformitate cu instrucţiunile corespunzãtoare ale societãţii de administrare a investiţiilor."
24. Articolul 284 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 284. - (1) Depozitarii vor transmite la C.N.V.M., în forma materialã, raportari saptamanale întocmite în forma prezentatã în anexa nr. 12.
(2) Depozitarii vor transmite la C.N.V.M. un raport semestrial şi unul anual privind activitatea de depozitare, în termenul de raportare prevãzut în instrucţiunile specifice ale Ministerului Finanţelor Publice. Raportul anual va fi certificat de auditori financiari, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistraţi în Registrul C.N.V.M."
25. La anexa nr. 1 "Forma şi conţinutul minim al contractului de administrare de investiţii pentru fondurile deschise de investiţii", formularea: "Reprezentatã prin ... (numele, prenumele, domiciliul, funcţia, B.I. seria ... nr. ...,)" va fi înlocuitã cu formularea: "Reprezentatã prin ... (numele, prenumele, domiciliul, funcţia, B.I./C.I. seria ... nr. ...,)".
26. La anexa nr. 2 "Forma şi conţinutul minim al contractului de administrare de investiţii pentru societãţile de investiţii", formularea: "Reprezentatã prin ... (numele, prenumele, domiciliul, funcţia, B.I. seria ... nr. ...,)" va fi înlocuitã cu formularea: "Reprezentatã prin ... (numele, prenumele, domiciliul, funcţia, B.I./C.I. seria ... nr. ...,)".
27. La anexa nr. 3 "Cerere pentru autorizarea prealabilã (1)/ definitiva (2) a societãţii de administrare a investiţiilor" punctul 1 litera e), subpunctul 5 din pagina intitulata "OPIS" va avea urmãtorul cuprins:
"5. declaraţie pe proprie rãspundere, sub semnatura olografã, în forma autenticã, ce trebuie sa cuprindã toate detinerile directe sau indirecte, individuale şi/sau în legatura cu alte persoane implicate, depasind 5% din capitalul social al oricãrei societãţi comerciale;"
28. La anexa nr. 3 "Cerere pentru autorizarea prealabilã (1)/ definitiva (2) a societãţii de administrare a investiţiilor" punctul 2, litera f) din pagina intitulata "OPIS" va avea urmãtorul cuprins:
"f) contractul încheiat cu un auditor financiar, membru al Camerei Auditorilor Financiari din România, înregistrat în Registrul C.N.V.M.;"
29. La anexa nr. 3 "Cerere pentru autorizarea prealabilã (1)/ definitiva (2) a societãţii de administrare a investiţiilor", pagina "Rude şi afini ai membrilor consiliului de administraţie, ai comitetului de direcţie şi ai conducerii executive", formularea: "Persoanele menţionate în pagina 77" va fi înlocuitã cu formularea: "Persoanele menţionate în pagina 76".
30. La anexa nr. 3 "Cerere pentru autorizarea prealabilã (1)/ definitiva (2) a societãţii de administrare a investiţiilor", pagina "Acţionari persoane juridice", formularea: "Persoanele menţionate în pagina 77(1)" va fi înlocuitã cu formularea: "Persoanele menţionate în pagina 76(1)".
At. II
Formularea: "<>Legea nr. 31/1990 " din cuprinsul <>Regulamentului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nr. 3/2003 privind autorizarea şi funcţionarea societãţilor de administrare a investiţiilor, a fondurilor deschise de investiţii, a societãţilor de investiţii şi a depozitarilor va fi înlocuitã cu formularea: "<>Legea nr. 31/1990 , republicatã".
ART. III
Prezentul regulament intra în vigoare la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.



─────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016