Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 30 din 22 ianuarie 2004  pentru aprobarea Procedurii privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 30 din 22 ianuarie 2004 pentru aprobarea Procedurii privind declararea lunara de catre angajatori a evidentei nominale a asiguratilor si a obligatiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 102 din 3 februarie 2004
În temeiul prevederilor <>art. 17 din Hotãrârea Guvernului nr. 737/2003 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. 21 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>art. 9 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 86/2003 privind unele reglementãri în domeniul financiar, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 609/2003 ,

ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Procedura privind declararea lunarã de cãtre angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin, <>Ordinul ministrului muncii şi solidaritãţii sociale nr. 110/2002 pentru aprobarea Procedurii privind declararea lunarã de cãtre angajatori a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 181 din 18 martie 2002, se abrogã.
ART. 3
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei,
Elena Dumitru

Bucureşti, 22 ianuarie 2004.
Nr. 30.


ANEXĂ


PROCEDURĂ
privind declararea lunarã de cãtre angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj

I. Organizarea depunerii/transmiterii de cãtre angajatori a declaraţiei lunare privind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj

ART. 1
Obligaţia depunerii/transmiterii de cãtre angajatori a declaraţiei lunare prevãzute la <>art. 21 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se realizeazã prin completarea documentelor prezentate în anexele nr. 1 şi 2, care cuprind evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, denumitã în continuare declaraţie lunarã.
ART. 2
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2004, declaraţia lunarã se depune/transmite, pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei pentru care se datoreazã drepturile salariale şi/sau veniturile de natura acestora, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã în a cãrei razã teritorialã se aflã sediul angajatorului persoanã juridicã sau domiciliul angajatorului persoanã fizicã.
(2) În cazul în care angajatorii persoane juridice au sucursale şi/sau puncte de lucru, aceştia depun/transmit declaraţia lunarã, cumulat, atât pentru activitatea proprie, cât şi pentru activitatea sucursalelor şi/sau punctelor de lucru, dupã caz, la agenţia pentru ocuparea forţei de muncã în a cãrei razã teritorialã îşi are sediul angajatorul persoanã juridicã.
(3) Angajatorii depun/transmit declaraţia, în mod obligatoriu, în format electronic (suport magnetic/e-mail).
(4) În cazuri temeinic justificate directorul executiv al agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncã, respectiv a municipiului Bucureşti, poate aproba pentru angajatorii cu mai puţin de 5 salariaţi depunerea declaraţiei lunare pe suport hârtie.
(5) În termen de 15 zile de la publicarea prezentului ordin în Monitorul Oficial al României, Partea I, agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncã, respectiv a municipiului Bucureşti, vor publica pe site-ul propriu procedura electronicã prin care angajatorii au acces la formularul declaraţiei. Acest formular va putea fi vizualizat, completat şi transmis prin mijloace electronice.
ART. 3
Directorul executiv al fiecãrei agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncã, respectiv al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncã Bucureşti, va stabili, prin decizie, arondarea angajatorilor pe agenţii locale în funcţie de sediul sau domiciliul acestora, pentru depunerea/transmiterea declaraţiei lunare, precum şi competenţele de prelucrare a datelor înscrise în aceasta. Centralizarea bazei de date se asigurã la nivelul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncã, respectiv a municipiului Bucureşti.

II. Modul de completare a declaraţiei

ART. 4
Capitolul 1 "Evidenţa nominalã a asiguraţilor şi a obligaţiilor de platã la bugetul asigurãrilor pentru şomaj" prevãzut în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezenta procedurã se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La rubrica "CUI (Cod fiscal)" se înscrie numai partea numericã a acestuia.
2. Rubrica "Cod numeric personal" reprezintã codul numeric personal al angajatorului care nu are cod fiscal sau care nu este înregistrat la oficiul registrului comerţului (de exemplu, persoane fizice care angajeazã personal casnic conform legii).
3. La rubrica "Denumire angajator" se înscrie denumirea completã a angajatorului, aşa cum este înregistrat la oficiul registrului comerţului.
4. Evidenţa nominalã a asiguraţilor are în vedere persoanele care se aflã în urmãtoarele situaţii prevãzute de lege:
a) persoanele care desfãşoarã activitãţi pe bazã de contract individual de muncã;
b) funcţionarii publici şi alte persoane care desfãşoarã activitãţi pe baza actului de numire;
c) persoanele care îşi desfãşoarã activitatea în funcţii elective sau care sunt numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti, pe durata mandatului;
d) militarii angajaţi pe bazã de contract;
e) persoanele care au raport de muncã în calitate de membru cooperator;
f) alte persoane care realizeazã venituri din activitãţi desfãşurate potrivit legii şi care nu se regãsesc în una dintre situaţiile de mai sus.
5. Rubrica "Tip contract" se completeazã cu "Tn" pentru toate raporturile de muncã/serviciu cu durata normalã a timpului de muncã/lucru de 8 ore/zi şi cu "Tp" pentru contractul individual de muncã cu timp parţial de lucru.
6. Rubrica "Numãr ore normã în zi" se completeazã cu numãrul de ore de lucru normate în zi conform tipului de contract.
7. Rubrica "Numãr zile contributive în lunã" se completeazã cu numãrul de zile lucrãtoare normate în lunã, conform tipului de contract.
8. Rubrica "Bazã de calcul" se completeazã cu drepturile bãneşti determinate în conformitate cu prevederile <>art. 14 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 19 lit. a)-d) sau, dupã caz, pentru asiguraţii prevãzuţi la <>art. 19 lit. e) şi f) din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile ulterioare asupra veniturilor brute lunare realizate. Pentru persoanele care au stagiu de cotizare parţial, ca urmare a începerii/încetãrii raporturilor de muncã/serviciu în cadrul lunii de raportare, baza de calcul se considerã în funcţie de numãrul de ore efectiv lucrate în lunã. În cazul concediilor de sarcinã şi lãuzie, precum şi al concediilor medicale pentru incapacitate temporarã de muncã aceastã rubricã se va completa ca pentru program normal de lucru.
9. Rubrica "Contribuţie individualã datoratã" se completeazã cu suma rezultatã prin aplicarea cotei de 1% asupra bazei de calcul determinate conform pct. 8.
10. Rubrica "Contribuţie individualã viratã" se completeazã cu suma înscrisã pe ordinul de platã cu care s-a efectuat viramentul.
ART. 5
Capitolul 2 "Date despre angajator; deduceri şi reduceri" prevãzut în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezenta procedurã se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Rubrica "Total fond salarii brute realizate" se completeazã cu fondul de salarii determinat în conformitate cu prevederile <>art. 13 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
2. Deducerile şi reducerile se completeazã doar de cãtre angajatorii care beneficiazã de ele.
3. Rubrica "Rectificativã" se completeazã cu litera "X" numai dacã este cazul.
ART. 6
Nedepunerea declaraţiei lunare pânã la termenul stabilit, precum şi completarea acesteia altfel decât conform modelelor prevãzute în anexele nr. 1 şi 2 sau cu date eronate se sancţioneazã potrivit legii.

III. Modalitatea de transmitere în format electronic a declaraţiei lunare şi condiţiile tehnice standard pentru formatul electronic

ART. 7
Declaraţiile lunare în format electronic se vor transmite prin e-mail ca fişiere ataşate la un mesaj semnat de persoana autorizatã sã facã depunerea declaraţiei lunare, iar cele pe suport magnetic se depun pe discheta FD 3,5" sau CD în dublu exemplar. Dischetele/CD-urile vor fi etichetate cu informaţiile urmãtoare:
1. denumirea fişierului;
2. denumirea angajatorului;
3. codul fiscal al angajatorului;
4. anul şi luna pentru care se depune declaraţia (.II);
5. numãrul dischetei/CD-ului, dacã sunt mai multe (de exemplu: 1/3, 2/3, 3/3 pentru 3 dischete/CD-uri).
ART. 8
Declaraţia electronicã va conţine douã fişiere de tip DBF sau TXT (înregistrãri de lungime fixã) pentru fiecare capitol, care vor avea în mod obligatoriu urmãtoarele denumiri şi conţinut:
1. Cap1. DBF sau Cap1. TXT - anexa nr. 1
2. Cap2. DBF sau Cap2. TXT - anexa nr. 2
3. Câmpurile din structura fişierelor sunt de lungime fixã, iar ordinea lor este obligatorie, indiferent dacã se completeazã sau nu.
4. În descrierea de mai jos, rubrica "Tip câmp" are urmãtoarea semnificaţie
N - numeric, aliniat la dreapta;
C - caracter (alfanumeric), aliniat la stânga, fãrã diacritice.
5. În situaţia transmiterii fişierelor tip DBF se va respecta în mod obligatoriu denumirea câmpurilor date în structurile de fişier.
6. Descrierea fişierelor aferente anexelor nr. 1 şi 2 este urmãtoarea:
Fişierul Cap1. DBF sau Cap1. TXT (anexa nr. 1) conţine câte o înregistrare pentru fiecare asigurat şi are urmãtoarea structurã.



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire T L Semnificaţie
câmp i u
p n
g
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna declaraţiei LD N 2 Se completeazã cu luna anului pentru
care se întocmeşte declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul declaraţiei AD N 4 Se completeazã cu anul pentru care se
întocmeşte declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CF N 10 Se completeazã partea numericã a
înregistrare codului unic de înregistrare/codului
(CUI)/CF pentru fiscal atribuit angajatorilor -
angajatori persoane juridice
persoane juridice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CNPA N 13 Conţine Codul unic de înregistrare
înregistrare atribuit prin Certificatul de
(CUI)/CNP înregistrare angajatorilor persoane
angajator fizice (codul numeric personal al
persoane fizice angajatorului).
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nume şi prenume NUME C 30 Conţine numele şi prenumele asiguratului
asigurat
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod numeric CNP N 13 Conţine codul numeric personal al
personal asiguratului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Tip contract TC C 2 Se completeazã cu Tn pentru toate
raporturile de muncã/serviciu cu durata
normalã a timpului de muncã/lucru de
8 ore/zi şi cu Tp pentru contract
individual de munca cu timp parţial de
lucru
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr ore norma în NON N 2 Se completeazã cu numãrul de ore de
zi lucru normate în zi conform tipului
de contract.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr de zile NZN N 2 Se completeazã cu numãrul de zile
contributive în lucrãtoare normate în lunã, conform
lunã tipului de contract (mai mic sau egal
cu numãrul de zile lucrãtoare din luna
respectiva, sau dupã caz, mai mic sau
egal cu numãrul de zile calendaristice
din luna respectiva în cazul
militarilor angajaţi pe bazã de
contract)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Baza de calcul BC N 9 Se completeazã cu drepturile bãneşti
determinate în conformitate cu
prevederile art. 14 alin. (3) din
Normele metodologice de aplicare a
<>Legii nr. 76/2002 privind sistemul
asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea
ocupãrii forţei de muncã, aprobate
prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 174/2002 ,
cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, pentru asiguraţii prevãzuţi
la art. 19 lit. a) - d) sau, dupã caz,
pentru asiguraţii prevãzuţi la art. 19
lit. e) şi f) asupra veniturilor brute
lunare realizate. Pentru persoanele
care au stagiu de cotizare parţial,
ca urmare a începerii/încetãrii
raporturilor de muncã/serviciu în
cadrul lunii de raportare, baza de
calcul se considerã în funcţie de
numãrul de ore efectiv lucrate în
lunã. În cazul concediilor de sarcinã
şi lãuzie, precum şi a concediilor
medicale pentru incapacitate temporarã
de muncã se va completa ca pentru
program normal de lucru.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţia CID N 7 Conţine contribuţia datoratã de
individualã asigurat şi reţinutã de angajator
datoratã (1% din BC)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Contribuţia CIV N 7 Conţine contribuţia viratã de angajator
individualã
viratã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Fişierul Cap2. DBF sau Cap2. TXT (anexa nr. 2) conţine o singurã
înregistrare şi are urmãtoarea structurã:
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire T L Semnificaţie
câmp i u
p n
g
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Luna declaraţiei LD N 2 Se completeazã cu luna anului
pentru care se întocmeşte declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Anul declaraţiei AD N 4 Se completeazã cu anul pentru care se
întocmeşte declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumire angajator DEN C 30 Conţine denumirea angajatorului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CF N 10 Se completeazã partea numericã a codului
înregistrare unic de înregistrare/codului fiscal
(CUI)/CF pentru atribuit angajatorilor -
angajatori persoane persoane juridice
juridice
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cod unic de CNPA N 13 Conţine Codul unic de înregistrare
înregistrare atribuit prin Certificatul de
(CUI)/CNP înregistrare angajatorilor persoane
angajator fizice (codul numeric personal al
persoane fizice angajatorului).
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Localitatea LOC C 30 Adresa, sediu angajator-localitate
(oraş,comunã) (oraş sau comunã)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Strada (strada, STR C 30 Adresa, sediu angajator-strada sau satul
satul) - dacã localitatea este oraş, se
completeazã obligatoriu şi strada
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numar NRA C 10 Adresa, sediu angajator-numãr
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Bloc BL C 10 Adresa, sediu angajator-bloc
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Scara SC C 4 Adresa, sediu angajator-scara
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etaj ET C 2 Adresa, sediu angajator-etaj
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Apartament AP C 4 Adresa, sediu angajator-apartament
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Sector SECT N 1 Adresa, sediu angajator-sector
(numai pentru Bucureşti)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Judeţ JUD C 15 Adresa, sediu angajator-judet
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Telefon TEL N 9 Telefon de legãtura angajator
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fax FAX N 9 Numãrul de fax al angajatorului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
e-mail MAIL C 30 Adresa de e-mail a angajatorului
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Total fond salarii FS N 15 Conţine total fond de salarii brute
brute realizate realizate de asiguraţii menţionaţi la
<>art. 19 din Legea nr. 76/2002 privind
sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi
stimularea ocupãrii forţei de muncã,
cu modificãrile şi completãrile
ulterioare, determinat în conformitate
cu prevederile art. 13 din Normele
metodologice de aplicare a Legii
nr. 76/2002, aprobate prin Hotãrârea
Guvernului nr. 174/2002, cu modificãrile
şi completãrile ulterioare. Nu poate
fi mai mic decât suma bazelor de calcul
din capitolul 1
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere recuperatã DED80REC N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
cf. Art. 80 din angajator, recuperatã conform art. 80
<>Legea nr. 76/2002 din <>Legea nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de DED80RES N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
restituit cf. angajator, de restituit conform art. 80
<>Art. 80 din Legea din Legea nr. 76/2002
nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere recuperatã DED85REC N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
cf. Art. 85 din angajator, recuperatã conform art. 85
<>Legea nr. 76/2002 din <>Legea nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de DED85RES N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
restituit cf. Art. angajator, de restituit conform art. 85
85 din Legea din <>Legea nr. 76/2002
nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere recuperatã DED116REC N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
în baza Legii angajator, recuperatã în baza Legii nr.
nr. 116/2002 116/2002 şi a Normelor metodologice
aprobate prin Hotãrârea Guvernului
nr. 1.149/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Deducere de DED116RES N 10 Deduceri din contribuţia datoratã de
restituit în baza angajator, de restituit în baza
<>Legii nr. 116/2002 <>Legii nr. 116/2002 şi a Normelor
metodologice aprobate prin Hotãrârea
Guvernului nr. 1.149/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducere recuperatã RED9394REC N 10 Reduceri ale contribuţiei datorate de
conform art. 93 angajator, recuperate conform art. 93
şi art. 94 din şi <>art. 94 din Legea nr. 76/2002
<>Legea nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Reducere de RED9394RES N 10 Reduceri ale contribuţiei datorate de
restituit conform angajator, de restituit conform art. 93
art. 93 şi art. 94 şi <>art. 94 din Legea nr. 76/2002
din Legea
nr. 76/2002
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numele persoanei NUMEA C 15 Numele persoanei autorizate sã
autorizate depunã declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Prenumele persoanei PREA C 15 Prenumele persoanei autorizate sã
autorizate depunã declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Funcţia persoanei FUNCT C 15 Funcţia persoanei autorizate sã
autorizate depunã declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Modul de trimitere MOD C 1 Conţine M dacã se face pe suport
a declaraţiei magnetic şi E dacã se trimite pe cale
lunare electronicã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Numãr dischete/CD NRD N 2 Conţine numãrul de dischete sau CD-uri
care conţin declaraţia
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Rectificativa REC C 1 Conţine X daca este declaraţie
rectificativa si nimic daca nu este
declaraţie rectificativa
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Toate câmpurile numerice din anexele nr. 1 şi 2 sunt pozitive.
În cap. 1 (anexa nr. 1):
- completarea tuturor câmpurilor este obligatorie.
În cap. 2 (anexa nr. 2):
- câmpurile obligatorii sunt: LD, AD, DEN, CUI(CF/CNPA), LOC, JUD, FS,
NUMEA, PREA, FUNCT, MOD, NRD;
- câmpurile care se completeazã numai dacã este cazul sunt: STR, NRA, BL,
SC, ET, AP, SECT, TEL, FAX, MAIL, DED80REC, DED80RES, DED85REC,
DED85RES, DED116REC, DED116RES, RED9394REC, RED9394RES, REC.


IV. Metoda de stabilire a stagiului de cotizare

ART. 9
(1) Pentru stabilirea stagiului de cotizare se va utiliza o tabelã care va conţine numãrul de zile lucrãtoare corespunzãtor fiecãrei luni din an.
(2) Din calculul: NON x NZN/8 rezultã echivalentul în numãr de zile normale (8 ore) lucrate în luna respectivã. Calculul stagiului de cotizare pentru asiguraţii cu contract de muncã cu timp parţial de lucru se face adunând echivalentul în numãr de zile normale (8 ore) lucrate, corelând rezultatul obţinut cu tabela care conţine numãrul de zile lucrãtoare corespunzãtor fiecãrei luni.
(3) Se va calcula suma contribuţiilor individuale datorate, grupatã dupã CF/CNPA, LD şi AD. Aceastã sumã se va corela cu tabela primitã de la Ministerul Finanţelor Publice referitoare la sumele plãtite de angajator reprezentând contribuţia individualã de asigurãri pentru şomaj reţinutã de la asiguraţi, determinându-se astfel dacã angajatorul a achitat integral aceastã obligaţie bugetarã; în caz contrar se va proceda conform legii.
(4) Se va calcula procentul de 3% din total fond salarii brute realizate de asiguraţii menţionaţi la <>art. 19 din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare. Aceastã sumã se va corela cu tabela primitã de la Ministerul Finanţelor Publice referitoare la sumele plãtite de angajator reprezentând contribuţia pentru şomaj datoratã de angajator, determinându-se astfel dacã angajatorul a achitat integral aceastã obligaţie bugetarã; în caz contrar se va proceda conform legii.




ANEXA 1


la procedurã
------------
(Capitol 1)


Nr. .... din ziua ..... luna .... anul ....


DECLARATIE
privind evidenta nominala a asiguratilor si a obligatiilor
de plata la bugetul asigurarilor pentru somaj
pentru luna ... anul ....



┌────────┬────────────┬─────────┬──────────────────────────────────────────────┐
│CUI (Cod├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤Denumire │ │
│Fiscal) │ │angajator├──────────────────────────────────────────────┤
│sau CNP ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │
├───┬────┴───┬────────┴───┬─────┴──┬───────┬────────┬───────┬──────────────────┤
│Nr.│Nume si │Cod numeric │Tip │Nr. ore│Nr. zile│Baza de│Contributia │
│crt│prenume │personal al │contract│norma │contri- │calcul │individuala (lei) │
│ │asigurat│asiguratului│ │in zi │butive │ ├────────┬─────────┤
│ │ │ │ │ │in luna │ │Datorata│Virata │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 1 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 2 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 3 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 4 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 5 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 6 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 7 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 8 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 9 │ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┼────────┼────────────┼────────┼───────┼────────┼───────┼────────┼─────────┤
│ 10│ ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤ │ │ │ │ │ │
├───┴────────┴────────────┴────────┴───────┴────────┴───────┴────────┴─────────┤
│ │
│ Sub sanctiunile aplicate falsului in acte publice, declar ca am examinat │
│ aceasta declaratie si in conformitate cu informatiile furnizate, o declar │
│ corecta si completa. │
│ │
│ │
│ Persoana autorizata: Numele ...... Prenumele ...... Functia ........ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



NOTA:
-----
Evidenta asiguratilor conform <>art. 20 din Legea nr. 76/2002 , cu modificarile si completarile ulterioare, se tine de agentiile teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, in baza contractelor incheiate cu asiguratii.






ANEXA 2


la procedurã
------------
(Capitol 2)


DATE DESPRE ANGAJATOR; DEDUCERI SI REDUCERI
pentru luna .... anul ...



┌─────────┬────────────────────────────────────────────┬──────────┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┬┐
│Denumire │ │CUI (Cod) ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤
│angajator├────────────────────────────────────────────┤Fiscal sau│ │
│ │ │ CNP ├┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┴┤
├───────┬─┴─┬────────────────┬────┬────────────────────┼──────────┼────────────┤
│ │Loc│ │Str.│ │Total fond│ │
│Adresa ├───┼─┬──┬─┬──┬─┬──┬─┼──┬─┼──────┬─┬────┬──────┤salarii │ │
│ │Nr.│ │Bl│ │Sc│ │Et│ │Ap│ │Sector│ │Jud.│ │brute rea-│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │lizate │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ (lei) │ │
├───────┼───┴─┴──┴┬┴──┴┬┴──┴─┴──┴┬┴─────┬┴─┴────┴──────┼──────────┴─┬──────────┤
│Telefon│ │Fax │ │e-mail│ │ │ │
├───┬───┴─────────┴────┴─────────┴──────┴──────────────┼────────────┼──────────┤
│Nr.│ Deduceri si Reduceri (dupa caz) │Recuperata │De resti- │
│crt│ │din contri- │tuit de la│
│ │ │butia dato- │Bugetul │
│ │ │rata │Asigurari-│
│ │ │ │lor de │
│ │ │ │Somaj │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┤
│ 1 │Deduceri din contributia datorata de angajator, │ │ │
│ │conform <>art. 80 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┤
│ 2 │Deduceri din contributia datorata de angajator, │ │ │
│ │conform <>art. 85 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┤
│ 3 │Deduceri din contributia datorata de angajator, │ │ │
│ │in baza <>Legii nr. 116/2002 si a Normelor metodolo-│ │ │
│ │gice aprobate prin Hotararea Guvernului │ │ │
│ │nr. 1.149/2002 │ │ │
├───┼──────────────────────────────────────────────────┼────────────┼──────────┤
│ 4 │Reduceri ale contributiei datorata de angajator, │ │ │
│ │conform art. 93 si <>art. 94 din Legea nr. 76/2002 │ │ │
│ │ │ │ │
└───┴──────────────────────────────────────────────────┴────────────┴──────────┘

Sub sanctiunile aplicate falsului in acte publice, declar ca am examinat
aceasta declaratie si in conformitate cu informatiile furnizate, o declar
corecta si completa.

Persoana autorizata: Numele ..... Prenumele .... Functia ......

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ Declaratie lunara pe Numar dischete/CD [][] Semnatura si │
│ suport magnetic [] stampila .......... │
│ │
│ │
│ Declaratie lunara transmisa │
│ pe cale electronica [] Rectificativa [] │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


A.J.O.F.M./A.M.O.F.M.


Nr. ......../............




-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016