Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3 din 2 martie 1999  pentru aprobarea   Regulamentului nr. 1/1999 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3 din 2 martie 1999 pentru aprobarea Regulamentului nr. 1/1999 privind modul de incasare si de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanteaza Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999

EMITENT: COMISIA NATIONALA A VALORILOR MOBILIARE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 102 din 10 martie 1999

Preşedintele Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare,
în temeiul <>art. 13 şi 14 din Legea nr. 52/1994 privind valorile mobiliare şi bursele de valori,
având în vedere prevederile <>art. 2 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 privind finanţarea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare din venituri extrabugetare, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 65 din 16 februarie 1999,
în baza <>Hotãrârii Parlamentului României nr. 17/1994 ,
emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Pe data prezentului ordin se aproba <>Regulamentul nr. 1/1999 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 şi se dispune publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României.
ART. 2
Secretariatul general al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare va asigura aducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin.
ART. 3
<>Regulamentul nr. 1/1999 privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 intra în vigoare la data semnãrii prezentului ordin.


PREŞEDINTELE COMISIEI NAŢIONALE
A VALORILOR MOBILIARE,
prof. univ. dr. ŞTEFAN BOBOC


<>REGULAMENTUL Nr. 1/1999
privind modul de încasare şi de gestionare a veniturilor extrabugetare din care se finanţeazã Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare potrivit <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 6/1999

ART. 1
(1) Sumele provenite din cota de 0,08%, aplicatã la valoarea tranzacţiilor pe piata secundarã, se constituie ca venituri ale Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, se suporta de cãtre cumpãrãtor şi se calculeazã zilnic de cãtre:
a) Bursa de Valori Bucureşti, pentru tranzacţiile efectuate pe piata bursiera;
b) RASDAQ - S.R.L., pentru tranzacţiile efectuate pe piata RASDAQ, fiind evidentiate distinct în rapoartele zilnice de tranzactionare, emise de instituţiile menţionate mai sus.
(2) Rapoartele zilnice de tranzactionare vor fi transmise Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare de cãtre Bursa de Valori Bucureşti şi de RASDAQ - S.R.L. pe discheta sau pe linie directa cu accesibilitate la serviciul celor doua instituţii, sub forma unui fisier care va conţine urmãtoarele informaţii: denumirea societãţii de valori mobiliare, codul societãţii de valori mobiliare, data şedinţei de tranzactionare, valoarea tranzacţiilor cãtre cumpãrãtor, este de 0,08% şi suma de plata datoratã.
(3) Societãţile de valori mobiliare care tranzactioneaza pe piata au obligaţia ca, pe baza rapoartelor zilnice de tranzactionare, emise de Bursa de Valori Bucureşti şi de RASDAQ - S.R.L., sa vireze în contul indicat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare comisionul de 0,08% suportat de cumpãrãtor, aplicat la valoarea tranzacţiilor. Comisionul datorat va fi virat de cãtre societãţile de valori mobiliare în ziua T + 4, pe un singur ordin de plata atât pentru tranzacţiile de la Bursa de Valori Bucureşti, cat şi pentru tranzacţiile de pe piata RASDAQ.
(4) Pentru neplata în termen a veniturilor conform prevederilor art. 1 alin. (1), societãţile de valori mobiliare vor suporta o dobanda penalizatoare de 0,5% pentru fiecare zi care depãşeşte termenul T + 4. Societãţile de valori mobiliare care întârzie plata sumelor datorate conform art. 1 alin. (1) şi (4) mai mult de 30 de zile vor fi suspendate de pe piata.
ART. 2
(1) Sumele provenite din cota de 0,1%, aplicatã la valoarea activului net al fondurilor mutuale, al societãţilor de investiţii colective în valori mobiliare şi al societãţilor de investiţii financiare, constituite ca venit al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, se calculeazã şi se plãtesc de cãtre societatea de administrare sau de cãtre societatea de investiţii financiare, dacã acestea se autoadministreaza.
(2) Valoarea activului net lunar se înmulţeşte cu


0,1
─── x 100.
12


(3) Societãţile de administrare sau societãţile de investiţii financiare care se autoadministreaza vor efectua plata din contul fondului, respectiv al societãţilor de investiţii financiare autoadministrate, direct în contul de disponibil al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, informand obligatoriu Uniunea Nationala a Organismelor de Plasament Colectiv în Valori Mobiliare despre efectuarea plãţii.
(4) Virarea sumelor se face lunar, între 1 şi 10 ale lunii, prin aplicarea fractiei prevãzute la art. 2 alin. (2) asupra activului net, calculat în ultima zi lucrãtoare a lunii precedente. Prima plata se face în luna martie 1999.
(5) Nevirarea în termen de maximum 30 de zile a sumelor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, prevãzute la art. 2 alin. (1), atrage dupã sine plata unei dobânzi penalizatoare de 0,5% pe zi de întârziere de cãtre societãţile de administrare sau de societãţile de investiţii financiare care se autoadministreaza.
(6) Nu se calculeazã şi nu se vireazã veniturile definite la art. 2 alin. (1) de cãtre fondurile aflate în perioada de 60 de zile prevãzute la <>art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 24/1993 privind reglementarea constituirii şi functionarii fondurilor deschise de investiţii şi a societãţilor de investiţii ca instituţii de intermediere financiarã, aprobatã prin <>Legea nr. 83/1994 .
ART. 3
(1) Sumele provenite din cota de 0,5%, calculatã la valoarea emisiunii de valori mobiliare subscrise prin oferta publica autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venit al acesteia şi se plãtesc de cãtre societãţile emitente la aprobarea închiderii ofertelor publice, prin ordin de plata, în contul indicat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
(2) La închiderea ofertei publice prin emisiune de valori mobiliare, societatea de valori mobiliare care a intermediat oferta trebuie sa facã dovada plãţii corecte de cãtre emitent a sumei datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, calculatã potrivit art. 3 alin. (1),prin prezentarea ordinelor de plata care confirma efectuarea acestei plati.
(3) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea subscriptiilor a sumelor datorate conform art. 3 alin. (1), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va anula oferta publica.
ART. 4
(1) Sumele provenite din aplicarea cotei de 1,5% la valoarea emisiunilor distribuite în cadrul plasamentului privat, avizat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venituri ale acesteia şi se plãtesc de cãtre emitenti.
(2) Dovada plãţii veniturilor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, menţionate la art. 4 alin. (1), se prezintã de cãtre emitenti la încheierea plasamentului privat, o data cu informarea înaintatã Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.
(3) Plata sumelor datorate Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, definite ca venituri potrivit art. 4 alin. (1), se face prin ordin de plata în contul indicat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
(4) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea plasamentului privat a sumelor datorate conform art. 4 alin.(1), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va anula plasamentul privat.
ART. 5
(1) Sumele provenite din aplicarea cotei de 2% la valoarea ofertelor publice de cumpãrare-preluare, autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se constituie ca venituri ale acesteia şi se plãtesc de cãtre ofertanţi la închiderea ofertei.
(2) Plata se efectueazã de cãtre ofertant prin ordin de plata în contul indicat de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare.
(3) Dovada plãţii corecte a veniturilor prevãzute la art. 5 alin. (1) se prezintã Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare o data cu raportul privind rezultatele ofertei.
(4) În cazul nevirarii în termen de 5 zile de la încheierea ofertelor a sumelor datorate conform art. 5 alin. (1), Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare va anula oferta publica de cumpãrare-preluare.
ART. 6
Veniturile extrabugetare utilizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare conform <>art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 6/1999 şi rãmase necheltuite la închiderea exerciţiului bugetar rãmân la dispoziţia Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, urmând a fi folosite anul urmãtor conform prevederilor <>art. 73 alin. (3) din Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice.
ART. 7
Departamentul logistic va aduce la îndeplinire prevederile prezentului regulament.



─────────────-
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016