Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
ORDIN nr. 3 din 14 ianuarie 2005 pentru modificarea si completarea Ordinului presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 83/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea si certificarea produselor de origine animala destinate consumului uman, cu exceptia carnii proaspete
EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 68 din 20 ianuarie 2005
În temeiul prevederilor <>art. 10 lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 215/2004 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza <>Hotãrârii Guvernului nr. 308/2004 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unitãţilor din subordinea acesteia, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în baza legislaţiei sanitare veterinare armonizate cu reglementãrile Uniunii Europene în vigoare,
vãzând Referatul de aprobare nr. 30.159 din 13 ianuarie 2005, întocmit de Direcţia generalã sanitarã veterinarã,
preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite urmãtorul ordin:
ARTICOL UNIC
Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 83/2004 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind marcarea şi certificarea produselor de origine animalã destinate consumului uman, cu excepţia cãrnii proaspete, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 11 octombrie 2004, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 5 se introduce articolul 5^1 cu urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - Prin derogare de la art. 5, prevederile prezentului ordin se aplicã începând cu data de 30 iunie 2005."
2. Articolul 3 din anexã va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - Produsele de origine animalã definite la art. 1, cu excepţia laptelui crud şi a laptelui destinat consumului uman, obţinute de cãtre producãtorii particulari în gospodãria proprie, pot fi comercializate direct de cãtre producãtorii particulari cãtre consumatorul final, fãrã marcã de sãnãtate, numai în locurile special amenajate, autorizate în acest sens, controlate şi supravegheate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor."
3. La articolul 6 litera C, punctul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"1. Marca de sãnãtate care se aplicã pe produsele din carne de vânat sãlbatic destinate exportului în Uniunea Europeanã este o ştampilã de formã ovalã având dimensiunile de 6,5/4,5 cm care conţine urmãtoarele informaţii:
- în partea superioarã: "ROMANIA" cu litere majuscule;
- în centru: numãrul de aprobare al unitãţii sau centrului de reambalare, acordat de autoritatea centralã competentã pentru efectuarea unor activitãţi de export;
- în partea inferioarã: "INSPECTAT GUVERNAMENTAL" cu litere majuscule.
Inscripţiile de pe ştampilã se efectueazã în limba englezã.
Caracterele literelor au înãlţimea de 0,8 cm şi 1 cm pentru cifre."
Preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
Liviu Harbuz
Bucureşti, 14 ianuarie 2005.
Nr. 3.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: