Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.928/C din 20 decembrie 2017  privind condiţiile de conducere a autoturismelor de serviciu de către personalul  din cadrul structurilor teritoriale şi din aparatul central al Direcţiei Naţionale de Probaţiune    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.928/C din 20 decembrie 2017 privind condiţiile de conducere a autoturismelor de serviciu de către personalul din cadrul structurilor teritoriale şi din aparatul central al Direcţiei Naţionale de Probaţiune

EMITENT: Ministerul Justiţiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 34 din 15 ianuarie 2018
    Având în vedere dispoziţiile art. 17 alin. (3) şi art. 21 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul dispoziţiilor art. 13 din Hotărârea Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul justiţiei emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Autoturismele care formează parcul auto, constituit, potrivit legii, pentru activităţile specifice desfăşurate de Direcţia Naţională de Probaţiune şi de structurile teritoriale, denumite în continuare autoturisme de serviciu, pot fi conduse după cum urmează:
    a) de personal specializat - conducători auto încadraţi la Direcţia Naţională de Probaţiune;
    b) de conducătorii auto din cadrul tribunalelor, în condiţiile art. 21 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.079/2013 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a dispoziţiilor Legii nr. 252/2013 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de probaţiune, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) de personalul din cadrul structurilor teritoriale de probaţiune şi din aparatul central al Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

    (2) Personalul prevăzut la alin. (1) lit. c), denumit în continuare personal desemnat, poate conduce autoturismele de serviciu ale Direcţiei Naţionale de Probaţiune în condiţiile prezentului ordin.
    (3) Autoturismele de serviciu se folosesc exclusiv în scopul pentru care au fost destinate fiind interzise deplasările în scopuri personale, inclusiv pe trasee: domiciliu la şi de la locul de muncă, precum deplasările care nu au legătură cu activitatea de probaţiune. Deplasarea în străinătate a autoturismelor de serviciu se aprobă doar de către directorul general al Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

    ART. 2
    (1) Autoturismele de serviciu pot fi conduse de personalul desemnat, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiţii:
    a) îşi exprimă acordul scris pentru a conduce autoturisme de serviciu;
    b) posedă permis de conducere corespunzător categoriei autovehiculelor pe care urmează să le conducă, minimum categoria B, cu o vechime de cel puţin un an de la emitere;
    c) se obligă să ia în primire autoturismele de serviciu cu ocazia fiecărei deplasări, prin efectuarea de consemnări specifice în Evidenţa utilizării autoturismelor de serviciu, constituită potrivit anexei la prezentul ordin.

    (2) Şefii structurilor teritoriale, respectiv directorul general al Direcţiei Naţionale de Probaţiune nominalizează, prin decizie, personalul desemnat, după verificarea condiţiilor prevăzute la alin. (1), după cum urmează:
    a) şefii structurilor teritoriale, pentru personalul din subordine;
    b) directorul general al Direcţiei Naţionale de Probaţiune, pentru şefii structurilor teritoriale şi pentru personalul din structura centrală a Direcţiei Naţionale de Probaţiune.

    (3) Conducerea autoturismelor de serviciu fără îndeplinirea condiţiilor de la alin. (1) şi (2), respectiv în alte condiţii decât cele cuprinse la art. 1 alin. (3), atrage răspunderea disciplinară sau administrativă a celor responsabili, conform reglementărilor în vigoare.

    ART. 3
    (1) Personalul desemnat are obligaţia de a-şi însuşi caracteristicile tehnice generale ale autoturismelor de serviciu şi particularităţile exploatării acestora în funcţie de sezonul cald sau rece, precum şi reglementările legale în materie referitoare, în principal, la:
    a) securitatea şi sănătatea în muncă;
    b) măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor;
    c) prevederile prezentului ordin şi tipurile de asigurări întocmite pentru autoturismele de serviciu.

    (2) Personalul desemnat poate opta să nu conducă un autoturism de serviciu care nu are întocmită, pe lângă asigurarea obligatorie, şi asigurarea facultativă de tip CASCO.
    (3) Directorul general al Direcţiei Naţionale de Probaţiune şi şefii structurilor teritoriale de probaţiune consemnează aducerea la cunoştinţa personalului desemnat a obligaţiei prevăzute la alin. (1) prin proces-verbal încheiat în acest sens, odată cu decizia de desemnare.

    ART. 4
    (1) Personalul desemnat este obligat să procedeze, înaintea fiecărei deplasări, la controlul stării tehnice generale, solicitând, dacă este cazul, completarea dotării autoturismului de serviciu cu toate materialele, sculele, piesele şi accesoriile aferente acestuia.
    (2) Alimentarea cu carburant a autoturismelor de serviciu se efectuează exclusiv pe baza cardurilor alocate în acest sens de Direcţia Naţională de Probaţiune, personalul desemnat având obligaţia menţionării fiecărei alimentări în foaia de parcurs şi ulterior în fişa zilnică a autoturismului.

    ART. 5
    (1) Personalul desemnat are obligaţia de a completa după fiecare deplasare foaia de parcurs, respectând concordanţa între datele consemnate în foaie şi indicaţia de la bordul autoturismului de serviciu.
    (2) Foaia de parcurs a fiecărui autoturism de serviciu trebuie să cuprindă cel puţin următoarele coloane:
    a) „Plecare“;
    b) „Sosire“;
    c) „Itinerarul de deplasare“: locul de plecare în cursă, destinaţia, principalele puncte de trecere - pentru traseele în afara localităţii;
    d) „Distanţa parcursă, km“: urban, extraurban, pe drumuri neamenajate, după caz;
    e) numărul autoturismului de serviciu;
    f) numele şi prenumele persoanei care conduce autoturismul.

    (3) Personalul desemnat are obligaţia de a completa după fiecare deplasare, în format electronic, fişa zilnică a autoturismului, care trebuie să cuprindă cel puţin următoarele coloane:
    a) ziua, luna, anul completării;
    b) ora plecării;
    c) ora sosirii;
    d) numele şi prenumele persoanei care a condus autoturismul;
    e) kilometrii parcurşi;
    f) numărul şi seria bonului fiscal emis cu ocazia alimentării;
    g) cantitatea de combustibil alimentată;
    h) stocul de carburant în rezervor.

    (4) La terminarea deplasării, personalul desemnat realizează parcarea autoturismului de serviciu în condiţii de siguranţă.

    ART. 6
    (1) Personalul desemnat are obligaţia de a semnala orice defecţiune a tabloului de bord care nu mai permite înregistrarea rulajului efectuat, precum şi orice indicaţie semnalată la bord referitoare la instalaţia electrică, respectiv la consumul de lubrifianţi sau antigel, astfel:
    a) şefului structurii teritoriale de probaţiune, pentru personalul desemnat din cadrul acelei structuri;
    b) directorului general sau persoanei anume desemnate de acesta din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, în cazul şefilor structurilor teritoriale care conduc autoturisme de serviciu;
    c) persoanei anume desemnate de directorul general din cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune, în cazul personalului din aparatul central care conduce autoturisme de serviciu.

    (2) Persoanele menţionate la alin. (1) lit. a)-c) dispun măsurile necesare pentru remedierea de îndată a situaţiilor semnalate.

    ART. 7
    Şeful structurii teritoriale de probaţiune, respectiv persoana anume desemnată de directorul general pentru structura centrală a Direcţiei Naţionale de Probaţiune, verifică la sfârşitul fiecărei luni dacă foile de parcurs au fost completate corect şi la toate rubricile, confirmă totalul rulajului efectuat, precum şi timpul de exploatare a autoturismelor de serviciu.

    ART. 8
    Personalul desemnat suportă consecinţele nerespectării legislaţiei rutiere incidente pe durata deplasării cu autoturismul de serviciu.

    ART. 9
    Direcţia Naţională de Probaţiune şi cele 42 de servicii de probaţiune vor aduce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.

    ART. 10
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul justiţiei,
                    Tudorel Toader

    Bucureşti, 20 decembrie 2017.
    Nr. 3.928/C.
    ANEXA 1

    Denumirea instituţiei
    Evidenţa utilizării autoturismelor de serviciu
    Nr. ..../anul .....

┌───┬────┬─────────┬──────────────┬────────────┬──────────────┬──────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │Date de │Scule şi │Starea tehnică│ │ │ │
│ │ │Numele │identificare a│accesorii │a │ │Semnătură│Semnătură│
│Nr.│Data│persoanei│autoturismului│conform │autoturismului│Destinaţie│plecare │sosire │
│ │ │desemnate│de serviciu │inventarului│/ alte │ │ │ │
│ │ │ │ │nr. │observaţii │ │ │ │
├───┼────┼─────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼─────────┼─────────┤
├───┼────┼─────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼─────────┼─────────┤
├───┼────┼─────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼─────────┼─────────┤
├───┼────┼─────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼─────────┼─────────┤
├───┼────┼─────────┼──────────────┼────────────┼──────────────┼──────────┼─────────┼─────────┤
└───┴────┴─────────┴──────────────┴────────────┴──────────────┴──────────┴─────────┴─────────┘


    Fila nr. ...

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016