Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.815 din 20 decembrie 2018  privind acordarea unui bonus de dobândă pentru investitorii în titlurile de stat  emise prin Programul Tezaur    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.815 din 20 decembrie 2018 privind acordarea unui bonus de dobândă pentru investitorii în titlurile de stat emise prin Programul Tezaur

EMITENT: Ministerul Finanţelor Publice
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1092 din 21 decembrie 2018
    Având în vedere prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi al prevederilor pct. 4.1. a), b).1^2 subpct. 4^1 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
    ART. 1
    Se aprobă acordarea unui bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei unui număr de 1.000 de investitori în titlurile de stat emise de Ministerul Finanţelor Publice în cadrul Programului Tezaur, respectiv emisiunea cod 0003 lansată prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.648/2018 privind prospectul de emisiune a titlurilor de stat destinate populaţiei, prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului şi prin subunităţile poştale din reţeaua Companiei Naţionale „Poşta Română“ - S.A., în cadrul Programului TEZAUR - ediţia Centenar, aferent lunii noiembrie 2018, cu modificările ulterioare.

    ART. 2
    (1) La selecţia beneficiarilor bonusului de dobândă vor participa doar investitorii cu suma subscrisă cumulată minimă de 500 lei la emisiunea cod 0003.
    (2) Selecţia beneficiarilor bonusului de dobândă va fi realizată de comisia de selecţie prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin, în data de 27 decembrie 2018, la sediul Ministerului Finanţelor Publice. Scopul comisiei de selecţie îl constituie supravegherea şi validarea procesului de selecţie pentru desemnarea beneficiarilor bonusului de dobândă.

    ART. 3
    (1) Procesul de selecţie a beneficiarilor bonusului de dobândă presupune:
    a) Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare dezvoltă în cadrul aplicaţiei TREZOR modulul TEZAUR o funcţionalitate, prin care, pe baza listei investitorilor calificaţi, vor fi selectaţi 1.000 de câştigători;
    b) lista investitorilor care se califică pentru selecţie se ordonează crescător după codul numeric personal (lista va conţine coduri numerice personale unice, indiferent de numărul de subscrieri ale unui investitor) şi va avea un număr de ordine asociat fiecărui cod numeric personal;
    c) selecţia se va face aplicând o funcţie de generare aleatorie de 1.000 numere, în plaja de valori de la 1 la numărul total de investitori calificaţi;
    d) lista beneficiarilor bonusului de dobândă va fi generată în data de 27 decembrie 2018 sub supravegherea comisiei de selecţie a cărei componenţă este prevăzută în anexa nr. 1;
    e) comisia de selecţie validează lista celor 1.000 de beneficiari ai bonusurilor de dobândă.

    (2) Datele persoanelor beneficiare ale bonusului de dobândă sunt furnizate direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice, în termen de maximum 1 zi lucrătoare de la data selectării beneficiarilor bonusului de dobândă, în vederea înştiinţării investitorilor câştigători.
    (3) Ministerul Finanţelor Publice va comunica, prin publicarea pe pagina de internet www.mfinante.ro, rezultatul procesului de selecţie a beneficiarilor bonusului de dobândă.

    ART. 4
    Ulterior finalizării procesului de selecţie, sumele datorate beneficiarilor bonusului de dobândă vor fi virate în conturile de bonus de dobândă deschise pe numele beneficiarilor de unităţile operative ale Trezoreriei Statului care i-au înştiinţat cu privire la câştigarea bonusului de dobândă.

    ART. 5
    (1) Beneficiarii bonusului de dobândă vor fi înştiinţaţi în scris în termen de maximum 6 zile lucrătoare de la data selecţiei, de către unităţile operative ale Trezoreriei Statului, la adresa furnizată prin intermediul formularului de subscriere, în cazul persoanelor care au subscris prin unităţile Trezoreriei Statului, şi la adresa investitorului transmisă de Compania Naţională „Poşta Română“ - S.A., în cazul persoanelor care au subscris prin reţeaua subunităţilor poştale.
    (2) În cazul persoanelor care au subscris atât prin reţeaua Trezoreriei Statului, cât şi prin reţeaua subunităţilor poştale, înştiinţarea va fi realizată la adresa furnizată prin intermediul formularului de subscriere depus la unitatea operativă a Trezoreriei Statului. Modelul formularului de înştiinţare este prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    (1) Beneficiarii bonusului de dobândă vor fi înştiinţaţi astfel:
    a) în situaţia în care au subscris prin una sau mai multe unităţi operative ale Trezoreriei Statului, vor fi înştiinţaţi de către unitatea operativă prin care a fost realizată prima subscriere;
    b) în situaţia în care au subscris prin una sau mai multe unităţi operative ale Trezoreriei Statului şi una sau mai multe subunităţi poştale ale Companiei Naţionale „Poşta Română“ - S.A. vor fi înştiinţaţi de către unitatea operativă a Trezoreriei Statului prin care a fost realizată prima subscriere;
    c) în situaţia în care au subscris numai prin Compania Naţională „Poşta Română“ - S.A., vor fi înştiinţaţi de către unitatea operativă a Trezoreriei Statului din raza domiciliului fiscal al investitorului.

    (2) În scrisoarea de înştiinţare referitoare la câştigarea bonusului de dobândă va fi indicată adresa unităţii operative a Trezoreriei Statului unde beneficiarii bonusului de dobândă se vor prezenta pentru ridicarea bonusului de dobândă.

    ART. 7
    Pentru plata bonusului de dobândă beneficiarul/împuternicitul acestuia are obligaţia depunerii la sediul unităţii operative a Trezoreriei Statului a formularului privind solicitarea bonusului de dobândă, prevăzut în anexa nr. 3. Dacă beneficiarul nu se prezintă până la data de 20 decembrie 2019 pentru a solicita ridicarea bonusului de dobândă, suma va fi restituită la bugetul de stat în contul de cheltuieli bugetare din care a fost acordat. În situaţia în care, din motive medicale, beneficiarul nu poate ridica premiul, solicitarea bonusului de dobândă poate fi efectuată de un împuternicit al acestuia.

    ART. 8
    Prin încasarea bonusului de dobândă investitorul renunţă la posibilitatea tranzacţionării şi răscumpărării anticipate a titlurilor de stat subscrise în cadrul emisiunii de titluri de stat destinate populaţiei cod 0003.

    ART. 9
    Ulterior încasării bonusului de dobândă de către beneficiari sau în cazul în care beneficiarii nu solicită încasarea până la termenul-limită prevăzut la art. 7, conturile de bonus de dobândă îşi încetează funcţionarea.

    ART. 10
    (1) În scopul încasării sumelor reprezentând bonusul de dobândă, unităţile operative ale Trezoreriei Statului deschid contul 58.01.02 „Disponibil pentru bonus de dobândă“, codificat cu codul numeric personal al investitorului beneficiar al bonusului de dobândă.
    (2) Contul prevăzut la alin. (1) se creditează cu sumele reprezentând bonusul de dobândă încasat de la bugetul de stat, la data de 9 ianuarie 2019, şi se debitează cu:
    a) sumele transferate în contul de subscriere al beneficiarului bonusului de dobândă, în cazul în care beneficiarul completează şi depune formularul privind solicitarea bonusului de dobândă prevăzut în anexa nr. 3, care face parte din prezentul ordin;
    b) sumele restituite la bugetul de stat cu respectarea prevederilor art. 7.


    ART. 11
    Direcţia generală de trezorerie şi datorie publică şi Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 12
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul finanţelor publice,
                    Eugen Orlando Teodorovici

    Bucureşti, 20 decembrie 2018.
    Nr. 3.815.
    ANEXA 1

    Componenţa comisiei de selecţie

┌────┬─────────┬─────────┬─────────────┬────────────┐
│ │ │ │Departamentul│Poziţia │
│Nr. │Numele şi│ │din cadrul │deţinută în │
│crt.│prenumele│Funcţia │Ministerului │cadrul │
│ │ │ │Finanţelor │comisiei de │
│ │ │ │Publice │selecţie │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Direcţia │ │
│ │Ene │Director │generală de │ │
│1 │Mihaela │general │trezorerie şi│Preşedinte │
│ │ │ │datorie │ │
│ │ │ │publică │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Direcţia │ │
│ │Popescu │Director │generală de │ │
│2 │Diana │general │trezorerie şi│Membru │
│ │ │adjunct │datorie │ │
│ │ │ │publică │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Direcţia │ │
│ │Banu │Şef │generală de │ │
│3 │Angela │serviciu │trezorerie şi│Membru │
│ │ │ │datorie │ │
│ │ │ │publică │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Centrul │ │
│ │Vasile │Şef │Naţional │ │
│4 │Florian │serviciu │pentru │Membru │
│ │ │ │Informaţii │ │
│ │ │ │Financiare │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Serviciul de │ │
│ │ │ │comunicare, │ │
│5 │Grunevici│Şef birou│relaţii │Membru │
│ │Bogdan │ │publice, │ │
│ │ │ │mass-media şi│ │
│ │ │ │transparenţă │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │Direcţia │ │
│ │Zincă │Expert │generală de │Secretar │
│6 │Bogdan │principal│trezorerie şi│comisie │
│ │ │ │datorie │ │
│ │ │ │publică │ │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │Membru │
│ │ │ │Direcţia │rezervă │
│ │ │ │generală de │reprezentant│
│7 │Teju │Expert │trezorerie şi│al Direcţiei│
│ │Bogdan │superior │datorie │generale de │
│ │ │ │publică │trezorerie │
│ │ │ │ │şi datorie │
│ │ │ │ │publică │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │Membru │
│ │ │ │Centrul │rezervă │
│ │Lecca │ │Naţional │reprezentant│
│8 │Ruxandra │Consilier│pentru │al Centrului│
│ │Elena │superior │Informaţii │Naţional │
│ │ │ │Financiare │pentru │
│ │ │ │ │Informaţii │
│ │ │ │ │Financiare │
├────┼─────────┼─────────┼─────────────┼────────────┤
│ │ │ │ │Membru │
│ │ │ │ │rezervă │
│ │ │ │ │reprezentant│
│ │ │ │Serviciul de │al │
│ │Teişanu │ │comunicare, │Serviciului │
│9 │Diana │Expert │relaţii │de │
│ │Isabela │superior │publice, │comunicare, │
│ │ │ │mass-media şi│relaţii │
│ │ │ │transparenţă │publice, │
│ │ │ │ │mass-media │
│ │ │ │ │şi │
│ │ │ │ │transparenţă│
└────┴─────────┴─────────┴─────────────┴────────────┘


    ANEXA 2





    Scrisoare de înştiinţare
    Stimate domnule/doamnă ....................................., cod numeric personal ........................., vă aducem la cunoştinţă faptul că sunteţi unul dintre cei 1.000 de câştigători ai bonusului de dobândă în valoare de 5.000 lei acordat cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri. La procesul de selecţie au participat investitorii de titluri de stat cod 0003 dedicate populaţiei, cu o subscriere minimă de 500 de lei, emise în anul 2018, în cadrul Programului Tezaur.
    Vă mulţumim pentru încrederea acordată prin investirea în titlurile de stat emise de statul român prin Ministerul Finanţelor Publice.
    Va aducem la cunoştinţă că, potrivit prevederilor art. 8 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 3.815/2018 privind acordarea unui bonus de dobândă pentru investitorii în titlurile de stat emise prin Programul Tezaur, prin încasarea bonusului de dobândă investitorul renunţă la posibilitatea tranzacţionării şi răscumpărării anticipate a titlurilor de stat subscrise în cadrul emisiunii de titluri de stat destinate populaţiei cod 0003.
    Bonusul de dobândă poate fi ridicat în perioada 10 ianuarie 2019 - 20 decembrie 2019 la sediul unităţii operative a Trezoreriei Statului din .................................................. .

    ANEXA 3





    FORMULAR
    privind solicitarea bonusului de dobândă
    Subsemnatul
    Numele şi prenumele ............................., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ......... nr. ............., emis(ă) de ................ la data de .................., CNP ........................, locul naşterii ................, data naşterii .................................., domiciliat(ă) în localitatea ....................................., str. .................... nr. ......, bl. ........., sc. ...... et. ......, ap. ......., judeţul .........................., cod poştal ............., telefon ...................., adresa de e-mail .......................

    Reprezentat prin:
    Împuternicit legal: doamna/domnul
    Numele şi prenumele ............................, posesor/posesoare al/a BI/CI seria .......... nr. ............, emis(ă) de ................. la data de....................., CNP......................, locul naşterii ..................., data naşterii ...................., domiciliat(ă) în localitatea ......................................, str. ............................. nr. ....., bl. ......., sc. ......, et. ......, ap. ......., judeţul ........................, cod poştal ...................., telefon ..................., adresa de e-mail ......................, în baza Procurii nr. ..................... din data de .................., anexată,


    solicit plata sumei aferente bonusului de dobândă.
    Prin depunerea acestei solicitări sunt de acord să renunţ la dreptul de a răscumpăra anticipat şi de a transfera dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat subscrise în cadrul emisiunii cod 0003.
    Prezenta cerere este irevocabilă.
    Semnătură
    .....................
    Data
    ...................
    NOTĂ:
    Formularul privind solicitarea bonusului de dobândă se întocmeşte în două exemplare.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016