Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.763 din 10 decembrie 2013  pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 892/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 208 Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.763 din 10 decembrie 2013 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 892/2012 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor 208 "Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal" si 209 "Declaratie privind veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal"

EMITENT: AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 18 decembrie 2013

    În temeiul prevederilor:
    - art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală;
    - art. 5 alin. (4) şi art. 77^3 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 228 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 2 alin. (2) din Ordinul ministrului economiei şi finanţelor şi al ministrului justiţiei nr. 1.706/1.889/C/2008 privind aprobarea procedurilor de stabilire, plată şi rectificare a impozitului pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal şi a modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu modificările ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 892/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 208 "Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal" şi 209 "Declaraţie privind veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 430 din 28 iunie 2012, se modifică după cum urmează:

    1. La anexa nr. 1, formularul 208 "Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal", cod 14.13.01.13/10i se modifică şi se înlocuieşte cu formularul prevăzut în anexa nr. 1.

    2. La anexa nr. 2, Instrucţiunile de completare a formularului 208 "Declaraţie informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal", cod 14.13.01.13/10i, punctul 4, secţiunea C "Date informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal" de la capitolul II "Completarea declaraţiei" se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Col. 1 «Nume, Prenume» - se completează pentru fiecare beneficiar de venit, înscriindu-se numele şi prenumele persoanelor fizice.
    Col. 2 «CNP/NIF» - se completează pentru fiecare beneficiar de venit, înscriindu-se codul numeric personal sau numărul de identificare fiscală, atribuit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu ocazia înregistrării fiscale, după caz.
    Col. 3 «Nume, Prenume/Denumire» - se completează pentru fiecare persoană căreia i se transferă dreptul de proprietate şi dezmembrămintele acestuia, înscriindu-se numele şi prenumele persoanelor fizice, denumirea persoanelor juridice sau a altor entităţi, după caz.
    Col. 4 «Cod de identificare fiscală» - se completează pentru fiecare persoană fizică, juridică sau altă entitate, după caz, căreia i se transferă dreptul de proprietate şi dezmembrămintele acestuia, înscriindu-se codul de identificare fiscală.
    Codul de identificare fiscală poate fi:
    a) pentru persoanele juridice, precum şi pentru asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, cu excepţia celor prevăzute la lit. b), codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal;
    b) pentru persoane fizice şi juridice, precum şi pentru alte entităţi care se înregistrează potrivit legii speciale la registrul comerţului, codul unic de înregistrare atribuit potrivit legii speciale;
    c) pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, cu excepţia celor prevăzute la lit. b), codul de înregistrare fiscală atribuit de organul fiscal;
    d) pentru persoanele fizice, altele decât cele prevăzute la lit. c), codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale;
    e) pentru persoanele fizice care nu deţin cod numeric personal, numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal.
    În cazul transferului dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin donaţie, la completarea declaraţiei, în col. 1 şi col. 2 se înscriu datele de identificare ale donatarului, iar în col. 3 şi col. 4 cele ale donatorului.
    În cazul transferului dreptului de proprietate şi al dezmembrămintelor acestuia, prin moştenire, în col. 1 şi col. 2 se înscriu datele de identificare ale persoanei căreia i se transferă dreptul de proprietate şi dezmembrămintele acestuia, iar col. 3 şi col. 4 nu se completează.
    Col. 5 «Cota parte» - se înscrie cota-parte ce revine cumpărătorilor, în urma transferului dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia.
    În cazul în care nu sunt precizate cotele, se prezumă că fiecare coproprietar, cumpărător, deţine o cotă egală cu a celorlalţi.
    Col. 6 «Modalitatea de transfer a dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia» - se înscrie tipul de transfer, pentru fiecare tranzacţie (vânzare-cumpărare, moştenire, donaţie etc.).
    Col. 7 «Perioadă deţinere imobil» - se înscrie perioada de deţinere a bunului imobil înstrăinat: sub 3 ani, inclusiv, sau peste 3 ani, după caz.
    Atenţie!
    Nu se completează în cazul transmiterii dreptului de proprietate şi a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moştenire.
    Col. 8 «Valoarea înscrisă în documentul de transfer» - se înscrie suma reprezentând valoarea înscrisă în documentul de transfer (actul notarial), pentru fiecare tranzacţie, pe fiecare beneficiar de venit.
    Col. 9 «Baza de calcul al impozitului» - se înscrie, după caz, suma reprezentând valoarea declarată de părţi în actul prin care se transferă dreptul de proprietate sau dezmembrămintele sale ori valoarea orientativă stabilită prin expertiza întocmită de camera notarilor publici, în cazul în care valoarea declarată este inferioară valorii orientative, pentru fiecare tranzacţie, pe fiecare beneficiar de venit.
    Col. 10 «Impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal» - se înscrie suma reprezentând impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal calculat şi încasat de notarul public, potrivit legii, pentru fiecare tranzacţie, pe fiecare beneficiar de venit.
    În cazul în care există mai mulţi coproprietari, impozitul se calculează la valoarea deţinută de fiecare coproprietar, iar dacă nu sunt precizate cotele se prezumă că fiecare coproprietar deţine o cotă egală cu a celorlalţi.
    Col. 11 «Taxele notariale aferente transferului» - se înscrie suma reprezentând taxele notariale aferente transferului, pentru fiecare tranzacţie.
    Prin taxe notariale se înţelege tariful ANCPI (Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), tariful pentru obţinerea extraselor, precum şi alte sume datorate bugetului de stat încasate de notarii publici la transferul proprietăţilor imobiliare."

    3. Anexa nr. 3 "Instrucţiuni pentru transmiterea în format electronic a Declaraţiei informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal, cod 14.13.01.13/10i" se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2.

    ART. II
    Formularul prevăzut la art. I pct. 1 se utilizează pentru declararea informaţiilor privind transferurile de proprietăţi imobiliare din patrimoniul personal realizate începând cu semestrul I al anului 2014.
    ART. III
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. IV
    Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, precum şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. V
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Preşedintele Agenţiei Naţionale
                            de Administrare Fiscală,
                              Gelu-Ştefan Diaconu

    Bucureşti, 10 decembrie 2013.
    Nr. 3.763.


    ANEXA 1

                             DECLARAŢIE INFORMATIVĂ
                 privind impozitul pe veniturile din transferul
               proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal
--------------
    NOTĂ(CTCE)
    Modelul Declaraţiei informative 208 se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, Nr. 799 din 18 decembrie 2013 la paginile 12-13, (a se vedea imaginea asociată).


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 3 la Ordinul nr. 892/2012)


                                  INSTRUCŢIUNI
             pentru transmiterea în format electronic a Declaraţiei
                informative privind impozitul pe veniturile din
              transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul
                         personal, cod 14.13.01.13/10i

    Structura fişier XML pentru Declaraţia informativă privind impozitul pe veniturile din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal (formular 208)


┌───┬───────────────┬────────────────────────────┬────────┬───────┬────┬──────────────────┬────────────────────────────────┐
│Nr │ Elemente/ │ │Tipul şi│ Câmp │Câmp│ Formule şi │ │
│crt│ atribute │ Denumire câmp │lungime │obliga-│cal-│ restricţii │ Erori │
│ │ │ │ câmp │ toriu │cu- │ │ │
│ │ │ │ │ │lat │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 1.│<declaraţie208>│ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 2.│luna │Perioada de raportare - Luna│ N(2) │ DA │ │- luna în (06,12) │ERR - luna raportare │
│ │ │ │ │ │ │pt. an>2013 │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 3.│an │Perioada de raportare - An │ N(4) │ DA │ │an > = 2013 │ERR - an raportare │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 4.│d_rec │Declaraţie rectificativă │ N(1) │ DA │ │d_rec=(0-iniţială,│ │
│ │ │ │ │ │ │1-rectificativă) │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 5.│nume_declar │Nume declarant │ C(75) │ DA │ │ │ERR - nume declarant necompletat│
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 6.│prenume_declar │Prenume declarant │ C(75) │ DA │ │ │ERR - prenume declarant │
│ │ │ │ │ │ │ │necompletat │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 7.│funcţie_declar │Funcţie declarant │ C(50) │ DA │ │ │ERR - funcţie declarant │
│ │ │ │ │ │ │ │necompletată │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 8.│ │Notar public │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│ 9.│cui │Cod de înregistrare fiscală │ N(13) │ DA │ │Verificare cui │ERR - CIF notar invalid sau │
│ │ │ │ │ │ │ │necompletat │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│10.│den │Denumire/Nume şi Prenume │ C(200) │ DA │ │ │ERR - denumire notar │
│ │ │ │ │ │ │ │necompletată │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│11.│adresa │Adresă domiciliu fiscal │ C(1000)│ DA │ │ │ERR - adresă notar necompletată │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│12.│telefon │Telefon domiciliu fiscal │ C(15) │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│13.│fax │Fax domiciliu fiscal │ C(15) │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│14.│mail │E-mail domiciliu fiscal │ C(200) │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│15.│nrben │Nr. beneficiari de venit │ N(15) │ DA │ DA │nrben = suma(op1) │ERR - mod de calcul eronat │
│ │ │ │ │ │ │ │pentru Nr. beneficiari de venit │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│16.│Tvalt │Total valoare înscrisă în │ N(15) │ DA │ DA │Tvalt = suma │ERR - mod de calcul eronat │
│ │ │documentul de transfer (lei)│ │ │ │(ival_bv) │pentru Total valoare înscrisă în│
│ │ │ │ │ │ │ │documentul de transfer │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│17.│Tbază │Total bază de calcul al │ N(15) │ DA │ DA │Tbaza = suma │ERR - mod de calcul eronat │
│ │ │impozitului (lei) │ │ │ │(baza_bv) │pentru Total bază de calcul al │
│ │ │ │ │ │ │ │impozitului │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│18.│Timp │Total impozit pe venitul din│ N(15) │ DA │ DA │Timp=suma(imp_bv) │ERR - mod de calcul eronat │
│ │ │transferul proprietăţilor │ │ │ │ │pentru Total impozit pe venitul │
│ │ │imobiliare │ │ │ │ │din transferul proprietăţilor │
│ │ │ │ │ │ │ │imobiliare │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│19.│totalPlată_A │Suma de control │ N(15) │ DA │ DA │totalPlată_A = │ERR - mod de calcul eronat │
│ │ │ │ │ │ │suma(imp_bv) │pentru suma de control │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│20.│<op1> │1-n apariţii │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│21.│ │Beneficiar de venit │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│22.│cif_bv │1.CNP/NIF │ N(13) │ │ │Verificare cif │ERR - CIF beneficiar invalid │
│ │ │ │ │ │ │(la străini nu se │ │
│ │ │ │ │ │ │cere CNP/NIF) │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│23.│den_bv │2. Nume, Prenume │ C(100) │ DA │ │ │ERR - denumire beneficiar │
│ │ │ │ │ │ │ │necompletată │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│24.│mod_tr │6. Modalitatea de transfer │ N(1) │ DA │ │mod_tr =(1,2,3,4) │ERR - modalitatea de transfer │
│ │ │a dreptului de proprietate │ │ │ │1 - (V) prin acte │necompletată │
│ │ │ │ │ │ │de vânzare- │ │
│ │ │ │ │ │ │cumpărare │ │
│ │ │ │ │ │ │2 - (M) prin │ │
│ │ │ │ │ │ │moştenire │ │
│ │ │ │ │ │ │3 - (D) prin │ │
│ │ │ │ │ │ │donaţie │ │
│ │ │ │ │ │ │4 - ( A) altele │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│25.│per_DI │7. Perioadă deţinere imobil │ N(1) │ │ │per_DI=(1, 2) │ERR - Perioadă deţinere imobil │
│ │ │ │ │ │ │1 - sub 3 ani │ │
│ │ │ │ │ │ │inclusiv │ │
│ │ │ │ │ │ │2 - peste 3 ani │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│26.│explicaţie │Explicaţie modalitatea de │ C(200) │ │ │dacă mod_tr=4 │ERR - mod_tr = 4 şi explicaţie │
│ │ │transfer │ │ │ │atunci │nu e completată │
│ │ │ │ │ │ │explicaţie<>null │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│27.│val_bv │8. Valoarea înscrisă în │ N(15) │ DA │ │ │ │
│ │ │documentul de transfer (lei)│ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│28.│baza_bv │9. Baza de calcul a │ N(15) │ DA │ │ │ERR - bază de calcul │
│ │ │impozitului (lei) │ │ │ │ │necompletată │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│29.│imp_bv │10. Impozitul pe venitul din│ N(15) │ DA │ │Formule de calcul │ERR - impozit necompletat │
│ │ │transferul proprietăţilor │ │ │ │propuse │ │
│ │ │imobiliare din patrimoniul │ │ │ │ │ │
│ │ │personal (lei) │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│30.│taxe_bv │11. Taxele notariale │ N(15) │ │ │ │ │
│ │ │aferente transferului (lei) │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│31.│<op11> │0-n apariţii │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│32.│ │Cealaltă parte contractantă │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│33.│den_cc │3. Denumire/Nume şi prenume │ C(200) │ │ │dacă mod_tr = (1, │ERR - denumire cealaltă parte │
│ │ │ │ │ │ │3,4) atunci │contractantă necompletată │
│ │ │ │ │ │ │den_cc <> null │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│34.│cif_cc │4. Cod de identificare │ N(13) │ │ │Verificare cif │ERR - CIF cealaltă parte │
│ │ │fiscală (CF/CNP/NIF) │ │ │ │ │contractantă invalid │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│35.│cota_cc │5. Cota parte │N(3.2) 3│ │ │cota_cc <= 100 │ERR - suma cote parte pe │
│ │ │ │întregi │ │ │suma(cota_cc) │beneficiar │
│ │ │ │2 zecim.│ │ │= 100 din toţi │ │
│ │ │ │ │ │ │op11 ai unui op1 │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│36.│</op11> │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│37.│</op1> │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────┼────────────────────────────┼────────┼───────┼────┼──────────────────┼────────────────────────────────┤
│38.│</declaraţie │ │ │ │ │ │ │
│ │208> │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────┴────────────────────────────┴────────┴───────┴────┴──────────────────┴────────────────────────────────┘


    Calcul pentru coloana 10 "Impozitul pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal"
    (formule de calcul propuse)


─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
imp_bv = x + y%*(baza_bv-z)

                                                                     x y%
mod_tr=2 (M) (la finalizare în mai mult de 2 ani) --> imp_bv = 0 +1%*(baza_bv -0)
mod_tr=2 (M) (la finalizare în maximum 2 ani) --> imp_bv = 0

mod_tr<>2 (V, D, A) şi per_DI=1 (<= 3 ani) şi baza_bv <=200000 --> imp_bv = 0 +3%*(baza_bv -0)
mod_tr<>2 (V, D, A) şi per_DI=1 (<= 3 ani) şi baza_bv > 200000 --> imp_bv = 6000 +2%*(baza_bv -200000)
mod_tr<>2 (V, D, A) şi per_DI=2 (> 3 ani) şi baza_bv <=200000 --> imp_bv = 0 +2%*(baza_bv -0)
mod_tr<>2 (V, D, A) şi per_DI=2 (> 3 ani) şi baza_bv > 200000 --> imp_bv = 4000 +1%*(baza_bv -200000)


                                      -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Armena
09 Februarie 2016
I read your post and wihsed I was good enough to write it
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016