Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.735 din 23 decembrie 2015  pentru aprobarea procedurii privind emiterea şi modificarea acordului de preţ în avans, precum şi conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului de preţ în avans    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.735 din 23 decembrie 2015 pentru aprobarea procedurii privind emiterea şi modificarea acordului de preţ în avans, precum şi conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului de preţ în avans

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 972 din 29 decembrie 2015
    Având în vedere prevederile art. 5 alin. (4), art. 11 alin. (4), art. 19 alin. (6), art. 36 alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi prevederile art. 52 alin. (22) şi art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
    (1) Se aprobă procedura privind emiterea şi modificarea acordului de preţ în avans, prevăzută în anexa nr. 1.
    (2) Acordul de preţ în avans poate fi modificat prin prelungirea valabilităţii, extindere sau, după caz, revizuire, la cererea scrisă a contribuabilului/plătitorului.

    ART. 2
    Conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului de preţ în avans, documentaţia aferentă, precum şi modalitatea de depunere a acestora sunt prevăzute în anexa nr. 2.

    ART. 3
    (1) Prevederile prezentului ordin se aplică cererilor de emitere a acordului de preţ în avans depuse după data de 1 ianuarie 2016.
    (2) Pentru cererile de emitere a acordurilor de preţ în avans depuse anterior datei de 1 ianuarie 2016 sunt aplicabile dispoziţiile legale în vigoare la data depunerii acestora.

    ART. 4
    Prezentul ordin se completează cu Liniile directoare privind preţurile de transfer emise de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru societăţile multinaţionale şi administraţiile fiscale, cu amendamentele/modificările şi completările ulterioare.

    ART. 5
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Direcţia generală coordonare inspecţie fiscală, Direcţia generală juridică, direcţiile generale regionale ale finanţelor publice şi unităţile subordonate acestora şi Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 7
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale
                    de Administrare Fiscală,
                    Gelu-Ştefan Diaconu
                    Bucureşti, 23 decembrie 2015.
                    Nr. 3.735.

    ANEXA 1

    PROCEDURA
    privind emiterea şi modificarea
    acordului de preţ în avans
    1. Prezenta procedură se aplică emiterii/modificării de către organul fiscal central a unui act administrativ, în vederea stabilirii condiţiilor şi modalităţilor în care urmează să fie determinate, pe parcursul unei perioade fixe, preţurile de transfer, în cazul tranzacţiilor efectuate cu persoane afiliate, definit la art. 52 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, ca "acord de preţ în avans" şi denumit în continuare acord.
    2. Contribuabilii/plătitorii care desfăşoară tranzacţii cu persoane afiliate şi care sunt înregistraţi la organele fiscale din România pot solicita Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emiterea sau modificarea unui acord.
    3. Discuţia preliminară
    3.1. Anterior depunerii unei cereri pentru emiterea/modificarea unui acord, contribuabilii/plătitorii pot solicita în scris organului fiscal competent o discuţie preliminară.
    3.2. Cererea pentru discuţia preliminară se depune la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi conţine informaţii cu privire la datele de identificare ale contribuabilului/plătitorului solicitant şi ale reprezentantului legal, precum şi o scurtă prezentare a obiectului discuţiei.
    3.3. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va comunica în scris contribuabilului/plătitorului data, ora şi locul unde se organizează discuţia preliminară.

    4. Furnizarea de alte date/informaţii sau documente
    4.1. În funcţie de circumstanţele fiecărui caz în parte, contribuabilul/plătitorul trebuie să furnizeze şi alte informaţii/date/documente organului fiscal competent, la cererea scrisă a acestuia.
    4.2. Contribuabilul/plătitorul solicitant va răspunde cererilor de informaţii/date/documente suplimentare, inclusiv în situaţia în care acestea au legătură cu persoanele afiliate.

    5. În situaţiile în care organul fiscal competent solicită clarificări ce vizează obiectul cererii şi/sau informaţii/date sau documente relevante luării deciziei, termenul pentru emiterea/modificarea acordului se suspendă şi se prelungeşte cu perioada cuprinsă între data solicitării şi data obţinerii acestora.
    6. Cererea pentru emiterea/modificarea unui acord se respinge prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în următoarele situaţii:
    a) cererea şi documentaţia prezentate nu conţin cel puţin unul dintre elementele prevăzute la pct. 1.1 lit. a)-x) şi pct. 1.2 din anexa nr. 2 la ordinul pentru aprobarea procedurii privind emiterea şi modificarea acordului, precum şi conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului;
    b) cererea şi documentaţia nu sunt prezentate conform pct. 2 din anexa nr. 2 la ordinul pentru aprobarea procedurii privind emiterea şi modificarea acordului, precum şi conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului sau nu sunt refăcute, după depunere, conform prevederilor menţionate;
    c) cererea de modificare prin prelungirea valabilităţii, extindere sau, după caz, revizuire nu a fost depusă cu minimum 30 de zile înainte de împlinirea termenului de valabilitate a acordului emis;
    d) dacă există o procedură fiscală, administrativă sau judiciară în curs care are legătură cu cazul descris sau cazul descris face obiectul unei cercetări de natură penală, inclusiv pentru fapte de evaziune fiscală, şi are legătură cu contribuabilul solicitant;
    e) dacă se constată faptul că cererea şi documentaţia depuse conţin informaţii care nu sunt corecte şi conforme cu realitatea sau care ascund o altă situaţie de fapt;
    f) contribuabilul/plătitorul care solicită emiterea acordului nu a transmis clarificările/documentele solicitate de către organul fiscal competent cu privire la cererea şi/sau documentele depuse, în termenul prevăzut de lege, sau nu a completat documentaţia potrivit prevederilor legale;
    g) în alte situaţii decât cele prevăzute la lit. a)-f) când se constată că cererea nu vizează aspecte necesar a fi clarificate în condiţiile prevăzute la art. 52 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

    7. Tranzacţiile între persoanele afiliate se realizează conform principiului valorii de piaţă dacă indicatorul financiar al tranzacţiei/valorii tranzacţiei (preţ/marjă/rezultat) se încadrează în intervalul de comparare. Pentru stabilirea intervalului de comparare vor fi avute în vedere următoarele:
    1. analiza de comparabilitate va avea în vedere criteriile teritoriale în următoarea ordine: naţional, Uniunea Europeană, paneuropean, internaţional;
    2. disponibilitatea rezonabilă a datelor la momentul stabilirii preţurilor de transfer sau la momentul documentării acestora, pentru care contribuabilul/plătitorul verificat prezintă documentele justificative pentru datele utilizate la momentul stabilirii preţurilor de transfer;
    3. marja de comparare reprezintă intervalul de valori ale preţului sau marjei/rezultatului aferent tranzacţiilor comparabile derulate între societăţi comparabile independente;
    4. pentru determinarea valorilor extreme, marja de comparare va fi împărţită în 4 segmente. Segmentele de maxim şi de minim reprezintă rezultatele extreme. Intervalul de comparare reprezintă intervalul de valori ale preţului sau marjei/rezultatului aferent tranzacţiilor comparabile derulate între societăţi comparabile independente, după eliminarea din marja de comparare a rezultatelor extreme.

    8. Prezentarea proiectului de acord sau a clarificărilor
    8.1. Înainte de emiterea, respectiv de respingerea cererii de emitere a acordului organul fiscal competent prezintă contribuabilului/plătitorului proiectul actului administrativ în cauză, acordându-i acestuia posibilitatea de a-şi exprima punctul de vedere potrivit art. 9 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia cazului în care contribuabilul/plătitorul renunţă la acest drept şi notifică acest fapt organului fiscal.
    8.2 Contribuabilul/plătitorul poate prezenta clarificările prevăzute la art. 52 alin. (6) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, sau poate exprima punctul de vedere prevăzut la pct. 8.1 în termen de 60 de zile lucrătoare de la data solicitării clarificărilor necesare ori de la data comunicării proiectului de acord.

    9. Acordul se aprobă prin şi este anexă a ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emis pentru soluţionarea cererii de emitere sau modificare depuse de către contribuabilul/plătitorul solicitant şi conţine:
    a) denumirea organului fiscal emitent;
    b) în cazul acordului bilateral/multilateral, denumirea şi datele de identificare ale autorităţii sau autorităţilor fiscale implicate în emiterea acordului;
    c) datele de identificare ale contribuabilului/plătitorului beneficiar al acordului;
    d) datele de identificare ale persoanei afiliate/sediului permanent cu care se derulează tranzacţia ce va fi acoperită prin acord;
    e) data la care a fost emis şi data de la care produce efecte acordul;
    f) obiectul acordului, respectiv tranzacţia care este acoperită prin acesta;
    g) motivul de fapt, metodologia de calcul al preţurilor de transfer, metoda de stabilire a preţului de transfer, intervalul de comparare sau marja fixă din intervalul de comparare, stabilite conform principiului valorii de piaţă, respectiv criteriile şi argumentaţia în selectarea acestora, aşa cum au fost prezentate şi propuse de către contribuabil/plătitor în documentaţia depusă;
    h) temeiul de drept;
    i) termenii, condiţiile, metoda de stabilire a preţului de transfer, intervalul de comparare sau marja fixă din intervalul de comparare, stabilite conform principiului valorii de piaţă, aprobate prin acord;
    j) prezumţiile critice care pot afecta acordul;
    k) perioada de valabilitate a acordului;
    l) în cazul acordurilor bilaterale sau multilaterale, menţiuni privind limba care prevalează în cazul unei dispute;
    m) cerinţele privind conţinutul raportului anual ce trebuie depus de către contribuabilul/plătitorul beneficiar al acordului;
    n) opinia contribuabilului/plătitorului solicitant privind proiectul acordului, comunicat în condiţiile legii, în perioada de emitere a acestuia;
    o) menţiuni privind posibilitatea modificării prin prelungirea valabilităţii, extindere sau, după caz, revizuire;
    p) menţiuni privind condiţiile în care acordul îşi pierde valabilitatea;
    q) menţiunea că acordul emis produce efecte numai faţă de contribuabilul/plătitorul solicitant şi pentru tranzacţia acoperită;
    r) referinţe la completările documentaţiei/solicitările de clarificări care au intervenit în perioada de emitere a acordului;
    s) în cazul acordurilor bilaterale/multilaterale alte informaţii ce sunt opozabile celorlalte administraţii fiscale/persoanelor afiliate ce sunt parte ale acestor acorduri şi care derivă din specificul legislaţiei statelor respective.

    10. În situaţia în care contribuabilul/plătitorul nu este de acord cu acordul emis, acesta transmite, în termen de 30 de zile de la comunicare, o notificare la organul fiscal emitent. Acordul pentru care contribuabilul/plătitorul a transmis o notificare nu produce niciun efect juridic.
    11. Respingerea cererii de emitere sau de modificare a acordului se aprobă prin şi este anexă la ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emis în acest sens şi va conţine:
    a) datele de identificare ale contribuabilului/plătitorului solicitant al acordului;
    b) obiectul acordului;
    c) prezentarea obiectului acordului şi a tranzacţiei care face obiectul cererii, respectiv a temeiului de drept aferent;
    d) prezentarea considerentelor respingerii cererii de emitere a acordului, respectiv a temeiului de drept care a stat la baza respingerii.

    12. Perioada acoperită prin acord
    12.1. Acordul se emite pentru o perioadă de maximum 5 ani. Prin excepţie, se pot emite acorduri pe o perioadă mai mare, în cazul contractelor pe termen lung.
    12.2. Se emite câte un acord pentru fiecare tranzacţie derulată cu persoana afiliată.

    13. Acordul produce efecte numai pentru viitor, începând cu anul fiscal următor celui în care s-a încheiat tranzacţia. Prin excepţie, acordul se poate aplica şi în anul fiscal în care s-a depus cererea sau s-a emis acordul, cu condiţia ca cererea să fie depusă anterior aplicării politicii de preţuri de transfer, respectiv aplicării condiţiilor şi modalităţilor în care urmează să fie determinate preţurile de transfer, în cazul tranzacţiilor efectuate cu persoane afiliate, pentru tranzacţia care va face obiectul acordului.
    14. În situaţia în care acordul bilateral sau multilateral îşi încetează valabilitatea, acest fapt va fi notificat în scris autorităţii sau autorităţilor fiscale din statele semnatare ale acordului.
    15. Raportul anual
    15.1. Contribuabilul/plătitorul, titular al unui acord, are obligaţia de a depune anual la organul fiscal emitent al acordului un raport privind modul de realizare a termenilor şi condiţiilor acestuia în anul de raportare. Raportul se depune până la termenul prevăzut de lege pentru depunerea situaţiilor financiare anuale, respectiv a raportărilor contabile anuale.
    15.2. Raportul anual va fi depus pe suport hârtie la registratura organului fiscal emitent sau transmis prin poştă în două exemplare, cu filele îndosariate şi însoţite de opis, sub semnătura reprezentantului legal sau împuternicitului acestuia.
    15.3. Nedepunerea raportului anual la termenul prevăzut de lege are ca efect anularea acordului.

    16. În situaţia în care există indicii că tranzacţia care face obiectul cererii de emitere, modificare prin prelungirea valabilităţii, extindere sau, după caz, revizuire a unui acord poate fi o tranzacţie transfrontalieră artificială în sensul prevederilor art. 11 alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, organul fiscal competent poate solicita contribuabilului/plătitorului care a depus o cerere de emitere de acord unilateral transformarea acestuia în acord bilateral sau multilateral, după caz.
    17. Achitarea tarifului de emitere/modificare a acordului
    17.1. Tariful pentru emiterea sau modificarea acordului, respectiv diferenţa de tarif în situaţia încadrării contribuabilului/plătitorului în perioada de emitere în categoria "marilor contribuabili" se va achita în lei în contul 20.33.01.29 al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cod IBAN RO56TREZ70020330129XXXXX, deschis la Trezoreria Operativă a Municipiului Bucureşti.
    17.2. Neachitarea diferenţei tarifului de emitere sau de modificare, respectiv a diferenţei de tarif în situaţia încadrării contribuabilului/plătitorului în perioada de emitere în categoria "marilor contribuabili" stabilit în condiţiile art. 52 alin. (17) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, are ca efect anularea valabilităţii acordului.

    18. Acordul se comunică contribuabilului/plătitorului căruia îi este destinat, precum şi organului fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de contribuabilul/ plătitorul solicitant.
    19. Acordul este opozabil şi obligatoriu faţă de organul fiscal numai dacă termenii şi condiţiile acestuia au fost respectate de contribuabil/plătitor.

    ANEXA 2

    Conţinutul cererii de emitere şi modificare a acordului
    de preţ în avans, documentaţia aferentă, precum şi
    modalitatea de depunere a acestora
    1. Conţinutul cererii şi documentaţiei pentru emiterea/modificarea acordului de preţ în avans
    1.1. Cererea, însoţită de documentaţia pentru emiterea, modificarea prin prelungirea valabilităţii, extinderea sau revizuirea unui acord de preţ în avans (denumit în continuare acord) trebuie să conţină următoarele:
    a) obiectul cererii de emitere/modificare a acordului, respectiv tranzacţia care face obiectul acestuia;
    b) persoana afiliată/sediul permanent implicată/implicat în acord, cu datele de identificare atât ale contribuabilului/plătitorului solicitant, cât şi ale persoanei afiliate/sediului permanent, parte la tranzacţie;
    c) prezentarea generală a structurii organizatorice, juridice şi operaţionale a grupului, lista entităţilor componente, inclusiv sediile permanente, dacă este cazul, cu localizarea geografică a acestora şi precizarea participaţiilor de la nivelul grupului;
    d) descrierea generală a activităţii grupului, strategia de afaceri, inclusiv eventualele schimbări din strategia de afaceri din perioada anterioară depunerii cererii, la nivel de grup;
    e) descrierea principalelor funcţii îndeplinite, riscuri asumate şi active utilizate, la nivel de grup, care contribuie semnificativ şi definitoriu la crearea de valoare adăugată, cu individualizarea acestora la nivelul fiecărei entităţi participante în grup;
    f) prezentarea deţinătorilor de active necorporale şi a drepturilor de proprietate aferente, din cadrul grupului (brevet, licenţă, denumire comercială, marcă, siglă, know-how etc.), a aranjamentelor de contribuţii la cost, a activităţii de cercetare-dezvoltare, dacă este cazul;
    g) prezentarea structurii organizatorice, juridice şi operaţionale a contribuabilului/plătitorului solicitant, a listei persoanelor afiliate, inclusiv sediile permanente şi datele de identificare ale acestora, localizarea geografică a persoanelor afiliate/sediilor permanente, precizarea relaţiilor de afiliere directă şi indirectă ale solicitantului şi evidenţierea schimbărilor intervenite, după caz;
    h) descrierea activităţii contribuabilului/plătitorului, strategia de afaceri, inclusiv schimbările din strategia de afaceri/profilul funcţional din perioada anterioară depunerii cererii, dacă este cazul;
    i) descrierea generală a activităţii de cercetare-dezvoltare a contribuabilului/plătitorului solicitant, dacă este cazul;
    j) prezentarea unor eventuale acorduri încheiate de contribuabilul/plătitorul solicitant cu persoane afiliate, ce vizează aranjamente de contribuţii la cost;
    k) descrierea tranzacţiilor legate de eventuale restructurări ale afacerilor ce implică contribuabilul/plătitorul în cauză, în perioada anterioară depunerii cererii;
    l) descrierea tranzacţiei ce va fi derulată de către contribuabilul/plătitorul solicitant cu persoana afiliată/sediul permanent şi care va face obiectul acordului:
    - fluxul de tranzacţionare;
    – fluxul de facturare;
    – valoarea preconizată a tranzacţiei ce urmează a fi derulată cu persoana afiliată/sediul permanent, parte a acordului, după caz;

    m) descrierea generală a politicii de stabilire a preţurilor de transfer la nivelul contribuabilului/plătitorului care solicită emiterea acordului;
    n) prezentarea detaliată a tranzacţiei care face obiectul acordului, cu evidenţierea eventualelor particularităţi şi/sau circumstanţe speciale ale acesteia (de exemplu: strategii de afaceri specifice, cum ar fi strategii de penetrare a pieţei, evenimente de natură extraordinară etc.), după caz;
    o) prezentarea detaliată a analizei funcţionale şi a analizei de comparabilitate:
    - caracteristicile bunurilor corporale/necorporale sau a serviciilor, inclusiv a serviciilor de finanţare ce fac obiectul tranzacţiei aferente cererii de emitere a acordului;
    – funcţiile îndeplinite, riscurile asumate şi activele utilizate de către contribuabilul/plătitorul solicitant al acordului, respectiv modalitatea de alocare a acestora între persoana afiliată/sediul permanent, parte la tranzacţie;
    – circumstanţele economice ale tranzacţiei ce face obiectul acordului;
    – termenii contractuali ai tranzacţiei, cu anexarea copiilor proiectelor de contract/înţelegeri ce vor sta la baza derulării tranzacţiei ce face obiectul cererii de emitere/modificare de acord;
    – analiza de comparabilitate: informaţii cu privire la tranzacţii comparabile externe sau interne (descrierea strategiei de căutare a societăţilor comparabile şi a surselor de informaţii, prezentarea valorilor indicatorilor financiari utilizaţi în analiza de comparabilitate, descrierea eventualelor ajustări de comparabilitate realizate, prezentarea listei societăţilor comparabile şi a listei societăţilor eliminate din eşantionul de comparabilitate, ca urmare a căutării manuale, cu precizarea motivelor excluderii etc.). Justificarea respectării principiului valorii de piaţă va avea la bază informaţiile disponibile contribuabilului în mod rezonabil la momentul stabilirii/ documentării preţurilor de transfer, cu prezentarea documentelor-suport în acest sens;
    – prezentare a motivelor pentru care s-a recurs la o analiză multianuală sau la o analiză anuală a datelor comparabile, după caz;

    p) descrierea metodei de stabilire a preţurilor de transfer pentru tranzacţia ce face obiectul acordului şi argumentarea criteriilor de selecţie a acesteia; în cazul metodelor de stabilire a preţurilor de transfer ce presupun selectarea părţii testate va fi prezentată argumentarea pentru selectarea acesteia;
    q) propunerea privind conţinutul acordului şi data de la care se solicită ca acesta să producă efecte;
    r) o prezentare a prezumţiilor critice care ar putea afecta acordul emis;
    s) perioada ce va fi acoperită prin acord;
    t) în cazul cererilor de emitere de acord bilateral sau multilateral, menţiuni privind autoritatea sau autorităţile fiscale din alte state cărora li s-a solicitat participarea la acord;
    u) dovada achitării tarifului de emitere sau de modificare a acordului;
    v) declaraţia pe propria răspundere privind realitatea şi corectitudinea informaţiilor furnizate în cererea şi documentaţia prezentate;
    w) declaraţia pe propria răspundere a contribuabilului/plătitorului referitoare la faptul că nu există nicio procedură fiscală, administrativă sau judiciară în curs pentru cazul descris şi pentru care este solicitată emiterea acordului, respectiv dacă situaţia descrisă face obiectul unei cercetări de natură penală, inclusiv pentru fapte de evaziune fiscală, şi are legătură cu contribuabilul solicitant;
    x) prezentarea informaţiilor şi datelor conţinute în cererea de emitere sau de modificare a acordului care fac obiectul sau ar putea conduce la divulgarea secretului comercial, industrial şi/sau profesional;
    y) prezentarea acordurilor unilaterale sau bilaterale/multilaterale încheiate cu alte state, care au legătură cu tranzacţia ce face obiectul acordului, la care organul fiscal emitent nu este parte;
    z) prezentarea altor informaţii relevante despre contribuabil/ plătitor.

    1.2. Contribuabilul/Plătitorul care solicită emiterea unui acord are obligaţia actualizării şi transmiterii declaraţiilor prevăzute la pct. 1.1 lit. v)-w) ori de câte ori intervin modificări pe parcursul perioadei de emitere a acordului.
    1.3. Cererea şi documentaţia pentru modificarea acordului, depuse în perioada de valabilitate a acordului, vor conţine informaţiile solicitate la pct. 1.1 şi 1.2, cu precizarea punctuală a modificărilor survenite/informaţiilor suplimentare deţinute, faţă de cererea şi documentaţia iniţial depuse şi care afectează termenii şi condiţiile în care a fost emis acordul.

    2. Depunerea cererii şi documentaţiei de emitere/modificare a acordului
    2.1. Cererea şi documentaţia pentru emiterea acordului se depun sau se transmit prin poştă, în trei exemplare, pe suport hârtie, la registratura generală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
    2.2. În cazul în care există documente într-o limbă străină, acestea vor fi însoţite de traduceri în limba română, certificate de traducători autorizaţi de Ministerul Justiţiei, în condiţiile legii.
    2.3. Filele vor fi îndosariate, numerotate şi însoţite de opis.
    2.4. Cererea şi anexele documentaţiei pentru emiterea acordului care sunt disponibile şi în format electronic vor fi înaintate organului fiscal competent într-un format ce permite copierea acestora.
    2.5. În cazul în care contribuabilul/plătitorul completează cererea şi documentaţia cu date, informaţii sau documente suplimentare, din proprie iniţiativă sau la solicitarea organului fiscal competent, acestea vor fi însoţite de trimiteri la documentaţia iniţială, după caz.
    2.6. Organul fiscal central competent în emiterea acordului este Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016