Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.721 din 23 aprilie 2021  pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.457/2020 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.721 din 23 aprilie 2021 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.457/2020 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022

EMITENT: Ministerul Educaţiei
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 456 din 28 aprilie 2021
    Având în vedere:
    - prevederile art. 76 alin. (4), art. 94 alin. (2) lit. e) şi ale art. 361 alin. (3) lit. d) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare;
    – prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare;
    – prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor);
    – prevederile Ordinului ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 3.753/2011 privind aprobarea unor măsuri tranzitorii în sistemul naţional de învăţământ, cu modificările ulterioare;
    – prevederile art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei,

    ministrul educaţiei emite prezentul ordin.
    ART. I
    Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 5.457/2020 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 834 şi nr. 834 bis din 11 septembrie 2020, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. După articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 2^1
    (1) Pentru realizarea unei planificări privind accesul persoanelor în unitatea de învăţământ, în scopul depunerii dosarului de înscriere, părintele/reprezentantul legal trebuie să îşi exprime intenţia de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă.
    (2) Depunerea dosarelor se poate realiza şi prin poştă, cu confirmare de primire, sau prin e-mail, cu documente scanate.
    (3) În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poştă, cartea de identitate şi certificatul de naştere se depun în copie.
    (4) Candidaţilor care au transmis dosarele de înscriere prin poştă sau e-mail li se va comunica, telefonic sau prin e-mail, situaţia înscrierii.
    (5) În cazul transmiterii dosarelor prin mijloace electronice sau prin poştă, candidaţii/părinţii/reprezentanţii legali ai acestora au obligaţia de a prezenta în format fizic, în original sau în copie certificată în conformitate cu originalul, documentele care au stat la baza înscrierii în învăţământul liceal, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.
    (6) Prezentarea de înscrisuri false se pedepseşte conform legii şi atrage pierderea locului obţinut prin fraudă."

    2. La articolul 5, alineatul (7) se abrogă.
    3. La articolul 5, după alineatul (9) se introduce un nou alineat, alineatul (10), cu următorul cuprins:
    "(10) Proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, pentru candidaţii care nu au studiat în gimnaziu în limba maternă respectivă, pentru admiterea în anul şcolar 2021-2022 în liceele care organizează clase cu predare în limbile minorităţilor naţionale, se organizează în conformitate cu Metodologia de organizare şi desfăşurare a probei de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, pentru candidaţii care nu au studiat în gimnaziu în limba respectivă, pentru admiterea în anul şcolar 2021-2022 în liceele care organizează clase cu predare în limbile minorităţilor naţionale, prevăzută în anexa nr. 6."

    4. După articolul 6 se introduc două noi articole, articolele 6^1 şi 6^2, cu următorul cuprins:
    "ART. 6^1
    Comisiile de înscriere din unităţile de învăţământ gimnazial îndeplinesc şi atribuţii privind stabilirea rezultatelor la probele de aptitudini organizate pentru admiterea în anul şcolar 2021-2022 în liceele vocaţionale, respectiv la proba de verificare a cunoştinţelor de limba modernă pentru admiterea în anul şcolar 2021-2022 în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională, precum şi atribuţii privind completarea, semnarea şi ştampilarea anexelor la fişele de înscriere şi încărcarea informaţiilor în aplicaţia informatică, conform prevederilor cuprinse în anexele nr. 2 şi 3 şi procedurilor elaborate de către Comisia Naţională de Admitere.
    ART. 6^2
    Probele de aptitudini şi proba de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, pentru candidaţii care nu au studiat în gimnaziu limba maternă respectivă, care, conform prevederilor anexei nr. 2 şi anexei nr. 6, se susţin on-line, pot fi susţinute fie la domiciliul candidatului, dacă acesta dispune de mijloacele electronice necesare sau cu ajutorul mijloacelor electronice puse la dispoziţia candidatului de către unitatea de învăţământ, la cererea acestuia, dacă acesta nu dispune de mijloacele electronice necesare, fie la unitatea de învăţământ din care provine candidatul."

    5. După articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu următorul cuprins:
    "ART. 7^1
    (1) Pentru absolvenţii clasei a VIII-a din seria curentă şi din seriile anterioare, internaţi în spital sau aflaţi în izolare, în contextul epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi care din această cauză nu pot depune documentele necesare înscrierii şi participării la etapele de admitere prevăzute în Calendarul admiterii pentru învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, precum şi dosarul de înscriere la unitatea de învăţământ liceal la care au fost admişi/repartizaţi computerizat, transmiterea şi completarea documentelor se fac prin mijloace electronice. În această situaţie, părintele/reprezentantul legal transmite unităţii de învăţământ şi o declaraţie-tip pe propria răspundere, prevăzută în anexa nr. 7, cu privire la veridicitatea informaţiilor introduse în fişa de înscriere şi în celelalte documente transmise.
    (2) La susţinerea on-line, de către absolvenţii prevăzuţi la alin. (1), a probelor de aptitudini, pentru specializările care prevăd acest tip de probe, respectiv a probei de verificare a cunoştinţelor de limba maternă, se aplică în mod corespunzător şi prevederile procedurii speciale elaborate de către Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii pentru susţinerea examenelor naţionale în condiţii de izolare.
    (3) În situaţia în care candidatul nu dispune de mijloacele electronice necesare desfăşurării activităţilor prevăzute la alin. (1) şi (2), acestea sunt asigurate de către unitatea de învăţământ din care provine candidatul.
    (4) Situaţia excepţională menţionată la alin. (1) trebuie să fie confirmată de către direcţia de sănătate publică din judeţul/municipiul Bucureşti în care candidatul se află în spital sau în izolare."

    6. Articolul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 10
    Anexele nr. 1-7*) fac parte integrantă din prezentul ordin."

    7. Anexele nr. 1, 3 şi 4 se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1, 2 şi 3 la prezentul ordin.
    8. După anexa nr. 5 se introduc două noi anexe, anexele nr. 6 şi 7, având cuprinsul prevăzut în anexele nr. 4 şi 5 la prezentul ordin.


    ART. II
    Anexele nr. 1-5^1) fac parte integrantă din prezentul ordin.
    ^1) Anexele nr. 1-5 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 456 bis, care se poate achiziţiona de la Centrul pentru relaţii cu publicul al Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, Bucureşti, şos. Panduri nr. 1. Începând cu data de 15.05.2021, publicaţia se va putea achiziţiona de la Biroul pentru relaţii cu publicul din Str. Parcului nr. 65, intrarea A, sectorul 1, Bucureşti.


    ART. III
    Comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti, comisiile de înscriere din unităţile de învăţământ gimnazial, comisiile din centrele zonale şi din centrele speciale de înscriere şi comisiile de admitere din unităţile de învăţământ liceal au obligaţia aplicării întocmai a tuturor procedurilor referitoare la asigurarea securităţii sanitare a elevilor şi a întregului personal implicat în desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, prevăzute în ordinele comune emise de ministrul educaţiei şi ministrul sănătăţii pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile/instituţiile de învăţământ, precum şi a celor comunicate de către Comisia Naţională de Admitere.

    ART. IV
    La data intrării în vigoare a prezentului ordin, orice alte prevederi contrare privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022 se abrogă.

    ART. V
    Direcţia generală învăţământ preuniversitar, Direcţia generală minorităţi şi relaţia cu Parlamentul, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. VI
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul educaţiei,
                    Gigel Paraschiv,
                    secretar de stat

    Bucureşti, 23 aprilie 2021.
    Nr. 3.721.
    ANEXA 1-5

    ANEXE

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016