Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.539 din 14 martie 2012  privind aprobarea contractului de pregatire practica a elevilor din invatamantul profesional si tehnic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.539 din 14 martie 2012 privind aprobarea contractului de pregatire practica a elevilor din invatamantul profesional si tehnic

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII, TINERETULUI SI SPORTULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 23 martie 2012

    Având în vedere prevederile art. 32 şi 94 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
    în temeiul prevederilor Hotãrârii Guvernului nr. 536/2011 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii, Tineretului şi Sportului, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului emite prezentul ordin.

    ART. 1
    Se aprobã Contractul de pregãtire practicã pentru efectuarea stagiului de pregãtire practicã a elevilor din învãţãmântul profesional şi tehnic, prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Începând cu anul şcolar 2012-2013, efectuarea stagiului de pregãtire practicã a elevilor din învãţãmântul profesional şi tehnic se va desfãşura în baza contractului de pregãtire practicã şi a anexelor acestuia încheiat între unitatea de învãţãmânt, operatorul economic/instituţia publicã partener de practicã şi elevul sau pãrintele/tutorele legal instituit al acestuia.
    ART. 3
    (1) Se aprobã formatul Certificatului de pregãtire practicã, prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
    (2) Certificatul de pregãtire practicã atestã activitãţile desfãşurate de elevi şi rezultatele învãţãrii dobândite de aceştia pe durata stagiului de practicã.
    (3) Certificatul de pregãtire practicã este emis de unitatea de învãţãmânt la care este înscris elevul şi respectã regimul juridic al actelor de studii.
    ART. 4
    De la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã prevederile Ordinului ministrului educaţiei, cercetãrii şi tineretului nr. 1.702/2007*) referitoare la aprobarea convenţiei-cadru privind efectuarea stagiului de pregãtire practicã în întreprinderi/instituţii publice de cãtre elevii din învãţãmântul profesional şi tehnic.
__________
    *) Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii şi tineretului nr. 1.702/2007 nu a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. 5
    Secretariatul de Stat pentru Învãţãmântul Preuniversitar, Direcţia generalã educaţie şi învãţare pe tot parcursul vieţii, Direcţia generalã învãţãmânt în limbile minoritãţilor, relaţia cu Parlamentul şi sindicatele, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învãţãmântului Profesional şi Tehnic, inspectoratele şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti, conducerile unitãţilor de învãţãmânt preuniversitar duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. 6
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

           Ministrul educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului,
                              Cãtãlin Ovidiu Baba

    Bucureşti, 14 martie 2012.
    Nr. 3.539.


    ANEXA 1
                         CONTRACT DE PREGĂTIRE PRACTICĂ
               pentru efectuarea stagiului de pregãtire practicã
               a elevilor din învãţãmântul profesional şi tehnic

    Prezentul contract se încheie între:
    - Unitatea de învãţãmânt ...................................
    (denumitã în continuare organizator de practicã)
    reprezentatã de director
    Dl/Dna .....................................................
    Adresa organizatorului de practicã:
    ............................................................
    e-mail: ......................., telefon: ..................
    - Elev/Elevii*1) .............................. (denumit/denumiţi în continuare practicant/practicanţi), înscris/înscrişi în anul şcolar ....... în clasa ..........., domeniul de pregãtire profesionalã*2) ..................., calificarea ..................., nivelul de calificare .........
    şi
    - Operatorul economic/Instituţia ...........................
    (denumitã în continuare partener de practicã)
    reprezentatã de (numele şi calitatea)
    Dl/Dna ...........................
    Adresa partenerului de practicã:
    ............................................................
    e-mail: ....................., telefon: ....................
__________
    *1) Contractul se poate încheia pentru unul sau mai mulţi elevi.
    *2) Pentru stagiile de practicã desfãşurate în clasa a IX-a sau a X-a liceu tehnologic se menţioneazã doar domeniul de pregãtire profesionalã (nu se completeazã calificarea şi nivelul de calificare).

    Perioada pentru care se încheie contractul de pregãtire practicã: ................

    ART. 1
    Obiectul contractului de pregãtire practicã
    Contractul stabileşte cadrul în care se organizeazã şi se desfãşoarã stagiul de pregãtire practicã în vederea învãţãrii la locul de muncã, ca parte a programului de pregãtire profesionalã prin învãţãmânt profesional şi tehnic.
    Stagiul de practicã este organizat în vederea dobândirii competenţelor profesionale menţionate în anexa pedagogicã care face parte integrantã din prezentul contract, în conformitate cu Standardul de pregãtire profesionalã şi curriculumul aprobate prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. ....................
    Modalitãţile de derulare şi conţinutul stagiului de pregãtire practicã sunt descrise în prezentul contract şi în anexa pedagogicã.

    ART. 2
    Statutul practicantului
    Practicantul este, pe toatã durata stagiului de pregãtire practicã, elev al unitãţii de învãţãmânt.

    ART. 3
    Cadrul în care se desfãşoarã stagiul de practicã
    Stagiul de pregãtire practicã (se bifeazã situaţia corespunzãtoare):
    - se efectueazã în cadrul unui contract de muncã, cei doi parteneri putând sã beneficieze de prevederile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrãrii în muncã a elevilor şi studenţilor, cu modificãrile ulterioare []
    - nu se efectueazã în cadrul unui contract de muncã []
    - se efectueazã în cadrul unui proiect finanţat prin Fondul Social European (FSE) []
    - se efectueazã în cadrul unui proiect cu finanţare din altã sursã decât FSE []
    - denumirea proiectului şi codul acestuia*3) ........................................................ .
    În cazul accesãrii unor proiecte pentru susţinerea financiarã a stagiului de pregãtire practicã care face obiectul prezentului contract se va evita dubla finanţare din fonduri publice interne sau externe.
___________
    *3) Se completeazã în situaţia în care stagiile de practicã se desfãşoarã în cadrul unor proiecte finanţate din FSE sau alte surse de finanţare.

    ART. 4
    Remunerarea practicantului
    Practicantul poate fi remunerat pe perioada desfãşurãrii stagiului de practicã numai pe baza unui contract de muncã încheiat între practicant şi partenerul de practicã în care se desfãşoarã stagiul de practicã.
    În cazul angajãrii pe perioada stagiului de pregãtire practicã, partenerul de practicã se obligã sã respecte prevederile legislaţiei muncii, sã înştiinţeze organizatorul de practicã şi sã convinã împreunã cu acesta cu privire la modalitãţile de corelare a programului de lucru cu programul de pregãtire al elevului.
    Partenerul de practicã poate acorda practicantului sprijin material sau de altã naturã conform legii. Stimulentele financiare oferite de cãtre partenerul de practicã sub formã de burse, gratificãri, premii etc., precum şi alte forme de sprijin acordat practicantului sunt menţionate la art. 9.

    ART. 5
    Sãnãtatea şi securitatea în muncã
    Partenerul de practicã are obligaţia respectãrii prevederilor legale cu privire la sãnãtatea şi securitatea în muncã a practicatului pe durata stagiului de instruire practicã.
    Activitãţile desfãşurate în timpul stagiului de practicã vor fi potrivite cu dezvoltarea fizicã, aptitudinile şi cunoştinţele practicantului, fãrã a-i fi periclitate sãnãtatea, dezvoltarea şi pregãtirea profesionalã. Încadrarea în practicã la locuri de muncã grele, vãtãmãtoare sau periculoase se poate face numai dupã împlinirea vârstei de 18 ani*4).
_________
    *4) Activitãţile din timpul practicii vor respecta condiţiile similare cu prevederile Codului muncii referitoare la încadrarea în muncã a minorilor [art. 13 alin. (2) şi (5) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicatã].

    ART. 6
    Responsabilitãţile practicantului
    Practicantul are obligaţia ca pe durata derulãrii stagiului de pregãtire practicã sã respecte programul de lucru stabilit şi sã execute activitãţile solicitate de tutore, prevãzute în anexa pedagogicã, dupã o prealabilã instruire. În cazul nerespectãrii obligaţiilor, practicantului i se aplicã sancţiunile conform regulamentului de organizare şi funcţionare al unitãţii de învãţãmânt.
    Practicantul are obligaţia de a respecta prevederile contractului de pregãtire practicã şi ale anexei pedagogice asumate prin declaraţiile de angajament din anexele A şi B*5) care fac parte integrantã din prezentul contract.
_________
    *5) În cazul unui contract individual se completeazã anexa A, iar în cazul unui contract pentru un grup de elevi se completeazã anexa B.

    Practicantul are obligaţia, pe întreaga duratã a stagiului de practicã, de a utiliza şi de a completa un caiet de practicã care va cuprinde informaţii privind:
    - denumirea modulului de pregãtire;
    - competenţele exersate;
    - activitãţile desfãşurate pe perioada stagiului de pregãtire practicã, sarcinile şi temele de lucru realizate;
    - observaţiile personale privitoare la activitatea depusã.Caietul de practicã este verificat periodic de cãtre tutore şi cadrul didactic responsabil cu urmãrirea derulãrii stagiului de pregãtire practicã.
    Caietul de practicã şi certificatul de practicã, al cãrui model este prevãzut în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. 3.539/2012 privind aprobarea contractului de pregãtire practicã a elevilor din învãţãmântul profesional şi tehnic, constituie dovezi ale desfãşurãrii pregãtirii practice şi sunt luate în considerare la evaluarea şi certificarea competenţelor dobândite de practicant.
    Pe durata stagiului de practicã, practicantul are obligaţia de a respecta regulamentul de ordine interioarã al partenerului de practicã. În cazul nerespectãrii acestui regulament, directorul operatorului economic/instituţiei partener de practicã îşi rezervã dreptul de a anula obligaţiile şi drepturile practicantului în cauzã, stabilite prin contractul de practicã, dupã ce în prealabil a înştiinţat directorul unitãţii de învãţãmânt la care este înscris elevul practicant.
    Practicantul are obligaţia de a-şi însuşi şi respecta normele de securitate şi sãnãtate în muncã generale şi specifice partenerului de practicã.
    Practicantul se angajeazã sã nu foloseascã, în niciun caz, informaţiile la care are acces în timpul stagiului despre partenerul de practicã sau clienţii sãi, pentru a le comunica unui terţ sau pentru a le publica, chiar dupã terminarea stagiului, decât cu acordul respectivului partener de practicã.

    ART. 7
    Obligaţiile şi responsabilitãţile organizatorului de practicã
    Directorul unitãţii de învãţãmânt organizator de practicã desemneazã un cadru didactic responsabil cu planificarea, organizarea şi supravegherea desfãşurãrii pregãtirii practice a practicantului.
    Cadrul didactic desemnat de unitatea de învãţãmânt împreunã cu tutorele desemnat de partenerul de practicã stabilesc tematica de practicã şi competenţele profesionale care fac obiectul stagiului de pregãtire practicã în conformitate cu Standardul de pregãtire profesionalã şi curriculumul corespunzãtor calificãrii pentru care se pregãteşte elevul.
    Cadrul didactic desemnat de unitatea de învãţãmânt participã la evaluarea competenţelor dobândite de practicant pe durata stagiului de pregãtire practicã.
    În cazul în care derularea stagiului de pregãtire practicã nu este conformã cu angajamentele luate de cãtre partenerul de practicã în cadrul prezentului contract, directorul unitãţii de învãţãmânt (organizator de practicã) poate decide întreruperea stagiului de pregãtire practicã ce face obiectul prezentului contract dupã informarea prealabilã a partenerului de practicã şi primirea confirmãrii de primire a acestei informãri.
    Organizatorul de practicã emite Certificatul de pregãtire practicã prin care se atestã activitãţile desfãşurate de practicant, rezultatele învãţãrii dobândite de acesta şi rezultatul obţinut în urma evaluãrii. Certificatul de pregãtire practicã va respecta regimul juridic al actelor de studii.

    ART. 8
    Obligaţiile şi responsabilitãţile partenerului de practicã
    Partenerul de practicã trebuie sã punã la dispoziţia practicantului toate mijloacele necesare pentru dobândirea competenţelor precizate în Anexa pedagogicã şi este responsabil pentru calitatea pregãtirii profesionale a practicantului pe durata efectuãrii stagiului de practicã.
    Partenerul de practicã participã la evaluarea competenţelor dobândite de practicant pe durata stagiului de pregãtire practicã.
    Partenerul de practicã desemneazã un tutore pentru stagiul de practicã. Obligaţiile tutorelui sunt prevãzute în Anexa pedagogicã.
    Înainte de începerea stagiului de practicã, partenerul de practicã are obligaţia de a asigura instruirea practicantului cu privire la normele de securitate şi sãnãtate în muncã în conformitate cu legislaţia în vigoare.
    Partenerul de practicã va lua mãsurile necesare pentru securitatea şi sãnãtatea în muncã a practicanţilor, conform prevederilor Legii securitãţii şi sãnãtãţii în muncã nr. 319/2006, cu modificãrile ulterioare, şi ale Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicatã.
    Partenerul de practicã certificã faptul de a fi asigurat în materie de responsabilitate civilã, în funcţie de dispoziţiile legale şi reglementãrile în vigoare. Aceastã dispoziţie nu se aplicã partenerilor de practicã scutiţi prin statutul lor de aceastã asigurare.
    Partenerul de practicã are obligaţia de a informa practicantul asupra riscurilor profesionale conform legislaţiei în vigoare.
    Partenerul de practicã completeazã secţiunile corespunzãtoare din Certificatul de pregãtire practicã prin care se atestã activitãţile desfãşurate de practicant, rezultatele învãţãrii dobândite de acesta şi rezultatul obţinut în urma evaluãrii.

    ART. 9
    Sprijinul acordat practicantului de cãtre partenerul de practicã*6)
_________
    *6) Formele de sprijin acordat de cãtre partenerul de practicã vor respecta principiile egalitãţii de şanse şi tratamentului nediscriminatoriu pe criterii de gen, rasã, apartenenţã etnicã, convingeri religioase.

    Burse, premii, prime, plata transportului la şi de la locul desfãşurãrii stagiului de practicã, asigurarea mesei, examinãri medicale obligatorii în vederea efectuãrii stagiului de pregãtire practicã etc. acordate practicantului:
    .................................................
    .................................................
    .................................................
    Alte forme de sprijin şi avantaje (se precizeazã în mod clar ce facilitãţi sunt acordate):
    ................................................
    ................................................
    ................................................
    Condiţii pentru acordarea stimulentelor şi formelor de sprijin menţionate mai sus:
    ....................................................
    ....................................................
    ....................................................

    ART. 10
    Persoane desemnate de organizatorul de practicã şi partenerul de practicã
    Tutorele (persoana care va avea responsabilitatea practicantului din partea partenerului de practicã):
    Dl/Dna .......................................................
    Funcţia ......................................................
    Tel. .......... Fax: ............. e-mail: ...................
    Cadrul didactic responsabil cu urmãrirea derulãrii stagiului de pregãtire practicã din partea organizatorului de practicã:
    Dl/Dna .....................................................
    Funcţia ....................................................
    Tel. ............. Fax: .............. e-mail: ...............................

    ART. 11
    Evaluarea stagiului de pregãtire practicã
    În timpul derulãrii stagiului de pregãtire practicã, cadrul didactic responsabil cu urmãrirea derulãrii stagiului de pregãtire practicã împreunã cu tutorele va evalua practicantul în permanenţã, pe baza unei fişe de observaţie/evaluare. Vor fi evaluate atât nivelul de dobândire a competenţelor tehnice, cât şi comportamentul şi modalitatea de integrare a practicantului în activitatea întreprinderii (disciplinã, punctualitate, responsabilitate în rezolvarea sarcinilor, respectarea regulamentului de ordine interioarã al partenerului de practicã etc.).
    La finalul stagiului de pregãtire practicã, cadrul didactic responsabil cu urmãrirea derulãrii stagiului de pregãtire practicã împreunã cu tutorele evalueazã nivelul de dobândire a competenţelor de cãtre practicant pe baza fişei de observaţie/evaluare, a unei probe orale/interviu şi a unei probe practice.
    Rezultatul evaluãrii va sta la baza notãrii practicantului de cãtre cadrul didactic responsabil cu derularea stagiului de pregãtire practicã.
    Rezultatele învãţãrii dobândite de practicant sunt consemnate în Certificatul de pregãtire practicã.

    Încheiat în ......................... la data de .................

    Organizator de practicã Partener de practicã
    Reprezentant legal, Reprezentant legal,
    Numele şi prenumele ............. Numele şi prenumele .............
    Semnãtura ................ Semnãtura ................
    Data ................ Data ................

    Cadrul didactic responsabil: Tutore de practicã:
    Numele şi prenumele ............. Numele şi prenumele .............
    Semnãtura ................ Semnãtura ................
    Data ................ Data ................

    Practicant*7)/pãrinte sau tutore
    legal instituit:
    Numele şi prenumele .............
    Semnãtura ................
    Data ................
___________
    *7) În cazul în care contractul se încheie pentru mai mulţi elevi se poate insera un tabel care cuprinde toţi elevii şi se poate semna un singur exemplar original pentru aceştia.

                               ANEXA PEDAGOGICĂ
               a Contractului de pregãtire practicã nr. ........

    1. Durata totalã a stagiului de pregãtire practicã (nr. sãptãmâni, nr. zile/sãptãmânã, nr. total ore)
    2. Calendarul stagiului de pregãtire practicã, timpul de lucru şi orarul (de precizat perioadele şi zilele de pregãtire pentru practica sãptãmânalã şi pentru cea comasatã; în cazul unor secvenţe de instruire derulate la puncte de lucru din locaţii diferite, se vor preciza distinct perioadele şi zilele de pregãtire pentru fiecare dintre acestea.)
    3. Adresa unde se va derula stagiul de pregãtire practicã (în cazul mai multor puncte de lucru cu locaţii diferite se va indica adresa fiecãrui punct de lucru.)
    4. Deplasarea în afara locului unde este repartizat practicantul vizeazã urmãtoarele locaţii
    5. Condiţii de primire a elevului în stagiul de pregãtire practicã
    Precizãri privind condiţiile prealabile (exemple: examinãri/avize medicale obligatorii, instructajul de securitate şi sãnãtate a muncii, eventuale condiţionãri referitoare la promovarea prealabilã a unor teme/module din curriculum etc.)
    NOTĂ:
    Se vor evita orice condiţii discriminatorii (de gen, etnie, socialã sau personalã), în afara celor justificate prin legislaţia în vigoare sau prin condiţiile specifice de lucru.
    În cazul practicanţilor cu cerinţe educative speciale (în particular al celor cu dizabilitãţi) se vor preciza mãsurile (organizatorice şi pedagogice) prevãzute pentru integrarea acestora pe perioada stagiului.
    6. Modalitãţi prin care se asigurã complementaritatea între pregãtirea dobânditã de elev în şcoalã şi în întreprindere
    De exemplu, precizãri cu privire la conţinutul şi obiectivele activitãţilor organizate în atelierele şi laboratoarele şcolii şi nivelul achiziţiilor dobândite anterior de elevi (de dorit prezentate sub formã de tabel similar cu pct. 11 de mai jos). Prin precizãrile oferite privind complementaritatea urmãritã prin practica la partenerul de practicã, pot fi avute în vedere, de exemplu: competenţele pentru care şcoala nu dispune singurã de resursele necesare (de precizat în corelare cu pct. 11 de mai jos); exersarea în condiţii reale a unor deprinderi de lucru iniţiate în şcoalã (idem), valoarea adãugatã pentru orientarea carierei (de precizat în ce constã) etc. Se va menţiona şi modul de coordonare între parteneri pentru asigurarea complementaritãţii pregãtirii.
    7. Numele şi prenumele cadrului didactic responsabil care asigurã monitorizarea pedagogicã a practicantului pe perioada derulãrii stagiului de pregãtire practicã
    8. Responsabilitãţi ale cadrului didactic responsabil din unitatea de învãţãmânt - organizator al practicii, pe perioada derulãrii stagiului de pregãtire practicã
    9. Numele şi prenumele tutorelui desemnat de întreprindere, care va asigura respectarea condiţiilor de pregãtire şi dobândirea de practicant a competenţelor profesionale planificate pentru perioada stagiului de pregãtire practicã
    10. Responsabilitãţi ale tutorelui de practicã desemnat de partenerul de practicã
    11. Definirea unitãţilor de competenţe şi a competenţelor care vor fi dobândite pe perioada efectuãrii stagiului de practicã în conformitate cu Standardul de pregãtire profesionalã şi curriculumul aprobat prin Ordinul ministrului educaţiei, cercetãrii, tineretului şi sportului nr. .........


 ┌────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬───────────┐
 │Unitatea de │ Competenţa │ Modulul de │ Posturile │ Activitãţi │Observaţii │
 │ competenţe │ │ pregãtire │ de lucru*) │planificate │ │
 ├────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼───────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 └────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴───────────┘


_________
    *) Se vor menţiona distinct toate posturile de lucru la care vor fi plasaţi/rotiţi practicanţii.

    12. Modalitãţi de evaluare şi reevaluare a pregãtirii profesionale dobândite de practicant pe perioada stagiului de pregãtire practicã



 ┌─────────────────────┬──────────────────────┬───────────┬───────────┬──────────────┐
 │ Subiectul │ Metoda/instrumentul │Evaluatorul│ Data │ Observaţii │
 │evaluãrii/reevaluãrii│de evaluare/reevaluare│ │ │ │
 ├─────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────┤
 │ │ │ │ │ │
 ├─────────────────────┼──────────────────────┼───────────┼───────────┼──────────────┤
 │ │ │ │ │ │
 └─────────────────────┴──────────────────────┴───────────┴───────────┴──────────────┘



    NOTĂ:
    Se menţioneazã toate rezultatele învãţãrii planificate a fi dobândite pe parcursul stagiului de practicã care face obiectul contractului de pregãtire practicã. Ele trebuie sã fie formulate mãsurabil în raport cu competenţele vizate la pct. 11 de mai sus.
    Fiecãrui rezultat al învãţãrii definit trebuie sã îi fie alocatã cel puţin o evaluare.

    Am luat cunoştinţã:


 ┌───────────────────┬──────────────────┬──────────────────┬──────────────────┐
 │ │ Cadru didactic │Tutore de practicã│ Practicant │
 ├───────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
 │Numele şi prenumele│ │ │ │
 ├───────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
 │Data │ │ │ │
 ├───────────────────┼──────────────────┼──────────────────┼──────────────────┤
 │Semnãtura │ │ │ │
 └───────────────────┴──────────────────┴──────────────────┴──────────────────┘



    NOTĂ:
    Se înmâneazã câte un exemplar al prezentei anexe pedagogice cadrului didactic, tutorelui de practicã şi practicantului sau pãrintelui/tutorelui legal al acestuia.


    ANEXA A
    la contract

    Şcoala: ............................................
    Anul şcolar: ........................
    Calificarea: .......................................
    Nivelul de calificare: ......................
    Clasa: ................
    Data: .................

                    DECLARAŢIE DE ANGAJAMENT ELEV PRACTICANT

    Am luat cunoştinţã de prevederile contractului privind efectuarea stagiului de pregãtire practicã şi de conţinutul Anexei pedagogice, parte integrantã a contractului, şi mã oblig sã respect obligaţiile şi responsabilitãţile ce îmi revin în calitate de elev practicant.

    Elev practicant: Pãrinte/tutore legal*8):
    Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ..............
    CNP .............................. Semnãtura ..................
    Semnãtura .................. Data ................
    Data ................

    Cadrul didactic responsabil: Tutore de practicã:
    Numele şi prenumele .............. Numele şi prenumele ..............
    Semnãtura .................. Semnãtura ..................
    Data ................ Data ................
__________
    *8) În cazul elevului minor.


    ANEXA B
    la contract

    Şcoala: ............................................
    Anul şcolar: ........................
    Calificarea: .......................................
    Nivelul de calificare: ......................
    Clasa: ................
    Data: .................

                   DECLARAŢIE DE ANGAJAMENT ELEVI PRACTICANŢI

    Am luat cunoştinţã de prevederile contractului privind efectuarea stagiului de pregãtire practicã şi de conţinutul Anexei pedagogice, parte integrantã a contractului, şi mã oblig sã respect obligaţiile şi responsabilitãţile ce îmi revin în calitate de elev practicant.



 ┌────┬───────────────────┬───────────────┬────────────┬──────────────────────┬───────────┐
 │Nr. │Numele şi prenumele│ CNP │ Semnãtura │ Numele şi prenumele │ Semnãtura │
 │crt.│ elevului │ │ elevului │ pãrintelui/tutorelui │pãrintelui/│
 │ │ │ │ │(pentru elevii minori)│ tutorelui │
 ├────┼───────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────────┼───────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────────┼───────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 ├────┼───────────────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────────┼───────────┤
 │ │ │ │ │ │ │
 └────┴───────────────────┴───────────────┴────────────┴──────────────────────┴───────────┘



  Cadrul didactic responsabil: Tutore de practicã:
  Numele şi prenumele ..................... Numele şi prenumele .....................
  Semnãtura ....................... Semnãtura .......................
  Data ................... Data ...................


    ANEXA 2
                        CERTIFICAT DE PREGĂTIRE PRACTICĂ


 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 1. ACEST CERTIFICAT SE ACORDĂ │
 │ │
 │ Nume Prenume CNP │
 │(1) ┌──────────────────┐ (2) ┌──────────────────┐ (3) ┌──────────────────┐ │
 │ └──────────────────┘ └──────────────────┘ └──────────────────┘ │
 │ Adresa (numãr, stradã, cod poştal, oraş, ţarã) Fotografie │
 │(4) ┌───────────────────────────────────────────┐ ┌──────────────────┐ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ └───────────────────────────────────────────┘ └──────────────────┘ │
 │ Data naşterii Cetãţenia Semnãtura titularului│
 │(5) ┌──────────────────┐ (6) ┌──────────────────┐ (7) ┌──────────────────┐ │
 │ └──────────────────┘ └──────────────────┘ │ │ │
 │ zz ll aaaa └──────────────────┘ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 2. ACEST CERTIFICAT SE ELIBEREAZĂ DE CĂTRE: │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ Denumirea instituţiei emitente (unitatea de învãţãmânt de unde provine │
 │ elevul) │
 │(8) ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Numãrul certificatului Data eliberãrii │
 │(9) ┌────────────────────────────────────┐ (10) ┌────┬────┬────────┐ │
 │ └────────────────────────────────────┘ └────┴────┴────────┘ │
 │ zz ll aaaa │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 3. INSTITUŢIILE PARTENERE │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ ORGANIZATORUL DE PRACTICĂ (unitatea de învãţãmant de unde provine elevul)│
 │ Denumirea şi adresa Ştampila şi semnãtura (se menţioneazã │
 │ în clar numele şi prenumele │
 │ reprezentantului legal şi funcţia │
 │ acestuia) │
 │(11)┌────────────────────────────────┐ (12) ┌───────────────────────────┐ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 │ Numele şi prenumele cadrului Titlu/funcţie │
 │ didactic responsabil cu îndrumarea │
 │ elevului pe perioada stagiului │
 │(13)┌────────────────────────────────┐ (14) ┌───────────────────────────┐ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 │ Telefon E-mail │
 │(13)┌────────────────────────────────┐ (14) ┌───────────────────────────┐ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ PARTENERUL DE PRACTICĂ (operatorul economic/instituţia publicã unde s-a │
 │ desfãşurat stagiul de practicã) │
 │ Denumirea şi adresa Ştampila şi semnãtura (se │
 │ menţioneazã în clar numele şi │
 │ prenumele reprezentantului legal│
 │ şi funcţia acestuia) │
 │(17)┌────────────────────────────────┐ (18) ┌───────────────────────────┐ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 │ Numele şi prenumele tutorelui - Titlu/funcţia │
 │ persoanei responsabile cu │
 │ îndrumarea elevului pe perioada │
 │ stagiului │
 │(19)┌────────────────────────────────┐ (20) ┌───────────────────────────┐ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 │ Telefon E-mail │
 │(19)┌────────────────────────────────┐ (20) ┌───────────────────────────┐ │
 │ └────────────────────────────────┘ └───────────────────────────┘ │
 │ │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ NB: Acest tabel nu este valabil fãrã ştampilele celor douã instituţii │
 │ partenere şi/sau semnãturile celor douã persoane de referinţã. │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 4. DESCRIEREA STAGIULUI DE PRACTICĂ │
 │ Obiectivul stagiului de practicã │
 │(23)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Iniţiativa/proiectul în cadrul cãreia se deruleazã stagiul de │
 │ practicã (se completeazã numai dacã este cazul) │
 │(24)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Calificarea corespunzãtoare programului de formare profesionalã în │
 │ cadrul cãreia se deruleazã stagiul şi nivelul de calificare │
 │(25)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Programul comunitar sau de mobilitate implicat (se completeazã │
 │ numai dacã este cazul) │
 │(26)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Durata stagiului │
 │(27) Din ┌────┬──────┬──────┐ (28) Pânã ┌────┬──────┬──────┐ │
 │ └────┴──────┴──────┘ în └────┴──────┴──────┘ │
 │ zz ll aaaa zz ll aaaa │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 5. DESCRIEREA ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE ŞI A REZULTATELOR ÎNVĂŢĂRII │
 │ DOBÂNDITE DE ELEV PE PERIOADA STAGIULUI │
 │ Activitãţi/sarcini efectuate de elev │
 │(29)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ │ │ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Rezultatele învãţãrii dobândite de elev │
 │ (se adaugã rânduri suplimentare dacã este necesar) │
 │ Unitatea de competenţe şi modul de pregãtire │
 │(30 ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ │ │ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Competenţe │
 │(31)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ │ │ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Alte cunoştinţe, deprinderi şi competenţe dobândite de elev (altele │
 │ decât cele prevãzute în Standardul de Pregãtire Profesionalã │
 │(32)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ │ │ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 │ Evaluarea cunoştinţelor, deprinderilor şi competenţelor dobândite de │
 │ elev (se precizeazã tipul evaluãrii şi calificativul sau nota obţinutã │
 │ de elev) │
 │(33)┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────┐ │
 │ │ │ │
 │ └─────────────────────────────────────────────────────────────────────┘ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ Data Semnãtura Semnãtura Semnãtura │
 │ tutorelui cadrului titularului │
 │ didactic (elev) │
 │(34)┌────┬──────┬──────┐ (35)┌──────────┐ (36)┌──────────┐ (37) ┌─────────┐ │
 │ └────┴──────┴──────┘ │ │ │ │ │ │ │
 │ zz ll aaaa └──────────┘ └──────────┘ └─────────┘ │
 │ NB: Aceste tabel nu este valabil fãrã semnãtura tutorelui şi cadrului │
 │ didactic responsabil cu îndrumarea elevului pe perioada stagiului şi a │
 │ titularului certificatului. Pentru descrierea cunoştinţelor, deprinderilor │
 │ şi competenţelor dobândite se insereazã rânduri suplimentare, dacã este │
 │ necesar. │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 ┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │ 6. ÎNREGISTRAREA REZULTATELOR ÎNVĂŢĂRII ŞI A CREDITELOR ACORDATE │
 ├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
 │ Se completeazã de cãtre unitatea de învãţãmânt unde este înscris elevul│
 │(38) Numãrul matricol al elevului ┌───────────────────────────────────────┐ │
 │ └───────────────────────────────────────┘ │
 │ ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬───────────────┐ │
 │ │(39) │(40) │(41) │ │
 │ │Unitatea de │Competenţe (2) │Credite │ │
 │ │competenţe (1) │ │acordate (3) │ │
 │ ├──────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤ │
 │ ├──────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤ │
 │ ├──────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤ │
 │ ├──────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤ │
 │ ├──────────────────────┼─────────────────────────────────┼───────────────┤ │
 │ └──────────────────────┴─────────────────────────────────┴───────────────┘ │
 │ Adãugaţi sau eliminţi rânduri dacã este necesar │
 │ ────────────────────────────────────────────────────────────────────── │
 │ Numele şi prenumele cadrului didactic Semnãtura │
 │ responsabil cu recunoaşterea rezultatelor │
 │ învãţãrii │
 │(42)┌───────────────────────────────────────┐ (43)┌──────────────────────┐ │
 │ └───────────────────────────────────────┘ └──────────────────────┘ │
 │ Data validãrii Directorul unitãţii Ştampila │
 │ de învãţãmânt │
 │(44)┌──────────────────┐ (45)┌───────────────────┐ (46)┌──────────────────┐ │
 │ └──────────────────┘ │ │ │ │ │
 │ zz ll aaaa └───────────────────┘ └──────────────────┘ │
 └────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016