Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.418 din 22 noiembrie 2016  pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.744/2015 privind stabilirea cazurilor speciale de executare silită, precum şi a structurilor abilitate cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silite    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.418 din 22 noiembrie 2016 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.744/2015 privind stabilirea cazurilor speciale de executare silită, precum şi a structurilor abilitate cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silite

EMITENT: AGENŢIA NAŢIONALĂ DE ADMINISTRARE FISCALĂ
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 960 din 28 noiembrie 2016

    În temeiul prevederilor art. 220 alin. (2^1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al prevederilor art. 11 alin. (3) şi art. 13^2 alin. (1) şi alin. (1^1) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:

    ART. I
    Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.744/2015 privind stabilirea cazurilor speciale de executare silită, precum şi a structurilor abilitate cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 981 din 30 decembrie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 1, punctul 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "2. înscrisurile emise în materie penală de către instanţele de judecată sau de către alte organe competente potrivit legii, privind ducerea la îndeplinire de către organele de executare silită din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a măsurilor asigurătorii sau, după caz, de ridicare a acestora;"

    2. La articolul 1, punctul 4 se abrogă.

    3. La articolul 1, punctul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "5. alte titluri executorii prin care se stabilesc dobânzi, penalităţi de întârziere, majorări de întârziere sau alte sume, dispuse, dar neindividualizate, prin hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală, inclusiv cele prin care se stabileşte cuantumul cheltuielilor de executare silită, cele prin care se stabileşte suma reprezentând diferenţa de preţ şi/sau cheltuielile prilejuite cu urmărirea bunului, precum şi deciziile de atragere a răspunderii solidare emise conform legii în scopul recuperării creanţelor bugetare stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală."

    4. La articolul 2, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 2. - (1) La nivelul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale, Serviciul executări silite cazuri speciale regional este structura abilitată cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită în cazurile speciale prevăzute la art. 1, cu excepţia comunicării somaţiilor şi înfiinţării popririlor bancare, care se realizează de către organele fiscale centrale competente care administrează creanţele bugetare."

    5. La articolul 2, alineatul (1^2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^2) Serviciul executări silite cazuri speciale regional emite şi comunică contribuabililor, potrivit legii, titlurile executorii prin care se stabilesc sumele prevăzute la art. 1 pct. 5, cu excepţia celor în care sunt individualizate obligaţii fiscale accesorii."

    6. La articolul 2, alineatul (1^4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(1^4) Organul fiscal central competent în administrarea contribuabililor transmite zilnic către Serviciul executări silite cazuri speciale regional, în a căror rază teritorială se află, în vederea continuării sau încetării modalităţilor de executare silită, un raport care cuprinde informaţii cu privire la:
    a) comunicarea somaţiei către contribuabil;
    b) înfiinţarea popririi asupra disponibilităţilor băneşti;
    c) calculul obligaţiilor fiscale accesorii;
    d) stingerea efectuată asupra creanţelor bugetare."

    7. La articolul 2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) La nivelul Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili, structura abilitată cu ducerea la îndeplinire a măsurilor asigurătorii şi efectuarea procedurii de executare silită în cazurile speciale prevăzute la art. 1 este Serviciul de executare silită 1-2, în situaţia în care prin hotărârea judecătorească pronunţată în materie penală s-a stabilit plata unor sume de bani ori, după caz, aplicarea de măsuri asigurătorii pentru un contribuabil aflat în administrarea acestei direcţii."

    8. La articolul 2, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) Direcţia generală executări silite cazuri speciale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală coordonează şi monitorizează activitatea desfăşurată de structura prevăzută la alin. (2)."

    9. După articolul 2 se introduce un nou articol, articolul 2^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 2^1. - În aplicarea prevederilor art. 25 şi 26 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, procedura de atragere a răspunderii solidare în cazurile speciale, cu excepţia cazurilor speciale care intră în competenţa structurii prevăzute la art. 2 alin. (2), se realizează la nivelul Direcţiei generale executări silite cazuri speciale, iar decizia de atragere a răspunderii solidare se aprobă de directorul general al Direcţiei generale executări silite cazuri speciale."

    10. Articolul 3 se abrogă.

    11. Articolul 5 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 5. - Până la data de 12 decembrie 2016, Direcţia generală executări silite cazuri speciale, prin serviciile executări silite cazuri speciale regionale, va prelua dosarele de executare silită în cazurile speciale prevăzute la art. 1 de la direcţiile generale regionale ale finanţelor publice, pe bază de proces-verbal de predare-primire a dosarelor de executare silită în cazurile speciale, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin."

    12. După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, cu următorul cuprins:
    "Art. 5^1. - Procesul-verbal prevăzut la art. 5 se elaborează în baza notelor de constatare individuale întocmite de Serviciul executări silite cazuri speciale regional pentru fiecare dosar de executare silită. Modelul notei de constatare este prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin."

    13. Articolul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Art. 6. - Procedura de executare silită asupra bunurilor proprietate a debitorilor, aflată în curs de desfăşurare la data intrării în vigoare a prezentului ordin, se continuă de către structurile prevăzute la art. 2 alin. (1), actele emise rămânând valabile."

    14. După articolul 8 se introduc două anexe, anexele nr. 1 şi 2, al căror cuprins este prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 la prezentul ordin.

    ART. II
    Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi structurile subordonate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                        Preşedintele Agenţiei Naţionale
                            de Administrare Fiscală,
                               Eugen-Dragoş Doroş

    Bucureşti, 22 noiembrie 2016.
    Nr. 3.418.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 3.744/2015)

                       Proces-verbal de predare-primire a
               dosarelor de executare silită în cazurile speciale

┌────┬───────────────────┬──────────────────────┬──────────────────┬──────────┐
│Nr. │ Dosar instanţă │Dosar executare silită│Notă de constatare│Observaţii│
│crt.│ Nr./data │ Nr./data │ Nr./data │ │
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
├────┼───────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┼──────────┤
└────┴───────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┴──────────┘

            Predător, Primitor,
 Direcţia generală regională a Direcţia generală executări silite cazuri
       finanţelor publice speciale
                                           Direcţia operativă executări silite
     Conducătorul unităţii,
 ............................... Conducătorul organului de executare,
                                             ...............................
Director general/Director executiv
           colectare, Şef serviciu
 ............................... ...............................


    ANEXA 2
    (Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 3.744/2015)

                         Notă de constatare individuală
                      Nr. ........... data ...............

┌────┬───────────────────────────────────┬────────┬──────┬────────────────────┐
│Nr. │ Denumire │Nr./data│ Suma │Nr./data confirmării│
│crt.│ │document│ │ primirii │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│1. │Dosar instanţă │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│2. │Denumire debitor │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│3. │Dosar de executare silită │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│4. │Titlu executoriu │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│5. │Somaţie │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│6. │Poprire bancară │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│7. │Poprire terţ │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│8. │Sechestru imobil │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│9. │Sechestru mobil │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│10. │Evaluare bun │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│11. │Valorificare - licitaţie │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│12. │Valorificare - alte modalităţi │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│13. │Adjudecare │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│14. │Insolvabilitate - cu bunuri │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│15. │Insolvabilitate - fără bunuri │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│16. │Angajarea răspunderii solidare │ │ │ │
├────┼───────────────────────────────────┼────────┼──────┼────────────────────┤
│17. │Alte menţiuni │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────────┴────────┴──────┴────────────────────┘

               Direcţia generală executări silite cazuri speciale
                      Direcţia operativă executări silite
                   Serviciul executări silite cazuri speciale

                                Executor fiscal,
                   ..........................................


                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016