Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.345 din 29 decembrie 2017  privind modificarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.345 din 29 decembrie 2017 privind modificarea Normelor metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008

EMITENT: Ministerul Finanţelor Publice
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 70 din 23 ianuarie 2018
    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale pct. 12.2.5 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.470/2007, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:
    ART. I
    Normele metodologice pentru înregistrarea şi raportarea datoriei publice, aprobate prin Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.059/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 319 din 23 aprilie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. Capitolul I „Înregistrarea datoriei publice“ se modifică după cum urmează:
    a) La punctul 4, alineatul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi se înregistrează în lei, cumulat pentru fiecare lună de raportare, pe finanţator."

    b) La punctul 8, subpunctul 8^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "8^1. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise în cadrul Programului guvernamental «Prima casă», respectiv în cadrul programelor «Reabilitare termică» şi «Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României» cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit, precum şi executările de garanţii, cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit."

    c) La punctul 8, subpunctul 8.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "8.3. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise şi diminuările de garanţii în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 92/2013, aprobată cu modificări prin Legea nr. 8/2014, precum şi executările de garanţii, cumulat pentru luna de raportare, pe instituţie de credit."

    d) La punctul 8, subpunctul 8.4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "8.4. În subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale se înregistrează garanţiile emise şi diminuările de garanţii în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, aprobat prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 66/2014, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 88/2015, cu modificările ulterioare, precum şi executările de garanţii, cumulat pentru luna de raportare, pe finanţator."


    2. Capitolul II „Modalitatea de raportare a datoriei publice“ se modifică după cum urmează:
    a) La punctul 9, subpunctul 9^1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "9^1. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului guvernamental «Prima casă», FNGCIMM raportează M.F.P.: Formularul 1 «Prima casă» - «Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de ....», agregat la nivel de instituţie de credit, Formularul 2 «Prima casă» - «Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM - S.A. IFN în baza contractelor de garantare la data de ....» cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit, Formularul 3 «Prima casă» - «Scadenţarul estimativ al rambursărilor de rate de capital aferente împrumuturilor garantate de FNGCIMM - S.A. IFN la data de ...» se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de rate de capital aferente garanţiilor emise în luna de raportare, defalcate pe toată durata contractului de credit garantat, pe fiecare instituţie de credit, şi Formularul 4 «Prima casă» - «Rambursările de rate de capital efectuate în contul împrumuturilor garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de .....» prin care se raportează lunar rambursările de rate de capital efectuate de beneficiarii de finanţări garantate, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit. Formularele 1, 2, 3 şi 4 sunt prezentate în anexa nr. 9. FNGCIMM raportează M.F.P. informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea începând cu luna publicării prezentului ordin."

    b) La punctul 9, subpunctul 9.3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "9.3. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii, FNGCIMM raportează M.F.P.: Formularul 1 «Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de ...», care se completează cu numărul şi valoarea garanţiilor emise şi în vigoare, cumulat de la începutul Programului până la sfârşitul lunii de raportare agregat la nivel de instituţie de credit, Formularul 2 «Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de ....», cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare instituţie de credit. Formularul 3 «Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital aferente împrumuturilor garantate de FNGCIMM - S.A. IFN la data de ...» se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de capital aferente garanţiilor emise în luna de raportare, defalcate pe toată durata contractului de credit garantat, pe fiecare instituţie de credit. Lunar se vor raporta rambursările de capital efectuate de beneficiarii creditelor garantate atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit, prin Formularul 4 «Rambursările de capital efectuate în contul împrumuturilor garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de .....». Formularul 5 «Situaţia anulărilor de garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ....» se completează cu valoarea rezilierilor/renunţărilor/diminuărilor de garanţii, precum şi cu valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizie de respingere la plată, efectuate atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularul 6 «Situaţia executării garanţiilor de stat la data de ....» se completează cu valoarea garantată prin scrisorile de garanţie emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de M.F.P., atât în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, pe fiecare instituţie de credit. Formularele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 sunt prezentate în anexa nr. 11. FNGCIMM raportează M.F.P. informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea."

    c) La punctul 9, subpunctul 9.4 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "9.4. Pentru garanţiile emise în numele şi în contul statului de către FNGCIMM în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, FNGCIMM raportează M.F.P.: Formularul 1 «Prima Maşină» - «Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de ...», care se completează cu numărul şi valoarea garanţiilor emise, cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de finanţator, Formularul 2 «Prima Maşină» - «Situaţia garanţiilor emise de către FNGCIMM - S.A. IFN şi a comisionului de risc aferent la data de ………..» cuprinzând informaţiile privind garanţiile emise atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare finanţator, precum şi situaţia comisionului de risc achitat de beneficiarii Programului, aferent garanţiilor emise atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe fiecare finanţator, Formularul 3 «Prima Maşină» - «Scadenţarul estimativ al rambursărilor de capital aferente finanţărilor garantate de FNGCIMM - S.A. IFN la data de ………..» se completează de către FNGCIMM cu estimările de rambursări de capital ce urmează a fi efectuate, agregate pe finanţatori, pe toată durata contractului de credit garantat, Formularul 4 «Prima Maşină» - «Rambursările de capital efectuate în contul finanţărilor garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de ….», prin care se raportează lunar rambursările de capital efectuate de beneficiarii de finanţări garantate, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe finanţatori, Formularul 5 «Prima Maşină» - «Situaţia renunţărilor la garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ….» se completează cu numărul şi valoarea renunţărilor la garanţii/diminuărilor de garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată, efectuate atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de finanţator, Formularul 6 «Prima Maşină» - «Situaţia executării garanţiilor de stat la data de ....» se completează cu valoarea garantată prin Contractele de garantare emise şi care au fost supuse executării, respectiv plăţile de capital efectuate de M.F.P., atât în cursul lunii de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe finanţatori. Formularele 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 sunt prezentate în anexa nr. 12. FNGCIMM raportează M.F.P. informaţiile privind garanţiile emise în luna de raportare până în penultima zi lucrătoare a lunii următoare lunii pentru care se face raportarea."

    d) Punctul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "11. Nerespectarea obligaţiilor de raportare de către beneficiarii finanţărilor rambursabile şi de către FNGCIMM care constituie datorie publică guvernamentală şi locală constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzile prevăzute la art. 11 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 109/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Răspunderea pentru realitatea, corectitudinea şi exactitatea datelor privind datoria publică guvernamentală şi locală, care stau la baza înregistrărilor făcute de M.F.P., revine furnizorilor de informaţii."

    e) Punctul 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "12. Se autorizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin aparatul propriu şi prin unităţile sale subordonate, să efectueze controale periodice în baza sesizărilor transmise de direcţia de specialitate din cadrul M.F.P., pentru verificarea raportărilor transmise de către beneficiarii finanţărilor rambursabile, precum şi cele transmise de către FNGCIMM care constituie datorie publică guvernamentală şi locală, să aplice contravenţiile şi să încaseze amenzile menţionate mai sus, care se vor face venit la bugetul de stat."


    3. Capitolul III „Structura Contului general al datoriei publice“ se modifică după cum urmează:
    a) La punctul 4, subpunctul I se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "I. Garanţiile guvernamentale acordate în baza legilor speciale se raportează pe următoarea structură pentru fiecare act normativ în parte:
    a) garanţii emise în lei;
    b) garanţii emise în valută;
    c) echivalent în lei;
    iar total general pentru toate legile speciale, astfel:
    a) garanţii emise în lei;
    b) garanţii emise în valută;
    c) echivalent în euro şi în lei.
    Modalitatea de completare a acestei anexe este următoarea:
    - coloana 1 cuprinde actele normative în baza cărora au fost emise garanţiile;
    – coloana 2 se completează cu soldul la începutul anului aferent garanţiilor emise în lei şi în valută, precum şi cu echivalentul în lei al acestora;
    – coloana 3 se completează cu valoarea în lei sau în valută, după caz, a garanţiilor emise în cursul anului de raportare;
    – coloana 4 se completează cu ieşirile din cursul anului de raportare, operate în contul garanţiilor emise în lei şi în valută, astfel:
    În cazul garanţiilor emise în baza legilor speciale coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5 şi 7.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului guvernamental «Prima casă», respectiv în cazul programelor «Reabilitare termică» şi «Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească,
    finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României», coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5, 6 şi 8.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5, 6 şi 7.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, coloana 4 se determină prin însumarea coloanelor 5, 6 şi 8.
    – coloana 5 se completează cu valoarea garanţiilor emise în baza legilor speciale stinse prin anulare ca urmare a comunicărilor primite de la bănci în cursul anului de raportare.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul programelor derulate prin FNGCIMM coloana 5 se completează cu valoarea rezilierilor/renunţărilor/diminuărilor aferente garanţiilor emise de către FNGCIMM, precum şi cu valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizie de respingere la plată în cursul anului de raportare.
    – coloana 6 se completează cu valoarea rambursărilor de capital efectuate de beneficiarii creditelor garantate în cursul anului de raportare;
    – coloana 7 se completează cu sumele reprezentând valorile garantate prin scrisorile de garanţie emise de Ministerul Finanţelor Publice şi FNGCIMM care au fost supuse executării în cursul anului de raportare;
    – coloana 8 se completează cu sumele plătite efectiv de Ministerul Finanţelor Publice în lei sau echivalent în lei, în cursul anului de raportare, astfel:
    În cazul executării scrisorilor de garanţie emise în baza legilor speciale se completează cu sumele plătite de Ministerul Finanţelor Publice în echivalent lei, calculat la cursul de schimb valutar istoric sau la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României valabil la data plăţii.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului guvernamental «Prima casă», respectiv în cazul programelor guvernamentale «Reabilitare termică» şi «Programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanţate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României» se completează cu sumele plătite de Ministerul Finanţelor Publice în lei sau în echivalent lei, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României valabil la data plăţii.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului Mihail Kogălniceanu pentru întreprinderi mici şi mijlocii, respectiv în cadrul Programului de garantare a creditelor pentru întreprinderi mici şi mijlocii se completează în lei cu plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi se completează în lei cu plăţile de capital efectuate de Ministerul Finanţelor Publice.
    – coloana 9 cuprinde soldul garanţiilor la finele anului de raportare, emise în lei şi în valută;
    – total datorie în euro şi în lei se completează la coloanele 2-9, astfel:
    – totalul în euro se stabileşte astfel: pentru coloanele 2 şi 9 valutele se transformă în euro la cursul valutar comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, reprezentând raporturile de schimb dintre valutele respective şi euro, iar pentru coloanele 3-8 valutele se transformă în euro utilizând raportul de schimb dintre cursul valutar mediu anual calculat ca medie aritmetică a cursurilor valutare medii lunare, calculate pe baza cursurilor valutare zilnice comunicate de Banca Naţională a României pentru valutele respective, şi cursul mediu anual pentru euro comunicat de Banca Naţională a României;
    – totalul în lei pentru coloanele 2 şi 9 se va calcula utilizându-se cursul valutar lei/euro comunicat de Banca Naţională a României şi valabil în ultima zi a anului de raportare, iar pentru coloanele 3-8 se va utiliza cursul valutar mediu lei/euro comunicat de Banca Naţională a României.ˮ"

    b) Punctul 5 „Modul de completare a Contului general al datoriei publice guvernamentale“ se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Contul general al datoriei publice guvernamentale se completează pe baza datelor din contabilitatea generală a Trezoreriei Statului pentru finanţările rambursabile care se gestionează de Ministerul Economiei şi Finanţelor, cu datele raportate de Banca Naţională a României pentru finanţările rambursabile contractate de aceasta în numele statului, şi pe baza datelor raportate de ordonatorii principali de credite sau de către regii autonome, societăţi comerciale şi autorităţi ale administraţiei publice locale, în calitate de beneficiari de subîmprumuturi şi garanţii de stat.
    În cazul garanţiilor emise în cadrul programelor derulate prin FNGCIMM, situaţia garanţiilor guvernamentale se completează pe baza datelor raportate de FNGCIMM şi a datelor din evidenţa tehnico-operativă a Ministerului Finanţelor Publice.
    Contul general al datoriei publice guvernamentale se întocmeşte de direcţia de resort din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor împreună cu Banca Naţională a României.
    Contul general al datoriei publice guvernamentale este însoţit de un raport în care se analizează principalele probleme legate de nivelul datoriei publice guvernamentale directe şi al serviciului datoriei publice guvernamentale directe."


    4. La anexa nr. 1 la normele metodologice „Registrul datoriei publice“, punctul b.1) „Subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale“ se modifică potrivit anexei nr. 1 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    5. Anexa nr. 9 la normele metodologice se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    6. La anexa nr. 11 la normele metodologice, Formularul 1 „Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de...“ şi Formularul 5 „Situaţia anulărilor de garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ....“ se modifică potrivit anexei nr. 3 care face parte integrantă din prezentul ordin.
    7. La anexa nr. 12 la normele metodologice, Formularul 1 „Prima Maşină“ „Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de...“, Formularul 2 „Prima Maşină“ „Situaţia garanţiilor emise de către FNGCIMM şi a comisionului de risc aferent la data de ………..“ şi Formularul 5 „Prima Maşină“ „Situaţia renunţărilor la garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de….“ se modifică potrivit anexei nr. 4 care face parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul finanţelor publice,
                    Ionuţ Mişa

    Bucureşti, 29 decembrie 2017.
    Nr. 3.345.
    ANEXA 1

    b.1) Subregistrul datoriei publice guvernamentale garantate - legi speciale

┌────┬──────────┬─────────┬─────────────────────────────┬──────┬─────────┬────────────┬────┐
│ │Nr. act │ │ │ │ │ │ │
│ │adiţional,│ │Valoare │ │ │ │ │
│ │data/ │ │ │ │ │ │ │
│ │Nr. │ │ │ │ │ │ │
│ │scrisoare │ ├──────────────────────┬──────┤ │ │ │ │
│ │de │Legea │ │ │ │Executări│Termen de │ │
│Nr. │garanţie, │specială,│lei │ │Tip │de │valabilitate│Obs.│
│crt.│data/ │data │ │ │valută│garanţii │/ │ │
│ │poziţia în│ │ │ │ │lei │explicaţii │ │
│ │cadrul │ ├─────┬─────────┬──────┤Valută│ │ │ │ │
│ │scrisorii/│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Finanţator│ │emisă│diminuată│rămasă│ │ │ │ │ │
│ │/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │Beneficiar│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────────┼────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 = 4 │7 │8 │9 │10 │11 │
│ │ │ │ │ │– 5 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────────┼────┤
├────┼──────────┼─────────┼─────┼─────────┼──────┼──────┼──────┼─────────┼────────────┼────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴─────┴─────────┴──────┴──────┴──────┴─────────┴────────────┴────┘




    ANEXA 2

    (Anexa nr. 9 la normele metodologice)
    Formularul 1 „Prima casă“ Situaţia utilizării plafonului de garantare
    la data de ........
    - lei -

┌────┬───────────┬─────────┬──────┬───────────┬─────────────┬────────┬──────────┬────┐
│ │ │ │ │Valoarea │Valoarea │ │ │ │
│ │ │ │Plafon│garanţiilor│promisiunilor│Total │Plafon │ │
│ │Denumirea │Număr │alocat│emise şi în│de garantare │plafon │neutilizat│ │
│Nr. │instituţiei│contracte│pentru│vigoare din│emise şi în │utilizat│(din │Obs.│
│crt.│de credit │în │anul │plafonul │vigoare din │(din │plafonul │ │
│ │ │derulare │în │alocat │plafonul │plafonul│alocat) │ │
│ │ │ │curs │pentru anul│alocat pentru│alocat) │ │ │
│ │ │ │ │în curs │anul în curs │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼─────────────┼────────┼──────────┼────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼─────────────┼────────┼──────────┼────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼─────────────┼────────┼──────────┼────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼─────────────┼────────┼──────────┼────┤
│ │.... │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼─────────────┼────────┼──────────┼────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │
│ │GENERAL │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴──────┴───────────┴─────────────┴────────┴──────────┴────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează utilizarea plafonului alocat pentru anul în curs.
    Se completează cu informaţiile privind numărul contractelor în derulare de la începutul/implementarea programului până la sfârşitul lunii de raportare; respectiv cu informaţii privind valoarea garanţiilor şi promisiunilor de garantare emise şi în vigoare, cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 2 „Prima casă“ Situaţia garanţiilor acordate de către FNGCIMM - S.A. IFN
    în baza contractelor de garantare la data de …….
    - lei -

┌────┬───────────┬───────────────────┬───────────────────┬──────────┐
│ │ │Valoare garanţii │Valoarea │ │
│ │ │emise │garanţiilor anulate│ │
│ │Denumirea │ │/reziliate │ │
│Nr. │instituţiei├─────────┬─────────┼─────────┬─────────┤Observaţii│
│crt.│de credit │în luna │cumulat │în luna │cumulat │ │
│ │ │de │de la │de │de la │ │
│ │ │raportare│începutul│raportare│începutul│ │
│ │ │ │anului │ │anului │ │
├────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │.......... │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │
│ │general │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează:
    - valoarea garanţiilor emise din luna de raportare, inclusiv repunerile în drepturi şi obligaţii aferente contractului de credit şi de garantare şi garanţiile emise la care s-a renunţat până la sfârşitul lunii de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare;
    – valoarea garanţiilor anulate/reziliate din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.

    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 3 „Prima casă“ Scadenţarul estimativ al rambursărilor de rate de capital aferente împrumuturilor
    garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de .............

┌────┬───────────┬──────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┬────────────┐
│ │ │ │Rambursări │Rambursări │Rambursări │Rambursări │Rambursări │Rambursări │Rambursări │Rambursări │
│ │ │ │de rate de │de rate de │de rate de │de rate de │de rate de │de rate de │de rate de │de rate de │
│ │ │Valuta de │capital în │capital în │capital în │capital în │capital în │capital în │capital în │capital în │
│Nr. │Denumirea │contract a│primul an │al 2-lea an │al 3-lea an │al 4-lea an │al 5-lea an │al 6-lea an │al ... an │al 31-lea an│
│crt.│instituţiei│creditelor│al │al │al │al │al │al │al │al │
│ │de credit │garantate │contractului│contractului│contractului│contractului│contractului│contractului│contractului│contractului│
│ │ │ │de credit │de credit │de credit │de credit │de credit │de credit │de credit │de credit │
│ │ │ │(în valuta │(în valuta │(în valuta │(în valuta │(în valuta │(în valuta │(în valuta │(în valuta │
│ │ │ │de contract)│de contract)│de contract)│de contract)│de contract)│de contract)│de contract)│de contract)│
├────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │
├────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │......... │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼──────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┼────────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │general │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴──────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┴────────────┘


    Mod de completare
    Pentru garanţiile aflate în portofoliu în luna de raportare prin acest formular se raportează rambursările de rate de capital ce urmează a fi efectuate în valuta de contract, agregate pe instituţii de credit, pe toată durata contractului de credit garantat.

    Formularul 4 „Prima casă“ Rambursările de rate de capital efectuate în contul împrumuturilor
    garantate de către FNGCIMM - S.A. IFN la data de .........
    - lei -

┌────┬─────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │ │Total │
│ │ │Rambursări│rambursări│
│ │Denumirea │de rate de│de rate de│
│Nr. │instituţiei │capital │capital │
│crt.│de credit │efectuate │cumulat │
│ │ │în luna de│de la │
│ │ │raportare │începutul │
│ │ │ │anului │
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Banca 1 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Banca 2 │ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │.............│ │ │
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │Total general│ │ │
└────┴─────────────┴──────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează rambursările de capital efectuate de beneficiarii Programului, atât în luna de raportare, cât şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat pe instituţii de credit.


    ANEXA 3

    Formularul 1 Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de .........
    - lei -

┌────┬───────────┬─────────┬──────┬───────────┬──────────┐
│ │Denumirea │Număr │ │Valoarea │ │
│Nr. │instituţiei│contracte│Plafon│garanţiilor│Plafon │
│crt.│de credit │în │alocat│emise │neutilizat│
│ │ │derulare │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │.... │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │TOTAL │ │ │ │ │
│ │GENERAL │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴──────┴───────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează utilizarea plafonului de garantare.
    Se completează cu informaţiile privind numărul şi valoarea garanţiilor emise şi în vigoare, cumulat de la începutul Programului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de instituţie de credit.

    Formularul 5
    Situaţia anulărilor de garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ……
    - lei -

┌────┬───────────┬─────────┬───────────┬───────────┬────────────┬────────────┬───────────┬───────────┐
│ │ │ │ │Valoarea │ │ │ │Valoarea │
│ │ │Nr. │Valoarea │garanţiilor│Valoarea │Valoarea │Valoarea │garanţiilor│
│ │Denumirea │contracte│garanţiilor│anulate │diminuărilor│diminuărilor│garanţiilor│respinse la│
│Nr. │instituţiei│anulate │anulate în │cumulat de │de garanţii │de garanţii │respinse la│plată │
│crt.│de credit │în luna │luna de │la │în luna de │cumulat de │plată în │cumulat de │
│ │ │de │raportare │începutul │raportare │la începutul│luna de │la │
│ │ │raportare│ │anului │ │anului │raportare │începutul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │anului │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Banca 1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Banca 2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │........ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼───────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────────────┼────────────┼───────────┼───────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │
│ │general │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴───────────┴─────────┴───────────┴───────────┴────────────┴────────────┴───────────┴───────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează numărul şi valoarea renunţărilor la garanţii/rezilierilor de garanţii/diminuărilor de garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată.
    Se completează cu informaţiile din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de instituţie de credit.


    ANEXA 4

    Formularul 1 „Prima Maşină“
    Situaţia utilizării plafonului de garantare la data de ........
    - lei -

┌────┬──────────────┬─────────┬──────┬───────────┬──────────┐
│ │ │Număr │ │Valoarea │ │
│Nr. │Denumirea │contracte│Plafon│garanţiilor│Plafon │
│crt.│finanţatorului│în │alocat│emise │neutilizat│
│ │ │derulare │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │
├────┼──────────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Finanţator 1 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │Finanţator 2 │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │.... │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼──────┼───────────┼──────────┤
│ │TOTAL GENERAL │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────────┴──────┴───────────┴──────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează utilizarea plafonului de garantare.
    Se completează cu informaţiile privind numărul şi valoarea garanţiilor emise, cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de finanţator.

    Formularul 2 „Prima Maşină“
    Situaţia garanţiilor emise de către FNGCIMM - S.A. IFN şi a comisionului de risc aferent la data de ........
    - lei -

┌────┬──────────────┬─────────┬─────────┬───────────┬───────────┬────┐
│ │ │ │ │ │Valoare │ │
│ │ │ │Valoare │Valoare │comision de│ │
│ │ │Valoare │garantată│comision de│risc │ │
│ │ │garantată│emisă │risc │aferent │ │
│Nr. │Denumirea │emisă în │cumulat │aferent │garanţiilor│Obs.│
│crt.│finanţatorului│luna de │de la │garanţiilor│emise │ │
│ │ │raportare│începutul│emise în │cumulat de │ │
│ │ │ │anului │luna de │la │ │
│ │ │ │ │raportare │începutul │ │
│ │ │ │ │ │anului │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │Finanţator 1 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │Finanţator 2 │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │.......... │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────┼─────────┼─────────┼───────────┼───────────┼────┤
│ │Total general │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────┴─────────┴─────────┴───────────┴───────────┴────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează valoarea garanţiilor emise şi a comisionului de risc aferent garanţiilor emise achitat de beneficiarii Programului.
    Se completează cu informaţii din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare.
    Informaţiile se raportează agregat la nivel de finanţator.

    Formularul 5 „Prima Maşină“
    Situaţia renunţărilor la garanţii/diminuărilor de garanţii/respingerilor la plată la data de ……
    - lei -

┌────┬──────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│ │ │ │Valoare │Valoare │Valoare │Valoare │Valoare │Valoare │
│ │ │Nr. │renunţări│renunţări│diminuări│diminuări│garanţii │garanţii │
│ │ │renunţări│la │la │de │de │respinse │respinse │
│Nr. │Denumire │garanţii │garanţii │garanţii │garanţii │garanţii │la plată │la plată │
│crt.│finanţator│în luna │în luna │cumulat │în luna │cumulat │în luna │cumulat │
│ │ │de │de │de la │de │de la │de │de la │
│ │ │raportare│raportare│începutul│raportare│începutul│raportare│începutul│
│ │ │ │ │anului │ │anului │ │anului │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │Finanţator│ │ │ │ │ │ │ │
│ │1 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │Finanţator│ │ │ │ │ │ │ │
│ │2 │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │...... │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ │Total │ │ │ │ │ │ │ │
│ │general │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘


    Mod de completare
    Prin acest formular se raportează numărul şi valoarea renunţărilor la garanţii/diminuărilor de garanţii, precum şi valoarea garanţiilor pentru care FNGCIMM a emis decizii de respingere la plată.
    Se completează cu informaţiile din luna de raportare, dar şi cumulat de la începutul anului până la sfârşitul lunii de raportare, agregat la nivel de finanţator.


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016