Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.311 din 27 iulie 2006  privind aprobarea Procedurii si modului de identificare si inregistrare a ecvideelor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.311 din 27 iulie 2006 privind aprobarea Procedurii si modului de identificare si inregistrare a ecvideelor

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DEZVOLTARII RURALE Nr. 502 din 20 iulie 2006 AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR Nr. 3.311 din 27 iulie 2006
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 10 august 2006
ORDIN nr. 3.311 din 27 iulie 2006
privind aprobarea Procedurii şi modului de identificare şi înregistrare a ecvideelor
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE
Nr. 502 din 20 iulie 2006
AUTORITATEA NATIONALA SANITARÃ VETERINARA ŞI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
Nr. 3.311 din 27 iulie 2006
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 688 din 10 august 2006


În conformitate cu prevederile <>art. 29^1 din Legea zootehniei nr. 72/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
vazand Referatul de aprobare nr. 2.937 din 14 iulie 2006 al Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu" şi Referatul de aprobare nr. 2.937 din 14 iulie 2006 al Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor,
în temeiul prevederilor <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activitãţii sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi preşedintele Autoritãţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranta Alimentelor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aproba Procedura şi modul de identificare şi înregistrare a ecvideelor, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Prezentul ordin se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur

Preşedintele Autoritãţii
Naţionale Sanitare Veterinare
şi pentru Siguranta Alimentelor,
Marian Avram

ANEXA

PROCEDURA ŞI MODUL
de identificare şi înregistrare a ecvideelor

ART. 1
Prevederile <>art. 29^1 din Legea zootehniei nr. 72/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi ale <>art. 1 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.223/1996 privind reorganizarea activitãţii de coordonare şi dezvoltare a patrimoniului genetic naţional din zootehnie, cu modificãrile ulterioare, stipuleazã ca organizarea, coordonarea identificarii şi înregistrãrii ecvideelor, precum şi constituirea bazei de date pentru acestea se fac de Agenţia Nationala pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie "Prof. dr. G. K. Constantinescu", care este autoritatea competenta, denumita în continuare ANARZ.
ART. 2
(1) Prezenta anexa stabileşte procedura, modul de identificare şi înregistrare a ecvideelor, precum şi constituirea bazei de date pentru acestea.
(2) Prevederile prezentei proceduri vor fi puse în aplicare de ANARZ, unitãţile de ameliorare şi reproducţie în zootehnie din cadrul direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã, iar pana la data de 31 decembrie 2006 şi de Autoritatea Nationala Sanitarã Veterinara şi pentru Siguranta Alimentelor, denumita în continuare ANSVSA, prin direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.
ART. 3
Identificarea şi înregistrarea ecvideelor se vor face fãrã sa afecteze regulile comunitare care sunt stabilite în scopul eradicarii sau combaterii bolilor transmisibile ale animalelor.
ART. 4
(1) Inventarierea efectivelor de ecvidee în vederea identificarii se efectueazã de cãtre specialişti ai unitãţilor pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, ai direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, precum şi ai direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(2) Direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, vor preda, în baza unui protocol încheiat între ANARZ şi ANSVSA, unitãţilor de ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a municipiului Bucureşti situaţia efectivelor de ecvidee identificate şi individualizate, pe localitãţi, deţinãtori, numãr microcip, în maximum 15 zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei proceduri.
ART. 5
(1) Identificarea, individualizarea şi înregistrarea ecvideelor sunt obligatorii indiferent de forma de proprietate.
(2) Identificarea, individualizarea şi înregistrarea ecvideelor constituie baza de date pentru evidenta nationala şi judeteana a efectivelor de ecvidee şi se realizeazã având în vedere urmãtoarele cerinţe:
a) ANARZ va tine evidenta tuturor exploataţiilor de ecvidee la care se referã prezenta procedura şi care sunt situate pe teritoriul României, precizând codul şi adresa exploatatiei, identitatea şi domiciliul deţinãtorului;
b) prin utilizarea sistemului naţional de identificare şi înregistrare a ecvideelor se stabilesc cu exactitate exploatatia din care provin ecvideele, precum şi miscarea între diferite exploataţii, pe toatã durata vieţii animalului;
c) fiecare exploatatie menţionatã va fi identificata printr-un numãr de exploatatie. Acest numãr va fi format din codul localitãţii (SIRUTA) în care se afla exploatatia şi un numãr de ordine format din patru cifre;
d) evidenta va include şi mãrcile sau marca prin care se poate identifica orice ecvideu care a fost în exploatatie, precum şi datele de identificare a exploatatiei.
(3) ANARZ va asigura respectarea urmãtoarelor principii generale:
a) pentru ecvideele nãscute dupã intrarea în vigoare a prezentei proceduri, microcipurile sau dangalele, în cazul cabalinelor de rasa, trebuie sa fie aplicate înainte ca ecvideele sa plece din exploatatia în care s-au nãscut şi în maximum 30 de zile de la naştere pentru cele care rãmân în exploatatie;
b) pentru ecvideele nãscute pana la intrarea în vigoare a prezentei proceduri, microciparea sau dangalizarea, în cazul cabalinelor de rasa, se va face la actualul deţinãtor şi în actuala exploatatie, dar nu mai târziu de luna decembrie 2006;
c) microcipurile, respectiv dangalele, sunt individuale şi unice pe toatã durata vieţii ecvideelor.
(4) Dacã autoritatea competenta a unui stat de destinaţie, în cazul unei miscari internaţionale de ecvidee, decide sa nu pãstreze microcipul aplicat în exploatatia de origine, toate cheltuielile implicate ca rezultat al schimbãrii acestei mãrci de identificare vor fi suportate de acea autoritate.
(5) Dacã microcipul este schimbat ca urmare a importului ecvideului, se va stabili o legatura între microcipul aplicat acestuia de autoritatea competenta a tarii de origine şi cel nou alocat de autoritatea competenta a statului de destinaţie.
(6) Numãrul matricol codificat pentru identificarea ecvideelor este individual şi unic pe toatã durata vieţii acestora, acordându-se o singura data, în primele 30 de zile de la naştere.
(7) Acordarea şi gestionarea seturilor de numere matricole codificate, pe localitãţi în cadrul judeţelor, pentru identificarea ecvideelor, se fac în sistem computerizat de cãtre unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, sub coordonarea ANARZ.
ART. 6
(1) Orice ecvideu importat dintr-o ţara din afarã Uniunii Europene şi care rãmâne pe teritoriul României este supus controalelor prevãzute de Directiva 91/496/CEE .
(2) Într-o perioada de 30 de zile de la efectuarea controalelor, dar înainte de miscarea ecvideului, acesta se identifica cu o marca, conform prevederilor prezentei proceduri.
ART. 7
Orice ecvideu importat dintr-o ţara din afarã Uniunii Europene, identificat dupã un sistem naţional propriu şi care a trecut prin controalele de frontiera, conform prevederilor Directivei Consiliului 91/496/CEE , va fi reidentificat, în exploatatia de destinaţie, printr-un microcip, care va fi conform cu cerinţele prezentei proceduri, într-o perioada de cel mult 30 de zile de la efectuarea acestor controale, dar nu mai târziu de miscarea acestuia în exploatatia de destinaţie.
ART. 8
Niciun ecvideu nãscut pe teritoriul României nu va putea pãrãsi o exploatatie dacã nu este identificat în concordanta cu prevederile prezentei proceduri.
ART. 9
Ecvideele care vor fi identificate în conformitate cu prevederile prezentei proceduri vor avea un pasaport individual, emis într-o perioada de cel mult 30 de zile de la aplicarea microcipului sau înainte de efectuarea transferului ecvideului din exploatatia de origine.
ART. 10
Deţinãtorul de ecvidee are urmãtoarele obligaţii:
a) sa ţinã la zi un registru de evidenta a ecvideelor din exploatatia proprie;
b) sa raporteze autoritãţii competente, şi anume ANARZ, prin unitãţile de ameliorare şi reproducţie în zootehnie, toate miscarile cãtre şi din exploatatie, toate fatarile şi cazurile de moarte ale ecvideelor din exploatatie, în termen de 15 zile de la data la care au loc aceste evenimente.
ART. 11
De la intrarea în vigoare a prezentei proceduri deţinãtorii de ecvidee, precum şi cei care au responsabilitãţi în acest domeniu vor folosi numai sistemul de identificare şi înregistrare prevãzut de aceasta.
ART. 12
Dupã implementarea sistemului de identificare şi înregistrare a ecvideelor, acţiunile specifice acestuia vor fi coordonate de ANARZ în condiţiile prezentei proceduri.
ART. 13
Pentru desfãşurarea acţiunii de identificare a ecvideelor, deţinãtorii de ecvidee sunt anuntati prin mass-media, precum şi de specialiştii direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, ai unitãţilor pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie şi de cãtre cei din cadrul primãriilor.
ART. 14
(1) Realizarea operaţiunilor de identificare, individualizare şi înregistrare a ecvideelor, care se efectueazã pana la data de 31 decembrie 2006, este o acţiune comuna, efectuatã de cãtre specialiştii din unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie din cadrul direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, cu acordarea asistenţei tehnice sanitare veterinare de cãtre medicii veterinari oficiali zonali din cadrul direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(2) Individualizarea şi înregistrarea în vederea identificarii ecvideelor dupã sistemul unitar codificat reprezintã o operaţiune tehnica de evidenta care se efectueazã pentru întregul efectiv de ecvidee dintr-o localitate, aparţinând tuturor categoriilor de deţinãtori.
(3) În scopul efectuãrii corecte, în termenele stabilite şi în cele mai bune condiţii tehnice a operaţiunilor de aplicare a microcipurilor individuale la ecvidee, precum şi pentru introducerea, ţinerea şi valorificarea evidentelor necesare pentru fiecare localitate, se nominalizeaza şi se instruieste un specialist, denumit în continuare operator de identificare.
(4) Operatorii de identificare, cel puţin unul pentru fiecare localitate, vor fi stabiliţi din rândul urmãtoarelor categorii socioprofesionale:
a) tehnicieni cu atribuţii în efectuarea controlului oficial al performantelor de producţie;
b) personal calificat în specialitate, medic veterinar şi tehnician veterinar;
c) personal de specialitate din cadrul camerelor agricole comunale, orãşeneşti şi municipale, salariaţi ai direcţiilor pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(5) Operatorii de identificare, pe localitãţi, se stabilesc din rândul categoriilor profesionale prevãzute la alin. (4) şi se numesc prin decizie a directorului direcţiei pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti.
(6) Deciziile se actualizeazã, dupã caz, în funcţie de miscarea personalului cuprins în acţiune.
(7) Persoanele nominalizate în decizii vor fi înştiinţate individual, în scris, cu indicarea concretã a localitãţii în care isi vor desfasura activitatea, în termen de 3 zile de la emiterea deciziei.
(8) Prin decizie comuna a directorului direcţiei pentru agricultura şi dezvoltare ruralã judeţene sau a municipiului Bucureşti şi a directorului executiv al direcţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene sau a municipiului Bucureşti, vor fi nominalizaţi medicii veterinari oficiali zonali care acorda asistenta tehnica sanitarã veterinara operatorilor de identificare şi care îi însoţesc pe aceştia în realizarea acţiunilor de individualizare.
(9) Dupã nominalizarea operatorilor de identificare şi a personalului sanitar veterinar şi de specialitate, mentionati la alin. (8), unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor organiza şi vor desfasura instruiri individuale şi/sau în grup în vederea aplicãrii corecte a tehnicilor de lucru, a normelor metodologice şi a sistemelor de evidenta.
ART. 15
(1) Pentru caii de rasa pura, individualizarea se face şi prin dangalizare, forma dangalei şi sigla crescatoriei stabilindu-se la propunerea deţinãtorului.
(2) Odatã cu implantarea microcipului se face verificarea lui şi se înregistreazã datele şi semnalmentele animalului în fişa de identificare şi înregistrare a ecvideelor, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta procedura.
ART. 16
(1) Pasaportul este actul de identificare a ecvideului, emis de unitãţile de ameliorare şi reproducţie în zootehnie, şi se elibereazã deţinãtorului în maximum 30 de zile de la data identificarii ecvideului. Prin deţinãtor se înţelege persoanele fizice sau juridice, proprietari, administratori sau crescatori de ecvidee.
(2) Dupã completarea pasaportului, acesta este trimis operatorului de identificare din localitatea de domiciliu al deţinãtorului, care îl transmite deţinãtorului ecvideului, unde rãmâne pana la moartea, sacrificarea sau trecerea ecvideului la alt deţinãtor.
(3) Medicii veterinari de libera practica care isi desfãşoarã activitatea în condiţiile legii, care asigura asistenta medicalã de specialitate sau efectueazã acţiuni sanitare veterinare de prevenire sau supraveghere a bolilor, au obligaţia de a completa pasaportul cu datele privind sãnãtatea ecvideului.
(4) Orice modificare aparuta în cursul vieţii ecvideului se opereazã în pasaport de cãtre unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie.
(5) În cazul schimbãrii deţinãtorului, pasaportul se transmite noului deţinãtor, operarea schimbãrii în document urmând a fi facuta de autoritatea care l-a eliberat, atât în cazul în care ecvideul rãmâne în aceeaşi localitate, cat şi în cazul schimbãrii localitãţii sau judeţului.
(6) În cazul livrãrii animalului pentru sacrificare la o unitate de abatorizare, aceasta este obligatã sa completeze în pasaport data sacrificarii, dupã care, în termen de 48 de ore de la sacrificare, expediazã pasaportul la autoritatea care l-a eliberat.
(7) În cazul importurilor de ecvidee, deţinãtorilor acestora li se vor elibera paşapoarte, avându-se în vedere şi datele de identificare din pasaportul emis în ţara exportatoare.
(8) Ecvideele identificate pot fi transportate în alte exploataţii sau cu alte prilejuri numai însoţite de pasaportul emis şi eliberat pentru acestea.
(9) În cazul morţii unui ecvideu, pasaportul va fi predat de cãtre deţinãtorul ecvideului autoritãţii care l-a eliberat, într-o perioada de 7 zile lucrãtoare de la moartea animalului.
(10) În cazul ecvideelor exportate în tari terţe, pasaportul va fi înaintat de ultimul deţinãtor al acestora autoritãţii competente, în vederea completãrii acestuia cu toate datele de identificare necesare transportului, iar dupã completarea pasaportului, acesta se preda noului deţinãtor al animalelor.
ART. 17
(1) Centralizarea efectivelor de ecvidee identificate şi înregistrate în fiecare localitate se face lunar de cãtre specialiştii din cadrul centrelor teritoriale pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie şi se înainteazã, pana la data de 5 a lunii urmãtoare, unitãţilor pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, care le verifica şi le centralizeazã.
(2) Unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a municipiului Bucureşti centralizeazã, pana la data de 10 a lunii, la nivel de judeţ/municipiu Bucureşti, datele primite şi transmit aceste date cãtre ANARZ, pana la data de 15 a fiecãrei luni urmãtoare lunii pentru care se face raportarea.
ART. 18
ANARZ va institui pentru ecvidee un sistem informatic unitar la nivel naţional, numit baza de date.
ART. 19
Sistemul de identificare şi înregistrare a ecvideelor este o baza de date computerizata care are în compunere şi în utilizare cel puţin urmãtoarele elemente:
a) infrastructura informatica (reţele VPN, servere etc.);
b) sistemul informatic şi programe informatice utilizate şi specifice;
c) echipamente de utilizare a infrastructurii şi a sistemului informatic;
d) marca de identificare (microcip pentru a individualiza ecvideele; microcip şi dangale pentru identificarea şi individualizarea cãilor de rasa);
e) pasaportul ecvideelor;
f) nomenclatorul localitãţilor:
- numele localitãţii;
- codul localitãţii (SIRUTA);
g) tabelul unitãţilor (exploataţii, abatoare etc.): codul unitãţii, denumirea, adresa, data infiintarii, data desfiinţãrii;
h) tabelul animalelor: numãrul matricol, data naşterii, rasa, sexul, ascendenta (tata, mama);
i) evidenta miscarii animalelor: data intrãrii/iesirii, codul unitãţii intrare/ieşire;
j) formulare specifice identificarii, individualizarii şi înregistrãrii ecvideelor;
k) informaţii la zi (monte, fatari, vânzãri-cumpãrãri, moarte etc.);
l) în cazul ecvideelor care pleacã din exploatatie, se vor înscrie numele şi adresa deţinãtorului acestora şi codul de identificare al exploatatiei unde se transfera ecvideul, precum şi data plecãrii;
m) în cazul ecvideelor care sosesc în exploatatie, se vor înscrie numele şi adresa deţinãtorului, codul de identificare al exploatatiei de unde este transferat ecvideul, precum şi data sosirii acestuia;
n) starea de sãnãtate a ecvideelor stabilitã de medicii veterinari de libera practica prin înscrierile efectuate în pasaportul ecvideului, inclusiv în baza buletinelor de analiza emise de direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranta alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti, în urma realizãrii acţiunilor prevãzute de programul strategic.
ART. 20
Înregistrarea ecvideelor în formulare, în baza de date computerizata şi eliberarea documentelor de identificare - pasaport se fac de cãtre specialiştii din cadrul unitãţilor pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, nominalizaţi în acest scop prin decizie a directorului unitãţii de ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a municipiului Bucureşti, completand fişa de identificare şi înregistrare a ecvideelor.
ART. 21
(1) ANARZ şi ANSVSA au acces gratuit la toate informaţiile din baza de date prevãzutã la art. 19. ANARZ va pune la dispoziţia ANSVSA, în baza unui protocol, o interfata pentru accesarea acestor informaţii.
(2) Deţinãtorii de ecvidee pot solicita informaţii din baza de date prevãzutã la art. 19 numai pentru ecvideele proprietate a acestora, printr-o cerere adresatã autoritãţii competente.
(3) Autoritatea competenta are obligaţia de a furniza gratuit aceste informaţii în termen de 30 de zile.
ART. 22
(1) Operatorii de identificare au obligaţia de a informa autoritatea competenta în caz de refuz al deţinãtorilor de a accepta individualizarea şi identificarea ecvideelor, aceştia urmând a fi sancţionaţi potrivit prevederilor <>Legii zootehniei nr. 72/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.223/1996 , cu modificãrile ulterioare.
(2) Deţinãtorilor de ecvidee care nu le-au declarat sau au refuzat identificarea acestora li se vor aplica urmãtoarele interdicţii:
a) nu vor putea beneficia de diferitele forme de sprijin material şi financiar acordat proprietarilor de cãtre stat, precum şi de cãtre asociaţii şi alte organizaţii profesionale şi comerciale;
b) nu vor putea beneficia de diferitele forme de asigurare şi despãgubiri în caz de moarte, dispariţie şi sacrificari ordonate din motive sanitare veterinare;
c) nu vor participa cu ecvideele la probele de calificare şi de clasare, întrucât acestea nu vor fi cuprinse în programele de ameliorare genetica şi nu vor fi înscrise în registrele genealogice oficiale;
d) nu vor putea beneficia de acţiuni sanitare veterinare de prevenire şi depistare a imbolnavirilor în regim de gratuitate;
e) ecvideele acestora nu vor fi admise pe pãşunile cu folosinta colectivã din domeniul public şi privat al statului, în târguri şi pieţe şi nu vor putea participa la expoziţii, concursuri şi licitaţii oficiale;
f) nu vor beneficia de despãgubiri în cazul eradicarii unor boli majore.
(3) Verificarea microcipului implantat ecvideului şi a pasaportului acestuia se poate face de cãtre specialiştii din cadrul ANARZ, ANSVSA şi al structurilor teritoriale ale acestora.
(4) Se interzic îndepãrtarea sau distrugerea microcipului, precum şi orice modificare sau înscriere neautorizata în pasaport.
(5) În cazul în care se constata îndepãrtarea sau distrugerea microcipului, pierderea pasaportului sau efectuarea de modificãri nelegale, precum şi refuzul deţinãtorului de a permite verificarea pasaportului, a microcipului sau a dangalelor de individualizare a ecvideului, organul constatator va anunta, în maximum 48 de ore, unitatea pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, care are obligaţia de a lua mãsurile legale în vigoare, inclusiv posibilitatea confiscãrii ecvideului.
ART. 23
ANARZ şi unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie judeţene şi a municipiului Bucureşti vor aplica sancţiuni pentru orice încãlcare a reglementãrilor în vigoare privind identificarea, individualizarea şi înregistrarea ecvideelor, în limita competentelor legale.
ART. 24
Repartizarea materialelor necesare acestei acţiuni se face de ANARZ, în baza solicitãrilor fãcute de unitãţile pentru ameliorare şi reproducţie în zootehnie, în funcţie de mãrimea efectivelor de ecvidee care fac obiectul identificarii şi înregistrãrii.

ANEXA
-----
la procedura
------------

FIŞA DE IDENTIFICARE ŞI ÎNREGISTRARE A ECVIDEELOR

SERIA ..............



┌──┐
│A │ DATE DE IDENTIFICARE A EXPLOATATIEI
├──┴──────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│UARZ Judeţ...........CTARZ......... Cod exploatatie │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││
│Adresa exploatatiei: └─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘│
│ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│Localitatea................. SIRUTA │ │ │ │ │ │ │ Str. ........nr. ..... │
└──────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───────────────────────────┘
┌──┐
│B │ PROPRIETARUL EXPLOATATIEI
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1│Domiciliul: Judeţ......Localitatea........ Strada..........Nr....... │
│ │ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│ │Nume......... Prenume.......... CNP/CUI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴───────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘

┌──┐
│C │ ALŢI PROPRIETARI DE ANIMALE DIN EXPLOATATIE
├──┼───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2│Domiciliul: Judeţ......Localitatea........ Strada..........Nr....... │
│ │ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│ │Nume......... Prenume.......... CNP/CUI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┤
│ 3│Domiciliul: Judeţ......Localitatea........ Strada..........Nr....... │
│ │ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│ │Nume......... Prenume.......... CNP/CUI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──┴───────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌──┐
│D │ INGRIJITORUL ANIMALELOR
├──┴───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Domiciliul: Judeţ......Localitatea........ Strada..........Nr....... │
│ ┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐ │
│ Nume......... Prenume.......... CNP/CUI │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌──┐
│E │ ECVIDEE (cai, catari, asini, bardou)
├──┼────┬───┬──────────────────┬────────────────────────────────────┬──────────┐
│Nr│Rasa│Sex│Zi/luna/an naştere│ Numãr microcip sau danga │Proprietar│
├──┼────┼───┼──┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬────┼──┬─┬─┬─┬─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
├──┼────┼───┼──┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼───┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼────┼──┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │R│O│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ 𗈕𗈖𗈗│ │
└──┴────┴───┴──┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────┴──┴─┴─┴─┴─┘
┌──┬───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│F │ DECLARAŢII │
├──┘ │
│ Subsemnatul, proprietar al exploatatiei, declar pe propria rãspundere, │
│ urmãtoarele: │
│ - identificarea ecvinelor s-a fãcut GRATUIT: │
│ - am primit şi ma oblig sa pãstrez exemplarul (verde) din prezentul │
│ formular şi anexele sale, cunoscând faptul ca acestea sunt componente ale │
│ Registrului de Ferma │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────┐ ┌──────────────────────────────────┐
│ Am identificat, │ │ Semnatura proprietar exploatatie,│
│ Specialist: nume______prenume________ │ │ │
│ Data/_/_/:/_/_/:/_/_/ │ │ ________________________________ │
│ (zi) (luna) (an) │ │ │
│ Semnatura____________ Ştampila_______ │ │ │
└─────────────────────────────────────────┘ └──────────────────────────────────┘
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Subsemnaţii, atestam veridicitatea şi realitatea celor consemnate în │
│ prezentul document şi în cele____ anexe, sub sancţiunea legii penale. │
│ Informaţiile cuprinse în acest formular NU POT fi folosite pentru impozite │
│ şi taxe de orice fel. │
│ Informaţiile cuprinse în acest formular POT fi folosite pentru acordarea de │
│ subvenţii şi/sau despãgubiri │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016