Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.186 din 29 iunie 2021  pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.186 din 29 iunie 2021 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii

EMITENT: Ministerul Culturii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 683 din 9 iulie 2021
    Văzând Referatul de aprobare nr. 4.537 CM din 29.06.2021 al Ministerului Culturii şi nr. IM 5.301 din 8.07.2021 al Ministerului Sănătăţii,
    având în vedere prevederile art. 44 alin. (1) şi art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare,
    ţinând cont de prevederile art. 1 pct. 1,8, 9,11, 12,20 şi 21 din Măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute în anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 636/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul culturii şi ministrul sănătăţii emit următorul ordin:
    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 986 din 26 octombrie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. La capitolul I „Măsuri şi reguli pentru activitatea muzeelor şi galeriilor de artă“ punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul vizitator“, literele t) şi u) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "t) accesul în cafeneaua/bistroul muzeului sau a/al galeriei de artă, acolo unde acestea există, se va face respectând normele în vigoare;
u) grupurile de vizitatori, tururile ghidate, evenimentele publice/private se organizează cu respectarea reglementărilor în vigoare;"

    2. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, litera h) se abrogă.
    3. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, literele p), q), r), w) şi x) se modifică şi vor aveaurmătorulcuprins:
    "p) accesul în cafeneaua/bistroul bibliotecii, acolo unde acestea există, se va face respectând normele în vigoare;
q) evenimentele publice şi/sau private se vor organiza doar cu respectarea reglementărilor în vigoare;
r) activităţile culturale şi de educare în biblioteci se vor organiza doar cu respectarea reglementărilor în vigoare;
    ..................................................................................................
w) se vor încuraja împrumutul şi returnarea documentelor, cărţilor, CD, DVD, cu evitarea contactului direct;
x) materialele documentare din plastic care nu suferă deteriorări (CD, DVD, documente şi cărţi în coperţi de plastic) se vor dezinfecta cu produse biocide pe bază de alcool avizate;"

    4. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, literele y)-ee) se abrogă.
    5. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 3 „Măsuri care privesc angajatorii“, litera e) se abrogă.
    6. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 4 „Măsuri pentru personalul care lucrează în birouri“, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) dezinfecţia regulată a suprafeţelor de lucru;"

    7. La capitolul II „Măsuri şi reguli pentru activitatea bibliotecilor“ punctul 4 „Măsuri pentru personalul care lucrează în birouri“, litera d) se abrogă.
    8. La capitolul III „Măsuri şi reguli pentru activitatea librăriilor“ punctul 3 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, literele m) şi n) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "m) accesul în cafeneaua/bistroul librăriei, acolo unde acestea există, se va face respectând normele în vigoare;
n) evenimentele publice şi/sau private se vor organiza cu respectarea reglementărilor în vigoare."

    9. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“ punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) participarea este permisă pentru cel mult 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, numai pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;"

    10. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“ punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, litera c^1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c^1) participarea este permisă pentru un număr mai mare de 2.500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 1 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;"

    11. La capitolul VI „Măsuri şi reguli pentru evenimentele de tip drive-in, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul“, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) accesul se face exclusiv cu autoturismul, cu condiţia ca ocupanţii unui autovehicul să fie membrii aceleiaşi familii sau să reprezinte grupuri de până la 4 persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;"

    12. La capitolul VII „Măsuri şi reguli pentru expoziţii temporare de artă şi design pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“ punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul vizitator“, literele v) şi w) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "v) accesul în cafeneaua/bistroul librăriei, acolo unde acestea există, se va face respectând normele în vigoare;
w) evenimentele publice şi/sau private se vor organiza cu respectarea reglementărilor în vigoare."

    13. La capitolul VIII „Măsuri şi reguli privind activităţile de producţie necesare artelor spectacolului şi a activităţilor şcolilor de artă şi meserii pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Prezentul capitol conţine reguli cu privire la standardul minim aplicabil pentru desfăşurarea activităţilor de producţie necesare artelor spectacolului, respectiv repetiţii.
    Prezentele măsuri se vor aplica şi activităţilor cultural-educaţionale desfăşurate de către şcolile populare de artă şi meserii reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/2007, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un număr de persoane care nu depăşeşte reglementarea actuală a numărului maxim de persoane în spaţiu închis.
    Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 150 de persoane în interior şi maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în Ordinul ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările ulterioare, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi mai mare de 150 de persoane în interior şi mai mare de 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare."


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.                    p. Ministrul culturii,
                    Camelia Veronica Marcu,
                    secretar general
                    Ministrul sănătăţii,
                    Ioana Mihăilă


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016