Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.140 din 31 octombrie 2016  pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, precum şi a modelului şi conţinutului formularului 013 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/ Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.140 din 31 octombrie 2016 pentru aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, precum şi a modelului şi conţinutului formularului 013 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/ Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“

EMITENT: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 893 din 8 noiembrie 2016
    Având în vedere dispoziţiile art. 82 alin. (8), art. 88, art. 90 şi art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, cu modificările şi completările ulterioare,
    preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală emite următorul ordin:
    ART. 1
     Se aprobă Procedura de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, prevăzută în anexa nr. 1.

    ART. 2
    Se aprobă modelul, conţinutul, precum şi instrucţiunile de completare a formularului 013 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“, cod M.F.P. 14.13.01.10.11/n.s.p., prevăzute în anexa nr. 2.

    ART. 3
    Caracteristicile de tipărire, modul de utilizare şi de arhivare ale formularului menţionat la art. 2 sunt prevăzute în anexa nr. 3.

    ART. 4
    Referirile la Codul fiscal, din cuprinsul prezentului ordin, reprezintă trimiteri la Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, iar referirile la Codul de procedură fiscală reprezintă trimiteri la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 6
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

    ART. 7
    La data publicării prezentului ordin se abrogă Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 877/2013 privind aprobarea Procedurii de înregistrare fiscală a contribuabililor nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, precum şi a modelului şi conţinutului formularului 013 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439 din 18 iulie 2013, cu modificările ulterioare.

    ART. 8
    Direcţia generală proceduri pentru administrarea veniturilor, Direcţia generală de reglementare a colectării creanţelor bugetare, Direcţia generală de tehnologia informaţiei, Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, precum şi direcţiile generale regionale ale finanţelor publice şi unităţile fiscale subordonate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.



                    Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,
                    Eugen-Dragoş Doroş

    Bucureşti, 31 octombrie 2016.
    Nr. 3.140.
    ANEXA

    PROCEDURĂ

    ANEXA

──────────
    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
──────────
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
    INSTRUCŢIUNI
    de completare a formularului (013) „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“
    Depunerea declaraţiei
    Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni/Declaraţia de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente, denumită în continuare declaraţie, se completează şi se depune de către contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activităţi pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente.
    Declaraţia se completează cu ocazia primei înregistrări fiscale, de regulă cu ocazia declarării primului sediu permanent pe teritoriul României, declaraţia de menţiuni se completează ori de câte ori se modifică datele declarate anterior, iar declaraţia de radiere se completează cu ocazia radierii înregistrării fiscale.
    Declaraţia se depune, direct sau prin împuternicit, la registratura organului fiscal competent ori la poştă prin scrisoare recomandată, la termenele stabilite de legislaţia în vigoare.
    Organul fiscal competent este organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sediul permanent desemnat.
    Declaraţia se completează în două exemplare, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute de formular. Un exemplar al declaraţiei se depune la organul fiscal competent şi un exemplar se păstrează de contribuabil.
    Atenţie! În situaţia în care contribuabilul nerezident desfăşoară activităţi în România şi prin sedii fixe potrivit titlului VII din Codul fiscal, iar sediul fix desemnat să îndeplinească obligaţiile contribuabilului nerezident, prevăzute de titlul VII din Codul fiscal, constituie şi sediu permanent în sensul art. 8 din Codul fiscal, atunci sediul fix este şi sediul permanent desemnat pentru îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de titlul II din Codul fiscal.
    Completarea declaraţiei
    I. FELUL DECLARAŢIEI
    Se marchează cu „X“ pct. 1, 2 sau 3, după caz.
    Atenţie! În cazul declaraţiei de menţiuni/declaraţiei de radiere se completează toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declarării, indiferent dacă acestea au mai fost declarate.

    II. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI
    Rândul 1. Cod de identificare fiscală
    Nu se completează la înregistrarea iniţială.
    În cazul în care declaraţia de menţiuni/declaraţia de radiere este completată de către împuternicit, se înscrie codul de înregistrare fiscală al contribuabilului pe care îl reprezintă.

    Rândul 2. Denumire
    Se completează cu denumirea contribuabilului.

    Rândul 3. Statul de rezidenţă
    Se completează cu adresa contribuabilului din statul de rezidenţă.


    III. DATE DE IDENTIFICARE A SEDIULUI PERMANENT DESEMNAT
    Rândul 1. Cod de identificare fiscală
    Nu se completează la înregistrarea iniţială.
    În cazul în care declaraţia de menţiuni/declaraţia de radiere este completată de către împuternicit, se înscrie codul de identificare fiscală al sediului permanent desemnat, în situaţia în care acesta îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi plătitor de salarii şi venituri asimilate salariilor.

    Rândul 2. Domiciliu fiscal
    Se completează cu adresa domiciliului fiscal al sediului permanent desemnat.
    Atenţie! În cazul în care declaraţia este completată de către împuternicitul contribuabilului, se vor trece datele de identificare ale sediului permanent desemnat.

    Rândul 3. Cod CAEN al obiectului principal de activitate
    Se înscrie codul CAEN al obiectului principal de activitate desfăşurată de sediul permanent desemnat.

    Rândul 4. Modul de dobândire al spaţiului, numărul şi data documentului
    Se înscrie, după caz, tipul documentului care atestă modul de dobândire al spaţiului, precum şi numărul şi data acestuia.


    IV. REPREZENTARE PRIN:
    Se marchează cu „X“ în cazul în care, în relaţiile cu organul fiscal, contribuabilul este reprezentat prin împuternicit şi se înscriu numărul şi data înregistrării la organul fiscal, de către împuternicit, a actului de împuternicire, în original sau în copie legalizată.
    Date de identificare
    Se completează cu datele de identificare ale împuternicitului.

    V. DATE PRIVIND VECTORUL FISCAL
    Rândul 1. Taxa pe valoarea adăugată
    Se marchează cu „X“ de către contribuabilii care solicită înregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.
    Înregistrarea în scopuri de TVA, conform art. 316 alin. (2) din Codul fiscal, a persoanei impozabile care are sediul activităţii economice în afara României, dar este stabilită în România printr-un sediu fix, conform art. 266 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal.
    Se completează de persoanele impozabile care au sediul activităţii economice în afara României, dar sunt stabilite în România printr-unul sau mai multe sedii fixe, conform art. 266 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, astfel:

    Rândul 1.1. În situaţia în care urmează să primească pentru sediul fix din România servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2) din Codul fiscal, dacă serviciile sunt prestate de o persoană impozabilă care este stabilită în sensul art. 266 alin. (2) din Codul fiscal în alt stat membru, înaintea primirii serviciilor;
    Rândul 1.2. În situaţia în care urmează să presteze serviciile prevăzute la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal de la sediul fix din România pentru un beneficiar persoană impozabilă stabilită în sensul art. 266 alin. (2) din Codul fiscal în alt stat membru care are obligaţia de a plăti TVA în alt stat membru, conform echivalentului din legislaţia statului membru respectiv al art. 307 alin. (2) din Codul fiscal, înainte de prestarea serviciilor;
    Rândul 1.3. Înainte de realizarea unor activităţi economice de la respectivul sediu fix în condiţiile stabilite la art. 266 alin. (2) lit. b) şi c) din Codul fiscal care implică:
    Rândul 1.3.1. Livrări de bunuri taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere, inclusiv livrări intracomunitare scutite de TVA conform art. 294 alin. (2) din Codul fiscal;
    Rândul 1.3.2. Prestări de servicii taxabile şi/sau scutite de taxa pe valoarea adăugată cu drept de deducere, altele decât cele prevăzute la art. 316 alin. (2) lit. a) şi b) din Codul fiscal;
    Rândul 1.3.3. Operaţiuni scutite de taxă şi optează pentru taxarea acestora, conform art. 292 alin. (3) din Codul fiscal;
    Rândul 1.3.4. Achiziţii intracomunitare de bunuri taxabile
    Rândul 1.4. Cifra de afaceri
    Rândul 1.4.1. Se completează la înregistrarea iniţială a contribuabilului, înscriindu-se cifra de afaceri pe care contribuabilul preconizează să o realizeze în perioada rămasă până la sfârşitul anului calendaristic, din operaţiuni taxabile şi/sau scutite cu drept de deducere.
    Rândul 1.4.2. Se completează numai dacă, ca urmare a stabilirii cifrei de afaceri realizată în anul precedent, se modifică perioada fiscală.
    Rândul 1.5. Perioada fiscală
    Se marchează cu „X“ perioada fiscală valabilă la data solicitării înregistrării sau ulterior înregistrării în scopuri de T.V.A.
    În cazul în care contribuabilul foloseşte, ca perioadă fiscală, semestrul sau anul calendaristic, se va înscrie numărul actului prin care organul fiscal a aprobat utilizarea acestei perioade fiscale.
    Anularea înregistrării în scopuri de TVA

    Rândul 1.6. Se completează în cazul în care se solicită scoaterea din evidenţă a contribuabilului în cazul în care nu mai realizează livrări de bunuri, prestări de servicii, achiziţii sau livrări intracomunitare de bunuri în România pentru care plata taxei se face în România.
    Rândul 1.7. Se completează în situaţia în care se solicită scoaterea din evidenţă a contribuabilului în cazul în care nu mai desfăşoară operaţiuni care dau drept de deducere a taxei.
    Rândul 1.8. Se completează în cazul în care nu se depăşeşte plafonul pentru vânzările la distanţă în al doilea an calendaristic consecutiv.
    Rândul 2. Impozit pe profit
    La înregistrarea iniţială se marchează cu „X“ numai de către contribuabilii care, potrivit legii, au obligaţia să declare acest impozit.
    Rândurile 2.1 şi 2.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Rândurile 2.3.1-2.3.3 se marchează cu „X“ perioada fiscală valabilă la data solicitării înregistrării sau ulterior înregistrării.

    Rândul 3. Accize
    La înregistrarea iniţială se marchează cu „X“ de către contribuabilii care, conform legilor în vigoare, devin plătitori de accize.
    Rândurile 3.1 şi 3.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Rândul 4. Impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor şi contribuţii sociale

    La înfiinţare:
    Rândul 4.1.1 „Număr mediu de salariaţi estimat de până la 3 salariaţi exclusiv“ şi rândul 4.1.2 „Venit total estimat de până la 100.000 euro“ se marchează de către contribuabilii prevăzuţi la art. 147 alin. (10) din Codul fiscal, care se înfiinţează în cursul anului şi care estimează că, în cursul anului, vor avea un număr mediu de până la 3 salariaţi exclusiv şi, după caz, urmează să realizeze un venit total de până la 100.000 euro.
    Perioada fiscală:
    Rândul 4.2.1 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au obligaţia de a declara lunar impozitul pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor şi contribuţii sociale, potrivit legii.
    Rândul 4.2.2 se marchează cu „X“ de contribuabilii care îndeplinesc condiţiile de la art. 147 alin. (8) din Codul fiscal şi care optează pentru declararea lunară a impozitului pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor şi a contribuţiilor sociale, potrivit legii.
    Atenţie! Rândul 4.2.2 „Lunară prin opţiune“ se marchează de contribuabilii care optează, până la data de 31 ianuarie inclusiv, pentru declararea lunară a impozitului pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor şi a contribuţiilor sociale.

    Rândul 4.2.3 se marchează cu „X“ de contribuabilii prevăzuţi la art. 147 alin. (4) din Codul fiscal.
    Rândul 4.3. Impozit pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor
    Se marchează cu „X“ numai de contribuabilii care au obligaţia de declarare a impozitului pe venitul din salarii şi pe venituri asimilate salariilor.

    Rândurile 4.3.1 şi 4.3.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Rândul 4.4. Contribuţia de asigurări sociale
    Rândul 4.4.1 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.4.1.1 şi 4.4.1.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.4.2 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.4.2.1 şi 4.4.2.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.5. Contribuţia de asigurări sociale de sănătate
    Rândul 4.5.1 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.5.1.1 şi 4.5.1.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.5.2 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal. Rândurile 4.5.2.1 şi 4.5.2.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.6. Contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii (datorată de angajator)
    Se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.

    Rândurile 4.6.1 şi 4.6.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.7. Contribuţia de asigurări pentru şomaj
    Rândul 4.7.1 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.7.1.1 şi 4.7.1.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.7.2 se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.7.2.1 şi 4.7.2.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.
    Rândul 4.8. Contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale (datorată de angajator)
    Se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.

    Rândurile 4.8.1 şi 4.8.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 4.9. Contribuţia la Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale (datorată de angajator)
    Se marchează cu „X“ de contribuabilii care au calitatea de angajatori sau sunt asimilaţi acestora, care au obligaţia să declare această contribuţie, potrivit prevederilor Codului fiscal.
    Rândurile 4.9.1 şi 4.9.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 5. Redevenţe miniere
    La înregistrarea iniţială se marchează cu „X“ numai de contribuabilii care, potrivit legii, au obligaţia să declare această taxă.

    Rândurile 5.1 şi 5.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Rândul 6. Redevenţe petroliere
    La înregistrarea iniţială se marchează cu „X“ numai de contribuabilii care, potrivit legii, au obligaţia să declare această taxă.

    Rândurile 6.1 şi 6.2. se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Rândul 7. Impozit pe monopolul natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural
    Se marchează cu „X“ numai de contribuabilii care au obligaţia să declare acest impozit, conform Ordonanţei Guvernului nr. 5/2013 privind stabilirea unor măsuri speciale de impozitare a activităţilor cu caracter de monopol natural din sectorul energiei electrice şi al gazului natural, cu modificările şi completările ulterioare.

    Rândurile 7.1 şi 7.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 8. Impozit asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale
    Se marchează cu „X“ numai de contribuabilii care au obligaţia să declare acest impozit, conform Ordonanţei Guvernului nr. 7/2013 privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementării preţurilor din sectorul gazelor naturale, cu modificările şi completările ulterioare.

    Rândurile 8.1 şi 8.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 9. Impozit pe veniturile din activităţile de exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele naturale
    Se marchează cu „X“ de contribuabilii care au obligaţia să declare acest impozit, conform Ordonanţei Guvernului nr. 6/2013 privind instituirea unor măsuri speciale pentru impozitarea exploatării resurselor naturale, altele decât gazele naturale, cu modificările şi completările ulterioare.

    Rândurile 9.1 şi 9.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.

    Rândul 9.3 Activităţi care intră sub incidenţa acestui impozit
    Se marchează cu „X“ codul CAEN care intră sub incidenţa impozitului pe veniturile din activităţile de exploatare a resurselor naturale, altele decât gazele naturale, prevăzut în Ordonanţa Guvernului nr. 6/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

    Rândul 10. Impozit pe construcţii
    Se marchează cu „X“ de contribuabilii care au obligaţia plăţii acestui impozit, potrivit prevederilor art. 496 alin. (1) din Codul fiscal.

    Rândurile 10.1 şi 10.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Atenţie! Data luării în evidenţă şi scoaterii din evidenţă se stabileşte conform prevederilor titlului X „Impozitul pe construcţii“ din Codul fiscal.

    Rândul 11. Taxă de autorizare/taxă de licenţă din domeniul jocurilor de noroc
    Se marchează cu „X“ numai de contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitatea în România prin unul sau mai multe sedii permanente şi care, potrivit legii din domeniul jocurilor de noroc, au obligaţia să declarare această taxă.

    Rândurile 11.1 şi 11.2 se marchează cu „X“, după caz, în funcţie de tipul modificării: luare în evidenţă sau scoatere din evidenţă, ulterior înregistrării fiscale, dacă s-a bifat căsuţa 2 de la pct. I.
    Data luării în evidenţă sau scoaterii din evidenţă se stabileşte conform reglementărilor legale în materie.


    VI. DATE PRIVIND STAREA CONTRIBUABILULUI
    Rândul „Radierea înregistrării fiscale“ se marchează „X“ şi se înscrie data radierii înregistrării fiscale.
    Atenţie! Declaraţia de radiere va fi însoţită de actul doveditor referitor la încetarea calităţii de subiect de drept fiscal, precum şi de certificatul de înregistrare fiscală, în vederea anulării acestuia.

    ANEXA

    la formularul 013
    Lista sediilor permanente înregistrate fiscal, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a fi plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor

┌────┬────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │ │Codul CAEN│
│ │Codul de │ │al │
│Nr. │înregistrare│Domiciliul│obiectului│
│crt.│fiscală │fiscal │principal │
│ │ │ │de │
│ │ │ │activitate│
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼────────────┼──────────┼──────────┤
└────┴────────────┴──────────┴──────────┘


    Lista sediilor permanente care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a fi plătitoare de salarii şi venituri asimilate salariilor

┌────┬─────────────┬──────────┬──────────┐
│ │Codul de │ │Codul CAEN│
│ │înregistrare │ │al │
│Nr. │fiscală (în │Domiciliul│obiectului│
│crt.│cazul │fiscal │principal │
│ │sucursalelor)│ │de │
│ │ │ │activitate│
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
├────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
└────┴─────────────┴──────────┴──────────┘



    ANEXA

    Caracteristicile de tipărire, modul de utilizare şi de arhivare a formularului 013 „Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“
    1. Denumirea: Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni/Declaraţie de radiere pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente“ (013)
    2. Cod: 14.13.01.10.11/n.s.p.
    3. Format: A3/t2
    4. Se tipăreşte: - pe o singură faţă;
    - se poate utiliza echipament informatic pentru editare.

    5. U.M.: set
    6. Se difuzează gratuit
    7. Se utilizează la atribuirea codului de înregistrare fiscală pentru contribuabilii nerezidenţi care desfăşoară activitate în România prin unul sau mai multe sedii permanente.
    8. Se întocmeşte în 2 exemplare de contribuabil/împuternicit.
    9. Circulă: - 1 exemplar la organul fiscal;
    - 1 exemplar la contribuabil.

    10. Se arhivează la dosarul fiscal al contribuabilului.
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016