Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.111 din 29 ianuarie 2018  privind modificarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.052/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.111 din 29 ianuarie 2018 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.052/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe

EMITENT: Ministerul Educaţiei Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 137 din 13 februarie 2018
    În temeiul art. 12 alin. (3) şi al art. 205 alin. (7) şi (8) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, şi al Hotărârii Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu modificările ulterioare,
    ministrul educaţiei naţionale emite prezentul ordin.
    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 5.052/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 605 din 23 august 2012, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. II
    Direcţia generală învăţământ universitar, Direcţia generală economic şi instituţiile de învăţământ superior de stat vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. III
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul educaţiei naţionale,
                    Liviu-Marian Pop

    Bucureşti, 29 ianuarie 2018.
    Nr. 3.111.
    ANEXA 1

    (Anexa la Ordinul nr. 5.052/2012)
    NORME METODOLOGICE
    privind alocarea de fonduri de la bugetul de stat instituţiilor de învăţământ superior de stat
    pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice,
    cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe
    ART. 1
    (1) Instituţiile de învăţământ superior de stat pot organiza, împreună cu studenţii, fazele naţionale ale activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, pe secţii, subsecţii.
    (2) Instituţiile de învăţământ superior de stat care organizează activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi cele pentru studenţii capabili de performanţe pot solicita Ministerului Educaţiei Naţionale, denumit în continuare M.E.N., alocarea de fonduri de la bugetul de stat în vederea organizării şi desfăşurării acestora.
    (3) Pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe, instituţiile de învăţământ superior de stat utilizează şi fonduri din veniturile proprii.

    ART. 2
    (1) Fondurile solicitate de instituţiile de învăţământ superior de stat de la bugetul de stat pentru organizarea şi desfăşurarea de activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi a celor pentru studenţii capabili de performanţe se alocă de către M.E.N. în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.
    (2) Pentru activităţile prevăzute la alin. (1), M.E.N. poate aproba alocarea de fonduri de la bugetul de stat destinate următoarelor categorii de cheltuieli: cheltuieli ocazionate de organizarea activităţii extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, precum şi de transportul, cazarea şi masa participanţilor.
    (3) Instituţiile de învăţământ superior de stat organizatoare de activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale pot acorda stimulente financiare participanţilor din veniturile proprii.
    (4) Participanţii la activităţile extracurriculare ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale pot fi: studenţi români, studenţi străini şi elevi în clasele terminale ale liceului (clasa a XI-a şi a XII-a).

    ART. 3
    (1) Instituţiile de învăţământ superior de stat organizatoare de activităţi extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale transmit la M.E.N. până la data de 15 noiembrie (data de înregistrare în M.E.N.) solicitările de aprobare pentru organizarea în anul bugetar următor a acestora, precum şi devizele estimative de cheltuieli aferente fiecărei acţiuni în parte.
    (2) Solicitările instituţiilor organizatoare vor fi însoţite şi de documentele care se vor întocmi pe baza modelelor prevăzute în anexele nr. 1-3 la prezentele norme metodologice şi vor fi asumate de către titularii proiectelor şi de către rectorii instituţiilor organizatoare.

    ART. 4
    (1) M.E.N. a stabilit cuantumul pentru fiecare categorie de cheltuieli, care poate fi alocat din bugetul de stat, după cum urmează:
    a) transport dus-întors: 30 lei/participant (Se acordă doar o singură dată/acţiune.);
    b) cazare: 25 lei/zi/participant;
    c) masă: 35 lei/zi/participant;
    d) cheltuieli de organizare: 10 lei/participant.

    (2) Devizul estimativ de cheltuieli se întocmeşte pe baza cuantumului aprobat pentru fiecare categorie de cheltuieli şi în funcţie de numărul de participanţi care se deplasează pentru desfăşurarea activităţii, numărul de nopţi de cazare/participant, numărul de zile pentru care se solicită masa/participant, cheltuieli de organizare (se vor deconta maximum 10 lei/participant), pe surse de finanţare, conform modelului prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice.

    ART. 5
    (1) Lista activităţilor extracurriculare, devizele şi suma totală aferentă se aprobă de către ordonatorul principal de credite pentru realizarea activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale, pe baza devizelor estimative transmise până în data de 15 noiembrie.
    (2) Suma totală aprobată menţionată la alin. (1) se virează instituţiilor la începutul anului calendaristic în care se desfăşoară activităţile extracurriculare şi va cuprinde sumele fiecărei acţiuni extracurriculare supuse aprobării conform alin. (1).
    (3) Sumele aferente acţiunilor care nu s-au desfăşurat pot fi transferate doar către acţiuni din lista aprobată iniţial de ordonatorul de credite, însă numai după notificarea M.E.N. cu privire la acest aspect.
    (4) După desfăşurarea activităţilor se întocmeşte un raport, în două exemplare, în care se vor prezenta pentru fiecare acţiune devizul postcalcul care să cuprindă numărul participanţilor, al zilelor de desfăşurare şi al sumelor finale utilizate, precum şi al sumelor rămase neutilizate.
    (5) Raportul va fi transmis în original la M.E.N. până în data de 15 decembrie (data de înregistrare în M.E.N.) a anului financiar pentru care s-au solicitat fondurile.
    (6) Instituţiile de învăţământ superior de stat care nu transmit raportul menţionat la alin. (5) până în data de 15 decembrie nu vor primi fonduri pentru activităţi extracurriculare care se vor desfăşura în anul următor.
    (7) După desfăşurarea activităţilor, fondurile care rămân neutilizate se vor vira în bugetul M.E.N. de către instituţia de învăţământ superior de stat organizatoare, până la data de 15 decembrie a anului în care s-au desfăşurat activităţile extracurriculare.

    ART. 6
    (1) Instituţiile de învăţământ superior de stat organizatoare ale activităţilor extracurriculare - ştiinţifice, tehnice, cultural-artistice şi sportive naţionale răspund, potrivit legii, de utilizarea fondurilor alocate din bugetul M.E.N. cu această destinaţie.
    (2) Un exemplar din raportul menţionat la art. 5 alin. (5) şi documentele justificative care demonstrează desfăşurarea activităţilor extracurriculare se păstrează, cu titlu permanent, în universitate pentru eventualele controale ale M.E.N. sau ale altor instituţii abilitate în acest sens.

    ANEXA 1

    la normele metodologice
    Deviz preliminar

┌──────────┬────────┬────┬─────┬───────┐
│Tip │Nr. │Nr. │Suma │Sumă │
│cheltuială│persoane│zile│(lei)│alocată│
│ │ │ │ │(lei) │
├──────────┼────────┼────┼─────┼───────┤
│Transport │x │- │30 │x x 30 │
├──────────┼────────┼────┼─────┼───────┤
│Masă │y │a │35 │y x a x│
│ │ │ │ │35 │
├──────────┼────────┼────┼─────┼───────┤
│Cazare │z │b │25 │z x b x│
│ │ │ │ │25 │
├──────────┼────────┼────┼─────┼───────┤
│Cheltuieli│ │ │ │ │
│de │w │- │10 │w x 10 │
│organizare│ │ │ │ │
├──────────┴────────┴────┴─────┼───────┤
│Total sumă │Suma │
└──────────────────────────────┴───────┘


    Rector,
    …………………………
    Coordonator proiect,
    ……………………..

    ANEXA 2

    la normele metodologice
    Fişă de aplicaţie
    (maximum 1 pagină)
    Instituţia: Universitatea …….
    Activitatea 1, organizată de către universitate în parteneriat cu: [Universitatea…., Organizaţia studenţească…., grupul de iniţiativă din cadrul universităţii]
    Titlul activităţii: Exemplu de titlu de activitate extracurriculară
    Se va desfăşura între: X.x.2018 / X.x.2018
    Scopul activităţii (maximum 3 rânduri, font 12 Cambria/Arial/Times New Roman)
    Descrierea activităţii (maximum 15 rânduri, font 12 Cambria/Arial/Times New Roman)
    Numărul de studenţi beneficiari direcţi: x
    Descrierea parteneriatului (de exemplu, cu alte universităţi, organizaţii studenţeşti, grupuri de iniţiativă din universitate): (maximum 5 rânduri, font 12 Cambria/Arial/Times New Roman)
    Buget total solicitat conform anexei nr. 1 - Deviz estimativ de cheltuieli: lei
    Rector,
    ……………………….
    Coordonator proiect,
    …………………..

    ANEXA 3

    la normele metodologice
    Deviz centralizat

┌────────────┬──────────┬─────────┬────────┬─────┬────────┬──────┬───────────┐
│ │ │Număr │Număr │Număr│Număr │Număr │Număr │
│Ordinea de │Denumire │persoane │persoane│zile │persoane│zile │beneficiari│
│prioritate*)│activitate│transport│masă │masă │cazare │cazare│cheltuieli │
│ │ │ │ │ │ │ │organizare │
└────────────┴──────────┴─────────┴────────┴─────┴────────┴──────┴───────────┘


──────────
    *) Se va ţine cont de importanţa acţiunilor pentru universitate.
──────────
    Rector,
    …………………………..

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016