Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.107 din 3 iunie 2021  pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.107 din 3 iunie 2021 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii

EMITENT: Ministerul Culturii
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 589 din 11 iunie 2021
    Văzând Referatul de aprobare nr. 3.954 CM din 3.06.2021 al Ministerului Culturii şi nr. IM 3.602 din 10.06.2021 al Ministerului Sănătăţii,
    având în vedere prevederile art. 44 alin. (1) şi ale art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare,
    ţinând cont de prevederile art. 1 pct. 1, 9-13, 19 şi 20 din Măsurile pentru diminuarea impactului tipului de risc prevăzute în anexa nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 90/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul culturii şi ministrul sănătăţii emit următorul ordin:
    ART. I
    Anexa la Ordinul ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul culturii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 986 din 26 octombrie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 3 „Recomandări pentru organizatorii evenimentelor culturale:“, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) fiecare organizator are obligaţia de a întocmi procedurile necesare referitoare la situaţia în care unei persoane sau unui grup nu i se permite accesul la eveniment în urma triajului. Fiecare organizator are obligaţia de a informa şi instrui angajaţii/voluntarii şi agenţii de pază cu privire la această procedură;"

    2. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/ acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "c) participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;"

    3. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/ acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, după litera c) se introduce o nouă literă, litera c^1), cu următorul cuprins:
    "c^1) participarea este permisă pentru mai mult de 1.000 de spectatori, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;"

    4. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, litera i) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "i) stabilirea unor fluxuri intrare/ieşire care să faciliteze menţinerea distanţei fizice;"

    5. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/ acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 5 „Măsuri care privesc spaţiul/locul:“, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "a) organizarea spaţiului cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană;"

    6. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/ acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 5 „Măsuri care privesc spaţiul/locul:“, literele c)-e) se abrogă.
    7. La capitolul V „Măsuri şi reguli pentru evenimentele/ acţiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 7 „Măsuri care privesc prestaţii artistice unde este aplicabil:“, litera h) se abrogă.
    8. La capitolul VI „Măsuri şi reguli pentru evenimentele de tip drive-in, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, punctul 2 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) accesul se face exclusiv cu autoturismul, cu condiţia ca ocupanţii unui autovehicul să fie membrii aceleaşi familii sau grupuri de până la 4 persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;"

    9. La capitolul VIII „Măsuri şi reguli privind activităţile de producţie necesare artelor spectacolului şi a activităţilor şcolilor de artă şi meserii pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, partea introductivă se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "Prezentul capitol conţine reguli cu privire la standardul minim aplicabil pentru desfăşurarea activităţilor de producţie necesare artelor spectacolului, respectiv repetiţii.
    Prezentele măsuri se vor aplica şi activităţilor cultural-educaţionale desfăşurate de către şcolile populare de artă şi meserii reglementate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 118/2006 privind înfiinţarea, organizarea şi desfăşurarea activităţii aşezămintelor culturale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 143/2007, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un număr de persoane care nu depăşeşte reglementarea actuală a numărului maxim de persoane în spaţiu închis.
    Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 70 de persoane în interior şi de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie şi cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în Ordinul ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, cu modificările ulterioare, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene cu un număr de participanţi mai mare de 70 de persoane în interior şi mai mare de 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare."

    10. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, paragraful 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "În funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi locale, autorităţile implicate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirilor vor pune în aplicare următoarele scenarii:
    Scenariul 1 -
    a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
    b) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte se pot desfăşura cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
    Scenariul 2 - Organizarea şi desfăşurarea activităţii instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt interzise dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţele/localităţile unde acestea se află este mai mare de 3/1.000 de locuitori."

    11. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 2 „Măsuri care privesc angajatorul:“, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) obligaţia de a întocmi procedurile necesare referitoare la situaţia în care unei persoane sau unui grup nu i se permite accesul la eveniment în urma triajului; obligaţia de a informa şi instrui angajaţii/voluntarii şi agenţii de pază cu privire la această procedură;"

    12. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 2 „Măsuri care privesc angajatorul:“, litera r) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "r) informarea personalului angajat privind măsurile de igienă."

    13. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 3 „Măsuri de protecţie speciale:“, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) se vor stabili circuite de acces complet separate ale artiştilor şi ale spectatorilor, iar dacă acest lucru nu este posibil, accesul se va face în momente diferite;"

    14. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, literele b) şi c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
c) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul instituţiilor de spectacole şi/sau concerte se pot desfăşura cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;"

    15. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, după litera f) se introduce o nouă literă, litera f^1), cu următorul cuprins:
    "f^1) organizatorul va asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de către fiecare participant, pentru îndeplinirea condiţiilor de acces prevăzute la lit. c). Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol şi de la verificarea în Registrul electronic naţional de vaccinare. Cei peste 5 ani vor purta mască;"

    16. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, litera h) se abrogă.
    17. La capitolul IX „Măsuri şi reguli privind activităţile instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 4 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, literele s) şi u) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "s) stabilirea unor fluxuri intrare/ieşire care să faciliteze menţinerea distanţei fizice;
    (...)
u) spectacolele se vor desfăşura fără pauze;"

    18. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, paragraful 2 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "În funcţie de situaţia epidemiologică generală, de particularităţile regionale şi locale, autorităţile implicate în gestionarea prevenirii îmbolnăvirilor vor pune în aplicare următoarele scenarii:
    Scenariul 1 -
    a) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.
    b) Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor se pot desfăşura cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
    Scenariul 2 - Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor sunt interzise dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din judeţele/localităţile unde acestea se află este mai mare de 3/1.000 de locuitori."

    19. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 2 „Măsuri care privesc angajatorii:“, litera k) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "k) informarea personalului angajat privind măsurile de igienă."

    20. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 3 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, literele b) şi c) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "b) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
c) organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor se pot desfăşura cu participarea publicului până la capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;"

    21. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 3 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, după litera f) se introduce o nouă literă, litera f^1), cu următorul cuprins:
    "f^1) organizatorul va asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de către fiecare participant, pentru îndeplinirea condiţiilor de acces prevăzute la lit. c). Minorii sunt exceptaţi de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol şi de la verificarea în Registrul electronic naţional de vaccinare. Cei peste 5 ani vor purta mască;"

    22. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 3 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul:“, litera g) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "g) obligaţia de a întocmi procedurile necesare referitoare la situaţia în care unei persoane sau unui grup nu i se permite accesul la eveniment în urma triajului; obligaţia de a informa şi instrui angajaţii/voluntarii şi agenţii de pază cu privire la această procedură;"

    23. La capitolul X „Măsuri şi reguli în domeniul cinematografelor, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19“, la punctul 3 „Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul;“, litera k) se abrogă.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    p. Ministrul culturii,
                    Camelia Veronica Marcu,
                    secretar general
                    Ministrul sănătăţii,
                    Ioana Mihăilă


    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016