Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.066 din 20 ianuarie 2020  privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a  şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020,  şi pentru aprobarea calendarului acestora    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 3.066 din 20 ianuarie 2020 privind organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020, şi pentru aprobarea calendarului acestora

EMITENT: Ministerul Educaţiei Naţionale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 56 din 28 ianuarie 2020
    În temeiul prevederilor art. 77 alin. (5) şi ale art. 94 alin. (2) lit. e) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare,
    în baza art. 8 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,
    în temeiul art. 12 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 26/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul educaţiei şi cercetării emite prezentul ordin.
    ART. 1
    (1) Se aprobă organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, respectiv ale unui examen de bacalaureat naţional şi cu scopul de a optimiza rezultatele obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale.
    (2) Simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a se organizează numai pentru elevii claselor a VIII-a; la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional participă numai elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

    ART. 2
    Se aprobă Calendarul simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020, prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 3
    (1) Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), matematică.
    (2) Lista conţinuturilor pentru simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 este cea prevăzută în anexa nr. 2.

    ART. 4
    (1) Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă în anul şcolar 2019-2020 sunt: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.
    (2) Lista conţinuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă în anul şcolar 2019-2020 este cea prevăzută în anexa nr. 3.

    ART. 5
    Desfăşurarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020, se realizează în baza unei proceduri, care va fi comunicată inspectoratelor şcolare.

    ART. 6
    (1) Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2019-2020 sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
    (2) Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.
    (3) Rezultatele obţinute la simulările naţionale nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice.

    ART. 7
    (1) Fiecare inspectorat şcolar poate organiza în luna mai a anului 2020, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ gimnazial/liceal, o simulare cu subiect unic elaborat la nivelul judeţului/municipiului Bucureşti, în scopul stimulării pregătirii elevilor în vederea susţinerii evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a examenului de bacalaureat naţional.
    (2) Simularea din luna mai a anului 2020 de la nivelul inspectoratului şcolar poate fi organizată şi pentru elevii claselor a XI-a.
    (3) Subiectele simulărilor din luna mai a anului 2020 se elaborează pentru fiecare disciplină de către un grup de lucru constituit la nivelul fiecărui inspectorat şcolar.
    (4) La simulările din luna mai a anului 2020 subiectele se elaborează conform programelor pentru evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi programelor pentru examenul de bacalaureat naţional.
    (5) Calendarul simulărilor din luna mai a anului 2020 se elaborează la nivelul fiecărui inspectorat şcolar şi se comunică unităţilor de învăţământ imediat după finalizarea simulărilor naţionale.
    (6) Rezultatele obţinute de elevi la simulările din luna mai a anului 2020 sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, precum şi în şedinţe cu părinţii.
    (7) Notele obţinute la simulările din luna mai a anului 2020 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog.

    ART. 8
    Direcţia generală învăţământ secundar superior şi educaţie permanentă, Direcţia generală educaţie timpurie, învăţământ primar şi gimnazial, Direcţia generală inspecţie şi control, Direcţia minorităţi, Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 9
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 10
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul educaţiei şi cercetării,
                    Cristina Monica Anisie

    Bucureşti, 20 ianuarie 2020.
    Nr. 3.066.
    ANEXA

    CALENDARUL
    simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi al simulării probelor scrise
    ale examenului de bacalaureat naţional, în anul şcolar 2019-2020

┌──────────────────────────────────────┐
│a) Simularea evaluării naţionale │
│pentru absolvenţii clasei a VIII-a │
├───────┬──────────────────────────────┤
│23 │Limba şi literatura română - │
│martie │probă scrisă │
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│24 │ │
│martie │Matematică - probă scrisă │
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│25 │Limba şi literatura maternă - │
│martie │probă scrisă │
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│3 │ │
│aprilie│Comunicarea rezultatelor │
│2020 │ │
├───────┴──────────────────────────────┤
│b) Simularea probelor scrise ale │
│examenului de bacalaureat naţional │
├───────┬──────────────────────────────┤
│23 │Proba E) a) - probă scrisă - │
│martie │Limba şi literatura română │
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│24 │Proba E) c) - probă scrisă - │
│martie │proba obligatorie a profilului│
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│25 │Proba E) b) - probă scrisă - │
│martie │Limba şi literatura maternă │
│2020 │ │
├───────┼──────────────────────────────┤
│26 │Proba E) d) - probă scrisă - │
│martie │proba la alegere a profilului │
│2020 │şi specializării │
├───────┼──────────────────────────────┤
│3 │ │
│aprilie│Comunicarea rezultatelor │
│2020 │ │
└───────┴──────────────────────────────┘



    ANEXA 2

    *) Anexa nr. 2 este reprodusă în facsimil.
    LISTA
    conţinuturilor pentru simularea evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)

    ANEXA 3

    *) Anexa nr. 3 este reprodusă în facsimil.
    LISTA
    conţinuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2019-2020
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
 (a se vedea imaginea asociată)
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016