Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.042/C din 28 noiembrie 2007  privind durata si periodicitatea vizitelor, greutatea si numarul pachetelor, precum si categoriile de bunuri ce pot fi primite, pastrate si folosite de persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.042/C din 28 noiembrie 2007 privind durata si periodicitatea vizitelor, greutatea si numarul pachetelor, precum si categoriile de bunuri ce pot fi primite, pastrate si folosite de persoanele aflate in executarea pedepselor privative de libertate

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 891 din 27 decembrie 2007
În temeiul <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, al <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.897/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a <>Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 83/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Justiţiei, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul justiţiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Persoanele aflate în executarea mãsurilor privative de libertate, denumite în continuare persoane private de libertate, au dreptul de a primi vizite în spaţii special amenajate, sub supravegherea vizualã a personalului locului de deţinere, directã sau prin intermediul unor sisteme electronice.
(2) Persoanele private de libertate pot fi vizitate de soţ sau de soţie ori de rudele pânã la gradul al IV-lea inclusiv. Cu consimţãmântul persoanei private de libertate, aceasta poate fi vizitatã şi de alte persoane, cu aprobarea scrisã a directorului locului de deţinere.
ART. 2
(1) În funcţie de regimul de executare a pedepsei şi de conduita adoptatã pe timpul detenţiei, persoanele private de libertate pot primi vizite astfel:
a) cu dispozitive de separare (tip cabinã);
b) fãrã dispozitive de separare.
(2) Vizita cu dispozitive de separare se acordã persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã şi închis, persoanelor arestate preventiv şi persoanelor condamnate pânã la stabilirea regimului de executare a pedepsei.
(3) Vizita fãrã dispozitive de separare se acordã persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul semideschis şi deschis. În mod excepţional, acest tip de vizitã se poate acorda şi persoanelor condamnate cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã şi închis, cu aprobarea directorului locului de deţinere, în condiţiile <>art. 38 alin. (4) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.897/2006 .
(4) Directorul locului de deţinere poate dispune ca vizitele persoanelor private de libertate cãrora li se aplicã regimul semideschis şi deschis sã aibã loc în spaţii prevãzute cu dispozitive de separare, atunci când:
- existã informaţii cu privire la posibilitatea producerii unui eveniment negativ;
- vizitatorul sau persoana privatã de libertate solicitã acest lucru;
- împotriva persoanelor private de libertate s-a declanşat procedura disciplinarã sau au fost sancţionate disciplinar în ultimele 6 luni pentru introducere, comercializare ori deţinere de droguri, medicamente fãrã prescripţie medicalã şi obiecte interzise sau pentru exercitarea de violenţe.
(5) Directorul locului de deţinere poate aproba vizite între persoanele private de libertate, indiferent de regimul de executare, în sectorul de acordare a drepturilor la vizite, în spaţii prevãzute cu dispozitive de separare, în condiţiile prevãzute de <>art. 40 din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
(6) Durata vizitei este de la 30 de minute pânã la douã ore, în raport de numãrul solicitãrilor de acordare a vizitelor şi de spaţiile existente. Persoanele private de libertate pot beneficia în cursul unei zile de o singurã vizitã.
(7) Persoanele vizitatoare nu pot vizita simultan douã sau mai multe persoane private de libertate, cu excepţia situaţiilor prevãzute la <>art. 39 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
(8) Pentru minorii privaţi de libertate, durata vizitei este de la o orã la 3 ore.
(9) Periodicitatea exercitãrii dreptului persoanelor private de libertate de a primi vizite este prevãzutã în anexa nr. 1.
(10) Persoanele private de libertate beneficiazã, în limitele prevãzute în anexa nr. 1, de cel mult o vizitã pe sãptãmânã. În aceleaşi condiţii, minorii privaţi de libertate şi femeile gravide ori care au nãscut, pe perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere, beneficiazã de cel mult douã vizite pe sãptãmânã.
ART. 3
Persoanele private de libertate, cetãţeni strãini sau apatrizi, pot fi vizitate în aceleaşi condiţii ca şi persoanele cu cetãţenie românã.
ART. 4
(1) Persoanele private de libertate pot fi vizitate de apãrãtorii lor în baza împuternicirii avocaţiale înregistrate la barou şi a carnetului de avocat vizat la zi.
(2) Persoanele private de libertate pot fi vizitate de notari publici, executori judecãtoreşti ori de alte persoane cu atribuţii oficiale, în timpul programului de lucru al sectorului de acordare a vizitelor.
(3) Persoanele private de libertate de altã cetãţenie decât cea românã pot fi vizitate, cu informarea directorului locului de deţinere, de diplomaţi şi funcţionari consulari din cadrul misiunilor diplomatice sau ai oficiilor consulare strãine care reprezintã interesele statului ai cãrui cetãţeni sunt cei vizitaţi.
(4) Întrevederile cu persoanele menţionate la alin. (1)-(3) sunt confidenţiale şi se desfãşoarã sub supraveghere vizualã în spaţii special amenajate prevãzute cu dispozitive de separare care sã limiteze contactul fizic, dar care sã permitã transmiterea de înscrisuri şi care nu afecteazã drepturile prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 5
Persoanele private de libertate, internate în spitale din afara sistemului penitenciar, pot fi vizitate cu aprobarea directorului locului de deţinere şi cu avizul medicului în a cãror supraveghere se aflã, în prezenţa unui lucrãtor al sectorului de acordare a drepturilor la pachet şi vizitã.
ART. 6
(1) Persoanele sosite la vizitã sunt obligate sã îşi dovedeascã identitatea cu cartea sau cu buletinul de identitate, cu paşaportul sau cu orice alt act cu fotografie, emis de o autoritate a statului ai cãrui cetãţeni sau rezidenţi sunt.
(2) În cazul în care documentul este deteriorat sau nu poate fi efectuatã o verificare corespunzãtoare privind identitatea solicitantului, vizita nu se acordã.
ART. 7
(1) Persoanele sosite în vizitã sunt supuse controlului de specialitate şi celui antiterorist.
(2) Accesul vizitatorilor implicã mãsuri de control necesare din motive de securitate, prin observare, palpare, control corporal sau prin utilizarea unor echipamente tehnice fixe ori portabile de detectare a armamentului, muniţiei sau substanţelor stupefiante, toxice ori explozive sau a obiectelor interzise.
(3) Vizitatorii asupra cãrora s-au descoperit armament, muniţie, substanţe halucinogene, droguri, medicamente ori obiecte interzise, pe care nu le-au declarat înainte de începerea controlului, nu sunt admişi la vizitã pentru o perioadã stabilitã de directorul penitenciarului, dar care nu poate fi mai mare de 6 luni.
(4) Accesul persoanelor private de libertate la vizitã presupune obligativitatea efectuãrii percheziţiei corporale sumare pentru vizita cu dispozitiv de separare, percheziţiei corporale amãnunţite pentru vizita fãrã dispozitiv de separare şi acceptãrii celorlalte mãsuri de control necesare pentru asigurarea securitãţii. Refuzul acceptãrii mãsurilor de control din partea vizitatorilor sau a persoanelor private de libertate conduce la anularea vizitei.
(5) Vizitatorii care pot avea o influenţã negativã asupra comportamentului persoanelor private de libertate, cei în stare de ebrietate sau care încearcã sã introducã substanţe, bunuri ori obiecte interzise în locul de desfãşurare a vizitei, precum şi cei despre care se deţin date şi informaţii cã ar putea periclita siguranţa locului de deţinere nu sunt primiţi la vizitã, prin dispoziţie a directorului locului de deţinere.
ART. 8
Nerespectarea regulilor privind acordarea şi desfãşurarea vizitei atrage întreruperea sau, dupã caz, încetarea acesteia, iar motivele se consemneazã de cãtre cel care a luat mãsura într-un registru special destinat. În aceste situaţii, vizita se înregistreazã ca fiind efectuatã.
ART. 9
(1) În situaţia naşterii copilului persoanei private de libertate ori a decesului unui membru de familie sau al unei rude pânã la gradul al IV-lea inclusiv, directorul unitãţii poate aproba ca persoanele private de libertate, în baza unei solicitãri scrise, sã beneficieze de o vizitã în afara celor prevãzute în anexa nr. 1.
(2) Vizita prevãzutã la alin. (1) se poate acorda fãrã dispozitiv de separare.
ART. 10
(1) Persoanele private de libertate au dreptul de a primi, prin sectorul vizite, bunuri de natura celor prevãzute în anexa nr. 2.
(2) Greutatea unui pachet cu bunuri ce pot fi primite, pãstrate şi folosite de persoanele private de libertate, în condiţiile prevãzute de <>art. 55 alin. (1) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, nu va depãşi 10 kg. Numãrul pachetelor ce pot fi primite lunar este egal cu cel al vizitelor la care persoanele private de libertate au dreptul conform anexei nr. 1.
(3) Sancţiunea disciplinarã cu suspendarea dreptului de a primi vizite pe o perioadã de cel mult 3 luni nu afecteazã dreptul de a primi bunuri.
(4) Primirea, folosirea şi pãstrarea bunurilor se fac cu respectarea regulilor de igienã şi a mãsurilor de siguranţã impuse de administraţia locului de deţinere.
(5) Persoanelor private de libertate le sunt interzise primirea, deţinerea şi portul bunurilor şi obiectelor din metale şi pietre preţioase.
ART. 11
(1) Persoanele private de libertate nu pot primi prin pachet produse alimentare, dulciuri, legume, fructe, cafea, ţigãri, apã mineralã, bãuturi rãcoritoare, produse cosmetice şi de întreţinere, detergenţi, baterii pentru aparatura audio, precum şi orice alte produse în care se pot disimula droguri, substanţe toxice ori care prin controlul specific pot fi deteriorate sau în cazul cãrora activitatea de control contravine normelor igienico-sanitare.
(2) Produsele din categoria celor enumerate la alin. (1) pot fi achiziţionate numai de la punctul comercial care funcţioneazã în incinta locului de deţinere, cu respectarea <>art. 56 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
(3) Se interzice vânzarea cãtre persoanele private de libertate a produselor alimentare care necesitã încãlzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, cu excepţia cafelei.
(4) Persoanele private de libertate nu pot primi prin pachet medicamente. Medicamentele prescrise de medicii specialişti pot fi achiziţionate din sumele la dispoziţia persoanelor private de libertate, prin grija medicului locului de deţinere. Aceste cheltuieli nu afecteazã cuantumul sãptãmânal al sumelor din care persoanele private de libertate pot efectua cumpãrãturi.
(5) De la punctul comercial pot fi achiziţionate şi produse dintre cele prevãzute în anexa nr. 2, direct sau pe bazã de solicitare scrisã, în cazul bunurilor de folosinţã îndelungatã sau al celor care nu se regãsesc printre cele comercializate în mod curent.
ART. 12
Cu ocazia primirii, bunurile şi obiectele destinate persoanelor private de libertate sunt supuse, în prezenţa acestora, controlului specific executat de personalul anume desemnat de cãtre directorul locului de deţinere.
ART. 13
(1) Plafonul sãptãmânal al sumei cu care persoanele private de libertate pot efectua cumpãrãturi de la punctele comerciale înfiinţate în cadrul unitãţilor de deţinere reprezintã jumãtate din salariul minim brut pe economie.
(2) În situaţia achiziţionãrii unor bunuri de folosinţã îndelungatã, permise a fi pãstrate sau folosite pe perioada executãrii pedepsei, directorul locului de deţinere poate aproba folosirea unei sume mai mari decât cea prevãzutã la alin. (1), însã totalul cheltuielilor efectuate nu poate depãşi plafonul aferent lunii respective.
ART. 14
Dispoziţiile prezentului ordin se aplicã în mod corespunzãtor persoanelor reţinute, arestate preventiv, precum şi minorilor faţã de care s-a luat mãsura educativã a internãrii într-un centru de reeducare sau într-un institut medical-educativ.
ART. 15
Persoanele private de libertate nu pot cumpãra, primi, deţine sau folosi bunuri şi obiecte de genul celor prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 16
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 17
(1) În termen de un an de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, directorii locurilor de deţinere dispun mãsuri de diversificare a gamei de bunuri prevãzute la art. 11 alin. (1), ce pot fi achiziţionate de cãtre persoanele private de libertate de la punctele comerciale din incintã.
(2) În aceastã perioadã persoanele private de libertate pot primi alimente şi bunuri de natura celor prevãzute la art. 11 alin. (1), cu excepţia produselor alimentare semipreparate, preparate sau gãtite, uşor alterabile ori care necesitã încãlzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului, ori a produselor a cãror valabilitate este expiratã. Se interzice primirea bunurilor care nu prezintã sigiliul producãtorului sau care, în urma controlului specializat, pot suferi modificãri ori deteriorãri.
(3) Dupã acest termen bunurile prevãzute la art. 11 alin. (1) pot fi achiziţionate numai de la punctele comerciale din incinta locurilor de deţinere.
ART. 18
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 19
La intrarea în vigoare a prezentului ordin, <>Ordinul ministrului justiţiei nr. 3.131/C/2003 privind durata şi periodicitatea vizitelor, numãrul şi greutatea pachetelor cu alimente, precum şi bunurile care pot fi primite, pãstrate şi folosite de cãtre persoanele aflate în executarea pedepselor privative de libertate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 840 din 26 noiembrie 2003, se abrogã.

Ministrul justiţiei,
Tudor-Alexandru Chiuariu

Bucureşti, 28 noiembrie 2007.
Nr. 3.042/C.


ANEXA 1


PERIODICITATEA ACORDĂRII VIZITELOR

1. Arestaţi preventiv:
- majori - 4 vizite/lunã;
- minori şi femei gravide ori care au nãscut, pe perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere - 6 vizite/lunã.
2. Condamnaţi cãrora li se aplicã regimul de maximã siguranţã:
- 2 vizite/lunã.
3. Condamnaţi cãrora li se aplicã regimul închis şi persoane condamnate pânã la stabilirea regimului de executare a pedepsei:
- majori - 3 vizite/lunã;
- minori şi femei gravide ori care au nãscut, pe perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere - 5 vizite/lunã.
4. Condamnaţi cãrora li se aplicã regimul semideschis şi deschis:
- majori - 4 vizite/lunã;
- minori şi femei gravide ori care au nãscut, pe perioada în care îngrijesc copilul în locul de deţinere - 6 vizite/lunã.
5. Minori sancţionaţi cu internarea într-un centru de reeducare:
- 8 vizite/lunã.


ANEXA 2


BUNURILE
ce pot fi primite, pãstrate şi folosite
de cãtre persoanele private de libertate



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea bunurilor şi obiectelor Cantitatea
crt.
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Articole de îmbrãcãminte şi cazarmament
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Lenjerie de corp (maiouri, chiloţi, 10 bucãţi
bluze de corp, indispensabili)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Pijamale/cãmãşi de noapte 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Pulovere 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Cojoc, palton, pardesiu 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Pantaloni scurţi 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Fular 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Ciorapi 10 perechi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Încãlţãminte 2 perechi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Mãnuşi 1 pereche
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Bretele sau curea pentru pantaloni 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Papuci 1 pereche
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Şapcã, pãlãrie, cãciulã, basc, fes 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Basmale 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Lenjerie pentru pat (cearşafuri, feţe pernã) 2 bucãţi*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Faţã de masã - pentru mesele din dotarea 2 bucãţi*)
camerelor de deţinere
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Costum de haine sau pantalon şi sacou 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Rochii 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Fuste sau pantaloni 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Bluze, tricouri 5 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Cãmãşi 5 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Cravatã 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Articole pentru igiena personalã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Prosoape 4 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Batiste 5 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Pieptene sau perie pentru pãr, 1 bucatã
cu excepţia celor din metal
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Perie de dinţi 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Aparat de uscat pãrul 1 bucatã*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Unghierã fãrã cuţit 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Lighean din material plastic 1 bucatã
pentru igiena personalã a femeilor
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Perii pentru haine şi încãlţãminte 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Brâu 1 bucatã**)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Ochelari de vedere în raport de nevoi**)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Proteze în raport de nevoi**)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

III. Alte obiecte şi bunuri
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Genţi sau sacoşe 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
2. Ceas de mânã 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
3. Obiecte de podoabã (inele, cercei, lãnţişoare etc.), maximum 3 bucãţi
cu excepţia celor din metale şi pietre preţioase din fiecare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
4. Brichetã, pentru fumãtori 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
5. Pix, creion 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
6. Hârtie de scris şi de xerox în raport de nevoi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
7. Plicuri şi timbre în raport de nevoi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
8. Ace pentru cusut 2 bucãţi
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
9. Aţã pentru cusut 2 papiote
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
10. Dispozitiv mecanic pentru deschiderea conservelor 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Farfurii/castroane din material plastic/metal 1 bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
12. Lingurã, furculiţã, linguriţã câte o bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
13. Pahar, canã din material plastic/metal câte o bucatã
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
14. Fierbãtor 1 bucatã*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
15. Filtru de cafea 1 bucatã*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
16. Televizor cu diagonala de maximum 51 cm 1 bucatã*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
17. Aparate audio cu baterii, 1 bucatã*)
cu dimensiuni cumulate (L+l+h) de maximum 30 cm
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
18. Instrumente muzicale în raport de nevoi***)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
19. Joc de şah, table, rummy, cãrţi de joc etc. câte un set
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
20. Costume pentru activitãţi artistice în raport de nevoi***)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
21. Materiale şi echipament pentru practicarea în raport de nevoi***)
activitãţilor sportive, dupã cum urmeazã: trening,
tricou, şort, pantofi de sport, mingi de volei,
fotbal, tenis de câmp sau de masã, rachete ori
palete, fileu pentru jocuri sportive, extensoare,
flexoare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
22. Fotografii în numãr rezonabil
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
23. Obiecte şi diferite materiale de uz personal în numãr rezonabil
cu semnificaţii religioase
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
24. Materiale pentru desfãşurarea unor activitãţi în numãr rezonabil***)
ocupaţionale, cãrţi, broşuri, reviste cu conţinut
religios, beletristic, ştiinţific sau tehnic
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
25. Materiale pentru desfãşurarea unor activitãţi
tip hobby şi ocupaţionale*)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Cu aprobarea directorului locului de deţinere.
**) Cu recomandarea medicului.
***) Cu aprobarea directorului locului de deţinere, în raport de spaţiile
de depozitare existente.




ANEXA 3


OBIECTELE
interzise a fi primite, cumpãrate, pãstrate şi
folosite de cãtre persoanele private de libertate,
aflate în locurile de deţinere

A. Arme şi obiecte periculoase
* Arme de foc şi arme albe, reale sau imitaţii
* Obiecte din orice material transformate în armã albã sau de foc, obiectele ascuţite ori tãioase, confecţionate sau introduse clandestin în penitenciar
* Obiecte care sunt permise a fi deţinute (unghierã sau pilã, desfãcãtoare de conserve), care au fost modificate, pixuri, pieptene, umeraşe, cârlige de rufe etc., confecţionate din metal
* Obiectele furnizate de administraţia locului de deţinere, care se aflã în alt loc decât cele autorizate (ustensile de bucãtãrie, scule şi unelte folosite în ateliere, ustensile de frizerie) sau care pot fi utilizate în alte scopuri decât cele stabilite prin regulamentul de ordine interioarã
* Bare, lanţuri din fier sau alte materiale, picioare de pat, de masã, de scaune, precum şi alte obiecte de acest gen, pietre ori alte obiecte care pot fi utilizate ca arme de atac
* Corzi, sfori elastice sau rigide, precum şi sfori confecţionate din articole de îmbrãcãminte, cazarmament sau alt tip de material
* Brichete metalice

B. Alimente şi bãuturi
* Acumularea de produse alimentare care prezintã risc de alterare
* Bãuturi alcoolice, fructe fermentate sau în proces de fermentare şi lãmâi

C. Aparate electronice (pentru vizualizare şi receptare de imagini sau sunet şi playere de muzicã sau jocuri)
* Aparate de radio şi radiocasetofoane care sã aibã încorporatã opţiunea de înregistrare
* Playere de tip iPod
* Dispozitive mobile de redare sau citire de pe CD, care dispun de opţiunea de înregistrare
* Playere MP3, atunci când acest gen de aparate permit stocarea şi transferul de date
* Video sau DVD, playere ori recordere
* Decodoarele de pay-TV şi de canale digitale
* Dispozitive care înregistreazã imagini în orice format (analogic-video sau digital-DVD)
* Console video
* Casete, CD-uri, DVD-uri sau alte suporturi externe de stocare, primite prin pachete ori aduse de persoanele private de libertate la revenirea din permisiunea de ieşire din penitenciar, cu excepţia celor cu licenţã, care conţin muzicã şi jocuri video şi au sigiliul producãtorului
* Cãştile prevãzute cu cadru metalic şi difuzoarele neîncorporate în aparat
* Alte echipamente care au funcţii de înregistrare şi stocare

D. Alte tipuri de aparaturã
* Aparate foto, aparate de emisie-recepţie sau aparate similare, dispozitive externe ori încorporate de poziţionare globalã (GPS) sau cu posibilitãţi de transmitere a imaginilor şi sunetelor în timp real ori înregistrate, binocluri, lanterne şi telefoane, cu excepţia cazurilor prevãzute la <>art. 127 alin. (7) şi (8) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 275/2006 privind executarea pedepselor şi a mãsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.897/2006
* Aparate de încãlzit, reşouri, fierbãtoare atipice, lãmpi, cabluri şi materiale electrice, prelungitoare electrice cu lungimea mai mare de 3 m
* Ventilatoare sau aparate de aer condiţionat
* Baterii, cu excepţia celor cumpãrate de la punctele comerciale de incintã
* Încãrcãtoare de acumulatori, transformatoare de curent sau acumulatori
* Obiectele autorizate care, fie din cauza caracteristicilor lor, fie prin modificare ulterioarã, pot avea încorporate elemente sau funcţii proprii oricãrei categorii de obiecte interzise (articole de telefonie mobilã, fotografiere, GPS etc.)
* Articole care pot prezenta un risc pentru persoanele private de libertate sau personalul locului de deţinere

E. Diferite obiecte
* Ace fabricate industrial sau manual, material medical de chirurgie
* Seringi, în alte condiţii decât cele stabilite de medicul locului de deţinere şi aprobate de directorul locului de deţinere
* Aparate şi ace pentru tatuat
* Materiale pentru activitãţi sportive, care nu pot fi controlate fãrã a fi deteriorate
* Maşini de scris
* Flacoane cu produse de parfumerie cu alcool (parfum, loţiuni pentru masaj etc.), precum şi cele cu un volum de peste 330 ml
* Orice fel de produs de igienã personalã, de parfumerie sau cosmeticã, dacã nu a fost furnizat de locul de deţinere sau achiziţionat de la punctul comercial din incinta locului de deţinere

F. Articole vestimentare şi de cazarmament
* Lenjerie de pat şi articolele vestimentare care prezintã riscul de a fi deteriorate în timpul controlului, precum şi acumularea de astfel de articole peste cantitãţile permise
* Genţi, valize sau orice alt articol similar care conţine elemente metalice, cãptuşeli, pereţi dubli sau care prezintã riscul de a fi deteriorate în timpul controlului ori care pot fi modificate pentru a se obţine astfel obiecte contondente, tãioase sau ascuţite
* Mãşti, peruci, meşe, mustãţi şi bãrbi false şi orice alt fel de obiecte a cãror utilizare poate conduce la schimbarea fizionomiei
* Articole vestimentare similare sau asemãnãtoare cu uniformele şi însemnele de identificare ale personalului

G. Substanţe toxice, medicamente
* Substanţe toxice şi stupefiante
* Medicamente care nu au fost prescrise de serviciul medical din locul de deţinere sau medicamentele prescrise pe care pacientul le acumuleazã în mod nejustificat
* Sprayuri de orice fel
* Adezivi, vopsele, grunduri, lacuri de orice fel, cu excepţia adezivilor folosiţi pentru lipirea corespondenţei, achiziţionaţi de la punctul comercial din incinta locului de deţinere

H. Documente, bani şi obiecte de valoare
* Documente de identitate (carte de identitate, paşaport, carnet de conducere etc.), cu excepţia actelor de identitate sau a ecusoanelor emise de locul de deţinere
* Fotografii personale de dimensiunile cerute pentru actele de identitate sau cele care, prin modificare, pot fi folosite pentru confecţionarea unui astfel de document
* Monede şi bancnote din moneda naţionalã sau dintr-o monedã strãinã
* Instrumente de platã, cu excepţia celor puse la dispoziţie de locul de deţinere
* Cartele telefonice, cu excepţia celor achiziţionate de la punctul comercial din incinta locului de deţinere
* Obiecte din metale sau pietre preţioase ori obiecte de artã, de cult, cãrţi, ceramicã etc. asupra cãrora existã suspiciunea cã sunt obiecte de patrimoniu sau de valoare

I. Echipamente şi aparaturã informaticã
* Calculatoare personale şi echipamentele informatice care nu respectã reglementãrile privind utilizarea şi deţinerea de calculatoare, stabilite prin decizie a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

J. Diverse
* Animale şi plante
* Embleme, etichete autoadezive, publicaţii, pancarte şi postere reprezentând simboluri neconstituţionale, rasiste, xenofobe, pornografice, care atenteazã la libertatea religioasã sau ideologicã, aduc atingere demnitãţii umane sau reprezintã organizaţii teroriste ori incitã la violenţã
* Ştampile, parafe sau matriţe
* Componente electronice, piese sau subansambluri provenite din dezmembrarea diferitelor bunuri

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016