Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 3.019 din 9 ianuarie 2004  privind infiintarea Centralei Retelei Intreprinderilor Simulate/Firmelor de Exercitiu din Romania    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 3.019 din 9 ianuarie 2004 privind infiintarea Centralei Retelei Intreprinderilor Simulate/Firmelor de Exercitiu din Romania

EMITENT: MINISTERUL EDUCATIEI, CERCETARII SI TINERETULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 97 din 2 februarie 2004
În conformitate cu dispoziţiile <>Legii învãţãmântului nr. 84/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 741/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, cu modificãrile ulterioare,
în baza prevederilor Ordinului ministrului educaţiei şi cercetãrii nr. 4.508/2001 referitor la aprobarea programelor şcolare pentru pregãtirea practicã, clasele a X-a - a XII-a, învãţãmânt liceal, filiera tehnologicã,
în baza prevederilor Ordinului ministrului educaţiei şi cercetãrii nr. 3.600/2002 privind înfiinţarea Centralei Coordonatoare a Firmelor de Exerciţiu care funcţioneazã în liceele economice din România începând cu anul şcolar 2001-2002,

ministrul educaţiei, cercetãrii şi tineretului emite prezentul ordin.

ART. 1
(1) Întreprinderea simulatã/firma de exerciţiu este un concept didactic, cu obiective educaţionale şi reprezintã un model de simulare a proceselor interne desfãşurate într-o firmã realã şi a relaţiilor sale cu alte firme şi instituţii.
(2) Întreprinderile simulate/firmele de exerciţiu, conform procedurilor organizaţiei internaţionale EUROPEN (European Practice Enterprises Network), sunt coordonate la nivel naţional de o centralã coordonatoare.
(3) Centrala coordonatoare a întreprinderilor simulate/firmelor de exerciţiu asigurã toate activitãţile care simuleazã mediul extern al unei întreprinderi reale.
ART. 2
Se aprobã înfiinţarea Centralei Reţelei Întreprinderilor Simulate/Firmelor de Exerciţiu din România, denumitã în continuare CRISROM, care funcţioneazã în cadrul Universitãţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Construcţii de Maşini, Departamentul de Management şi Ingineria Sistemelor.
ART. 3
(1) Se aprobã înfiinţarea Departamentului de Coordonare a Firmelor de Exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar, denumit în continuare ROCT (Romanian Coordination of Training Firms), prin preluarea activitãţii Centralei Coordonatoare a Firmelor de Exerciţiu care a funcţionat în liceele economice din România începând cu anul şcolar 2001-2002, înfiinţatã prin Ordinul ministrului educaţiei şi cercetãrii nr. 3.600/2002 , centralã care se desfiinţeazã.
(2) ROCT este un departament al CRISROM.
(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare a ROCT este cuprins în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 4
(1) Structura organizatoricã a ROCT cuprinde urmãtoarele 5 posturi: coordonator departament, responsabil economic, responsabil informaticã, responsabil juridic, responsabil comunicare.
(2) Posturile menţionate la alin. (1) asigurã desfãşurarea activitãţilor din domeniile: coordonare, economic, informatic, juridic şi comunicare.
(3) Postul de coordonare se asigurã din numãrul de posturi aprobate Centrului Naţional de Dezvoltare a Învãţãmântului Profesional şi Tehnic (CNDIPT).
(4) Posturile responsabil economic, responsabil informaticã, responsabil juridic şi responsabil comunicare se alocã, începând cu anul şcolar 2004-2005, prin suplimentarea statului de funcţii al Casei Corpului Didactic Timiş, cu 4 posturi de profesori metodişti.
(5) Începând cu data aprobãrii prezentului ordin, pânã la data de 31 august 2004, atribuţiile postului de coordonator ROCT se cumuleazã cu atribuţiile postului pentru domeniul comunicare, fiind asigurat de CNDIPT.
(6) Salarizarea personalului ROCT se realizeazã în conformitate cu prevederile legale.
ART. 5
(1) Sediul ROCT este în cadrul Colegiului Economic "Francesco Saverio Nitti" din Timişoara.
(2) Cheltuielile cu utilitãţile pentru sediu se asigurã prin bugetul alocat Colegiului Economic "Francesco Saverio Nitti" din Timişoara de cãtre Primãria Municipiului Timişoara.
(3) Finanţarea cheltuielilor de personal (cu excepţia postului asigurat de CNDIPT), materiale şi investiţii ale ROCT se face din bugetul alocat Casei Corpului Didactic Timiş. Achiziţionarea de mijloace fixe şi obiecte de inventar necesare funcţionãrii se poate realiza şi prin sponsorizãri, donaţii şi transferuri de bunuri, în condiţiile legii.
ART. 6
(1) Centrala CRISROM, recunoscutã de organizaţia internaţionalã EUROPEN ca membru afiliat, reprezintã România în reţeaua internaţionalã a firmelor simulate/de exerciţiu.
(2) Firmele de exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar sunt reprezentate de CRISROM prin ROCT.
ART. 7
Înfiinţarea şi funcţionarea firmelor de exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar se realizeazã cu titlu gratuit.
ART. 8
(1) Se aprobã organizarea Târgului Internaţional al Firmelor de Exerciţiu "RO-TIFE 2004" la Timişoara, Halele MECATIM, în perioada 30 aprilie-1 mai 2004.
(2) Cheltuielile privind închirierea spaţiului, a standurilor şi plata energiei electrice şi a apei pe perioada târgului se suportã de Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, conform devizului estimativ cuprins în anexa nr. 2.
ART. 9
Pe data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã prevederile Ordinului ministrului educaţiei şi cercetãrii nr. 3.600/2002 privind înfiinţarea Centralei Coordonatoare a Firmelor de Exerciţiu care funcţioneazã în liceele economice din România începând cu anul şcolar 2001-2002.
ART. 10
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 11
Direcţia generalã pentru învãţãmânt superior, Direcţia generalã pentru învãţãmânt preuniversitar, Direcţia generalã evaluare, prognoze, strategii şi programe pentru învãţãmânt preuniversitar, Primãria Municipiului Timişoara, Direcţia generalã buget-finanţe, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învãţãmântului Profesional şi Tehnic, Universitatea Tehnicã din Cluj-Napoca, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Casa Corpului Didactic Timiş, conducerea Colegiului Economic "Francesco Saverio Nitti" din Timişoara vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Ministrul educaţiei, cercetãrii şi tineretului,
Alexandru Athanasiu

Bucureşti, 9 ianuarie 2004.
Nr. 3.019.


ANEXA 1


REGULAMENT
de organizare şi funcţionare a Departamentului de
Coordonare a Firmelor de Exerciţiu

ART. 1
Departamentul de Coordonare a Firmelor de Exerciţiu, denumit în continuare ROCT, are rolul de a sprijini înfiinţarea firmelor de exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar, coordonarea şi dezvoltarea relaţiilor dintre firmele de exerciţiu şi participarea acestora la târguri şi manifestãri internaţionale, precum şi de a asigura servicii legate de simularea funcţionãrii firmelor, cum ar fi: operaţiuni bancare, încasãri şi plãţi, relaţii administrative, financiare şi de asigurãri sociale.
ART. 2
ROCT este un departament naţional, din structura CRISROM, pentru toatã reţeaua firmelor de exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar, având rolul de a simula întregul mediu exterior cu care are relaţii o întreprindere realã.
ART. 3
ROCT desfãşoarã urmãtoarele activitãţi:
1. aprobã înfiinţarea firmelor de exerciţiu din învãţãmântul preuniversitar din România şi le înregistreazã, cu respectarea legislaţiei în vigoare, simulând activitãţile desfãşurate de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, Registrul Comerţului şi Biroul Unic;
2. simuleazã activitãţile bãncii de exerciţiu internaţionale pentru activitãţi de decontare internaţionalã, respectiv plãţi/încasãri între firmele de exerciţiu din ţarã şi cele din strãinãtate;
3. simuleazã activitãţi ale asigurãrilor sociale, administraţiei financiare, asigurãrilor de sãnãtate etc.;
4. iniţiazã şi sprijinã activitatea firmelor şcolare de exerciţiu, dupã cum urmeazã:
a) organizeazã activitãţi în scopul calificãrii profesorilor şi directorilor pentru activitãţile desfãşurate prin firme de exerciţiu;
b) organizeazã şi participã la manifestãri şi proiecte internaţionale legate de activitatea firmelor de exerciţiu;
c) asigurã colaborarea cu agenţi economici care sã ajute la dezvoltarea firmelor de exerciţiu;
d) elaboreazã şi difuzeazã materiale promoţionale şi didactice care prezintã activitatea firmelor de exerciţiu;
e) informeazã firmele de exerciţiu despre potenţialii parteneri de afaceri din ţarã şi din strãinãtate;
5. controleazã activitatea firmelor de exerciţiu din ţarã şi informeazã Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului cu privire la activitatea desfãşuratã.
ART. 4
Personalul ROCT care îndeplineşte atribuţiile celor 5 posturi menţionate la art. 4 din ordin se încadreazã în conformitate cu prevederile legale, iar în cazul în care sunt cadre didactice titulare, pe perioada în care sunt încadrate la ROCT, li se rezervã catedra pe care sunt titulare, conform prevederilor legale în vigoare.
ART. 5
Atribuţiile şi responsabilitãţile coordonatorului ROCT sunt urmãtoarele:
a) stabileşte condiţiile de ocupare a posturilor nominalizate la art. 4 alin. (1) din ordin, cu excepţia postului de coordonator, numeşte cadrele didactice care vor ocupa aceste posturi şi stabileşte atribuţiile acestora;
b) evalueazã activitatea cadrelor didactice care efectueazã activitãţi în cadrul ROCT;
c) reprezintã ROCT în relaţia cu instituţiile a cãror activitate o simuleazã, cu agenţii economici şi cu alte organisme şi instituţii;
d) coordoneazã activitatea de înfiinţare a firmelor de exerciţiu;
e) coordoneazã şi elaboreazã, împreunã cu responsabilul cu activitatea financiarã, oferta bãncii;
f) coordoneazã activitatea financiarã: de decontare, încasãri, plãţi etc.;
g) coordoneazã activitatea de dezvoltare a firmelor de exerciţiu din ţarã;
h) ţine evidenţa operaţiunilor aferente activitãţii desfãşurate în contabilitatea centralei;
i) solicitã şi centralizeazã datele cu privire la activitatea desfãşuratã de firmele de exerciţiu din ţarã şi transmite situaţiile centralizate pentru firmele de exerciţiu, pe diverse tematici, la Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Tineretului, Direcţia generalã pentru învãţãmânt preuniversitar;
j) organizeazã seminarii de multiplicare în vederea creãrii şi extinderii reţelei de firme de exerciţiu din România;
k) stabileşte contacte cu mediul extern al firmelor de exerciţiu.


ANEXA 2


DEVIZ ESTIMATIV

Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu - ediţia I,
Timişoara, RO-TIFE 2004

Perioada efectivã a târgului: 29 aprilie-1 mai 2004
- 29 aprilie: Amenajarea standurilor
- 30 aprilie: Târg - ziua I: orele 9,00-17,00
- 1 mai: Târg - ziua a II-a: orele 9,00-15,00; dezafectarea standurilor, orele 15,00-18,00.
Elemente de calcul:
a) suprafaţa brutã (expunere şi spaţii de acces) pentru 121 de standuri: 1.500 mp;
b) suprafaţa de expunere: 6 mp/stand;
c) numãrul de zile efective de expoziţie: 2 zile;
d) numãrul de zile pentru montarea-demontarea standurilor: 4 zile;
e) tariful de închiriere a spaţiului pentru perioada efectivã de expoziţie: 0,14 euro/mp brut/zi (fãrã T.V.A.);
f) tariful de închiriere a spaţiului pentru perioada de montare-demontare a standurilor: 0,07 euro/mp brut/zi (fãrã T.V.A.);
g) tariful de închiriere şi amenajare a standurilor: 5,5 euro/mp expunere.
Calcul pentru închirierea spaţiului şi a standurilor
A. Chiria pentru spaţiu:
- 0,14 euro x 1.500 mp x 2 zile de expoziţie = 420 euro (fãrã T.V.A.);
- 0,07 euro x 1.500 mp x 4 zile amenajare-dezafectare = 420 euro (fãrã T.V.A.)
TOTAL: 840 euro (fãrã T.V.A.); aproximativ 1.000 euro (cu T.V.A.).

B. Chiria şi amenajarea standurilor:
- 5,5 euro x 6 mp x 121 standuri: 3.993 euro (fãrã T.V.A.); aproximativ 4.752 euro (cu T.V.A.)

C. Cheltuielile pentru apã, curent pentru 2 zile, aproximativ 300 euro
Total costuri pentru 121 standuri:
1.000 + 4.752 + 300 = 6.052 euro.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016