Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 297 din 25 februarie 2002  pentru modificarea si completarea Normelor metodologice nr. 3.705/MM/21.137/2001 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 297 din 25 februarie 2002 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice nr. 3.705/MM/21.137/2001 privind constituirea si utilizarea Fondului special al drumurilor publice

EMITENT: MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 168 din 11 martie 2002
Ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei şi ministrul finanţelor publice,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 3/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 18/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere prevederile <>art. II din Legea nr. 264/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice şi ale <>art. 4 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Normele metodologice nr. 3.705/MM/21.137/2001 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 588 din 19 septembrie 2001, se modifica dupã cum urmeazã:

1. Alineatul (2) al articolului 1 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Prezentele norme metodologice au fost reactualizate conform prevederilor <>art. II din Legea nr. 264/2001 pentru modificarea şi completarea <>Legii nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice şi ale <>Ordonanţei Guvernului nr. 10/2001 pentru modificarea <>art. 4 din Legea nr. 118/1996 privind constituirea şi utilizarea Fondului special al drumurilor publice."

2. Alineatul (1) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Sursele Fondului special al drumurilor publice se constituie prin aplicarea unei cote unice egale cu echivalentul în lei a 110 euro/tona la motorina şi 125 euro/tona la benzina, asupra:
a) cantitãţilor de carburanţi auto livrati la intern de producãtori, precum şi de carburanţii auto consumati de aceştia pentru alimentarea autovehiculelor proprii;
b) cantitãţilor de carburanţi auto importati."

3. Alineatul (2) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Suma datoratã bugetului Fondului special al drumurilor publice se stabileşte în raport de cursul oficial al Bãncii Naţionale a României, valabil pentru ultima zi a lunii anterioare lunii de calcul a sumei respective."

4. Alineatul (6) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(6) Pentru cantitãţile de carburanţi auto consumate de producãtori pentru autovehiculele proprii aceştia vor determina obligaţiile fata de bugetul Fondului special al drumurilor publice conform anexei nr. 5, suma datoratã fiind preluatã potrivit anexei nr. 8. Anexa nr. 5 va fi pastrata la producãtor în vederea prezentãrii cu ocazia controalelor ce vor fi efectuate de organele abilitate."

5. Alineatul (8) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(8) Toate cantitãţile de carburanţi auto livrate la intern de producãtori şi/sau de importatori şi cele utilizate pentru autovehiculele proprii de cãtre producãtori sau de unitãţile acestora vor fi exprimate obligatoriu în documentele de livrare sau de consum, precum şi în evidentele patrimoniale şi în tone."

6. Alineatul (9) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(9) Pentru livrãrile efectuate producãtorii din ţara şi importatorii de carburanţi auto au obligaţia sa înscrie în documentele de livrare emise, precum şi în evidentele lor patrimoniale, pe propria rãspundere, pentru fiecare cantitate de carburant auto livrata pe piata interna, sortimentul şi cantitatea livrata, exprimatã în litri şi tone, precum şi suma totalã a cotei unice transformata în lei. Aceeaşi obligaţie revine producãtorilor din ţara pentru carburanţii auto consumati pentru alimentarea autovehiculelor proprii."

7. Articolul 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pentru domeniul transportului feroviar cota unica se restituie operatorilor de transport feroviar care deţin licenta AFER de transport feroviar, Companiei Naţionale de Cai Ferate "C.F.R." - S.A., Societãţii Comerciale de Transport cu Metroul Bucureşti «Metrorex» - S.A., societãţilor de reparat material rulant de cale feratã, societãţilor de construcţii, reparatie şi întreţinere infrastructura feroviara cu utilaje specifice pentru calea feratã, agenţilor economici care deţin linii de cale feratã cu acces la infrastructura feroviara publica şi privatã a statului şi mijloace de tracţiune feroviara.
Restituirea cotei unice se face pentru carburantul auto utilizat pentru funcţionarea materialului rulant de tracţiune, a vagoanelor automotoare, a drezinelor, a maşinilor de cale pentru repararea şi întreţinerea infrastructurii feroviare, care se deplaseaza pe infrastructura publica şi privatã a statului, inclusiv cea a metroului, precum şi pe cea aflatã în proprietatea agenţilor economici cu acces la infrastructura feroviara publica şi privatã a statului, în scopul asigurãrii:
- circulaţiei şi manevrei trenurilor;
- incercarii şi probelor materialului rulant pe calea feratã;
- functionarii instalaţiilor şi agregatelor de orice fel, aflate pe materialul rulant în timpul deplasarii acestuia pe calea feratã, şi a functionarii unor utilitãţi necesare transportului feroviar.
Pentru avizarea cererilor de restituire agenţii economici, cu excepţia operatorilor care deţin licenta AFER de transport feroviar, vor prezenta autorizaţia AFER pentru acces pe infrastructura feroviara publica a mijloacelor de tracţiune feroviara pe care le deţin.
(2) Pentru domeniul transportului naval cota unica se restituie tuturor agenţilor economici, institutelor de cercetare şi unitãţilor de învãţãmânt care, în cadrul activitãţii lor, utilizeazã nave, astfel cum sunt ele definite în legislaţia în vigoare.
Pentru avizarea cererilor de restituire se vor prezenta urmãtoarele documente:
- autorizaţia de desfãşurare a activitãţii respective, dacã aceasta este supusã sistemului de autorizare;
- o scurta prezentare a navelor utilizate (numãr de nave, tip, putere, capacitate);
- prezentarea activitãţilor la care au fost folosite navele şi care se pot verifica cu documentele de la bordul navelor (pentru transport marfa: tone transportate şi tone x km; pentru transport pasageri: numãr de curse şi numãr de pasageri x km; pentru manevre portuare: numãr de ore de manevre).
(3) Pentru domeniul agriculturii cota unica se restituie producãtorilor agricoli, prestatori de servicii pentru agricultura, şi altor persoane fizice şi juridice care desfãşoarã activitãţi conform tehnologiilor specifice în domeniile vegetal, animalier, piscicol, silvicol, îmbunãtãţiri funciare sau irigaţii.
Pentru avizarea cererilor de restituire se vor prezenta urmãtoarele documente:
- acte care atesta suprafata agricolã detinuta şi/sau în exploatare;
- plan de culturi agricole;
- plan de lucrãri de irigaţii sau de îmbunãtãţiri funciare;
- program de lucrãri în zootehnie, exclusiv încãlzirea halelor;
- plan de lucrãri în silvicultura, avizat de direcţia silvicã judeteana.
(4) Pentru domeniul apãrãrii naţionale cota unica se restituie pentru cantitãţile de carburant auto utilizate pentru tehnica de lupta din dotarea unitãţilor aparţinând Ministerului Apãrãrii Naţionale."

8. Alineatul (1) al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 6. - (1) Persoanele fizice şi juridice care utilizeazã carburanţi auto în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale sunt în drept sa solicite Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei restituirea sumelor reprezentând contravaloarea în lei a cotei unice plãtite producãtorilor sau importatorilor pentru carburanţii auto achizitionati pentru domeniile respective de activitate, prezentând urmãtoarea documentaţie:
- cererea de restituire, întocmitã pe propria rãspundere, conform modelului prezentat în anexa nr. 10, însoţitã de situaţia întocmitã conform modelelor prezentate în anexele nr. 10a), 10b), 10c) sau 10d), dupã caz;
- copia de pe documentele fiscale de achiziţie, certificate pe propria rãspundere de cãtre solicitant sau de reprezentantul sau legal ca fiind conforme cu originalul, din care sa rezulte sortimentul şi cantitatea achizitionata, precum şi contravaloarea în lei a cotei unice aferente;
- centralizatorul documentelor fiscale de achiziţie;
- alte documente specifice solicitate conform prevederilor art. 5."

9. Alineatul (2) al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Înainte de depunere sau de transmitere prin posta la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei cererile de restituire vor fi prezentate spre avizare, în funcţie de domeniul de activitate al solicitantului, la Direcţia generalã reglementãri şi calitatea serviciilor în transportul feroviar sau la Direcţia generalã a transporturilor maritime, pe Dunare şi cai navigabile, din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, sau la direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Apãrãrii Naţionale."

10. Dupã alineatul (2) al articolului 6 se introduc alineatele (3) şi (4) cu urmãtorul cuprins:
"(3) Persoanele fizice şi juridice care utilizeazã carburant auto în domeniul agriculturii vor depune documentaţia, prevãzutã la alin. (1) şi la art. 5 alin. (3), la Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara a judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, pe a carei raza teritorialã îşi desfãşoarã activitatea.
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara vor centraliza solicitarile, pe propria rãspundere, transmitand Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, o data pe luna, cererea centralizata (conform modelului din anexa nr. 10 bis), însoţitã de situaţia privind sumele solicitate pentru restituire, conform anexei nr. 9.
Ambele documente vor fi vizate pentru control financiar preventiv de cãtre persoanele cu atribuţii în acest sens din cadrul direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, dupã verificarea cererii, va vira direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara sumele solicitate.
Direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara vor vira fiecãrui beneficiar sumele, conform anexei la cererea de restituire, în conturile menţionate de aceştia.
Sumele virate de direcţiile generale pentru agricultura şi industrie alimentara şi returnate acestora din diverse motive vor putea fi utilizate pentru diminuarea cererii din luna urmãtoare.
Sumele rãmase în conturile direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara la data de 25 decembrie se restituie de cãtre acestea, pana la data de 31 decembrie, în contul Fondului special al drumurilor publice, simbol 301813633330 «Disponibil din Fondul special al drumurilor publice», deschis la Direcţia de trezorerie şi contabilitate publica a municipiului Bucureşti pe seama Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
Rãspunderea pentru modul de stabilire a sumelor solicitate pentru restituire (anexa nr. 10 bis), precum şi pentru restituirea cãtre beneficiari, în baza situaţiei centralizate privind sumele ce se solicita pentru restituire de direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara (anexa nr. 9), revine direcţiilor generale pentru agricultura şi industrie alimentara judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
(4) În cazul în care pe documentul de achiziţie suma datoratã Fondului special al drumurilor publice nu este evidenţiatã distinct, fiind cumulatã cu suma datoratã Fondului special al produselor petroliere, din suma reprezentând taxele se va deduce Fondul special al produselor petroliere, respectiv un cent/litru la cursul oficial al Bãncii Naţionale a României valabil pentru ultima zi a lunii anterioare lunii de calcul al sumei respective."

11. Alineatul (3) al articolului 6 va deveni alineatul (5).

12. Alineatul (4) al articolului 6 va deveni alineatul (6).

13. Alineatul (5) al articolului 6 va deveni alineatul (7).

14. Dupã alineatul (7) al articolului 6 se introduc alineatele (8), (9), (10) şi (11) cu urmãtorul cuprins:
"(8) Persoanele fizice şi juridice prevãzute la alin. (1) nu beneficiazã de restituirea sumelor achitate reprezentând cota unica decât pentru cantitãţile de carburanţi auto achiziţionate direct de la producãtorii interni sau de la importatori.
(9) Persoanele fizice şi juridice care achiziţioneazã carburanţi auto pentru alte scopuri decât utilizarea în domeniile prevãzute la alin. (1) suporta cota unica.
(10) Persoanele fizice şi juridice prevãzute la alin. (1) nu sunt în drept sa solicite restituirea cotei pentru cantitãţile de carburanţi auto utilizate la alimentarea autovehiculelor înmatriculate, cu excepţia tractoarelor utilizate pentru efectuarea lucrãrilor agricole mecanizate.
(11) Contravaloarea comisioanelor bancare sau a taxelor poştale aferente operaţiunilor de restituire se suporta de beneficiarii sumelor respective."

15. Alineatul (1) al articolului 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - (1) Controlul asupra calculului sumelor datorate la Fondul special al drumurilor publice şi al respectãrii termenului de plata de cãtre producãtori şi importatori, precum şi controlul asupra corectitudinii sumelor solicitate şi a concordanţei dintre utilizarea realã şi cea din cererea de restituire (anexa nr. 10), prevãzute la art. 6, la utilizatori, se realizeazã conform programelor de control aprobate de ministrul lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei. Controlul se executa de Regia Autonomã «Administraţia Nationala a Drumurilor din România» şi de cãtre organele de specialitate ale Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, constituite în mod distinct pentru aceasta activitate."

16. Alineatul (1) al articolului 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. -(1) În cazul constatãrii de cãtre organul de control a utilizãrii pentru alimentarea autovehiculelor care circula pe drumurile publice a carburantilor auto achizitionati în alte scopuri şi pentru care s-a solicitat şi s-a obţinut de la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei restituirea sumelor reprezentând cota unica, persoanele fizice sau juridice controlate datoreazã urmãtoarele:
a) suma reprezentând cota unica restituitã;
b) majorãrile de întârziere aferente sumelor restituite, calculate potrivit legislaţiei fiscale, începând cu data restituirii sumelor de cãtre Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei."

17. Articolul 33 se completeazã cu alineatul (2^1) cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Pentru perioada 25 mai - 19 septembrie 2001 se vor restitui şi sumele reprezentând cota unica aferentã carburantilor auto utilizaţi în domeniile transportului feroviar, naval, al agriculturii şi al apãrãrii naţionale, achizitionati de la distribuitorii autorizaţi, alţii decât cei din reţelele proprii ale producãtorilor şi importatorilor de carburanţi auto. Pentru aceeaşi perioada se vor accepta şi dosare care nu conţin declaraţia pe propria rãspundere a cumparatorilor, din care sa rezulte scopul achiziţiei."

18. Anexele nr. 4, 5, 6, 8, 9, 10 bis şi 10c) se înlocuiesc cu cele din anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.

19. Formularul "Declaraţie" din anexa nr. 9 se înlocuieşte cu "Situaţia centralizata privind sumele ce se solicita pentru restituire de Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara a judeţului ..........".

ART. 2
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, prin grija Regiei Autonome "Administraţia Nationala a Drumurilor din România".

Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Miron Tudor Mitrea

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

ANEXA 1

(ANEXA 4
--------
la normele metodologice)
------------------------

Agentul economic ..........................
Subunitatea ...............................
Nr. de înregistrare ........................


SITUAŢIE
privind livrãrile de carburanţi auto
în luna .............



┌────┬───────────────────────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Sortimentul │Cantitatea │Curs de schimb │ Valoarea │
│crt.│ │ livrata │ - lei/euro - │cotei unice │
│ │ │ - tone - │ │datorate │
│ │ │ │ │Fondului │
│ │ │ │ │special al │
│ │ │ │ │drumurilor │
│ │ │ │ │publice │
│ │ │ │ │ - lei - │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼───────────────────────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │
└────┴───────────────────────────────┴───────────┴───────────────┴─────────────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere datele prezentate.


Director,
..............


(ANEXA 5
-------
la normele metodologice)
------------------------

Agentul economic ..............
Subunitatea ...................
Nr. de înregistrare ...........


SITUAŢIE
privind carburanţii auto folosiţi pentru alimentarea autovehiculelor proprii

- sortimentul carburantului -



┌────┬────────────┬──────────────────────┬───────────────────────────┬─────────┐
│Nr. │ Documentul │ Scopul utilizãrii │ Cantitatea folositã pentru│ Suma │
│crt.├───────┬────┤ │ alimentare │datoratã │
│ │Numãrul│Data│ │ - tone - │ în euro │
├────┼───────┼────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼─────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼───────┼────┼──────────────────────┼───────────────────────────┼─────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└────┴───────┴────┴──────────────────────┴───────────────────────────┴─────────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere datele prezentate.


Director,
...........

(ANEXA 6
---------
la normele metodologice)
------------------------


Agentul economic ..........................
Subunitatea ....................................
Nr. de înregistrare ........................


SITUAŢIE
privind carburanţii auto importati şi livrarea acestora
în luna .............


┌──────────────────────┬─────────────┬───────────┬───────────────┬─────────────┐
│ D.V.I. │ Sortimentul │Cantitatea │Curs de schimb │ Valoarea │
├─────────┬────────────┤ │ livrata │ - lei/euro - │cotei unice │
│ Numãrul │ Data │ │ - tone - │ │datorate │
│ │ │ │ │ │Fondului │
│ │ │ │ │ │special al │
│ │ │ │ │ │drumurilor │
│ │ │ │ │ │publice │
│ │ │ │ │ │ - lei - │
├─────────┼────────────┼─────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├─────────┼────────────┼─────────────┼───────────┼───────────────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
└─────────┴────────────┴─────────────┴───────────┴───────────────┴─────────────┘



Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere datele prezentate.


Director,
...........


(ANEXA 8
--------
la normele metodologice)
-------------------------

Agentul economic .......................
Subunitatea ............................
Nr. de înregistrare ....................


SITUAŢIE
privind sumele reprezentând cota unica virata la Fondul special al drumurilor publice



┌─┬──────────┬───────────┬───────────┬──────────┬──────────────────────────────┐
│N│Documentul│ Cantitatea│Cota unica │ Curs de │ Suma virata pentru: │
│r│ │pentru care│ │ schimb │ - lei - │
│ │ │se efectu- │ - euro/ │ - lei/ │ │
│c│ │eaza plata │ tona - │ euro - │ │
│r│ │ │ │ │ │
│t│ │ - tone - │ │ │ │
│ ├───────┬──┼─────┬─────┼─────┬─────┤ ├─────────┬─────────┬──────────┤
│ │Numãrul│D │Ben- │Moto-│Ben- │Moto-│ │ │ │ │
│ │ │a │zina │rina │zina │rina │ │Benzina │Motorina │ Total │
│ │ │t │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │a │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┼──┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│0│ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │8 =3x5x7 │9 =4x6x7 │10 =8+9 │
├─┼───────┼──┼─────┼─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├─┼───────┴──┼─────┴─────┼─────┼─────┼──────────┼─────────┼─────────┼──────────┤
│ │TOTAL: │ │ 125 │ 110 │ - │ │ │ │
└─┴──────────┴───────────┴─────┴─────┴──────────┴─────────┴─────────┴──────────┘




● Situaţia include şi cantitãţile de carburanţi auto utilizate de producãtori sau de unitãţile acestora în scop propriu.
● Declaram pe propria rãspundere ca sumele virate acoperã integral obligaţiile de plata la bugetul Fondului special al drumurilor publice.
● Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere datele prezentate.


Director,
.............


(ANEXA 9
---------
la normele metodologice)
------------------------


SITUAŢIE CENTRALIZATA
privind sumele ce se solicita pentru restituire de Direcţia generalã pentru agricultura şi industrie alimentara a ..............................



┌────┬──────────────────┬────────────────┬────────────────┬────────────────────┐
│Nr. │Beneficiarul sumei│Perioada pentru │Date privind │ Date privind │
│crt.│ de restituit │care se solicita│achiziţia │ restituirea │
│ │ │ restituirea ├────────┬───────┼──────┬─────────────┤
│ │ │ │Canti- │Suma │Canti-│Suma repre- │
│ │ │ │tatea │repre- │tatea │zentand cota │
│ │ │ │-litri -│zentand│- li- │ unica │
│ │ │ │ │cota │tri - │- lei - │
│ │ │ │ │unica │ │ │
│ │ │ │ │- lei -│ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────┼────────┼───────┼──────┼─────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼──────────────────┼────────────────┼────────┼───────┼──────┼─────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
├────┼──────────────────┼────────────────┼────────┼───────┼──────┼─────────────┤
│TO- │ │ │ │ │ │ │
│TAL:│ │ │ │ │ │ │
└────┴──────────────────┴────────────────┴────────┴───────┴──────┴─────────────┘




Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.


Director, Control financiar preventiv
...............


(ANEXA 10 bis
--------------
la normele metodologice)
------------------------

DIRECŢIA GENERALĂ PENTRU AGRICULTURA
ŞI INDUSTRIE ALIMENTARA ...................
Nr. ........../ Data ......................



CERERE JUSTIFICATIVĂ
privind cota unica aferentã carburantilor auto utilizaţi în domeniul agriculturii, care se restituie în luna ......................... 200...



- lei -
┌────┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│Nr. │ Explicaţii │ │
│crt.│ │ │
├────┼──────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ 1. │ Suma primitã pentru restituire, cumulat de la începutul │ │
│ │ anului │ │
│ 2. │ Suma restituitã, cumulat de la începutul anului │ │
│ 3. │ Suma rãmasã nerestituita, cumulat de la începutul │ │
│ │ anului (1-2) │ │
│ 4. │ Suma de restituit în luna curenta (conform anexei nr. 9) │ │
│ 5. │ Suma solicitatã pentru restituire în luna curenta (4-3) │ │
│ │ │ │
└────┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┘



Va rugãm sa virati suma de ........................... lei în contul nostrul nr. ...................., deschis la .................................. .

Datele se confirma pe rãspunderea noastrã.

Director, Director economic,
............. .......................


(ANEXA 10 c)
-------------
la normele metodologice)
-------------------------


Solicitantul*) ....................................
Nr. şi data de înregistrare ..................


SITUAŢIE
privind sumele solicitate în vederea restituirii pentru activitatea în domeniul agriculturii



┌────┬────────┬─────────┬─────┬──────────────────┬─────────────┬───────────────┐
│Nr. │Perioada│Lucrãrile│ U.M.│ Volumul de │ Consumul │ Cantitatea │
│crt.│ │efectuate│ │ lucrãri │ normat │ utilizata │
│ │ │ │ │ │ │ - litri - │
├────┼────────┼─────────┼─────┼──────────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │
├────┼────────┼─────────┼─────┼──────────────────┼─────────────┼───────────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────────┴─────┴──────────────────┴─────────────┴───────────────┘



Suma solicitatã este de .............................. lei.
Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, confirm pe propria rãspundere datele prezentate.


Semnatura Vizat
.............. --------
Direcţia generalã pentru agricultura
şi industrie alimentara

------------------
*) Numele şi prenumele pentru persoane fizice sau denumirea pentru persoane juridice.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016