Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 280 din 6 mai 2015  privind constituirea Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 280 din 6 mai 2015 privind constituirea Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice

EMITENT: CASA NAŢIONALĂ DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 313 din 7 mai 2015

    Având în vedere:
    - art. 268 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;
    - art. 8 şi art. 37 alin. (1) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;
    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri financiare în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea unor acte normative, cu completările ulterioare;
    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri;
    - Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 3/1/2015 privind modelul de contract, metodologia de negociere, încheiere şi monitorizare a modului de implementare şi derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat;
    - Referatul de aprobare nr. DG727 din 6 mai 2015 al directorului general al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,
    în temeiul dispoziţiilor art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. 1
    (1) La nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se constituie Comisia de experţi pentru afecţiuni hepatice, care are componenţa prevăzută în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    (2) Comisia nominalizată la alin. (1) are următoarele atribuţii:
    a) pune la dispoziţia comisiei de negociere prevăzute la art. 1 din Ordinul ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 3/1/2015 privind modelul de contract, metodologia de negociere, încheiere şi monitorizare a modului de implementare şi derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat criteriile care vor sta la baza negocierii indicatorilor de rezultat pe fiecare medicament din cadrul ariei terapeutice specifice, respectiv criteriile de includere/excludere a pacienţilor în/din tratament şi criteriile de evaluare a rezultatului medical, care vor fi aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate;
    b) avizează dosarele de includere a pacienţilor în tratament cu medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat încheiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum şi cu reprezentanţii legali ai deţinătorilor autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor care nu sunt persoane juridice române, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, în baza criteriilor de includere în tratament prevăzute la lit. a);
    c) evaluează rezultatul medical al fiecărui pacient al cărui dosar a fost avizat în condiţiile lit. b); evaluarea se face în baza criteriilor de evaluare a rezultatului medical prevăzute la lit. a), în vederea calculării indicatorilor de rezultat.
    (3) Membrii Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice nu au dreptul să întocmească dosare care necesită avizarea conform prevederilor alin. (1) pentru includerea pacienţilor în tratament cu medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat încheiate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu deţinătorii autorizaţiilor de punere pe piaţă a medicamentelor.
    ART. 2
    Se aprobă Regulamentul de organizare şi funcţionare a Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice, prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.
    ART. 3
    Direcţiile de specialitate din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi persoanele nominalizate în anexa nr. 1 vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

                 Preşedintele Casei Naţionale
                  de Asigurări de Sănătate,
                      Vasile Ciurchea

    Bucureşti, 6 mai 2015.
    Nr. 280.

    ANEXA 1

    Componenţa Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice este:
    a) prof. dr. Alexandru Oproiu - preşedintele comisiei;
    b) conf. dr. Mircea Mănuc - vicepreşedintele comisiei;
    c) prof. dr. Gheorghe Ceauşu - membru;
    d) prof. dr. Radu Voiosu - membru;
    e) conf. dr. Dan-Ionuţ Gheonea - membru;
    f) asist. univ. dr. Alice Ziazin Nisanian - membru;
    g) asist. univ. dr. Carmen Preda - membru;
    h) dr. Roxana Radu, consilier superior Serviciul Medical CNAS - secretarul comisiei.

    ANEXA 2

                        REGULAMENT
            de organizare şi funcţionare a Comisiei
             de experţi pentru afecţiuni hepatice

    1. Prezentul regulament reglementează organizarea şi funcţionarea Comisiei de experţi pentru afecţiuni hepatice, denumită în continuare comisie, conform prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, constituită prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    2. Regulamentul de organizare şi funcţionare poate fi modificat la propunerea membrilor comisiei şi se aprobă ulterior prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    3. Comisia prevăzută la pct. 1 are următoarele atribuţii:
    3.1. Elaborează criteriile care vor sta la baza negocierii indicatorilor de rezultat pe fiecare medicament din cadrul ariei terapeutice specifice, respectiv criteriile de includere/excludere a pacienţilor în/din tratament şi criteriile de evaluare a rezultatului medical.
    3.2. Avizează dosarele de includere a pacienţilor în tratament cu medicamentele care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat în baza criteriilor de includere în tratament, aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    3.3. Evaluează rezultatul medical al fiecărui pacient al cărui dosar a fost avizat în condiţiile pct. 3.2; evaluarea se face în baza criteriilor de evaluare a rezultatului medical, aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    4. Casele de asigurări de sănătate transmit dosarele depuse în acest sens, însoţite de o adresă de înaintare în care să fie precizat faptul că dosarele transmise au fost întocmite pentru medicament/medicamente care fac obiectul contractelor cost-volum-rezultat.
    5. Comisia avizează/nu avizează schemele terapeutice pentru medicamentele specifice, în conformitate cu criteriile de includere/excludere a pacienţilor în/din tratament şi criteriile de evaluare a rezultatului medical, aprobate prin ordin al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
    6. Comisia emite decizii de avizare/neavizare a terapiei în condiţiile pct. 13, a căror valabilitate începe la data emiterii deciziei şi se termină la sfârşitul intervalului înscris pe decizie. Nu se emit decizii cu valabilitate retroactivă.
    7. Comisia poate solicita caselor de asigurări de sănătate rapoarte privind numărul de pacienţi aflaţi în tratament, precum şi numărul de pacienţi aflaţi în evidenţă cu dosare depuse.
    8. Comisia întocmeşte răspunsurile potrivit deciziei luate individual pentru fiecare pacient şi le transmite caselor de asigurări de sănătate. Deciziile pot fi: includere în tratament sau neincludere în tratament (se specifică motivele neincluderii în tratament; în situaţia în care este necesară completarea dosarului se menţionează datele sau documentele incomplete şi/sau cu valabilitate depăşită).
    9. Comisia elaborează documentele în baza cărora se fac iniţierea şi monitorizarea tratamentului (fişe de iniţiere/fişe de monitorizare sau referate de justificare, decizii etc.) şi stabileşte circuitul documentelor, pe care îl transmite prin adresă caselor de asigurări de sănătate, în vederea asigurării funcţionării adecvate a comisiei de experţi.
    10. Comisia stabileşte perioada de valabilitate a documentelor medicale în baza cărora se aprobă/nu se aprobă deciziile de tratament.
    11. Medicul curant va fi responsabil pentru deciziile de întrerupere a tratamentului din cauza apariţiei unor reacţii adverse, iar Comisia de experţi va fi informată despre aceste decizii, cu documente medicale anexate.
    12. Comisia se întruneşte de regulă în şedinţe lunare sau ori de câte ori este nevoie, întocmindu-se un proces-verbal de şedinţă semnat de toţi membrii prezenţi.
    13. Comisia funcţionează în mod legal în prezenţa a cel puţin 5 membri, iar deciziile privind avizarea/neavizarea tratamentului se adoptă cu votul unanim al membrilor prezenţi şi se transmit caselor de asigurări de sănătate cu semnătura preşedintelui comisiei. Deciziile se emit în baza procesului-verbal de şedinţă menţionat la pct. 12.
    14. În cazul absenţei preşedintelui de la lucrările comisiei, atribuţiile acestuia sunt preluate de vicepreşedintele comisiei sau, după caz, de un alt membru al comisiei desemnat de preşedinte.
    15. Comisia are ştampilă proprie, iar corespondenţa transmisă de aceasta va fi semnată de preşedintele comisiei sau, după caz, de înlocuitorul acestuia.
    16. Până la prima şedinţă a comisiei, cu îndeplinirea condiţiilor prevăzute la pct. 13, preşedintele, vicepreşedintele şi membrii comisiei vor depune o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că respectă obligaţia prevăzută la art. 1 alin. (3) din ordin.

                           ------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016