Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 280 din 22 iulie 2004  privind aprobarea modelului-cadru al contractelor incheiate intre beneficiarii de credite, respectiv fonduri nerambursabile, si agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 280 din 22 iulie 2004 privind aprobarea modelului-cadru al contractelor incheiate intre beneficiarii de credite, respectiv fonduri nerambursabile, si agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene sau a municipiului Bucuresti

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI-AGENTIA NATIONALA PENTRU OCUPAREA FORTEI DE MUNCA
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 742 din 17 august 2004

În temeiul prevederilor art. 8 lit. a) din Statutul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 768/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
având în vedere dispoziţiile <>art. 31 alin. (4) din Normele metodologice nr. 2.560/6/2004 privind acordarea din bugetul asigurãrilor pentru şomaj de credite în condiţii avantajoase, respectiv fonduri nerambursabile, întreprinderilor mici şi mijlocii, unitãţilor cooperatiste, asociaţiilor familiale şi persoanelor fizice care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice, elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, precum şi dispoziţiile <>Hotãrârii Guvernului nr. 936/2004 privind procedura şi criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile din bugetul asigurãrilor pentru şomaj,

secretarul de stat la Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncã, emite urmãtorul ordin:

ARTICOL UNIC
(1) Se aprobã modelul-cadru al contractelor încheiate între beneficiarii de credite în condiţii avantajoase, respectiv fonduri nerambursabile, acordate din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, şi agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã judeţene sau a municipiului Bucureşti.
(2) Modelul contractelor este prezentat în anexele nr. 1-6 care fac parte integrantã din prezentul ordin.


Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Ocuparea Forţei de Muncã,
Ioan Cindrea,
secretar de stat

Bucureşti, 22 iulie 2004.
Nr. 280.

ANEXA 1

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora

Nr. ...../......

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A., şi ale Contractului de credit nr. ..../...., încheiat între angajator şi Banca Comercialã Românã - Sucursala ................ .

I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ....../Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin ......., având funcţia de ......., denumitã în continuare agenţie,
şi
........., cu sediul în localitatea ......., str. ...... nr. ..., judeţul (sectorul) ......., înregistratã la registrul comerţului sub nr. ..... din ...., cod fiscal/CUI nr. ..... din ..., având un numãr de ............ angajaţi, reprezentatã legal de .................... în calitate de ............... şi de ........................... în calitate de ........, denumitã în continuare angajator.
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui numãr de ......... noi locuri de muncã şi angajarea a cel puţin ... şomeri*), în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
_______________
*) Cel puţin 50% din locurile de muncã nou-create.

III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Obligaţiile pãrţilor
3. Angajatorul se obligã sã creeze un numãr de .... noi locuri de muncã, potrivit graficului de angajare, pe care persoanele sã fie încadrate pentru program normal de lucru. Pe cel puţin ... din locurile de muncã nou-create angajatorul se obligã sã încadreze şomeri înregistraţi la agenţie.
4. Angajatorul nu poate reduce numãrul de posturi existent la data acordãrii creditului pe o perioadã de minimum 5 ani.
5. Angajatorul are obligaţia de a menţine locurile de muncã nou-create pentru o perioadã de minimum 5 ani.
6. Angajatorul se obligã sã menţinã raporturile de muncã ale persoanelor încadrate pe locurile de muncã nou-create o perioadã de cel puţin 3 ani de la încadrare.
7. Dacã, în termen de 3 ani de la ocuparea locurilor de muncã nou-create, unul dintre aceste posturi se vacanteazã, angajatorul are obligaţia ca în termen de 30 de zile calendaristice de la vacantarea acestora sã încadreze alte persoane, în condiţiile <>art. 88 din Legea nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
8. Angajatorul se obligã sã menţinã raporturile de muncã ale persoanelor existente la data acordãrii creditului o perioadã de cel puţin 3 ani de la data acordãrii acestuia.
9. În cazul în care, în termen de 3 ani de la data acordãrii creditului, unul dintre posturile existente devine vacant, angajatorul este obligat ca, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data la care postul devine vacant, sã încadreze alte persoane pe locurile de muncã devenite vacante.
10. În situaţia în care raporturile de muncã ale unei persoane sunt suspendate pentru concediu fãrã platã, obligaţia de a menţine persoanele în activitate se întinde pe perioada celor 3 ani, prevãzutã la pct. 6 şi 8, la care se adaugã şi perioada de suspendare pentru concediu fãrã platã.
11. Angajatorul se obligã sã prezinte la agenţie contractele individuale de muncã încheiate cu persoanele nou-încadrate, conform graficului de angajare, vizate de inspectoratul teritorial de muncã, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor.
12. Angajatorul are obligaţia sã prezinte semestrial*) dovada respectãrii prevederilor pct. 6 şi 8. Dovada se face cu statele de platã ale angajaţilor, vizate de inspectoratul teritorial de muncã, pentru semestrul încheiat, dupã cum urmeazã:
........ ........
........ ........
........ ........
___________
*) Semestrul se calculeazã de la data acordãrii creditului.

13. Angajatorul are obligaţia de a comunica agenţiei orice modificare, suspendare sau încetare a raporturilor de muncã ale persoanelor încadrate pe locurile de muncã nou-create, respectiv cele existente la data acordãrii creditului, în termen de 5 zile.
14. Angajatorul se obligã sã permitã accesul în incinta unitãţii, pentru verificarea respectãrii obligaţiilor legale, al personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei.
15. Agenţia are obligaţia de a pune la dispoziţie angajatorului liste cu persoanele înregistrate în evidenţele acesteia ca persoane în cãutarea unui loc de muncã, pentru încadrarea acestora în muncã.
16. Agenţia are obligaţia de a media, la solicitarea angajatorului, persoanele aflate în evidenţa sa.
17. Agenţia are obligaţia de a acorda, în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, subvenţiile prevãzute de aceastã lege.
18. Agenţia poate organiza, în condiţiile legii, programe de formare profesionalã pentru şomerii pe care angajatorul se obligã sã-i încadreze în muncã.
19. Agenţia are obligaţia de a efectua un control la angajatorul care nu a respectat prevederile pct. 12, în termen de 3 zile de la expirarea termenului prevãzut pentru îndeplinirea obligaţiei, cu excepţia situaţiei în care s-a efectuat un control în urmã cu mai puţin de 30 de zile.
V. Penalitãţi
20. În cazul nerespectãrii prevederilor pct. 3, angajatorul va suporta o penalitate egalã cu mãrimea creditului acordat pentru fiecare loc de muncã creat şi neocupat.
21. În cazul nerespectãrii obligaţiilor prevãzute la pct. 5-7, angajatorul va suporta o penalitate egalã cu mãrimea creditului acordat pentru fiecare loc de muncã creat şi neocupat, proporţional cu numãrul de luni neocupate.
22. În cazul nerespectãrii obligaţiilor prevãzute la pct. 4, 8 şi 9, angajatorul va suporta o penalitate egalã cu o parte din mãrimea creditului care s-a acordat, potrivit legii, pentru un numãr de locuri de muncã nou-create, egal cu cel al locurilor de muncã desfiinţate sau devenite vacante, proporţionalã cu ponderea perioadei în care nu s-au respectat aceste obligaţii în totalul perioadei prevãzute pentru menţinerea sau ocuparea locurilor de muncã, la care se adaugã dobânda aferentã.
23. Penalitãţile prevãzute la pct. 20-22 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Soluţionarea litigiilor
24. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VII. Dispoziţii finale
25. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M.
.....................

Angajator,
.........................

Director executiv,
.........................

ANEXA 2

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora
Nr. ................/................

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A., şi ale Contractului de credit nr. ....../......, încheiat între angajator şi Banca Comercialã Românã - Sucursala ...........
I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ........./ Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin ........, având funcţia de ......., denumitã în continuare agenţie,
şi
persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice ..., înfiinţatã conform Autorizaţiei nr. ....., înregistratã la ........, cu sediul în .........., reprezentatã prin domnul/doamna ............, legitimat/legitimatã cu B.I./C.I. seria ..... nr. .... , eliberat/eliberatã de ............ la data de ......., CNP ......, cu domiciliul/reşedinţa în localitatea ........, str. ......... nr. ..., bl. ..., sc. ..., et. ..., ap. ...., judeţul (sectorul) ............... .
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui loc de muncã*) în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
___________
*) Propriul loc de muncã.

III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor
3. Persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice are dreptul de a beneficia de credit, în condiţiile legii, pentru finanţarea propriului loc de muncã.
4. Persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã facã dovada ce se aflã în evidenţa agenţiei ca persoanã având statutul de şomer.
5. Persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã nu renunţe la autorizaţie timp de 5 ani.
6. Persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã permitã personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei verificarea respectãrii obligaţiilor legale.
7. Agenţia acordã, în condiţiile legii, consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.
V. Penalitãţi
8. În cazul nerespectãrii pct. 5, beneficiarul de credit va suporta o penalitate egalã cu mãrimea creditului acordat.
9. Penalitatea prevãzutã la pct. 8 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Soluţionarea litigiilor
10. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VII. Dispoziţii finale
11. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M.
....................

Persoana fizicã,
.......................

Director executiv,
................................

ANEXA 3

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora
Nr. ............/...............

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A., şi ale Contractului de credit nr. ......./....., încheiat între angajator şi Banca Comercialã Românã - Sucursala ........................ .
I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ........./ Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin ............., având funcţia de ......., denumitã în continuare agenţie,
şi
Asociaţia familialã .........., înfiinţatã conform Autorizaţiei nr. ......, înregistratã la ........, cu sediul în ......., reprezentatã prin domnul/doamna ........., legitimat/legitimatã cu B.I./C.I. seria ...... nr. ......, eliberat/eliberatã de ......... la data de ........., CNP ......., cu domiciliul/reşedinţa în localitatea ........, str. ....... nr. ...., bloc ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., judeţul (sectorul) ....................
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui numãr de .......... noi locuri de muncã*), din care ........ pentru şomeri**), în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
____________
*) Nu mai mare decât numãrul membrilor asociaţiei familiale.
**) Cel puţin 50% din locurile de muncã nou-create.

III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor
3. Asociaţia familialã are dreptul de a beneficia de credit, în condiţiile legii, proporţional cu numãrul membrilor sãi.
4. Asociaţia familialã se obligã ca cel puţin 50% din numãrul membrilor pentru care beneficiazã de credit în condiţiile legii sã provinã din rândul şomerilor aflaţi în evidenţa agenţiei.
5. Asociaţia familialã se obligã sã nu renunţe la autorizaţie timp de 5 ani.
6. Asociaţia familialã se obligã sã permitã personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei verificarea respectãrii obligaţiilor legale.
7. Agenţia acordã, în condiţiile legii, consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.
V. Penalitãţi
8. În cazul nerespectãrii pct. 5, beneficiarul de credit va suporta o penalitate egalã cu mãrimea creditului acordat.
9. Penalitatea prevãzutã la pct. 8 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Soluţionarea litigiilor
10. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VII. Dispoziţii finale
11. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M.
....................

Asociaţia familialã,
.....................

Director executiv,
...................


ANEXA 4

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora
Nr. ........../..............

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 936/2004 privind procedura şi criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile din bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A.
I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ........./ Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin ........., având funcţia de ........, denumitã în continuare agenţie,
şi
........., cu sediul în (localitatea) ........, str. ......... nr. ..., judeţul (sectorul) ..........., înregistratã la registrului comerţului sub nr. ....... din ........, cod fiscal/CUI nr. ..... din ....., având un numãr de ......... angajaţi, reprezentatã legal de ........, în calitate de ................, şi de ......., în calitate de ............., denumitã în continuare angajator.
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui numãr de .. noi locuri de muncã şi ocuparea acestora cu persoane provenind din rândul şomerilor, în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, corespunzãtoare unui fond nerambursabil în cuantum de ........
III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor
3. Angajatorul se obligã sã creeze un numãr de .. noi locuri de muncã, potrivit graficului de angajare, pe care sã încadreze, pe perioadã nedeterminatã şi program normal de lucru, şomeri care au domiciliul sau reşedinţa în localitãţile în care se acordã fondurile nerambursabile.
4. Angajatorul nu poate reduce numãrul de posturi existent la data acordãrii fondului nerambursabil pe o perioadã de minimum 5 ani.
5. Angajatorul are obligaţia de a menţine locurile de muncã nou-create pentru o perioadã de minimum 5 ani.
6. Angajatorul se obligã sã menţinã persoanele încadrate pe locurile de muncã nou-create o perioadã de cel puţin 4 ani de la încadrare.
7. Dacã, în termen de 4 ani de la ocuparea locurilor de muncã nou-create, unul dintre aceste posturi se vacanteazã, angajatorul are obligaţia ca în termen de 30 de zile calendaristice de la vacantarea acestuia sã încadreze altã persoanã provenind din rândul şomerilor.
8. Angajatorul se obligã sã menţinã raporturile de muncã ale persoanelor existente la data acordãrii fondului nerambursabil o perioadã de cel puţin 4 ani.
9. În cazul în care, în termen de 4 ani de la data acordãrii fondului nerambursabil, unul dintre posturile existente devine vacant, angajatorul este obligat, în termen de maximum 30 de zile calendaristice de la data la care postul devine vacant, sã încadreze alte persoane pe locurile de muncã devenite vacante.
10. În situaţia în care raporturile de muncã ale unei persoane sunt suspendate pentru concediu fãrã platã, obligaţia de a menţine persoanele în activitate se întinde pe perioada celor 4 ani la care se adaugã şi perioada de suspendare pentru concediu fãrã platã.
11. Angajatorul se obligã sã prezinte agenţiei contractele individuale de muncã încheiate cu persoanele nou-încadrate, conform graficului de angajare, vizate de inspectoratul teritorial de muncã, în termen de 20 de zile de la data încheierii lor.
12. Angajatorul are obligaţia sã prezinte semestrial*) dovada respectãrii prevederilor pct. 6 şi 8. Dovada se face cu statele de platã ale angajaţilor, vizate de inspectoratul teritorial de muncã, pentru semestrul încheiat, dupã cum urmeazã:
........ ........
........ ........
........ ........
___________
*) Semestrul se calculeazã de la data acordãrii creditului.

13. Angajatorul are obligaţia de a comunica agenţiei orice modificare, suspendare sau încetare a raporturilor de muncã ale persoanelor încadrate pe locurile de muncã nou-create, respectiv cele existente la data acordãrii fondului nerambursabil, în termen de 5 zile.
14. Angajatorul se obligã sã permitã accesul în incinta unitãţii, pentru verificarea respectãrii obligaţiilor legale, al personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei.
15. Agenţia are obligaţia de a pune la dispoziţie angajatorului liste cu persoanele înregistrate în evidenţele acesteia ca persoane în cãutarea unui loc de muncã, pentru încadrarea acestora în muncã.
16. Agenţia are obligaţia de a media, la solicitarea angajatorului, persoanele aflate în evidenţa sa.
17. Agenţia are obligaţia de a acorda, în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, subvenţiile prevãzute de legea menţionatã.
18. Agenţia poate organiza, în condiţiile legii, programe de formare profesionalã pentru şomerii pe care angajatorul se obligã sã-i încadreze în muncã.
19. Agenţia are obligaţia de a efectua un control la angajatorul care nu a respectat prevederile pct. 12, în termen de 3 zile de la expirarea termenului prevãzut pentru îndeplinirea obligaţiei, cu excepţia situaţiei în care s-a efectuat un control în urmã cu mai puţin de 30 de zile.
V. Penalitãţi
20. În cazul nerespectãrii prevederilor pct. 3, angajatorul va suporta o penalitate egalã cu valoarea fondului nerambursabil pentru fiecare loc de muncã creat şi neocupat.
21. În cazul nerespectãrii obligaţiilor prevãzute la pct. 5-7 angajatorul va suporta o penalitate egalã cu valoarea fondului nerambursabil, pentru fiecare loc de muncã creat şi neocupat, proporţional cu numãrul de luni neocupate.
22. În cazul nerespectãrii obligaţiilor prevãzute la pct. 4, 8 şi 9, angajatorul va suporta o penalitate egalã cu o parte din mãrimea fondului nerambursabil care s-a acordat, potrivit legii, pentru un numãr de locuri de muncã nou-create, egal cu cel al locurilor de muncã desfiinţate sau devenite vacante, proporţionalã cu ponderea perioadei în care nu s-au respectat aceste obligaţii în totalul perioadei prevãzute pentru menţinerea sau ocuparea locurilor de muncã.
23. Penalitãţile prevãzute la pct. 20-22 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Clauze speciale
24. Acordarea, de cãtre bancã sau de cãtre agenţia autorizatã potrivit legii sã acorde credite, a unui fond nerambursabil mai mic decât cel prevãzut în prezentul contract sau neaccesarea, totalã ori parţialã, de cãtre solicitant a fondului nerambursabil aprobat de bancã sau de agenţia autorizatã sã acorde credite nu înlãturã sau, dupã caz, nu diminueazã obligaţiile angajatorului înscrise în prezentul contract în ceea ce priveşte angajarea şi menţinerea în activitate a şomerilor.
VII. Soluţionarea litigiilor
25. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VIII. Dispoziţii finale
26. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M.
.....................

Angajator,
....................

Director executiv,
........................

ANEXA 5

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora
Nr. ........./..............

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , emise de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 936/2004 privind procedura şi criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile din bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A.
I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ........../ Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin .................., având funcţia de ........, denumitã în continuare agenţie;
şi
persoana fizicã care desfãşoarã în mod independent activitãţi economice ..., înfiinţatã conform Autorizaţiei nr. ........, înregistratã la ......., cu sediul în ....., reprezentatã prin domnul/doamna ......., legitimat/legitimatã cu B.I./C.I. seria .... nr. ...., eliberat/eliberatã de ........ la data de ............, CNP ........, cu domiciliul/reşedinţa în localitatea ..........., str. ........ nr. .., bloc ...., sc. ..., et. ..., ap. ..., judeţul (sectorul) ...............
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui loc de muncã*) în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, corespunzãtor unui fond nerambursabil în cuantum de ........
____________
*) Propriul loc de muncã.

III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor
3. Persoana fizicã ce desfãşoarã în mod independent activitãţi economice are dreptul de a beneficia de un fond nerambursabil, în condiţiile legii, pentru finanţarea propriului loc de muncã.
4. Persoana fizicã ce desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã facã dovada cã se aflã în evidenţa agenţiei ca persoanã având statutul de şomer.
5. Persoana fizicã ce desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã nu renunţe la autorizaţie timp de 5 ani.
6. Persoana fizicã ce desfãşoarã în mod independent activitãţi economice se obligã sã permitã personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei verificarea respectãrii obligaţiilor legale.
7. Agenţia acordã, în condiţiile legii, consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.
V. Penalitãţi
8. În cazul nerespectãrii pct. 5, beneficiarul de credit va suporta o penalitate egalã cu valoarea fondului nerambursabil.
9. Penalitatea prevãzutã la pct. 8 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Clauze speciale
10. Acordarea, de cãtre bancã sau de cãtre agenţia autorizatã potrivit legii sã acorde credite, a unui fond nerambursabil mai mic decât cel prevãzut în prezentul contract sau neaccesarea, totalã ori parţialã, de cãtre solicitant a fondului nerambursabil aprobat de bancã sau de agenţia autorizatã sã acorde credite nu înlãturã sau, dupã caz, nu diminueazã obligaţiile persoanei fizice înscrise în prezentul contract.
VII. Soluţionarea litigiilor
11. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VIII. Dispoziţii finale
12. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M
....................

Persoanã fizicã,
....................

Director executiv,
..................

ANEXA 6

CONTRACT
privind crearea de noi locuri de muncã,
ocuparea şi menţinerea acestora
Nr. ......../................

Prezentul contract se încheie în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale <>Normelor metodologice nr. 2.560/6/2004 , elaborate de ministrul muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi de guvernatorul Bãncii Naţionale a României, ale <>Hotãrârii Guvernului nr. 936/2004 privind procedura şi criteriile de acordare a fondurilor nerambursabile din bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi ale Contractului nr. 736/3-439/2004, încheiat între Agenţia Naţionalã pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Societatea Comercialã "Banca Comercialã Românã" - S.A.
I. Pãrţile contractului
Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncã a Judeţului ........./ Municipiului Bucureşti, reprezentatã prin .........., având funcţia de ......, denumitã în continuare agenţie,
şi
Asociaţia familialã .........., înfiinţatã conform Autorizaţiei nr. ......, înregistratã la ........., cu sediul în ............., reprezentatã prin domnul/doamna ....................., legitimat/legitimatã cu B.I./C.I. seria ..... nr. ...., eliberat/eliberatã de ......... la data de ...................., CNP ..........., cu domiciliul/reşedinţa în localitatea ........., str. ......... nr. .., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ..., judeţul (sectorul) ..............
II. Obiectul contractului
1. Crearea unui numãr de .... noi locuri de muncã*) pentru şomeri, în condiţiile <>Legii nr. 76/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, corespunzãtoare unui fond nerambursabil în cuantum de ..... .
_____________
*) Nu mai mare decât numãrul membrilor asociaţiei familiale.

III. Durata contractului
2. Prezentul contract intrã în vigoare la data semnãrii lui de cãtre pãrţi şi îşi produce efectele pânã la îndeplinirea tuturor obligaţiilor prevãzute de cãtre acesta.
IV. Drepturile şi obligaţiile pãrţilor
3. Asociaţia familialã are dreptul de a beneficia de un fond nerambursabil, în condiţiile legii, proporţional cu numãrul membrilor sãi.
4. Asociaţia familialã se obligã ca toţi membrii acesteia sã provinã din rândul şomerilor aflaţi în evidenţa agenţiei.
5. Asociaţia familialã se obligã sã nu renunţe la autorizaţie timp de 5 ani.
6. Asociaţia familialã se obligã sã permitã personalului compartimentului de control mãsuri active al agenţiei verificarea respectãrii obligaţiilor legale.
7. Agenţia acordã, în condiţiile legii, consultanţã şi asistenţã pentru începerea unei activitãţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri.
V. Penalitãţi
8. În cazul nerespectãrii pct. 5, beneficiarul de credit va suporta o penalitate egalã cu valoarea fondului nerambursabil.
9. Penalitatea prevãzutã la pct. 8 se recupereazã potrivit prevederilor legale în vigoare.
VI. Clauze speciale
10. Acordarea, de cãtre bancã sau de cãtre agenţia autorizatã potrivit legii sã acorde credite, a unui fond nerambursabil mai mic decât cel prevãzut în prezentul contract sau neaccesarea, totalã ori parţialã, de cãtre solicitant a fondului nerambursabil aprobat de bancã sau de agenţia autorizatã sã acorde credite nu înlãturã sau, dupã caz, nu diminueazã obligaţiile asociaţiei familiale înscrise în prezentul contract.
VII. Soluţionarea litigiilor
11. Litigiile dintre pãrţile semnatare ale prezentului contract se soluţioneazã pe cale amiabilã, iar în cazul în care acestea nu pot ajunge la un acord, se vor soluţiona de cãtre instanţele judecãtoreşti competente.
VIII. Dispoziţii finale
12. Prezentul contract a fost încheiat în 2 (douã) exemplare, câte unul pentru fiecare parte.

A.J.O.F.M./A.M.O.F.M
....................

Asociaţia familialã,
....................

Director executiv,
..................


________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016