Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 28 din 22 martie 2013  privind modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 111/2008, ca urmare a actualizarii tarifelor in functie de rata inflatiei din anul 2012    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 28 din 22 martie 2013 privind modificarea anexei nr. 4 la Norma sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor privind procedura de inregistrare sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor a activitatilor de obtinere si de vanzare directa si/sau cu amanuntul a produselor alimentare de origine animala sau nonanimala, precum si a activitatilor de productie, procesare, depozitare, transport si comercializare a produselor alimentare de origine nonanimala, aprobata prin Ordinul presedintelui Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor nr. 111/2008, ca urmare a actualizarii tarifelor in functie de rata inflatiei din anul 2012

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 184 din 2 aprilie 2013

    Văzând Referatul de aprobare nr. 207 din 28 ianuarie 2013, întocmit de Direcţia juridică, litigii şi resurse umane din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
    având în vedere prevederile art. 10 lit. b), ale art. 18 alin. (5), precum şi ale art. 48 alin. (7) din Ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 215/2004, cu modificările şi completările ulterioare,
    în temeiul art. 3 alin. (3) şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 1.415/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor emite următorul ordin:

    ART. I
    Anexa nr. 4 la Norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor privind procedura de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de obţinere şi de vânzare directă şi/sau cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală sau nonanimală, precum şi a activităţilor de producţie, procesare, depozitare, transport şi comercializare a produselor alimentare de origine nonanimală, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 111/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 895 din 30 decembrie 2008, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin, ca urmare a actualizării tarifelor în funcţie de rata inflaţiei din anul 2012.
    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                p. Preşedintele Autorităţii Naţionale
        Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor,
                   Vladimir Alexandru Mănăstireanu

    Bucureşti, 22 martie 2013.
    Nr. 28.


    ANEXĂ
    (Anexa nr. 4 la norma sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor)

                                  TARIFE
                  pentru înregistrarea sanitară veterinară
                şi pentru siguranţa alimentelor a unităţilor
                 de vânzare directă sau vânzare cu amănuntul

┌────┬─────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Nr. │ Unitatea │ Tariful │
│crt.│ │de înregistrare│
│ │ │- lei/unitate -│
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 1. │Carne, lapte şi produse din lapte: │ │
│ │Carmangerie, măcelărie, centru sacrificare păsări şi/sau │ 345 - persoane│
│ │lagomorfe la nivelul fermei sau exploataţiei, centru de │ juridice│
│ │prelucrare lapte │ 10 - persoane│
│ │ │ fizice │
│ │ │ │
│ │Centru de colectare a vânatului sălbatic │ 230 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 2.│Peşte şi produse din pescuit, miere şi alte produse din │ │
│ │miere şi ouă pentru consum: │ │
│ │Centru de colectare a peştelui, magazin de desfacere a │ │
│ │peştelui, pescărie, centru de colectare a batracienilor, │ │
│ │gasteropodelor, crustaceelor, punct de debarcare, centru │ │
│ │extracţie, colectare miere şi alte produse apicole, │ │
│ │centru colectare ouă │ 230 │
│ │ │ │
│ │Ambarcaţiune de pescuit, stupină, magazin desfacere a │ │
│ │mierii de albine şi a altor produse apicole │ 115 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 3. │Unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercia- │ │
│ │lizare a alimentelor şi unităţi care desfăşoară alte │ │
│ │activităţi în domeniu: │ │
│ │Restaurant, indiferent de specific, laborator de │ │
│ │cofetărie şi/sau patiserie, pensiuni turistice, unităţi │ │
│ │de vânzare prin internet, staţie de spălare şi │ │
│ │dezinfecţie a mijloacelor de transport │ 345 │
│ │ │ │
│ │Pizzerie, cantină, cofetărie/patiserie, magazin │ │
│ │alimentar, depozit alimentar, catering │ 230 │
│ │ │ │
│ │Hipermarket/supermarket │ 577 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 4. │Activităţi de prelucrare şi conservare a fructelor şi │ │
│ │legumelor │ │
│ │Unităţi de prelucrare a cartofilor şi producţie a │ │
│ │produselor din cartofi în scop alimentar │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de conservare şi fabricare a sucurilor/ │ │
│ │concentratelor de fructe şi legume │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de fabricare a produselor alimentare din fructe │ │
│ │şi legume (inclusiv gemuri, marmelade şi jeleuri) │ 230 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 5. │Activităţi de fabricare a uleiurilor şi a grăsimilor │ │
│ │vegetale şi animale │ │
│ │Unităţi pentru producţia şi prelucrarea uleiurilor │ │
│ │vegetale brute şi rafinate │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea margarinei, a amestecurilor │ │
│ │pentru tartine şi a grăsimilor de gătit combinate │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru producţia făinii oleaginoase nedegresate │ 230 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 6. │Activităţi de fabricare a produselor de morărit, │ │
│ │amidonului şi produselor din amidon │ │
│ │Unităţi de morărit şi măcinat │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea cerealelor pentru micul dejun │ │
│ │şi a premixurilor │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea amidonului, glutenului, │ │
│ │a glucozei, siropului de glucoză şi a maltozei │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru măcinarea legumelor │ 230 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 7. │Activităţi de fabricare a altor produse alimentare │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea pâinii, produselor proaspete şi│ │
│ │conservate de patiserie, produselor proaspete şi uscate │ │
│ │de panificaţie, plăcintelor, checurilor, tartelor, │ │
│ │biscuiţilor, pişcoturilor, prăjiturilor conservate, │ │
│ │fabricarea produselor pentru gustări dulci sau sărate │ │
│ │etc. │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea zahărului, a produselor │ │
│ │zaharoase, gumei de mestecat, a ciocolatei şi produselor │ │
│ │din cacao etc. │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea macaroanelor, tăiţeilor, │ │
│ │cuşcuşului, pastelor făinoase şi altor produse făinoase │ │
│ │similare │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru prelucrarea cafelei, ceaiului şi │ │
│ │fabricarea condimentelor │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea preparatelor alimentare │ │
│ │omogenizate şi alimentelor dietetice │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea produselor alimentare congelate│ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea altor produse alimentare de │ │
│ │origine nonanimală neclasificate în altă parte │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de fabricare a produselor alimentare confiate/ │ │
│ │deshidratate (legume, fructe, coji de fructe şi alte │ │
│ │părţi de plante - confiate, deshidratate, uscate, glasate│ │
│ │sau cristalizate) │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru producţia, procesarea şi comercializarea │ │
│ │ciupercilor │ 230 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 8. │Activităţi de fabricare a băuturilor │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea alcoolului etilic de fermen- │ │
│ │taţie şi a băuturilor alcoolice distilate │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea vinului, cidrului şi a altor │ │
│ │vinuri din fructe │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea berii, a malţului şi a altor │ │
│ │băuturi nedistilate obţinute prin fermentare │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi pentru fabricarea de ape minerale şi băuturi │ │
│ │răcoritoare nealcoolice │ 345 │
├────┼─────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│ 9. │Alte activităţi │ │
│ │Unităţi de ambalare şi/sau îmbuteliere a produselor │ │
│ │alimentare de origine nonanimală │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de fabricare a îngheţatei │ 230 │
│ │ │ │
│ │Depozit alimentar/frigorific pentru produse de origine │ │
│ │nonanimală │ 345 │
│ │ │ │
│ │Depozit pentru seminţe de consum │ 230 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de comercializare a produselor alimentare de │ │
│ │origine nonanimală congelate │ 345 │
│ │ │ │
│ │Unităţi de producere a ambalajelor pentru produsele │ │
│ │alimentare ce vin în contact cu alimentele │ 115 │
│ │ │ │
│ │Mijloc de transport al produselor de origine nonanimală │ 115 │
└────┴─────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘


                              ---------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016