Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 28 din 14 iunie 2005  pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 28 din 14 iunie 2005 pentru aprobarea tarifelor la energia electrica livrata consumatorilor captivi

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 543 din 27 iunie 2005

În temeiul art. 9 alin. (6) şi (7), al art. 11 alin. (2) lit. d) şi e), al art. 56 alin. (1) şi al <>art. 58 alin. (3) din Legea energiei electrice nr. 318/2003 ,
având în vedere referatul de aprobare prezentat de Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie,
în conformitate cu prevederile Procesului-verbal al şedinţei Comitetului de reglementare al Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei din data de 14 iunie 2005 şi ale Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate la consumatorii captivi de energie electricã, aprobatã prin Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 11/2005,

preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã tarifele pentru energia electricã livratã consumatorilor captivi, cuprinse în anexele nr. 1.1-1.4 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
(1) Se aprobã tariful A33AP, cuprins în anexa nr. 1.5 care face parte integrantã din prezentul ordin, pentru autoproducãtorii care vând energie electricã la furnizorii consumatorilor captivi, cu excepţia Regiei Autonome pentru Activitãţi Nucleare - Sucursala ROMAG-TERMO.
(2) Achiziţia energiei electrice de cãtre/de la autoproducãtori se realizeazã pe perioada de facturare, utilizând zonele orare aferente tarifului A33 în vigoare, astfel:
a) la tariful A33 ales de autoproducãtor, pentru orele în care autoproducãtorul cumpãrã de la furnizor;
b) la tariful A33AP, pentru orele în care autoproducãtorul vinde la furnizor.
(3) Durata de utilizare a tarifului A33AP aplicat unui autoproducãtor trebuie sã fie identicã cu durata de utilizare a tarifului A33 ales de respectivul autoproducãtor.
(4) Prevederile alin. (1)-(3) se aplicã numai autoproducãtorilor care cumpãrã energia electricã la tariful reglementat A33.
ART. 3
Încadrarea în tranşele de putere la tariful CTP de tip monom pentru consumatorii casnici, cuprins în anexa nr. 1.4, se face la puterea maximã contractatã.
ART. 4
Tarifele nu includ accizele la consumatorii finali, stabilite conform legii, şi taxa pe valoarea adãugatã. Aceste taxe vor fi evidenţiate distinct în facturã şi vor fi incluse în suma totalã de platã.
ART. 5
Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 2.1-2.3 care fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
Consumatorii captivi pot sã opteze pentru oricare dintre tarifele reglementate corespunzãtoare categoriei din care fac parte, în condiţiile prevãzute la art. 7.
ART. 7
Schimbarea tipului de tarif este permisã în urmãtoarele cazuri:
1. pentru toate tipurile de consumatori:
a) dupã 12 luni calendaristice de la ultima schimbare, cu excepţia consumatorilor casnici care opteazã sã treacã la tarif social sau trebuie sã treacã de la tarif social la un alt tarif în condiţiile art. 12;
b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului;
2. pentru consumatorii de tip agent economic (suplimentar faţã de prevederile pct. 1), chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice:
a) de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
b) de la tariful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
c) de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33.
ART. 8
Pentru consumatorii captivi industriali şi similari, care aleg tariful A şi deţin echipamente de mãsurare cu un singur indicator de maxim şi douã cadrane, tariful de putere se aplicã numai la puterea consumatã în cadrul zonelor de vârf de searã.
ART. 9
Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificãrile intervenite în procesele lor tehnologice.
ART. 10
Tariful C se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
ART. 11
Aplicarea tarifelor CTP de tip monom, CR2 şi CR3 de tip monom cu rezervare, precum şi a tarifelor cu preplatã aplicabile consumatorilor casnici se va face treptat, în funcţie de realizarea infrastructurii necesare la nivelul societãţilor comerciale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice.
ART. 12
(1) Începând cu data de 1 noiembrie 2005, tariful social se va acorda numai pentru consumul realizat de consumatorii casnici care solicitã aplicarea acestui tarif pentru locul de consum unde consumatorul domiciliazã şi care au un venit net mediu lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.
(2) Stabilirea dreptului de acordare a tarifului social se va efectua în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
(3) Consumul realizat începând cu data de 1 noiembrie 2005 de consumatorii tarifaţi la tariful social, care:
a) nu îndeplinesc condiţiile de venit sau de domiciliu precizate la alin. (1);
b) nu au depus cerere de modificare a tarifului social în alt tip de tarif, se va factura cu tariful CR de tip monom.
ART. 13
(1) În cazul consumatorilor casnici care au optat pentru tarif social, consumul din perioada de facturare se alocã succesiv tranşei I, tranşei a II-a şi tranşei a III-a.
(2) Cantitatea corespunzãtoare tranşei I se calculeazã considerând 2 kWh/zi pentru fiecare zi a perioadei de facturare, cantitatea corespunzãtoare tranşei a II-a se calculeazã considerând 1 kWh/zi (suplimentar faţã de tranşa I) pentru fiecare zi a perioadei de facturare, iar cantitatea corespunzãtoare tranşei a III-a nu este limitatã.
ART. 14
La tariful CI de tip monom cu consum inclus, aplicabil consumatorilor casnici, abonamentul se calculeazã corespunzãtor numãrului de zile din perioada de facturare. Abonamentul cuprinde preţul rezervãrii şi o cantitate zilnicã de energie de 1 kWh. Cantitatea de energie electricã cuprinsã în abonament şi neconsumatã în perioada de facturare nu se reporteazã.
ART. 15
La tarifele de tip monom şi monom diferenţiat cu rezervare, aplicabile consumatorilor casnici, valoarea rezervãrii se calculeazã corespunzãtor numãrului de zile din perioada de facturare.
ART. 16
Consumul de energie electricã al consumatorilor asimilaţi consumatorilor casnici se factureazã la tariful CD de tip monom sau la tarif cu rezervare.
ART. 17
În cazul tarifelor de tip binom, dacã puterea mãsuratã depãşeşte cu mai mult de 15% puterea contractatã, diferenţa dintre puterea mãsuratã şi puterea contractatã se factureazã la dublul valorii tarifului puterii, indiferent de momentul în care a intervenit depãşirea.
ART. 18
Preţurile pentru energia electricã reactivã se aplicã tuturor consumatorilor agenţi economici cu factor de putere mediu lunar mai mic de 0,92, indiferent de tipul de tarif şi de nivelul de tensiune, cu respectarea prevederilor din contractele-cadru de furnizare a energiei electrice.
ART. 19
Prezentul ordin intrã în vigoare la data de 1 iulie 2005.
ART. 20
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 39/2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.247 din 23 decembrie 2004.
ART. 21
Furnizorii consumatorilor captivi vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Departamentul de funcţionare şi dezvoltare a pieţei de energie din cadrul Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei va urmãri aplicarea acestuia.

Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
Nicolae Opriş

Bucureşti, 14 iunie 2005.
Nr. 28.


ANEXA 1.1

TARIFUL BINOM DIFERENTIAT PE ZONE ORARE SI DURATE DE UTILIZARE - A33
(NU INCLUDE ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADĂUGATĂ)
Valabil de la 1 iulie 2005





┌──────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
│Niveluri │ Durate de utilizare mica │ Durata de utilizare medie │ Durata de utilizare mare │
│de tensiu-├───────────────┬─────────────────┼─────────────────┬──────────────┼─────────────────┬──────────────┤
│ne egale │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │Pentru energie│ Pentru putere │Pentru energie│
│cu cele │(lei noi/kW/an)│ (lei noi/kWh) │(lei noi/kW/an) │(lei noi/kWh) │(lei noi/kW/an) │(lei noi/kWh) │
│din punc- ├────────┬──────┼─────┬─────┬─────┼────────┬────────┼────┬────┬────┼────────┬────────┼────┬────┬────┤
│tele de │ Zona │ Zona │Zona │ Zona│Zona │ Zona │ Zona │Zona│Zona│Zona│ Zona │ Zona │Zona│Zona│Zona│
│delimitare│ de │ ore │ de │ nor-│ de │ de │ ore │ de │nor-│ de │ de │ ore │ de │nor-│ de │
│a instala-│ varf │ rest │varf │mala │ gol │ varf │ rest │varf│mala│ gol│ varf │ rest │varf│mala│gol │
│tiilor │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10│ 11 │
├──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│INALTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 101,76│ 44,28│ 0,39│ 0,20│ 0,15│ 254,40│ 110,64│0,31│0,15│0,12│ 536,64│ 233,28│0,25│0,12│0,10│
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│INALTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 121,80│ 52,92│ 0,43│ 0,22│ 0,17│ 304,32│ 132,36│0,33│0,17│0,13│ 595,20│ 258,72│0,27│0,14│0,11│
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 124,80│ 54,24│ 0,48│ 0,24│ 0,19│ 311,88│ 135,60│0,36│0,18│0,14│ 537,36│ 233,64│0,31│0,15│0,12│
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼──────┼─────┼─────┼─────┼────────┼────────┼────┼────┼────┼────────┼────────┼────┼────┼────┤
│JOASA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 143,88│ 62,64│ 0,63│ 0,32│ 0,25│ 359,88│ 156,48│0,44│0,22│0,17│ 544,56│ 236,76│0,40│0,20│0,15│
│(0.1-1 KV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────────┴──────┴─────┴─────┴─────┴────────┴────────┴────┴────┴────┴────────┴────────┴────┴────┴────┘

NOTA: Tarifele se aplica si consumatorilor eligibili inactivi.




ANEXA 1.2

TARIFELE A, B, C si D
(NU INCLUD ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADĂUGATĂ)
Valabile de la 1 iulie 2005




┌──────────┬─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│ │ PRETURI PENTRU ENERGIE ELECTRICA ACTIVA │Preturi pentru │
│ ├──────────────────────────────┬──────────────┬───────────────────┬───────────┤energia electri-│
│ │ A. TARIF binom diferentiat │B. Tarif monom│C. Tarif binom │D.Tarif mo-│ca reactiva li- │
│Niveluri │ │ diferentiat │ simplu │nom simplu │vrata consumato-│
│de tensiu-├─────────────────┬────────────┼──────────────┼───────────┬───────┼───────────┤rilor cu factor │
│ne egale │ Pentru putere │Ptr. energie│Pentru energie│ Pentru │Pentru │ Pentru │de putere mediu │
│cu cele │ (lei noi/kW/an) (lei noi/kWh)│(lei noi/kWh) │ puterea │energie│ energie │lunar mai mic │
│din punc- ├────────┬────────┼─────┬──────┼───────┬──────┤contractata│(lei │ (lei noi │de 0,92 *) │
│tele de │ Zona │ Zona │ Zona│ Zona │ Zona │ Zona │(lei noi/ │ noi │ /kWh) │ │
│delimitare│ varf │ rest │ varf│ rest │ varf │ ore │ kW/an) │ /kWh) │ ├────────────────┤
│a instala-│ de │ ore │ de │ ore │ de │ rest │ │ │ │ │
│tiilor │ seara │ │seara│ │ seara │ │ │ │ │(lei noi/kvAr h)│
├──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│INALTA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 409,56 │ 176,52│ 0,41│ 0,15│ 0,54│ 0,21│ 309,24 │ 0,19│ 0,25 │ 0,03 │
│(110 kV si│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 554,76 │ 232,80│ 0,42│ 0,15│ 0,61│ 0,23│ 347,40 │ 0,21│ 0,28 │ 0,03 │
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├──────────┼────────┼────────┼─────┼──────┼───────┼──────┼───────────┼───────┼───────────┼────────────────┤
│JOASA │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│TENSIUNE │ 925,56 │ 398,16│ 0,49│ 0,18│ 0,80│ 0,30│ 437,04 │ 0,26│ 0,36 │ 0,04 │
│(0.1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────┴────────┴────────┴─────┴──────┴───────┴──────┴───────────┴───────┴───────────┴────────────────┘

NOTA: Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili inactivi


*) Preturile pentru energia electrica reactiva se aplica consumatorilor agenti economici cu factor de
putere mediu lunar mai mic de 0,92, pentru toate tipurile de tarife si nivelurile de tensiune



ANEXA 1.3

TARIFELE ZI-NOAPTE E1 si E2
(NU INCLUD ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADĂUGATĂ)
Valabile de la 1 iulie 2005


┌────────────────────┬───────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ │ E 1 │ E 2 │
│ ├───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │Tarif pentru consumul de │ │
│ Niveluri de │energie electrica din zo- │ Tarif pentru consumul de │
│ tensiune egale │ nele de zi si zonele de │ energie electrica din │
│ cele din punctele │noapte,inclusiv din zilele │ zonele de zi si zonele │
│ de delimitare a │ de sambata si duminica │ de noapte │
│ instalaţiilor ├───────────────────────────┼──────────────────────────┤
│ │ (lei noi/kWh) │ (lei noi/kWh) │
│ ├─────────────┬─────────────┼─────────────┬────────────┤
│ │ │ │ │ │
│ │ ZONA DE ZI │ ZONA DE │ ZONA DE ZI │ ZONA DE │
│ │ │ NOAPTE*) │ │ NOAPTE │
│ │ 6,00-22,00 │ 22,00-6,00 │ 6,00-22,00 │ 22,00-6,00 │
├────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┤
│INALTA TENSIUNE │ │ │ │ │
│(110 kV si peste) │ 0,32 │ 0,16 │ 2547 │ 0,16 │
├────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┤
│MEDIE TENSIUNE │ │ │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,35 │ 0,18 │ 2547 │ 0,18 │
├────────────────────┼─────────────┼─────────────┼─────────────┼────────────┤
│JOASA TENSIUNE │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV inclusiv) │ 0,46 │ 0,23 │ 0,39 │ 0,23 │
└────────────────────┴─────────────┴─────────────┴─────────────┴────────────┘

NOTA: Tarifele se aplicã şi consumatorilor eligibili inactivi


*) Se aplica si consumului inregistrat in perioada vineri orele 22,00 pana
luni orele 6,00



ANEXA 1.4

TARIFELE PENTRU CONSUMATORII CASNICI (NU
INCLUD ACCIZA ŞI TAXA PE VALOAREA ADAUGATA
Valabile de la 01 iulie 2005





Pentru contoare cu plata post consum
┌───────────┬────────────────────┬───────┬─────────────┬────────────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ │Tarif │Tariful CR - │ Tariful CR2 -de tip│ │
│ │ Tariful CS - │CD de │de tip monom │monom cu rezervare, │ Tariful CR3 -de tip monom cu│
│ │ de tip social*1) │tip │cu rezervare │diferentiat pe doua │ rezervare, diferentiat pe │
│ │ │monom │ │ zone orare │ trei zone orare │
├───────────┼──────┬──────┬──────┼───────┼──────┬──────┼──────┬──────┬──────┼───────┬──────┬───────┬──────┤
│ │Transa│Transa│Transa│ Pret │ Pret │ Pret │Pret │Pret │ Pret │ Pret │ Pret │ Pret │ Pret │
│ Nivel │2 kWh/│ 2 - 3│ peste│ener- │rezer-│ ener-│rezer-│ener- │ ener-│ rezer-│ener- │energie│ener- │
│ tensiune │zi(lei│kWh/zi│ 3 │ gie │ vare │ gie │vare │gie in│gie in│ vare │gie in│in zona│gie in│
│ │ noi/ │(lei │kWh/zi│(lei │(lei │(lei │(lei │zona │zona │(lei │ zona │normala│zona │
│ │kWh si│ noi/ │(lei │ noi/ │ noi/ │ noi/ │ noi/ │de │ de │ noi/ │ de │ (lei │de gol│
│ │abonat│kWh si│ noi/ │ kWh) │ zi) │ kWh) │ zi) │ zi │noap- │ zi) │ varf │ noi/ │(lei │
│ │) │abonat│kWh si│ │ │ │ │ │te*2) │ │ (lei │ kWh) │ noi/ │
│ │ │ │abonat│ │ │ │ │(lei │(lei │ │ noi/ │ │ kWh) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ noi/ │ noi/ │ │ kWh) │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ kWh) │kWh) │ │ │ │ │
├───────────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │
├───────────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│Joasa ten- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│siune (0- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│1 kV inclu-│ 0,15│ 0,36│ 0,71│ 0,36 │ 0,13│ 0,27│ 0,13│ 0,43│ 0,14│ 0,13│ 0,61│ 0,34│ 0,16│
│siv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────┴──────┴──────┼───────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼───────┼──────┤
│Medie ten- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│siune (1- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│110 kV ex- │ - │ 0,28 │ 0,13│ 0,21│ 0,13│ 0,34│ 0,11│ 0,13│ 0,48│ 0,27│ 0,12│
│clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────┴────────────────────┴───────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴───────┴──────┘

┌───────────────────────────────────────────────┐
│ TARIFUL CI- de tip monom cu consum inclus │
├───────────────────────┬─────────┬─────────────┤
│ │ Abona- │ Pretul │
│ Nivel tensiune │ ment*4) │ energiei │
│ │(lei noi │ (lei noi/ │
│ │ /zi) │ kWh) │
├───────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │
├───────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│Joasa tensiune │ │ │
│(0-1 kV inclusiv) │ 0,39 │ 0,27 │
├───────────────────────┼─────────┼─────────────┤
│Medie tensiune │ │ │
│(1-110 kV exclusiv) │ 0,34 │ 0,21 │
└───────────────────────┴─────────┴─────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────┐
│ TARIFUL CTP - de tip monom │
├─────────────────┬─────────────┬─────────┬──────────┤
│ │ Transa de │ Pret │ Pret │
│ Nivel tensiune │ putere │rezervare│ energie │
│ │ maxima │(lei noi │ (lei noi │
│ │ contractata │ /zi) │ /kWh) │
│ │ (kW) │ │ │
├─────────────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├─────────────────┼─────────────┼─────────┼──────────┤
│Joasa tensiune │pana la 3 kW │ │ │
│(0-1 kV inclusiv)│inclusiv │ 0,13 │ 0,22 │
│ ├─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │ 3 - 6 kW │ 0,28 │ 0,22 │
│ ├─────────────┼─────────┼──────────┤
│ │peste 6 kW*3)│ 0,42 │ 0,22 │
└─────────────────┴─────────────┴─────────┴──────────┘




Pentru contoare cu preplata


┌───────────────────┬────────────────┬───────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ │Tariful CP - │Tariful CP2 - de tip │Tariful CP3 - de tip monom │
│ │de tip monom │ monom diferentiat pe │ diferentiat pe trei zone │
│ │ │ doua zone orare │ orare │
├───────────────────┼─────────┬──────┼─────────┬──────┬──────┼─────────┬───────┬───────┬───────┤
│ │ Pret │Pret │ Pret │ Pret │Pret │ Pret │Pret │Pret │Pret │
│ Nivel tensiune │rezervare│ener- │rezervare│ener- │ener- │rezervare│energie│energie│energie│
│ │(lei noi │gie │ (lei noi│gie │gie │(lei noi │in zona│in zona│in zona│
│ │ /zi) │(lei │ /zi) │in │in │ /zi) │de varf│normala│de gol │
│ │ │ noi/ │ │zona │zona │ │(lei │(lei │(lei │
│ │ │ kWh) │ │de zi │de │ │ noi/ │ noi/ │ noi/ │
│ │ │ │ │(lei │noapte│ │ kWh) │ kWh) │ kWh) │
│ │ │ │ │ noi/ │(lei │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ kWh) │ noi/ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │kWh)*2│ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├───────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤
│Joasa tensiune │ 0,13 │ 0,24 │ 0,13 │ 0,39 │ 0,13 │ 0,13 │ 0,55 │ 0,30 │ 0,14 │
│(0-1 kV inclusiv │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────────────┼─────────┼──────┼─────────┼──────┼──────┼─────────┼───────┼───────┼───────┤
│Medie tensiune │ 0,13 │ 0,19 │ 0,13 │ 0,30 │ 0,10 │ 0,13 │ 0,43 │ 0,24 │ 0,11 │
│(1-110 kV exclusiv)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└───────────────────┴─────────┴──────┴─────────┴──────┴──────┴─────────┴───────┴───────┴───────┘


*1) Începând cu 01.11.2005, tariful social se aplicã numai consumatorilor casnici cu un venit
lunar net pe membru de familie mai mic sau egal salariul minim pe economie
*2) Pretul se aplica si pentru perioada de vineri de la ora 22:00 pana luni la ora 07:00.
*3) Pentru tariful cu putere maxima contractata peste 6 kW nu sunt necesare echipamente
suplimentare in sensul art. 11 din prezentul ordin
*4) Abonamentul cuprinde costurile de rezervare si un consum zilnic de 1 kWh



ANEXA 1.5

TARIFUL DIFERENTIAT PE ZONE ORARE SI DURATE DE UTILIZARE - A33AP
(NUMAI PENTRU AUTOPRODUCATORI CARE LIVREAZA ENERGIE ELECTRICA
OPERATORILOR DE DISTRIBUTIE SI FURNIZARE)
Valabil de la 1 iulie 2005
(NU INCLUDE ACCIZA SI TAXA PE VALOARE ADĂUGATĂ)



┌────────────┬────────────────────┬────────────────────┬─────────────────────┐
│Niveluri │ Durata de utilizare│ Durata de utilizare│ Durata de utilizare │
│de tensiu- │ mica │ medie │ mare │
│ne egale ├────────────────────┼────────────────────┼─────────────────────┤
│cu cele │ Pentru energie │ Pentru energie │ Pentru energie │
│din punc- │ (lei noi/kWh) │ (lei noi/kWh) │ (lei noi/kWh) │
│tele de ├──────┬──────┬──────┼──────┬──────┬──────┼───────┬──────┬──────┤
│delimitare │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
│a insta- │ de │ nor- │ de │ de │ nor- │de gol│ de │ nor- │de gol│
│laţiilor │vârf │malã │ gol │ vârf │ malã │ │ vârf │ malã │ │
├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│INALTA │ 0,35 │ 0,18 │ 0,14 │ 0,28 │ 0,14 │ 0,11 │ 0,22 │ 0,11 │ 0,09 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│INALTA │ 0,39 │ 0,20 │ 0,15 │ 0,30 │ 0,15 │ 0,12 │ 0,25 │ 0,12 │ 0,10 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│MEDIE │ 0,43 │ 0,22 │ 0,17 │ 0,32 │ 0,16 │ 0,13 │ 0,28 │ 0,14 │ 0,11 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────────────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼──────┼───────┼──────┼──────┤
│JOASA │ 0,57 │ 0,28 │ 0,22 │ 0,39 │ 0,20 │ 0,15 │ 0,36 │ 0,18 │ 0,14 │
│TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴──────┴───────┴──────┴──────┘




ANEXA 2.1

ZONELE ORARE UTILIZATE LA TARIFUL A33 ŞI A33 AP



┌─────────────────┬─────────────────────────┬──────────────┬──────────────────┐
│ Luna │ Zona varf │ Zona de gol │ Zona normala │
├─────────────────┼──────────┬──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Februarie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Martie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │6-9, 12-18, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Mai │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Iunie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Iulie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 21-23 │ 0-6 │6-9, 11-21, 23-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 0-24 │ - │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│August │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-11 │ 20-22 │ 0-6 │6-9, 11-20, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-20 │ 20-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 18-22 │ 0-6 │6-9, 12-18, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-18 │ 18-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │
├─────────────────┼──────────┼──────────────┼──────────────┼──────────────────┤
│zile lucratoare │ 9-12 │ 17-22 │ 0-6 │6-9, 12-17, 22-0 │
│sambata, duminica│ - │ - │ 22-17 │ 17-22 │
└─────────────────┴──────────┴──────────────┴──────────────┴──────────────────┘




ANEXA 2.2

ZONELE ORARE UTILIZATE LA TARIFELE A ŞI B


┌──────────────────┬──────────────────────────┬──────────────────────────┐
│ Luna │ Zona vârf searã │ Zona rest ore │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Martie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Mai │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Iunie │ - │ 0-24 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Iulie │ - │ 0-24 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│August │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
├──────────────────┼──────────────────────────┼──────────────────────────┤
│Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
└──────────────────┴──────────────────────────┴──────────────────────────┘




ANEXA 2.3

ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE CR3 ŞI CP3


┌──────────┬────────────────────┬──────────────────────┬──────────────────┐
│ SEZON │ Zona de varf │ Zona de gol │ Zona normala │
│──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
│ VARA │ 08:00 - 9:00 │ 00:00 - 08:00 │ 09:00 - 21:00 │
│ │ │ 21:00 - 00:00 │ │
│ │ │vineri ora 21:00 pânã │ │
│ │ │luni ora 08:00 │ │
│──────────┼────────────────────┼──────────────────────┼──────────────────┤
│ IARNA │ 08:00 - 10:00 │ 00:00 - 08:00 │ 10:00 - 19:00 │
│ │ 19:00 - 22:00 │ 22:00 - 00:00 │ │
│ │ │vineri ora 22:00 pânã │ │
│ │ │luni ora 08:00 │ │
└──────────┴────────────────────┴──────────────────────┴──────────────────┘
Sezonul de vara: 1 Aprilie - 30 Septembrie
Sezonul de iarna: 1 Octombrie - 31 Martie


ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE
CR2 si CP2
┌──────────────────┬─────────────────────────┐
│ Zona de zi │ Zona de noapte │
├──────────────────┼─────────────────────────┤
│ │ 22:00 - 7:00 │
│ 7:00 - 22:00 │ si │
│ │ de vineri de la ora │
│ │ 22:00 pana luni ora │
│ │ 07:00 │
└──────────────────┴─────────────────────────┘


ZONELE ORARE UTILIZATE PENTRU TARIFELE
E1 si E2
┌────────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────┐
│ TARIFELE E1 │ TARIFUL E2 │
├────────────────┬───────────────────────┼───────────────┬─────────────────┤
│ Zona de zi │ Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
├────────────────┼───────────────────────┼───────────────┼─────────────────┤
│ 6:00 - 22:00 │ 22:00-6:00 si de │ 6:00 - 22:00 │ 22:00 - 6:00 │
│ │vineri de la ora 22:00 │ │ │
│ │ pana luni ora 06:00 │ │ │
└────────────────┴───────────────────────┴───────────────┴─────────────────┘



----------



Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016