Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 265 din 18 mai 2007  privind modificarea si completarea anexei nr. 1 la Ordinul inspectorului de stat sef al Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat nr. 333/2006 pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnica a instalatiilor si a modelului Autorizatiei pentru supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 265 din 18 mai 2007 privind modificarea si completarea anexei nr. 1 la Ordinul inspectorului de stat sef al Inspectiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat nr. 333/2006 pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnica a instalatiilor si a modelului Autorizatiei pentru supravegherea si verificarea tehnica a instalatiilor

EMITENT: INSPECTIA DE STAT PENTRU CONTROLUL CAZANELOR, RECIPIENTELOR SUB PRESIUNE SI INSTALATIILOR DE RIDICAT
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 415 din 21 iunie 2007

Ţinând cont de referatele înregistrate la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 4.849 din 4 mai 2007, nr. 5.405 din 18 mai 2007, nr. 5.419 din 18 mai 2007 şi nr. 5.343 din 17 mai 2007,
ţinând cont de Referatul înregistrat la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 5.461 din 18 mai 2007,
având în vedere prevederile Ordinului inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006 pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnicã a instalaţiilor şi a modelului Autorizaţiei pentru supravegherea şi verificarea tehnicã a instalaţiilor,
în conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor,
în aplicarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 1.340/2001 privind organizarea şi funcţionarea Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

inspectorul de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa nr. 1 la Ordinul inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006 pentru aprobarea Procedurii privind autorizarea operatorilor responsabili cu supravegherea tehnicã a instalaţiilor şi a modelului Autorizaţiei pentru supravegherea şi verificarea tehnicã a instalaţiilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 770 din 11 septembrie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 7 alineatul (1), dupã litera a) se introduc şapte noi litere, literele a^1)- a^7), cu urmãtorul cuprins:
"a^1) supravegherea achiziţionãrii produselor aflate în domeniul reglementat;
a^2) verificarea existenţei marcajului CE pe echipamentele din domeniul ISCIR pe care le au în supraveghere, precum şi a inscripţionãrilor pe acestea, prevãzute în dispoziţiile legale aplicabile;
a^3) verificarea existenţei documentelor însoţitoare ale echipamentelor din domeniul ISCIR, conform actelor normative aplicabile;
a^4) informarea ISCIR despre neconformitãţile constatate;
a^5) anunţarea inspecţiei teritoriale ISCIR unde este înregistrat echipamentul/instalaţia, în vederea scoaterii din evidenţã în cel mult 15 zile de la data casãrii, precum şi prezentarea documentelor de casare;
a^6) informarea în scris a inspecţiei teritoriale ISCIR despre datele de identificare a noului deţinãtor de echipamente/instalaţii, în cazul unui transfer de proprietate sau de folosinţã asupra acestor bunuri;
a^7) organizarea anualã a unei examinãri a personalului de exploatare şi întocmirea unui proces-verbal cu rezultatele examinãrii;".
2. La articolul 7, dupã alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmãtorul cuprins:
"(6) RSVTI ce lucreazã în domeniul ISCIR din cadrul obiectivelor şi instalaţiilor nucleare sunt obligaţi sã respecte prevederile Prescripţiilor tehnice aplicabile - Colecţia ISCIR, ordinele inspectorului de stat şef al ISCIR, precum şi celelalte dispoziţii legale specifice activitãţii în sectorul nuclear."
3. La articolul 18 alineatul (4), partea introductivã va avea urmãtorul cuprins:
"(4) Organizatorii vor trebui sã depunã, în vederea avizãrii de cãtre ISCIR, urmãtoarele documente, pentru a fi autorizaţi în acest domeniu pe o perioadã de 8 ani:".
4. Articolul 24 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Solicitanţilor declaraţi admişi în urma examinãrii li se va elibera de cãtre ISCIR - CFP un atestat, cu o valabilitate de 4 ani, prin care aceştia demonstreazã capabilitatea de a practica activitatea de RSVTI conform dispoziţiilor inspectorului de stat şef al ISCIR prevãzute în <>ordinele nr. 147/2006 şi nr. 253/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în prezentul ordin, coroborate cu celelalte dispoziţii legale; persoanele fizice sau juridice care au dobândit deja atestatul/autorizaţia de RSVTI beneficiazã automat de prelungirea valabilitãţii atestatului/autorizaţiei de la 2 ani la 4 ani, termenul de expirare fiind de 4 ani de la data eliberãrii acestor documente.
(2) Autorizaţia este obligatoriu a fi avizatã dupã 2 ani de la emitere de cãtre inspecţiile teritoriale ISCIR care au eliberat-o.
(3) Pentru avizarea autorizaţiei de RSVTI, solicitanţii vor prezenta la inspecţiile teritoriale ISCIR o adeverinţã medicalã din care sã rezulte cã sunt apţi din punct de vedere medical sã presteze aceastã activitate, un cazier judiciar din care sã rezulte cã nu au sãvârşit fapte de naturã penalã care sã îi facã incompatibili cu practicarea acestei ocupaţii, copie dupã actul de identitate şi o cerere redactatã olograf de cãtre solicitant."
5. La articolul 26, dupã alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Taxa de reexaminare a candidaţilor care au fost respinşi se va modifica automat în funcţie de modificarea prescripţiilor tehnice ISCIR."
6. Articolul 32 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - Autorizaţia de RSVTI este eliberatã de ISCIR pentru o persoanã fizicã şi are valabilitate de maximum 4 ani, putând fi utilizatã de posesorul acesteia pentru prestarea de servicii atât în unitatea în care lucreazã cu contract individual de muncã cu normã întreagã, cât şi în alte unitãţi ce deţin/exploateazã echipamente/instalaţii ISCIR, prin încheierea unor contracte cu timp parţial, timpul total de muncã al RSVTI neputând depãşi 12 ore pe zi."
7. La articolul 41, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Autorizaţia de RSVTI pentru o persoanã juridicã este eliberatã de inspecţia teritorialã ISCIR şi are valabilitate de maximum 4 ani, putând fi utilizatã de posesorul acesteia pentru prestarea de servicii în domeniul RSVTI pentru alte persoane juridice."
8. Articolul 48 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 48. - (1) Suspendarea autorizaţiei de RSVTI în cazul specificat la art. 46 nu prelungeşte termenul de valabilitate la care expirã autorizaţia de RSVTI ca persoanã juridicã.
(2) Suspendarea sau retragerea autorizaţiei unei persoane fizice sau juridice în domeniul RSVTI poate fi fãcutã numai de cãtre ISCIR, dacã se constatã abateri de la prescripţiile tehnice ISCIR, de la ordinele inspectorului de stat şef al ISCIR sau modificãri/lipsuri ale îndeplinirii condiţiilor iniţiale de autorizare."
9. La articolul 49, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Înregistrarea, modificarea sau completarea datelor de cãtre deţinãtorii de echipamente/instalaţii din domeniul ISCIR se face la inspecţia teritorialã ISCIR, contra cost, conform tarifelor ISCIR aprobate, în funcţie de numãrul de ore necesar acestor operaţiuni."
10. La articolul 52, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Înregistrarea, modificarea sau completarea datelor de cãtre deţinãtorii de echipamente/instalaţii din domeniul ISCIR se face la inspecţia teritorialã ISCIR, contra cost, conform tarifelor ISCIR aprobate, în funcţie de numãrul de ore necesar acestor operaţiuni."
11. La articolul 55, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Înregistrarea, modificarea sau completarea datelor de cãtre deţinãtorii de echipamente/instalaţii din domeniul ISCIR se face la inspecţia teritorialã ISCIR, contra cost, conform tarifelor ISCIR aprobate, în funcţie de numãrul de ore necesar acestor operaţiuni."
12. La articolul 57, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 57. - (1) Autorizaţia de RSVTI eliberatã de ISCIR pentru persoanele fizice angajate la o persoanã juridicã ce executã serviciile prevãzute în <>Ordinul inspectorului de stat şef al ISCIR nr. 147/2006 are valabilitate de maximum 4 ani."
13. La articolul 65, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Verificarea/înregistrarea, modificarea sau completarea datelor de cãtre deţinãtorii de echipamente/instalaţii din domeniul ISCIR se face la inspecţia teritorialã ISCIR, contra cost, conform tarifelor ISCIR aprobate, în funcţie de numãrul de ore necesar acestor operaţiuni."
14. Articolul 81 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 81. - (1) Persoanele fizice care au fost autorizate ca RSVTI şi care deţin deja o autorizaţie în acest sens, dacã doresc sã desfãşoare şi activitãţile precizate în <>ordinele inspectorului de stat şef al ISCIR nr. 147/2006 şi nr. 253/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi în prezentul ordin, vor participa în mod obligatoriu la un curs de perfecţionare în acest domeniu, urmând a fi autorizate în conformitate cu prezenta procedurã.
(2) În autorizaţiile de RSVTI eliberate de cãtre inspecţiile teritoriale ISCIR pentru persoane fizice şi juridice se modificã denumirea «Ministerul Economiei şi Comerţului» cu «Ministerul Economiei şi Finanţelor».
(3) Modificarea ulterioarã a denumirii Ministerului Economiei şi Finanţelor va duce automat la obligativitatea ISCIR prin inspecţiile sale teritoriale de a modifica autorizaţiile cu noua denumire a ministerului.
(4) În autorizaţiile de RSVTI eliberate de cãtre inspecţiile teritoriale ISCIR pentru persoane fizice şi juridice se modificã durata de valabilitate la 4 ani a autorizaţiilor şi se va trece obligativitatea vizãrii acestora dupã 2 ani, conform prezentei proceduri.
(5) Autorizaţiile de RSVTI eliberate de cãtre inspecţiile teritoriale ISCIR pentru persoane fizice şi juridice vor fi completate şi cu urmãtoarele dispoziţii:
«Solicitarea vizãrii autorizaţiei se va face de cãtre titularul acesteia, cu minimum 30 de zile înaintea expirãrii a 2 ani de la emitere, cu respectarea dispoziţiilor din Ordinul inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006.
Nerespectarea termenului şi a obligativitãţii dispoziţiei de vizare a autorizaţiei, prevãzute prin Ordinul inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, duce la retragerea de drept a autorizaţiei de RSVTI.
Neîndeplinirea de cãtre titularul autorizaţiei a condiţiilor iniţiale minimale de autorizare poate duce la retragerea autorizaţiei de RSVTI.»"
ART. II
Furnizorii de formare/specializare profesionalã, persoanele fizice identificate în <>Ordinul nr. 333/2006 , astfel cum a fost modificat prin prezentul ordin, Centrul de formare profesionalã din cadrul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat şi inspecţiile teritoriale ale Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. III
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. IV
Ordinul inspectorului de stat şef al Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat nr. 333/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezentul ordin, va fi republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

Inspectorul de stat
şef al Inspecţiei de Stat
pentru Controlul Cazanelor,
Recipientelor sub Presiune
şi Instalaţiilor de Ridicat,
Alexandru Szilveszter

Bucureşti, 18 mai 2007.
Nr. 265.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016