Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 263 din 27 iulie 2017  privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 263 din 27 iulie 2017 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură

EMITENT: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 627 din 2 august 2017

     Văzând Referatul de aprobare nr. 259.033 din 22 iunie 2017 al Direcţiei generale politici agricole din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,
     în temeiul art. 9 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi pentru modificarea art. 6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1.186/2014 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii pentru Administrarea Sistemului National Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor, cu modificările ulterioare,
     ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

    ART. I
     Anexa la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 524 şi 524 bis din 14 iulie 2015, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 1, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 1
    (1) Cantităţile maxime anuale de motorină pentru care se acordă ajutor de stat sub formă de rambursare în sectorul producţiei primare de produse agricole pentru lucrări mecanizate în agricultură, respectiv în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, sunt cele prevăzute în anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare."

    2. La articolul 4, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Prin excepţie de la prevederile alin. (4), cererea de acord pentru finanţare se poate depune şi în cursul anului calendaristic pentru care se solicită ajutorul de stat prin rambursare. În cerere se menţionează perioada/perioadele pentru care se solicită acordul pentru finanţare. Cantităţile de motorină pentru care se emite acordul se determină pentru perioada următoare lunii în care se depune cererea de acord pentru finanţare, rămase până la sfârşitul anului. Cantitatea de motorină determinată se calculează prin înmulţirea lunilor rămase până la finele anului începând cu luna următoare lunii de depunere a acordului cu consumul, rezultat în urma raportului dintre consumul normat şi numărul total de luni ale anului."

    3. La articolul 4 alineatul (6), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) situaţia suprafeţelor şi a structurii estimative a culturilor pentru care solicită ajutorul de stat şi/sau producţia de ciuperci estimată, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2, după caz, conţinând codurile de culturi actualizate anual conform cererii unice de plată;"

    4. La articolul 4, după alineatul (6) se introduc trei noi alineate, alineatele (6^1)-(6^3), cu următorul cuprins:
    "(6^1) Cererea de acord pentru finanţare va fi însoţită de originalul sau copia adeverinţei prevăzute de Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăţi prevăzute la art. 1 alin. (2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăţi care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 şi pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, precum şi a condiţiilor specifice de implementare pentru măsurile compensatorii de dezvoltare rurală aplicabile pe terenurile agricole, prevăzute în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, cu modificările şi completările ulterioare, emisă de primărie conform înscrisurilor din Registrul agricol, sau va cuprinde informaţii privind suprafeţele şi culturile prevăzute în cererea unică de plată depusă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi pe care solicitantul le exploatează până la sfârşitul fiecărui an calendaristic aferent solicitării, în cadrul schemelor de plăţi pe suprafaţă, în cursul anului de cerere.
(6^2) În situaţia în care solicitantul a depus adeverinţa emisă de primărie odată cu cererea unică de plată aferentă anului agricol anterior şi aceasta cuprinde datele prevăzute la alin. (6^1), adeverinţa îşi păstrează valabilitatea.
(6^3) În situaţia exploatării în cursul anului de cerere de acord pentru finanţare şi a altor suprafeţe şi culturi, altele decât cele prevăzute la alin. (6^1), solicitantul are obligaţia să depună o adeverinţă emisă de primărie, în original sau în copie, conform înscrisurilor din Registrul agricol, care cuprinde informaţii privind suprafeţele şi culturile în cauză care vor face obiectul cererii unice de plată aferente anului agricol în curs."

    5. La articolul 4, alineatul (9) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(9) Acordul pentru finanţare, al cărui model este prevăzut în anexele nr. 6a şi 6b, se eliberează în termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data-limită de depunere a cererilor."

    6. La articolul 5, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "ART. 5
    (1) În vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, în cursul fiecărui an calendaristic beneficiarii achiziţionează cantităţile necesare de motorină pe care le vor utiliza în acest scop şi solicită facturi fiscale pe numele beneficiarilor şi/sau bonuri fiscale de achiziţie emise de vânzător, care să conţină obligatoriu CUI/CIF beneficiar, inclusiv pentru bonurile fiscale cu valoare de până la 100 euro.
     ..........................................................................
    (3) Facturile fiscale/Bonurile fiscale eliberate de vânzători pentru cantităţile de motorină reprezintă documente justificative care însoţesc, în copie, fiecare dintre cererile de plată ale beneficiarilor ajutorului de stat prin rambursare."

    7. La articolul 5, după alineatul (8) se introduc două noi alineate, alineatele (9) şi (10), cu următorul cuprins:
    "(9) Rectificarea acordurilor pentru finanţare se poate face la cererea solicitantului în următoarele cazuri:
    a) când se modifică suprafeţele/culturile/producţia de ciuperci/efectivele de animale/familii de albine/viermi de mătase/cantităţile de apă pentru irigaţii, în cursul anului de cerere, în sensul diminuării/creşterii acestora;
    b) când are loc un transfer integral de exploataţie sau o fuziune, în cursul anului de cerere, dovedite cu documente justificative, caz în care cantitatea de motorină din acordul fostului beneficiar rămasă neutilizată poate fi transferată noului beneficiar.
(10) Beneficiarul poate solicita rectificarea acordului iniţial odată cu depunerea cererii de plată, a documentelor justificative şi a formularului de solicitare a rectificării."

    8. La articolul 7 alineatul (1), litera a) se abrogă.
    9. În cuprinsul articolului 7, sintagma "facturi fiscale" se înlocuieşte cu sintagma "facturi/bonuri fiscale".
    10. La articolul 7 alineatul (3), litera d) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d) copie a facturilor de apă din care să reiasă volumul de apă consumat de către beneficiar/procesul-verbal de confirmare a volumului de apă livrat pentru irigaţii, întocmit de către Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) în baza Legii nr. 133/2017 pentru modificarea şi completarea Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004 şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activităţii de îmbunătăţiri funciare;"

    11. La articolul 7, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(5) Cererea de acord pentru finanţare şi cererile de plată pentru rambursare pot fi depuse de administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite."

    12. La articolul 7, după alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu următorul cuprins:
    "(6) Beneficiarul poate solicita, în oricare dintre cererile de plată, decontarea cantităţilor de motorină achiziţionate în cursul anului de cerere cu condiţia ca facturile fiscale/bonurile fiscale să fi fost emise înaintea sau în cursul perioadei pentru care se face solicitarea. În cazul în care cantitatea de motorină din facturile fiscale/bonuri fiscale anexate unei cereri de plată nu a fost solicitată integral, beneficiarul poate solicita diferenţa într-o cerere de plată viitoare, aferente aceluiaşi an de cerere."

    13. La articolul 8 alineatul (1), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) stabilesc cantitatea de motorină aferentă cererii de plată."

    14. La articolul 8, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul contestaţiilor, sesizărilor, reclamaţiilor sau altora asemenea vor fi efectuate controale privind documentele care au stat la baza întocmirii cererii de acord pentru finanţare, respectiv cererii de plată, inclusiv facturi/bonuri fiscale depuse în copie la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Controalele pot fi efectuate de către reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi/sau Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, după caz."

    15. Articolul 9 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9
    (1) Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau al municipiului Bucureşti întocmesc, după finalizarea verificărilor, şi transmit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură situaţiile centralizatoare cu beneficiarii, cantităţile de motorină determinate la plată şi valoarea acestora aferente perioadei anterioare, conform modelelor prevăzute în anexele nr. 12, 13 şi 14.
    (2) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte şi transmite după încheierea fiecărei perioade Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare a cantităţilor de motorină determinate la plată şi valoarea acestora exprimată în lei, fără subdiviziuni, pentru fiecare centru judeţean, conform modelului prevăzut în anexa nr. 15, şi situaţia centralizatoare cu beneficiarii, cantităţile de motorină determinate la plată şi valoarea acestora aferente perioadei anterioare, în format electronic.
    (3) După primirea situaţiei centralizatoare cu beneficiarii şi sumele aferente cantităţilor de motorină achiziţionate, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale stabileşte prin ordin al ministrului cantităţile de motorină ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.
    (4) După aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se alimentează contul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care alimentează conturile centrelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, cu sumele cuvenite.
    (5) Centrele judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti, ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură virează sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, conform legislaţiei în vigoare."

    16. După articolul 10 se introduce un nou articol, articolul (10^1), cu următorul cuprins:
    "ART. 10^1
    (1) Verificarea suprafeţelor pentru care se solicită rambursarea diferenţei de acciză pentru motorina achiziţionată şi utilizată în agricultură se efectuează prin verificarea încrucişată cu suprafeţele totale determinate/ confirmate în urma controlului la faţa locului din baza de date a Sistemului Integral de Administrare şi Control (IACS), aferente cererii unice de plată a anului pentru care s-a emis acordul pentru finanţare.
    (2) În cazul apariţiei diferenţei de suprafaţă, centrele judeţene vor solicita clarificări beneficiarilor pentru diferenţa respectivă. Dacă diferenţa dintre suprafaţa solicitată în cererea de acord pentru finanţare şi suprafaţa determinată/confirmată în urma controlului la faţa locului din IACS nu depăşeşte 2 ha sau 3% din raportul dintre diferenţa calculată şi suprafaţa determinată/ confirmată în urma controlului la faţa locului din IACS, ajutorul de stat cuvenit nu se diminuează.
    (3) În cazul în care această diferenţă depăşeşte 2 ha sau 3% din raportul dintre diferenţa calculată şi suprafaţa determinată/ confirmată în urma controlului la faţa locului din IACS, se va proceda la recuperarea ajutorului de stat acordat pentru diferenţa de motorină (litri) stabilită între cantitatea de motorină decontată şi cantitatea de motorină cuvenită conform suprafeţei determinate/confirmate în urma controalelor la faţa locului aferentă cererii unice de plată.
    (4) Verificarea se efectuează prin compararea suprafeţei totale aferentă culturilor care au acelaşi consum. Diferenţa de suprafeţe pe culturi cu încadrare în suprafaţa totală aferentă culturilor cu acelaşi consum nu reprezintă neconformitate şi nu necesită recuperarea ajutorului de stat acordat.
    (5) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua verificarea încrucişată finală a suprafeţelor pentru anul de cerere după autorizarea cererilor unice de plată. În acest caz se va putea emite un acord rectificativ, care va avea drept scop regularizarea cantităţilor de motorină din acordul pentru finanţare şi stabilirea eventualelor sume de recuperat.
    (6) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va efectua verificarea dificultăţii financiare a beneficiarului, în sensul prevăzut la art. 3 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014, cu modificările şi completările ulterioare, la data depunerii cererii de acord pentru finanţare."

    17. Articolul 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 11
    (1) Pentru sumele stabilite a fi recuperate se întocmeşte procesul-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 16.
    (2) Recuperarea sumelor prevăzute la alin. (1) se realizează potrivit Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile art. 73^1 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare."

    18. În cuprinsul anexei, sintagma "Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014" se înlocuieşte cu sintagma "Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014, cu modificările şi completările ulterioare".
    19. În cuprinsul anexei, sintagma "cerere de acord prealabil pentru finanţare" se înlocuieşte cu sintagma "cerere de acord pentru finanţare".
    20. Anexele nr. 2, 7, 11, 12, 13, 14 şi 15 la Procedurile specifice de implementare şi control, precum şi formularistica necesară aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură se modifică şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1-7 la prezentul ordin.
    21. După anexa nr. 15 se introduce o nouă anexă, anexa nr. 16 "Proces-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare pentru ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură", al cărei cuprins este prevăzut în anexa nr. 8 la prezentul ordin.


    ART. II
     Anexele nr. 1-8 fac parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. III
     Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.




                     Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale,
                     Petre Daea


     Bucureşti, 27 iulie 2017.
     Nr. 263.

    ANEXA NR. 1
     (Anexa nr. 2 la procedurile specifice)

     Sectorul vegetal

     SC/PFA/ÎI/ÎF/PFA .....................
     CUI/CNP ..............................
     ID APIA ..............................
     Sediul/domiciliul ....................
     Localitatea ..........................
     Judeţul ..............................

     SITUAŢIA
     suprafeţelor şi a structurii estimative a culturilor pentru care solicită
     ajutorul de stat şi/sau producţia de
     ciuperci estimată, aferente anului ...........

     (Se vor completa numai poziţiile pentru care se solicită ajutorul de stat.)

    
    ┌────────────────────┬───────┬────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┐
    │ Categoria │Consum │ Subcategoria │ Cod │ Detalii cod │Suprafaţa│Cantitatea│Cantitate│
    │ │normat │ │ │ │ (ha) │ de │ totală │
    │ │(litri/│ │ │ │ │ motorină │motorină │
    │ │ ha) │ │ │ │ │ anuală │ pe │
    │ │ │ │ │ │ │ (litri) │categorii│
    │ │ │ │ │ │ │ │ (litri) │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7 =(2)x(6)│ 8 │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Cereale │ 78,00│grâu comun │ 101 │grâu comun de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1010 │grâu comun de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │grâu dur │ 102 │grâu dur de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1010 │grâu dur de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │triticale │ 103 │triticale de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1030 │triticale de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │secară │ 104 │secară de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1040 │secară de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │orz │ 105 │orz de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1050 │orz de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │orzoaică │ 106 │orzoaică de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1060 │orzoaică de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ovăz │ 107 │ovăz de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1070 │ovăz de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │porumb │ 108 │porumb │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 115 │porumb - hibrid/soi timpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 116 │porumb - hibrid/soi │ │ │ │
    │ │ │ │ │semitimpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 117 │porumb - hibrid/soi tardiv │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 118 │porumb - hibrid/soi semitardiv │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │porumb zaharat │ 109 │porumb zaharat │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sorg │ 110 │sorg │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 119 │sorg - hibrid/soi timpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 120 │sorg - hibrid/soi semitimpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 121 │sorg - hibrid/soi tardiv │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 122 │sorg - hibrid/soi semitardiv │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │mei │ 112 │mei │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │hrişcă │ 113 │hrişcă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte cereale pentru │ │ │ │ │ │
    │ │ │boabe │ 114 │alte cereale pentru boabe │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │lot semincer │ 500 │lot semincer │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │lot semincer │ 501 │lot semincer pentru culturi │ │ │ │
    │ │ │ │ │perene │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte culturi în │ │ │ │ │ │
    │ │ │teren arabil │ 550 │alte culturi în teren arabil │ │ │ │
    │ │ │(anuale) │ │(anuale) │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte culturi în │ │ │ │ │ │
    │ │ │teren arabil │ 551 │alte culturi în teren arabil │ │ │ │
    │ │ │(perene) │ │(perene) │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Orez │ 96,00│orez │ 111 │ │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤orez │ │ │ │
    │ │ │ │ 1117 │ │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Leguminoase boabe │ 78,00│Plante proteice (leguminoase pentru boabe): │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │mazăre pentru boabe │ 151 │mazăre boabe │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1517 │mazăre boabe industrializare │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 159 │mazăre furajeră de toamnă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │fasole pentru boabe │ 152 │fasole boabe │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 1527 │fasole boabe industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │linte │ 153 │linte │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │bob │ 154 │bob │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │lupin │ 155 │lupin │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │fasoliţă │ 156 │fasoliţă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │năut │ 157 │năut │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │măzăriche de toamnă │ 158 │măzăriche de toamnă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte leguminoase │ │ │ │ │ │
    │ │ │pentru boabe │ 160 │alte leguminoase pentru boabe │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Oleaginoase │ 78,00│Plante industriale şi medicinale: │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │floarea-soarelui │ 201 │floarea-soarelui │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 123 │floarea-soarelui - hibrid/ │ │ │ │
    │ │ │ │ │soi timpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 124 │floarea-soarelui - hibrid/ │ │ │ │
    │ │ │ │ │soi semitimpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 125 │floarea-soarelui - hibrid/ │ │ │ │
    │ │ │ │ │soi tardiv │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 126 │floarea-soarelui - hibrid/ │ │ │ │
    │ │ │ │ │soi semitardiv │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │rapiţă │ 202 │rapiţă de toamnă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 2020 │rapiţă de primăvară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │soia │ 203 │soia │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤ │ │ │ │
    │ │ │ │ 2037 │ │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 127 │soia hibrid/soi timpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 128 │soia hibrid/soi semitimpuriu │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 129 │soia hibrid/soi tardiv │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 130 │soia hibrid/soi semitardiv │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │in pentru ulei │ 204 │in pentru ulei │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte oleaginoase │ 205 │alte oleaginoase │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │in pentru fibră │ 206 │in pentru fibră │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │cânepă pentru fibră │ 207 │cânepă pentru fibră │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤ │ │ │ │
    │ │ │ │ 2077 │ │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Tutun şi hamei │ 140,00│tutun │ 208 │tutun │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │ │ │hamei │ 750 │hamei │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤ │ │ │ │
    │ │ │ │ 7507 │ │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Plante medicinale │ │alte plante │ │alte plante medicinale şi │ │ │ │
    │şi aromatice │ 100,00│medicinale şi │ 213 │aromatice │ │ │ │
    │ │ │aromatice ├────────┤ │ │ │ │
    │ │ │ │ 2013 │ │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │alte plante │ │ │ │ │ │
    │ │ │industriale │ 214 │alte plante industriale │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │cânepă pentru ulei │ 220 │cânepă pentru ulei │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤ │ │ │ │
    │ │ │ │ 2207 │ │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │arahide │ 215 │arahide │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │mac │ 216 │mac │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │ricin │ 217 │ricin │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │susan │ 218 │susan │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │şofrănel │ 219 │şofrănelul │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │muştar │ 977 │muştar │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │ghizdei │ 978 │ghizdei │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │fenicul │ 209 │fenicul │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │levănţică │ 210 │levănţică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │mentă │ 211 │mentă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │anason │ 212 │anason │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │cicoare │ 805 │cicoare │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │Cartof │ 150,00│cartofi timpurii, │ │ │ │ │ │
    │ │ │semitimpurii şi de │ 251 │cartofi timpurii, semitimpuri │ │ │ │
    │ │ │vară │ │şi de vară │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │cartofi timpurii, │ 252 │Cartofii timpurii, │ │ │ │
    │ │ │semitimpurii şi de ├────────┤semitimpurii şi de vară, │ │ │ │
    │ │ │vară, │ 2517 │industrializare │ │ │ │
    │ │ │industrializare │ │ │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │cartofi târzii │ 253 │cartofi târzii │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │alte culturi de │ │ │ │ │ │
    │ │ │cartofi │ 254 │alte culturi de cartofi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │cartofi pentru │ 255 │ │ │ │ │
    │ │ │sămânţă ├────────┤cartofi pentru sămânţă │ │ │ │
    │ │ │ │ 2557 │ │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │Sfeclă de zahăr │ 139,00│sfeclă de zahăr │ 301 │sfeclă de zahăr │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┤ │ │ │
    │ │ │sfeclă de zahăr │ 3017 │sfeclă de zahăr │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┤ │ │
    │ │ │sfeclă furajeră │ 302 │sfeclă furajeră │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Legume cultivate │ 148,00│legume proaspete: │
    │în câmp │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │legume proaspete │ 351 │legume proaspete │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │tomate │ 353 │tomate │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │tomate câmp │ │ │ │ │ │
    │ │ │industrializare │ 3537 │tomate câmp industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │castraveţi │ 354 │castraveţi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │castraveţi câmp │ │ │ │ │ │
    │ │ │industrializare │ 3547 │castraveţi câmp industrializare│ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Legume cultivate în │ │ │ 355 │tomate sere │ │ │ │
    │spaţii protejate │ 75,00│legume din sere ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 356 │castraveţi sere │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 357 │ardei sere │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 358 │varză sere │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │legume din solare │ 359 │tomate solare │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 360 │castraveţi solare │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 361 │ardei solare │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 362 │varză solare │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 363 │vinete solare │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Pepeni verzi şi │ 150,00│pepeni verzi şi │ │ │ │ │ │
    │galbeni │ │galbeni │ 352 │pepeni verzi şi galbeni │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Căpşun, alţi arbuşti│ │căpşun │ 803 │căpşun │ │ │ │
    │fructiferi │ 65,00├────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┼─────────┤
    │ │ │arbuşti fructiferi: │ │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┼─────────┤
    │ │ │zmeur │ 801 │zmeur │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │coacăz │ 802 │coacăz │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alţi arbuşti │ │ │ │ │ │
    │ │ │fructiferi │ 804 │alţi arbuşti fructiferi │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Flori şi plante │ │flori şi plante │ │ │ │ │ │
    │ornamentale │ 100,00│ornamentale │ 400 │flori şi plante ornamentale │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │flori şi plante │ │ │ │ │ │
    │ │ │ornamentale în sere │ 401 │flori şi plante ornamentale │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Păşuni naturale, │ 30,00│pajişti temporare │ 450 │pajişti temporare (artificiale,│ │ │ │
    │fâneţe naturale, │ │ │ │însămânţate pe TA < de 5 ani) │ │ │ │
    │pajişti temporare │ ├────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │ │ │pajişte permanentă: │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │pajişti permanente │ │ │ │ │ │
    │ │ │comunale utilizate │ │pajişti permanente comunale │ │ │ │
    │ │ │în comun │ 603 │utilizate în comun │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │livadă tradiţională │ │ │ │ │ │
    │ │ │utilizată extensiv │ │livadă tradiţională utilizată │ │ │ │
    │ │ │prin păşunat şi/sau │ │extensiv prin păşunat şi/sau │ │ │ │
    │ │ │cosit │ 660 │cosit │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │livadă tradiţională │ │ │ │ │ │
    │ │ │utilizată extensiv │ │livadă tradiţională utilizată │ │ │ │
    │ │ │ca fâneaţă │ 661 │extensiv ca fâneaţă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │fâneţe utilizate │ │ │ │ │ │
    │ │ │individual │ 607 │fâneţe utilizate individual │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │fâneţe comunale │ │fâneţe comunale utilizate │ │ │ │
    │ │ │utilizate individual│ 608 │individual │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pajişti permanente │ │pajişti permanente utilizate │ │ │ │
    │ │ │utilizate în comun │ 604 │în comun │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pajişti permanente │ │ │ │ │ │
    │ │ │comunale utilizate │ │pajişti permanente comunale │ │ │ │
    │ │ │individual │ 605 │utilizate individual │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pajişti permanente │ │pajişti permanente utilizate │ │ │ │
    │ │ │utilizate individual│ 606 │individual │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Plante de nutreţ + │ 130,00│plante de nutreţ │ 451 │plante de nutreţ │ │ │ │
    │însilozare │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 973 │trifoi │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 974 │ │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┤lucernă │ │ │ │
    │ │ │ │ 9747 │ │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 9748 │lucernă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 9749 │lucernă pentru sămânţă │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 975 │Sparceta │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 976 │Phacelia │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 978 │ghizdei │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 131 │porumb siloz │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Livezi │ 130,00│cultură permanentă: │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │meri │ 651 │meri │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 6517 │meri industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │peri │ 652 │peri │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pruni │ 653 │pruni │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 6537 │pruni industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │caişi şi zarzări │ 654 │caişi şi zarzări │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 6547 │caişi şi zarzări │ │ │ │
    │ │ │ │ │industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │piersici │ 655 │piersici │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │cireşi şi vişini │ 656 │cireşi şi vişini │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 6567 │cireşi şi vişini │ │ │ │
    │ │ │ │ │industrializare │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │gutui │ 657 │gutui │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │duzi │ 658 │duzi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alţi pomi fructiferi│ 659 │alţi pomi fructiferi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │castani │ 701 │castani │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │nuci şi aluni │ 702 │nuci şi aluni │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte specii │ 703 │alte specii │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │livezi tinere │ │ │ │ │ │
    │ │ │neintrate pe rod │ 704 │livezi tinere neintrate pe rod │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Pepiniere pomicole, │ 40,00│Pepiniere: │
    │viticole, plantaţii │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │portaltoi, altele │ │pepiniere viticole │ │ │ │ │ │
    │ │ │şi plantaţii │ │pepiniere viticole şi │ │ │ │
    │ │ │portaltoi │ 901 │plantaţii portaltoi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pepiniere pomicole │ 902 │pepiniere pomicole │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │pepiniere forestiere│ 903 │pepiniere forestiere │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │alte pepiniere │ 904 │alte pepiniere │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Teren în pregătire │ 150,00│alte culturi permanente: │
    │pentru livezi, vii, │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │alte culturi │ │teren în pregătire │ │teren în pregătire pentru │ │ │ │
    │permanente │ │pentru livezi │ 950 │livezi │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │teren în pregătire │ │ │ │ │ │
    │ │ │pentru vii │ 951 │teren în pregătire pentru vii │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │teren în pregătire │ │ │ │ │ │
    │ │ │pentru alte culturi │ │teren în pregătire pentru alte │ │ │ │
    │ │ │permanente │ 952 │culturi permanente │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┤
    │Viţă-de-vie │ 125,00│Vie: │
    │ │ ├────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┬─────────┤
    │ │ │vii pe rod cu │ │ │ │ │ │
    │ │ │struguri nobili │ │vii pe rod cu struguri nobili │ │ │ │
    │ │ │pentru vin │ 961 │pentru vin │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │vii pe rod cu │ │ │ │ │ │
    │ │ │struguri de masă │ 962 │vii pe rod cu struguri de masă │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │vii tinere neintrate│ │ │ │ │ │
    │ │ │pe rod │ 963 │vii tinere neintrate pe rod │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │vii cu soiuri │ │ │ │ │ │
    │ │ │hibride interspe- │ │vii cu soiuri hibride │ │ │ │
    │ │ │cifice pentru vin │ 964 │interspecifice pentru vin │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │vii înfiinţate prin │ │ │ │ │ │
    │ │ │programul de │ │ │ │ │ │
    │ │ │restructurare/ │ │vii înfiinţate prin programul │ │ │ │
    │ │ │reconversie │ 965 │restructurare/reconversie │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │suprafaţa defrişată │ │ │ │ │ │
    │ │ │prin programul de │ │suprafaţă defrişată prin │ │ │ │
    │ │ │primă defrişare │ 966 │programul de primă de defrişare│ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┼────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Plante energetice │ 100,00│rapiţă │ 9540 │rapiţă energetică │ │ │ │
    │nonalimentare │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │porumb │ 9541 │porumb energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sorg zaharat │ 9542 │sorg zaharat energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sorg │ 9543 │sorg X sudan energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │mei │ 9545 │mei energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │triticale │ 9548 │triticale energetică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │secară │ 9549 │secară energetică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sorg │ 9550 │sorg energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sfeclă furajeră │ 9551 │sfeclă furajeră energetică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │sfeclă de zahăr │ 9552 │sfeclă de zahăr energetică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │camelină │ 9555 │camelină energetică │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │lupin │ 9559 │lupin energetic │ │ │ │
    │ │ ├────────────────────┼────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │plante de nutreţ │ 9556 │lucernă energetică │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 9560 │phacelia energetică │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 9553 │trifoi roşu energetic │ │ │ │
    │ │ │ ├────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┤ │
    │ │ │ │ 9554 │trifoi alb energetic │ │ │ │
    ├────────────────────┼───────┴────────────────────┴────────┴───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │ │total: │ │ │ │
    ├────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┼─────────┤
    │ │ │
    ├────────────────────┬───────┬────────────────────┬────────┬───────────────────────────────┬─────────┬──────────┼─────────┤
    │Ciuperci │ 80,00│ │ │ │ │ │ │
    │ │ litri/│ciuperci │ 979 │ciuperci │ │ │ │
    │ │ tonă │ │ │ │ │ │ │
    ├────────────────────┴───────┴────────────────────┴────────┼───────────────────────────────┼─────────┼──────────┼─────────┤
    │Total general │ │ │ │ │
    └──────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┴─────────┴──────────┴─────────┘



    ANEXA NR. 2
     (Anexa nr. 7 la procedurile specifice)

     (model)

     CERERE DE PLATĂ
     pentru rambursare aferentă perioadei ....... anul .......

    ┌───────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
    │Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi │ │
    │şi Intervenţie pentru Agricultură │ │
    ├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
    │Operator date cu caracter personal: │ │
    │9596 │ │
    ├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
    │Centrul judeţean .............. │ │
    ├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
    │Nr. de înregistrare ........... │ │
    │Data .............. │ │
    ├───────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
    │Nr. unic de identificare beneficiar │Nr. înregistrare/autorizare sanitar- │
    │din RUI (ID) │veterinară (dacă este cazul) │
    │ │ │
    │ │ │
    └───────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘
      PERSOANE JURIDICE/PFA/ÎI/ÎF
    ┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
    │Denumirea persoanei juridice/ PFA/ÎI/ÎF │
    ├────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬────────┤
    │Cod unic de înregistrare (CUI)/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │Cod de identificare fiscală (CIF) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────────────────────┬──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴────────┤
    │Numele titularului/ │Prenumele titularului/ │
    │administratorului/reprezentantului legal │administratorului/reprezentantului │
    │ │legal │
    ├─────────────────────────────┬───┬───┬───┼───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┬───┤
    │CNP-ul titularului/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │administratorului/ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    │reprezentantului legal │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├─────────────────────────────┴───┴───┴───┴───┼───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┴───┤
    │Codul ţării şi nr. actului de identitate │ │
    │(pentru altă cetăţenie) │ │
    └─────────────────────────────────────────────┴───────────────────────────────┘
      SEDIUL SOCIAL PJ/PFA/ÎI/ÎF
    ┌───────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
    │Judeţul/Sectorul │Localitatea │
    ├───────────────────────────────┼───────┬────────────────────┬────────┬───────┤
    │Satul/Strada │Nr. │Cod poştal │Bl. │Ap. │
    ├───────────────────────────────┼───────┴────────────────────┼────────┴───────┤
    │Telefon │Fax │E-mail │
    └───────────────────────────────┴────────────────────────────┴────────────────┘
      COORDONATE BANCARE BENEFICIAR
    ┌─────────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
    │Trezoreria │Localitatea │
    ├────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
    │IBAN│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    └────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘
      ÎMPUTERNICIT (pentru cazurile în care cererea este semnată prin împuternicit)
    ┌──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
    │Numele │Prenumele │
    ├──────────────────────────────────────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
    │CNP │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
    ├──────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┤
    │Nr. şi data împuternicirii/procurii notariale │
    └─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



     În baza Hotărârii Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Ordinului ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, precum şi a acordului pentru finanţare prin rambursare nr. ... din .............. pentru cantitatea aferentă anului ..... de ... litri motorină: .... litri motorină sector vegetal, ..... litri motorină sector zootehnic, ..... litri motorină sector îmbunătăţiri funciare, solicit ajutorul de stat prin rambursare în sumă de ......... lei, reprezentând ...... litri motorină cu acciză redusă utilizată în perioada ..........., conform centralizatorului documentelor fiscale anexate, după cum urmează:
    1. Sectorul vegetal:
    - suprafaţa ............ ha;
    – cantitatea de ciuperci ........... tone;
    – cantitatea de motorină ............ litri;

    2. Sectorul zootehnic:
    - efectiv mediu realizat/efectivul rulat de animale/păsări ..... UVM;
    – număr familii de albine/viermi de mătase ........ familii/cutii;
    – cantitatea de motorină ......... litri.

    3. Sectorul îmbunătăţiri funciare:
    - volumul de apă consumat ..... mc;
    – cantitatea de motorină ........... litri.


     Anexez la prezenta următoarele documente, după caz (*):
──────────
    (*) Se bifează toate documentele depuse. Documentele depuse în copie se certifică de către reprezentantul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împuternicit cu verificarea şi avizarea solicitării. Anexele se întocmesc folosind capul de tabel al acestora, înscriindu-se numai poziţiile pentru care se solicită ajutorul de stat.
──────────



    ┌────┬───────────────────────────────────────────────────┬──┬──┬──┬──┬────────┐
    │Nr. │ Documente ataşate cererii de acord │DA│NU│DA│NU│Nu este │
    │crt.│ pentru finanţare │ │ │ │ │ cazul. │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 1.│Situaţia centralizatoare a cantităţilor de │[]│[]│[]│[]│ │
    │ │motorină utilizate aferente perioadei pentru care │ │ │ │ │ │
    │ │se solicită ajutorul de stat pentru sectoarele │ │ │ │ │ │
    │ │declarate în cererea de acord pentru finanţare, │ │ │ │ │ │
    │ │conform modelului prevăzut în anexa nr. 9 la │ │ │ │ │ │
    │ │Procedurile specifice │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 2.│Situaţia centralizatoare a cantităţilor de apă │[]│[]│[]│[]│ [] │
    │ │pentru irigaţii, conform modelului prevăzut în │ │ │ │ │ │
    │ │anexa nr. 11 la Procedurile specifice │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 3.│Copiile facturilor fiscale de cumpărare a motorinei│[]│[]│[]│[]│ │
    │ │emise de furnizori pe numele solicitanţilor │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 4.│Situaţia privind calculul efectivului rulat/ │[]│[]│[]│[]│ │
    │ │efectivului mediu realizat, vizată de medicul │ │ │ │ │ │
    │ │împuternicit de liberă practică conform modelului │ │ │ │ │ │
    │ │prevăzut în anexa nr. 10 la Procedurile specifice │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 5.│Copiile facturilor de apă din care să reiasă │[]│[]│[]│[]│ [] │
    │ │volumul de apă consumat de către beneficiar aferent│ │ │ │ │ │
    │ │perioadei respective │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 6.│Situaţia suprafeţelor irigate, pe structuri de │[]│[]│[]│[]│ [] │
    │ │culturi, aferentă perioadei pentru care se solicită│ │ │ │ │ │
    │ │ajutorul de stat │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 7.│Documente care dovedesc cantitatea de ciuperci │[]│[]│[]│[]│ [] │
    │ │produsă, după caz │ │ │ │ │ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 8.│Dovadă cont trezorerie │[]│[]│[]│[]│ │
    ├────┼───────────────────────────────────────────────────┼──┼──┼──┼──┼────────┤
    │ 9.│Copie de pe cererea depusă de către apicultori la │[]│[]│[]│[]│ [] │
    │ │consiliul local în vederea asigurării acestora de │ │ │ │ │ │
    │ │vetre de stupină temporare sau permanente │ │ │ │ │ │
    └────┴───────────────────────────────────────────────────┴──┴──┴──┴──┴────────┘

        Semnătura beneficiarului ......................
        Data ............................

        Semnătura funcţionarului Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
        care a preluat cererea ................
        Prezenta cerere a fost înregistrată în baza electronică de date a Agenţiei
        de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

        Numele şi prenumele operatorului ...................
        Semnătura operatorului ...................................

        Semnătura titularului/administratorului/ Ştampila Data
        reprezentantului legal/împuternicitului (dacă este cazul) ..........



    ANEXA NR. 3
     (Anexa nr. 11 la procedurile specifice)

     (model)

     SC/PFA/ÎI/ÎF/PF ...........................
     CUI/CNP ...................................
     ID APIA ...................................
     Sediul/Domiciliul .........................
     Localitatea ...............................
     Judeţul ...................................

     SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
     a cantităţilor de apă pentru irigaţii

     Perioada .................. anul .......

    ┌────┬────────────┬───────────────────────┬────────────────────────┬──────────┐
    │Nr. │ Furnizorul │ Nr. facturii fiscale/ │ Data facturii fiscale/ │Cantitatea│
    │crt.│ │ nr. procesului-verbal │ data procesului-verbal │ de apă │
    │ │ │ de confirmare a │ de confirmare a │ (mc) │
    │ │ │ volumului de apă │ volumului de apă │ │
    │ │ │livrat pentru irigaţii,│ livrat pentru irigaţii,│ │
    │ │ │întocmit de către ANIF │ întocmit de către ANIF │ │
    ├────┼────────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────┤
    │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────┤
    │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────┤
    │ │ │ │ │ │
    ├────┼────────────┼───────────────────────┼────────────────────────┼──────────┤
    │ │ │ │ │ │
    ├────┴────────────┴───────────────────────┴────────────────────────┼──────────┤
    │ TOTAL: │ │
    └──────────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘



     Data ........................
     Numele şi prenumele .........................
     Funcţia ................................................
     (administrator, reprezentant legal, după caz)
     Semnătura şi ştampila, după caz .........................

    ANEXA NR. 4
     (Anexa nr. 12 la procedurile specifice)

     (model)

     SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
     a beneficiarilor şi sumelor aferente cantităţilor de motorină
     determinate cu acciză redusă - sectorul vegetal -

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
     Operator de date cu caracter personal: 9596
     Centrul Judeţean ..........................
     Nr. de înregistrare .......................
     Data ......................................

     Perioada ................./anul ........

    ┌────┬─────────────────────────┬──────────────┬──────────────┬─────────────────┐
    │Nr. │ Numele şi prenumele/ │ CNP/CUI/CF │ Cantitatea │ Valoarea │
    │crt.│ Denumirea │ │ de motorină │ ajutorului │
    │ │ │ │ determinată │ de stat │
    │ │ │ │ (litri) │ rotunjită │
    │ │ │ │ │fără subdiviziuni│
    │ │ │ │ │ (lei) │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ 1 │ │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │... │ │ │ │ │
    ├────┴─────────────────────────┴──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ TOTAL: │ │ │
    └─────────────────────────────────────────────┴──────────────┴─────────────────┘



     Director executiv centrul judeţean,
     ...................................
     Şef serviciu,
     ..................
     Întocmit,
     ..................

    ANEXA NR. 5
     (Anexa nr. 13 la procedurile specifice)

     (model)

     SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
     a beneficiarilor şi sumelor aferente cantităţilor de
     motorină determinate cu acciză redusă - sectorul zootehnic -

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
     Operator de date cu caracter personal: 9596
     Centrul Judeţean ............................
     Nr. de înregistrare .........................
     Data ........................................

     Perioada .............../anul .........

    ┌────┬─────────────────────────┬──────────────┬──────────────┬─────────────────┐
    │Nr. │ Numele şi prenumele/ │ CNP/CUI/CF │ Cantitatea │ Valoarea │
    │crt.│ Denumirea │ │ de motorină │ ajutorului │
    │ │ │ │ determinată │ de stat │
    │ │ │ │ (litri) │ rotunjită │
    │ │ │ │ │fără subdiviziuni│
    │ │ │ │ │ (lei) │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ 1 │ │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │... │ │ │ │ │
    ├────┴─────────────────────────┴──────────────┼──────────────┼─────────────────┤
    │ TOTAL: │ │ │
    └─────────────────────────────────────────────┴──────────────┴─────────────────┘



     Director executiv centrul judeţean,
     ..................................
     Şef serviciu,
     .....................
     Întocmit,
     .....................

    ANEXA NR. 6
     (Anexa nr. 14 la procedurile specifice)

     (model)

     SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
     a beneficiarilor şi sumelor aferente cantităţilor de motorină
     determinate cu acciză redusă - sectorul îmbunătăţiri funciare -

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
     Operator de date cu caracter personal: 9596
     Centrul Judeţean .............................
     Nr. de înregistrare ..........................
     Data .........................................

     Perioada ..................../anul ...........

    ┌────┬────────────────────────┬─────────────┬────────────────┬─────────────────┐
    │Nr. │ Numele şi prenumele/ │ CNP/CUI/CF │ Cantitatea │ Valoarea │
    │crt.│ Denumirea │ │ de motorină │ ajutorului │
    │ │ │ │ determinată │ de stat │
    │ │ │ │ pentru volumul │ rotunjită │
    │ │ │ │de apă consumat │fără subdiviziuni│
    │ │ │ │conform facturii│ (lei) │
    │ │ │ │ emise de │ │
    │ │ │ │ furnizorul │ │
    │ │ │ │ de apă │ │
    │ │ │ │ (litri) │ │
    ├────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼─────────────────┤
    │ (1)│ (2) │ (3) │ (4) │ (5) │
    ├────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼─────────────────┤
    │ 1 │ │ │ │ │
    ├────┼────────────────────────┼─────────────┼────────────────┼─────────────────┤
    │... │ │ │ │ │
    ├────┴────────────────────────┴─────────────┼────────────────┼─────────────────┤
    │ TOTAL: │ │ │
    └───────────────────────────────────────────┴────────────────┴─────────────────┘



     Directorul executiv centrul judeţean,
     ....................................
     Şef serviciu,
     .................
     Întocmit,
     .................

    ANEXA NR. 7
     (Anexa nr. 15 la procedurile specifice)

     (model)

     MINISTERUL AGRICULTURII ŞI DEZVOLTĂRII RURALE
     AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ

     SITUAŢIA CENTRALIZATOARE
     cu sumele aferente cantităţilor de motorină
     determinate cu acciză redusă

     Perioada ................. anul .........

    ┌────┬─────────────────────────┬───────────┬───────────┬─────────────────┐
    │Nr. │ Judeţul │ Nr. de │Cantitatea │ Valoarea │
    │crt.│ │beneficiari│ de │ ajutorului │
    │ │ │ │ motorină │ de stat │
    │ │ │ │determinată│ rotunjită │
    │ │ │ │ (litri) │fără subdiviziuni│
    │ │ │ │ │ (lei) │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 1 │ Alba │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 2 │ Arad │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 3 │ Argeş │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 4 │ Bacău │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 5 │ Bihor │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 6 │ Bistriţa-Năsăud │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 7 │ Botoşani │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 8 │ Braşov │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 9 │ Brăila │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 10 │ Buzău │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 11 │ Caraş-Severin │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 12 │ Călăraşi │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 13 │ Cluj │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 14 │ Constanţa │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 15 │ Covasna │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 16 │ Dâmboviţa │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 17 │ Dolj │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 18 │ Galaţi │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 19 │ Giurgiu │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 20 │ Gorj │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 21 │ Harghita │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 22 │ Hunedoara │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 23 │ Ialomiţa │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 24 │ Iaşi │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 25 │ Ilfov │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 26 │ Maramureş │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 27 │ Mehedinţi │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 28 │ Mureş │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 29 │ Neamţ │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 30 │ Olt │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 31 │ Prahova │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 32 │ Satu Mare │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 33 │ Sălaj │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 34 │ Sibiu │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 35 │ Suceava │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 36 │ Teleorman │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 37 │ Timiş │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 38 │ Tulcea │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 39 │ Vaslui │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 40 │ Vâlcea │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 41 │ Vrancea │ │ │ │
    ├────┼─────────────────────────┼───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ 42 │ Bucureşti │ │ │ │
    ├────┴─────────────────────────┴───────────┼───────────┼─────────────────┤
    │ TOTAL: │ │ │
    └──────────────────────────────────────────┴───────────┴─────────────────┘



     NOTĂ:
     Situaţia centralizatoare cu beneficiarii, conform art. 9 alin. (2) din Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare, este prezentată pe suportul electronic ataşat (CD) cu ........ fişiere şi ....... beneficiari.


     Director general,
     .....................

    ANEXA NR. 8
     (Anexa nr. 16 la procedurile specifice)

     (model)

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură
     Operator de date cu caracter personal: 9596
     Centrul Judeţean ...........................
     Nr. de înregistrare ........................
     Data .......................................

     APROBAT,
     Director executiv CJ
     Numele
     Semnătura
     Ştampila

     PROCES-VERBAL DE CONSTATARE
     a neregulilor şi de stabilire a creanţelor bugetare
     pentru ajutorul de stat pentru reducerea
     accizei la motorina utilizată în agricultură, conform Hotărârii
     Guvernului nr. 1.174/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
     privind Cererea de solicitare a ajutorului nr. ......./.......
     Numele şi prenumele/Denumirea: .................
     CNP/CUI: ...............................
     Depusă la APIA Centrul Judeţean/Local ...............

    CAP. I
    Denumirea şi datele de identificare ale autorităţii emitente

     Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Centrul Judeţean ............., cu sediul ....(denumirea şi datele de identificare ale centrului judeţean APIA)........,
     comisia formată din:
    - ......................................................
    – ......................................................
    – ......................................................
    – ......................................................

     în baza Deciziei nr. ............. din data de ............, emisă de directorul executiv al centrului judeţean APIA, a procedat la efectuarea unei verificări documentare şi/sau faptice a cazului de suspiciune de nereguli ce a avut drept scop verificarea
     ..........................................................................
     ..........................................................................

     pentru Cererea de solicitare nr. ............ din .................... .
    a) Locul unde s-a desfăşurat verificarea:
    b) În perioada:


    CAP. II
    Baza legală a verificării
    a) Legea nr. 1/2004 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cu modificările şi completările ulterioare
    b) Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare
    c) Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare
    d) Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare (în vigoare de la 30 decembrie 2014)
    e) Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură
    f) Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare
    g) Angajamentele legale încheiate între părţi (cererea de ajutor/plată - cod, nr., alte date)
    h) Centralizatorul cu beneficiarii şi sumele autorizate conform Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură art. 9 alin. (1)

    CAP. III
    Denumirea şi datele de identificare ale beneficiarului
    a) Numele şi prenumele/Denumirea: ...............................
    b) Domiciliu/Sediul: :.............................................
    c) CNP/CUI: ................................................
    d) Cod unic de înregistrare APIA: RO .............................

    CAP. IV
    Date despre cererea de solicitare a ajutorului de stat
    a) Numărul şi data cererii: ............... din ................
    b) Titlul cererii: Cerere de solicitare a ajutorului de stat pentru .............................
    c) Locul depunerii cererii: CJ/CL ...........................
    d) Buget/Surse de finanţare: buget naţional
    e) Perioada de implementare/an de cerere: ............................

    CAP. V
    Prezentarea aspectelor verificate
     ..........................................................................
     ..........................................................................
     ..........................................................................

    CAP. VI
    Motivele de fapt
     Se detaliază motivul neregulii.

    CAP. VII
    Temeiul de drept
    – Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare
    – Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 1.727/2015 pentru aprobarea Procedurilor specifice de implementare şi control, precum şi a formularisticii necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, cu modificările şi completările ulterioare

    CAP. VIII
    Concluziile verificării

     Având în vedere motivele de fapt şi de drept invocate în cuprinsul prezentului proces-verbal de constatare a neregulilor şi de stabilire de creanţe bugetare, beneficiarul ................. a încasat necuvenit suma de .................. lei, care a fost plătită de către APIA în data de .................. .

    CAP. IX
    Documente probante

     Acest control a avut la bază verificarea următoarelor documente:
     ................................................................
     ................................................................
     (anexate)

     Se vor detalia documentele (cu nr. şi dată) pe care echipa de control le-a folosit în timpul controlului şi care sunt relevante pentru concluzia care a condus la constatarea neregulii (alte documente pe care echipa de control le-a folosit în timpul controlului):
     ................................................................
     ................................................................
     ................................................................


    CAP. X
    Debitor
    a) Numele şi prenumele/Denumirea: .............................................................................................................................................
    b) Domiciliu/Sediul: .........................................................................................................................................................................
    c) CNP/CUI: ......................................................
    d) Cod unic de înregistrare APIA: RO........................................

    CAP. XI
    Cuantumul creanţei

     Debitorul ........................ datorează A.P.I.A. suma de ................... lei aferentă bugetului naţional, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate de la data efectuării plăţii ............, până la data recuperării integrale în conformitate cu art. 73^1 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare: "Recuperarea sumelor reprezentând prejudicii/plăţi nelegale din fonduri publice, stabilite de organele de control competente, se face cu perceperea de dobânzi şi penalităţi de întârziere sau majorări de întârziere, după caz, aplicabile pentru veniturile bugetare, calculate pentru perioada de când s-a produs prejudiciul/s-a efectuat plata şi până s-au recuperat sumele."

    CAP. XII
    Conturi bancare de recuperare şi sume pentru efectuarea viramentelor bancare

     Contul numărul ................. deschis la .............. al APIA CJ ............... (CUI: .................).

    CAP. XIII
    Dispoziţii finale

     În conformitate cu prevederile art. 1 pct. 38 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul proces-verbal de constatare constituie titlu de creanţă.
     În temeiul art. 226 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, prezentul proces-verbal de constatare constituie titlu executoriu, în caz de neplată.
     Împotriva măsurilor dispuse prin prezentul titlu de creanţă debitorul poate formula contestaţie, ce se depune, sub sancţiunea decăderii, în termen de 45 de zile de la data comunicării, în conformitate cu dispoziţiile art. 270 din Legea nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare, la sediul APIA, Centrul Judeţean ........................., cu sediul .....................................
     Prezentul proces-verbal de constatare a fost întocmit în 4 exemplare originale.
     Comisia de constatare formată din:
    - ......................................................
    – ......................................................
    – ......................................................
    – ......................................................



     -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016