Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 261 din 7 martie 2022  pentru modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.886/2020 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 din bugetul Ministerului Finanţelor - Acţiuni generale către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - S.A. - IFN/ Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. - IFN, a modelului Convenţiei privind implementarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM INVEST ROMÂNIA, a modelului Convenţiei de garantare şi plată a granturilor, al contractului de garantare, al înscrisului, precum şi pentru stabilirea nivelului comisionului de risc şi al comisionului de administrare pentru anul 2020    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 ORDIN nr. 261 din 7 martie 2022 pentru modificarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.886/2020 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 din bugetul Ministerului Finanţelor - Acţiuni generale către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - S.A. - IFN/ Fondul de Garantare a Creditului Rural S.A. - IFN, a modelului Convenţiei privind implementarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM INVEST ROMÂNIA, a modelului Convenţiei de garantare şi plată a granturilor, al contractului de garantare, al înscrisului, precum şi pentru stabilirea nivelului comisionului de risc şi al comisionului de administrare pentru anul 2020

EMITENT: Ministerul Finantelor
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 225 din 7 martie 2022
    În temeiul art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare,
    ministrul finanţelor emite următorul ordin:
    ART. I
    Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.886/2020 privind aprobarea mecanismului financiar de transfer al sumelor aferente granturilor cuvenite beneficiarilor în cadrul Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 din bugetul Ministerului Finanţelor - Acţiuni generale către Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii - S.A. - IFN/Fondul de Garantare a Creditului Rural - S.A. - IFN, a modelului Convenţiei privind implementarea Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie - IMM INVEST ROMÂNIA, a modelului Convenţiei de garantare şi plată a granturilor, al contractului de garantare, al înscrisului, precum şi pentru stabilirea nivelului comisionului de risc şi al comisionului de administrare pentru anul 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 343 şi 343 bis din 28 aprilie 2020, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
    1. În anexa nr. 3, la articolul 7.10, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(3) FNGCIMM analizează documentele transmise de instituţia de credit potrivit reglementărilor proprii şi prezentei convenţii şi comunică instituţiei de credit decizia sa în termen de 15 zile lucrătoare de la data transmiterii complete şi corecte a documentelor."

    2. În anexa nr. 3, la anexa nr. 6, al doilea paragraf de la litera a) se abrogă.
    3. În anexa nr. 4, la articolul 3.1, paragraful care urmează după litera d.4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "În cazul IMM care sunt înfiinţate cu mai puţin de 3 ani faţă de data solicitării garanţiei, acestea nu vor fi considerate a se afla în dificultate, cu excepţia cazurilor în care se află în una dintre situaţiile menţionate la lit. d.3) şi d.4) (conform declaraţiei pe propria răspundere, completată şi semnată de beneficiarul finanţării)."

    4. În anexa nr. 4, la articolul 3.2 alineatul (6), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "b) la momentul primirii componentei nerambursabile de 10% calculate la valoarea creditului utilizat, beneficiarul nu figurează cu sold, în sensul că acesta a fost rambursat anticipat de către beneficiar din surse proprii, iar cuantumul grantului de 10% va fi pus la dispoziţia beneficiarului în contul său curent."

    5. În anexa nr. 4, la articolul 3.3, alineatul (2) se abrogă.
    6. În anexa nr. 4, la articolul 7.1 alineatul (2), litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "f) documentele prin care instituţiile de credit au solicitat la Centrala Incidentelor de Plăţi (CIP) iniţierea procedurii de anulare a incidentelor bancare prevăzute la art. II alin. (2) din Legea nr. 75/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 42/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM INVEST ROMÂNIA, precum şi pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, cu modificările ulterioare, în situaţia în care acestea au raportat astfel de incidente de plată;"

    7. În anexa nr. 4, la articolul 7.2 alineatul (1), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "e) rezultatul consultării bazei de date a MF - certificatul de atestare fiscală. În cazul în care valabilitatea documentului transmis de instituţia de credit a expirat până la data aprobării garanţiei, FGCR realizează consultarea bazei de date a MF utilizând documentul transmis de instituţia de credit (anexa nr. 5e). În situaţia în care solicitantul înregistrează obligaţii fiscale restante şi alte creanţe bugetare administrate de organul fiscal central, astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 31 din Legea nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare, acesta se obligă să le achite din creditul/linia de credit pentru finanţarea capitalului de lucru acordat(ă) în cadrul Subprogramului sau din surse proprii înainte de data solicitării de garantare. În cazul creditelor de investiţii solicitantul nu trebuie să înregistreze obligaţii fiscale restante şi alte creanţe bugetare administrate de organul fiscal central, astfel cum sunt definite la art. 1 pct. 31 din Legea nr. 207/2015, cu modificările şi completările ulterioare."

    8. În anexa nr. 4, la articolul 7.3, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 7.3
    (1) După verificarea documentelor şi datelor prevăzute la art. 7.1 alin. (2) şi art. 7.2 alin. (1) şi, după caz, a celor de la art. 7.2 alin. (2), precum şi a gradului de acoperire cu garanţii, în cazul creditelor pentru investiţii, pe baza datelor completate de către instituţia de credit în solicitarea de garantare, FGCR comunică finanţatorului decizia sa în termen de 5 zile lucrătoare de la data transmiterii corecte şi complete a documentelor, utilizând modelul «Înştiinţării de aprobare a garanţiei» prevăzut în anexa nr. 2c la prezenta convenţie."

    9. În anexa nr. 4, la articolul 7.10, alineatele (3), (4) şi partea dispozitivă a punctului (i) al alineatului (5) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(3) În situaţia în care în structura de garanţii a creditului sunt incluse ipoteci imobiliare/mobiliare asupra bunurilor viitoare, după identificarea acestora, FGCR, la solicitarea instituţiei finanţatoare, va emite act adiţional privind modificarea art. 5.1 din Contractul de garantare, în cel puţin 4 exemplare, care se vor semna şi se vor transmite la instituţia finanţatoare în vederea semnării de către aceasta şi împrumutat. Instituţia finanţatoare va restitui FGCR două exemplare semnate ale actelor adiţionale la Contractul de garantare.
(4) FGCR analizează documentele transmise de instituţia de credit potrivit reglementărilor proprii şi prezentei convenţii şi comunică instituţiei de credit decizia sa în termen de 15 zile lucrătoare de la data transmiterii complete şi corecte a documentelor.
    .........................................................
(i) situaţii care nu necesită act adiţional la contractul de garantare sunt cele privind:"

    10. În anexa nr. 4, la articolul 7.12, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) În cazul rambursării integrale, la termen sau anticipat, a finanţării garantate sau în cazul neutilizării finanţării garantate, la solicitarea finanţatorului, transmisă în termen de maximum 10 zile de la data închiderii finanţării, conform modelului prevăzut în anexa nr. 10a, cu precizarea explicită a motivului pentru care se solicită radierea, FGCR, în baza mandatului special acordat potrivit prevederilor art. 17 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, emite acordul privind modificarea/radierea din cartea funciară/Registrul naţional de publicitate mobiliară atât a ipotecilor legale imobiliare şi/sau mobiliare, cât şi a celorlalte garanţii colaterale, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. i) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 110/2017, constituite de beneficiari şi/sau de terţi garanţi în favoarea instituţiei de credit şi statului român, utilizând modelul prevăzut în anexa nr. 11a. Acordul Fondului se eliberează doar în măsura în care beneficiarul nu datorează sume rezultate din calcularea/regularizarea comisionului de risc, a comisionului de administrare şi/sau a grantului de 10% din valoarea finanţării, după caz, sau alte sume de recuperat în situaţia în care a fost declanşată procedura de recuperare a ajutorului de stat."

    11. În anexa nr. 4, la articolul 8.2, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(2) FGCR aprobă cererea de plată a garanţiei, în condiţiile transmiterii tuturor documentelor prevăzute la art. 22 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, asumării de către instituţia de credit a verificării îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 6 alin. (8) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 (conform declaraţiei pe propria răspundere a instituţiei de credit), respectării de către instituţia de credit a obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (16), art. 14 alin. (1) şi (2) şi art. 16 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, precum şi respectării prevederilor din prezenta convenţie de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din contractul de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul."

    12. În anexa nr. 4, la articolul 8.2, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "(4) FGCR respinge cererea de plată a garanţiei, în condiţiile transmiterii incomplete a documentelor care însoţesc cererea de plată prevăzute la art. 22 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 şi/sau neasumării de către instituţia de credit a verificării îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 6 alin. (8) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 (conform declaraţiei pe propria răspundere a instituţiei de credit) şi/sau nerespectării de către instituţia de credit a obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (16), art. 14 alin. (1) şi (2) şi art. 16 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 şi/sau nerespectării prevederilor din prezenta convenţie de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din contractul de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul."

    13. În anexa nr. 4, articolul 9.10 se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "ART. 9.10
    Prezenta convenţie de garantare şi plată a granturilor a fost încheiată în 3 exemplare originale, două exemplare pentru FGCR, dintre care unul va fi comunicat M.F., şi unul pentru Finanţator, şi s-a semnat de către FGCR în data de ……………........…… şi de către Finanţator în data de …………… şi intră în vigoare la data de ………………… ."

    14. În anexa nr. 4, la anexa nr. 3a punctul 6, litera h) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "h) originalul declaraţiei pe propria răspundere a instituţiei de credit, prevăzută în anexa nr. 6a, referitoare la respectarea prevederilor art. 3 alin. (2) dinOUG nr. 110/2017, cu modificările şi completările ulterioare;"

    15. În anexa nr. 4, la anexa nr. 5c, punctul III se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "III. Declar pe propria răspundere că societatea pe care o reprezint legal:
    [ ] beneficiază de credite garantate de FNGCIMM în cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA şi/sau Subprogramului AGRO în valoare finanţare ....................................., valoare garanţie ......................, valoare ajutor de stat .........................., CAEN/CAEN-uri finanţare .........................."

    16. În anexa nr. 4, la anexa nr. 5d punctul B, litera d6) se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "d6) capacitatea de acoperire a dobânzilor^3 calculată pe baza EBITDA^4
    a fost sub 1,0;
    sau
    – atunci când se află în una dintre situaţiile prevăzute la d7), d8).
    ^3 Cheltuieli privind dobânzile se vor prelua din situaţiile financiare anuale (formularul Contul de profit şi pierdere) aferente ultimilor 2 ani, după caz.
    ^4 EBITDA = profitul sau pierderea din exploatare + ajustări de valoare privind imobilizările corporale şi necorporale (cheltuieli); sumele se vor prelua din situaţiile financiare anuale (formularul Contul de profit şi pierdere) aferent ultimilor 2 ani, după caz."

    17. În anexa nr. 4, la anexa nr. 5d, punctul C se modifică şi va avea următorul cuprins:
    "C. Declar pe propria răspundere că societatea pe care o reprezint legal:
    [ ] beneficiază de credite garantate de FNGCIMM în cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA şi/sau Subprogramului AGRO în valoare finanţare .................................., valoare garanţie ......................, valoare ajutor de stat ......................., CAEN/CAEN-uri finanţare .........................
    [ ] nu beneficiază de credite garantate de FNGCIMM în cadrul Programului IMM INVEST ROMÂNIA şi/sau Subprogramului AGRO;
    [ ] nu a solicitat garanţie de la FNGCIMM pentru această finanţare, pentru care solicită garanţia de la FGCR."

    18. În anexa nr. 4, la anexa nr. 6a litera b), al treilea paragraf se abrogă.
    19. În anexa nr. 4, la anexa nr. 8a articolul 4.3, literele f), g) şi r), se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "f) să aprobe, în maximum 85 de zile calendaristice, cererea de plată a garanţiei în condiţiile transmiterii de către Finanţator a tuturor documentelor prevăzute la art. 22 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, asumării de către instituţia de credit a verificării îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 6 alin. (8) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 (conform declaraţiei pe propria răspundere a instituţiei de credit), respectării de către instituţia de credit a obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (16), art. 14 alin. (1) şi (2) şi art. 16 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, precum şi respectării prevederilor din convenţia de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din prezentul contract de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul;
g) să respingă, în maximum 85 de zile calendaristice, cererea de plată a garanţiei în condiţiile transmiterii incomplete/care nu respectă prevederile legale a documentelor care însoţesc cererea de plată prevăzute la art. 22 din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 şi/sau neasumării de către instituţia de credit a verificării îndeplinirii obligaţiei prevăzute la art. 6 alin. (8) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 (conform declaraţiei pe propria răspundere a instituţiei de credit) şi/sau nerespectării de către instituţia de credit a obligaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (16), art. 14 alin. (1) şi (2) şi art. 16 alin. (5) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017, precum şi/sau nerespectării prevederilor din convenţia de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din prezentul contract de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul;
    ...............................................................................................
r) să emită, la solicitarea instituţiei de credit, acordul cu privire la vânzarea bunurilor imobile/mobile care constituie atât garanţii colaterale, cât şi ipoteci legale, cu condiţia utilizării integrale a sumelor obţinute prin vânzare pentru rambursarea creditului garantat prin Subprogram şi în condiţiile păstrării gradului minim de acoperire a creditului cu garanţii de cel puţin 100% pentru creditele de investiţii. În cazurile în care sumele obţinute prin vânzare sunt mai mari decât soldul creditului rămas de rambursat, diferenţa va fi pusă la dispoziţia beneficiarului în conturile sale curente deschise la finanţator."

    20. În anexa nr. 4, la anexa nr. 8a articolul 6.2, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
    "(2) FGCR aprobă cererea de plată a garanţiei în condiţiile prevăzute la art. 23 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 şi în funcţie de respectarea prevederilor din convenţia de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din prezentul contract de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul.
(3) FGCR respinge cererea de plată a garanţiei în condiţiile prevăzute la art. 23 alin. (4) din Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 110/2017 şi/sau în funcţie de nerespectarea prevederilor din convenţia de garantare şi plată a granturilor încheiată cu instituţia de credit şi din prezentul contract de garantare încheiat cu instituţia de credit şi cu beneficiarul."

    21. În anexa nr. 4, anexa nr. 4c se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 1 la prezentul ordin.
    22. În anexa nr. 4, anexa nr. 5e se modifică şi se înlocuieşte cu anexa nr. 2 la prezentul ordin.
    23. Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.


    ART. II
    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.



                    Ministrul finanţelor,
                    Adrian Câciu


    Bucureşti, 7 martie 2022.
    Nr. 261.
    ANEXA 1

    (Anexa nr. 4c la Convenţia de garantare şi plată a granturilor)

┌────┬────────┬─────┬───────────┬──────────┬───┬──────────────┬────────┬────────────┬────────────┬───────┬────────┬─────────┬────────────┬────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬──────────┬────────┬──────┬───────┬───────────┬────────────┬───────────────────────────────┬────────┬──────────┬─────────┬───────────┬─────────┬──────────┬──────────┬─────────┬─────────────┬──────────┬──────────┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Tip ieşire │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │luna de │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │raportare: │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Renunţare; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Rambursare │ │Verificare│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │rată │ │valori │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │(finanţare │ │raportate │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Valoare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │garantată │Valoare │(sold │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │garanţie │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Credit │în │de ieşire│precedent │Iniţiere │ │ │Grant │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Acordat │acordată │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │garantat │derulare); │în luna │+ intrări │procedură │Grant │Grant │utilizat │ │
│ │ │ │ │ │ │Tip │ │ │ │ │ │ │ │ │ │în luna │în luna │ │ │ │ │ │ │ │Rambursări rate de capital în │ │ │închis în│Rambursare │de │luna │de │dobândă │nerambursabil│pentru │Observaţii│
│ │ │ │ │ │ │întreprindere:│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │de │Valoare │Valoare │ │ │ │Sold │Sold │valuta de contract (garanţii) │ │ │luna de │integrală │raportare│curentă – │insolvenţă│solicitat│10% │rambursare│ │
│ │ │ │Unitatea │ │ │Micro/Mică/ │Număr │Data de │Tip credit │ │Scadenţă│Număr │Data │ │ │raportare│raportare│garanţie │angajament│ │Sold │Sold │angajament │angajament │ │Sold │Sold │raportare│anticipată;│a │ieşiri │(DA/NU) │de bancă │ │credit/ │ │
│Nr. │Contract│Banca│teritorială│Beneficiar│CUI│Mijlocie/ │contract│emitere a │(investiţii,│Credit │credit │contract │emiterii │Garanţie│% │/Repunere│/Valoare │diminuată│anulat │Credit │credit│credit │(credit │neutilizat │ │garanţie│garanţie │(DA/NU) │Rambursare │garanţiei│luna │ │ │ │cheltuieli│ │
│crt.│ID │ │a băncii │garanţie │ │Întreprindere │de │contractului│linie de │acordat│garantat│de │contractului│maximă │Garantare│în │sold │în luna │(garanţie │utilizat│curent│restant│neutilizat,│(garanţie │ │luna │luna │ │integrală │ │curentă = │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │mică cu │credit │de credit │credit) │ │ │garantare│de garantare│ │ │vigoare │garanţie │de │anulată) │ │ │ │disponibil)│neutilizată)│ │curentă │precedentă│ │la termen; │ │sold │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │capitalizare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │în luna │repus în │raportare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Plată │ │curent) │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │de piaţă medie│ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │vigoare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │garanţie; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │raportare│în luna │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Refuz │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │plată; │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │raportare│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Înlocuire │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │garanţie │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ├─────────┬──────────┬──────────┤ │ ├─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Total │Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │în luna │rambursări│rambursări│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │de │de rate de│de rate de│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │raportare│capital în│capital │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │an │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────┼───────────┼──────────┼───┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┼─────────┼────────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │29 = 15 │ │ │ │ │34 = 30 + │ │ │ │ │ │
│1 │2 │3 │4 │5 │6 │7 │8 │9 │10 │11 │12 │13 │14 │15 │16 │17 │18 │19 │20 │21 │22 │23 │24 │25 │26 │27 │28 │– 19 – │30 │31 │32 │33 │18 – 33 = │35 │36 │37 │38 │39 │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │20 – 28 │ │ │ │ │29 │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────┼───────────┼──────────┼───┼──────────────┼────────┼────────────┼────────────┼───────┼────────┼─────────┼────────────┼────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼──────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┼────────────┼─────────┼──────────┼──────────┼────────┼──────────┼─────────┼───────────┼─────────┼──────────┼──────────┼─────────┼─────────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────┴────────┴─────┴───────────┴──────────┴───┴──────────────┴────────┴────────────┴────────────┴───────┴────────┴─────────┴────────────┴────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴──────────┴────────┴──────┴───────┴───────────┴────────────┴─────────┴──────────┴──────────┴────────┴──────────┴─────────┴───────────┴─────────┴──────────┴──────────┴─────────┴─────────────┴──────────┴──────────┘


    NOTĂ:
    Coloanele 37 şi 38 se vor completa doar pentru luna decembrie.


┌───────┬──────────────┬───────────────┐
│Număr │Denumire │ │
│coloană│coloane anexa │Observaţii mod │
│anexa │nr. 4c │completare │
│nr. 4c │ │ │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│1 │Nr. crt. │cu numărul │
│ │ │curent. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu numărul │
│2 │Contract ID │„Contract │
│ │ │ID-ului“ │
│ │ │atribuit de │
│ │ │către Fond. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│3 │Banca │cu numele │
│ │ │Băncii. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Unitatea │Se va completa │
│4 │teritorială a │cu unitatea │
│ │băncii │teritorială a │
│ │ │Băncii. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Beneficiar │Se va completa │
│5 │garanţie │cu numele │
│ │ │IMM-ului. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│6 │CUI │cu CUI-ul │
│ │ │IMM-ului. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu tipul │
│ │ │întreprinderii │
│ │ │în funcţie de │
│ │Întreprindere:│dimensiunea │
│7 │micro/mică/ │acesteia: micro│
│ │mijlocie │/mică/mijlocie/│
│ │ │întreprindere │
│ │ │mică cu │
│ │ │capitalizare de│
│ │ │piaţă medie. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│8 │Număr contract│cu numărul │
│ │de credit │contractului de│
│ │ │credit. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Data de │Se va completa │
│ │emitere a │cu data │
│9 │contractului │acordării │
│ │de credit │contractului de│
│ │ │credit. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu tipul de │
│ │ │credit │
│ │ │(investiţii/ │
│ │ │linie de │
│ │ │credit). Pentru│
│ │ │liniile de │
│ │ │credit nu se │
│ │Tip credit │vor completa │
│10 │(investiţii, │valorile │
│ │linie de │rambursărilor │
│ │credit) │de rate/soldul │
│ │ │garanţiei. │
│ │ │Soldul │
│ │ │garanţiei │
│ │ │pentru liniile │
│ │ │de credit = │
│ │ │valoarea │
│ │ │garanţiei emise│
│ │ │de către Fond │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│11 │Credit acordat│cu valoarea │
│ │ │creditului │
│ │ │acordat. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Scadenţă │cu data de │
│12 │credit │sfârşit a │
│ │garantat │creditului │
│ │ │acordat. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Număr contract│cu numărul │
│13 │de garantare │contractului de│
│ │ │garantare emis │
│ │ │de către Fond. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Data emiterii │cu data │
│14 │contractului │acordării │
│ │de garantare │contractului de│
│ │ │garantare emis │
│ │ │de către Fond. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Valoare │cu valoarea │
│15 │garanţie │garanţiei emise│
│ │acordată │de către Fond │
│ │ │din contractul │
│ │ │de garantare. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│16 │% Garantare │procentului de │
│ │ │garantare a │
│ │ │creditului │
│ │ │acordat. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu: „Acordat în│
│ │ │luna de │
│ │ │raportare“ │
│ │ │pentru toate │
│ │ │contractele de │
│ │ │garantare emise│
│ │ │de către Fond │
│ │ │în luna de │
│ │ │raportare │
│ │ │(garanţiile │
│ │ │noi; garanţiile│
│ │ │majorate; │
│ │ │garanţiile │
│ │ │prelungite cu │
│ │ │majorarea │
│ │ │valorii │
│ │ │garanţiei; │
│ │ │garanţiile │
│ │Acordat în │prelungite cu │
│ │luna de │menţinerea │
│ │raportare/ │valorii │
│17 │Repunere în │garanţiei; │
│ │vigoare în │garanţiile │
│ │luna de │prelungite cu │
│ │raportare │diminuarea │
│ │ │valorii │
│ │ │garanţiei; │
│ │ │garanţiile al │
│ │ │căror procent │
│ │ │de garantare │
│ │ │s-a majorat). │
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu: „Repunere │
│ │ │în vigoare în │
│ │ │luna de │
│ │ │raportare“ │
│ │ │pentru │
│ │ │garanţiile │
│ │ │repuse în │
│ │ │drepturile şi │
│ │ │obligaţiile │
│ │ │aferente │
│ │ │contractului de│
│ │ │credit şi de │
│ │ │garantare. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu: valoarea │
│ │ │garanţiei │
│ │ │„Acordate în │
│ │Valoare │luna de │
│ │garanţie │raportare“ sau │
│ │acordată în │valoarea │
│ │luna de │soldului │
│18 │raportare/ │garanţiei repus│
│ │Valoare sold │în vigoare în │
│ │garanţie repus│luna de │
│ │în vigoare în │raportare │
│ │luna de │(„Repunere în │
│ │raportare │vigoare în luna│
│ │ │de raportare“),│
│ │ │conform │
│ │ │descriere de la│
│ │ │punctul nr. 17.│
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│ │ │garanţiei │
│ │Valoare │diminuate │
│ │garanţie │conform Adresă │
│19 │diminuată în │informare │
│ │luna de │transmisă de │
│ │raportare │către │
│ │ │Finanţator cu │
│ │ │privire la │
│ │ │diminuarea │
│ │ │garanţiei. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│ │ │garanţiei │
│ │ │anulate/ │
│ │Valoare │neutilizate pe │
│ │angajament │care │
│20 │anulat │Beneficiarul nu│
│ │(garanţie │o mai poate │
│ │anulată) │trage/utiliza, │
│ │ │conform Adresă │
│ │ │de informare │
│ │ │transmisă de │
│ │ │către │
│ │ │Finanţator. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│21 │Credit │cu soldul │
│ │utilizat │creditului │
│ │ │utilizat. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│22 │Sold credit │cu soldul │
│ │curent │creditului │
│ │ │curent. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│23 │Sold credit │cu soldul │
│ │restant │creditului │
│ │ │restant. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Sold │Se va completa │
│ │angajament │cu soldul │
│24 │(credit │creditului │
│ │neutilizat, │neutilizat │
│ │disponibil) │(disponibil). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Sold │Se va completa │
│ │angajament │cu valoarea │
│25 │neutilizat │garanţiei │
│ │(garanţie │neutilizată ce │
│ │neutilizată) │mai poate fi │
│ │ │utilizată. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│ │ │rambursării de │
│ │ │rate din │
│ │În luna de │garanţie în │
│26 │raportare │luna de │
│ │ │raportare │
│ │ │(pentru │
│ │ │creditele cu │
│ │ │grafic de │
│ │ │rambursare). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│ │ │rambursării de │
│ │Total │rate din │
│ │rambursări de │garanţie în an,│
│27 │rate de │în luna de │
│ │capital în an │raportare │
│ │ │(pentru │
│ │ │creditele cu │
│ │ │grafic de │
│ │ │rambursare). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea │
│ │ │totală a │
│ │ │rambursărilor │
│ │Total │de rate din │
│28 │rambursări de │garanţie în │
│ │rate de │luna de │
│ │capital │raportare │
│ │ │(pentru │
│ │ │creditele cu │
│ │ │grafic de │
│ │ │rambursare). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │şi se va │
│ │ │verifica: │
│ │ │Soldul │
│ │ │garanţiei (29) │
│ │ │= Valoare │
│ │ │garanţie │
│ │ │acordată (15) –│
│ │ │Valoarea │
│ │ │garanţiei │
│29 │Sold garanţie │diminuată în │
│ │luna curentă │luna de │
│ │ │raportare (19) │
│ │ │– Valoare │
│ │ │angajament │
│ │ │anulat │
│ │ │(garanţie │
│ │ │anulată) (20) –│
│ │ │Total │
│ │ │rambursări rate│
│ │ │de capital │
│ │ │(28). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Sold garanţie │cu soldul │
│30 │luna │raportat de │
│ │precedentă │către Bancă din│
│ │ │luna │
│ │ │precedentă. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │Credit │Se va completa │
│ │garantat │cu DA/NU în │
│31 │închis în luna│funcţie de │
│ │de raportare │statusul │
│ │(DA/NU) │creditului. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │tipul de ieşire│
│ │ │în lună pentru │
│ │ │finanţările │
│ │ │garantate, │
│ │ │astfel: pentru │
│ │ │finanţările │
│ │ │garantate │
│ │ │pentru care s-a│
│ │ │renunţat în │
│ │ │luna de │
│ │ │raportare cu: │
│ │ │„Renunţare“; │
│ │ │pentru │
│ │ │rambursări de │
│ │ │rate în luna de│
│ │ │raportare │
│ │ │aferente │
│ │ │finanţărilor │
│ │ │garantate în │
│ │ │derulare cu: │
│ │ │„Rambursare │
│ │ │rată“; pentru │
│ │ │finanţările │
│ │ │garantate │
│ │ │rambursate │
│ │ │integral │
│ │ │anticipat în │
│ │ │luna de │
│ │ │raportare cu: │
│ │ │„Rambursare │
│ │ │integrală │
│ │ │anticipat“; │
│ │ │pentru │
│ │ │finanţările │
│ │Tip ieşire │garantate │
│ │luna de │rambursate │
│ │raportare: │integral la │
│ │Renunţare; │termen în luna │
│ │Rambursare │de raportare │
│ │rată │cu: „Rambursare│
│ │(finanţare │integrală la │
│ │garantată în │termen“; pentru│
│ │derulare); │finanţările │
│32 │Rambursare │garantate │
│ │integrală │pentru care │
│ │anticipată; │Ministerul │
│ │Rambursare │Finanţelor a │
│ │integrală la │efectuat plata │
│ │termen; Plată │garanţiei în │
│ │garanţie; │luna de │
│ │Refuz plată; │raportare cu: │
│ │Înlocuire │„Plată │
│ │garanţie │garanţie“; │
│ │ │pentru │
│ │ │finanţările │
│ │ │garantate │
│ │ │pentru care │
│ │ │Fondul a emis │
│ │ │decizia de │
│ │ │refuz de plată │
│ │ │în luna de │
│ │ │raportare cu: │
│ │ │„Refuz plată │
│ │ │garanţie“; │
│ │ │închiderea │
│ │ │garanţiei prin │
│ │ │înlocuire, se │
│ │ │va completa cu:│
│ │ │„înlocuire │
│ │ │garanţie“ │
│ │ │pentru: │
│ │ │Majorare │
│ │ │garanţie/ │
│ │ │Prelungire cu │
│ │ │majorare │
│ │ │garanţie/ │
│ │ │Prelungire cu │
│ │ │menţinerea │
│ │ │valorii │
│ │ │garanţiei │
│ │ │acesteia/ │
│ │ │Prelungire cu │
│ │ │diminuarea │
│ │ │valorii │
│ │ │garanţiei │
│ │ │acesteia/ │
│ │ │Majorare a │
│ │ │procentului de │
│ │ │garantare. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu valoarea de │
│ │ │ieşire în luna │
│ │ │de raportare a │
│ │ │garanţiei, │
│ │ │astfel: cu │
│ │ │valoarea │
│ │ │soldului │
│ │ │precedent │
│ │ │raportat pentru│
│ │ │finanţările │
│ │ │garantate │
│ │ │pentru care s-a│
│ │ │solicitat │
│ │ │renunţarea în │
│ │ │luna de │
│ │ │raportare; cu │
│ │ │valoarea │
│ │ │rambursării de │
│ │ │rată în lună │
│ │ │pentru: │
│ │Valoare de │finanţările în │
│ │ieşire în luna│derulare/ │
│33 │de raportare a│finanţările │
│ │garanţiei │rambursate │
│ │ │integral la │
│ │ │termen/ │
│ │ │finanţările │
│ │ │rambursate │
│ │ │integral │
│ │ │anticipat; cu │
│ │ │valoarea plăţii│
│ │ │garanţiei │
│ │ │efectuate de │
│ │ │către │
│ │ │Ministerul │
│ │ │Finanţelor în │
│ │ │luna de │
│ │ │raportare; cu │
│ │ │valoarea │
│ │ │soldului din │
│ │ │decizia de │
│ │ │refuz plată │
│ │ │garanţie emisă │
│ │ │de către Fond │
│ │ │în luna de │
│ │ │raportare. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Verificare │şi se va │
│ │valori │verifica: sold │
│ │raportate │garanţie luna │
│ │(sold │precedentă (30)│
│ │precedent + │x intrări luna │
│34 │intrări luna │curentă (18) – │
│ │curentă - │ieşiri în luna │
│ │ieşiri luna │de raportare a │
│ │curentă = sold│garanţiei (33) │
│ │curent) │= Sold garanţie│
│ │ │luna curentă │
│ │ │(25). │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Iniţiere │cu DA/NU în │
│35 │procedură de │funcţie de │
│ │insolvenţă (DA│iniţierea │
│ │/NU) │procedurii de │
│ │ │insolvenţă. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │Grant dobândă │valoarea │
│36 │solicitat de │dobânzii │
│ │bancă │aferente lunii │
│ │ │de raportare. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │cu grant │
│ │ │nerambursabil │
│ │ │10% care se va │
│ │Grant │calcula la │
│37 │nerambursabil │valoarea │
│ │10% │creditului │
│ │ │utilizat. │
│ │ │Se va completa │
│ │ │numai în luna │
│ │ │decembrie. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│ │ │conform art. │
│ │Grant utilizat│7.15 alin. (2) │
│ │pentru │din Convenţia │
│38 │rambursare │de garantare şi│
│ │credit/ │plată. │
│ │cheltuieli │Se va completa │
│ │ │numai în luna │
│ │ │decembrie. │
├───────┼──────────────┼───────────────┤
│ │ │Se va completa │
│39 │Observaţii │cu observaţiile│
│ │ │semnificative. │
└───────┴──────────────┴───────────────┘



    ANEXA 2

    (Anexa nr. 5e la Convenţia de garantare şi plată a granturilor)
    ACORD DE CONSULTARE
    a bazei de date a Ministerului Finanţelor
    Nr. |_|_|_|_|_|_|_|_| .........(data emiterii)........
    Prin prezenta, subsemnatul(a), ..................., identificat(ă) cu B.I./C.I. seria ... nr. ..., eliberat(ă) de ............ la data de .........., cod numeric personal .................., cu domiciliul în localitatea .............................., str. .................... nr. ....., bl. ...., sc. ..., ap. ....., sectorul/judeţul ............, funcţia deţinută în cadrul întreprinderii ................., în calitate de reprezentant legal al S.C. ......................., CUI ............., declar pe propria răspundere că sunt de acord ca persoanele împuternicite de FGCR IFN - S.A., CUI 5439903, cu sediul social în Bucureşti, Str. Occidentului nr. 5, sectorul 1, să solicite certificatul de atestare fiscală pentru întreprindere, cu condiţia respectării prevederilor art. 11 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare.
    Numele şi prenumele ...................
    Funcţia ............................... Data semnării ................
    Semnătura autorizată ..................
    ----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016