Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 26 din 25 iunie 2012  pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, precum si a preturilor pentru energia reactiva    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 26 din 25 iunie 2012 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electrica livrata de furnizorii impliciti si furnizorii de ultima optiune consumatorilor captivi, altii decat cei casnici si cei asimilati consumatorilor casnici, precum si a preturilor pentru energia reactiva

EMITENT: AUTORITATEA NATIONALA DE REGLEMENTARE IN DOMENIUL ENERGIEI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 428 din 28 iunie 2012

    Având în vedere prevederile art. 11 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) şi d), ale art. 74 lit. d), ale art. 76 alin. (1) şi ale art. 79 alin. (3), alin. (4) lit. d) şi alin. (6) din Legea energiei electrice nr. 13/2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 14/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind furnizarea de ultimã opţiune a energiei electrice şi ale Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 133/2008 pentru aprobarea Metodologiei de calcul necesar stabilirii preţurilor şi tarifelor reglementate,
    în temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.428/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, cu completãrile ulterioare,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Se aprobã tarifele pentru energia electricã livratã consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, prevãzute în anexele nr. 1-6, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
    (2) În calculul valorii facturii se utilizeazã tarifele în forma publicatã în anexe (cu 4 zecimale). Rotunjirea la unitatea monetarã minimã (banul) se realizeazã la valoarea facturii, înainte de aplicarea taxei pe valoarea adãugatã.
    ART. 2
    (1) Tarifele aprobate conform art. 1 se aplicã:
    a) consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care nu şi-au exercitat dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã de energie electricã;
    b) consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care acţioneazã pe piaţa concurenţialã şi opteazã pentru revenirea pe piaţa reglementatã, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv;
    c) consumatorilor captivi mici, noi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de pânã la 100 kVA inclusiv, care nu îşi exercitã dreptul de a alege furnizorul de energie electricã pe piaţa concurenţialã.
    (2) Furnizorii impliciţi pot sã asigure furnizarea energiei electrice la tarife reglementate la consumatorii captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, a cãror putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare este de peste 100 kVA, numai în cazul în care au asigurat necesarul de energie electricã prin contracte reglementate.
    ART. 3
    Tarifele nu includ accizele la consumatorii finali stabilite conform legii şi taxa pe valoarea adãugatã. Aceste taxe vor fi evidenţiate distinct în facturã şi vor fi incluse în suma totalã de platã.
    ART. 4
    Zonele orare utilizate la tarifare sunt stabilite în anexele nr. 7-9, care fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 5
    Schimbarea tipului de tarif este permisã în urmãtoarele cazuri:
    a) dupã 12 luni calendaristice de la ultima schimbare;
    b) la apariţia unor noi tipuri de tarife, chiar dacã de la ultima schimbare nu au trecut 12 luni calendaristice;
    c) la desfiinţarea tarifului aplicat consumatorului;
    d) la trecerea de la orice tarif de tip monom la orice tarif de tip binom;
    e) la trecerea de la tariful binom de tip C la tariful binom de tip A sau A33;
    f) la trecerea de la tariful binom de tip A la tariful binom de tip A33;
    g) la trecerea de la orice tip de tarif binom la tariful E1, în cazul consumatorilor de tip operator economic, pentru punctele de consum aferente sistemelor de irigaţii.
    ART. 6
    Pentru consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, care aleg tariful A şi deţin echipamente de mãsurare cu un singur indicator de maxim şi douã cadrane, tariful de putere se aplicã numai la puterea consumatã în cadrul zonelor de vârf de searã.
    ART. 7
    Tariful A33 se poate aplica numai consumatorilor dotaţi cu contoare electronice. Aceştia pot solicita trimestrial schimbarea duratei de utilizare, în funcţie de modificãrile intervenite în procesele lor tehnologice.
    ART. 8
    Tariful C se poate aplica numai consumatorilor la care sunt montate contoare electronice sau care dispun de un indicator de maxim.
    ART. 9
    (1) În cazul tarifelor de tip binom diferenţiat de tip A33 ori A, dacã puterea mãsuratã depãşeşte cu peste 15% puterea contractatã pe perioada orelor de vârf sau orelor vârf de searã, diferenţa dintre puterea mãsuratã şi puterea contractatã se factureazã la dublul valorii tarifului pentru putere în zona de vârf (tariful A33) ori zona vârf de searã (tariful A).
    (2) În cazul tarifelor de tip binom simplu de tip C nu se aplicã penalitãţi pentru depãşirea puterii contractate.
    (3) Sunt exceptaţi de la aplicarea prevederilor alin. (1) şi (2) consumatorii de energie electricã cu putere aprobatã mai mare sau egalã cu 1 MVA pe loc de consum.
    ART. 10
    În cazul consumatorilor de energie electricã cu putere aprobatã mai mare sau egalã cu 1 MVA pe loc de consum, care nu şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, furnizorii impliciţi vor percepe consumatorilor penalitãţi pentru erori de prognozã, conform Ordinului preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 73/2009 pentru aprobarea Procedurii privind prognoza consumului de energie electricã a consumatorilor cu putere aprobatã mai mare sau egalã cu 1 MVA şi asigurã furnizorilor datele necesare la elaborarea prognozei energiei electrice.
    ART. 11
    (1) Obligaţiile de platã ale consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, pentru serviciul prestat de furnizorul de ultimã opţiune (FUO), se calculeazã pe bazã de tarife/preţuri calculate astfel:
    a) tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mici, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de pânã la 100 kVA inclusiv, este cu 10% mai mare decât tariful reglementat D aferent nivelului de tensiune al locului de consum;
    b) tariful aplicat de FUO consumatorilor captivi mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare cuprinsã între 100 kVA şi 1 MVA inclusiv, este cu 15% mai mare decât tariful reglementat D aferent nivelului de tensiune al locului de consum;
    c) preţul aplicat de FUO consumatorilor captivi foarte mari, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, cu putere maximã aprobatã prin avizul tehnic de racordare de peste 1 MVA, este cu 2,5% mai mare decât preţul de referinţã pentru aceastã categorie de consumatori. La preţul rezultat se adaugã şi tarifele pentru serviciile de reţea, serviciile de sistem, operare piaţã şi costurile unitare de furnizare. Furnizorul va avea în vedere aceleaşi costuri unitare de furnizare a energiei electrice ca şi pentru consumatorii captivi.
    (2) La tarifele/preţurile rezultate dupã aplicarea regulilor menţionate la alin. (1) se vor adãuga accizele şi taxa pe valoarea adãugatã.
    ART. 12
    Începând cu data de 1 septembrie 2012 furnizorii impliciţi aplicã în factura consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, un nou tarif de energie electricã activã denumit "Componenta de piaţã concurenţialã" - CPC, calculat pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
    ART. 13
    (1) Componenta CPC se aplicã pentru consumul de energie electricã activã înregistrat de consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, începând cu data de 1 septembrie 2012.
    (2) Componenta CPC nu se aplicã pentru energia electricã activã consumatã anterior datei de 1 septembrie 2012.
    ART. 14
    Prevederile prezentului ordin referitoare la aplicarea componentei CPC în facturile emise consumatorilor completeazã contractul-cadru de furnizare la tarife reglementate pentru energia electricã livratã de furnizorii impliciţi consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici.
    ART. 15
    (1) Valoarea CPC stabilitã conform prevederilor art. 12 se evidenţiazã separat în factura transmisã consumatorilor. Factura de energie electricã trebuie sã cuprindã cel puţin urmãtoarele elemente:
    a) rând separat în factura care conţine informaţiile referitoare la denumirea serviciului/produsului facturat, precum şi toate celelalte elemente specifice facturii, conform formatului utilizat de furnizorul implicit;
    b) temeiul legal al aplicãrii în facturã a tarifului CPC.
    (2) La valoarea calculatã conform prevederilor de la alin. (1) se aplicã taxa pe valoarea adãugatã (TVA), conform prevederilor legale.
    ART. 16
    Consumatorii captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, achitã contravaloarea sumelor facturate de cãtre furnizorul implicit cu care au încheiat contractul de furnizare de energie electricã, calculate conform prevederilor art. 12, la aceleaşi termene şi în aceleaşi condiţii cu cele prevãzute pentru plata energiei electrice în contractele încheiate între pãrţi.
    ART. 17
    (1) Se aprobã preţurile pentru energia electricã reactivã, conform tabelului nr. 4 din anexele nr. 1-6. Energia electricã reactivã se factureazã şi se plãteşte conform reglementãrilor Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei.
    (2) Veniturile care se obţin din facturarea energiei electrice reactive de cãtre furnizorul implicit pe baza prevederilor din contractul-cadru de furnizare a energiei electrice se transferã integral operatorului de reţea la care este racordat locul de consum, conform facturii emise de operatorul de reţea, în baza contractului de distribuţie/transport încheiat între acesta şi furnizorul implicit.
    ART. 18
    Furnizorii de energie electricã vor asigura ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentului ordin, iar Autoritatea Naţionalã de Reglementare în Domeniul Energiei va urmãri aplicarea acestuia.
    ART. 19
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intrã în vigoare la data de 1 iulie 2012.
    ART. 20
    La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abrogã Ordinul preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 103/2009 pentru aprobarea tarifelor reglementate la energia electricã livratã de furnizorii impliciţi şi furnizorii de ultimã opţiune consumatorilor captivi, alţii decât cei casnici şi cei asimilaţi consumatorilor casnici, precum şi a preţurilor pentru energia reactivã şi pentru abrogarea art. 18 din Contractul-cadru de furnizare a energiei electrice la marii consumatori finali, industriali şi similari, la tarife reglementate, cuprins în anexa nr. III la Decizia preşedintelui Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 57/1999, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 924 din 30 decembrie 2009.

    Preşedintele Autoritãţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei,
                                Niculae Havrileţ

    Bucureşti, 25 iunie 2012.
    Nr. 26.


    ANEXA 1

                                    TARIFELE
                pentru Societatea Comercialã ENEL ENERGIE - S.A.
                                  (Zona Banat)
   1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)
                        - valabil de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


    Tabelul nr. 1


 ┌───────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │ tensiune ├─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
 │ egale cu │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
 │ cele din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
 │punctele de├────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
 │delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
 │a insta- │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │
 │laţiilor │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │140,1414│ 60,9756│0,5370│ 0,2754│0,2066│350,3718│152,3658│0,4268│ 0,2066│0,1654│739,0272│321,2382│0,3442│ 0,1654│0,1377│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │167,7378│ 72,8706│0,5923│ 0,3030│0,2342│419,1066│182,3046│0,4547│ 0,2342│0,1790│819,6570│356,3010│0,3718│ 0,1929│0,1514│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │MEDIE │171,8370│ 74,7372│0,6610│ 0,3304│0,2616│429,4644│186,7332│0,4959│ 0,2479│0,1929│740,0154│321,7506│0,4268│ 0,2066│0,1654│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1-110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │JOASĂ │198,1524│ 86,1930│0,8676│ 0,4407│0,3442│495,6372│215,5374│0,6059│ 0,3030│0,2342│749,9706│326,0328│0,5508│ 0,2754│0,2066│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │ inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 2


                                                                                         Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├─────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom │D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ simplu │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬─────────────────┼───────────────┼─────────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru putere│Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │energie │energie │
 │ │ │ │ │(lei/kWh) │(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼────────┬────────┼───────┬───────┤ │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de │rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 564,0426│243,1338│ 0,5647│ 0,2042│ 0,7438│ 0,2892│ 425,8776│ 0,2616│ 0,3442│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 764,0250│320,6160│ 0,5786│ 0,2094│ 0,8402│ 0,3170│ 478,3620│ 0,2892│ 0,3857│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.274,5950│548,3778│ 0,6748│ 0,2479│ 1,1019│ 0,4131│ 601,8504│ 0,3581│ 0,4959│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴─────────────┴─────────┴────────────┘

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
--------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 3


 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte, │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,4407│ 0,2204│ 0,3718│ 0,2204│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4820│ 0,2479│ 0,4131│ 0,2479│
 │(1 - 110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,6335│ 0,3170│ 0,5370│ 0,3170│
 │(0,1 - 1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

-------
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                4. Preţurile pentru energia electricã reactivã*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 4

 ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de tensiune egale cu cele din│ Preţuri pentru energia electricã │
 │punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) (lei/kVArh) │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0541 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0541 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0676 │
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

------
    **) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv pentru consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

    NOTĂ:
    Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


    ANEXA 2

                                    TARIFELE
        pentru Societatea Comercialã ENEL ENERGIE - S.A. (Zona Dobrogea)

   1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)
                        - valabil de la 1 iulie 2012 -
------
    *) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 1


 ┌───────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │ tensiune ├─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
 │ egale cu │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
 │ cele din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
 │punctele de├────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
 │delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
 │a insta- │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │
 │laţiilor │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │142,9596│ 62,1834│0,5476│ 0,2810│0,2106│357,3258│155,4036│0,4353│ 0,2106│0,1687│753,8136│327,6798│0,3510│ 0,1687│0,1405│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │177,1050│ 74,2980│0,6041│ 0,3091│0,2389│427,4880│185,9280│0,4636│ 0,2389│0,1825│836,0172│363,4014│0,3794│ 0,1966│0,1545│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │MEDIE │175,3506│ 76,2012│0,6742│ 0,3369│0,2669│438,1020│190,4664│0,5058│ 0,2529│0,1966│754,7652│328,2288│0,4353│ 0,2106│0,1687│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1 -110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │JOASĂ │202,0320│ 87,9498│0,8850│ 0,4495│0,3510│505,4826│219,8562│0,6180│ 0,3091│0,2389│764,9400│332,5110│0,5619│ 0,2810│0,2106│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                                         Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├─────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom │D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ simplu │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬─────────────────┼───────────────┼─────────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru putere│Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │energie │energie │
 │ │ │ │ │(lei/kWh) │(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼────────┬────────┼───────┬───────┤ │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de │rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 575,2788│247,9650│ 0,5760│ 0,2083│ 0,7586│ 0,2949│ 434,3322│ 0,2669│ 0,3510│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 779,2506│327,0210│ 0,5901│ 0,2137│ 0,8568│ 0,3232│ 487,9512│ 0,2949│ 0,3934│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.300,1052│559,2846│ 0,6882│ 0,2529│ 1,1238│ 0,4215│ 613,8918│ 0,3652│ 0,5058│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴─────────────┴─────────┴────────────┘


    NOTĂ
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
--------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 3


 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte, │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,4495│ 0,2247│ 0,3794│ 0,2247│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4915│ 0,2529│ 0,4215│ 0,2529│
 │(1 - 110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,6462│ 0,3232│ 0,5476│ 0,3232│
 │(0,1 - 1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

--------
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                4. Preţurile pentru energia electricã reactivã*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -

-------
    *) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 4

 ┌──────────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de tensiune egale cu cele din│ Preţuri pentru energia electricã │
 │punctele de delimitare a instalaţiilor│ reactivã**) (lei/kVArh) │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0552 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0552 │
 ├──────────────────────────────────────┼─────────────────────────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0691 │
 └──────────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────┘

-------
    **) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv pentru consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

    NOTĂ:
    Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


    ANEXA 3

                                    TARIFELE
                pentru Societatea Comercialã CEZ VÂNZARE - S.A.

   1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)
                        - valabil de la 1 iulie 2012 -
------
    *) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 1


 ┌───────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┬───────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │ tensiune ├─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┼─────────────────┬─────────────────────┤
 │ egale cu │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │ Pentru putere │ Pentru energie │
 │ cele din │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │ (lei/kW/an) │ (lei/kWh) │
 │punctele de├────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┼────────┬────────┼──────┬───────┬──────┤
 │delimitare │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │Zona de │ Zona │ Zona │ Zona │ Zona │
 │a insta- │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │ vârf │ore rest│ de │normalã│ de │
 │laţiilor │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │ │ │ vârf │ │ gol │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │143,8746│ 62,6226│0,5514│ 0,2828│0,2120│359,7414│156,4650│0,4383│ 0,2120│0,1698│758,8278│329,8758│0,3534│ 0,1698│0,1414│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(220 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │172,2762│ 74,8470│0,6082│ 0,3112│0,2405│430,3428│187,2090│0,4666│ 0,2405│0,1838│841,6170│365,8902│0,3820│ 0,1979│0,1554│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │MEDIE │176,4852│ 76,6770│0,6787│ 0,3393│0,2687│440,9934│191,7474│0,5093│ 0,2546│0,1979│759,8160│330,3882│0,4383│ 0,2120│0,1698│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1 -110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├───────────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼──────┤
 │JOASĂ │203,4228│ 88,5354│0,8908│ 0,4524│0,3534│508,8498│221,3202│0,6222│ 0,3112│0,2405│770,0640│334,7802│0,5656│ 0,2828│0,2120│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1-1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └───────────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                                         Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├─────────────────────────────────────┬───────────────┬───────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom │ C. Tarif binom │D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ simplu │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬─────────────────┼───────────────┼─────────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie │Pentru energie │Pentru putere│Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │contractatã │energie │energie │
 │ │ │ │ │(lei/kWh) │(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼────────┬────────┼───────┬───────┤ │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de │rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 579,1584│249,6120│ 0,5798│ 0,2096│ 0,7637│ 0,2969│ 437,3334│ 0,2687│ 0,3534│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 784,4844│329,2170│ 0,5940│ 0,2151│ 0,8627│ 0,3254│ 491,2086│ 0,2969│ 0,3960│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼────────┼────────┼───────┼───────┼─────────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.308,8160│563,0544│ 0,6929│ 0,2546│ 1,1314│ 0,4242│ 617,9910│ 0,3678│ 0,5093│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴────────┴────────┴───────┴───────┴─────────────┴─────────┴────────────┘


    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
--------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    Tabelul nr. 3


 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte, │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,4524│ 0,2262│ 0,3820│ 0,2262│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4949│ 0,2546│ 0,4242│ 0,2546│
 │(1 - 110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,6505│ 0,3254│ 0,5514│ 0,3254│
 │(0,1 - 1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

--------
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


    ANEXA 4

                                    TARIFELE
                          pentru Societatea Comercialã
                          E.ON ENERGIE ROMÂNIA - S.A.

    1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)

                        - valabil de la 1 iulie 2012 -


                                                                                                              Tabelul nr. 1
 ┌────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
 │Niveluri│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │de ├─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┤
 │tensiune│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │
 │egale cu│(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │
 │cele din├────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┤
 │punctele│Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │
 │de deli-│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│
 │mitare │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │
 │a insta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │laţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │TENSIUNE│132,3822│ 57,6450│0,5075│0,2602│0,1951│331,0470│144,0210│0,4033│0,1951│0,1562│698,3280│303,5970│0,3252│0,1562│0,1302│
 │(220 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │TENSIUNE│158,4780│ 68,8446│0,5597│0,2863│0,2212│396,0486│172,2762│0,4293│0,2212│0,1691│774,4926│336,6834│0,3513│0,1822│0,1431│
 │(110 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │MEDIE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1 - │162,4308│ 70,6014│0,6248│0,3122│0,2472│405,8208│176,4120│0,4686│0,2343│0,1822│699,2430│304,0362│0,4033│0,1951│0,1562│
 │110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │siv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │JOASĂ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1 - │187,1724│81,4716 │0,8198│0,4164│0,3252│468,2970│203,6424│0,5725│0,2863│0,2212│708,6126│308,0256│0,5206│0,2602│0,1951│
 │1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclu- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │siv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-----
    *) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                                       Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├──────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom│C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬──────────────┼──────────────┼───────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie│Pentru energie│Pentru │Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │putere │energie │energie │
 │ │ │ │ │contractatã│(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼───────┬──────┼──────┬───────┤(lei/kWh) │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de│rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 532,9326│229,7382│ 0,5337│0,1929│0,7029│ 0,2732│ 402,4170│ 0,2472│ 0,3252│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 721,8984│303,0114│ 0,5466│0,1978│0,7938│ 0,2995│ 452,0466│ 0,2732│ 0,3645│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.204,3962│518,1096│ 0,6377│0,2343│1,0410│ 0,3904│ 568,7274│ 0,3383│ 0,4686│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴────────────┘

------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.



                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                            Tabelul nr. 3
 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,4164│ 0,2082│ 0,3513│ 0,2082│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4553│ 0,2343│ 0,3904│ 0,2343│
 │(1 - 110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,5987│ 0,2995│ 0,5075│ 0,2995│
 │(0,1 - 1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

-------
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                4. Preţurile pentru energia electricã reactivã*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

                                                            Tabelul nr. 4
 ┌──────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │Niveluri de tensiune egale cu cele din│Preţuri pentru energia electricã│
 │punctele de delimitare a instalaţiilor│reactivã**) (lei/kVArh) │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0512 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0512 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0641 │
 └──────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

-----
    **) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv pentru consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

    NOTĂ:
    Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

    ANEXA 5
                                    TARIFELE
                          pentru Societatea Comercialã
                          ENEL ENERGIE MUNTENIA - S.A.

   1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)
                        - valabil de la 1 iulie 2012 -
-----
    *) Nu include acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.



                                                                                                              Tabelul nr. 1
 ┌────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
 │Niveluri│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │de ├─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┤
 │tensiune│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │
 │egale cu│(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │
 │cele din├────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┤
 │punctele│Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │
 │de deli-│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│
 │mitare │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │
 │a insta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │laţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │126,8922│ 55,2660│0,4863│0,2494│0,1871│317,2488│137,9820│0,3866│0,1871│0,1497│669,1944│290,8968│0,3116│0,1497│0,1247│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(220 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │151,9266│ 65,9898│0,5363│0,2745│0,2121│379,5420│165,0660│0,4116│0,2121│0,1620│742,2480│322,6656│0,3368│0,1745│0,1371│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │MEDIE │155,6598│ 67,6368│0,5986│0,2993│0,2369│388,9482│169,0920│0,4491│0,2245│0,1745│670,1460│291,3726│0,3866│0,1871│0,1497│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1-110 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │kV ex- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │JOASĂ │179,4132│ 78,1044│0,7857│0,3990│0,3116│448,8258│195,1878│0,5488│0,2745│0,2121│679,1130│295,2156│0,4989│0,2494│0,1871│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1-1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │kV in- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-----
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.



                                                                                       Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├──────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom│C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬──────────────┼──────────────┼───────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie│Pentru energie│Pentru │Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │putere │energie │energie │
 │ │ │ │ │contractatã│(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼───────┬──────┼──────┬───────┤(lei/kWh) │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de│rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 510,7530│220,1856│ 0,5114│0,1849│0,6735│ 0,2619│ 385,6176│ 0,2369│ 0,3116│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 691,8498│290,3478│ 0,5238│0,1897│0,7606│ 0,2869│ 433,2708│ 0,2619│ 0,3492│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.154,2542│496,5888│ 0,6111│0,2245│0,9978│ 0,3740│ 545,0472│ 0,3243│ 0,4491│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴────────────┘


    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -

-----
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                            Tabelul nr. 3
 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,3990│ 0,1996│ 0,3368│ 0,1996│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4365│ 0,2245│ 0,3740│ 0,2245│
 │(1-110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,5737│ 0,2869│ 0,4863│ 0,2869│
 │(0,1-1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

-----
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                      4. Preţurile pentru energia electri
                                 cã reactivã*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -

                                                            Tabelul nr. 4
 ┌──────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │Niveluri de tensiune egale cu cele din│Preţuri pentru energia electricã│
 │punctele de delimitare a instalaţiilor│reactivã**) (lei/kVArh) │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0490 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0490 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0612 │
 └──────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

-----
    *) Nu includ taxa pe valoarea adãugatã.
    **) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv pentru consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

    NOTĂ:
    Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


    ANEXA 6

                                    TARIFELE
            pentru Societatea Comercialã ELECTRICA FURNIZARE - S.A.

   1. Tariful binom diferenţiat pe zone orare şi durate de utilizare - A33*)
                        - valabil de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


    Tabelul nr. 1


                                                                                                              Tabelul nr. 1
 ┌────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
 │Niveluri│ Duratã de utilizare micã │ Duratã de utilizare medie │ Duratã de utilizare mare │
 │de ├─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┼─────────────────┬────────────────────┤
 │tensiune│Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │Pentru putere │Pentru energie │
 │egale cu│(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │
 │cele din├────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┼────────┬────────┼──────┬──────┬──────┤
 │punctele│Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │Zona de │Zona ore│Zona │Zona │Zona │
 │de deli-│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│vârf │rest │de │norma-│de gol│
 │mitare │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │ │ │vârf │lã │ │
 │a insta-│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │laţiilor│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │ 12 │ 13 │ 14 │ 15 │ 16 │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │133,8096│ 58,2306│0,5128│0,2630│0,1972│334,5606│145,5216│0,4077│0,1972│0,1579│705,6480│306,7446│0,3286│0,1579│0,1316│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(220 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │ÎNALTĂ │160,1616│ 69,5766│0,5655│0,2894│0,2236│400,1844│174,0696│0,4339│0,2236│0,1710│782,6544│340,2336│0,3551│0,1841│0,1446│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV)│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │MEDIE │164,1144│ 71,3700│0,6312│0,3155│0,2498│410,1030│178,2786│0,4735│0,2367│0,1841│706,5996│307,2204│0,4077│0,1972│0,1579│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(1-110 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │kV ex- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├────────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼──────┼──────┤
 │JOASĂ │189,1854│ 82,3500│0,8285│0,4208│0,3286│473,2014│205,8018│0,5786│0,2894│0,2236│716,1156│311,2830│0,5260│0,2630│0,1972│
 │TENSIUNE│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(0,1-1 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │kV in- │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │clusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └────────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴──────┴──────┘


    NOTĂ:
    Tariful se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                           2. Tarifele A, B, C şi D*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.


                                                                                       Tabelul nr. 2
 ┌──────────────┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
 │Niveluri de │ Preţuri pentru energia electricã activã │
 │tensiune egale├──────────────────────────────────┬──────────────┬─────────────────────┬────────────┤
 │cu cele din │ A. Tarif binom diferenţiat │B. Tarif monom│C. Tarif binom simplu│D. Tarif │
 │punctele de │ │diferenţiat │ │monom simplu│
 │delimitare a ├───────────────────┬──────────────┼──────────────┼───────────┬─────────┼────────────┤
 │instalaţiilor │Pentru putere │Pentru energie│Pentru energie│Pentru │Pentru │Pentru │
 │ │(lei/kW/an) │(lei/kWh) │(lei/kWh) │putere │energie │energie │
 │ │ │ │ │contractatã│(lei/kWh)│(lei/kWh) │
 │ ├──────────┬────────┼───────┬──────┼──────┬───────┤(lei/kWh) │ │ │
 │ │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │Zona │ │ │ │
 │ │vârf de │rest │vârf de│rest │vârf │rest │ │ │ │
 │ │searã │ore │searã │ore │de │ore │ │ │ │
 │ │ │ │ │ │searã │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │ÎNALTĂ │ 538,6056│232,1172│ 0,5392│0,1951│0,7102│ 0,2761│ 406,6260│ 0,2498│ 0,3286│
 │TENSIUNE │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │(110 kV şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │peste) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE│ 729,5112│306,1590│ 0,5524│0,2000│0,8021│ 0,3026│ 456,8046│ 0,2761│ 0,3683│
 │(1 - 110 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │exclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 ├──────────────┼──────────┼────────┼───────┼──────┼──────┼───────┼───────────┼─────────┼────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE│1.217,0598│523,5996│ 0,6444│0,2367│1,0520│ 0,3945│ 574,6932│ 0,3419│ 0,4735│
 │(0,1 - 1 kV │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 │inclusiv) │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
 └──────────────┴──────────┴────────┴───────┴──────┴──────┴───────┴───────────┴─────────┴────────────┘


    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.


                        3. Tarifele zi-noapte E1 şi E2*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.



                                                                            Tabelul nr. 3
 ┌──────────────────────┬─────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │ Niveluri de tensiune │ E1 │ E2 │
 │ egale cu cele din ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │punctele de delimitare│Tarif pentru consumul de energie │Tarif pentru consumul de energie│
 │ a instalaţiilor │ electricã din zonele de zi şi │ electricã din zonele de zi şi │
 │ │ zonele de noapte, inclusiv din │ zonele de noapte │
 │ │ zilele de sâmbãtã şi duminicã │ │
 │ ├─────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ │ (lei/kWh) │ (lei/kWh) │
 │ ├───────────────┬─────────────────┼───────────────┬────────────────┤
 │ │ Zona de zi │Zona de noapte**)│ Zona de zi │ Zona de noapte │
 │ │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE │ 0,4208│ 0,2104│ 0,3551│ 0,2104│
 │(110 kV şi peste) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE │ 0,4602│ 0,2367│ 0,3945│ 0,2367│
 │(1-110 kV exclusiv) │ │ │ │ │
 ├──────────────────────┼───────────────┼─────────────────┼───────────────┼────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE │ 0,6049│ 0,3026│ 0,5128│ 0,3062│
 │(0,1-1 kV inclusiv) │ │ │ │ │
 └──────────────────────┴───────────────┴─────────────────┴───────────────┴────────────────┘

-----
    **) Se aplicã şi consumului înregistrat în perioada de vineri de la ora 22,00 pânã luni la ora 7,00.

    NOTĂ:
    Tarifele se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.



                4. Preţurile pentru energia electricã reactivã*)
                        - valabile de la 1 iulie 2012 -
-------
    *) Nu includ acciza şi taxa pe valoarea adãugatã.

                                                            Tabelul nr. 4
 ┌──────────────────────────────────────┬────────────────────────────────┐
 │Niveluri de tensiune egale cu cele din│Preţuri pentru energia electricã│
 │punctele de delimitare a instalaţiilor│reactivã**) (lei/kVArh) │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ 1 │ 2 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │ÎNALTĂ TENSIUNE (110 kV şi peste) │ 0,0517 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │MEDIE TENSIUNE (1-110 kV exclusiv) │ 0,0517 │
 ├──────────────────────────────────────┼────────────────────────────────┤
 │JOASĂ TENSIUNE (0,1-1kV inclusiv) │ 0,0646 │
 └──────────────────────────────────────┴────────────────────────────────┘

-----
    **) Preţurile pentru energia electricã reactivã sunt valabile inclusiv pentru consumatorii care şi-au exercitat dreptul la eligibilitate, cu respectarea prevederilor din reglementãrile specifice, indiferent de furnizorul de energie electricã ales.

    NOTĂ:
    Preţurile se aplicã consumatorilor care nu îşi exercitã dreptul de a-şi alege furnizorul.

    ANEXA 7


                         ZONE ORARE PENTRU TARIFUL A33
                   (valabil pentru toţi furnizorii impliciţi
                    şi pentru furnizorii de ultimã opţiune)

 ┌──────────────────┬──────────────────────────────┬───────────┬──────────────┐
 │ Luna │ Zona de vârf │Zona de gol│ Zona normalã │
 ├──────────────────┼───────────┬──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Ianuarie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │6-7, 10-17, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │22-0, 17-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Februarie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │6-7, 10-17, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │22-0, 17-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Martie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 18-22 │ 0-6 │6-7, 10-18, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-18 │22-0, 18-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Aprilie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 20-22 │ 0-6 │6-7, 9-20, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │22-0, 20-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Mai │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 20-22 │ 0-6 │6-7, 9-20, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │22-0, 20-22 │
 │ │ │ │ │- │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Iunie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 21-23 │ 0-6 │6-7, 9-21, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 0-24 │23-0 │
 │ │ │ │ │- │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Iulie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 21-23 │ 0-6 │6-7, 9-21, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 0-24 │23-0 │
 │ │ │ │ │- │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │August │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 20-22 │ 0-6 │6-7, 9-20, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │22-0, 20-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Septembrie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-9 │ 20-22 │ 0-6 │6-7, 9-20, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-20 │22-0, 20-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Octombrie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 18-22 │ 0-6 │6-7, 10-18, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-18 │22-0, 18-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Noiembrie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │6-7, 10-17, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │22-0, 17-22 │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │Decembrie │ │ │ │ │
 ├──────────────────┼───────────┼──────────────────┼───────────┼──────────────┤
 │zile lucrãtoare │ 7-10 │ 17-22 │ 0-6 │6-7, 10-17, │
 │sâmbãtã, duminicã │ - │ - │ 22-17 │22-0, 17-22 │
 └──────────────────┴───────────┴──────────────────┴───────────┴──────────────┘


    ANEXA 8

                       ZONE ORARE PENTRU TARIFELE A ŞI B
                   (valabile pentru toţi furnizorii impliciţi
                    şi pentru furnizorii de ultimã opţiune)

 ┌─────────────────────────┬─────────────────────────┬────────────────────────┐
 │ Luna │ Zona vârf de searã │ Zona rest ore │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Ianuarie │ 17-22 │ 22-17 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Februarie │ 17-22 │ 22-17 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Martie │ 17-22 │ 22-17 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Aprilie │ 20-22 │ 22-20 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Mai │ 20-22 │ 22-20 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Iunie │ - │ 0-24 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Iulie │ - │ 0-24 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ August │ 20-22 │ 22-20 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Septembrie │ 20-22 │ 22-20 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Octombrie │ 17-22 │ 22-17 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Noiembrie │ 17-22 │ 22-17 │
 ├─────────────────────────┼─────────────────────────┼────────────────────────┤
 │ Decembrie │ 17-22 │ 22-17 │
 └─────────────────────────┴─────────────────────────┴────────────────────────┘


    ANEXA 9

                      ZONE ORARE PENTRU TARIFELE E1 ŞI E2
                   (valabile pentru toţi furnizorii impliciţi
                    şi pentru furnizorii de ultimã opţiune)

 ┌─────────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────┐
 │ TARIFUL E1 │ TARIFUL E2 │
 ├──────────────────┬──────────────────┼───────────────────┬──────────────────┤
 │ Zona de zi │ Zona de noapte │ Zona de zi │ Zona de noapte │
 ├──────────────────┼──────────────────┼───────────────────┼──────────────────┤
 │ 7,00-22,00 │22,00-7,00 şi de │ 7,00-22,00 │ 22,00-7,00 │
 │ │vineri de la ora │ │ │
 │ │22,00 pânã luni la│ │ │
 │ │ora 7,00 │ │ │
 └──────────────────┴──────────────────┴───────────────────┴──────────────────┘


                                     -----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016