Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 255 din 30 aprilie 2008  privind modificarea si completarea anexei Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 255 din 30 aprilie 2008 privind modificarea si completarea anexei "Modul de implementare, conditiile specifice si criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu" la Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a conditiilor specifice si a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plati nationale directe complementare in sectorul zootehnic, in acord cu reglementarile comunitare in domeniu

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 345 din 5 mai 2008

Vãzând Referatul Direcţiei politici de piaţã în sectorul zootehnic nr. 120.272/2008,
având în vedere prevederile <>art. 1 şi 13 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 125/2006 pentru aprobarea schemelor de plãţi directe şi plãţi naţionale directe complementare, care se acordã în agriculturã începând cu anul 2007, şi pentru modificarea <>art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societãţile agricole şi alte forme de asociere în agriculturã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 139/2007 ,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 385/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:

ART. I
Anexa "Modul de implementare, condiţiile specifice şi criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu" la <>Ordinul ministrului agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale nr. 295/2007 pentru stabilirea modului de implementare, a condiţiilor specifice şi a criteriilor de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu , publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 283 din 27 aprilie 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Dupã articolul 2 se introduc douã noi articole, articolele 2^1 şi 2^2, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 2^1. - (1) Pentru anul 2008, prima pe exploataţia de bovine se acordã producãtorilor agricoli menţionaţi la art. 1, care au beneficiat în anul 2007 de schema de plãţi naţionale directe complementare în condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (1).
(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã la data de 15 iunie, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
Art. 2^2. - (1) Prima pe exploataţia de bovine se acordã şi producãtorilor agricoli, aşa cum sunt menţionaţi la art. 1, pentru exploataţii înfiinţate în perioada 1 februarie 2007 - 31 ianuarie 2008, care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) exploataţia sã fie de minimum 3 capete de bovine la data înfiinţãrii exploataţiei;
b) vârsta bovinelor sã fie de minimum 6 luni la data înfiinţãrii exploataţiei;
c) exploataţia sã fie înregistratã în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitãrii primei;
d) sã nu aibã datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), producãtorii agricoli trebuie sã deţinã un efectiv de animale pentru care nu s-a solicitat primã în anul 2007.
(3) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, pânã la data de 15 iunie, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 1, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) documente care atestã provenienţa animalelor;
c) declaraţie pe proprie rãspundere cã animalele pentru care se solicitã prima nu au fost eligibile la platã pentru primã în anul 2007;
d) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local."
2. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - (1) Prima pe cap de animal se acordã producãtorilor agricoli menţionaţi la art. 1, o singurã datã pe an, pentru femele ovine şi/sau femele caprine care îndeplinesc, cumulativ, urmãtoarele condiţii:
a) efectivul din exploataţie sã fie de minimum 50 de capete femele de ovine/25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei;
b) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicitã prima este înscris în Registrul naţional al exploataţiilor pânã la data solicitãrii primei;
c) efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicitã prima sã fie menţinut în exploataţie la adresa menţionatã în cerere, în perioada 16 iunie - 14 septembrie, în vederea efectuãrii controlului la faţa locului de cãtre organismul delegat de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, conform procedurii de control elaborate de cãtre aceasta;
d) sã nu aibã datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
(2) Pentru a beneficia de prima prevãzutã la alin. (1), solicitanţii trebuie sã depunã o cerere la centrul judeţean al Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv al municipiului Bucureşti, dupã caz, în perioada 1 mai - 15 iunie, cerere al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, însoţitã de urmãtoarele documente:
a) copie de pe buletinul de identitate/cartea de identitate/ codul unic de înregistrare/certificatul de înregistrare;
b) declaraţie pe propria rãspundere cã nu au datorii la bugetul de stat şi la bugetul local.
(3) Depunerea cererilor se poate face individual, prin reprezentant legal sau prin intermediul formelor asociative legal constituite.
(4) În cazul depunerii cererilor prin intermediul formelor asociative legal constituite, sunt necesare urmãtoarele documente:
a) copie de pe actul constitutiv;
b) lista membrilor asociaţiei."
3. La articolul 5, alineatele (1) şi (3) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Pentru efectuarea verificãrii administrative a cererilor depuse pentru prima pe exploataţia de bovine, Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor permite accesul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã la baza naţionalã de date pentru:
a) verificarea existenţei exploataţiilor de bovine înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor la data de 15 iunie 2008;
b) verificarea înregistrãrii animalelor în exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2007 - 31 ianuarie 2008.
........................................................................
(3) Dupã finalizarea verificãrii în baza de date a existenţei exploataţiilor de bovine în anul 2008, conform procedurii elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, va fi întocmit un proces-verbal de control care va fi ataşat la dosar."
4. La articolul 5^1, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5^1. - (1) Autoritatea Naţionalã Sanitarã Veterinarã şi pentru Siguranţa Alimentelor permite accesul Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã la baza naţionalã de date pentru:
a) verificarea existenţei exploataţiilor de ovine femele/caprine femele cu minimum 50/25 de capete care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie 2008 şi sunt înregistrate în Registrul naţional al exploataţiilor;
b) verificarea înregistrãrii animalelor pentru care se solicitã prima."
5. La articolul 5^1, preambulul alineatului (4) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"(4) În cadrul controlului la faţa locului în perioada 16 iunie - 14 septembrie pentru speciile ovine şi caprine, conform procedurii de control pe teren elaborate de Agenţia de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, se verificã urmãtoarele aspecte:".
6. La articolul 5^1 alineatul (4), litera c) se abrogã.
7. Articolul 5^2 se abrogã.
8. În întregul text al ordinului şi al anexelor, sintagmele "sucursalele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz," şi "şef sucursalã" se înlocuiesc cu sintagmele "centrele judeţene ale Agenţiei de Plãţi şi Intervenţie pentru Agriculturã, respectiv a municipiului Bucureşti, dupã caz," şi "director centru judeţean".
9. Anexa nr. 1 se modificã şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin.
10. În anexa nr. 2, la literele A şi B, sintagma "cu codul exploataţiei ............ înregistrat la RNE," se înlocuieşte cu sintagma "cu codul exploataţiei ............. înregistrat la RNE în data de ............".
11. La anexa nr. 2 "Cerere pentru ovine şi/sau caprine", textul care urmeazã dupã conţinutul literei B se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Deţin:
- un efectiv total de ............... capete femele ovine şi/sau .............. capete femele caprine, care în perioada de control, 16 iunie - 14 septembrie, se gãsesc la adresa ..........(localitatea, str., nr. sau nr. topo pãşune pe raza localitãţii, dupã caz)............ .
Solicit:
- prima pentru un numãr de ............ femele ovine şi/sau ........... femele caprine care au împlinit vârsta de minimum un an pânã la data de 31 martie 2008, conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat.

Lista animalelor pentru care se face solicitarea


┌───────────────────────────────────┬──────┬───────────────────────┐
│ Numãrul de identificare (Codul │ Rasa │ Data naşterii │
│ ţãrii şi 10 cifre obligatorii) │ │ (ziua/luna/anul) │
├──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼──────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt reale, iar în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.

Data .......... Semnãtura şi ştampila .........."

12. Anexa nr. 2^1 "Adeverinţã" se abrogã.
ART. II
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii
şi dezvoltãrii rurale,
Dacian Cioloş

Bucureşti, 30 aprilie 2008.
Nr. 255.

ANEXĂ
-----
(Anexa nr. 1 la <>Ordinul nr. 295/2007 )
-------------------------------------

AGENŢIA DE PLĂŢI ŞI INTERVENŢIE PENTRU AGRICULTURĂ
Centrul judeţean ...................
Nr. ........ data ..................
Verificat şi aprobat pentru suma de ......... lei
la data de .............
Director centru judeţean,
........................

CERERE
pentru exploataţia de bovine

A. Producãtor persoanã fizicã
Subsemnatul/Subsemnata, ..........(numele, iniţiala tatãlui, prenumele)..........., domiciliat/domiciliatã în ........(judeţul, satul, comuna, oraşul)........, str. ............ nr. ......, cod poştal ..........., telefon ..........., fax ........., e-mail .........., posesor/posesoare al/a BI/CI seria ....... nr. ........, CNP ............, cu codul exploataţiei ......... înregistrat la RNE la data de .........., cont bancar nr. ..............., deschis la Banca ............, sucursala ..............
B. Producãtor persoanã juridicã
...........(denumirea operatorului economic solicitant)............., cu sediul în ...........(judeţul, satul, comuna, oraşul)............, str. ........... nr. ........, cod poştal ........, telefon ............, fax ..........., e-mail .............., înregistrat la registrul comerţului cu cod unic de înregistrare (CUI) ................, cu codul exploataţiei .............. înregistrat la RNE la data de ............, reprezentat de domnul/doamna .............., în calitate de reprezentant legal, posesor/posesoare al/a BI/CI seria ....... nr. ......., CNP .........., cont bancar nr. ............, deschis la ............, sucursala ..............
I. Pentru exploataţiile eligibile la data de 31 ianuarie 2007
Deţin:
- un efectiv total de ............. capete de bovine, eligibile în 2007
Solicit:
- prima pentru un numãr de ........ capete de bovine cu vârsta minimã de 6 luni, conform efectivului declarat în cererea depusã în 2007 sub nr. .......... şi conform documentaţiei aferente.
II. Pentru exploataţiile înfiinţate în perioada 1 februarie 2007 - 31 ianuarie 2008
Deţin:
- un efectiv total de ............. capete de bovine.
Solicit:
- prima pentru un numãr de .......... capete de bovine cu vârsta minimã de 6 luni, conform codurilor de identificare cuprinse în tabelul alãturat, care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 2^2 alin. (1) din anexa "Modul de implementare, condiţiile specifice şi criteriile de eligibilitate pentru aplicarea schemelor de plãţi naţionale directe complementare în sectorul zootehnic, în acord cu reglementãrile comunitare în domeniu".

Lista animalelor pentru care se face solicitarea


┌─────────────────────────────────────────┬──────┬─────────────────────────────┐
│ Numãrul de identificare │ Rasa │ Data naşterii │
│ (pânã la 14 caractere alfanumerice) │ │ (ziua/luna/anul) │
├──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┼──────┼──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
├──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┤
└──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┘



Declar pe propria rãspundere cã datele înscrise în prezenta cerere sunt reale, iar în caz contrar voi suporta rigorile prevederilor legale în vigoare privind falsul în declaraţii.

Data .............. Semnãtura şi ştampila ............

----------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016