Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 234 din 9 aprilie 2004  privind aprobarea documentelor de insotire a transporturilor de produse vitivinicole si evidentelor obligatorii in sectorul vitivinicol    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 234 din 9 aprilie 2004 privind aprobarea documentelor de insotire a transporturilor de produse vitivinicole si evidentelor obligatorii in sectorul vitivinicol

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DZVVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 367 din 27 aprilie 2004
Având în vedere prevederile art. 66 şi ale <>art. 111 lit. k) din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. 1.134/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002,
în temeiul <>Hotãrârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale emite urmãtorul ordin:


ART. 1
(1) Se aprobã documentele de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole şi evidenţele obligatorii în sectorul vitivinicol.
(2) Prevederile prezentului ordin, referitoare la documentele de însoţire a transporturilor de produse vitivinicole, se aplicã numai pentru produsele care se transportã sub formã neîmbuteliatã (vrac).
(3) Prezentul ordin stabileşte, de asemenea, reguli pentru ţinerea registrelor de evidenţã de cãtre persoanele care deţin produse vitivinicole.
ART. 2
(1) Orice persoanã fizicã sau juridicã, care efectueazã un transport de produse vitivinicole, trebuie sã întocmeascã, pe rãspunderea sa, un document de însoţire a acestui transport.
(2) Modelul documentului de însoţire este prevãzut în anexa nr. 1 care face parte integrantã din prezentul ordin.
(3) Instrucţiunile de completare a documentului de însoţire sunt prevãzute în anexa nr. 2 care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Nu se completeazã documentul de însoţire în urmãtoarele cazuri:
a) transportul strugurilor în cadrul aceleiaşi unitãţi de producţie vitivinicolã, de la punctul de recoltare la centrul de prelucrare industrialã al unitãţii;
b) transportul oţetului din vin;
c) transportul tescovinei din struguri, atunci când acest transport este însoţit de un buletin de livrare, în condiţii determinate şi sub control;
d) transportul produselor conţinute în recipiente cu un volum nominal de maximum 5 litri, atunci când cantitatea totalã transportatã nu depãşeşte:
- 5 litri, dacã este vorba despre distilate de vin, must de struguri concentrat, rectificat sau nu;
- 60 de litri pentru toate celelalte produse;
e) transportul vinurilor sau al sucului de struguri destinat reprezentanţelor diplomatice, consulatelor şi organismelor similare, în limita scutirilor care le sunt acordate;
f) transportul de vin sau de suc de struguri care nu este destinat vânzãrii sau care se aflã la bordul navelor, aeronavelor şi trenurilor pentru a fi consumat la bord;
g) transportul de vin şi de must de struguri parţial fermentat efectuat de un particular, destinat consumului familial, atunci când cantitatea transportatã nu depãşeşte 60 de litri;
h) transportul unui produs destinat experimentelor ştiinţifice sau tehnice, atunci când cantitatea totalã transportatã nu depãşeşte 100 de litri;
i) transportul de mostre comerciale;
j) transportul de mostre destinate unui serviciu sau unui laborator oficial.
ART. 4
(1) Documentul de însoţire se poate folosi numai pentru o singurã operaţiune de transport.
(2) Atunci când se constatã cã un transport, pentru care se cere un document de însoţire, se efectueazã fãrã acest document sau pe baza unui document care conţine indicaţii false, eronate sau incomplete, autoritatea competentã ia mãsurile corespunzãtoare privind evidenţa produselor vitivinicole.
ART. 5
În cazul în care în cursul transportului se produce un caz de forţã majorã sau accident neprevãzut, care poate antrena fie fracţionarea, fie pierderea unei pãrţi sau a totalitãţii încãrcãturii pentru care se cere un document de însoţire, transportatorul solicitã autoritãţii competente din locul în care s-a produs cazul de forţã majorã sau accidentul neprevãzut sã elibereze un proces-verbal de constatare a faptelor.
ART. 6
(1) Persoanele fizice sau juridice care deţin produse vitivinicole în scopul comercializãrii au obligaţia de a ţine registre de evidenţã.
(2) Nu sunt obligaţi sã ţinã registre de evidenţã:
a) detailiştii care exercitã o activitate comercialã privind vânzarea directã în cantitãţi mici la consumator;
b) vânzãtorii de bãuturi consumate exclusiv pe loc;
c) producãtorii de oţet din vin.
ART. 7
(1) Registrele de evidenţã sunt:
- registrul de intrãri-ieşiri pentru produse vitivinicole în vrac, prevãzut în anexa nr. 3 care face parte integrantã din prezentul ordin;
- registrul practicilor şi tratamentelor oenologice, prevãzut în anexa nr. 4 care face parte integrantã din prezentul ordin;
- registrul de intrãri-ieşiri pentru utilizarea alcoolului şi zaharozei în practicile oenologice, prevãzut în anexa nr. 5 care face parte integrantã din prezentul ordin;
- registrul de îmbuteliere, prevãzut în anexa nr. 6 care face parte integrantã din prezentul ordin.
(2) Registrele de evidenţã sunt completate de cãtre producãtori, persoane fizice sau juridice, şi sunt compuse din foi fixe, numerotate în ordine şi ştampilate de cãtre Inspecţia de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din cadrul direcţiilor pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti.
(3) Registrele de evidenţã sunt pãstrate la sediul producãtorului.
(4) Producãtorii au obligaţia sã îşi stabileascã procentul maxim de pierderi care rezultã din evaporarea în cursul depozitãrii sau din diferitele operaţiuni tehnologice.
ART. 8
(1) În registrele de practici şi tratamente oenologice se evidenţiazã urmãtoarele operaţiuni:
a) ridicarea potenţialului alcoolic al vinurilor;
b) acidifierea;
c) dezacidifierea;
d) îndulcirea;
e) adaosul de alcool pentru producerea unor vinuri speciale;
f) îmbutelierea.
(2) Pentru fiecare dintre operaţiunile menţionate la alin. (1) se consemneazã:
a) operaţiunea efectuatã şi data acesteia;
b) natura şi cantitãţile produselor utilizate;
c) cantitatea de produs obţinutã prin aceastã operaţiune;
d) canitatea produsului utilizat;
e) denumirea produselor înainte şi dupã aceastã operaţiune, conform legislaţiei în vigoare;
f) identificarea recipientelor în care se aflau produsele înscrise în registrele de evidenţã înaintea operaţiunii şi dupã aceasta;
g) în cazul îmbutelierii, numãrul buteliilor şi volumul acestora.
ART. 9
Producãtorii sunt obligaţi sã ţinã evidenţa urmãtoarelor produse folosite în practicile oenologice:
a) zaharozã;
b) must de struguri concentrat;
c) must de struguri concentrat rectificat;
d) produse utilizate pentru acidifiere;
e) produse utilizate pentru dezacidifiere;
f) alcooluri şi distilate de vin.
ART. 10
(1) Registrele de intrãri-ieşiri trebuie încheiate o datã cu bilanţul anual.
(2) În cadrul bilanţului anual se efectueazã inventarul stocurilor.
(3) Stocurile existente trebuie sã fie înscrise ca "intrare" în registre la o datã ulterioarã bilanţului anual.
(4) Dacã în bilanţul anual apar diferenţe între stocul teoretic şi stocul efectiv, acest lucru trebuie evidenţiat în situaţiile încheiate.
ART. 11
Înregistrãrile în registrele de intrãri-ieşiri se realizeazã astfel:
a) pentru intrãri, cel târziu în ziua lucrãtoare dupã data recepţionãrii şi pentru ieşiri, cel târziu în a treia zi lucrãtoare dupã data expedierii;
b) pentru cele menţionate în art. 8 şi 9, cel târziu în prima zi lucrãtoare dupã data operãrii şi pentru cele privind îmbogãţirea, în aceeaşi zi.
ART. 12
Documentele de însoţire şi registrele de evidenţã trebuie sã fie pãstrate minimum 5 ani de la încheierea anului calendaristic în cursul cãruia au fost întocmite.
ART. 13
Prevederile prezentului ordin intrã în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sârbu

Bucureşti, 9 aprilie 2004.
Nr. 234.

ANEXA 1


DOCUMENT
de însoţire a produselor vitivinicole

──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────
1. Expeditor (denumirea/numele; │
sediul/adresa/codul SIRUTA) │ 2. Numãrul de referinţã



Semnãtura/ştampila │



├────────────────────────────────
CF/CNP │ 4. Autoritatea competentã la
│ locul descãrcãrii




──────────────────────────────────────────────┤
3. Destinatar (denumirea/numele; │
sediul/adresa/codul SIRUTA) │


├────────────────────────────────
│6. Data expedierii



──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────────────
5. Transportatorul (denumirea/numele; │7. Locul livrãrii
sediul/adresa/codul SIRUTA) │


──────────────────────────────────────────────┴───────────────┬────────────────
8. Descrierea produsului │ 9. Cantitatea


──────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────
10. Informaţii suplimentare


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
11. Certificate (privind anumite vinuri)


──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────────────
12. Verificarea autoritãţii competente │ 13. Societatea semnatarã şi
│ nr. de telefon
├────────────────────────────────
│ 14. Numele semnatarului
├────────────────────────────────
│ Locul şi data
├────────────────────────────────
│ Semnãtura/ştampila
──────────────────────────────────────────────┴────────────────────────────────



ANEXA 2

INSTRUCŢIUNI
de completare a documentului de însoţire a produselor vitivinicole

1. Produsele vitivinicole sunt cele prevãzute în anexa nr. 1 la Legea viei şi vinului în sistemul organizãrii comune a pieţei vitivinicole nr. 244/2002.
2. a) Documentul de însoţire a produselor vitivinicole se completeazã şi se înregistreazã în 4 exemplare, dintre care un exemplar rãmâne la expeditor, un exemplar însoţeşte transportul, se depune şi se înregistreazã la destinatar.
b) Lunar, dar nu mai târziu de data de 10 a lunii urmãtoare, unitãţile expeditoare întocmesc un centralizator al documentelor de însoţire a produselor vitivinicole livrate, centralizator care, însoţit de câte un exemplar din fiecare document de însoţire, se înainteazã Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol şi Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri în situaţia când s-au efectuat livrãri de vinuri cu denumire de origine controlatã.
3. Numãrul de referinţã (rubrica nr. 2) este numãrul facturii sau numãrul din registrul de intrãri-ieşiri al expeditorului.
4. Autoritatea competentã (rubrica nr. 4) este reprezentatã de inspectorul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic şi Vitivinicol în a cãrei razã de competenţã este situat destinatarul. Viza inspectorului respectiv se obţine în cel mult 5 zile de la data descãrcãrii.
5. Transportatorul (rubrica nr. 5) trebuie sã aibã specificat: tipul mijlocului de transport utilizat, numãrul de înmatriculare sau numãrul de circulaţie, capacitatea mijlocului de transport.
6. Descrierea produsului (rubrica nr. 8) cuprinde:
a) categoria produsului, corespunzãtoare legislaţiei în vigoare;
b) tãria alcoolicã dobânditã şi cea totalã, exprimatã în % vol. şi zecimi de % vol.;
c) densitatea, exprimatã în g/cmc;
d) conţinutul în zahãr al mustului de struguri concentrat, al mustului de struguri concentrat rectificat şi al sucului de struguri concentrat se exprimã în grame pe litru şi pe kilogram;
e) tãria alcoolicã dobânditã a tescovinei şi drojdiei de vin poate fi, de asemenea, indicatã (opţional) şi se exprimã în litri alcool pur pe hectolitru;
f) toleranţele care sunt permise:
- pentru tãria alcoolicã totalã sau cea dobânditã, o toleranţã de ± 0,2% vol.;
- pentru densitate, o toleranţã de 6 unitãţi în plus sau minus la cea de-a patra zecimalã (± 0,0006);
- pentru conţinutul de zahãr, ± 3%;
g) centrul viticol din care este originar produsul transportat;
h) practicile oenologice aplicate produselor transportate (îmbogãţire, acidifiere, dezacidifiere, adaos de alcool, îndulcire, cupajare etc.)
7. Cantitatea (rubrica nr. 9) se exprimã astfel:
- pentru produse în vrac, cantitatea netã totalã în hectolitri, cu toleranţa admisã de 1,5% din cantitatea netã totalã;
- pentru struguri, must de struguri concentrat, must de struguri concentrat rectificat, suc de struguri concentrat, drojdie de vin, în tone sau kilograme.
8. Informaţii suplimentare (rubrica nr. 10) cuprinde modul de realizare a cupajãrii, astfel:
- s-a adãugat un produs originar dintr-un areal viticol diferit de cel din denumire;
- s-a adãugat un produs obţinut dintr-un sortiment de vin diferit de cel din denumire;
- s-a adãugat un produs recoltat în timpul unui an diferit de cel din denumire.
9. Certificate (privind anumite vinuri - rubrica nr. 11): numãrul certificatului de atestare a dreptului de comercializare a vinului cu denumire de origine controlatã, semnãtura şi ştampila inspectorului Oficiului Naţional al Denumirilor de Origine pentru Vinuri din raza locului de expediere.
10. Verificarea autoritãţii competente (rubrica nr. 12) se referã la inspectorul Inspecţiei de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol în a cãrei razã de competenţã este situat expeditorul. Viza inspectorului respectiv se obţine cu cel mult 10 zile înainte de data expedierii, în urma verificãrii de cãtre acesta a loturilor de produse vitivinicole pregãtite pentru livrare, privind încadrarea acestor loturi în parametrii prevãzuţi de legislaţie pentru fiecare categorie de calitate.
11. Societatea şi numele semnatarului (rubrica nr. 13-14) se referã la destinatar.


ANEXA 3

REGISTRUL
de intrãri-ieşiri pentru produse vitivinicole în vrac


Nr. volum .......

Societatea/persoana (denumire; nume si prenume) ....................
C.F./C.N.P. ........................................................
Localitatea ........................................................
Judetul ............... Cod SIRUTA .................................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ........................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...................

CERTIFICA: Acest registru contine ..... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ........../200.



Inspector I.S.C.T.V. ...........
L.S.


Producator,
L.S.



Nr. pag....001
INTRARI
┌───┬──────────┬──────┬───┬───────┬────────┬────────┬────────┬──────┬──────┬───┐
│ │Docu- │ │Ti-│Musturi│V.D.O.C.│Vin de │ Vinuri │ Alte │Taria │Obs│
│ │mentul │Fur- │pul│ de │ (hl) │cali- │ de │produ-│alco- │ │
│Da-│ de │nizor │si │ stru- │ │tate │ masa │se vi-│olica │ │
│ta │inso- │ │nr.│ guri │ │ cu │ (hl) │tivi- │(% │ │
│ │tire(1) │ │re-│proas- │ │indi- │ │nicole│vol) │ │
│ │ sau │ │ci-│peti │ │catie │ │ │ │ │
│ │factu- │ │pi-│ (hl) │ │geogra- │ │ │ │ │
│ │ra (2) │ │ent│ │ │ fica │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ (hl) │ │ │ │ │
│ ├────┬─────┤ │ ├────┬──┼───┬────┼───┬────┼───┬────┼──┬───┼───┬──┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7 │ 8 │ 9 │10 │ 11 │12 │ 13 │14│15 │ 16│17│ 18│
├───┴────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
│Stoc │ x │ x │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┴────┼─────┼──────┼───┼────┼──┼───┼────┼───┼────┼───┼────┼──┼───┼───┼──┼───┤
│Sold │ x │ x │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────┴──────┴───┴────┴──┴───┴────┴───┴────┴───┴────┴──┴───┴───┴──┴───┘

Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna

Legenda:


2 = Tipul
3 = Nr. Referinta/Seria
6 = Albe
7 = Rosii/Roze
8 = Albe
9 = Rosii/Roze
10 = Albe
11 = Rosii/Roze
12 = Albe
13 = Rosii/Roze
14 = Denumire
15 = Cantitate t/kg/hl
16 = dobandita
17 = totala

Nr. pag....002
IESIRI


┌───┬──────────┬──────┬───┬───────┬────────┬────────┬────────┬──────┬──────┬───┐
│ │Docu- │ │ │Musturi│V.D.O.C.│Vin de │ Vinuri │ Alte │Taria │Obs│
│ │mentul │Desti-│Ti-│ de │ (hl) │cali- │ de │produ-│alco- │ │
│Da-│ de │natar │pul│ stru- │ │tate │ masa │se vi-│olica │ │
│ta │inso- │ │si │ guri │ │ cu │ (hl) │tivi- │(% │ │
│ │tire(1) │ │nr.│proas- │ │indi- │ │nicole│vol) │ │
│ │ sau │ │re-│peti │ │catie │ │(t/kg/│ │ │
│ │factu- │ │ci-│ (hl) │ │geogra- │ │ hl) │ │ │
│ │ra (2) │ │pi-│ │ │ fica │ │ │ │ │
│ │ │ │ent│ │ │ (hl) │ │ │ │ │
│ ├────┬─────┤ │ ├─┬──┬──┼──┬──┬──┼──┬──┬──┼──┬──┬──┼──┬───┼───┬──┤ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │6│ 7│ 8│ 9│10│11│12│13│14│15│16│17│18│19 │ 20│21│ 22│
├───┴────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
│Stoc │ x │ x │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┬────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┼────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
├───┴────┼─────┼──────┼───┼─┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼───┼───┼──┼───┤
│Sold │ x │ x │ x │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
└────────┴─────┴──────┴───┴─┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴───┴───┴──┴───┘


Nota: A*) - albe; B*) - rosii/roze
Tipul recipientului: butoi, budana, cisterna

Legenda:
--------
2 = Tipul
3 = Nr. Referinta/Seria
6 = A*)
7 = R*)
8 = Pierderi
9 = A*)
10 = R*)
11 = Pierderi
12 = A*)
13 = R*)
14 = Pierderi
15 = A*)
16 = R*)
17 = Pierderi
18 = Denumire
19 = Cantitate
20 = dobandita
21 = totala

ANEXA 4

REGISTRUL
practicilor şi tratamentelor oenologice

Nr. volum .......

Societatea/persoana (denumire; nume si prenume) ....................
C.F./C.N.P. ........................................................
Localitatea ........................................................
Judetul ............... Cod SIRUTA .................................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ........................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...................

CERTIFICA: Acest registru contine ..... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, stampilate si vizate la data de ........../200.



Inspector I.S.C.T.V. ...........
L.S.

Producator,
L.S.


Practici si tratamente oenologice - Ridicarea potentialului alcoolic al
vinurilor
┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐
│ │ │ │ │ │ Adaos de zaharoza/must │ │ │
│ │ │ │ │ │ de struguri concentrat/ │ │ │
│ │ │ │ │ │ must de struguri │ │ │
│ │ │ │ │ │ concentrat rectificat │ │ │
│Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ │
│ │initial │si │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ si │Ob- │
│ │ │nr. │(hl) │dobandita│ adaugata │Pro- │Canti-│ Taria│ nr. │ser-│
│ │ │reci-│ │ %vol │ │dusul│tatea │ alc. │reci-│va- │
│ │ │pient│ │ ├─────┬────┤final│ hl │totala│pient│tii │
│ │ │ │ │ │Doz│To- │ │ │%vol │ │ │
│ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Kg; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │hl │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘

Practici si tratamente oenologice - Acidifere/dezacidifere

┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬─────────┬─────────────────────────┬─────┐
│ │ │ │ │ │ │ Operatiunea │ │
│ │ │ │ │ │Felul │ tehnologica │ │
│Data│Produsul│Tipul│Canti-│Aciditate│opera- ├──────────┬──────┬───────┤ │
│ │initial │si │tatea │ totala │tiunii │Cantitatea│ │Acidi- │Tipul│
│ │ │nr. │(hl) │initiala,│Acidi- │ adaugata │Canti-│tate │ si │
│ │ │reci-│ │in acid │fiere-A │ │tate │totala │reci-│
│ │ │pient│ │tartric │Dezaci- ├─────┬────┤ hl │finala,│pient│
│ │ │ │ │ g/l │difiere-D│Doza │To- │ │ in │ │
│ │ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │acid │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ kg │ │tartric│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ g/l │ │
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────────┼─────┼────┼──────┼───────┼─────┤
└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────────┴─────┴────┴──────┴───────┴─────┘

Practici si tratamente oenologice - Indulcirea vinurilor

┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐
│ │ │ │ │ │Adaos de must de struguri/ │ │ │
│ │ │ │ │ │must de struguri concentrat/ │ │ │
│ │ │ │ │ │must de struguri concentrat │ │ │
│ │ │ │ │ │ rectificat │ │ │
│Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ │
│ │initial │si │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ si │Ob- │
│ │ │nr. │(hl) │dobandita│ adaugata │Pro- │Canti-│ Taria│ nr. │ser-│
│ │ │reci-│ │ %vol │ │dusul│tatea │ alc. │reci-│va- │
│ │ │pient│ │ ├─────┬────┤final│ hl │totala│pient│tii │
│ │ │ │ │ │Doza │To- │ │ │%vol │ │ │
│ │ │ │ │ │ g/l │tala│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │Kg; │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │hl │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼─────┼────┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴─────┴────┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘

Practici si tratamente oenologice - Adaosul de alcool etilic de origine
viticola sau agricola/distilat de vin

┌────┬────────┬─────┬──────┬─────────┬──────────────────────────────┬─────┬────┐
│ │ │ │ │ │ Produslu final │ │ │
│Data│Produsul│Tipul│Canti-│ Taria ├──────────┬─────┬──────┬──────┤Tipul│ │
│ │initial │si │tatea │alcoolica│Cantitatea│ │ │ │ si │Ob- │
│ │ │nr. │(hl) │dobandita│de alcool │Denu-│Canti-│ Taria│ nr. │ser-│
│ │ │reci-│ │ %vol │ adaugata │mirea│tatea │ alc. │reci-│va- │
│ │ │pient│ │ ├──────┬───┤pro- │(hl) │totala│pient│tii │
│ │ │ │ │ │Taria │hl │dusu-│ │%vol │ │ │
│ │ │ │ │ │ alc. │ │lui │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │%vol │ │ │ │ │ │ │
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
├────┼────────┼─────┼──────┼─────────┼──────┼───┼─────┼──────┼──────┼─────┼────┤
└────┴────────┴─────┴──────┴─────────┴──────┴───┴─────┴──────┴──────┴─────┴────┘



ANEXA 5

REGISTRUL
de intrãri-ieşiri pentru utilizarea alcoolului
şi zaharozei în practicile oenologice

Nr. volum .......

Societatea/persoana (denumire; nume si prenume) ....................
C.F./C.N.P. ........................................................
Localitatea ........................................................
Judetul ............... Cod SIRUTA .................................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ........................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...................

CERTIFICA: Acest registru contine ..... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ........../200.

Inspector I.S.C.T.V. ...........
L.S.

Producator,
L.S.


Nr. pag.....001
INTRARI
┌─────┬────────┬────────┬─────────┬──────────────────────────────┬────────┬────┐
│ Data│Produsul│Furnizor│Nr. doc. │ Alcool etilic │Zaharoza│ │
│ │ │ │insotire/│ │ │ │
│ │ │ │factura │ │ │ │
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┬──────────┬──────┼────────┤Ob- │
│ │ │ │ │Tipul si nr.│Taria alc.│Canti-│ Canti- │ser-│
│ │ │ │ │ recipient │ %vol │tatea │ tatea │va- │
│ │ │ │ │ │ │ hl │ kg │tii │
├─────┴────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
│Stoc │ x │ x │ │ │ │ │ │
├─────┬────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┼────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
├─────┴────────┼────────┼─────────┼────────────┼──────────┼──────┼────────┼────┤
│Sold │ x │ x │ │ │ │ │ │
└──────────────┴────────┴─────────┴────────────┴──────────┴──────┴────────┴────┘

Nr. pag.....002
IESIRI
┌─────┬────────────────┬─────────────────────────────────────────┬─────────────┐
│ Data│ Operatiunea │ Alcool etilic │ Zaharoza │
│ │tehnologica*) ├────────────────┬───────────┬────────────┼─────────────┤
│ │ │ Tipul si nr.│ Taria alc.│ Cantitatea │ Cantitatea │
│ │ │ recipient │ %vol │ hl │ kg │
├─────┴────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
│Stoc x │ x │ │ │ │
├─────┬────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┼────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
├─────┴────────────────┼────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────┤
│Sold x │ x │ │ │ │
└──────────────────────┴────────────────┴───────────┴────────────┴─────────────┘


*) Conform art. 8 din prezentul ordin

ANEXA 6

REGISTRUL
de îmbuteliere

Nr. volum .......

Societatea/persoana (denumire; nume si prenume) ....................
C.F./C.N.P. ........................................................
Localitatea ........................................................
Judetul ............... Cod SIRUTA .................................
Nr. din Registrul Industriilor Vitivinicole ........................
Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala ...................

CERTIFICA: Acest registru contine ..... pagini fixe, numerotate consecutiv incepand de la nr. 001, respectiv paginile fara sot pentru intrari si paginile cu sot pentru iesiri, stampilate si vizate la data de ........../200.

Inspector I.S.C.T.V. ...........
L.S.

Producator,
L.S.


Nr. pag.....001
INTRARI
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ IMBINATATIRE │
├─────┬───────────┬──────────┬───────────────────────┬────────┬────────────────┤
│Data │ Denumirea│ Tipul si │ Cantitatea (I) │ Numarul│ Capacitatea │
│ │ produsului│ nr. ├───────┬─────┬─────────┤ de │ unitara │
│ │ │recipient │ Rosii/│ Albe│ Pierderi│ butelii│ (capacitatea/ │
│ │ │ │ Roze │ │ (litri) │ │ butelie) │
├─────┴───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
│ Stoc │ │ │ │ │ │ │
├─────┬───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
├─────┴───────────┼──────────┼───────┼─────┼─────────┼────────┼────────────────┤
│Sold │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┴──────────┴───────┴─────┴─────────┴────────┴────────────────┘

Nr. pag.....002
IESIRI
┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ LIVRARI │
├─────┬───────────┬───────────────┬─────────────────┬─────────┬────────────────┤
│Data │ Denumirea│ Documentul │ Cantitatea │ Nr. lot │ Observatii │
│ │ produsului│ de │(numar butelii) │ │ │
│ │ │ insotire/ ├───────┬─────────┤ │ │
│ │ │ factura │ Rosii/│ Albe │ │ │
│ │ │ │ Roze │ │ │ │
├─────┼───────────┼─────┬─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
│ │ │Tipul│Nr. refe-│ │ │ │ │
│ │ │ │rinta/ │ │ │ │ │
│ │ │ │Seria │ │ │ │ │
├─────┴───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
│ Stoc │ x │ x │ │ │ │ │
├─────┬───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┼───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
├─────┴───────────┼─────┼─────────┼───────┼─────────┼─────────┼────────────────┤
│Sold │ x │ x │ │ │ │ │
└─────────────────┴─────┴─────────┴───────┴─────────┴─────────┴────────────────┘


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016