Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Având în vedere prevederile art. 7 din Legea nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, precum şi ale art. 13 şi 14 din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 934/2005, în baza Referatului nr. 89.229 din 31 martie 2006 al Direcţiei generale implementare politici sectoriale şi de piaţă şi al Direcţiei generale dezvoltare rurală, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 155/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emite următorul ordin: ART. I Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 100/2006 pentru aprobarea Listei obiectivelor de investiţii, criteriile tehnice de acordare, precum şi plafonul maxim al creditelor ce se acordă în anul 2006, în condiţiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investiţiilor în agricultură, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 185 din 27 februarie 2006, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezentul ordin. ART. II Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, Gheorghe Flutur Bucureşti, 6 aprilie 2006. Nr. 233. ANEXA 1 (Anexa nr. 1 la Ordinul nr. 100/2006) LISTA obiectivelor de investiţii şi plafoanele maxime stabilite pentru cofinanţarea acestora în anul 2006 din credite acordate în condiţiile Legii nr. 231/2005 1. Obiective de investiţii în cadrul măsurii 1.1. Îmbunătăţirea prelucrării şi marketingului produselor agricole şi piscicole din Programul SAPARD şi plafonul maxim de creditare a acestora
┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ │Plafon maxim de │
│ │creditare │
│ SUBMĂSURI │ │
│ │conform │
│ │ Legii nr. │
│ │231/2005 │
│ │ │
│ │Euro │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Carne │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Lapte şi produse lactate │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Vin │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Fructe, legume şi cartofi │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Peşte şi produse piscicole │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Plante textile │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Cereale │ │
│ │750.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Oleaginoase │ │
│ │750.000 │
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘
2. Obiective de învestiţii în cadrul măsurii 3.1. Investiţii în exploataţii agricole din Programul SAPARD şi plafonul maxim de creditare a acestora
┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ │Plafon maxim de │
│ │creditare │
│ SUBMĂSURI │ │
│ │conform │
│ │ Legii nr. │
│ │231/2005 │
│ │ │
│ │Euro │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Culturi de câmp │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Horticultura (din care din floricultură 1,5%) │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Viticultură │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Pomicultură │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Sere │ │
│ │250.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Ferme de vaci de lapte/bivoliţe │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Creştere şi îngrăşare taurine │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Ferme de oi/capre │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Îngrăşătorii de berbecuţi │ │
│ │100.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Ferme de porci │ │
│ │150.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Ferme de păsări │ │
│ │200.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Alte ferme vegetale şi de creştere a animalelor │ │
│şi păsărilor specializate în obţinerea de │ │
│produse │100.000 │
│pentru consumul uman │ │
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘
3. Obiective de investiţii în cadrul măsurii 3.4. Dezvoltarea şi diversificarea activităţilor economice care să genereze activităţi multiple şi venituri alternative din Programul SAPARD şi plafonul maxim de creditare a acestora.
┌────────────────────────────────────────────────┬─────────────────┐
│ │Plafon maxim de │
│ │creditare │
│ SUBMĂSURI │ │
│ │conform │
│ │ Legii nr. │
│ NICO │231/2005 │
│ │ │
│ │Euro │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Servicii agricole │ │
│ │100.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Acvacultură │ │
│ │250.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Alte tipuri de activităţi turistice în spaţiul │ │
│rural │ │
│ │100.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Activităţi meşteşuguri procesarea lemnului, │ │
│obiecte artizanale manuale, olărit, brodat, │ │
│împletit, pielărie, papură şi răchită, │ │
│instrumente muzicale │100.000 │
│ │ │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│ │ │
│ │ │
│ │100.000 │
│Alte activităţi: │ │
│- sericicultură │100.000 │
│- apicultură │ │
│- cultivarea ciupercilor │100.000 │
│- procesarea ciupercilor │ │
│- procesarea fructelor de pădure şi de arbuşti │100.000 │
│fructiferi │ │
│- procesarea plantelor medicinale şi aromatice │ │
│- melci şi broaşte │100.000 │
│ │ │
│ │100.000 │
│ │ │
│ │100.000 │
├────────────────────────────────────────────────┼─────────────────┤
│Procesarea, la nivelul fermei, a produselor │ │
│tradiţionale şi/sau ecologice │250.000 │
│ │ │
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────────┘
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.