Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 233 din 14 martie 2006  pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 233 din 14 martie 2006 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical si a instructiunilor privind utilizarea si modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza carora se acorda indemnizatii asiguratilor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 254 din 21 martie 2006
Având în vedere Referatul de aprobare nr. 8.105/517/2006 al Ministerului Sãnãtãţii şi al Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
în temeiul <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, al <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi al <>Hotãrârii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

ministrul sãnãtãţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emit urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã modelul unic al certificatului de concediu medical, ca imprimat cu regim special, care constituie ordin de platã şi în baza cãruia se acordã indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 2
Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate asigurã îndeplinirea procedurilor prevãzute de lege privind tipãrirea certificatelor de concediu medical, formulare ce conţin elemente de protecţie împotriva falsificãrii şi contrafacerii, potrivit tuturor elementelor prevãzute în anexa nr. 1, înserierea acestora, numerotarea filelor carnetelor cuprinzând certificate de concediu medical, precum şi distribuirea acestora.
ART. 3
(1) Se aprobã Instrucţiunile privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor de concediu medical, cuprinse în anexa nr. 2.
(2) Aplicarea prevederilor instrucţiunilor prevãzute la alin. (1) este obligatorie.
ART. 4
Medicul care elibereazã certificatul de concediu medical este responsabil de realitatea datelor înscrise în rubricile completate. Necompletarea rubricilor conform instrucţiunilor prezentului ordin şi/sau completarea eronatã a acestora atrag neplata indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate.
ART. 5
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 6
(1) Prevederile prezentului ordin se aplicã de la data publicãrii în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(2) Formularele de certificate de concediu medical în formatul aprobat prin Ordinul ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei şi al ministrului sãnãtãţii nr. 399/974/2004 pentru aprobarea instrucţiunilor privind completarea şi eliberarea certificatelor de concediu medical pe baza cãrora se acordã indemnizaţii asiguraţilor din sistemul asigurãrilor sociale de stat se utilizeazã pânã la epuizarea stocului existent, dar nu mai târziu de 30 iunie 2006.

Ministrul sãnãtãţii,
Gheorghe Eugen Nicolãescu

Preşedintele Casei Naţionale
de Asigurãri de Sãnãtate,
Cristian Vlãdescu

ANEXA 1

NOTA(CTCE)
Formularul cu regim special al Certificatului de concediu medical se gaseste in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 254 din 21 martie 2006 la pagina 23. (a se vedea imaginea asociata).

COD DE INDEMNIZAŢIE DE ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE


01 Boalã obişnuitã ...... 75%
02* Accident în timpul deplasãrii la/de la locul de muncã ..... 100%/80%
03* Accident de muncã ..... 100%/80%
04* Boalã profesionalã ..... 100%/80%
05 Boalã infectocontagioasã din grupa A ..... 100%
06 Urgentã medico-chirurgicalã ..... 100%
07 Carantinã ..... 75%
08 Sarcinã şi lãuzie ..... 85%
09 Îngrijire copil bolnav în vârstã de pânã la 7 ani
sau copil cu handicap pentru afecţiuni intercurente,
pânã la împlinirea vârstei de 18 ani ..... 85%
10 Reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru .... Fãrã a
depãşi 25% din
baza de calcul
11 Trecerea temporarã în alta muncã .... Fãrã a
depãşi 25% din
baza de calcul
12 Tuberculoza ..... 100%
13 Boalã cardiovascularã ..... 75%
14 Neoplazii, SIDA ..... 100%
15 Risc maternal ..... 75%
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────

- Plãtitorul se obligã sã respecte confidenţialitatea diagnosticului
- Persoana asiguratã sau reprezentantul legal sau mandatarul desemnat
prin procurã se obligã sã anunţe plãtitorul despre acordarea concediului
medical şi sã depunã certificatul de concediu medical pânã cel mai
târziu la data de 5 a lunii urmãtoare celei pentru care a fost acordat
concediul medical
- Calculul indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate se efectueazã
conform normelor legale în vigoare
- Pentru codurile de indemnizaţie 02, 03, 04, 10 confirmate prin Avizul
casei teritoriale de pensii sau Avizul direcţiei de sãnãtate publicã,
precum şi pentru codul de indemnizaţie 11 certificatele se depun la
casele teritoriale de pensii

┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ OBSERVAŢII: │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2


INSTRUCŢIUNI
privind utilizarea şi modul de completare a certificatelor
de concediu medical

I. Dispoziţii generale
ART. 1
Acordarea certificatului de concediu medical se face pe formularul cu regim special descris în anexa nr. 1 de cãtre orice medic cu autorizaţie de liberã practicã valabilã care a încheiat o convenţie în acest sens cu casele de asigurãri de sãnãtate, prin reprezentantul sãu legal, şi care are în îngrijire bolnavul, denumit în continuare medic curant.
ART. 2
Perioadele de timp pentru care se pot acorda certificate de concediu medical sunt cele prevãzute în <>Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 şi în normele de aplicare a acesteia.
ART. 3
(1) Certificatele de concediu medical se completeazã în 3 exemplare, cu respectarea tuturor elementelor prevãzute de formular.
(2) Certificatele de concediu medical vor fi tipãrite pe hârtie autocopiantã în 3 culori: alb, roz şi verde.
(3) Exemplarele 1 (alb) şi 2 (roz) se înmâneazã pacientului sau, dupã caz, persoanei care îl reprezintã, care are obligaţia de a le depune la plãtitor, în termenul stabilit de lege.
(4) Exemplarul 3 (verde) al certificatului de concediu medical nu se desprinde de cotorul carnetului de certificate medicale şi va rãmâne arhivat la medicul care îl elibereazã.
(5) Exemplarul 2 al tuturor certificatelor de concediu medical pe baza cãrora au fost înregistrate indemnizaţiile în "Declaraţia privind obligaţiile de platã cãtre bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate pentru contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii" va fi depus lunar de cãtre angajator la casa de asigurãri de sãnãtate în a cãrei razã administrativ-teritorialã îşi are sediul sau domiciliul, odatã cu aceastã declaraţie sau, dupã caz, odatã cu declaraţia nominalã rectificativã corespunzãtoare lunii pentru care au fost acordate. Excepţie fac certificatele de concediu medical care poartã codurile de indemnizaţie 02, 03, 04, 10, confirmate prin avizul casei teritoriale de pensii sau avizul direcţiei de sãnãtate publicã, precum şi certificatele de concediu medical care poartã codul de indemnizaţie 11 şi care se depun direct la casele teritoriale de pensii.
(6) Exemplarul 1 rãmâne la angajator, ataşat la fişa angajatului, şi va fi vizat, dupã caz, de medicul de întreprindere, în cazul asiguraţilor salariaţi.
ART. 4
În situaţia în care în interiorul carnetului de concedii medicale existã formulare greşit tipãrite, incomplete sau completate greşit de cãtre medic, se va scrie "Anulat" pe formular şi acesta nu va fi decupat din carnet. Aceste file vor fi pliate, rãmânând în carnet. Pe verso-ul cotorului ultimei file a carnetului de certificate medicale se va preciza: "Acest carnet conţine ..... file (în cifre şi în litere) de la numãrul .... la numãrul .... şi .... file anulate."
ART. 5
Certificatele de concediu medical vor fi tipizate pe hârtie, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 1, şi vor fi broşate în carnete de câte 50 de file.
ART. 6
Fiecare certificat de concediu medical va fi înseriat şi numerotat conform instrucţiunilor Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate.
ART. 7
(1) Carnetele înseriate şi numerotate vor fi distribuite de cãtre fiecare casã de asigurãri de sãnãtate, în funcţie de necesitãţi, pentru o perioadã de o lunã, fiecãrei unitãţi sanitare cu care a încheiat o convenţie în acest sens.
(2) Gestionarea carnetelor de certificate de concediu medical la nivelul caselor de asigurãri de sãnãtate se va face potrivit reglementãrilor legale în vigoare.
(3) Achiziţia formularelor de certificate de concediu medical se va face de cãtre reprezentantul legal al unitãţii sanitare sau de cãtre delegatul acestuia, pe baza facturii fiscale.
ART. 8
(1) Unitãţile sanitare menţionate la art. 7 alin. (1) îşi vor asigura contra cost şi la cerere carnetele respective de la casele de asigurãri de sãnãtate cu care au încheiat o convenţie în acest sens, având obligaţia de a-şi organiza modul de gestionare şi evidenţã a carnetelor de certificate de concediu medical, precum şi modul de pãstrare a carnetelor epuizate.
(2) Pentru unitãţile sanitare care au mai mulţi medici angajaţi, distribuirea şi arhivarea certificatelor se fac în baza unui tabel centralizator care conţine urmãtoarele rubrici obligatorii: numele medicului, data repartizãrii carnetului/carnetelor; seria (cu numerele) carnetului/ carnetelor repartizate; semnãtura de primire, parafa medicului; data returnãrii în arhivã a exemplarului 3; seria (cu numãrul) certificatelor de concediu medical returnate (exemplarul 3); semnãtura de returnare şi parafa medicului.
(3) Înregistrarea certificatelor de concediu medical eliberate asiguraţilor se va face în documentele medicale primare, pentru fiecare certificat de concediu medical în parte, dupã cum urmeazã:
a) se noteazã seria şi numãrul certificatului de concediu medical eliberat în Registrul de consultaţii la rubrica "Tratamente", pentru consultaţiile acordate în ambulatoriu;
b) pentru medicii de familie care vizeazã certificatul de concediu medical eliberat de cãtre alt medic, se consemnezã în Registrul de consultaţii la rubrica "Tratamente", precum şi în fişa pacientului: seria şi numãrul certificatului de concediu medical vizat şi codul de diagnostic;
c) la externarea pacientului din spital, se noteazã seria şi numãrul certificatului de concediu medical în epicrizã şi în scrisoarea medicalã.
ART. 9
(1) Eliberarea certificatului de concediu medical se va face pe baza adeverinţei de la plãtitor, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A, prevãzute în lista aprobatã prin hotãrâre a Guvernului.
(2) Plãtitorul va menţiona în adeverinţã, în mod obligatoriu, numãrul de zile de concediu de incapacitate temporarã de muncã avute în ultimele 12 luni.
ART. 10
(1) În caz de pierdere a certificatului de concediu medical, medicii pot elibera un duplicat la cererea plãtitorului sau a asiguratului, menţionându-se distinct "DUPLICAT".
(2) În cazul în care angajatorul respinge la platã un certificat de concediu medical datoritã completãrii greşite constatate de cãtre medicul de întreprindere, medicul care a eliberat certificatul de concediu medical poate efectua modificãri pe formularul eliberat, confirmate prin semnãturã şi parafã, sau poate elibera un duplicat în care menţioneazã, la data acordãrii, data când a efectuat modificarea, specificând "DUPLICAT" şi ataşând certificatul de concediu medical anulat la exemplarul 3 al noului formular.

II. Modul de completare a certificatelor de concediu medical

A. Completarea rubricilor de cãtre medicul curant

ART. 11
Luat în evidenţã de medicul de familie: în cazul în care certificatul de concediu medical a fost eliberat de cãtre un alt medic din ambulatoriul de specialitate sau din spital, medicul de familie va nota în fişa pacientului şi în Registrul de consultaţii seria şi numãrul certificatului vizat şi codul de diagnostic.
ART. 12
Urgenţe medico-chirurgicale/Boli infectocontagioase din grupa A: medicii care elibereazã certificate de concediu medical vor semna şi vor aplica parafa numai pentru bolile şi urgenţele medico-chirurgicale şi vor completa numãrul corespunzãtor din lista de urgenţe medico-chirurgicale şi boli infectocontagioase din grupa A, aprobatã prin hotãrâre a Guvernului.
ART. 13
Iniţial/În continuare: se va indica de cãtre medicul care elibereazã certificatul de concediu medical dacã acesta este "Iniţial" sau "În continuare", bifându-se cu "X" cãsuţa corespunzãtoare, dupã caz. Prin certificat de concediu medical iniţial se înţelege orice certificat de concediu medical care nu prelungeşte un concediu medical anterior sau orice certificat de concediu medical care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru afecţiuni diferite. Prin certificat de concediu medical în continuare se înţelege orice certificat care prelungeşte un concediu medical anterior neîntrerupt pentru aceeaşi afecţiune.
ART. 14
Valabil pentru luna: se va înscrie luna pentru care s-a acordat concediul medical.
Se va avea în vedere ca certificatul de concediu medical eliberat sã nu depãşeascã luna în curs.
În cazul în care durata concediului medical acordat asiguratului pentru aceeaşi afecţiune depãşeşte luna în curs, pentru diferenţa de zile se va elibera un nou certificat de concediu medical, cu indicativul "În continuare".
ART. 15
Cod indemnizaţie: pentru codul de diagnostic care a determinat eliberarea certificatului de concediu medical se va înscrie codul corespunzãtor al indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate (1-15), în cifre şi litere, conform specificaţiilor de pe verso-ul certificatului de concediu medical.
Se completeazã cu cod 08 - Sarcinã şi lãuzie - numai pentru concediul de maternitate de 126 de zile calendaristice, nu şi pentru alte afecţiuni apãrute pânã în luna a 7-a de sarcinã sau, dupã caz, luna a 6-a de sarcinã, pentru persoanele cu handicap care se codificã corespunzãtor cauzei incapacitãţii temporare de muncã.
Se completeazã cu cod 15 - Risc maternal - în cazul acordãrii concediului de risc maternal, conform prevederilor <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 96/2003 privind protecţia maternitãţii la locurile de muncã, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 25/2004 , cu modificãrile ulterioare.
În cazul completãrii codului 07 - Carantinã -, medicul curant care elibereazã certificatul de concediu medical va înscrie în rubrica "Observaţii" de pe verso-ul formularului numãrul certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sãnãtate publicã judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, şi durata perioadei de carantinã.
În cazul completãrii codului 10 - Reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru -, în scopul prevenirii îmbolnãvirilor şi recuperãrii capacitãţii de muncã medicul curant care elibereazã certificatul de concediu medical va înscrie în rubrica "Avizul medicului expert" numãrul şi data avizului dat de medicul expert al asigurãrilor sociale. Totodatã, se vor menţiona şi numele, prenumele şi codul de parafã al medicului expert care a avizat.
ART. 16
Asigurat în evidenţã la C.A.S.: se va nota casa de asigurãri de sãnãtate în evidenţa cãreia se aflã asiguratul.
ART. 17
Numele şi prenumele: se vor înscrie numele şi prenumele persoanei asigurate - pacient.
ART. 18
Cod numeric personal: se va înscrie codul numeric personal al asiguratului, format din 13 cifre.
ART. 19
Domiciliu, reşedinţã: se va înscrie adresa completã a pacientului.
ART. 20
Nr. înreg. (RC/FO): se va înscrie numãrul din Registrul de consultaţii pentru pacienţii îngrijiţi în ambulatoriu sau numãrul foii de observaţie pentru pacienţii internaţi.
ART. 21
Ambulator/internat în spital/secţia: pentru consultaţia acordatã în ambulator, se va bara cu o linie sintagma internat. Pentru internarea în spital, se va bara cu o linie termenul "Ambulator" şi se va menţiona secţia din care a fost externat asiguratul.
ART. 22
Concediu medical la externare: se va înscrie numãrul de zile de concediu medical acordat la externarea din spital, completându-se toate coloanele potrivit titulaturii acestora.
ART. 23
Data acordãrii (zi/lunã/an): se înscrie data (zi/lunã/an) la care medicul completeazã şi elibereazã certificatul de concediu medical.
ART. 24
Nr. zile: se va înscrie numãrul zilelor calendaristice de concediu medical, care include atât prima, cât şi ultima zi de concediu medical.
ART. 25
De la (zi/lunã/an) pânã la (zi/lunã/an): se va înscrie data începerii şi data terminãrii concediului medical. În cazul internãrii asiguratului în mai multe secţii, se va înscrie prima zi de internare în spital şi data externãrii.
ART. 26
Cod diagnostic: se va înscrie codul bolii care a determinat incapacitatea temporarã de muncã, recuperarea capacitãţii de muncã, sarcina şi lãuzia sau necesitatea îngrijirii copilului bolnav. Pentru înscrierea codului de diagnostic se va utiliza clasificaţia internaţionalã a maladiilor CIM, revizia a 10-a OMS (CIM - 10) - Lista cu 999 coduri de boalã, în caractere numerice.
La înscrierea codului de boalã se va trece forma clinicã a bolii: acut, subacut, cronic.
În cazul prelungirii unui certificat de concediu medical pentru acelaşi cod de diagnostic, în luna în curs sau în luna urmãtoare, pe noul certificat de concediu medical acordat în continuare se va menţine codul de diagnostic înscris în certificatul de concediu medical iniţial.
Pe certificatul de concediu medical acordat pentru risc maternal nu se înscrie codul de boalã. În caseta "cod de boalã" se înscrie "RM".
ART. 27
Unitatea sanitarã emitentã: se va trece tipul unitãţii sanitare care a eliberat certificatul de concediu medical (ex: CMI, CDT, spital, sanatoriu etc.) şi se va aplica ştampila unitãţii.
ART. 28
Nr. convenţie... cu C.A.S.: se va înscrie numãrul convenţiei încheiate în acest sens cu casa de asigurãri de sãnãtate, precum şi numele casei de asigurãri de sãnãtate cu care a fost încheiatã convenţia.
ART. 29
Medic/Semnãturã/Parafã: cuprinde semnãtura şi parafa medicului care a acordat certificatul de concediu medical.
ART. 30
Medic şef secţie/Semnãturã/Parafã: cuprinde semnãtura şi parafa medicului şef de secţie din secţia de spital de unde a fost externat asiguratul.
ART. 31
CUI: codul unic de înregistrare (codul fiscal) al unitãţii sanitare care a eliberat certificatul de concediu medical.
ART. 32
Cod parafã: se completeazã, în mod obligatoriu, de cãtre medicul care a eliberat certificatul de concediu medical. În cazul în care parafa nu conţine codul şi calitatea medicului, acestea se vor înscrie citeţ.

B. Completarea rubricilor de cãtre plãtitor

ART. 33
Viza plãtitorului: semnãtura plãtitorului privind acceptul la platã a certificatului de concediu medical. În cazul în care se refuzã la platã certificatul de concediu medical, se menţioneazã pe scurt motivul refuzului.
ART. 34
Plãtitor: se va înscrie denumirea completã a plãtitorului. Plãtitor de indemnizaţii de asigurãri sociale de sãnãtate este, dupã caz, angajatorul persoanã juridicã sau fizicã, asimilatul acestuia - agenţia teritorialã de ocupare a forţei de muncã - sau casa de asigurãri de sãnãtate.
Pentru certificatele de concediu medical care poartã codurile de indemnizaţie 02, 03, 04, 10 ca urmare a unui accident de muncã sau boalã profesionalã, confirmate prin avizul casei teritoriale de pensii sau prin avizul direcţiei de sãnãtate publicã, precum şi cele care poartã codul de indemnizaţie 11, care se depun direct la casele teritoriale de pensii, plãtitorul este casa teritorialã de pensii.
Pentru certificatele de concediu medical care poartã codurile de indemnizaţie 02, 03, 04, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale se bifeazã rubrica "100%".
ART. 35
Sediul: se va înscrie adresa completã a plãtitorului.
ART. 36
CUI: se înscrie codul unic de înregistrare a plãtitorului.
ART. 37
Numãr angajaţi: se va înscrie, dupã caz, numãrul de angajaţi (asimilaţi angajaţilor) din luna acordãrii certificatului de concediu medical.
ART. 38
Tip asigurat: se bifeazã, dupã caz, situaţia în care se încadreazã asiguratul. Pentru categoriile de asiguraţi menţionate la <>art. 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005 se bifeazã "Asigurat cu declaraţie de asigurare pentru concedii şi indemnizaţii". Se bifeazã rubrica "Asigurat cu contract de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale" numai în cazul certificatelor de concediu medical care poartã codurile de indemnizaţie 02, 03, 04, 10 ca urmare a unui accident de muncã confirmate prin avizul casei teritoriale de pensii sau prin avizul direcţiei de sãnãtate publicã, precum şi cele care poartã codul de indemnizaţie 11, care se depun direct la casele teritoriale de pensii.
ART. 39
Procent de platã: se bifeazã rubrica corespunzãtoare procentului ce se utilizeazã, conform legii, la calculul indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate acordate în baza certificatului de concediu medical. Rubrica "Prevenire" se bifeazã în cazul indemnizaţiei pentru reducerea timpului de muncã cu 1/4 din durata normalã sau în cazul indemnizaţiei pentru carantinã. În cazul indemnizaţiei pentru carantinã se bifeazã atât rubrica "Prevenire", cât şi rubrica "75%".
ART. 40
Baza de calcul a indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate: se înscrie media veniturilor (inclusiv cele corespunzãtoare perioadelor asimilate stagiului de cotizare) din lunile din care se constituie, conform legii, baza de calcul.
ART. 41
Zile baza de calcul: se înscrie numãrul de zile efectiv lucrate din perioada luatã în considerare la stabilirea bazei de calcul a indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate.
ART. 42
Media zilnicã a bazei de calcul a indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate: se înscrie valoarea ce rezultã din raportul dintre "baza de calcul a indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate" şi "zile baza de calcul".
ART. 43
Cuantumul indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate: se înscrie produsul dintre "media zilnicã a bazei de calcul a indemnizaţiei de asigurãri sociale de sãnãtate" şi procentele prevãzute de lege, multiplicat cu numãrul de zile lucrãtoare de concediu medical.
ART. 44
Indemnizaţie suportatã de cãtre angajator/Indemnizaţie suportatã din bugetul FNUASS pentru concedii şi indemnizaţii/Indemnizaţie suportatã din fondul de asigurare pentru accidente de muncã şi boli profesionale: se înscrie numãrul de zile lucrãtoare, respectiv cuantumul indemnizaţiei, în funcţie de fondul din care se suportã, conform legii, concediul medical.

C. Completarea casetelor referitoare la avizele pentru situaţii speciale

ART. 45
Avizul medicului expert: se va completa de cãtre medicul care elibereazã certificatul de concediu medical, care va înscrie numãrul şi data avizului dat de medicul expert al asigurãrilor sociale în cazurile prevãzute de lege. Totodatã, se vor menţiona numele, prenumele şi codul de parafã al medicului expert care a avizat.
ART. 46
Avizul casei teritoriale de pensii (pentru accidente de muncã) şi avizul direcţiei de sãnãtate publicã (pentru boli profesionale) se obţin prin grija plãtitorului şi confirmã codurile de indemnizaţie de asigurãri sociale de sãnãtate 02, 03, 04 şi 10. În acest caz, certificatele de concediu medical se depun direct la casele teritoriale de pensii din raza administrativ-teritorialã a angajatorului.
ART. 47
Aviz concediu de risc maternal: cuprinde numele, semnãtura şi codul de parafã al medicului de medicina muncii care a participat la evaluarea locului de muncã şi care confirmã riscul maternal.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016