Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 232 din 22 martie 2011  pentru aprobarea conditiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din cadrul unitatilor sanitare propuse a fi reorganizate in camine pentru persoane varstnice, care nu a fost preluat de acestea, in alte unitati sanitare    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 232 din 22 martie 2011 pentru aprobarea conditiilor privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din cadrul unitatilor sanitare propuse a fi reorganizate in camine pentru persoane varstnice, care nu a fost preluat de acestea, in alte unitati sanitare

EMITENT: MINISTERUL SANATATII
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 199 din 22 martie 2011

    Având în vedere:
    - <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cãmine pentru persoanele vârstnice";
    - Referatul de aprobare al Direcţiei organizare şi politici salariale nr. Cs.A. 3.150/2011, în baza prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

    ministrul sãnãtãţii emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    (1) Se aprobã condiţiile privind redistribuirea personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unitãţilor sanitare propuse a fi reorganizate în cãmine pentru persoane vârstnice, care nu a fost preluat de acestea, în alte unitãţi sanitare, în baza criteriilor prevãzute în anexa nr. 1.
    (2) Redistribuirea se realizeazã în baza opţiunii personale.
    (3) În situaţia în care pentru un post vacant existã mai multe opţiuni, redistribuirea se face în ordinea descrescãtoare a punctajelor calculate conform anexei nr. 1.
    ART. 2
    (1) Managerul unitãţii sanitare propuse a fi reorganizatã în cãmin pentru persoane vârstnice, cu avizul autoritãţii administraţiei publice locale, are obligaţia ca pânã la data de 30 martie 2011 sã depunã la direcţia de sãnãtate publicã teritorialã tabelul nominal cu punctajele calculate conform anexei nr. 1, pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cadrul unitãţii sanitare, împreunã cu opţiunea individualã de redistribuire, conform modelului de cerere prevãzut în anexa nr. 2.
    (2) Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitãţile sanitare propuse a fi reorganizate depune la managerul unitãţii sanitare pânã la data de 28 martie 2011 opţiunea de redistribuire potrivit modelului de cerere prevãzut în anexa nr. 2.
    (3) Fişa individualã cu punctajul calculat potrivit criteriilor prevãzute în anexa nr. 1 se completeazã în 3 (trei) exemplare, se semneazã de angajat, iar un exemplar se transmite direcţiei de sãnãtate publicã teritoriale, un exemplar se înmâneazã angajatului şi un exemplar rãmâne la unitate.
    ART. 3
    (1) Unitãţile sanitare şi posturile vacante pe categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialitãţi sunt afişate pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
    (2) Pânã la data de 23 martie 2011, direcţiile de sãnãtate publicã afişeazã la sediul lor posturile vacante la nivel naţional, pe categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialitãţi, pe judeţe şi unitãţi sanitare, şi transmit câte un exemplar fiecãrei unitãţi sanitare propuse a fi reorganizatã în cãmin pentru persoane vârstnice.
    ART. 4
    Redistribuirea personalului de specialitate medicosanitar şi auxiliar sanitar se realizeazã în unitãţi sanitare de pe raza administrativ-teritorialã a judeţului/municipiului Bucureşti unde se aflã unitatea sanitarã reorganizatã în cãmin pentru persoane vârstnice, în termen de 10 zile de la data depunerii tabelului nominal cu punctajele calculate conform anexei nr. 1.
    ART. 5
    (1) În intervalul 10-20 aprilie 2011 se realizeazã redistribuirea în judeţele limitrofe a personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a fost redistribuit potrivit art. 4, precum şi a personalului care nu a fost acceptat de unitãţile sanitare unde a fost redistribuit.
    (2) Redistribuirea potrivit alin. (1) se realizeazã în baza opţiunii personale, depusã în zilele de 11 şi 12 aprilie 2011 la direcţia de sãnãtate publicã pe a cãrei razã administrativteritorialã se aflã unitatea sanitarã solicitatã, potrivit cererii al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, însoţitã de fişa de evaluare individualã, şi a clasificãrii realizate la nivelul judeţului respectiv, care se aprobã prin act administrativ al directorului executiv.
    ART. 6
    (1) Începând cu data de 21 aprilie 2011, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a fost redistribuit potrivit art. 4 şi 5 sau nu a fost acceptat de unitãţile sanitare unde a fost redistribuit, pe baza opţiunii personale, potrivit cererii al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2, poate fi redistribuit pe posturi vacante în alte judeţe, cu excepţia celor prevãzute la art. 4 şi 5.
    (2) Redistribuirea potrivit alin. (1) se realizeazã în baza opţiunii personale, depusã în zilele de 21 şi 26 aprilie 2011 la direcţia de sãnãtate publicã pe a cãrei razã administrativteritorialã se aflã unitatea sanitarã pentru care opteazã, însoţitã de fişa de evaluare individualã, şi a clasificãrii realizate la nivelul judeţului respectiv, aprobatã prin act administrativ al directorului executiv.
    ART. 7
    Clasificarea în baza punctajelor calculate conform anexei nr. 1, întocmitã de fiecare unitate sanitarã al cãrei personal urmeazã a fi redistribuit, se realizeazã la nivelul direcţiilor de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti şi se aprobã prin act administrativ al directorului executiv al direcţiei de sãnãtate publicã la urmãtoarele date:
    a) pe data de 1 aprilie 2011, pentru redistribuirea în acelaşi judeţ cu unitatea sanitarã propusã pentru reorganizare în cãmin pentru persoane vârstnice;
    b) pe data de 13 aprilie 2011, pentru redistribuirea în judeţe limitrofe;
    c) pe data de 27 aprilie 2011, pentru redistribuirea în alte judeţe, cu excepţia celor prevãzute la lit. a) şi b).
    ART. 8
    Redistribuirea personalului de specialitate medicosanitar şi auxiliar sanitar pe unitãţi sanitare şi posturi vacante conform art. 1 alin. (2) şi (3) se realizeazã de direcţiile de sãnãtate publicã judeţene şi a municipiului Bucureşti, dupã cum urmeazã:
    a) în zilele de 4 şi 5 aprilie 2011, pentru redistribuirea în acelaşi judeţ cu unitatea sanitarã propusã pentru reorganizare în cãmin pentru persoane vârstnice;
    b) în zilele de 14 şi 15 aprilie 2011, pentru redistribuirea în judeţe limitrofe;
    c) în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, pentru redistribuirea în alte judeţe, cu excepţia celor prevãzute la lit. a şi b).
    ART. 9
    La finalizarea redistribuirii, direcţia de sãnãtate publicã teritorialã comunicã fiecãrei persoane care a participat la redistribuire unitatea sanitarã solicitatã, funcţia şi punctajul individual realizat.
    ART. 10
    (1) În termen de o zi de la data finalizãrii redistribuirii, respectiv în datele de 6 aprilie 2011, 18 aprilie 2011 şi 2 mai 2011, personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar se prezintã la unitatea sanitarã pentru care a optat.
    (2) În termen de 24 de ore, unitatea sanitarã pentru care s-a optat are posibilitatea de a-şi exprima acceptul sau de a comunica persoanelor care au fost redistribuite imposibilitatea acesteia de a le prelua.
    (3) Preluarea persoanelor care au optat pentru o anumitã unitate sanitarã se face pe funcţii şi în ordinea descrescãtoare a punctajelor individuale realizate.
    ART. 11
    (1) Posturile vacante de medici din unitãţile sanitare clinice din centrele universitare Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Bucureşti, Târgu Mureş, Craiova, Oradea, Sibiu, Arad, Braşov, Constanţa şi Galaţi nu pot fi ocupate ca urmare a redistribuirii, cu excepţia posturilor de medici în specialitatea medicinã de urgenţã, radiologie şi imagisticã medicalã şi anestezie şi terapie intensivã.
    (2) Specialitãţile prevãzute ca excepţie la alin. (1) se aplicã şi în cazul medicilor rezidenţi pe post.
    (3) Pot fi redistribuiţi în unitãţi sanitare clinice numai medicii care au fost încadraţi într-o unitate sanitarã clinicã propusã pentru reorganizare în cãmin pentru persoane vârstnice.
    ART. 12
    Pentru punctaje egale şi aceeaşi opţiune, departajarea se face în funcţie de criteriul prevãzut la pct. 1 din anexa nr. 1.
    ART. 13
    Direcţiile de sãnãtate publicã au obligaţia ca în termen de douã zile de la finalizarea fiecãrei perioade de redistribuire, respectiv pânã la data de 8 aprilie 2011, 18 aprilie 2011 şi 3 mai 2011, sã comunice Ministerului Sãnãtãţii - Direcţia organizare şi politici salariale posturile ocupate ca urmare a redistribuirii pe unitãţi sanitare, categorii de personal şi, în cazul medicilor, şi pe specialitãţi, în vederea actualizãrii posturilor vacante publicate pe site-ul Ministerului Sãnãtãţii.
    ART. 14
    În cazul medicilor rezidenţi pe post care solicitã redistribuire potrivit art. 4-6, în situaţia în care existã mai multe opţiuni pentru acelaşi post, are prioritate medicul rezident care are domiciliul stabil în judeţul respectiv.
    ART. 15
    Pentru medicii rezidenţi pe post, redistribuirea se confirmã prin ordin al ministrului sãnãtãţii, la propunerea direcţiilor de sãnãtate publicã.
    ART. 16
    Personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar care nu a depus opţiunea la managerul unitãţii în termenul prevãzut la art. 2 alin. (2) poate beneficia de redistribuirea prevãzutã la art. 5 şi 6 potrivit prezentului ordin.
    ART. 17
    Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 18
    În cazurile soţ-soţie, dacã existã solicitare de redistribuire a ambilor în aceeaşi unitate sanitarã cu paturi/judeţ, redistribuirea se realizeazã în funcţie de punctajul cel mai mare realizat de unul dintre soţi.
    ART. 19
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                              Ministrul sãnãtãţii,
                                  Cseke Attila

    Bucureşti, 22 martie 2011.
    Nr. 232.


    ANEXA 1

    UNITATEA SANITARĂ .....................
    Numele şi prenumele ...................
    Funcţia ...............................


                                    CRITERII

    1. Vechimea în activitate în cadrul unitãţii sanitare care se reorganizeazã în cãmin pentru persoane vârstnice:
    1.1. pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia medicilor rezidenţi pe post:
    - pânã la 5 ani - 10 puncte;
    - între 5 şi 15 ani - 20 de puncte;
    - peste 15 ani - 30 de puncte;
    1.2. pentru medicii rezidenţi pe post:
    - medicii rezidenţi anul I şi anul II - 5 puncte;
    - medicii rezidenţi începând cu anul III - 10 puncte.
    2. Evaluarea activitãţii profesionale:
    2.1. pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar, cu excepţia medicilor rezidenţi pe post, evaluarea activitãţii profesionale pe anul 2010, realizatã de şeful de compartiment şi aprobatã de manager prin acordarea urmãtoarelor calificative:
    - foarte bine - 30 de puncte;
    - bine - 20 de puncte;
    - satisfãcãtor - 10 puncte;
    - nesatisfãcãtor - 0 puncte;
    2.2. pentru medicii rezidenţi pe post conform mediei aritmetice calculate de managerul unitãţii angajatoare pe baza notelor acordate în ultimele 12 luni, la încheierea de stagiu, conform carnetului de medic rezident sau adeverinţei semnate de îndrumãtorul de stagiu:
    - între 9 şi 10 - 30 de puncte;
    - între 7 şi 8,99 - 20 de puncte;
    - între 6 şi 6,99 - 10 puncte;
    - sub 6 - 0 puncte.
    3. Persoana face parte din familie monoparentalã care are în îngrijire copii: 20 de puncte.

    TOTAL punctaj: x punctaj

                                    Manager,
                                ................

                                Contrasemneazã:
                                    Angajat,
                                ................


    ANEXA 2
                                     CERERE
                                   - model -

                           Domnule Director executiv,

    Subsemnatul(a), ............................, având funcţia de .................. în unitatea sanitarã ...................., judeţul ................, propusã pentru reorganizare în cãmin pentru persoane vârstnice, în baza prevederilor <>art. 4 din Hotãrârea Guvernului nr. 212/2011 pentru aprobarea Programului de interes naţional "Dezvoltarea reţelei naţionale de cãmine pentru persoanele vârstnice", solicit redistribuire la Spitalul/Serviciul de Ambulanţã ..................... de pe raza judeţului dumneavoastrã, pe o funcţie similarã.

    Data ............. Semnãtura ..................

                   Domnului director executiv al Direcţiei de
                 Sãnãtate Publicã a Judeţului .................

                                      ----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016