Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 222 din 15 mai 2007  privind aprobarea Protocolului de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea medicamentelor in cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 222 din 15 mai 2007 privind aprobarea Protocolului de practica pentru prescrierea, monitorizarea si decontarea medicamentelor in cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 358 din 25 mai 2007

Având în vedere:
- <>art. 243 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.841/2006 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzãtoare medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sau fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate;
- <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.842/2006 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2007, cu modificãrile şi completãrile ulterioare;
- Ordinul ministrului sãnãtãţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate nr. 1.781/CV 558/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordãrii asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate pentru anul 2007;
- Referatul de aprobare al Direcţiei generale evaluare nr. DGE/953 din 24 aprilie 2007,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sãnãtãţii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 972/2006 ,

preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate emite urmãtorul ordin:

ART. 1
Se aprobã Protocolul de practicã pentru prescrierea, monitorizarea şi decontarea medicamentelor în cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 2
Se aprobã Referatul de justificare pentru aprobarea iniţierii sau continuãrii prescrierii medicamentelor specifice tratamentului în cazul artropatiei psoriazice pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 3
Respectarea schemelor terapeutice stabilite conform protocolului prevãzut la art. 1 stã la baza validãrii prescrierilor medicale pentru afecţiunea artropatie psoriazicã, în vederea decontãrii.
ART. 4
Casa Naţionalã de Asigurãri de Sãnãtate, casele de asigurãri de sãnãtate, precum şi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurãri de sãnãtate vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 5
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurãri de Sãnãtate,
Vasile Ciurchea

Bucureşti, 15 mai 2007.
Nr. 222.


ANEXA 1

PROTOCOL DE PRACTICĂ
pentru prescrierea, monitorizarea şi
decontarea medicamentelor în cazul artropatiei psoriazice
pentru persoanele asigurate în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate

Artropatia psoriazicã este o artropatie inflamatorie cu prevalenţã cuprinsã între 0,1 şi 1% ce apare la aproximativ o treime dintre bolnavii afectaţi de psoriazis, având o distribuţie egalã între sexe.
Artropatia psoriazicã este recunoscutã a avea potenţial eroziv şi distructiv la aproximativ 40-60% dintre pacienţi, cu o evoluţie progresivã încã din primul an de la diagnostic.
Asemãnãtor cu artrita reumatoidã, artropatia psoriazicã poate produce leziuni articulare cronice, deficit funcţional şi un exces de mortalitate, cu costuri medicale şi sociale semnificative.
Obiective propuse: asigurarea tratamentului optim cu produse biologice (infliximabum, etanerceptum, adalimumabum), recomandat în formele severe de artropatie psoriazicã, la pacienţii care nu au rãspuns la terapia standard a bolii.
I. Criterii de includere a pacienţilor cu artropatie psoriazicã în tratamentul cu blocanţi de TNF α:
1. diagnostic cert de artropatie psoriazicã;
2. pacienţi cu artropatie psoriazicã severã, activã, nonresponsivã la tratamentul remisiv clasic corect administrat atât ca doze, cât şi ca duratã a terapiei. În cazul în care din motive de toleranţã nu sunt îndeplinite criteriile privind doza sau durata curei cu un preparat remisiv, acesta nu va fi luat în calcul pentru indicarea terapiei cu blocanţi TNF. Un pacient cu artropatie psoriazicã poate fi considerat ca nonresponsiv la terapia remisivã clasicã în cazul persistenţei semnelor şi simptomelor de artropatie psoriazicã activã, în ciuda a cel puţin douã cure terapeutice cu câte un preparat remisiv, administrat la dozele maxime recomabdate, respectiv: 20 mg/sãptãmânã pentru Methotrexatum; 20 mg/zi pentru Leflunomidum; 3.000 mg/zi pentru Sulfasalazinum; 3-5 mg/kgc/zi pentru Ciclosporinum - timp de cel puţin 12 sãptãmâni fiecare;
3. forma activã de artropatie psoriazicã se defineşte ca prezenţa a cel puţin 5 sau mai multe articulaţii dureroase şi tumefiate (evaluarea articularã la artropatia psoriazicã se face pentru 78 de articulaţii dureroase şi 76 articulaţii tumefiate; prezenţa dactilitei sau a entezitei se cuantificã ca o articulaţie), în cel puţin douã ocazii diferite, separate între ele printr-un interval de cel puţin o lunã, împreunã cu cel puţin douã criterii din urmãtoarele 4:
a) VSH > 28 mm la o orã;
b) proteinã C reactivã > 20 mg/l (determinatã cantitativ, nu se admit evaluãri calitative);
c) evaluarea globalã a pacientului privind evoluţia bolii (pe o scarã de 0-10, care noteazã cu 0 = boalã inactivã şi 10 = boalã foarte activã), cu un scor între 6 şi 10;
d) evaluarea globalã a medicului privind evoluţia bolii (pe o scarã de 0-10, care noteazã cu 0 = boalã inactivã şi 10 = boalã foarte activã), cu un scor între 6 şi 10).
II. Scheme terapeutice cu blocanţi de TNF α
La bolnavii la care sunt îndeplinite criteriile privind iniţierea terapiei cu blocanţi TNF medicul curant va alege, în funcţie de particularitãţile cazului şi de caracteristicile produselor disponibile, preparatul blocant TNF, pe care îl considerã adecvat, urmând apoi schema proprie de administrare pentru fiecare dintre acestea, astfel:
a) Infliximabum; se utilizeazã de regulã asociat cu Methotrexatum, în doze de 5 mg/kgc, în PEV, administrat în ziua 0 şi apoi la douã şi 6 sãptãmâni, ulterior la fiecare 8 sãptãmâni;
b) Etanerceptum: 25 mg de douã ori pe sãptãmânã sau 50 mg o datã pe sãptãmânã, subcutanat; pentru a asigura eficacitatea maximã se recomandã utilizarea asociatã cuMethotrexatum (atunci când acesta nu este contraindicat din motive de toleranţã);
c) Adalimumabum: 40 mg o datã la douã sãptãmâni, subcutanat; în caz de rãspuns insuficient se poate administra în dozã de 40 mg o datã pe sãptãmânã. Pentru a asigura eficacitatea maximã se recomandã utilizarea asociatã cu Methotrexatum (atunci când acesta nu este contraindicat din motive de toleranţã).
III. Evaluarea rãspunsului la tratament cu blocanţi de TNF α
Evaluarea rãspunsului la tratament se face dupã minimum 12 sãptãmâni. Rãspunsul la tratament este apreciat prin urmãrirea modificãrilor numãrului de articulaţii tumefiate şi/sau dureroase, a reactanţilor de fazã acutã, evaluãrii globale a pacientului şi a medicului. Pacientul este considerat ameliorat şi poate continua tratamentul, cu condiţia existenţei unui rãspuns terapeutic, definit ca o ameliorare a cel puţin 2 parametri din cei 4 urmãriţi (între care cel puţin un scor articular), în lipsa înrãutãţirii oricãrui parametru urmãrit.
1. Ameliorarea se defineşte:
1.1. scãderea cu cel puţin o unitate a evaluãrilor globale (VAS).
2. Înrãutãţirea se defineşte:
2.1. creşterea cu peste 30% a scorurilor articulare;
2.2. creşterea cu o unitate sau mai mult a evaluãrilor globale (VAS).
Complexitatea terapiei impune supravegherea pacientului în centre specializate. Conform datelor existente, durata minimã necesarã a terapiei este de 12 luni, continuarea acesteia fãcându-se atâta vreme cât asigurã controlul bolii şi este bine toleratã.
Tratamentul biologic anti-TNF alfa este continuat atâta vreme cât pacientul rãspunde la terapie (îndeplinind criteriile de ameliorare deja enunţate) şi nu dezvoltã reacţii adverse care sã impunã oprirea terapiei.
La pacienţii nonresponderi la tratamentul biologic administrat sau care au dezvoltat o reacţie adversã care sã impunã oprirea respectivului tratament, în baza unui referat medical justificativ, motivat cu documente medicale, se poate propune iniţierea tratamentului biologic cu un alt preparat anti-TNF alfa (pe care pacientul nu l-a mai încercat).
IV. Criterii de excludere din tratamentul cu blocanţi de TNF α a pacienţilor:
1. pacienţi cu infecţii severe precum: stare septicã, abcese, tuberculozã activã, infecţii oportuniste;
2. pacienţi cu insuficienţã cardiacã congestivã severã (NYHA clasa III/IV);
3. antecedente de hipersensibilitate la infliximabum, la etanerceptum, adalimumabum, la proteine murine sau la oricare dintre excipienţii produsului;
4. readministrarea dupã un interval liber de peste 16 sãptãmâni (în cazul infliximabumului);
5. administrarea concomitentã a vaccinurilor cu germeni vii;
6. sarcina/alãptarea;
7. copii cu vârstã între 0-17 ani (în cazul infliximabumului şi adalimumabumului);
8. afecţiuni maligne;
9. pacienţi cu lupus sau sindroame asemãnãtoare lupusului;
10. orice contraindicaţii recunoscute ale blocanţilor de TNF α.
NOTĂ:
1. Medicul specialist curant care are dreptul de a prescrie tratamentul specific în conformitate cu <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.841/2006 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzãtoare medicamentelor de care beneficiazã asiguraţii în tratamentul ambulatoriu, cu sa fãrã contribuţie personalã, pe bazã de prescripţie medicalã, în sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, completeazã personal şi semneazã fişa pacientului, care conţine date despre: diagnosticul cert de artropatie psoriazicã; istoricul bolii (debut, evoluţie, scheme terapeutice anterioare - preparate, doze, evoluţie sub tratament, data iniţierii şi data opririi tratamentului); recomandarea tratamentului cu agenţi biologici (justificare); starea clinicã (numãr de articulaţii dureroase/tumefiate, redoare matinalã, deficite funcţionale) şi nivelul reactanţilor de fazã acutã (VSH, CRP cantitativ). Scara analogã vizualã (VAS) pentru evaluarea globalã a activitãţii bolii de cãtre pacient este completatã direct de pacient pe fişã, acesta semnând şi datând personal.
2, Medicul curant care întocmeşte integral dosarul poartã întreaga rãspundere pentru corectitudinea informaţiilor medicale furnizate, având obligaţia de a pãstra copii de pe documentele-sursã ale pacientului şi de a le pune la dispoziţia Comisiei de experţi la solicitarea acesteia. Va fi asigurat permanent caracterul confidenţial al informaţiei despre pacient. Medicul curant va solicita pacientului sã semneze o declaraţie de consimţãmânt privind tratamentul aplicat şi prelucrarea datelor sale medicale în scopuri ştiinţifice şi medicale.


ANEXA 2

REFERAT DE JUSTIFICARE
pentru aprobarea iniţierii sau continuarii
prescrierii medicamentelor specifice tratamentului în cazul artropatiei
psoriazice pentru persoanele asigurate în
sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate

Cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate......................................

În atenţia Comisia naţionale pentru aprobarea tratamentului în poliartrita reumatoidã, artropatia psoriazicã şi artrita idiopaticã juvenilã.



Artropatia psoriazicã (AP) - G 18

FO nr. ....................... Aflat în evidenţã din .................
Numãrul dosarului ............
Data dosarului ...............

Pacient
Nume ......................... Prenume ...............................

Data naşterii ................ CNP ...................................

Adresa .....................................................................

Telefon ........................ Casa de asigurãri de Sãnãtate..........

Medic
Nume ........................... Prenume ...............................

Parafa ......................... CNP ...................................

Societatea ..................... Unitatea sanitarã .....................



I. Comorbiditãţi şi altele:
A prezentat pacientul urmãtoarele boli
(Bifaţi varianta corespunzãtoare la fiecare rubricã, iar dacã rãspunsul este DA, furnizaţi detalii.):


┌─────────────────────────────────────────────┬────────┬───────────┬───────────┐
│ │ Da/Nu │ Data dg. │ Tratament │
│ │ │ (lunã/an) │ actual │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Infecţii acute - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Infecţii recidivante/persistente - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│TBC - dacã nu face tratament actual, │ │ │ │
│data ultimului tratament şi a ultimei │ │ │ │
│evaluãri fiziologice │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│HTA │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Boalã ischemicã coronarianã/IM │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│ICC │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Tromboflebitã profundã │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│AVC │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Epilepsie │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Boli demielinizante │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Astm bronşic │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│BPOC │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Ulcer gastroduodenal │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Boli hepatice - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Boli renale - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Diabet zaharat - tratament cu: │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│dieta [] ADO [] │ │ │ │
│insulinã [] │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Ulcere trofice │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Afecţiuni sangvine - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Reacţii (boli) alergice - descrieţi: │ │ │ │
│- locale │ │ │ │
│- generale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Reacţii postperfuzionale - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Afecţiuni cutanate - descrieţi │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Neoplasme - descrieţi localizarea │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Spitalizãri │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Intervenţii chirurgicale │ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────┼────────┼───────────┼───────────┤
│Alte boli semnificative │ │ │ │
└─────────────────────────────────────────────┴────────┴───────────┴───────────┘



II. Diagnosticul şi istoricul AP
Diagnostic cert de AP (anul): ........ luna ................ Data debutului: (anul) ......... (luna) ............*)
--------
*) Bifaţi şi luna în cazul unui diagnostic/debut sub un an.

Chirurgie articularã - descrieţi:
............................................................................
............................................................................
............................................................................

III. Tratamente de fond urmate anterior
(În cazul modificãrii dozelor se trec data începerii şi data întreruperii fiecãrei doze.)


┌──────────────┬────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────────────┐
│ │ │ Data începerii │ Data │ Observaţii (motivul │
│ Medicament │ Doza │ (ZZ/LL/AAAA) │ întreruperii │ întreruperii, │
│ │ │ │ (ZZ/LL/AAAA) │ reacţii adverse, │
│ │ │ │ │ ineficienţã etc.) │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────────────┘

IV. Tratament de fond actual al AP:
┌────────────────────────┬─────────┬─────────────┬─────────────────────────────┐
│ │ Doza │ Din data de │ │
│ │ actualã │(ZZ/LL/AAAA) │ │
├────────────────────────┼─────────┼─────────────┼─────────────────────────────┤
│ │ │ │ │
│1. Methotrexatum (MTX) │ │ │Puteţi confirma cã pacientul │
│ │ │ │foloseşte continuu aceastã │
│ │ │ │dozã de MTX? │
│ │ │ │DA - bifaţi │
│ │ │ │ │
│2. În caz de intoleranţã│ │ │Puteţi confirma cã pacientul │
│MAJORĂ/CONFIRMATĂ │ │ │foloseşte continuu aceastã │
│(anexaţi documentele │ │ │dozã de terapie de fond? │
│medicale) a MTX, │ │ │ │
│furnizaţi detalii pri- │ │ │DA - bifaţi │
│vitoare la altã terapie │ │ │ │
│de fond actualã. │ │ │ │
│...................... │ │ │ │
│...................... │ │ │ │
└────────────────────────┴─────────┴─────────────┴─────────────────────────────┘

V. Alte tratamente actuale ale AP (AINS/CS)
┌──────────────┬────────┬────────────────┬───────────────┬─────────────────────┐
│ │ │ Data începerii │ Data │ Observaţii (motivul │
│ Medicament │ Doza │ (ZZ/LL/AAAA) │ întreruperii │ întreruperii, │
│ │ │ │ (ZZ/LL/AAAA) │ reacţii adverse, │
│ │ │ │ │ ineficienţã etc.) │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────────┼────────┼────────────────┼───────────────┼─────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
└──────────────┴────────┴────────────────┴───────────────┴─────────────────────┘



VI. Evaluare clinicã

Data (ZZ/LL/AAAA): ...............................................
A. Scara analogã vizualã (completatã de pacient, direct pe acest formular) ...............................
B. Scara analogã vizualã (completatã de medic, direct pe acest formular) .................................
C. Numãrul de articulaţii dureroase şi tumefiate (se completeazã fiecare rubricã 0 sau 1, conform legendei).
0 - lipsã durere/tumefacţie; 1 - prezenţã durere/tumefacţie (în format electronic se bifeazã prezenta)

Numele persoanei care efectueazã numãrãtoarea articularã ...................................................


┌──────────────────────┬───────────────────────────┬───────────────────────────┐
│ │ DREAPTA │ STÂNGA │
│ ├─────────┬────────┬────────┼─────────┬────────┬────────┤
│ │ Neeva- │ Durere │ Tume- │ Neeva- │ Durere │ Tume- │
│ │ luabilã │ │ facţie │ luabilã │ │ facţie │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Temporomandibularã │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Acromioclavicularã │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Sternoclavicularã │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Cot │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│RCC │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MCP 1 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MCP 2 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MCP 3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MCP 4 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MCP 5 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF deget 1 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFP 2 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFP 3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFP 4 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFP 5 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFD 2 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFD 3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFD 4 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IFD 5 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Şold │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Genunchi │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│TT │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│Tars │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MTP 1 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MTP 2 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MTP 3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MTP 4 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│MTP 5 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF PIP 1 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF PIP/DIP 2 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF PIP/DIP 3 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF PIP/DIP 4 │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────────┼─────────┼────────┼────────┼─────────┼────────┼────────┤
│IF PIP/DIP 5 │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────┴─────────┴────────┴────────┴─────────┴────────┴────────┘

Articulaţii dureroase .............. Articulaţii tumefiate ................

Greutate (kg) ................... Talie (cm) .........................

VII. Evaluare paraclinicã
┌──────────────────────────┬──────────────────┬───────────────┬────────────────┐
│ Analiza │ Data(ZZ/LL/AAAA) │ Rezultat │ Valori normale │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│VSH (la o orã) │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│CRP (cantitativ, se va │ │ │ │
│preciza metoda): .........│ │ │ │ ├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Hb. │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Nr. leucocite │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Formula leucocitarã │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Trombocite │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Creatininã sericã │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│TGO │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│TGP │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Ex. sumar urinã │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│IDR la PPD (numai la │ │ │ │
│iniţierea terapiei sau │ │ │ │
│la nevoie) │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Radiografie pulmonarã │ │ │ │
│(numai la iniţierea │ │ │ │
│terapiei sau la nevoie) │ │ │ │
├──────────────────────────┼──────────────────┼───────────────┼────────────────┤
│Alte date de laborator │ │ │ │
│semnificative │ │ │ │
└──────────────────────────┴──────────────────┴───────────────┴────────────────┘

Tratamentul se face conform schemei clasice (0, 2, 6 şi apoi la fiecare
8 sãptãmâni)
DA [] NU []

- descrieţi:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................

Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..................... Doza (nr. flacoane): ..........
Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..................... Doza (nr. flacoane): ..........
Data PEV (ZZ/LL/AAAA) ..................... Doza (nr. flacoane): ..........

Precizaţi în cazul administrãrii subcutanate:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................

Reacţii adverse (RA) legate de terapia AP (descrieţi toate RA apãrute de la
completarea ultimei fişe de evaluare; prin reacţie adversã se înţelege orice
eveniment medical semnificativ, indiferent de relaţia de cauzalitate faţã de
boalã sau tratamentul administrat, vor fi precizate cel puţin: diagnostic,
descrierea pe scurt a RA, data apariţiei/rezolvãrii, tratamentul aplicat):
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................

Tratament propus:
(Bifaţi un singur tratament[])

1 ETANERCEPTUM

E 1 - 25 mg x 2/sãptãmânã [] E 2 - 50 mg x 1/sãptãmânã []
E 3 - (25 mg x 2) x 2/sãptãmânã [] E 4 - (50 mg x 2) x 2/sãptãmânã []

2. ADALIMUMABUM

A1 - 40 mg/2 sãptãmâni []

3. INFLIXIMABUM

I1 - 1 flacon la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I2 - 2 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I3 - 3 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I4 - 4 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I5 - 5 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I6 - 6 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I7 - 7 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I8 - 8 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I9 - 9 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I10 - 10 flacoane la 0, 2, 6 sãptãmâni []
I11 - 1 flacon la 8 sãptãmâni []
I12 - 2 flacoane la 8 sãptãmâni []
I13 - 3 flacoane la 8 sãptãmâni []
I14 - 4 flacoane la 8 sãptãmâni []
I15 - 5 flacoane la 8 sãptãmâni []
I16 - 6 flacoane la 8 sãptãmâni []
I17 - 7 flacoane la 8 sãptãmâni []
I18 - 8 flacoane la 8 sãptãmâni []
I19 - 9 flacoane la 8 sãptãmâni []
I20 - 10 flacoane la 8 sãptãmâni []
I21 - 1 flacon la 6 sãptãmâni []
I22 - 2 flacoane la 6 sãptãmâni []
I23 - 3 flacoane la 6 sãptãmâni []
I24 - 4 flacoane la 6 sãptãmâni []
I25 - 5 flacoane la 6 sãptãmâni []
I26 - 6 flacoane la 6 sãptãmâni []
I27 - 7 flacoane la 6 sãptãmâni []
I28 - 8 flacoane la 6 sãptãmâni []
I29 - 9 flacoane la 6 sãptãmâni []
I30 - 10 flacoane la 6 sãptãmâni []


Semnãtura şi parafa medicului curant
....................................

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016