Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 219 din 15 iunie 2006  privind activitatile de identificare, interventie si monitorizare a copiilor care sunt lipsiti de ingrijirea parintilor pe perioada in care acestia se afla la munca in strainatate    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 219 din 15 iunie 2006 privind activitatile de identificare, interventie si monitorizare a copiilor care sunt lipsiti de ingrijirea parintilor pe perioada in care acestia se afla la munca in strainatate

EMITENT: MINISTERUL MUNCII, SOLIDARITATII SOCIALE SI FAMILIEI - AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA DREPTURILOR COPILULUI
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 544 din 23 iunie 2006
În temeiul prevederilor <>art. 12 din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 17/2005 pentru stabilirea unor mãsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale, aprobatã cu modificãri prin <>Legea nr. 198/2005 , ale <>art. 33 din Legea nr. 47/2006 privind sistemul naţional de asistenţã socialã, ale <>art. 106 din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, precum şi ale art. 152 şi 159 din Codul familiei,
potrivit prevederilor <>art. 16 din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei,

secretarul de stat al Autoritãţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului emite prezentul ordin.

ART. 1
(1) Serviciile publice de asistenţã socialã organizate la nivelul municipiilor şi oraşelor, denumite în continuare SPAS, persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale, precum şi direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti vor identifica cazurile de copii ai cãror pãrinţi se aflã la muncã în strãinãtate, în termen de 3 luni de la publicarea prezentului ordin.
(2) Identificarea prevãzutã la alin. (1) se va face permanent pentru toate cazurile de copii aflaţi în situaţia prevãzutã mai sus.
ART. 2
Prevederile prezentului ordin se aplicã copilului lipsit de grija ambilor pãrinţi în situaţia în care aceştia sunt plecaţi la muncã în strãinãtate, pãrintelui în cazul familiilor monoparentale, precum şi copilului lipsit de grija pãrintelui care, prin hotãrâre judecãtoreascã, are obligaţia creşterii şi educãrii acestuia.
ART. 3
SPAS, persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale din unitatea administrativ-teritorialã unde se aflã copilul, precum şi direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti vor întocmi un raport de evaluare iniţialã (REI) pentru fiecare copil identificat în una dintre situaţiile prevãzute la art. 1.
ART. 4
(1) În situaţia în care din REI rezultã faptul cã acel copil se aflã în situaţie de risc, SPAS, persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale din unitatea administrativ-teritorialã unde se aflã copilul, precum şi direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti întocmesc planul de servicii, în vederea prevenirii separãrii copilului de familia sa.
(2) Planul de servicii va conţine în mod obligatoriu modalitãţile de menţinere a relaţiilor personale ale copilului cu pãrinţii, precum şi tipul de servicii de consiliere psihologicã de care va beneficia copilul.
ART. 5
În situaţia în care REI recomandã consilierea familiei/persoanei la care se aflã copilul în întreţinere şi îngrijire şi oferirea de servicii de suport, la propunerea asistentului social sau a persoanei cu atribuţii de asistenţã socialã care a instrumentat cazul, în planul de servicii se va decide cu privire la serviciile de suport pe care comunitatea le poate oferi.
ART. 6
În cazul în care apreciazã cã existã motive temeinice de naturã sã primejduiascã dezvoltarea fizicã, psihicã, intelectualã sau moralã a copilului aflat în situaţia prevãzutã la art. 1, SPAS şi persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale din unitatea administrativ-teritorialã unde se aflã copilul vor sesiza imediat direcţia generalã de asistenţã socialã şi protecţia copilului cu privire la identificarea cazului, în vederea instituirii unei mãsuri de protecţie specialã asupra copilului.
ART. 7
(1) Pentru copiii identificaţi în situaţia prevãzutã la art. 1 şi pentru care au fost întocmite REI, SPAS, persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale din unitatea administrativ-teritorialã unde se aflã copilul, precum şi direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti au obligaţia reevaluãrii situaţiei acestora la fiecare 3 luni.
(2) Pânã la data de 15 a lunii care urmeazã dupã încheierea unui trimestru, SPAS, respectiv persoana cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale, va transmite direcţiei generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul judeţului situaţia centralizatã pe plan local a cazurilor de copii cu pãrinţi plecaţi la muncã în strãinãtate, conform anexei nr. 1.
ART. 8
Dispoziţiile prezentului ordin se aplicã şi în situaţia copiilor ai cãror pãrinţi notificã SPAS, persoanelor cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale, precum şi direcţiilor generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti intenţia de a pleca la muncã în strãinãtate.
ART. 9
SPAS, persoanele cu atribuţii de asistenţã socialã din aparatul propriu al consiliilor locale comunale din unitatea administrativ-teritorialã unde se aflã copilul, precum şi direcţiile generale de asistenţã socialã şi protecţia copilului de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti au obligaţia asigurãrii unor acţiuni de informare la nivelul comunitãţii în ceea ce priveşte posibilitãţile legale de care pot dispune pãrinţii care pleacã la muncã în strãinãtate, în vederea asigurãrii protecţiei fizice şi juridice a copiilor care urmeazã sã rãmânã în ţarã.
ART. 10
(1) Cetãţenii români care au copii minori în îngrijire şi doresc obţinerea unui contract de muncã în strãinãtate au obligaţia de a notifica SPAS/primãriei de domiciliu intenţia de a pleca la muncã în strãinãtate, precum şi nominalizarea persoanei în întreţinerea şi îngrijirea cãreia vor rãmâne copiii, conform anexei nr. 2.
(2) În vederea respectãrii dispoziţiilor prevãzute de <>Hotãrârea Guvernului nr. 683/2006 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetãţenilor români care lucreazã în strãinãtate, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 384/2001 , pãrinţii solicitanţi de locuri de muncã în strãinãtate au obligaţia prezentãrii la agenţii de ocupare a forţei de muncã a unei dovezi emise de SPAS/primãria de domiciliu, conform anexei nr. 3.
ART. 11
Anexele nr. 1-3 fac parte integrantã din prezentul ordin.

Secretarul de stat al Autoritãţii Naţionale
pentru Protecţia Drepturilor Copilului,
Bogdan Adrian Panait

Bucureşti, 15 iunie 2006.
Nr. 219.

ANEXA 1

SITUAŢIA
centralizatoare a cazurilor de copii cu pãrinţi plecaţi
la muncã în strãinãtate

Cãtre Direcţia Generalã de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului .......


┌───────┬────────────┬────────┬────┬────────┬────────┬───────┬────────┬────────┐
│Nr. de │Numar de │Numar de│din │Numar de│din care│Numar │din care│Numar de│
│familii│copii din │copii │care│copii │numar de│de co- │numar de│copii │
│in care│familiile cu│aflati │nua-│aflati │copii │pii │copii │care │
│parin- │parinti ple-│in ingri│mar │in ingri│care │aflati │care │sunt │
│tii │cati in │jirea │de │jirea │frecven-│in in- │frecven-│inscrisi│
│sunt la│strainatate │rudelor │co- │rudelor │teaza │griji- │teaza │la medi-│
│munca │(grupa de │pana la │pii │pana la │scoala/ │rea al-│scoala/ │cul de │
│in stra│varsta) │gradul │care│gradul │gradini-│tor fa-│gradini-│familie │
│inatate│ │II │frec│IV(frati│ta │milii/ │ta │ │
│ │ │(bunic),│ven-│matusi, │ │persoa-│ │ │
│ │ │fara │tea-│unchi), │ │ne fara│ │ │
│ │ │masura │za │fara ma-│ │masura │ │ │
│ │ │de pro- │scoa│sura de │ │de │ │ │
│ │ │tectie │la/ │protec- │ │protec-│ │ │
│ │ │ │gra-│tie │ │tie │ │ │
│ │ │ │dini│ │ │ │ │ │
│ │ │ │ta │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────┼────────────┼────────┼────┼────────┼────────┼───────┼────────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────┬───┼───┬────┼────┼───┬────┼────────┼───┬───┼────────┼────────┤
│ │0-2ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────┼───┼───┼────┼────┼───┼────┼────────┼───┼───┼────────┼────────┤
│ │2-7ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────┼───┼───┼────┼────┼───┼────┼────────┼───┼───┼────────┼────────┤
│ │7-14ani │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────┼───┼───┼────┼────┼───┴────┼────────┼───┴───┼────────┼────────┤
│ │14-18ani│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ├────────┴───┼───┴────┴────┴────────┴────────┴───────┴────────┼────────┘
│ │TOTAL A │ TOTAL B │
└───────┴────────────┴────────────────────────────────────────────────┘

Numãr de cazuri referite direcţiei generale de asistenţã socialã şi
protecţia copilului = Total B
Numãr total de cazuri = Total A+Total B



ANEXA 2

DECLARAŢIE
nr. ...... din .........


Subsemnatul/Subsemnata ...................., domiciliat/domiciliatã în
localitatea ......, str. .... nr. ..., bl. ..., sc. ...., et. ..., ap. ...,
judeţul/sectorul ....., telefon ....., actul de identitate ...., seria ....
nr. ....., CNP ........., vã aduc la cunoştinţã intenţia mea de a pleca la
muncã în strãinãtate.
Declar pe propria rãspundere cã am/nu am copii minori în întreţinere.
Menţionez cã pe perioada în care voi fi plecat/plecatã la muncã în
strãinãtate copilul/copiii meu/mei (numele, prenumele, data naşterii) .....
....................................................................
....................................................................
va/vor fi lasat/lãsaţi în întreţinerea şi îngrijirea doamnei/domnului
......................../(gradul de rudenie)........................,
domiciliat/domiciliatã în localitatea ....................., actul de
identitate ...... seria ...... nr. ......, CNP ..................... .

Declarant, Asistent social,
.............. .................



ANEXA 3

Serviciul Public de Asistenţã Socialã ......./Primãria ................

DOVADĂ
nr. .......... din ..........


Se certificã prin prezenta cã doamna/domnul ............, cu domiciliul
în localitatea ......, str. ....... nr. ..., bl. ...., sc. ..., et. ...,
ap. ...., judeţul/sectorul ..........., telefon ............., actul de
identitate ....... seria .... nr. ....., având în întreţinere ..........
copii minori, a notificat serviciului public de asistenţã socialã/
primãriei în raza cãruia/cãreia îşi are domiciliul ......... intenţia de
a pleca cu contract de muncã în strãinãtate.
Eliberãm prezenta în vederea completãrii dosarului conform dispoziţiilor
<>Hotãrârii Guvernului nr. 683/2006 pentru completarea Normelor metodologice
de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 156/2000 privind protecţia cetãţenilor
români care lucreazã în strãinãtate, aprobate prin Hotãrârea Guvernului
nr. 384/2001.

Director/Primar,
...................


__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Mihai Tonescu
28 Aprilie 2015
Buna ziua Chiar daca lege Big Brother a fost declarata neconstitutionala - exista posibilitatea monitorizarii activitatii pe Internet a unei persoane prin hotarare judecatoreasca. Intrebarea mea este: - daca se emite o hotarare judecatoreasca prin care se aproba monitorizarea activitatii mele pe Internet (trimitere email-uri, primire email-uri, accesare site-uri etc) VOI FI ANUNTAT DESPRE ACEASTA HOTARARE JUDECATOREASCA? Va rog frumos sa-mi raspundeti. Va doresc toate bune. Cu respect Mihai Tonescu, Bucuresti
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016