Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 218 din 5 aprilie 2004  privind organizarea si functionarea Fisierului Navelor si Ambarcatiunilor de Pescuit si marcarea navelor si ambarcatiunilor de pescuit    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 218 din 5 aprilie 2004 privind organizarea si functionarea Fisierului Navelor si Ambarcatiunilor de Pescuit si marcarea navelor si ambarcatiunilor de pescuit

EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PADURILOR SI DZVOLTARII RURALE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 403 din 6 mai 2004
ORDIN nr. 218 din 5 aprilie 2004
privind organizarea şi funcţionarea Fisierului Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit şi marcarea navelor şi ambarcatiunilor de pescuit
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DZVOLTARII RURALE
Nr. 218 din 5 aprilie 2004
MINISTERUL TRANSPORTURILOR, CONSTRUCŢIILOR ŞI TURISMULUI
Nr. 712 din 13 aprilie 2004
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 403 din 6 mai 2004

În temeiul <>art. 37 alin. (2) din Legea nr. 192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul şi acvacultura, republicatã, al <>art. 9 alin. (6) din Hotãrârea Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale şi al <>art. 5 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului,

ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale şi ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Prezentul ordin stabileşte regulile privind organizarea şi funcţionarea Fisierului Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit, precum şi regulile privind marcarea navelor şi ambarcatiunilor de pescuit.
(2) Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit se organizeazã la nivel de compartiment în cadrul direcţiei de specialitate din Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 2
În înţelesul prezentului ordin, termenii utilizaţi se definesc dupã cum urmeazã:
a) nava de pescuit - orice nava sau ambarcatiune echipata pentru exploatarea în scop comercial a resurselor acvatice vii;
b) nava auxiliara de pescuit - orice nava sau ambarcatiune care nu este implicata direct în activitatea de pescuit, dar deserveste navele de pescuit, instalaţiile de acvacultura sau instalaţiile de pescuit pasiv, denumite în continuare nava sau ambarcatiune de pescuit;
c) fisierul navelor şi ambarcatiunilor de pescuit - registru în care sunt înregistrate toate navele şi ambarcatiunile de pescuit, pe categorii, dimensiuni, putere a motorului, tipuri de activitãţi şi tehnologii de pescuit, zone de pescuit, proprietari.
ART. 3
Compartimentul Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit are urmãtoarele atribuţii:
a) întocmeşte fişa individualã pentru fiecare nava sau ambarcatiune de pescuit şi o actualizeazã permanent;
b) emite licenta de pescuit sau licenta activitãţi auxiliare pescuitului, pentru fiecare nava sau ambarcatiune de pescuit, conform modelelor prezentate în anexa nr. 1 şi, respectiv, în anexa nr. 2;
c) tine evidenta centralizata a navelor şi ambarcatiunilor de pescuit, grupate în funcţie de: tonajul brut, puterea motorului, speciile exploatate, uneltele şi tehnologiile folosite;
d) centralizeazã efortul de pescuit pe segmente ale flotei;
e) asigura transmiterea permanenta a informaţiilor cãtre Registrul comunitar al navelor de pescuit.
ART. 4
Pentru a efectua activitãţi de pescuit în scop comercial sau activitãţi auxiliare pescuitului, orice nava sau ambarcatiune de pescuit trebuie sa îndeplineascã urmãtoarele condiţii:
a) sa arboreze pavilion roman şi sa fie înmatriculatã conform reglementãrilor legale în vigoare;
b) sa fie înscrisã în fisierul navelor şi ambarcatiunilor de pescuit;
c) sa posede licenta de pescuit sau licenta activitãţi auxiliare pescuitului;
d) sa posede autorizaţie de pescuit în scop comercial.
ART. 5
Pentru ca o nava sau ambarcatiune de pescuit sa fie înscrisã în fisierul navelor şi ambarcatiunilor de pescuit şi sa obţinã licenta de pescuit sau licenta activitãţi auxiliare pescuitului, proprietarul acesteia trebuie sa depunã la compartimentul Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit urmãtoarele documente:
a) cerere pentru obţinerea licenţei;
b) act de naţionalitate emis de cãtre Autoritatea Navala Romana;
c) certificat de tonaj emis de cãtre Autoritatea Navala Romana;
d) copie de pe actul de identitate al proprietarului sau copie de pe statutul societãţii comerciale care este proprietara a navei sau ambarcatiunii de pescuit;
e) codul fiscal sau codul unic de înregistrare al respectivei societãţi comerciale.
ART. 6
În baza documentelor prevãzute la art. 5 se întocmeşte fişa individualã a navei sau a ambarcatiunii de pescuit, care cuprinde toate informaţiile necesare în vederea raportarii la Registrul comunitar al navelor şi ambarcatiunilor de pescuit, astfel cum sunt prevãzute în anexa nr. 3.
ART. 7
(1) Fiecare nava sau ambarcatiune de pescuit se individualizeazã printr-un numãr de identificare, acordat de compartimentul Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit, format din 12 caractere şi structurat dupã cum urmeazã:
a) codul Alpha - 3 ISO al României, format din trei litere;
b) tipul de activitate, format dintr-o litera astfel: P - pentru navele şi ambarcatiunile de pescuit şi A - pentru navele şi ambarcatiunile auxiliare pescuitului;
c) ultimele doua cifre ale anului în care nava sau ambarcatiunea de pescuit a intrat în activitate;
d) numãrul matricol al navei sau ambarcatiunii de pescuit din registrul matricol ţinut de cãpitãnia portului în care aceasta a fost înmatriculatã, format din patru cifre;
e) portul de înmatriculare, format din doua litere.
(2) Proprietarul navei sau ambarcatiunii de pescuit este obligat sa înscrie numãrul de identificare în bordul tribord şi bordul babord al navei sau ambarcatiunii de pescuit, conform modelului din anexa nr. 4.
(3) Numãrul de identificare al navei sau ambarcatiunii de pescuit rãmâne acelaşi pe toatã perioada cat aceasta arboreaza pavilionul roman, indiferent de schimbarea proprietarului sau a caracteristicilor tehnice.
ART. 8
Dupã înscrierea în fisierul navelor şi ambarcatiunilor de pescuit şi obţinerea licenţei de pescuit sau a licenţei activitãţi auxiliare pescuitului, Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol sau Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" emite navei sau ambarcatiunii de pescuit autorizaţia pentru pescuit în scop comercial.
ART. 9
(1) În termen de 90 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentului ordin toţi proprietarii de nave sau ambarcatiuni de pescuit, înmatriculate în registrul matricol de nave, care au obţinut dreptul de arborare a pavilionului roman şi doresc sa efectueze activitãţi de pescuit în scop comercial sau activitãţi auxiliare de pescuit se vor prezenta la compartimentul Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit pentru obţinerea licenţelor necesare.
(2) La expirarea perioadei prevãzute la alin. (1), Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol şi Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" au obligaţia de a nu permite accesul la pescuit în scop comercial al navelor şi ambarcatiunilor care nu deţin licenta de pescuit.
ART. 10
Evidenta navelor şi ambarcatiunilor de pescuit, precum şi a celor auxiliare pescuitului, aflate în construcţie, acordarea, suspendarea, retragerea dreptului de arborare a pavilionului roman, înmatricularea, scoaterea din evidenta, precum şi transcrierea drepturilor reale mobiliare şi/sau sarcinilor privind navele şi ambarcatiunile de pescuit se fac în conformitate cu reglementãrile în vigoare şi cu convenţiile internaţionale la care România este parte.
ART. 11
(1) Pentru obţinerea autorizaţiilor de construcţie sau de modificare a caracteristicilor tehnice ale navelor, în conformitate cu reglementãrile în vigoare, proprietarii respectivelor nave sau ambarcatiuni sunt obligaţi sa depunã la cãpitãnia de port, pe lângã celelalte documente prevãzute de legislaţia în vigoare, şi un aviz din partea direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
(2) Proprietarii navelor sau ambarcatiunilor de pescuit care au arborat alt pavilion şi care doresc sa obţinã pentru respectivele nave sau ambarcatiuni dreptul de arborare al pavilionului roman vor depune la cãpitãnia de port, pe lângã celelalte documente prevãzute de legislaţia în vigoare, şi un aviz din partea direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale.
ART. 12
Anexele nr. 1-4 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 13
Direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, Autoritatea Navala Romana, Compania Nationala de Administrare a Fondului Piscicol, Administraţia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunãrii" şi Inspecţia Piscicolã vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.
ART. 14
La data intrãrii în vigoare a prezentului ordin se abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pãdurilor şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 262/1.459/2001 privind înfiinţarea Fisierului Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 707 din 7 noiembrie 2001, şi <>Ordinul ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.408/2001 privind metodologia de marcare a navelor de pescuit care navigheaza sub pavilion roman şi de întocmire a unor documente necesare la bordul acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 615 din 28 septembrie 2001.
ART. 15
Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.


Ministrul agriculturii, pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Ilie Sarbu

p. Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,
Ileana Tureanu,
secretar de stat


ANEXA 1


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ROMÂNIA │
│ MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ DIRECŢIA DE PESCUIT ŞI ACVACULTURA │
│ │
│ LICENTA DE PESCUIT │
│ Nr....... din ............ │
│ │
│ Perioada de valabilitate │
│ de la .............. pana la ................ │
│ │
│ Numãrul de înregistrare din Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor │
│ de Pescuit ......... │
│ │
│ DATE DE IDENTIFICARE │
│ │
│ 1. Numele navei / ambarcatiunii şi numãrul de înmatriculare:............ │
│ │
│ 2. Tipul navei / ambarcatiunii ............................. │
│ │
│ 3. Ţara de înmatriculare: .............................. │
│ │
│ 4. Portul de înmatriculare: ............................ │
│ │
│ 5. Marcajul exterior: .................................. │
│ │
│ 6. Indicativul radio: .................................. │
│ │
│ 7. Numele proprietarului/proprietarilor sau armatorului: ............... │
│ │
│ 8. Adresa : ............................................ │
│ │
│ 9. Codul unic de înregistrare: ......................... │
│ │
│ 10. Numele operatorului/operatorilor: ................... │
│ │
│ 11. Adresa : ............................................ │
│ │
│ CARACTERISTICI TEHNICE ŞI ECHIPAMENTE │
│ │
│ 1. Tipul uneltelor şi/sau echipamentelor principale de pescuit: │
│ │
│ a) ................................ │
│ │
│ b) ................................ │
│ │
│ c) ................................ │
│ │
│ d) ................................ │
│ │
│ 2. Puterea motorului principal ...................... │
│ │
│ 3. Lungimea totalã .................................. │
│ │
│ 4. Lungimea între perpendiculare .................... │
│ │
│ 5. Tonajul: ......................................... │
│ │
│ 6. Segmentul de flota cãreia îi aparţine nava/ambarcatiunea......... │
│ │
│ 7. Zona de pescuit .................................... │
│ │
│ │
│ DIRECTOR │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘




ANEXA 2


┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ │
│ ROMÂNIA │
│ MINISTERUL AGRICULTURII, PÃDURILOR ŞI DEZVOLTÃRII RURALE │
│ DIRECŢIA DE PESCUIT ŞI ACVACULTURA │
│ │
│ LICENTA │
│ ACTIVITÃŢI AUXILIARE PESCUITULUI │
│ Nr....... din ............ │
│ │
│ Perioada de valabilitate │
│ de la .............. pana la ................ │
│ │
│ Numãrul de înregistrare din Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor │
│ de Pescuit ......... │
│ │
│ DATE DE IDENTIFICARE │
│ │
│ 1. Numele navei/ambarcatiunii şi numãrul de înmatriculare:............ │
│ │
│ 2. Tipul navei/ambarcatiunii ............................. │
│ │
│ 3. Ţara de înmatriculare: .............................. │
│ │
│ 4. Portul de înmatriculare: ............................ │
│ │
│ 5. Marcajul exterior: .................................. │
│ │
│ 6. Indicativul radio: .................................. │
│ │
│ 7. Numele proprietarului/proprietarilor sau armatorului: ............... │
│ │
│ 8. Adresa : ............................................ │
│ │
│ 9. Numele operatorului/operatorilor: ................... │
│ │
│ 10. Adresa : ............................................ │
│ │
│ CARACTERISTICI TEHNICE │
│ │
│ 11. Puterea motorului principal ...................... │
│ │
│ 12. Lungimea totalã .................................. │
│ │
│ 13. Lungimea între perpendiculare .................... │
│ │
│ 14. Tonajul: ......................................... │
│ │
│ 15. Segmentul de flota cãreia îi aparţine nava/ambarcatiunea......... │
│ │
│ 16. Zona de pescuit .................................... │
│ │
│ Prezenta licenta da dreptul deţinãtorului sa transporte materiale necesare │
│ pescuitului şi acvaculturii precum şi produse obţinute din pescuit. │
│ │
│ DIRECTOR │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 3


INFORMAŢII ÎNSCRISE ÎN FIŞA INDIVIDUALÃ A NAVEI SAU
AMBARCATIUNII DE PESCUIT ŞI CARE SUNT RAPORTATE
REGISTRULUI COMUNITAR AL NAVELOR
ŞI AMBARCATIUNILOR DE PESCUIT
┌─────────────────────────┬────────┬────────────┬────────────────────────────┐
│ │Numãrul │ Aliniamen- │ │
│ Tipul datei │ maxim │ tul inre- │ │
│ │ de │gistrarii(1)│ Definiţii şi comentarii │
│ │ carac- │ S(stanga) │ │
│ │ tere │ D(dreapta) │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Ţara în care s-a │ 3 │ ~ │ Codul Alpha - 3ISO │
│ înregistrat │ │ │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Numãrul de │ │ │ CFR (Community Fleet │
│ înregistrare(2) │ 12 │ - │ Register number) - Numãrul │
│ │ │ │ unic de înregistrare al │
│ │ │ │ navei/ambarcatiunii │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Codul indicatorului │ │ │ Codul identifica tipul │
│ de actualizare │ 3 │ - │ actualizãrii raportate │
│ │ │ │ (tabelul nr. 1) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Data actualizãrii(3) │ │ │ Data (AAAALLZZ) pentru │
│ │ 8 │ - │ fiecare eveniment │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Indicatorul privind │ │ │ Conform Regulamentului nr. │
│ Licenta de pescuit │ l │ - │ 3690/93/CE │
│ │ │ │ Y(Da)N(Nu) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Numãrul înregistrãrii │ 14 │ S │ │
│ în Fisier │ │ │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Marcajul extern │ 14 │ S │ Determinat conform Regula- │
│ │ │ │ mentului nr. 1381/87/CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Numele │ 40 │ S │ │
│ navei/ambarcatiunii │ │ │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Portul de înregistrare │ 3 │ S │ Conform codului naţional │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Sistem comunicare │ │ │ Navele care au comunicare │
│ radio │ l │ - │ internationala radio │
│ │ │ │ Y(Da) N(Nu) U(Nu se │
│ │ │ │ cunoaşte) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Indicativ Radio │ 7 │ S │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Indicator VMS │ │ │ (Sistem de monitorizare a │
│ │ │ │ navelor) │
│ │ │ │ Nave care au sistem de │
│ │ 1 │ - │ monitorizare prin satelit │
│ │ │ │ Y(da)N(nu) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Tipul instalaţiei │ │ │ Codul conform tabelului │
│ (uneltei) principale de │ 3 │ S │ nr. 2 │
│ pescuit │ │ │ │
│ │ │ │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Tipul instalaţiei │ │ │ Codul conform tabelului │
│ (uneltei) secundare de │ 3 │ S │ nr. 2 │
│ pescuit │ │ │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Lungimea totalã │ 6 │ D │ Definitã în metri conform │
│ (LOA) │ │ │ Regulamentului nr. 2930/ │
│ │ │ │ 86/CEE (*) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Lungimea între │ 6 │ D │ Definitã în metri conform │
│ perpendiculare (LBP) │ │ │ Regulamentului nr. 2930/ │
│ │ │ │ 86/CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Tonajul (GT) │ 8 │ │ Determinat conform Regula- │
│ │ │ │ mentului nr. 2930/86/ CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Alt standard de │ │ │ Conform Convenţiei de la │
│ tonaj(4) │ 8 │ D │ Oslo sau conform definitiei│
│ │ │ │ data de Statele Membre │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Tonajul mãrit(4) │ 7 │ R │ Tonajul mãrit conform art. │
│ │ │ │ 11 din Regulamentul nr. │
│ │ │ │ 2371/2002/CE (**) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Puterea motorului │ 8 │ R │ În kW, conform Regulamen- │
│ principal(4) │ │ │ 2930/86/CE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Puterea motoarelor │ 8 │ R │ În kW. Include puterea │
│ auxiliare(4) │ │ │ totalã a motoarelor │
│ │ │ │ auxiliare. │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Materialul de │ 1 │ - │ Codul conform tabelului │
│ construcţie │ │ │ nr. 3 │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Anul licentierii │ 4 │ - │ Conform Regulamentului nr. │
│ │ │ │ 2930/86/CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Luna licentierii │ 2 │ - │ Conform Regulamentului nr. │
│ │ │ │ 2930/86/CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Ziua licentierii │ 2 │ - │ Conform Regulamentului nr. │
│ │ │ │ 2930/86/CEE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Segmentul │ 3 │ - │ Codul conform tabelului │
│ │ │ │ nr. 5 │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Ţara de import/export │ 3 │ - │ Codul Alpha - 3ISO │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Tipul exportului │ 2 │ - │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Codul intervenţiei │ 2 │ - │ Codul conform tabelului │
│ publice │ │ │ nr. 4 │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Data deciziei │ │ │ Data (AAAALLZZ) deciziei │
│ administrative │ 8 │ - │ administrative conform │
│ │ │ │ art. 6 din Regulamentul │
│ │ │ │ nr. 1438/2003/CE (**) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Segmentul acoperit │ │ │ Codul în conformitate cu │
│ de decizia │ 3 │ - │ Regulamentul nr. 1438/2003 │
│ administrativã │ │ │ /CE │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Anul construcţiei │ 4 │ - │ │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Locul construirii │ 100 │ S │ Text liber │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Numele agentului │ 100 │ S │ Persoana fizica: nume şi │
│ navei │ │ │ prenume │
│ │ │ │ Persoana juridicã: nume │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Adresa agentului │ │ │ Adresa trebuie sa fie │
│ navei │ 100 │ S │ suficient de clara pentru │
│ │ │ │ a putea fi contactata │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Indicator de │ │ │ Nave al cãror agent este │
│ proprietate │ 1 │ - │ şi proprietar │
│ │ │ │ Y (DA) N (Nu) │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Numele │ 100 │ S │ Persoana fizica: nume şi │
│ proprietarului │ │ │ Persoana juridicã: nume │
├─────────────────────────┼────────┼────────────┼────────────────────────────┤
│ Adresa proprietarului │ 100 │ S │ Adresa trebuie sa fie │
│ │ │ │ suficient de clara pentru │
│ │ │ │ a putea fi contactata │
└─────────────────────────┴────────┴────────────┴────────────────────────────┘
(1) Informaţii relevante pentru transmiterea datelor-aliniament.
(2) Primul numãr intern.
(3) Data recensamantului flotei.
(4) Valoarea numericã cu zecimale opţionale. Separarea locului zecimalelor
se face prin punct.
(*) Prevederile Regulamentului nr, 2930/86/CEE , amendat prin Regulamentul
nr. 3259/94/CEE , au fost transpuse în legislaţia nationala prin Ordinul
ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr. 228/2003 pentru
aprobarea Normelor tehnice privind mãsurarea tonajului navelor şi ambarcatiu-
nilor de pescuit, Cod MTCT.ANR - TNPESC - 2003.
(**) Traducerea Regulamentului nr. 1438/2003/CE , precum şi cea a
Regulamentului nr. 2371/2002/CE vor fi puse la dispoziţie celor interesaţi de
cãtre compartimentul Fisierul Navelor şi Ambarcatiunilor de Pescuit.


Tabelul nr. l
Codul indicatorului de actualizare
┌─────────────────────────────┬─────────────────────────────┬────────────────┐
│ Intrarea în flota │ Recensãmânt │ CEN │
│ ├─────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ Construcţie noua │ CS │
│ ├─────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ Schimbarea activitãţii │ CHA │
│ ├─────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ Transfer din statele membre │ IMP │
├─────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────┤
│ În cadrul flotei │ Modificãri │ MOD │
├─────────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────┤
│ Ieşit din flota │ Casarea navei │ DES │
│ ├─────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ Schimbarea activitãţii │ RET │
│ ├─────────────────────────────┼────────────────┤
│ │ Export în statele membre │ EXP │
└─────────────────────────────┴─────────────────────────────┴────────────────┘





Tabelul nr. 2
Codul uneltelor de pescuit
┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Traule de fund cu panouri │ OTB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Traule laterale │ TBB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Traule de fund ingemanate │ PTB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Sienere daneze │ SDN │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Seinere scotiene │ SSC │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Navoade de plaja │ SB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Drage │ DRB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Traule de fund pentru crustacee │ CTB │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Traule pelagice cu panouri │ OTM │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Traule pelagice ingemanate │ pTM │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Alte unelte de pescuit tractate │ OTG │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────┘

Echipamente statice şi altele
┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Plasa punga │ PS │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Setci fixe │ GNS │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Setci în deriva │ GND │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Navoade cu matita │ GTR │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Undite stabile │ LLS │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Undite plutitoare │ LLD │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Capcane │ FPO │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Paragate │ LH │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Carlige cu momeala vie │ BTF │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Alte echipamente │ OFG │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────┘

Toate navele care utilizeza echipamente remorcate sunt considerate nave
polivalente.

Tabelul nr. 3
Codul materialului de constuctie
┌──────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Lemn │ l │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Metal │ 2 │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Fibra de sticla/Plastic │ 3 │
├──────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Altele │ 4 │
└──────────────────────────────────────────────────────┴────────┘

Tabelul nr. 4
Codurile pentru tipul de retragere
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Asistatã public │ l │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Neasistata public, nu are legatura cu intrarea unei noi │ 2 │
│ capacitãţi │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Neasistata public, are legatura cu intrarea unei noi │ 3 │
│ capacitãţi │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────┘



ANEXA 4

MODELUL DE ALCĂ?TUIRE A NUMĂ?RULUI DE IDENTIFICARE

Codul Alpha - 3 ISO al României - ROU - ;
1. Tipul de activitate:
● Nava/ambarcatiune de pescuit - P - ;
● Nava/ambarcatiune auxiliara de pescuit - A - ;
2. Anul înmatriculãrii în fisierul navelor şi ambarcatiunilor de pescuit, format din ultimele doua cifre:
● 04; 05 etc.
3. Numãrul matricol din registrul matricol ţinut de cãpitãnia portului în care a fost înregistratã nava/ambarcatiunea, format din 4 cifre:
● Exemplu: 0254
Portul de înmatriculare - format din doua litere
● Exemplu: CT - Constanta, TL - Tulcea, GL - Galaţi

Navele şi ambarcatiunile de pescuit trebuie sa aibã marcat numãrul de identificare pe borduri la înãlţimea cea mai mare posibila fata de nivelul apei astfel încât sa fie vizibil de pe mare şi din aer, dupã cum urmeazã :
1) la ambarcatiunile mai mici de 10 metri înãlţimea literelor şi a cifrelor trebuie sa fie de cel puţin 8 cm cu grosimea de l cm.
2) la navele şi ambarcatiunile cu lungimea cuprinsã între 10 metri şi 17 metri înãlţimea literelor şi a cifrelor trebuie sa fie de cel puţin 25 cm cu grosimea de 4 cm.
3) la navele şi ambarcatiunile cu lungimea mai mare de 17 metri înãlţimea literelor şi a cifrelor trebuie sa fie de cel puţin 45 cm cu grosimea de 6 cm.
Numãrul de identificare se înscrie cu vopsea de culoare neagra pe fond de culoare alba.
Exemplu:
- nava sau ambarcatiune de pescuit -


┌─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROU-P-040001-CT │
└─────────────────────────────────────────────────────────┘
- nava sau ambarcatiune auxiliara pescuitului -
┌─────────────────────────────────────────────────────────┐
│ ROU-A-040024-GL │
└─────────────────────────────────────────────────────────┘


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016