Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   ORDIN nr. 213 din 7 iunie 2011  pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridica, cu functii de executie, asimilat judecatorilor si procurorilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ORDIN nr. 213 din 7 iunie 2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridica, cu functii de executie, asimilat judecatorilor si procurorilor, din cadrul Autoritatii Nationale pentru Cetatenie

EMITENT: MINISTERUL JUSTITIEI - AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CETATENIE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 441 din 23 iunie 2011
    Având în vedere Nota de informare nr. 221/SRUS/2011 referitoare la aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfãşurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridicã, cu funcţii de execuţie, asimilat judecãtorilor şi procurorilor, din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie,
    în temeiul dispoziţiilor art. 43-47, precum şi ale art. 87 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale dispoziţiilor art. 9 alin. (2) şi ale art. 12 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 5/2010 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, aprobatã cu modificãri prin Legea nr. 112/2010,

    preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie emite urmãtorul ordin:

    ART. 1
    Se aprobã Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea examenului de promovare a personalului de specialitate juridicã, cu funcţii de execuţie, asimilat judecãtorilor şi procurorilor, din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezentul ordin.
    ART. 2
    Direcţia administrativ-economicã, prin Serviciul resurse umane şi salarizare, va duce la îndeplinire dispoziţiile prezentului ordin.
    ART. 3
    Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

              Preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie,
                           Nicoleta Ecaterina Eucarie

    Bucureşti, 7 iunie 2011.
    Nr. 213.


    ANEXĂ


                                   REGULAMENT
               privind organizarea şi desfãşurarea examenului de
               promovare a personalului de specialitate juridicã,
               cu funcţii de execuţie, asimilat judecãtorilor şi
        procurorilor, din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie


    CAP. I
    Dispoziţii generale

    ART. 1
    Prezentul regulament se aplicã personalului de specialitate juridicã, cu funcţii de execuţie, asimilat judecãtorilor şi procurorilor, din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, potrivit Legii nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, denumit în continuare personal de specialitate juridicã asimilat.
    ART. 2
    Promovarea în funcţii de execuţie a personalului de specialitate juridicã asimilat se face pe bazã de examen organizat anual sau ori de câte ori este necesar de Direcţia administrativ-economicã - Serviciul resurse umane şi salarizare din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, denumitã în continuare compartiment pentru resurse umane.
    ART. 3
    (1) Data, locul, modul de organizare a examenului, precum şi tematica pentru proba scrisã teoreticã, aprobate de conducerea Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, la propunerea compartimentului pentru resurse umane, se comunicã tuturor persoanelor interesate prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care acestea îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe pagina de internet a instituţiei, cu cel puţin 60 de zile înainte de data stabilitã pentru examen.
    (2) Cererile de înscriere la examen se depun, în termen de 15 zile de la afişarea datei examenului, la compartimentul pentru resurse umane.
    (3) În cererea de înscriere la examen, candidatul va preciza gradul profesional pentru care solicitã susţinerea examenului, precum şi materia sau, dupã caz, materiile la care opteazã sã susţinã examenul.

    CAP. II
    Condiţii pentru înscrierea la examen

    ART. 4
    (1) Pentru a participa la examenul de promovare în funcţii de execuţie, personalul de specialitate juridicã asimilat trebuie sã îndeplineascã, pânã în ziua organizãrii examenului inclusiv, condiţiile minime de vechime prevãzute la art. 44 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, în funcţia de personal de specialitate juridicã asimilat, sã aibã la ultima evaluare calificativul "Foarte bine" şi sã nu fi fost sancţionat disciplinar în ultimii 3 ani.
    (2) La calcularea vechimii prevãzute la alin. (1) se ia în considerare şi perioada în care personalul de specialitate juridicã asimilat a fost judecãtor sau procuror.

    CAP. III
    Organizarea şi desfãşurarea examenului

    ART. 5
    (1) Examenul de promovare a personalului de specialitate juridicã asimilat constã în întocmirea unei lucrãri scrise, cu caracter teoretic şi practic, şi în susţinerea unei probe scrise teoretice.
    (2) Lucrarea scrisã va fi întocmitã pe o temã la alegerea candidatului, din urmãtoarele materii: drept civil, drept penal, drept comercial, drept administrativ, drept financiar şi fiscal, dreptul muncii, dreptul familiei, drept internaţional privat, jurisprudenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, jurisprudenţa Curţii Constituţionale, jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, procedura civilã, procedura penalã.
    (3) Proba scrisã teoreticã va fi susţinutã la una dintre materiile prevãzute la alin. (2), la alegerea candidatului.
    ART. 6
    (1) La propunerea compartimentului pentru resurse umane, preşedintele Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie numeşte, prin ordin:
    a) comisia de organizare a examenului;
    b) comisia pentru soluţionarea contestaţiilor privind rezultatele verificãrii condiţiilor de participare la examen;
    c) comisiile pentru verificarea lucrãrilor scrise;
    d) comisiile pentru soluţionarea contestaţiilor privind notarea lucrãrilor scrise.
    (2) Din comisiile prevãzute la alin. (1) lit. c) şi d) fac parte specialişti - personal de specialitate juridicã asimilat din cadrul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie, care au cel puţin gradul profesional pentru care candidatul susţine examenul.
    (3) Membrii comisiilor prevãzute la alin. (1) lit. c) şi d) se stabilesc în funcţie de numãrul candidaţilor, precum şi în funcţie de materiile pentru care aceştia au optat.
    (4) Nu pot fi numite în comisiile prevãzute la alin. (1) persoanele care au soţul sau soţia, rude ori afini pânã la gradul al patrulea inclusiv în rândul candidaţilor. Dacã incompatibilitatea se iveşte ulterior desemnãrii membrilor comisiilor, persoana în cauzã are obligaţia sã se retragã şi sã comunice de îndatã aceastã situaţie comisiei de organizare a examenului, în vederea înlocuirii sale.
    (5) Comisia de organizare a examenului este formatã din persoane din cadrul compartimentului pentru resurse umane.
    ART. 7
    Comisia de organizare a examenului are, în principal, urmãtoarele atribuţii:
    a) primeşte cererile de înscriere la examen, verificã îndeplinirea condiţiilor necesare pentru participarea la examen şi respinge cererile candidaţilor care nu îndeplinesc condiţiile prevãzute de lege pentru participarea la examen;
    b) asigurã publicitatea rezultatelor verificãrii condiţiilor de participare la examen;
    c) asigurã publicitatea rezultatelor obţinute de candidaţi la lucrãrile scrise;
    d) îndeplineşte orice sarcini specifice necesare pentru buna desfãşurare a examenului.
    ART. 8
    (1) Verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se face în termen de 5 zile lucrãtoare de la data expirãrii termenului de înscriere la examen, prevãzut la art. 3 alin. (2).
    (2) Rezultatele verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se comunicã candidaţilor prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.
    ART. 9
    (1) Candidaţii ale cãror cereri de înscriere la examen au fost respinse pot face contestaţie în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen.
    (2) Contestaţiile depuse de candidaţi cu privire la rezultatul verificãrii îndeplinirii condiţiilor pentru participarea la examen se soluţioneazã în termen de douã zile lucrãtoare.
    (3) Rezultatele contestaţiilor se comunicã candidaţilor prin intermediul conducãtorilor compartimentelor în care aceştia îşi desfãşoarã activitatea, se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.
    ART. 10
    (1) Lucrãrile scrise întocmite de candidaţi vor fi depuse la compartimentul pentru resurse umane la data stabilitã pentru examen.
    (2) Lucrarea scrisã va avea între 10 şi 20 de pagini, font Times New Roman, corp 14, interlinie la 1 1/2 rânduri.
    ART. 11
    (1) Examinarea lucrãrilor scrise se va face în maximum 5 zile lucrãtoare de la data examenului.
    (2) Lucrãrile scrise se noteazã cu "Admis" sau "Respins".
    ART. 12
    (1) Rezultatele obţinute la lucrãrile scrise întocmite de candidaţi se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.
    (2) Candidatul declarat respins poate face contestaţie, în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor, care se depune la compartimentul pentru resurse umane.
    (3) Contestaţiile se soluţioneazã în maximum 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere.
    (4) Soluţia comisiei de contestaţii este definitivã.
    (5) Rezultatele obţinute de candidaţi în urma soluţionãrii contestaţiilor se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.
    ART. 13
    (1) Proba scrisã teoreticã se susţine în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor obţinute în urma soluţionãrii contestaţiilor privind notarea lucrãrilor scrise întocmite de candidaţi.
    (2) Proba scrisã teoreticã constã în douã subiecte teoretice din materia pentru care candidatul a optat.
    (3) Comisiile de verificare a lucrãrilor scrise au obligaţia de a elabora 3 variante de subiecte de examen.
    (4) Fiecare dintre variantele cu subiectele de examen este introdusã într-un plic sigilat şi semnat de membrii comisiilor de verificare a lucrãrilor scrise, cu cel puţin douã ore înainte de desfãşurarea probei scrise.
    (5) Timpul alocat pentru desfãşurarea probei scrise teoretice va fi stabilit de cãtre membrii comisiilor de verificare a lucrãrilor scrise şi nu poate depãşi 3 ore din momentul comunicãrii subiectelor.
    ART. 14
    Rezultatele obţinute la proba scrisã teoreticã se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.
    ART. 15
    Pentru a fi declarat admis la proba scrisã teoreticã, candidatul trebuie sã obţinã cel puţin nota 6,00.
    ART. 16
    Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la proba scrisã teoreticã pot face contestaţie în termen de 48 de ore de la afişarea rezultatelor. Contestaţiile se soluţioneazã în maximum 3 zile lucrãtoare de la expirarea termenului de depunere.
    ART. 17
    Rezultatele obţinute în urma soluţionãrii contestaţiilor privind notarea probei scrise teoretice se afişeazã la sediul Autoritãţii Naţionale pentru Cetãţenie şi se publicã pe site-ul instituţiei.

    CAP. IV
    Dispoziţii finale

    ART. 18
    În termen de cel mult 30 de zile de la afişarea rezultatelor finale, compartimentul pentru resurse umane va lua mãsuri pentru acordarea coeficientului de multiplicare imediat superior personalului de specialitate juridicã asimilat declarat admis la examenul de promovare.
    ART. 19
    Plata membrilor comisiilor prevãzute la art. 6 alin. (1) se face potrivit dispoziţiilor legale referitoare la salarizarea judecãtorilor, procurorilor şi a altor categorii de personal din sistemul justiţiei, cu respectarea prevederilor legii privind salarizarea unitarã a personalului plãtit din fonduri publice.

                                    -------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016